Τρίτη, 07 Μαρτίου 2023 09:45

Πύργος: Ημερίδα για την αντιμετώπιση του άγχους των εξετάσεων

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Το άγχος των εξετάσεων και η σωστή διαχείρισή του από τους μαθητές ήταν το θέμα που απασχόλησε την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου, ύστερα από πρωτοβουλία του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Νοτιοδυτικής Ελλάδας.

Προσκεκλημένη στην εκδήλωση ήταν η ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού Πωλίνα Φλεβάρη, η οποία ανέλυσε τα συναισθήματα των παιδιών κατά την δύσκολη περίοδο των εξετάσεων, επισημαίνοντας παράλληλα τον κομβικό ρόλο που έχουν τόσο οι γονείς όσο και οι καθηγητές προκειμένου να μπορέσουν να ενισχύσουν την ψυχολογία τους.
Από την συζήτηση που ακολούθησε προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα, για κάθε οικογένεια που έχει παιδιά σε ηλικία εξετάσεων, που αφορούσαν στην διαχείριση του χρόνου, στην πίστη της επιτυχίας αλλά και στην παραδοχή ότι τίποτα δεν τελειώνει με μια αποτυχία στις εξετάσεις.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κα Φλεβάρη «Συγκεντρωθήκαμε εδώ, προκειμένου να , μιλήσουμε γι αυτή την δύσκολη και απαιτητική περίοδο προετοιμασίας των μαθητών για τις εξετάσεις. Θα πραγματευτούμε ζητήματα όπως είναι το άγχος των εξετάσεων, πώς μπορεί το οικογενειακό περιβάλλον να υποστηρίξει τα παιδιά αυτή τη δύσκολη περίοδο, θα αναφερθούμε επίσης σε τρόπους για να μελετάμε πιο αποτελεσματικά, πως να διαχειριζόμαστε το χρόνο μας, πώς μπορούμε να αποδώσουμε καλύτερα κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, πώς φυσικά μπορούμε να διαχειριστούμε το άγχος και πάνω από όλα, πώς μπορούμε από αυτή τη δύσκολη περίοδο να βγούμε όσο το δυνατόν πιο αλώβητοι. Περισσότερο ψυχικά φροντισμένοι και ανθεκτικότεροι.

Την περίοδο των εξετάσεων κάθε ένα από τα παιδιά, μπορεί να την βιώνει μια ιδιαίτερη ψυχική πίεση, να του δημιουργούνται αισθήματα άγχους, αλλά και πανικού, που να παραλύουν τα παιδιά και μόνο στην ιδέα της εξέτασης. Είναι μία δύσκολη περίοδος για όλους μας. Όχι μόνο για τα παιδιά, αλλά και για τους γονείς, για το σχολείο, για τους καθηγητές. Για αυτό λοιπόν σε αυτή την ημερίδα, θα δούμε πώς μπορούμε να ενισχύσουμε όλους τους φορείς. Το σχολείο, τους καθηγητές, τους γονείς και τα ίδια τα παιδιά πάνω απ’ όλα, για να αντέξουν αυτή τη διαδικασία, αυτή τη δοκιμασία, ενώ πάντα θα πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν τελειώνει η ζωή με τις εξετάσεις. Η ζωή ξεκινάει τότε. Όπως και να τα πήγαμε στις εξετάσεις πάντοτε υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις και η ζωή θέλει πάντα προσπάθεια και αγώνα. Μέσα από αυτή την προσπάθεια ατσαλωνόμαστε ψυχικά και γινόμαστε ανθεκτικοί. Χρειάζεται ψυχραιμία, θάρρος, αποφυγή αρνητικών σκέψεων και αυτό το άλμα πίστης προς τον εαυτό μας. Ότι εντάξει, μπορώ να τα καταφέρω. Ή τουλάχιστον θα προσπαθήσω να τα καταφέρω».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος σημείωσε ότι: «Η Ένωση Φροντιστών Ηλείας κάνει μία χρήσιμη εκδήλωση που αφορά το άγχος των μαθητών εν όψει των εξετάσεων. Όλοι γνωρίζουμε αυτό το πρόβλημα των νέων παιδιών. Οι καθηγητές και οι εκπαιδευτικοί, είναι θα έλεγα, οι προμηθευτές αισιοδοξίας στα παιδιά και αυτοί που διαμορφώνουν μία καλύτερη ψυχολογία, ενόψει των εξετάσεων, των κατατακτήριων, αλλά και των προαγωγικών. Εμείς ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά, πρώτα από όλα να είναι υγιή και γερά, ενώ το οικογενειακό και το φιλικό περιβάλλον θα πρέπει να τονώνει τα παιδιά, να τους δίνει αισιοδοξία. Πρέπει να γίνεται σωστή χρήση του χρόνου και θα πρέπει να έχουμε κατανόηση για τα προβλήματα που προκαλεί αυτή η πίεση στην ψυχολογία των παιδιών. Είμαστε εδώ σαν Δήμος, παρακολουθούμε την εκδήλωση, παραχωρήσαμε ευγενικά τον χώρο και είναι μια εκδήλωση χρήσιμη για εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές».

Ο χημικός Γιάννης Κουτρουμάνος στην συνέχεια αναφερόμενος στην ημερίδα πρόσθεσε ότι. «Σε λίγο καιρό οι μαθητές θα αντιμετωπίσουν τις πανελλαδικές εξετάσεις, για αυτό σαν σύλλογος φροντιστών, προσπαθούμε με τη βοήθεια αυτής της εκδήλωσης και της ψυχολόγου που έχει έρθει να μας μιλήσει, να βοηθήσουμε τα παιδιά να διαχειριστούν το άγχος, να διαχειριστούν το χρόνο τους, να γίνει σωστό διάβασμα, έτσι ώστε να πετύχουν στους τελικούς στόχους που έχουν θέσει. Πιστεύουμε ότι θα γίνει μία ενδιαφέρουσα συζήτηση, που θα λύσει αρκετές απορίες και θα καθοδηγήσει τα παιδιά σε ένα σωστό τρόπο διαβάσματος και διαχείρισης του άγχους από δω και πέρα».

Τέλος ο πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτητών φροντιστών νοτιοδυτικής Ελλάδας Γιάννης Μπακέττας επεσήμανε πως: «…είμαστε στον Πύργο για να κάνουμε μία ημερίδα η οποία αφορά την ψυχολογία των εξετάσεων, δηλαδή το πώς θα μπορέσουν οι μαθητές να προσαρμοστούν σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, να μπορέσουν να διαχειριστούν το χρόνο τους καλύτερα, να διαχειριστούν το άγχος την ημέρα των εξετάσεων και να μπορούν να έχουν χρήσιμες συμβουλές, για το πως θα δομήσουν την επανάληψη τους μέχρι το τέλος της χρονιάς και μέχρι τις εξετάσεις».

imerida exetaseis 2

imerida exetaseis 3

imerida exetaseis 4

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2023 00:02

Σχετικά Άρθρα

  • Ο Τ. Παπαδόπουλος στην Ημερίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «#3BillionTrees - Η συμβολή της Ελλάδας»
    Ο Τ. Παπαδόπουλος στην Ημερίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «#3BillionTrees - Η συμβολή της Ελλάδας»

    Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Δυτικής Ελλάδας κ. Τάκης Παπαδόπουλος, μέλος του Δικτύου "Building Europe with Local Councillors" - (BELC) συμμετείχε σήμερα (15/10/2024) στην Ημερίδα που διοργάνωσε στο αμφιθέατρο «Δημήτριος Παντερμαλής» του Μουσείου της Ακρόπολης η Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, με θέμα «#3BillionTrees - Η συμβολή της Ελλάδας». Η εκδήλωση ανέδειξε τον κρίσιμο ρόλο των δασών στην επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για το κλίμα και τη βιοποικιλότητα, όπως περιγράφονται στην στρατηγική της ΕΕ για την πράσινη μετάβαση με ορίζοντα το 2030.

    Μετά την επιτυχημένη εκδήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης, δήλωσε: "Συζητήσαμε για την ενίσχυση της δασικής κάλυψης και της ανθεκτικότητας των δασών στην Ελλάδα, εξετάζοντας παράλληλα τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες όσον αφορά την προώθηση της βιοποικιλότητας και τον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής που έχουν γίνει εξαιρετικά εμφανείς τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε επιτυχημένες πρωτοβουλίες στην Ελλάδα που συμβάλλουν στη δέσμευση της ΕΕ για την φύτευση 3 δισεκατομμυρίων δέντρων έως το 2030.

    (Δελτίο Τύπου)

  • ΠΔΕ: Εναρκτήριο Συνέδριο & Ενημερωτική Ημερίδα του Έργου HeritAdapt, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος InterregEuro-Med
    ΠΔΕ: Εναρκτήριο Συνέδριο & Ενημερωτική Ημερίδα του Έργου HeritAdapt, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος InterregEuro-Med

    Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ως επικεφαλής του Ευρωπαϊκού έργου "HERIT ADAPT - HERItage and territory resilience through sustainableTourism, climate change ADAPtation and ciTizenengagement", του Προγράμματος InterregEuro-MED, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής αποστολής που αφορά τον Αειφόρο Τουρισμό,φιλοξενεί στην Πάτρα τη διήμερη συνάντηση του έργου.

    Ειδικότερα, την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 09:30 π.μ, στην αίθουσα του αμφιθεάτρου του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών, θα διεξαχθεί το συνέδριο με τίτλο " Πολιτιστική Κληρονομιά και Βιώσιμος Τουρισμός απέναντι στις απειλές της κλιματικής αλλαγής" και στις 18 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 10:00 π.μ, η ενημερωτική ημερίδα Info Day του έργου HERIT ADAPT, όπου πρόκειται να παρουσιαστούν η SWOT Analysis του έργου καθώς και επιτυχή ευρωπαϊκά έργα που άφησαν το αποτύπωμα τους, όπως τα SPARC, ΑDRION INNOXENIA PLUS & DIALOFUE4TOURISM.

    Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης της ΠΔΕ,Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, σημειώνει τη σημασία του Έργου για την ΠΔΕ αλλά και την ικανοποίηση του για τις αποτελεσματικές συνέργειες που αναπτύσσονται μεταξύ τόσων διαφορετικών εταίρων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

    Το HERIT ADAPT είναι ένα έργο χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος InterregEuro MED και στοχεύει στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των βασικών ενδιαφερομένων μερών (stakeholders) μέσα από τη συγκρότηση διεπιστημονικών τοπικών ομάδων εργασίας (TWGs – Territorial Working Groups). Κατά τη διάρκεια του έργου, θα αξιοποιηθούν δεδομένα του Βιώσιμου Μοντέλου Τουρισμού (STM- Sustainable Tourism Model), το οποίο θα εφαρμοστεί σε 8 επιλεγμένες πιλοτικές περιοχές Euro-MED, συμπεριλαμβανομένων των τοποθεσιών UNESCO καθώς και λιγότερο γνωστών μνημείων, παράκτιων και ορεινών περιοχών.

    Το Μοντέλο Βιώσιμου Τουρισμού (STM- Sustainable Tourism Model), εφαρμόζεται λαμβάνοντας υπόψη τις εδαφικές ανάγκες και τα οράματα, καθώς και τα υπάρχοντα πλαίσια και σχέδια, μέσα από τη χρήση καινοτόμων τεχνολογικών εργαλείων και λύσεων, καθώς και μέσα από την αξιοποίηση της διακρατικής γνώσης που έχει ήδη αποκτηθεί από άλλα ευρωπαϊκά έργα.

    Το Συνεργατικό σχήμα του έργου αποτελείται από 11 εταίρους - 8 χώρες που είναι:

    Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Επικεφαλής Εταίρος, Ελλάδα

    Αθηνά-Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας, των επικοινωνιών και Γνώσης, Ελλάδα.

    • Dubrovnik Development Agency Dura, Κροατία
    • Universidad De Granada, Ισπανία
    • Prijestonica Cetinje - Old Royal Capital Cetinje, Μαυροβούνιο
    • Comit? R?gional Du Tourisme Et Des Loisirs Occitanie, Γαλλία
    • Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού, Κύπρος
    • SapienzaUniversity of Rome, Ιταλία
    • Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου, Ελλάδα
    • Municipality of Genoa, Ιταλία
    • Ministry of Tourism of the Republic of Bulgaria, Βουλγαρία

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των υποψηφίων των επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων ΕΠΑΛ
    Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των υποψηφίων των επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων ΕΠΑΛ

    Από τις 7 έως τις 10 Οκτωβρίου η υποβολή των μηχανογραφικών για υποψηφίους επαναληπτικών πανελλαδικών ΓΕΛ/ΕΠΑΛ

    Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού οι βαθμολογίες των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων ΕΠΑΛ 2024 στα μαθήματα Γενικής Παιδείας και Ειδικότητας ανά Τομέα. Η ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων για τους υποψηφίους των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ/ΕΠΑΛ έτους 2024 θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 7 και 10 Οκτωβρίου.
    Όλοι οι υποψήφιοι των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων των ΕΠΑΛ θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους χαρακτήρες.
    Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις για ανάρτηση στα Λύκεια, που θα αποσταλούν σε όσα ΕΠΑΛ της χώρας είχαν αντίστοιχους υποψηφίους, θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.
    Η ηλεκτρονική υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) για τους υποψηφίους των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ/ΕΠΑΛ έτους 2024.
    Οι διαδικασίες για την υποβολή του Μ.Δ. για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των υποψηφίων των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ/ΕΠΑΛ έτους 2024 αρχίζουν από τη Δευτέρα 7-10-2024 και λήγουν την Πέμπτη 10-10-2024.

    Όλοι οι υποψήφιοι των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ/ΕΠΑΛ έτους 2024 που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους, για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Αν κάποιος υποψήφιος είχε αποκτήσει προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) τον Ιούλιο, μπορεί τώρα να τον χρησιμοποιήσει, αλλιώς θα απευθυνθεί στο Λύκειό του. Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν τελικά στην οριστική υποβολή του ΜΔ στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko-secondexams.it.minedu.gov.gr/. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να προβεί στην οριστική ηλεκτρονική υποβολή του Μηχανογραφικό Δελτίου.

    Για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να διαβάσετε την σχετική εγκύκλιο ΕΔΩ.
  • Σημαντικά συμπεράσματα σε ημερίδα στον Πύργο: Ζοφερό το μέλλον για τους μισθούς και τα συνταξιοδοτικά όρια - Προβληματισμός για τις νέες γενιές
    Σημαντικά συμπεράσματα σε ημερίδα στον Πύργο: Ζοφερό το μέλλον για τους μισθούς και τα συνταξιοδοτικά όρια - Προβληματισμός για τις νέες γενιές

    Ημερίδα για τα νέα δεδομένα στο ασφαλιστικό/συνταξιοδοτικό διοργάνωσε με επιτυχία ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Πύργου - Ζαχάρως - Αρχαίας Ολυμπίας

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα ανταπόκριση εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Πύργου-Ζαχάρως-Αρχαίας Ολυμπίας με θέμα «Αγορά εργασίας και ασφαλιστικό-Το παρόν και το μέλλον των συντάξεων» στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή, με τη συμμετοχή καταξιωμένων επιστημόνων στο χώρο.

    Ο Σύλλογος αλλά και οι παρευρισκόμενοι, άκουσαν προσεκτικά τις ομιλίες των συμμετεχόντων, έθεσαν ερωτήσεις και έλαβαν καίριες απαντήσεις σε φλέγοντα εργασιακά ζητήματα. Την ημερίδα «άνοιξε» με σύντομο χαιρετισμό ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Πύργου-Ζαχάρως-Αρχ. Ολυμπίας Χρήστος Γαρύφαλλος, ο οποίος καλωσόρισε τους ομιλητές και το κοινό, προετοίμασε το έδαφος για τις ομιλίες που θα ακολουθήσουν και ευχαρίστησε τον Δήμο Πύργου για την στήριξή του στην διοργάνωση.

    Βασικός ομιλητής της ημερίδας ήταν ο Ηλείας Καθηγητής Εργατικού Δικαίου, Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος ανέλυσε εκτενώς τα σημερινά δεδομένα για να δώσει το λόγο στον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών & της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, Δημήτρη Βερβεσό, ο οποίος παρουσίασε τα νομικά «όπλα» των εργαζομένων προς υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και ο Νομικός Αριστοτέλης Κολοβός, με εξειδίκευση στα ασφαλιστικά θέματα ενημέρωσε το κοινό για το συγκεκριμένο θέμα.

    Χρ. Γαρύφαλλος: Θα έχουμε μεγάλο κύμα συνταξιοδοτήσεων

    Η ημερίδα, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Γαρύφαλλος, διοργανώθηκε μετά από επιθυμία πολλών εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, με την εύλογη ανησυχία για το εργασιακό τους μέλλον σε μια εποχή που τα δεδομένα διαρκώς αλλάζουν. «Όπως διαμορφώνεται το εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς, καλό είναι να ενημερωθούμε για κάποια πράγματα γιατί όπως μαθαίνουμε τα όρια συνταξιοδοτήσεως θα αυξηθούν και γι’ αυτό φέτος θα υπάρξει το μεγαλύτερο κύμα φυγής/συντάξεων που θα φτάσει τις 200.000» δήλωσε ο κ. Γαρύφαλλος, υπογραμμίζοντας ότι λόγω των διαρκών αλλαγών, των συνταξιοδοτήσεων αλλά και της μη κάλυψης των θέσεων από την κεντρική εξουσία, οι δήμοι υπολειτουργούν σε επικίνδυνο βαθμό. «Από το 2010 και μετά έχουμε μια μείωση προσωπικού στον Δήμο Πύργου κατά 40% με αποτέλεσμα να υπολειτουργούμε. Στο Δήμο Πύργου από 420 θέσεις είμαστε μόλις 220 εργαζόμενοι. Υπάρχει ένα κενό 200 θέσεων και όπως μαθαίνουμε την επόμενη πενταετία θα φύγουν τουλάχιστον άλλοι 20 συνάδελφοι. Και δυστυχώς αυτές οι θέσεις δεν καλύπτονται οι θέσεις. Ζητάμε δέκα υπαλλήλους, και μας εγκρίνουν μόνο μία θέση. Αυτό ισχύει και για τους τρεις δήμους του συλλόγου αλλά ταυτόχρονα είναι πανελλαδικό φαινόμενο».

    Αλ. Μητρόπουλος: « Η χώρα μας ζει πληθυσμιακή κατάρρευση»

    «Οι νέες γενιές θα πρέπει να προβληματιστούν έντονα» τόνισε ο Καθηγητής Εργατικού Δικαίου, Αλέξης Μητρόπουλος, αναλύοντας τα σημερινά δεδομένα, τον «απόηχο» των μνημονίων αλλά και τους ήδη ψηφισμένους νόμους που προσανατολίζονται στην αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση.

    «Μπαίνουμε σε μία δύσκολη φάση και δημιουργείται το λεγόμενο κοινωνικό ζήτημα. Η ακρίβεια και κυρίως ο πληθωρισμός των τροφίμων δημιουργεί δυσκολία στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα. Η λεηλασία των συντάξεων τα μνημονιακά χρόνια οι χαμηλοί μισθοί και το πάγωμα των τριετιών έχουν δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία του κόσμου για το μέλλον των μισθών και των συντάξεων. Θεωρώ ότι το μέλλον δυσκολεύει καθώς οι κοινωνίες και οι οικονομίες στην Ευρώπη, έχουν μπει στη λεγόμενη «δημοσιονομική εγκράτεια» και θα κληθούν να πληρώσουν οι λαοί των χωρών που περάσει από τις μνημονιακές πολιτικές…. Θεωρώ ότι εκείνοι οι νέες γενιές θα πρέπει να προβληματιστούν έντονα. Κανένα από τα υφιστάμενα κόμματα εκτός από το ΚΚΕ που έχει συγκεκριμένες θέσεις δεν έχει εναλλακτική πρόταση εξωμνημονιακή. Είμαστε δεσμευμένοι κυρίως από τις διατάξεις του 2ου και 3ου μνημονίου, και για να καλύψουμε ανάγκες, εάν δεν αλλάξει η ισχύουσα σύμβαση για το χρέος, οι λαοί θα ζουν μία συρρίκνωση των εισοδημάτων τους» τόνισε ο κ. Μητρόπουλος.

    Ο γνωστός Εργατολόγος, τόνισε ότι κρίσιμη χρονιά είναι το 2027, επειδή –όπως τόνισε- υπάρχει ψηφισμένος νόμος για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, υπό τον όρο να αυξηθεί το προσδόκιμο ζωής του γενικού πληθυσμού. «Τα χρόνια των μνημονίων, έπεσε το προσδόκιμο και γι αυτό η κυβέρνηση δεν αύξησε τα όρια που προέβλεπε ο νόμος από το 2024. Μετετέθη για το ‘27 και το ζητούμενο τώρα είναι να δούμε πώς θα το εφαρμόσει η κυβέρνηση. Εύχομαι να μην το εφαρμόσει, γιατί η χώρα μας ζει μία πληθυσμιακή κατάρρευση. Το 2022-23 έχουμε τις λιγότερες γεννήσεις στην μεταπολεμική Ελλάδα και το 2023 είχαμε υπερδιπλάσιους θανάτους των γεννήσεων. Άρα το δημογραφικό μαζί με το Εθνικό είναι τα πιο σημαντικά ζητήματα που θα αντιμετωπίσουμε ως κοινωνία και ως έθνος» κατέληξε.

    Δημ. Βερβεσός «Ο πιο αδύναμος χρειάζεται τη δικαιοσύνη»

    Ο κ. Βερβεσός αναφέρθηκε στη συμβολή της δικαιοσύνης σε εργασιακά θέματα καθώς πληθώρα αποφάσεων έχουν προστατέψει τα δικαίωμα των εργαζομένων. «Αν δεν υπήρχαν οι δικαστικές αποφάσεις ούτε όλοι οι συμβασιούχοι θα δούλευαν-για όσο διάστημα δούλεψαν-στους Δήμους, ούτε τα συνταξιοδοτικά ζητήματα θα είχαν λυθεί μόνο με την πάλη του κινήματος. Δυστυχώς ή ευτυχώς η ύπαρξη της δικαστικής επιστήμης και των αποφάσεων είναι εκείνη που έχει αναπληρώσει το υφιστάμενο πολιτικό κενό, απέναντι στην υφιστάμενη πολιτική που ζει ο τόπος τα τελευταία χρόνια, αλλά και απέναντι στην απουσία διεκδικήσεων και μαχητικότητας του εργατικού κινήματος. Και εκείνος που χρειάζεται την δικαιοσύνη είναι ο πιο αδύναμος» τόνισε σε δηλώσεις του.

    Αναφορικά για το πώς διαμορφώνεται το εργασιακό μέλλον, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, είπε: «Θεωρώ ότι έχουμε φτάσει στον πάτο της εργασιακής απαρίθμησης και της πλήρους συνταξιοδοτικής υποβάθμισης. Οι τελευταίοι νόμοι στο εργασιακό και μια σειρά από διατάξεις νόμων και δικαστικών αποφάσεων του ΣτΕ, έχουν φέρει τους συνταξιούχους σήμερα και τους εργαζόμενους στο σημείο ώστε την 20η μέρα του μήνα να έχει τελειώσει ο μισθός ή η σύνταξη και να ψάχνουν πόρους για να επιβιώσουν τον υπόλοιπο μήνα. Θεωρώ ότι δεν μπορεί να πάει παρακάτω, στο πλαίσιο μια ολοένα πληθωριστικότερης καθημερινότητας που η ακρίβεια εξανεμίζει γρήγορα τον μισθό και τις συντάξεις. Ζούμε την εποχή της επιβίωσης».

    imerida ergasiako 2

    imerida ergasiako 3

    imerida ergasiako 4

    imerida ergasiako 5

    imerida ergasiako 6

    imerida ergasiako 7

    imerida ergasiako 9

  • Πανελλήνιες 2024: Εισαγωγή στα ΑΕΙ υποψήφιων πληγέντων περιοχών από φυσικές καταστροφές - Η απόφαση
    Πανελλήνιες 2024: Εισαγωγή στα ΑΕΙ υποψήφιων πληγέντων περιοχών από φυσικές καταστροφές - Η απόφαση

    Τι ισχύει για υποψήφιους περιοχών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές. Ποιες περιφέρειες αφορά η υπουργική απόφαση.

    Καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων στα πανεπιστήμια θα εισαχθούν υποψήφιοι οι οποίοι έλαβαν μέρος στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις και προέρχονται από περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές (πλημμύρες, φωτιές κ.α).

    Το δικαίωμα αυτό ισχύει για τους μαθητές της τελευταίας τάξης του σχολικού έτους 2023-2024 καθώς και για τους αποφοίτους, οι οποίοι υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση στα Λύκεια των ανωτέρω περιοχών και συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2024.

    Η ανωτέρω ρύθμιση εφαρμόζεται και για μαθητές και αποφοίτους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ, οι οποίοι κατοικούν μονίμως στις ανωτέρω περιοχές και συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2024, ακόμα και εάν υπέβαλαν αίτηση-δήλωση συμμετοχής σε Λύκειο άλλης περιοχής ή σε άλλη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Για τη διαδικασία και τις ημερομηνίες υποβολής δικαιολογητικών θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση

    Η απόφαση αυτή αφορά τα παιδιά τα οποία προέρχονται από τις παρακάτω περιφέρειες

    Ι) της Περιφέρειας Θεσσαλίας

    α) των Περιφερειακών Ενοτήτων Τρικάλων, Μαγνησίας, Σποράδων, Καρδίτσας,

    β) των Δήμων Λαρισαίων, Φαρσάλων, Τεμπών, Κιλελέρ, Αγιάς, Τυρνάβου από την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, και

    γ) της δημοτικής κοινότητας Μεγάλου Ελευθεροχωρίου της Δημοτικής ενότητας Ποταμιάς, της δημοτικής κοινότητας Βερδικούσιας της Δημοτικής ενότητας Βερδικούσιας, της δημοτικής κοινότητας Κρανέας της Δημοτικής Ενότητας Αντιχασίων και των δημοτικών κοινοτήτων Καρυάς, Κρυόβρυσης, Συκαμινέας της Δημοτικής Ενότητας Καρυάς του Δήμου Ελασσόνας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας

    ΙΙ) της Περιφέρειας Αττικής

    α) του Δήμου Φυλής της Περ. Ενότητας Δυτικής Αττικής,

    β) του Δήμου Αίγινας της Περ. Ενότητας Νήσων

    ΙΙΙ) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

    α) των Δήμων Λαμιέων και Δομοκού της Περ. Ενότητας Φθιώτιδας,

    β) των Δήμων Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας και της Ιστιαίας-Αιδηψού της Περ. Ενότητας Εύβοιας, και

    ΙV) της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης

    α) του Δήμου Αλεξανδρούπολης της Περ. Ενότητας Έβρου,

    β) της Δημοτικής Ενότητας Σουφλίου του Δήμου Σουφλίου της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου,

    γ) της δημοτικής κοινότητας Λαβάρων της Δημοτικής Ενότητας Ορφέα του Δήμου Σουφλίου της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου,

    δ) των δημοτικών κοινοτήτων Λευκίμμης, Λύρας, Φυλακτού και Προβατώνα της Δημοτικής Ενότητας Τυχερού του Δήμου Σουφλίου της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου

    ε) της Δημοτικής Ενότητας Σώστου του Δήμου Ιάσμου της Περ. Ενότητας Ροδόπης,

    στ) της Δημοτικής Ενότητας Σαπών του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών της Περ. Ενότητας Ροδόπης

    ζ) της δημοτικής κοινότητας Μαρώνειας της Δημοτικής Ενότητας Μαρώνειας του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών της Περ. Ενότητας Ροδόπης,

    Η εισαγωγή με ειδικό ποσοστό

    Το ειδικό ποσοστό που αποδίδεται στους υποψηφίους βάσει του αριθμού των πληγέντων σε σχέση με τους συμμετέχοντες στις πανελλαδικές εξετάσεις 2024, ανά κατηγορία Λυκείου (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ημερήσιο, εσπερινό) και το οποίο δεν μπορεί να υπερβαίνει ανά κατηγορία το 2%, ορίζεται ως εξής:

    α) Για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων των Ημερήσιων ΓΕΛ αποδίδεται ποσοστό 2% καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων της κατηγορίας τους σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α).

    β) Για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων των Ημερήσιων ΕΠΑΛ αποδίδεται ποσοστό 2% καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων της κατηγορίας τους σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι.

    γ) Για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων των Εσπερινών ΓΕΛ αποδίδεται ποσοστό 2% καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων της κατηγορίας τους σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α).

    δ) Για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων των Εσπερινών ΕΠΑΛ αποδίδεται ποσοστό 2% καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων της κατηγορίας τους σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι.

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • Πανελλήνιες Εξετάσεις 2025: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα και οι ημερομηνίες
    Πανελλήνιες Εξετάσεις 2025: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα και οι ημερομηνίες

    Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων των ημερήσιων και εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, Ειδικών και Μουσικών μαθημάτων και προθεσμία Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ, έτους 2025.

    Η έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων έχει προγραμματιστεί για τις 30 Μαίου 2025 με την ολοκλήρωση τους στις 6 Ιουνίου. Τα ειδικά μαθήματα στα ΓΕΛ ξεκινούν στις 14 Ιουνίου και ολοκληρώνονται στις 25 Ιουνίου.

    Αναλυτικά το πρόγραμμα

    pan1.jpg
    pan2.jpg

    pan2.jpg
    Screenshot-2024-09-13-120558.jpg
    Πηγή: cnn.gr
  • Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025: Ξεκινούν στις 30 Μαΐου - Το αναλυτικό πρόγραμμα
    Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025: Ξεκινούν στις 30 Μαΐου - Το αναλυτικό πρόγραμμα

    Στις 31 Μαΐου ξεκινούν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, στις 14 Ιουνίου τα Ειδικά Μαθήματα

    Το αναλυτικό πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων του 2025 ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Παιδείας.
    Σύμφωνα με το πρόγραμμα η πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεων θα πραγματοποιηθεί για τους υποψήφιους των ΓΕΛ την Παρασκευή 30 Μαΐου με το μάθημα της Γλώσσας.
    Θα ακολουθήσουν στις 2 Ιουνίου τα Αρχαία, τα Μαθηματικά και η Βιολογία, στις 4 Ιουνίου τα Λατινικά, η Χημεία και η Πληροφορική και θα ολοκληρωθούν στις 6 Ιουνίου με Ιστορία, Φυσική και Οικονομία.

    pinakas-a-gel
    Αντίστοιχα για τους υποψήφιους από τα ΕΠΑΛ οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 31 Μαΐου, ημέρα Σάββατο, και θα ολοκληρωθούν στις 16 Ιουνίου.

    pinakas-b-epal
    Όσον αφορά την εξέταση των ειδικών μαθημάτων, θα ξεκινήσει με Ισπανίκα στις 14 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 25 Ιουνίου με Ιταλικά.

    pinakas-c-eidika-mathimata
    Ανακοινώθηκε, τέλος, ότι η προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ακαδ. έτους 2025-26 ορίζεται το διάστημα από τη Δευτέρα 16-6-2025 μέχρι και την Παρασκευή 27-6-2025.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Ημερίδα για τις προοπτικές ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα από την ΕΥ ΖΗΝ Greece και την ΠΔΕ
    Ημερίδα για τις προοπτικές ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα από την ΕΥ ΖΗΝ Greece και την ΠΔΕ

    Η ΕΥ ΖΗΝ Greece, με πολυετή εμπειρία στον τομέα του τουρισμού και των αθλητικών διοργανώσεων, και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που εδώ και δύο χρόνια φιλοξενεί με επιτυχία τη μεγαλύτερη ποδηλατική διοργάνωση L’ Etape Greece by Tour de France στην Αρχαία Ολυμπία, διοργανώνουν Ημερίδα για τον Αθλητικό Τουρισμό.

    Η Ημερίδα για τον Αθλητικό Τουρισμό θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, στις 09:00, στο Αμφιθέατρο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Πατρών, με στόχο να αναδείξει το πως η πλούσια ιστορία και τα εκπληκτικά τοπία της Ελλάδας μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά τις αθλητικές εμπειρίες και τις τουριστικές ευκαιρίες στη χώρα μας. Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας θα συζητηθούν θέματα όπως: Η επίδραση του Αθλητικού Τουρισμού στην Παγκόσμια Οικονομία, Χορηγίες και Ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού, Διοργάνωση Μεγάλων Αθλητικών Διοργανώσεων: Προκλήσεις και Ευκαιρίες, Το μέλλον του Αθλητικού Τουρισμού: Τάσεις και Καινοτομίες, Αθλητικός Τουρισμός και Τοπικές Κοινότητες.

    Ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Πατρέων, κ. Κωνσταντίνος Πελετίδης, ο Δήμαρχος Bolton του Ηνωμένου Βασιλείου, Mr Andrew P Morgan JP, ο Πρόεδρος και Ιδρυτής της ΕΥ ΖΗΝ Greece, κ. Θανάσης Παπαδημητρίου, η CEO της ΕΥ ΖΗΝ Greece, κα Βάσια Μπιρλιράκη, η Υπεύθυνη Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας του Δήμου Bolton (UK), Mrs Michelle Hilton, ο Πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου (ΕΣΠΕΠ), κ. Θεόδωρος Κανελλόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αχαΐας-Ηλείας-Κεφαλληνίας-Ζακύνθου (ΕΣΚΑΗ), κ. Παναγιώτης Λυκούδης, ο CEO της Challenge Family, Mr Jort Vlam, η Founder & President of Spetses mini Marathon & Spetsathlon, Δρ. Μαρίνα Λήδα Κουταρέλλη, ο Senior Brand Manager της Αvra Water, κ. Χρήστος Μπαλατσός, η Chief Marketing Officer της Deloitte, κα Μαρία Ζιούβελου και ο κ. Βασίλης Τουντόπουλος, Μέλος ΔΣ του ΝΟΠ και της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής (ΕλλΕΕΔΑΑ). Συντονίστρια της εκδήλωσης θα είναι η Αθλητικογράφος, κα Γκρέτα Λυμπεροπούλου.

    Σημειώνεται ότι η Ημερίδα θα είναι ανοιχτή για το ευρύ κοινό και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή έως την Τρίτη 17/09 στον σύνδεσμο: https://ezgreece.gr/index.php/athletic-tourism-meeting.

    Top of Form

    Σχετικά με την EY ZHN Greece

    Από το 1991, η EY ZHN Greece σχεδιάζει και διοργανώνει Συναντήσεις, Συνέδρια και Events τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με στόχο να τιμήσει την Ελλάδα και να συστήσει στην παγκόσμια κοινότητα τις ομορφιές, τις υποδομές και την πλούσια ποικιλομορφία αυτής της ιστορικής χώρας. Από το 2018, στην εταιρεία λειτουργεί και Αθλητικό Τμήμα, το οποίο διοργανώνει υψηλής ποιότητας αθλητικές παγκόσμιες εκδηλώσεις, όπως το IRONMAN® 70.3® Greece, το L'Etape Greece by Tour de France και το B2Run Aθens, που προωθούν την Ελλάδα, το αθλητικό ιδεώδες, την ελληνική φιλοξενία και τη φιλοσοφία του "νους υγιής εν σώματι υγιεί". Ο αθλητικός τουρισμός είναι σήμερα ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τομέας της ταξιδιωτικής βιομηχανίας και αντιπροσωπεύει το 10% των παγκόσμιων δαπανών για τον τουρισμό. Από το 2020, στην εταιρεία λειτουργεί, επίσης, και Τμήμα Αναψυχής (Leisure), το οποίο προσφέρει υπηρεσίες σε απαιτητικούς και εναλλακτικούς ταξιδιώτες που θέλουν να εξερευνήσουν την Ελλάδα από μία διαφορετική σκοπιά.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο