Τρίτη, 07 Μαρτίου 2023 09:23

Πύργος: Το Σωματείο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ν. Ηλείας και το ΚΔΑΠμεΑ «ΗΛΙΑΝΘΟΣ» έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Με την ελπίδα να φτάσει κάποια στιγμή η μέρα εκείνη που οι πόλεις θα είναι προσβάσιμες και φιλικές για τα άτομα με αναπηρία και όλα όσα ο περισσότερος κόσμος θεωρεί δεδομένα, να είναι και για τους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα, έκοψαν την Κυριακή την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, το Σωματείο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ν. Ηλείας και το ΚΔΑΠμεΑ «ΗΛΙΑΝΘΟΣ».

Η εκδήλωση, η οποία ήταν κοινή πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΚΔΑΠμεΑ «ΗΛΙΑΝΘΟΣ» στην περιοχή του Κούβελου, παρουσία πλήθους κόσμου, μεταξύ των οποίων ήταν βουλευτές, πολιτικά πρόσωπα, εκπρόσωποι φορέων κ.α.
Κατά την διάρκεια της έναρξης, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή γιατα θύματα του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, ενώ στην συνέχεια ο π. Νικόλαος Κατσηδήμας, ευλόγησε τις πίτες και ευχήθηκε σε όλους υγεία και ευημερία.

Ακολούθως, ο πρόεδρος του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ν. Ηλείας Γιώργος Παπανικολόπουλος, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση, ανέφερε πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος για την από κοινού κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας με το ΚΔΑΠμεΑ «ΗΛΙΑΝΘΟΣ», αφού όπως σημείωσε έχουν μια εξαιρετική συνεργασία. Επιπλέον, αναφερόμενος στην παρουσία των βουλευτών και των δημάρχων υπογράμμισε πως είναι ώρα «…να θυμηθούμε τις υποχρεώσεις μας και θέλουμε από σας την κατανόηση και την βοήθειά σας».

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος του ΚΔΑΠμεΑ «ΗΛΙΑΝΘΟΣ» Γιάννης Κολοβός συνεχάρη την ομάδα που στηρίζει όλη αυτή την προσπάθεια, σημειώνοντας ότι με την αγάπη τους στηρίζουν την διαφορετικότητα. Σημείωσε επίσης ότι περίπου 20 άτομα εργάζονται για τον σκοπό αυτό με 8ωρη σύμβαση καθημερινά και άλλα 7-8 άτομα που είναι εξωτερικοί συνεργάτες. Κλείνοντας, τόνισε ότι ο «Ηλίανθος» είναι μια ιδέα την οποία όλοι πρέπει να αγκαλιάσουν.

Ο πρώην πρόεδρος του Σωματείου Παντελής Παπαναγιώτου, στη συνέχεια παρέλαβε από τον δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο μια τιμητική πλακέτα, για την προσφορά του και τον αγώνα του σε ό,τι αφορά στα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία. Αμέσως μετά τόνισε ότι είναι περήφανος για την παρακαταθήκη που αφήνει, σημειώνοντας πως η πλακέτα αυτή αφιερώνεται στους παλιούς συναδέλφους που δε βρίσκονται πλέον στη ζωή. «Σήμερα είναι εδώ πολιτικά πρόσωπα με ευήκοα ώτα, διότι υπήρχαν στα 33 χρόνια που παλεύουμε στο αναπηρικό κίνημα άνθρωποι που έβλεπαν, χαμογελούσαν, σου έλεγαν ναι και τίποτα δεν υλοποιούσαν».

Την δέσμευσή του θα συνεχίσει να είναι δίπλα στα άτομα με αναπηρία εξέφρασε στη συνέχεια ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Νικολακόπουλος, σημειώνοντας ότι θα αγωνίζεται για τα δικαιώματα των ΑμεΑ. «…Νομίζω ότι σιγά-σιγά καταφέρνουμε πράγματα, όσο περισσότερο αγωνιζόμαστε. Έχουμε καταφέρει να κάνουμε μέσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα ένα εθνικό σχέδιο για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, την ψηφιακή κάρτα αναπηρίας, τον προσωπικό βοηθό και πολλά άλλα που θέλουμε να επεκτείνουμε και στην περιοχή μας. Να πούμε όμως και το εξής, ότι χαιρετίζουμε και τις ιδιωτικές πρωτοβουλίες όπως αυτή, που έχει γίνει μια εξαιρετική δουλειά με τη βοήθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης και του δημάρχου, γιατί δείχνει πως ένας συνδυασμός ιδιωτικής πρωτοβουλίας και δημοσίου μπορεί να φέρει πολύ καλά αποτελέσματα».

Στην συνέχεια, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης τόνισε πως «… Σε μία μουντή μέρα για την Ελλάδα και την Ηλεία, που θρηνούμε τα αθώα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη, βρισκόμαστε στην εκδήλωση των ΑμεΑ, των συμπολιτών μας που διεκδικούν το αυτονόητο. Την ισότιμη πρόσβαση, την ισότιμη ένταξη, την ισότιμη προσπάθεια και δυνατότητα να συμμετέχουν στην κοινωνική, επαγγελματική και οικονομική ζωή του τόπου. Πρέπει να γίνουν πάρα πολλά από την πολιτεία και την αυτοδιοίκηση. Πλέον η εποχή των υποσχέσεων και των λόγων έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Ευτυχώς τα ΑμεΑ δυναμικά, δίνουν έναν πολύ μεγάλο καθημερινό αγώνα για να βγουν από το σκοτάδι οι συμπολίτες μας που έχουν πρόβλημα αναπηρίας και να μπορέσουν να ζουν κανονικά όπως όλοι, με ίδια δικαιώματα, ίδιες δυνατότητες. Αυτό είναι ευθύνη όλων. Έχουμε υστέρηση, αλλά θεωρώ ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα».

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν επίσης η βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Διονυσία Αυγερινόπουλου, οι δήμαρχοι Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος και Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος, ο Γραμματέας της Ν.Ε. Ηλείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Βάλαρης, η Διοικήτρια Ν.Μ. Κρεστένων Αριστέα Παπαδοπούλου, ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας, ο Υποδιοικητής της ΣΕΤΤΗΛ Παναγιώτης Γκολφινόπουλος κ.α.

pita kdap amea 2

pita kdap amea 3

pita kdap amea 4

pita kdap amea 5

pita kdap amea 6

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2023 00:11

Σχετικά Άρθρα

  • Συνάντηση Δημάρχου Πηνειού Αλέξη Καστρινού με το Δ.Σ. του Σωματείου Παραπληγικών Ν. Ηλείας
    Συνάντηση Δημάρχου Πηνειού Αλέξη Καστρινού με το Δ.Σ. του Σωματείου Παραπληγικών Ν. Ηλείας

    «Προτεραιότητα η διασφάλιση ενός φιλικού και προσβάσιμου περιβάλλοντος»

    Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Σωματείο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ν. Ηλείας υποδέθηκε το πρωί της Παρασκευής στο κτίριο Σισίνη ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός. Η συνάντηση έλαβε χώρα σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα με την ατζέντα να περιλαμβάνει ζητήματα που άπτονται της ενίσχυσης της συμπερίληψης στην καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία.

    Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο πρόεδρος του σωματείου κ. Γιώργος Παπανικολόπουλος έθεσε στον Δήμαρχο Πηνειού μία σειρά προτάσεων για τη βελτίωση των υποδομών προσβασιμότητας των ΑμεΑ στην περιοχή. Παράλληλα δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τα Άτομα με Αναπηρία τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η καλή συνεργασία ανάμεσα στον δήμο και το σωματείο είναι ικανή να φέρει θετικά αποτελέσματα».

    Την εκπεφρασμένη θέση ότι η Δημοτική Αρχή έχει θέσει ως προτεραιότητα τη βελτίωση της καθημερινότητας των ΑμεΑ και την ενίσχυση της συμπερίληψής τους επανέλαβε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός. Προς αυτή την κατεύθυνση, ήδη τις προηγούμενες ημέρες τοποθετήθηκαν Seatrac στις παραλίες Θινών και Γλύφας που διευκολύνουν την πρόσβαση στη θάλασσα των ατόμων με κινητικά προβλήματα ενώ ο Δήμος Πηνειού έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την προμήθεια δύο ακόμη μηχανημάτων που θα καλύψουν τις ανάγκες των ακτών της Γλύφας και του Αρκουδίου.

    Παράλληλα ο δήμαρχος αφού άκουσε προσεκτικά τα ζητήματα που τέθηκαν από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου επεσήμανε ότι πρόκειται να εντατικοποιηθεί η συνεργασία με το σωματείο προκειμένου να διευθετούνται άμεσα τα θέματα που προκύπτουν. «Αποτελεί βασική επιδίωξη για εμάς η διασφάλιση ενός φιλικού και προσβάσιμου περιβάλλοντος για τα άτομα με αναπηρία» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Καστρινός και πρόσθεσε ότι με αυτόν τον τρόπο βελτιώνεται η ποιότητα ζωής τους και διευκολύνεται η κοινωνικοποίηση και η ομαλή ένταξή τους στην τοπική κοινωνία.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Το ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ στο 3ο RUN PYRGOS
    Το ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ στο 3ο RUN PYRGOS

    Οι ωφελούμενοι και οι εκπαιδευτικοί του ΚΔΑΠ μεΑ «ΗΛΙΑΝΘΟΣ» συμμετείχαμε στις 25/5/2022 στο 3ο RUN PYRGOS που διοργάνωσε ο Δήμος Πύργου μαζί με το Pirgos Athletic Events, τους Αθλητικούς Συλλόγους Αίολο Πύργου και Ατρόμητο Λαστεΐκων καθώς επίσης και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

    Εμείς βρεθήκαμε εκεί και συμμετείχαμε ενεργά στην διαδρομή των 500m μεταδίδοντας ουσιαστικά το μήνυμα πως δεν χωρούν αποκλεισμοί στην πόλη μας!

    Οι ωφελούμενοι του ΚΔΑΠ μεΑ «ΗΛΙΑΝΘΟΣ» χάρηκαν με την ψυχή τους την διαδρομή αλλά και τον ευγενή συναγωνισμό μεταξύ της παρέας μας κατά την διάρκεια της διαδρομής.

    Ευχή μας ο εν λόγω θεσμός που λαμβάνει χώρα για 3η συνεχόμενη χρονιά να αυξάνει τις συμμετοχές του χρόνο με το χρόνο και να αγκαλιάζεται από όλο και μεγαλύτερο μέρος των πολιτών ακόμα και εκτός του Πύργου!

    kdap mea 3o run 2

    kdap mea 3o run 3

    kdap mea 3o run 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • Συνάντηση του Δημάρχου Ζαχάρως με τα Μέλη του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Π.Ε. Ηλείας
    Συνάντηση του Δημάρχου Ζαχάρως με τα Μέλη του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Π.Ε. Ηλείας

    Ζαχάρω: Η πόλη μας προσβάσιμη σε όλους

    Με τον Πρόεδρο του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Π.Ε. Ηλείας, κ. Γεώργιο Παπανικολόπουλο, την Αντιπρόεδρο, κα Τζίνα Αλεξανδροπούλου, τον Ταμία, κ. Γιάννη Πετρόπουλο, και τον Αναπλ. Γραμματέα, κ. Στέφανο Δημητρόπουλο, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ζαχάρως, κ. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, με την παρουσία του Αναπληρωτή Δημάρχου & Αντιδημάρχου Πολιτισμού & Αθλητισμού, κου Ιωάννη Τερζή, του Αντιδημάρχου Παιδείας & Κοινωνικής Συνοχής κου Γεωργίου Τριγάζη, της Προϊσταμένης του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», κας Αλεξάνδρα Θεοφιλοπούλου, της Ψυχολόγου του Κέντρου Κοινότητας, κας Έλενα Στρουμπάκου, του Αναπλ. Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών, κου Παναγιώτη Μιχόπουλο, και του Προϊσταμένου Προγραμματισμού, κου Αντώνη Δρίλλια.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές ιεράρχησαν τα ζητήματα που απασχολούν και αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους στο Δήμο Ζαχάρως οι άνθρωποι με αναπηρία, απαρίθμησαν τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει και πρότειναν εκείνες στις οποίες άμεσα μπορεί να προβεί η Δημοτική Αρχή. Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι η Δημοτικής Αρχή έχει προβλέψει έως τώρα την εγκατάσταση μηχανισμού (seatrack) για την ομαλή πρόσβαση των ανθρώπων με αναπηρία και κινητικά προβλήματα στη θάλασσα. Επίσης, έχει κατατεθεί πρόταση για την τοποθέτηση τεσσάρων (4) σημείων κατά μήκος της παραλίας για την αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με αναπηρία και αναμένονται οι οδηγίες για τις σχετικές θεσμικές διαδικασίες. Πρώτη ενέργεια, στην οποία προχώρησε η Δημοτική Αρχή, απετέλεσε η δημιουργία πέντε (5) θέσεων στάθμευσης ΑΜΕΑ. Ακολούθησαν η επέκταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» σε περισσότερους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα και η παροχή βοήθειας, καθώς και η ψυχολογική στήριξη μέσω του Κέντρου Κοινότητας.

    Ένα επιπλέον θέμα που απασχόλησε στη συνάντηση ήταν ο ορισμός του Αντιδημάρχου Παιδείας & Κοινωνικής Συνοχής, κου Γεωργίου Τριγάζη, ως υπευθύνου για την άμεση διασύνδεση και επικοινωνία του Δήμου με το Σωματείο, με στόχο την καλύτερη οργάνωση και συνεργασία των δύο φορέων.

    Στο τέλος της συνάντησης εργασίας, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ζαχάρως, πραγματοποιήθηκε μια βιωματική περιήγηση στις πλατείες, στους κεντρικούς δρόμους της Ζαχάρως, σε υπηρεσίες, καταστήματα και σχολεία, ώστε αφενός να γίνουν αντιληπτές από όλους οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην πρόσβαση τους και αφετέρου να καταγραφούν τα σημεία της πόλης όπου παρατηρούνται προβλήματα, έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα τις ράμπες και τα πεζοδρόμια.

    Μετά το τέλος της περιήγησης, ο Δήμαρχος, κ. Μητρόπουλος, ανέφερε: «Είχαμε τη χαρά να συναντήσουμε σήμερα τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Π.Ε. Ηλείας. Η προσβασιμότητα αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα των συνανθρώπων μας με κινητικά προβλήματα. Για το λόγο αυτό, σήμερα, με τα μέλη του σωματείου κάναμε το αυτονόητο: τους ακολουθήσαμε στους δρόμους, τις πλατείες, σε υπηρεσίες, σχολεία και καταστήματα της Ζαχάρως, ώστε να βιώσουμε και εμείς τα εμπόδια που καλούνται να ξεπεράσουν για την πρόσβασή τους σε ένα σημείο. Κάτι που για εμάς θεωρείται απλό και δεδομένο, για τους συνανθρώπους μας που κινούνται με δυσκολία ή με αναπηρική καρέκλα, είναι τρομερά δύσκολο. Χρειάζονται υποδομές και, κυρίως, η βούληση να πράξουμε το αυτονόητο. Εμείς καταγράψαμε τα σημεία και τις όποιες δύσκολες συνθήκες αντιμετωπίσαμε και, πιστοί στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, κάνουμε πράξη ένα νέο Δήμο φιλικό και προσβάσιμο σε όλους, σχεδιάζοντάς τον. Είναι θέμα σεβασμού και πολιτισμού. Αντιμετωπίζουμε τους πολίτες μας ισότιμα, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ζουν και να συμμετέχουν στην κοινωνική δυναμική με επιτυχία.

    mitrop kin anp sun 2

    mitrop kin anp sun 3

    mitrop kin anp sun 4

    mitrop kin anp sun 5

    mitrop kin anp sun 6

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δράση του ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ στα Ειδικά Σχολεία του Νομού Ηλείας
    Δράση του ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ στα Ειδικά Σχολεία του Νομού Ηλείας

    Οι Άγιες ημέρες του Πάσχα πλησιάζουν και για μια ακόμη χρονιά το Ηλίανθος Κδαπ μεΑ και το Ηλίανθος Κδαπ μεΑ Γαστούνης εν όψει των Άγιων Ημερών του Πάσχα που έρχονται, επισκέφθηκε όλα τα Ειδικά Σχολεία του νομού μας!

    Το «ΗΛΙΑΝΘΟΣ ΚΔΑΠ μεΑ» συνεχίζοντας την παράδοση που ξεκίνησε από την πρώτη χρονιά λειτουργίας του, μοίρασε και φέτος σε όλα τα Ειδικά Σχολεία του νομού μας πασχαλινά δώρα. Πασχαλινό τσουρέκι και σοκολάτες είχαν την τιμητική τους.

    Ειδικό Δημοτικό Κρεστένων, Ειδικό Νηπιαγωγείο Πύργου και Νηπιαγωγείο Καταραχίου, Ειδικό Δημοτικό Πύργου, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο & ΛύκειοΠύργου, ΕΕΕΕΚ Πύργου, Ειδικό Δημοτικό Αμαλιάδας, Ειδικό Δημοτικό Λεχαινών και Ειδικό Νηπιαγωγείο Πηνειού άνοιξαν τις πύλες τους και υποδέχτηκαν τους εκπαιδευτικούς του «ΗΛΙΑΝΘΟΣ ΚΔΑΠ μεΑ» Πύργου και Γαστούνης και αντάλλαξαν δώρα και ευχές για Καλό Πάσχα με υγεία και χαρά για όλους.

    Άξιο αναφοράς οι χειροποίητες λαμπάδες που δώρισαν για τους ωφελούμενους του ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ οι γονείς και τα παιδιά του Ειδικού Νηπιαγωγείου Πύργου και του Νηπιαγωγείου Καταραχίου, τους οποίους ευχαριστούμε από τα βάθη της ψυχής και της καρδιάς μας για την αγάπη και την στήριξη που μας δείχνουν έμπρακτα!

    Το «ΗΛΙΑΝΘΟΣ ΚΔΑΠ μεΑ» ευχαριστεί τους διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς και εν γένει το προσωπικό των ειδικών σχολείων για την θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν στους εκπαιδευτικούς του ΚΔΑΠ κατά την επίσκεψη τους στα σχολεία τους.

    Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους!!

    kdap drasi eidika 2

    kdap drasi eidika 3

    kdap drasi eidika 4

    kdap drasi eidika 5

    kdap drasi eidika 6

    kdap drasi eidika 7

    kdap drasi eidika 8

    kdap drasi eidika 9

    kdap drasi eidika 10

    (Δελτίο Τύπου)

  • Επίσκεψη του ΚΔΑΠ μεΑ Ηλίανθος στην Αρχ. Ολυμπία
    Επίσκεψη του ΚΔΑΠ μεΑ Ηλίανθος στην Αρχ. Ολυμπία

    Στα πλαίσια της θεματικής των Ολυμπιακών Αγώνων ομάδα των ωφελούμενων του Ηλίανθος Κδαπ μεΑ επισκέφθηκαν εχθές την έκθεση Ολυμπιακών Δαδών στο ισόγειο του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας.

    Η «Έκθεση Ολυμπιακών Δαδών και Αναθημάτων από τη Σύγχρονη Ολυμπιακή Ιστορία», φιλοξενεί δάδες όλων των Ολυμπιακών Αγώνων από το έτος 1936-εναρκτήριο της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, έως και σήμερα, καθώς και άλλων Ολυμπιακών αντικειμένων από την προσωπική συλλογή του κ. Στράτου Κλήμου.

    Οι ωφελούμενοι και οι εκπαιδευτικοί του ΚΔΑΠ μεΑ "ΗΛΙΑΝΘΟΣ" θαύμασαν τα εκθέματα, έμαθαν για την ιστορία των δαδών των Ολυμπιακών Αγώνων, παρατήρησαν υπάρχοντα κειμήλια από τα βάθη των χρόνων και της ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων και απόλαυσαν αυτό το ταξίδι στον "ολυμπιακό" χρόνο με την ψυχή τους!

    kdap ilianth arxolimpia 2

    kdap ilianth arxolimpia 3

    kdap ilianth arxolimpia 5

    kdap ilianth arxolimpia 4

    kdap ilianth arxolimpia 6

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δράση του ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ για την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό
    Δράση του ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ για την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

    Η ζωή μας ένα παζλ! - Αποδοχή-Αγάπη-Κατανόηση

    Την Δευτέρα 1/4/024 οι ωφελούμενοι και οι εκπαιδευτικοί του ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ και το Σωματείο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Νομού Ηλείας συγκεντρώθηκαν στην Κεντρική Πλατεία Πύργου και τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό!

    Με τον δικό τους μοναδικό τρόπο τραγούδησαν, χόρεψαν, ζωγράφισαν και έπαιξαν ‘για τον αυτισμό’ και το χάρηκαν με την ψυχή τους οι ωφελούμενοι του ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ, ενώ την τιμητική του είχε για μια ακόμη χρονιά το ‘κάδρο-πλαίσιο’ φωτογραφιών που έφτιαξαν οι ωφελούμενοι του ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ και είχαν όλοι την δυνατότητα να φωτογραφηθούν όλοι και να περάσουν το μήνυμα της ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό.

    Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς και της ψυχής μας για την συμμετοχή των φίλων μας από το Σωματείο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Π.Ε. Ηλείας που στέκονται πάντα πλάι μας, αλλά και από το Δημοτικό Σχολείο Καράτουλα-Μαγούλας με την εκπαιδευτικό κ. Αντωνία Μπρή που μαζί με μαθητές και γονείς ένωσαν ξανά τις φωνές τους για πλήρη αποδοχή των Ανθρώπων με Αναπηρία.

    Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας του Δήμου Πύργου κ. Δημήτρη Τζουανόπουλο που εκπροσώπησε τον Δήμο Πύργου και στον υποψήφιο Ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Δημήτρη Τσιόδρα που στα πλαίσια της περιοδείας του μας τίμησε με την παρουσία του στην δράση μας, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Ήλιδας κ. Κώστα Αναγνωστόπουλο.

    Δύναμη μας δίνει η αγκαλιά των δράσεων μας από όλους για να συνεχίσουμε μαζί με τους ωφελούμενους.

    Ο κόσμος είναι ίδιος για όλους, απλά μερικοί έχουν άλλη ματιά για αυτόν.

    kdap ilianth ekd autismos 2

    kdap ilianth ekd autismos 3

    kdap ilianth ekd autismos 4

    kdap ilianth ekd autismos 5

    kdap ilianth ekd autismos 6

    kdap ilianth ekd autismos 7

    kdap ilianth ekd autismos 8

    (Δελτίο Τύπου)

  • Σε προτεραιότητα για το Δήμο Ήλιδας τα θέματα προσβασιμότητας των ΑμεΑ
    Σε προτεραιότητα για το Δήμο Ήλιδας τα θέματα προσβασιμότητας των ΑμεΑ

    Πρώτησυνάντηση με το Σωματείο Παραπληγικών & Κινητικά Ανάπηρων Ηλείας

    Με τον πρόεδρο του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Ανάπηρων Νομού Ηλείας κ. Γιώργο Παπανικολόπουλο συναντήθηκε στο γραφείο του στο Συνεδριακό Κέντρο της Σοχιάς στην Αμαλιάδα, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, παρουσία των Αντιδημάρχων: Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης, Ηλεκτροφωτισμού και Ποιότητας Ζωής κ. Ντίνο Τρικόγια και Τεχνικών Έργων, Υποδομών, Πολιτικής Προστασίας και Υδάτινων Πόρων κ. Κώστα Τσεριώνη.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές συζήτησαν όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους οι άνθρωποι με αναπηρία εντός του Δήμου Ήλιδας, αλλά και τις βελτιωτικές κινήσεις που μπορούν να γίνουν άμεσα από πλευράς Δημοτικής αρχής.

    Ως πρώτιστη ενέργεια κρίθηκε η αποκατάσταση της ειδικής σήμανσης και των χρωματιστών θέσεων στάθμευσης για ΑμεΑ, εντός της πόλεως της Αμαλιάδας, όπου τα τελευταία χρόνια παρέμειναν εγκαταλειμμένες.

    Μάλιστα, χωροθετήθηκαν οι 15 θέσεις εντός Αμαλιάδας που θα δημιουργηθούν από την αρχή, αρκετές εκ των οποίων είναι νέες θέσεις σε σημεία που έχουν αιτηθεί τα μέλη του συλλόγου.

    Επιπλέον, συζητήθηκαν οι ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν για πρόσβαση των ΑμεΑ σε σημεία της Αμαλιάδας όπου παρατηρούνται προβλήματα, αλλά και σε δημόσια κτήρια που δεν έχουν τις απαραίτητες ράμπες.

    Άλλωστε, ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και στην προηγούμενη θητεία του είχε αγαστή συνεργασία με το Σωματείο Παραπληγικών και Κινητικά Ανάπηρων Νομού Ηλείας και τους εκπροσώπους του, όπου έπειτα από αίτημά τους το 2017 κατάφερε να εγκαταστήσει το πρώτο ειδικό μηχάνημα πρόσβασης στη θάλασσα τύπου «Seatrac», που τοποθετήθηκε στην παραλία της Κουρούτας το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς.

    Στόχος της Δημοτικής αρχής είναι να μετατραπεί ο Δήμος Ήλιδας μέσα στα επόμενα χρόνια, σε έναν φιλόξενο και προσβάσιμο δήμο, που θα αποτελεί πρότυπο για τη χώρα μας σε σχέση με τα άτομα με αναπηρίες και κινητικά προβλήματα.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Το ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ ντύθηκε στα γιορτινά του!
    Το ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ ντύθηκε στα γιορτινά του!

    Το ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ ντύθηκε στα γιορτινά του την προηγούμενη Τετάρτη 20/12, άνοιξε τις πύλες του στους φίλους του και πραγματοποίησε μια ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη γιορτή που θα μείνει αξέχαστη σε όλους!

    Οι ωφελούμενοι του ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ τραγούδησαν, χόρεψαν, διασκέδασαν με την ψυχή τους και υποδέχτηκαν τον Άγιο Βασίλη με πολύ πολύ αγάπη και χαρά καταλαβαίνοντας πως όλη την χρονιά που πέρασε ήταν καλά παιδιά και ανταμείφθηκαν για αυτό!

    Η ομάδα του ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ θα ήθελε να ευχαριστήσει τους συνεργάτες τους Νίκο Σαλβάνο για τους υπέροχους λουκουμάδες που έφτιαξε και προσφέρθηκαν στους επισκέπτες , την Διασκεδαστική Ομάδα ΚΟΝΣΤΑΝΤΙΝ για την πάντα ξεχωριστή προσφορά του στην διασκέδαση των παιδιών, την Σχολή Μπαλέτου & Σύγχρονου Χορού Εβίτα Κεραμιδά για τις μοναδικες χορογραφίες της, τον Petros Karonis για τις φωτεινές φωτογραφίες και τον κ. Δημήτρη Μιαούλη και την TAXI OIL που βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό τους.

    Ένα μεγάλο ευχαριστώ από την ομάδα του ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ επίσης για την παρουσία τους στην γιορτή τους προς τον νεοκλεγέντα δήμαρχο Πύργου κ. Στάθη Καννή, τον νυν αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Πύργου κ. Γιάννη Πλεμμένο, τον κ. Ανάστο Αναστόπουλο σύμβουλο ειδικής αγωγής, το Σωματείο Παραπληγικων και τον πρόεδρό του κ. Παπανικολόπουλο Γιώργο, τον κ. Παντελή Παπαναγιώτου από την ΕΣαμεΑ Δυτ. Ελλάδας, τον εκπρόσωπο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Κατρίνη και την διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Πύργου κ. Αγγελική Πετρόγιαννη.

    Ευχάριστη πινελιά στη γιορτή ήταν η παρουσία των παιδιών της Στ' Τάξη του Δημοτικού Σχολείου Καράτουλα- Μαγούλας τα οποία παρουσίασαν για πρώτη φορά και αφιέρωσαν ένα πανέμορφο τραγούδι που έγραψαν υπο την καθοδήγηση της δασκάλας τους Αντωνίας Μπρη και μουσικής της Μαρίας Ασημακοπούλου-Ζευκα για την αποδοχή της αναπηρίας.Τους ευχαριστούν θερμά τόσο αυτούς όσο και τους γονείς τους που τα συνοδεψαν.

    Η Ομάδα του ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ εύχεται Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά σε όλους τους συμπολίτες μας, με υγεία και ευτυχία!

    Όλοι οι άνθρωποι να έχουνε χαρούμενες γιορτές και να θυμόμαστε πάντα να μοιράζουμε αγάπη και χαρά, αυτά είναι τα μόνα που μένουν και αξίζουν !

    kdap giorti ilianth 2

    kdap giorti ilianth 3

    kdap giorti ilianth 4

    kdap giorti ilianth 5

    kdap giorti ilianth 6

    kdap giorti ilianth 7

    kdap giorti ilianth 8

    Καλά Χριστούγεννα!

    Η ομάδα του ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο