Τρίτη, 17 Μαϊος 2022 15:09

Δημοτικό Σχολείο Σκουροχωρίου: Συγκινητική η παράδοση βιβλίων στην Βραΐλα

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Συγκινητικές ήταν οι τελετές παράδοσης δωρεάν βιβλίων στην πόλη Βραΐλα της Ρουμανίας για την ενίσχυση της βιβλιοθήκης τόσο της Ελληνικής Κοινότητας Βραΐλας όσο και του Ρουμανικού Σχολείου "Νίκος Καζαντζάκης" που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή 14 και 15 Μαΐου 2022 παρουσία και της Προξένου μας στη Ρουμανία κας Πελαγίας Γκούντα.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Γιάννης Χρυσουλάκης παρέδωσε εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης βιβλία στον Πρόεδρο της Κοινότητας της πόλης κ. κ. Adrian Mavrochefalos και στην διευθύντρια του Σχολείου "Νίκος Καζαντζάκης" κα Daniela Surdu παρουσία και του προέδρου των Ελλήνων της Ρουμανίας βουλευτή κ.Dragos Zisopol (Ζησόπουλος).

Βιβλία παρέδωσε και ο προσκεκλημένος στην εκδήλωση Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου εκ μέρους και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Η πρωτοβουλία ενίσχυσης του σχολείου και της κοινότητας της Βραΐλα υλοποιήθηκε ύστερα από αίτημα του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου στο Υπουργείο Εξωτερικών που υιοθετήθηκε από την πολιτική ηγεσία και τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ.Ανδρέα Κατσανιώτη ο οποίος μάλιστα μαζί με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ.Νεκτάριο Φαρμάκη είχαν επισκεφθεί το Σχολείο.

Ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου κ. Αθανάσιος Κατσίμπελης εξέφρασε τις ευχαριστίες του για το γεγονός πως μια πρωτοβουλία ενός μικρού περιφερειακού Σχολείου της Ηλείας υιοθετήθηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση και την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και έδωσε την ευκαιρία στη σχολική μας κοινότητα να βοηθήσει τον ελληνισμό στην γενέτειρα του Ανδρέα Εμπειρικού και του φίλου του Νίκου Καζαντζάκη Παναή Ιστράτι. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Υφυπουργό Εξωτερικών, υπεύθυνο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού κ. Ανδρέα Κατσανιώτη αλλά και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριο Φαρμάκη για την συμβολή τους στο όλο εγχείρημα.

vivlia vraila 2

vivlia vraila 3

vivlia vraila 4

vivlia vraila 5

vivlia vraila 6

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Μαϊος 2022 13:47

Σχετικά Άρθρα

  • ΑΝΟΛ: Eπίσκεψη αντιπροσωπείας από την περιοχή ΝAPOCA POROLISSUM στην περιοχή της Ηλείας
    ΑΝΟΛ: Eπίσκεψη αντιπροσωπείας από την περιοχή ΝAPOCA POROLISSUM στην περιοχή της Ηλείας

    Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 16-9-24, μια ενδιαφέρουσα επίσκεψη αντιπροσωπείας από την περιοχή ΝAPOCA POROLISSUM, της περιοχής LEADER της Βόρειας Ρουμανίας, στην περιοχή της Ηλείας. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν δήμαρχοι από 6 δήμους της Ρουμανίας και στελέχη της αντίστοιχης Ομάδας Τοπικής Δράσης LEADER.

    Τον συντονισμό της επίσκεψης ανέλαβε η ΑΝΟΛ ΑΕ με τα στελέχη της: Νίκο Θεοφιλόπουλο, Αναστασία Γκαβού και Μαριάννα Κυριακοπούλου. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ανταλλαγή εμπειριών σχετικά με επενδύσεις LEADER στον τουριστικό τομέα, ο οποίος αποτελεί τομέα ενδιαφέροντος για την περιοχή της Ρουμανίας.

    Το Πρόγραμμα περιλάμβανε επίσκεψη στην Κουρούτα για την παρουσίαση μικρών τουριστικών μονάδων με ποιοτικά χαρακτηριστικά που υλοποιούνται από το Πρόγραμμα της ΑΝΟΛ ΑΕ και στη συνέχεια σε οινοποιείο και τουριστική επένδυση στο Λαντζόι.

    Στην Κουρούτα αφού ξεναγήθηκαν στο μικρό ξενοδοχείο «ΜΟΥΣΕΣ» που χρηματοδοτήθηκε από το Τοπικό Πρόγραμμα LEADER, έγινε συνάντηση με το δήμαρχο Ηλιδας κο Χριστοδουλόπουλο και αντιδημάρχους της Ηλιδας. Ο δήμαρχος παρουσίασε στους φιλοξενούμενους τα βασικά χαρακτηριστικά του δήμου, και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση στο γεύμα που παρέθεσε ο δήμαρχος, όπου απαντήθηκαν ερωτήματα των δημάρχων αναφορικά με την ύδρευση, την αποχέτευση, την τουριστική ανάπτυξη κλπ.

    Οι δήμαρχοι της Ρουμανίας εντυπωσιάστηκαν από την φυσική ομορφιά της περιοχής και τη φιλοξενία και προσκάλεσαν το δήμαρχο για επίσκεψή του στην περιοχή τους

    Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη και γευσιγνωσία κρασιών και μπύρας στο Οινοποιείο «ΚΤΗΜΑ ΜΠΡΙΤΖΙΚΗ», όπου έγινε παρουσίαση αφενός μεν των προϊόντων του κτήματος αφετέρου δε των ολοκληρωμένων εγκαταστάσεων που περιλαμβάνουν υποδομές για παραγωγή κρασιών και μπύρας, πολιτιστικών εκδηλώσεων και καταλυμάτων.

    Τέλος οι φιλοξενούμενοι επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας και αναχώρησαν εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους για την πολύ παραγωγική μέρα και την πρόσκλησή τους για ανταπόδοση της φιλοξενίας στην περιοχή τους.

    anapt ep roum 3

    anapt ep roum 2

    anapt ep roum 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • Κακοκαιρία Boris: Για νέες πλημμύρες προετοιμάζεται η κεντρική Ευρώπη - Στους 19 ανέρχονται οι νεκροί
    Κακοκαιρία Boris: Για νέες πλημμύρες προετοιμάζεται η κεντρική Ευρώπη - Στους 19 ανέρχονται οι νεκροί

    Στην Αυστρία, 26 χωριά εξακολουθούν να παραμένουν αποκλεισμένα από τον έξω κόσμο - Στην Τσεχία, λίγο περισσότερα από 60.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση

    Η σορός ενός πέμπτου θύματος της καταιγίδας Μπόρις στην Αυστρία βρέθηκε σήμερα στο πλημμυρισμένο σπίτι του, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ανεβάζοντας σε πέντε τον αριθμό των θυμάτων σε αυτή τη χώρα, 19 συνολικά στην Ευρώπη.
    «Μία γυναίκα 81 ετών» απεβίωσε, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κάτω Αυστρίας.
    Ένας πυροσβέστης είχε χάσει τη ζωή του την Κυριακή, και χθες, Δευτέρα, ανακοινώθηκαν οι θάνατοι τριών ανδρών, ηλικίας 40-50 ετών, 70 και 80 ετών.
    Η καταιγίδα Μπόρις σκότωσε τουλάχιστον 19 ανθρώπους στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη: εκτός από τα πέντε θύματα στην Αυστρία, η Ρουμανία έχει καταγράψει μέχρι στιγμής επτά θανάτους, η Πολωνία τέσσερις και η Τσεχική Δημοκρατία τρεις καθώς και οκτώ αγνοούμενους.
    Μπορεί οι μετεωρολογικές συνθήκες να βελτιώνονται σε πολλά μέρη, όμως το έδαφος παραμένουν πλημμυρισμένο και οι ποταμοί υπερχειλίζουν με αποτέλεσμα οι αρχές να ζητούν από τον πληθυσμό να συνεχίσει να είναι πολύ προσεκτικός.
    Στην Αυστρία, 26 χωριά εξακολουθούν να παραμένουν αποκλεισμένα από τον έξω κόσμο και ενώ ο ήλιος επανήλθε, «ανακαλύπτουμε το εύρος της καταστροφής», σύμφωνα με την κυβερνήτη Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ.

    Συνολικά, οι αρμόδιες υπηρεσίες πραγματοποίησαν 33.000 επεμβάσεις αφότου ξεκίνησαν οι καταρρακτώδεις βροχές και οι ισχυροί άνεμοι την Παρασκευή.

    Στη Βιέννη, τέσσερις γραμμές του μετρό παραμένουν εν μέρει κλειστές όπως και όλα τα πάρκα της πόλης λόγω πιθανής πτώσης δέντρων.

    Στην Τσεχική Δημοκρατία, λίγο περισσότερα από 60.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση, κυρίως στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας. Η μεγαλύτερη λεκάνη συγκράτησης ομβρίων, η τεχνητή λίμνη Ρόζμπεργκ (νότια), υπερχείλισε.

    Η πλημμύρα φαίνεται πως θα είναι η χειρότερη στην περιοχή μετά τις πλημμύρες του 2002 που είχαν πλήξει την Πράγα, τη Δρέσδη ή τη Βιέννη, σύμφωνα με τους ειδικούς.
    Πηγή: Protothema.gr
  • «Σαρώνει» την Ευρώπη η κακοκαιρία Boris - Τουλάχιστον 16 νεκροί - «Βυθίζονται» ολόκληρες πόλεις
    «Σαρώνει» την Ευρώπη η κακοκαιρία Boris - Τουλάχιστον 16 νεκροί - «Βυθίζονται» ολόκληρες πόλεις

    Τον θάνατο τουλάχιστον 16 ανθρώπων έχουν προκαλέσει οι καταστροφικές πλημμύρες που πλήττουν τις τελευταίες ημέρες την Κεντρική Ευρώπη, ενώ εκατοντάδες κάτοικοι έχουν εκτοπιστεί.

    Η κακοκαιρία με το όνομα «Μπόρις» βρίσκεται πίσω από αυτή τη φυσική καταστροφή, με τις χώρες Αυστρία, Τσεχία, Πολωνία και Ρουμανία να αντιμετωπίζουν τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων ετών.

    Δραματικές εικόνες στην Τσεχία

    Στην Τσεχία, πάνω από 100 τοποθεσίες έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, με τα συνεργεία διάσωσης να εργάζονται αδιάκοπα για τον απεγκλωβισμό των κατοίκων.

    Η ένταση των υδάτων παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά της, καθιστώντας το έργο των διασωστών εξαιρετικά δύσκολο. Όπως δήλωσε ο Μίροσλαβ Τσερνι, διασώστης που συμμετέχει στις επιχειρήσεις: «Απομακρύνουμε τους ανθρώπους που δεν κατάφεραν ή αρνήθηκαν να εκκενώσουν τις εστίες τους πριν την έλευση της μεγάλης πλημμύρας».

    Πολλές από τις διασώσεις πραγματοποιούνται από αέρος, καθώς τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν πρόσβαση στις πλημμυρισμένες περιοχές με άλλα μέσα.

    Εικόνες αποκάλυψης» στην Πολωνία

    Στην Πολωνία, ολόκληρες εκτάσεις έχουν καλυφθεί από τα νερά, με την περιοχή γύρω από τη γέφυρα του Γκλουτσολάζι να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

    Η γέφυρα αρχικά άντεξε, αλλά στη συνέχεια υποχώρησε υπό την ένταση των υδάτων. Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ, επισκέφθηκε την περιοχή και τίμησε το έργο των πυροσβεστών που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις διάσωσης.

    Σε μια δραματική διάσωση στο Ντερτζιστάβιτσε, τέσσερα αδέρφια και δύο σκυλιά απεγκλωβίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από τα πλημμυρισμένα τους σπίτια, ενώ και ο πατέρας τους απομακρύνθηκε με ασφάλεια.

    Oλοκληρωτικές καταστροφές στη Ρουμανία

    Στη Ρουμανία, οι κάτοικοι της κομητείας Γαλάτι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες της καταστροφής, καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις που έφερε το χαμηλό βαρομετρικό «Μπόρις» έχουν προκαλέσει τεράστιες ζημιές.

    Οι κάτοικοι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να καθαρίσουν τις πλημμυρισμένες περιοχές, με τη βοήθεια εθελοντών. Ο Ράντου Βαλέριαν, εθελοντής από τη γειτονική πόλη Γαλάτι, δήλωσε: «Ήρθαμε εδώ για να βοηθήσουμε τον φίλο μας που έχει ανάγκη και μετά θα πάμε σε έναν άλλο συνάδελφο στο χωριό».

    Η Υπηρεσία Έκτακτων Αναγκών της Ρουμανίας ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει προσωρινά κοντέινερ για τη στέγαση των εκτοπισμένων, καθώς πολλές περιοχές έχουν υποστεί ολοκληρωτικές καταστροφές.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ MACIEJ KULCZYNSKI

  • Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για τα voucher βιβλίων της ΔΥΠΑ - Συνεχίζονται οι αιτήσεις παρόχων
    Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για τα voucher βιβλίων της ΔΥΠΑ - Συνεχίζονται οι αιτήσεις παρόχων

    Αναρτήθηκαν σήμερα, Πέμπτη 29 Αυγούστου, οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων, ωφελουμένων και αποκλειομένων του προγράμματος επιταγών αγοράς βιβλίων 2024 της ΔΥΠΑ (κλικ εδώ).

    Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την 01.09.2024 και θα ολοκληρωθεί στις 31.12.2024. Συνολικά έχουν εκδοθεί 150.000 επιταγές αξίας 25 ευρώ η καθεμία, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, με προϋπολογισμό 3.750.000 ευρώ.

    • Συνολικά υποβλήθηκαν 243.301 αιτήσεις για 453.716 επιταγές.

    Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ήδη 804 βιβλιοπωλεία και εκδοτικοί οίκοι, ενώ οι αιτήσεις των παρόχων συνεχίζονται.

    Με την επιταγή, που έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού, οι δικαιούχοι και οι ωφελούμενοι μπορούν να αγοράσουν όποιο βιβλίο επιλέξουν από τα βιβλιοπωλεία και τους εκδοτικούς οίκους του μητρώου παρόχων, με εξαίρεση τα σχολικά βιβλία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (βιβλία που χορηγούνται δωρεάν από το Υπουργείο Παιδείας και τους λοιπούς δημόσιους φορείς), με έκπτωση τουλάχιστον 10% σε όλα τα βιβλία (εκτός από τα ξενόγλωσσα).

    Πηγή: Cnn.gr

  • Επιστροφή στα Θρανία: Οι προετοιμασίες για τη νέα σχολική χρονιά ξεκίνησαν - Τι λένε οι βιβλιοπώλες του Πύργου
    Επιστροφή στα Θρανία: Οι προετοιμασίες για τη νέα σχολική χρονιά ξεκίνησαν - Τι λένε οι βιβλιοπώλες του Πύργου

    Της Δήμητρας Βέλμαχου

    Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς πλησιάζει, και τα βιβλιοπωλεία αυτές τις ημέρες γνωρίζουν έντονη κίνηση, καθώς αποτελούν το κύριο σημείο αναφοράς για τα σχολικά είδη.

    Γονείς και μαθητές επιλέγουν την περίοδο αυτή κυρίως σχολικές τσάντες και κασετινές ενώ οι περισσότεροι περιμένουν την έναρξη των μαθημάτων και την καθιερωμένη πλέον λίστα με τα απαραίτητα που δίνεται από δασκάλους και καθηγητές για να προχωρήσουν στις επόμενες αγορές.

    Τότε όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι βιβλιοπώλες του Πύργου είναι και η στιγμή που κορυφώνεται η κίνηση και οι ίδιοι οι επαγγελματίες του χώρου, με την εμπειρία και τη γνώση τους, προσφέρουν καθοδήγηση και προτάσεις, συμβάλλοντας στην καλύτερη προετοιμασία των μαθητών για τη νέα σχολική χρονιά.

    sxolika arthro 2

    Οι επιχειρηματίες στον κλάδο έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα, γεμίζοντας τα ράφια τους με προϊόντα που καλύπτουν κάθε ανάγκη και προτίμηση, ενώ οι υπεύθυνοι των καταστημάτων προσπαθούν να παρέχουν στους πελάτες τους την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση.

    Τα βιβλιοπωλεία, ως πολύτιμοι σύμμαχοι σε αυτή την προσπάθεια, συνεχίζουν να παίζουν καθοριστικό ρόλο, προσφέροντας ό,τι χρειάζεται για να ξεκινήσει η χρονιά με επιτυχία.

    Φέτος μάλιστα όπως επεσήμανε και ο Σωτήρης Κορκολής από το βιβλιοπωλείο “Κορκολής” οι τιμές δεν έχουν διαφοροποιηθεί από πέρυσι , παραμένουν σταθερές ενώ η ποικιλία είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

    «Στην περιοχή μας από την Λευκή Νύχτα και μετά ξεκινάει η έρευνα αγοράς, εκεί αρχίζει η κίνηση προς τις σχολικές τσάντες. Μέχρι να ξεκινήσουν τα σχολεία ο κόσμος κοιτάζει συνήθως να αγοράσει τσάντες και με την έναρξη της σχολικής χρονιάς πάμε στη γραφική ύλη και ότι περιλαμβάνει η λίστα. Οι τιμές είναι σταθερές αρκετά χρόνια, η ποιότητα είναι η καλύτερη δυνατή και όλος ο κόσμος μπορεί να εξυπηρετηθεί» τόνισε κλείνοντας ο κ. Κορκολής.

    korkol sxolika 24

    Από την πλευρά του ο Αγαθοκλής Κωστάκης από το βιβλιοπωλείο “Φωτογνώση” εξέφρασε την ελπίδα του, ο κόσμος να επιλέξει να κάνει τα ψώνια του από την τοπική αγορά προκειμένου να ενισχύσει τα καταστήματα της πόλης.

    kotsakis

    «Υπάρχει δειλά- δειλά έρευνα αγοράς από τους γονείς. Οι τιμές μας φέτος είναι φθηνότερες από πέρυσι και υπάρχουν περισσότερα είδη να επιλεγούν. Ελπίζουμε ο κόσμος να βοηθήσει την τοπική αγορά φέτος παρόλο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Τους περιμένουμε και θα είμαστε σύμμαχός τους».

    Με παραλαβές από πολύ νωρίς και με γεμάτα τα ράφια αναμένει τους μαθητές ο Νίκος Ζήρος από το βιβλιοπωλείο “lexis”

    Ziros

    «Ο κόσμος έχει ξεκινήσει τις αγορές του, κυρίως σχολικές τσάντες, από σχολικά ακόμα δεν παίρνουν κάτι ιδιαίτερο ίσως κάποια στυλό για τις πρώτες ημέρες. Οι τιμές είναι όπως και την περασμένη χρονιά. Τα τελευταία χρόνια οι επιλογές είναι αμέτρητες είμαστε έτοιμοι από πολύ νωρίς, έχουμε κάνει παραλαβές και όταν ανοίξουν τα σχολεία για 10 περίπου μέρες τότε κορυφώνεται και η κίνηση».

    Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος "Παιχνιδόκοσμος" στον Πύργο, Φώφη Κολόσακα, τόνισε πως υπάρχει πρόωρο ενδιαφέρον εδώ και εβδομάδες στα σχολικά.

    kolosaka

    "Η κίνηση έχει ξεκινήσει από τα μέσα με τέλος Ιουλίου, αρχίζουν και παίρνουν τις πρώτες τσάντες, συνήθως τον Δεκαπενταύγουστο, φεύγουν πολλές γιατί οι νονοί παίρνουν στα βαφτιστήρια τους τις πρώτες τους σχολικές τσάντες. Οι τιμές είναι ίδιες με πέρυσι και στις τσάντες και στην γραφική ύλη και στα χαρτικά. Υπάρχουν οικονομικές τιμές αλλά και πιο ανεβασμένες. Οι τσάντες ξεκινούν από 5€ του νηπιαγωγείου μέχρι 55-60-70€ τα σακίδια του δημοτικού. Αυτή την στιγμή μέχρις τις 11 Σεπτεμβρίου που ανοίγουν τα σχολεία είναι η αγορά της σχολικής τσάντας. Από εκεί και μετά που παίρνουν τις λίστες από τους δασκάλους ξεκινούν όλα τα υπόλοιπα" σημείωσε.

    Τέλος, η Νίκη Μικεόγλου από το βιβλιοπωλείο “Γραφή” είναι ήδη έτοιμη τόσο με σχολικά που απευθύνονται στους μικρούς μαθητές με υπερήρωες, τόσο όμως και με σχολικά είδη που απευθύνονται στους εφήβους.

    Mikeoglou

    «Η κίνηση δειλά-δειλά έχει ξεκινήσει, ο κόσμος ρωτάει ενδιαφέρεται, μαθαίνει τις τιμές τα παιδιά ρωτούν για τα συγκεκριμένα που θέλουν για το σχολείο τους. ΟΙ τιμές είναι στα ίδια επίπεδα με τις περσινές. Από ποικιλία και ποιότητα υπάρχει, συνήθως οι παιδικοί ήρωες έχουν την τιμητική τους και οι εφηβικές τσαντούλες φυσικά. Είμαστε έτοιμοι και περιμέναμε να χτυπήσει το κουδούνι για να ξεκινήσουμε. Καλή σχολική χρονιά σε όλους…».

  • ΔΥΠΑ: Συνεχίζονται οι αιτήσεις για Voucher αγοράς βιβλίων - Οι δικαιούχοι
    ΔΥΠΑ: Συνεχίζονται οι αιτήσεις για Voucher αγοράς βιβλίων - Οι δικαιούχοι

    Ανοιχτή είναι η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους και παρόχους του προγράμματος της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) χορήγησης επιταγών αγοράς βιβλίων έτους 2024.

    Σύμφωνα με την ΔΥΠΑ οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων δικαιούχων και παρόχων θα υποβάλλονται έως τις 16/08/2024 και ώρα 23:59.

    Σκοπός του προγράμματος είναι η πνευματική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και η στήριξη των επιχειρήσεων στον χώρο του βιβλίου.

    Συνολικά θα εκδοθούν 150.000 επιταγές, αξίας 25 ευρώ η καθεμία, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, με προϋπολογισμό 3.750.000 ευρώ.

    Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την 01η/09/2024 έως την 31η/12/2024.

    Με την επιταγή, που έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού, οι δικαιούχοι και οι ωφελούμενοι μπορούν να αγοράσουν με έκπτωση 10% όποιο βιβλίο επιλέξουν από τα βιβλιοπωλεία και τους εκδοτικούς οίκους του μητρώου παρόχων.

    Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων δικαιούχων θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω gov.gr, εδώ. Η διαδρομή είναι: Αρχική/Εργασία και Ασφάλιση/Αποζημιώσεις και Παροχές/Επιταγές αγοράς βιβλίων.
    Δικαιούχοι είναι:

    - εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή

    - εργαζόμενοι ασφαλισμένοι, λόγω εξαρτημένης σχέσης εργασίας ιδιωτικού δικαίου στον e-EΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ, οποτεδήποτε στο χρονικό διάστημα από 01/01/2023 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή

    - άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

    Το εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνά τις 30.000 ευρώ, εκτός αν πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι, αν είναι άγαμοι, πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ, αν είναι έγγαμοι, έως 24.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά τέκνο ή, αν είναι μονογονείς, έως 29.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά τέκνο, μετά το πρώτο.

    Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη τους, καθώς και τα παιδιά των δικαιούχων, ηλικίας άνω των πέντε ετών, με την προϋπόθεση ότι είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη των ιδίων ή του άλλου γονέα κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.

    Η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέας, αριθμός παιδιών, εισόδημα, πρώτη φορά συμμετοχή στο πρόγραμμα), με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

    Πάροχοι του προγράμματος είναι τα βιβλιοπωλεία και οι εκδοτικοί οίκοι οποιασδήποτε νομικής μορφής, που έχουν νόμιμη άδεια λειτουργίας.

    Από φέτος (2024), στο μητρώο παρόχων θα εντάσσονται αυτόματα οι πάροχοι του προηγούμενου έτους, αρκεί να επικαιροποιήσουν τη συμμετοχή τους.

    Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων παρόχων θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, στην ηλεκτρονική διεύθυνση εδώ. Η διαδρομή είναι: Αρχική/Εργασία και Ασφάλιση/Αποζημιώσεις και Παροχές/Πάροχοι επιταγών αγοράς βιβλίων.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι πάροχοι που επιθυμούν να κάνουν αίτηση για πολλά υποκαταστήματα θα πρέπει να έχουν κωδικούς ΔΥΠΑ.

    Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση εδώ.

    Πηγή: Cnn.gr
  • ΔΥΠΑ: Πότε λήγει η προθεσμία για τα Voucher αγοράς βιβλίων
    ΔΥΠΑ: Πότε λήγει η προθεσμία για τα Voucher αγοράς βιβλίων

    Ανοιξε η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους και παρόχους του προγράμματος της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) χορήγησης επιταγών αγοράς βιβλίων έτους 2024.

    Σύμφωνα με την ΔΥΠΑ οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων δικαιούχων και παρόχων θα υποβάλλονται έως τις 16/08/2024 και ώρα 23:59.

    Σκοπός του προγράμματος είναι η πνευματική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και η στήριξη των επιχειρήσεων στον χώρο του βιβλίου.

    Συνολικά θα εκδοθούν 150.000 επιταγές, αξίας 25 ευρώ η καθεμία, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, με προϋπολογισμό 3.750.000 ευρώ.

    Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την 01η/09/2024 έως την 31η/12/2024.

    Με την επιταγή, που έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού, οι δικαιούχοι και οι ωφελούμενοι μπορούν να αγοράσουν με έκπτωση 10% όποιο βιβλίο επιλέξουν από τα βιβλιοπωλεία και τους εκδοτικούς οίκους του μητρώου παρόχων.

    Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων δικαιούχων θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω gov.gr, εδώ. Η διαδρομή είναι: Αρχική/Εργασία και Ασφάλιση/Αποζημιώσεις και Παροχές/Επιταγές αγοράς βιβλίων.
    Δικαιούχοι είναι:

    - εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή

    - εργαζόμενοι ασφαλισμένοι, λόγω εξαρτημένης σχέσης εργασίας ιδιωτικού δικαίου στον e-EΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ, οποτεδήποτε στο χρονικό διάστημα από 01/01/2023 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή

    - άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

    Το εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνά τις 30.000 ευρώ, εκτός αν πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι, αν είναι άγαμοι, πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ, αν είναι έγγαμοι, έως 24.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά τέκνο ή, αν είναι μονογονείς, έως 29.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά τέκνο, μετά το πρώτο.

    Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη τους, καθώς και τα παιδιά των δικαιούχων, ηλικίας άνω των πέντε ετών, με την προϋπόθεση ότι είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη των ιδίων ή του άλλου γονέα κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.

    Η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέας, αριθμός παιδιών, εισόδημα, πρώτη φορά συμμετοχή στο πρόγραμμα), με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

    Πάροχοι του προγράμματος είναι τα βιβλιοπωλεία και οι εκδοτικοί οίκοι οποιασδήποτε νομικής μορφής, που έχουν νόμιμη άδεια λειτουργίας.

    Από φέτος (2024), στο μητρώο παρόχων θα εντάσσονται αυτόματα οι πάροχοι του προηγούμενου έτους, αρκεί να επικαιροποιήσουν τη συμμετοχή τους.

    Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων παρόχων θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, στην ηλεκτρονική διεύθυνση εδώ. Η διαδρομή είναι: Αρχική/Εργασία και Ασφάλιση/Αποζημιώσεις και Παροχές/Πάροχοι επιταγών αγοράς βιβλίων.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι πάροχοι που επιθυμούν να κάνουν αίτηση για πολλά υποκαταστήματα θα πρέπει να έχουν κωδικούς ΔΥΠΑ.

    Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση εδώ.

    Πηγή: Cnn.gr

  • ΔΥΠΑ: Πού θα κάνετε αίτηση για τα voucher 25 ευρώ για βιβλία
    ΔΥΠΑ: Πού θα κάνετε αίτηση για τα voucher 25 ευρώ για βιβλία

    Σε εξέλιξη είναι η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για το πρόγραμμα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) χορήγησης επιταγών αγοράς βιβλίων έτους 2024.

    Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων δικαιούχων και παρόχων θα υποβάλλονται έως τις 16/08/2024 και ώρα 23:59.

    Σκοπός του προγράμματος είναι η πνευματική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και η στήριξη των επιχειρήσεων στον χώρο του βιβλίου.

    Θα εκδοθούν 150.000 επιταγές

    Συνολικά θα εκδοθούν 150.000 επιταγές, αξίας 25 ευρώ η καθεμία, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, με προϋπολογισμό 3.750.000 ευρώ.

    Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την 01η/09/2024 έως την 31η/12/2024.

    Με την επιταγή, που έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού, οι δικαιούχοι και οι ωφελούμενοι μπορούν να αγοράσουν με έκπτωση 10% όποιο βιβλίο επιλέξουν από τα βιβλιοπωλείακαι τους εκδοτικούς οίκους του μητρώου παρόχων.

    Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων δικαιούχων θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω gov.gr, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/epitages-agoras-biblion.

    Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: Αρχική/Εργασία και Ασφάλιση/Αποζημιώσεις και Παροχές/Επιταγές αγοράς βιβλίων.

    Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

    Δικαιούχοι είναι:

    • Εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
    • Εργαζόμενοι ασφαλισμένοι, λόγω εξαρτημένης σχέσης εργασίας ιδιωτικού δικαίου στον e-EΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ, οποτεδήποτε στο χρονικό διάστημα από 01/01/2023 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
    • Άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.
    • Το εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνά τις 30.000 ευρώ, εκτός αν πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι, αν είναι άγαμοι, πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ, αν είναι έγγαμοι, έως 24.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά τέκνο ή, αν είναι μονογονείς, έως 29.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά τέκνο, μετά το πρώτο.
    • Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη τους, καθώς και τα παιδιά των δικαιούχων, ηλικίας άνω των πέντε ετών, με την προϋπόθεση ότι είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη των ιδίων ή του άλλου γονέα κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.
    • Η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέας, αριθμός παιδιών, εισόδημα, πρώτη φορά συμμετοχή στο πρόγραμμα), με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.
    • Πάροχοι του προγράμματος είναι τα βιβλιοπωλεία και οι εκδοτικοί οίκοι οποιασδήποτε νομικής μορφής, που έχουν νόμιμη άδεια λειτουργίας.

    Από εφέτος, στο μητρώο παρόχων θα εντάσσονται αυτόματα οι πάροχοι του προηγούμενου έτους, αρκεί να επικαιροποιήσουν τη συμμετοχή τους.

    Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων παρόχων θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/parokhoi-epitagon-agoras-biblion.

    Η διαδρομή είναι: Αρχική/Εργασία και Ασφάλιση/Αποζημιώσεις και Παροχές/Πάροχοι επιταγών αγοράς βιβλίων.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι πάροχοι που επιθυμούν να κάνουν αίτηση για πολλά υποκαταστήματα θα πρέπει να έχουν κωδικούς ΔΥΠΑ.

    Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/deltia-bivlion.

    Πηγή: Ethnos.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο