Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2023 10:34

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Δημοσιά Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Φορέας δια βίου μάθησης και πολιτισμού

Αυτό είναι μια σύγχρονη Βιβλιοθήκη, συμπέραναν οι εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευόμενες του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου ύστερα από την επίσκεψή τους στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πύργου την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης, κ. Νίκη Κατσιάπη παρουσίασε, με μεγάλη γλαφυρότητα και ζωντάνια, την ιστορία της Βιβλιοθήκης και τη μεγάλη προσφορά του Κωνσταντίνου Χριστόπουλου – Χριστιά, ο οποίος πρωτοστάτησε στην ίδρυση της Ηλειακής Βιβλιοθήκης, την οποία συντηρούσε με δικά του έξοδα για πάνω από 25 χρόνια μέχρι που φρόντισε να γίνει κρατική παραχωρώντας το πατρικό του για να χτιστεί το σημερινό κτίριο της Βιβλιοθήκης. Την προσφορά στη Βιβλιοθήκη συνέχισε και η οικογένειά του Κωνσταντίνου Χριστόπουλου – Χριστιά και συγκεκριμένα ο εγγονός του, ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Σημίτης, ο οποίος της δώρισε σπάνια και πολύτιμα βιβλία. Στον εμπλουτισμό της Βιβλιοθήκης συνέβαλαν ο ποιητής Τάκης Δόξας, ο πρώτος Διευθυντής της, και ο παλιός Ηλείος πολιτικός Στέφανος Στεφανόπουλος, με τη δωρεά των προσωπικών τους βιβλιοθηκών. Επίσης η κ. Κατσιάπη ενημέρωσε τους εκπαιδευόμενους για τις υπηρεσίες που προσφέρει η Βιβλιοθήκη στους πολίτες, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και δωρεάν Wi-Fi, και για τις ποικίλες εκπαιδευτικές δράσεις της, για τις οποίες έχει επανειλημμένα βραβευτεί από το Υπουργείο Παιδείας κι άλλους αρμόδιους φορείς. Στη συνέχεια, οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευόμενες συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες χάρη στις οποίες είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον πλούτο αλλά και την ποικιλία των βιβλίων που φιλοξενεί η Βιβλιοθήκη και τα οποία καλύπτουν όλα τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες ενός ανθρώπου.

sde vivliothiki pirgou 2

Έτσι, στο τέλος μαζί με τις ευχαριστίες τους στη Διεύθυνση και το προσωπικό της Βιβλιοθήκης για τη ζεστή φιλοξενία πολλοί εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευόμενες δεσμεύτηκαν να την επισκεφτούν και πάλι, για να δανειστούν βιβλία αυτή τη φορά.

Το Σ.Δ.Ε. Πύργου είναι Δημόσιο σχολείο με δωρεάν φοίτηση και υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το σχολείο απευθύνεται σε ενηλίκους όπου μετά από φοίτηση δύο χρόνων μόνο, παίρνουν Απολυτήριο Γυμνασίου. Τηλ.26210-20350

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2023 10:16

Σχετικά Άρθρα

  • Συνεχίζονται οι Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου!
    Συνεχίζονται οι Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου!

    Συνεχίζονται οι Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Πύργου και στα τμήματα εκτός έδρας σε Αμαλιάδα και Ζαχάρω για το Σχ.Έτος 2024-2025. Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι Δημόσιο Σχολείο, και η φοίτηση είναι ΔΩΡΕΑΝ για τους «ενήλικες μαθητές» του. Δίνει μια Δεύτερη Ευκαιρία στη μόρφωση, μέσα από το ευέλικτο και ανοικτό πρόγραμμα σπουδών του, που προσαρμόζεται στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των εκπαιδευόμενων. Τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας είναι δωρεάν καινοτόμα σχολεία ενηλίκων, με ευρωπαϊκή διάσταση ενάντια στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού. Στόχο έχουν να ξεπεράσουν οι ενήλικες εκπαιδευόμενοι τα προσωπικά τους εμπόδια, να ενισχύσουν την προσωπικότητα τους και την αυτοεκτίμηση τους και να αποκτήσουν βασικές γνώσεις και δεξιότητες ώστε να ενταχθούν ξανά ενεργά στην αγορά εργασίας αλλά και στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

    Στο τέλος της φοίτησης χορηγείται Απολυτήριο ισότιμο με Γυμνασίου.

    Μοναδική προϋπόθεση για να φοιτήσει κάποιος στα ΣΔΕ είναι να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Το πρόγραμμα σπουδών, διαφέρει από αυτό του τυπικού Γυμνασίου καθώς διαρκεί 2 έτη, δεν υπάρχουν βιβλία και εξετάσεις καθώς βασίζεται στην ευέλικτη η μέθοδος των μαθημάτων - γραμματισμών. Τα μαθήματα γίνονται με την βοήθεια σημειώσεων και φυλλαδίων που ετοιμάζει το εκπαιδευτικό προσωπικό και παρέχετε δωρεάν στους εκπαιδευόμενους. Όλες οι εργασίες – μελέτη πραγματοποιείτε στην τάξη χωρίς να επιβαρύνονται με επιπλέον διάβασμα οι εκπαιδευόμενοι στο σπίτι.

    Τα μαθήματα – γραμματισμοί που διδάσκονται είναι :

    • Ελληνική Γλώσσα
    • Μαθηματικά
    • Αγγλικά
    • Πληροφορική
    • Φυσικές Επιστήμες
    • Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
    • Κοινωνική Εκπαίδευση
    • Αισθητική – Πολιτισμική Αγωγή
    • Διαθεματικά Σχέδια Δράσης
    • Παροχή Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης για κάλυψη κενών – αδυναμιών που πιθανών έχει ο εκπαιδευόμενος

    Εκτός από τα μαθήματα – γραμματισμούς στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας παρέχετε Συμβουλευτική στήριξη σε θέματα επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Ακόμα κατά τη φοίτηση πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές επισκέψεις και δράσεις που σχετίζονται με τα μαθήματα - γραμματισμούς που διδάσκονται στο σχολείο.

    Οι εκπαιδευόμενοι - μαθητές είναι 18 ετών και άνω.

    Η φοίτηση διαρκεί δύο (2) χρόνια.

    Ευνοϊκές συνθήκες φοίτησης για όλους τους ενδιαφερόμενους χωρίς άγχος.

    Τα μαθήματα πραγματοποιούνται το απόγευμα, ώρες 4:30 μ.μ. έως 8:30 μ.μ.

    Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες για να εγγραφούν, συμπληρώνουν Αίτηση Εγγραφής στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου, προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

    • Απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου.
    • Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.
    • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (ή Πιστοποιητικό γεννήσεως).
    • Για τους αλλοδαπούς χρειάζεται και η άδεια παραμονής

    Εγγραφές γίνονται καθημερινά απόγευμα από 5:00μ.μ. έως 8:30μ.μ.

    Για εγγραφές

    • για ΣΔΕ Πύργου και για το τμήμα εκτός έδρας Ζαχάρως οι εγγραφές γίνονται στο ΣΔΕ Πύργου, που στεγάζεται στο κτήριο του 1ου ΕΠΑΛ Πύργου (2ο χλμ Πύργου – Κυπαρισσίας ) και
    • για το τμήμα Αμαλιάδας του ΣΔΕ Πύργου οι εγγραφές γίνονται στο τμήμα Αμαλιάδας που στεγάζεται στο 2ο Γυμν. Αμαλιάδας, Κτήριο 3 (Τέρμα Ολυμπίας και Έλλης)

    Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 26210-20.350 (απογευματινές ώρες από 5:30 μ.μ. έως 8:00 μ.μ)

    (Δελτίο Τύπου)

  • Βιβλιοθήκη Πύργου: Αποχωρεί μετά από εννέα χρόνια η διευθύντρια Νίκη Κατσιάπη
    Βιβλιοθήκη Πύργου: Αποχωρεί μετά από εννέα χρόνια η διευθύντρια Νίκη Κατσιάπη

    Επιστρέφει στον εκπαιδευτικό χώρο

    Τον χώρο που τόσο αγάπησε και συνέδεσε το όνομά της με την καλή λειτουργία του, και τις ποικίλες εκπαιδευτικές δράσεις, την Δημόσια Βιβλιοθήκη Πύργου, αφήνει πίσω της, η διευθύντρια της δομής Νίκη Κατσιάπη.

    Μετά από εννέα χρόνια δημιουργικής παρουσίας η κ. Κατσιάπη με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook ενημερώνει για την απόφασή της, εξ’ αιτίας ενός προσωρινού προβλήματος υγείας, να αφήσει τη θέση που τόσο αγάπησε και να επιστρέψει στον εκπαιδευτικό χώρο. Παράλληλα ευχαριστεί τους δεκάδες συνεργάτες και φίλους που στήριξαν το έργο της.

    Συγκεκριμένα η κ. Κατσιάπη, αναφέρει:

    «Αποχαιρετισμός
    Και να, που ήρθε η ώρα ύστερα από 9 χρόνια -τα πιο δημιουργικά χρόνια της επαγγελματικής μου ζωής- να αποχαιρετήσω την αγαπημένη μου Βιβλιοθήκη και τους ανθρώπους που συνεργάστηκα.

    Ένα προσωρινό πρόβλημα υγείας με αναγκάζει να λείψω στο προσεχές μέλλον για κάποιο διάστημα, πράγμα απαγορευτικό για τα καθήκοντα που απορρέουν από τη θέση ευθύνης που κατέχω. Έτσι, στις αρχές Ιουλίου υπέβαλα αίτηση ανάκλησης απόσπασης, η οποία έγινε δεκτή την περασμένη Παρασκευή και πλέον επιστρέφω στον εκπαιδευτικό χώρο.
    Με ευγνωμοσύνη αποχαιρετώ όλους εσάς με τους οποίους συμπορευτήκαμε αυτά τα εννέα χρόνια και αφήνω «την καρδιά μου από σας γεμάτη»

    Το νυν και το προηγούμενο Εφορευτικό Συμβούλιο για την εξαιρετική συνεργασία μας:
    Θανάση Φωτόπουλο, Χρήστο Κωνσταντόπουλο, Γιώργο Αντωνόπουλο, Σάκη Τραμπαδώρο, Ζαχαρία Μαντά, Νίκο Σακούλη.
    Γιάννη Νικολόπουλο, Ευγενία Χριστοπούλου, Κωνσταντίνα Νικολακοπούλου, Δημήτρη Κρανίτη και Ζώη Υφαντή.
    Την πρώην διευθύντρια Φανή Καραχάλιου, με την οποία μαζί ονειρευτήκαμε πράγματα και χαράξαμε δρόμους.
    Τους συναδέλφους μου που υλοποίησαν όσα σχεδιάσαμε για τη βιβλιοθήκη, κάποιες φορές έξω από τα καθήκοντα και το ωράριό τους: Μαρία Γιαννοπούλου, Άρη Βλαχοχριστόπουλο, Βασίλη Σπανόπουλο, Κατερίνα Σίψα, Μπάμπη Αντωνόπουλο, Νεκτάριο Ασπρούκο.

    Τους δεκάδες εμψυχωτές και εθελοντές που, δίχως τη δική τους βοήθεια δεν θα είχαν πραγματοποιηθεί τα θερινά -και όχι μόνο- εκπαιδευτικά προγράμματα: (μνημονεύω τους εθελοντές του 2024, ας με συγχωρήσουν όσοι εργάστηκαν τα προηγούμενα καλοκαίρια, φοβάμαι μην τύχει και ξεχάσω κάποιον):
    Θέμη Μαντά, Χρήστο Λιάγκουρα, Βάσω Καράγιωργα, Παναγιώτη Δημάκη, Δημήτρη Αδαμόπουλο, Ζέτα Αδαμοπούλου, Άννα Αντύπα, Αντωνία Βουδούρη, Μπέττυ Γαλανοπούλου, Γωγώ Γιάνναρου, Κωνσταντίνα Δημοπούλου, Νατάσα Ζουμή, Ηλία Καλογήρου, Χαρά Καπαρέλη, Κυριακή Καρούση, Γιάννη Παπαδόπουλο, Ελένη Κατσαράκη, Ιουλία Κόλλια, Ρεβέκα Κολλιοπούλου, Νελίνα Κούλη, Χρίστο Κουτσουνά, Κατερίνα Κωλέττη, Διονύση Λιανό, Άγγελο Μιχαλόπουλο, Μαρία Μπακογιάννη, Δέσποινα Μπεκιάρη, Μαρία Μπίρμπα, Χριστίνα Νάζου, Δημήτρη Οικονόμου, Ευγενία Παπανικολάου, Παναγιώτα Πατσή, Κατερίνα Πολάκη, Σταύρο Ρομποτή, Κωστούλα Σακκά – Κυρίτση, Ντενίσα Σίμα, Αλίκη Τσιφτσοπούλου, Μαρία Τσουκαλά, Διονύση Φωτεινόπουλο, Σωτηρία Χαντζηκωνσταντίνου, Βασιλική Χαριλάου, Ιωάννα Χριστοπούλου

    Τον αγαπημένο διακοσμητή Χάρη Κανελλακόπουλο που με περισσή φροντίδα και αγάπη προσέφερε αυτά τα χρόνια τις υπηρεσίες του, δίχως την παραμικρή αμοιβή.
    Ιδιαίτερη μνεία κάνω στον τρισαγαπημένο Δρόσο Κονδύλη (μαζί με τη μητέρα του Νικολία Μωραΐτη, έναν φάρο φωτεινό για όλους μας), ο οποίος εργάζεται εθελοντικά σε καθημερινή βάση και προσφέρει πολλά.

    Τον Πρόεδρο του ΕΣ της Δημόσιας Καποδιστριακής Βιβλιοθήκης Αίγινας Γιώργο Καλόφωνο για την άψογη συνεργασία μας, τις αγαπημένες διευθύντριες και προϊστάμενες Μαρία Ρούσσου (Βιβλιοθήκη Λευκάδας), Μαριάννα Ρουκουνάκη (Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου), Αντωνία Βλαχούση (Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας), Μαρία Κουντράρου και Ρεβέκα Χαρπίδου (Βιβλιοθήκη Αίγινας), καθώς και τον διευθυντή Μανώλη Πυργιώτη (Βιβλιοθήκη Σάμου) για όλα όσα μου προσέφεραν και με έμαθαν με περισσή αγάπη.

    Θα είναι μεγάλη παράλειψη αν δεν ευχαριστήσω τους φορείς και τα θεσμικά πρόσωπα που απλόχερα έδωσαν χέρι συνεργασίας με σκοπό την ανάδειξη του πολιτισμού του τόπου μας:
    Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Αθανάσιο, τον τέως και τον νυν πρωτοσύγκελο π. Ηλία Παπαγγελή και π. Φιλάρετο Σπανόπουλο.
    Τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλο, καθώς και τους βουλευτές του νομού μας Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Μιχάλη Κατρίνη και Διονύση Καλαματιανό που στάθηκαν αρωγοί στις προσπάθειές μας όσες φορές τους το ζητήσαμε.

    Τον αγαπημένο μας δήμαρχο Στάθη Καννή.
    Το παράρτημα ΕΑΑΝ Ν. Ηλείας και τον δραστήριο πρόεδρό του Ζώη Υφαντή.
    Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για παιδιά και νέους και ιδιαίτερα τον Δημήτρη Σπύρου, τον Χρήστο Κωνσταντόπουλο και τον Κώστα Κορρέ.
    Το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου και την αγαπημένη μας Πρόεδρο Κατ. Παρασκευοπούλου.
    Τον πολυχώρο «Δεξαμενή» και ιδιαίτερα τη Λέσχη Ανάγνωσης και τη Βάσω Διαμαντοπούλου.

    Το ΚΕΘΕΑ - Οξυγόνο και όλο το προσωπικό του.
    Το Κέντρο Προλήψεων «Παρεμβάσεις» για την πολύτιμη συνεργασία του.
    Τον Δικηγορικό Σύλλογο Ηλείας και ιδιαίτερα τον πρόεδρό του Δημήτρη Δημητρουλόπουλο.
    Τους ομιλητές της Σχολής Γονέων Πλάτωνα Χριστόπουλο, Αιμιλία Ρούβαλη, Διονυσία Γκομώλη, Μαρία Ταράνη, Μπέκη Αλεξοπούλου, Βίκυ Λαμπρινού, Βασιλική Φωτοπούλου, Γαρυφαλλιά Φρεμεντίτη, Μελπομένη Μπογή, Σπύρο Ζαφειρόπουλο.
    Την ΕΛΜΕ Ηλείας και τη δραστήρια πρόεδρό του Στέλλα Αναστασίου.
    Τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που, σε καιρούς χαλεπούς, αγωνίστηκαν να οδηγήσουν τα βήματα των μαθητών τους στη Βιβλιοθήκη.
    Τους Συλλόγους Γονέων των σχολείων του Πύργου.

    Όλους όσοι ανέδειξαν τη βιβλιοθήκη στα ΜΜΕ:
    Λεωνίδα Βαρουξή, Νάντια Μανιάτη, Μαριάννα Μητροπούλου, Αντώνη Φώτη, Κική Κολοβέρου, Παναγιώτη Φωτεινόπουλο, Γιώργο Γουβιά, Γιάννη Σπυρούνη, Θεόδωρο Λάμπρο, ΕΡΑ Πύργου, ΟΡΤ TV, Ιόνιαν TV, Best TV, Ιόνιον FM.
    Θαρρώ, τελειώνοντας, πως πρέπει να σβήσω τη λέξη «Αποχαιρετισμός» στον τίτλο του κειμένου, αφού ποτέ δεν αποχωρίζεσαι κάτι που έχεις μέσα στην καρδιά σου. Κι εσείς όλοι, οι συνεργάτες και συνοδοιπόροι του πολιτισμού, είστε μέσα στην καρδιά μου!
    Καλή συνέχεια, το λοιπόν, σε ό,τι πορεύεται ο καθένας μας.

    Ο Θεός μαζί μας!
    Νίκη Κατσιάπη
    τ. Διευθύντρια της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Πύργου
    εκπαιδευτικός, ΜEd – Δρ. Παιδαγωγικής

  • Άρχισαν οι Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου!
    Άρχισαν οι Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου!

    Άρχισαν οι Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Πύργου και στα τμήματα εκτός έδρας σε Αμαλιάδα και Ζαχάρω για το Σχ.Έτος 2024-2025. Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι Δημόσιο Σχολείο, και η φοίτηση είναι ΔΩΡΕΑΝ για τους «ενήλικες μαθητές» του. Δίνει μια Δεύτερη Ευκαιρία στη μόρφωση, μέσα από το ευέλικτο και ανοικτό πρόγραμμα σπουδών του, που προσαρμόζεται στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των εκπαιδευόμενων. Τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας είναι δωρεάν καινοτόμα σχολεία ενηλίκων, με ευρωπαϊκή διάσταση ενάντια στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού. Στόχο έχουν να ξεπεράσουν οι ενήλικες εκπαιδευόμενοι τα προσωπικά τους εμπόδια, να ενισχύσουν την προσωπικότητα τους και την αυτοεκτίμηση τους και να αποκτήσουν βασικές γνώσεις και δεξιότητες ώστε να ενταχθούν ξανά ενεργά στην αγορά εργασίας αλλά και στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

    Στο τέλος της φοίτησης χορηγείται Απολυτήριο ισότιμο με Γυμνασίου.

    Μοναδική προϋπόθεση για να φοιτήσει κάποιος στα ΣΔΕ είναι να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Το πρόγραμμα σπουδών, διαφέρει από αυτό του τυπικού Γυμνασίου καθώς διαρκεί 2 έτη, δεν υπάρχουν βιβλία και εξετάσεις καθώς βασίζεται στην ευέλικτη η μέθοδος των μαθημάτων - γραμματισμών. Τα μαθήματα γίνονται με την βοήθεια σημειώσεων και φυλλαδίων που ετοιμάζει το εκπαιδευτικό προσωπικό και παρέχετε δωρεάν στους εκπαιδευόμενους. Όλες οι εργασίες – μελέτη πραγματοποιείτε στην τάξη χωρίς να επιβαρύνονται με επιπλέον διάβασμα οι εκπαιδευόμενοι στο σπίτι.

    Τα μαθήματα – γραμματισμοί που διδάσκονται είναι :

    • Ελληνική Γλώσσα
    • Μαθηματικά
    • Αγγλικά
    • Πληροφορική
    • Φυσικές Επιστήμες
    • Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
    • Κοινωνική Εκπαίδευση
    • Αισθητική – Πολιτισμική Αγωγή
    • Διαθεματικά Σχέδια Δράσης
    • Παροχή Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης για κάλυψη κενών – αδυναμιών που πιθανών έχει ο εκπαιδευόμενος

    Εκτός από τα μαθήματα – γραμματισμούς στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας παρέχετε Συμβουλευτική στήριξη σε θέματα Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας. Ακόμα κατά τη φοίτηση πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές επισκέψεις και δράσεις που σχετίζονται με τα μαθήματα - γραμματισμούς που διδάσκονται στο σχολείο.

    Οι εκπαιδευόμενοι - μαθητές είναι 18 ετών και άνω.

    Η φοίτηση διαρκεί δύο (2) χρόνια.

    Ευνοϊκές συνθήκες φοίτησης για όλους τους ενδιαφερόμενους χωρίς άγχος.

    Τα μαθήματα πραγματοποιούνται καθημερινά απόγευμα, ώρες 4:30 μ.μ. έως 8:30 μ.μ.

    Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες για να εγγραφούν συμπληρώνουν Αίτηση Εγγραφής στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου, προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

    • Απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου.
    • Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.
    • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (ή Πιστοποιητικό γεννήσεως).
    • Για τους αλλοδαπούς χρειάζεται και η άδεια παραμονής

    Εγγραφές γίνονται καθημερινά απόγευμα από 5:00μ.μ. έως 8:30μ.μ.

    Για εγγραφές

    • για ΣΔΕ Πύργου και για το τμήμα εκτός έδρας Ζαχάρως οι εγγραφές γίνονται στο ΣΔΕ Πύργου, που στεγάζεται στο κτήριο του 1ου ΕΠΑΛ Πύργου (2ο χλμ Πύργου – Κυπαρισσίας ) και
    • για το τμήμα Αμαλιάδας του ΣΔΕ Πύργου οι εγγραφές γίνονται στο τμήμα Αμαλιάδας που στεγάζεται στο 2ο Γυμν. Αμαλιάδας, Κτήριο 3 (Τέρμα Ολυμπίας και Έλλης)

    Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 26210-20.350 (απογευματινές ώρες από 5:30 μ.μ. έως 8:00 μ.μ)

    sde purgou eg 24 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της Αμαλιάδας
    Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της Αμαλιάδας

    Άρχισαν οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Πύργου – Τμήμα Αμαλιάδας για το Σχολικό Έτος 2024 – 2025.

    Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της Αμαλιάδας Δήμου Ήλιδας είναι δημόσιο Σχολείο και είναι δωρεάν, παρέχοντας τη δυνατότητα σε ενήλικες ηλικίας 18 ετών και άνω, που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο του Γυμνασίου.

    Στόχος του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου – παράρτημα Αμαλιάδας είναι:

    • Η ολοκλήρωση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης πολιτών 18 ετών και άνω
    • Η επανασύνδεση των εκπαιδευομένων με τα συστήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης
    • Η απόκτηση σύγχρονων γνώσεων, δεξιοτήτων και στάσεων που θα τους βοηθήσουν στην κοινωνική, οικονομική ένταξη και ανέλιξη
    • Η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των εκπαιδευομένων
    • Η συμβολή στην ένταξή τους ή στη βελτίωσή της θέσης τους στους χώρους εργασίας

    Τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας αποτελούν καινοτόμα σχολεία ενηλίκων, με ευρωπαϊκή διάσταση ενάντια στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, με τη διάρκεια φοίτησης να προσδιορίζεται στους 18 μήνες (δύο σχολικά έτη) και τις ώρες διδασκαλίας να είναι 25 την εβδομάδα.

    Τα μαθήματα στην Αμαλιάδα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες από τις 4:30 έως τις 8:30, από Δευτέρα έως Παρασκευή, στους χώρους όπου στεγάζεται το 2ο Γυμνάσιο της πόλης.

    Τα μαθήματα που διδάσκονται στο ΣΔΕ – Τμήμα Αμαλιάδας είναι: Ελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά, Αγγλικά, Πληροφορική, Φυσικές Επιστήμες, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Κοινωνική Εκπαίδευση, Αισθητική – Πολιτισμική Αγωγή, Διαθεματικά Σχέδια Δράσης, ενώ υπάρχει και παροχή πρόσθετης διδακτικής στήριξης για κάλυψη κενών και αδυναμιών, που έχει ο εκάστοτε εκπαιδευόμενος.

    Εκτός από τα μαθήματα στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας παρέχεται και Συμβουλευτική στήριξη σε θέματα Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας.

    Όλες οι εργασίες – μελέτη πραγματοποιούνται στην τάξη χωρίς να επιβαρύνονται με επιπλέον διάβασμα οι εκπαιδευόμενοι στο σπίτι.

    Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα: 2622028692 και 2621020350 (καθημερινά απόγευμα 5.00μ.μ. – 8.30μ.μ.) ή 2. Επισκεφτείτε μας στο χώρο μας στην Αμαλιάδα στο 2ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας (καθημερινά απόγευμα 5.00μ.μ. – 8.30μ.μ.), κτίριο 3 (Τέρμα Ολυμπίας & Έλλης).

    sde amaLegr 24

    (Δελτίο Τύπου)

  • Άρχισαν οι Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου!
    Άρχισαν οι Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου!

    Άρχισαν οι Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Πύργου και στα τμήματα εκτός έδρας σε Αμαλιάδα και Ζαχάρω για το Σχ.Έτος 2024-2025. Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι Δημόσιο Σχολείο, και η φοίτηση είναι ΔΩΡΕΑΝ για τους «ενήλικες μαθητές» του. Δίνει μια Δεύτερη Ευκαιρία στη μόρφωση, μέσα από το ευέλικτο και ανοικτό πρόγραμμα σπουδών του, που προσαρμόζεται στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των εκπαιδευόμενων. Τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας είναι δωρεάν καινοτόμα σχολεία ενηλίκων, με ευρωπαϊκή διάσταση ενάντια στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού. Στόχο έχουν να ξεπεράσουν οι ενήλικες εκπαιδευόμενοι τα προσωπικά τους εμπόδια, να ενισχύσουν την προσωπικότητα τους και την αυτοεκτίμηση τους και να αποκτήσουν βασικές γνώσεις και δεξιότητες ώστε να ενταχθούν ξανά ενεργά στην αγορά εργασίας αλλά και στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

    Στο τέλος της φοίτησης χορηγείται Απολυτήριο ισότιμο με Γυμνασίου.

    Μοναδική προϋπόθεση για να φοιτήσει κάποιος στα ΣΔΕ είναι να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Το πρόγραμμα σπουδών, διαφέρει από αυτό του τυπικού Γυμνασίου καθώς διαρκεί 2 έτη, δεν υπάρχουν βιβλία και εξετάσεις καθώς βασίζεται στην ευέλικτη η μέθοδος των μαθημάτων - γραμματισμών. Τα μαθήματα γίνονται με την βοήθεια σημειώσεων και φυλλαδίων που ετοιμάζει το εκπαιδευτικό προσωπικό και παρέχετε δωρεάν στους εκπαιδευόμενους. Όλες οι εργασίες – μελέτη πραγματοποιείτε στην τάξη χωρίς να επιβαρύνονται με επιπλέον διάβασμα οι εκπαιδευόμενοι στο σπίτι.

    Τα μαθήματα – γραμματισμοί που διδάσκονται είναι :

    • Ελληνική Γλώσσα
    • Μαθηματικά
    • Αγγλικά
    • Πληροφορική
    • Φυσικές Επιστήμες
    • Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
    • Κοινωνική Εκπαίδευση
    • Αισθητική – Πολιτισμική Αγωγή
    • Διαθεματικά Σχέδια Δράσης
    • Παροχή Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης για κάλυψη κενών – αδυναμιών που πιθανών έχει ο εκπαιδευόμενος

    Εκτός από τα μαθήματα – γραμματισμούς στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας παρέχετε Συμβουλευτική στήριξη σε θέματα Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας. Ακόμα κατά τη φοίτηση πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές επισκέψεις και δράσεις που σχετίζονται με τα μαθήματα - γραμματισμούς που διδάσκονται στο σχολείο.

    Οι εκπαιδευόμενοι - μαθητές είναι 18 ετών και άνω.

    Η φοίτηση διαρκεί δύο (2) χρόνια.

    Ευνοϊκές συνθήκες φοίτησης για όλους τους ενδιαφερόμενους χωρίς άγχος.

    Τα μαθήματα πραγματοποιούνται καθημερινά απόγευμα, ώρες 4:30 μ.μ. έως 8:30 μ.μ.

    Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες για να εγγραφούν συμπληρώνουν Αίτηση Εγγραφής στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου, προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

    • Απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου.
    • Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.
    • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (ή Πιστοποιητικό γεννήσεως).
    • Για τους αλλοδαπούς χρειάζεται και η άδεια παραμονής

    Εγγραφές γίνονται καθημερινά απόγευμα από 5:00μ.μ. έως 8:30μ.μ.

    Για εγγραφές

    • για ΣΔΕ Πύργου και για το τμήμα εκτός έδρας Ζαχάρως οι εγγραφές γίνονται στο ΣΔΕ Πύργου, που στεγάζεται στο κτήριο του 1ου ΕΠΑΛ Πύργου (2ο χλμ Πύργου – Κυπαρισσίας ) και
    • για το τμήμα Αμαλιάδας του ΣΔΕ Πύργου οι εγγραφές γίνονται στο τμήμα Αμαλιάδας που στεγάζεται στο 2ο Γυμν. Αμαλιάδας, Κτήριο 3 (Τέρμα Ολυμπίας και Έλλης)

    Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 26210-20.350 (απογευματινές ώρες από 5:30 μ.μ. έως 8:00 μ.μ)

    (Δελτίο Τύπου)

  • Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Ζαχάρω - Πάρε Απολυτήριο Γυμνασίου
    Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Ζαχάρω - Πάρε Απολυτήριο Γυμνασίου

    Σε 2 Χρόνια Αντί για 3 - Χωρίς Διαγωνίσματα - Μαθήματα Πάνω στα Ενδιαφέροντά σου - Απογευματινά Μαθήματα

    Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Ζαχάρω παρέχει τη δυνατότητα σε ενήλικες, 18 ετών και άνω, που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο του Γυμνασίου (νόμος 2525/97).

    Η διάρκεια της φοίτησης είναι 18 μήνες (δύο σχολικά έτη) και οι ώρες διδασκαλίας 25 την εβδομάδα. Τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή.

    Στόχοι των Σ.Δ.Ε. είναι:

    • Η ολοκλήρωση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης πολιτών 18 ετών και άνω.
    • Η επανασύνδεση των εκπαιδευομένων με τα συστήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης.
    • Η απόκτηση σύγχρονων γνώσεων, δεξιοτήτων και στάσεων που θα τους βοηθήσουν στην κοινωνική, οικονομική ένταξη και ανέλιξη.
    • Η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των εκπαιδευομένων.
    • Η συμβολή στην ένταξή τους ή στη βελτίωση της θέσης τους στον χώρο της εργασίας.

    Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2625 360301

  • Άρχισαν οι Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου!
    Άρχισαν οι Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου!

    Άρχισαν οι Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Πύργου και στα τμήματα εκτός έδρας σε Αμαλιάδα και Ζαχάρω για το Σχ.Έτος 2024-2025. Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι Δημόσιο Σχολείο, και η φοίτηση είναι ΔΩΡΕΑΝ για τους «ενήλικες μαθητές» του. Δίνει μια Δεύτερη Ευκαιρία στη μόρφωση, μέσα από το ευέλικτο και ανοικτό πρόγραμμα σπουδών του, που προσαρμόζεται στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των εκπαιδευόμενων. Τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας είναι δωρεάν καινοτόμα σχολεία ενηλίκων, με ευρωπαϊκή διάσταση ενάντια στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού. Στόχο έχουν να ξεπεράσουν οι ενήλικες εκπαιδευόμενοι τα προσωπικά τους εμπόδια, να ενισχύσουν την προσωπικότητα τους και την αυτοεκτίμηση τους και να αποκτήσουν βασικές γνώσεις και δεξιότητες ώστε να ενταχθούν ξανά ενεργά στην αγορά εργασίας αλλά και στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

    Στο τέλος της φοίτησης χορηγείται Απολυτήριο ισότιμο με Γυμνασίου.

    Μοναδική προϋπόθεση για να φοιτήσει κάποιος στα ΣΔΕ είναι να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Το πρόγραμμα σπουδών, διαφέρει από αυτό του τυπικού Γυμνασίου καθώς διαρκεί 2 έτη, δεν υπάρχουν βιβλία και εξετάσεις καθώς βασίζεται στην ευέλικτη η μέθοδος των μαθημάτων - γραμματισμών. Τα μαθήματα γίνονται με την βοήθεια σημειώσεων και φυλλαδίων που ετοιμάζει το εκπαιδευτικό προσωπικό και παρέχετε δωρεάν στους εκπαιδευόμενους. Όλες οι εργασίες – μελέτη πραγματοποιείτε στην τάξη χωρίς να επιβαρύνονται με επιπλέον διάβασμα οι εκπαιδευόμενοι στο σπίτι.

    Τα μαθήματα – γραμματισμοί που διδάσκονται είναι :

    • Ελληνική Γλώσσα
    • Μαθηματικά
    • Αγγλικά
    • Πληροφορική
    • Φυσικές Επιστήμες
    • Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
    • Κοινωνική Εκπαίδευση
    • Αισθητική – Πολιτισμική Αγωγή
    • Διαθεματικά Σχέδια Δράσης
    • Παροχή Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης για κάλυψη κενών – αδυναμιών που πιθανών έχει ο εκπαιδευόμενος

    Εκτός από τα μαθήματα – γραμματισμούς στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας παρέχετε Συμβουλευτική στήριξη σε θέματα επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Ακόμα κατά τη φοίτηση πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές επισκέψεις και δράσεις που σχετίζονται με τα μαθήματα - γραμματισμούς που διδάσκονται στο σχολείο.

    Οι εκπαιδευόμενοι - μαθητές είναι 18 ετών και άνω.

    Η φοίτηση διαρκεί δύο (2) χρόνια.

    Ευνοϊκές συνθήκες φοίτησης για όλους τους ενδιαφερόμενους χωρίς άγχος.

    Τα μαθήματα πραγματοποιούνται το απόγευμα, ώρες 4:30 μ.μ. έως 8:30 μ.μ.

    Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες για να εγγραφούν, συμπληρώνουν Αίτηση Εγγραφής στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου, προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

    • Απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου.
    • Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.
    • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (ή Πιστοποιητικό γεννήσεως).
    • Για τους αλλοδαπούς χρειάζεται και η άδεια παραμονής

    Για εγγραφές και πληροφορίες εντός του καλοκαιριού για το νέο σχολικό έτος πραγματοποιούνται καθημερινά, απογευματινές ώρες από 5:30 μ.μ. έως 8:00 μ.μ.

    Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 26210-20.350 (απογευματινές ώρες από 5:30 μ.μ. έως 8:00 μ.μ) και κιν: 6945118973

    sde egr 24 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • «Ελευθέρια Επτανήσων»: Εορτάστηκε για πρώτη φορά - Επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου
    «Ελευθέρια Επτανήσων»: Εορτάστηκε για πρώτη φορά - Επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου

    Στ. Καννής: «Κοινά ιστορικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά συνδέουν τα τρία νησιά με την Ηλεία».

    Με μία ξεχωριστή εκδήλωση στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πύργου σε συνεργασία με τον Δήμο Πύργου την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού εορτάστηκε για πρώτη φορά η «Ελευθέρια Επτανήσων» που σηματοδοτεί την επέτειο παράδοσης της Σημαίας της Ιονίου Πολιτείας στο λιμάνι του Κατακόλου που έγινε στις 23 Μαΐου 1864.

    Όπως είναι γνωστό τα Ιόνια Νησιά παραχωρήθηκαν από την Αγγλία στην Ελλάδα. Η παράδοση της σημαίας της Ιόνιας Πολιτείας που ήταν μέχρι τότε το επίσημο κράτος των νησιών Κέρκυρας, Κεφαλλονιάς, Ζακύνθου, έγινε πάνω στην φρεγάτα ¨Ελλάς¨ όπου βρισκόταν ο Βασιλιάς των Ελλήνων Γεώργιος ο Α΄ ο οποίος την πήρε στα χέρια του από τον Άγγλο ύπατο αρμοστή

    Ο ιστορικός του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Ειρηναίος Σταματόπουλος, οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση, παρουσίασε τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου ενώ αναφέρθηκε και στα κοινά χαρακτηριστικά που συνδέουν τα Ιόνια Νησιά με την Ηλεία.

    Ο Δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής κατά την διάρκεια του χαιρετισμού του τόνισε πως τα κοινά στοιχεία, (ιστορικά, πολιτισμικά κ.α.) των τριών νησιών του Ιονίου με την Ηλεία και την Αχαΐα, καλλιεργούν την σκέψη πως μπορούν να αποτελέσουν μία διοικητική ενότητα.

    Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης Ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Αθανάσιος, οι Πρόεδροι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης κ. Γιάννης Νικολόπουλος και τους παραρτήματος Ηλείας της ΕΑΑΝ Πλοίαρχος ε.α. Ζώης Υφαντής π.ν. καθώς και της Κεντρικής ΕΑΑΝ, Αντιναύαρχος ε.α. Στέλιος Μάρκου π.ν. ,ενώ την εκδήλωση συντόνισε η Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης κ Ευγενία Χριστοπούλου.

    Η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακά τραγούδια από τα Επτάνησα που ερμήνευσε η χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων υπό την διεύθυνση της καθηγήτριας κ. Κωνσταντίνας Σακκά-Κυρίτση.

    Latseio eptanisa ekd 2

    Latseio eptanisa ekd 3

    Latseio eptanisa ekd 4

    Latseio eptanisa ekd 5

    Latseio eptanisa ekd 6

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο