Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023 16:52

Το Γυμνάσιο Σαβαλίων στην δεύτερη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Για μια ακόμη χρονιά το Γυμνάσιο Σαβαλίων μας έκανε υπερήφανους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της WRO που διεξήχθη την Κυριακή 26/3 στην Αθήνα στο Κολλέγιο Αθηνών και κατέκτησε την δεύτερη θέση ανάμεσα σε 58 σχολεία εκ των οποίων οι 55 ομάδες αφορούσαν ιδιωτικά και πρότυπα σχολεία.

Πολλά Συγχαρητήρια στα παιδιά και στον προπονητή τους καθηγητή του Γυμνασίου Σαβαλίων κ. Παύλο Αδαμόπουλο!

gimnasio saval robot 2

gimnasio saval robot 3

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023 13:43

Σχετικά Άρθρα

  • Σαβάλια: Μια 27χρονη νεκρή σε μετωπική στην Παλαιά Εθνική προς Αμαλιάδα (photos & video)
    Σαβάλια: Μια νεκρή σε μετωπική στην Παλαιά Εθνική προς Αμαλιάδα (photos)

    Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στα Σαβάλια και στο δρόμο που οδηγεί προς Αμαλιάδα.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μετωπικά και ένα άτομο φέρεται να έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρά.

    Νεότερη ενημέρωση
    Μία 27χρονη γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο από τη μετωπική σύγκρουση σε τροχαίο δυστύχημα που συνέβη λίγο πριν τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης.
    Δείτε video και φωτογραφίες:
    savalia metopiki aut 2
    savalia metopiki aut 3
    savalia metopiki aut 4
    savalia metopiki aut 5
    savalia metopiki aut 6
  • Ακραία βία εν ώρα διαλείμματος: 13χρονος προσπάθησε να πετάξει συμμαθητή του από τον πρώτο όροφο σε γυμνάσιο στο Κρανίδι
    Ακραία βία εν ώρα διαλείμματος: 13χρονος προσπάθησε να πετάξει συμμαθητή του από τον πρώτο όροφο σε γυμνάσιο στο Κρανίδι

    Τον χτύπαγε στην πόρτα της τάξης του - Ο δράστης συνελήφθη

    Ένα ακραίο περιστατικό βίας σημειώθηκε μέσα σε σχολείο στο Κρανίδι, που οδήγησε και στη σύλληψη ενός 13χρονου αγοριού.
    Συγκεκριμένα, όλα συνέβησαν χθες το πρωί στο Γυμνάσιο Κρανίδιου όταν περίπου στις 11:00 κατά τη διάρκεια διαλείμματος ένας 13χρονος επιτέθηκε σε συνομήλικο συμμαθητή του. Άρχισε να τον χτυπά στο πρόσωπο, ενώ στη συνέχεια του έκανε κεφαλοκλείδωμα και τον σήκωσε προκειμένου να τον ρίξει από τον πρώτο όροφο. Τότε επενέβη ένας φίλος του παιδιού του δεχόταν την επίθεση και τον απέτρεψε.
    Ο εφιάλτης όμως δεν είχε τελειώσει για τον 13χρονο καθώς ο συμμαθητής του στη συνέχεια τον έσυρε προς την τάξη του, τον τράβηξε από τα μαλλιά και τον χτύπαγε στην πόρτα.

    Ο νεαρός ενημέρωσε τους γονείς του και μερικές ώρες αργότερα βρέθηκαν στο αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλουν το περιστατικό. Αστυνομικοί της υπηρεσίας συνέλαβαν χθες το βράδυ τον 13χρονο που επιτέθηκε με αγριότητα στον συμμαθητή του και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Ο 13χρονος θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Δήμος Πύργου: Παρεμβάσεις στο αποχετευτικό δίκτυο του Δημοτικού και Γυμνασίου Γουμέρου
    Δήμος Πύργου: Παρεμβάσεις στο αποχετευτικό δίκτυο του Δημοτικού και Γυμνασίου Γουμέρου

    Έμπρακτο είναι το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για τη βελτίωση των κτηριακών εγκαταστάσεων των σχολικών μονάδων του Δήμου καθώς και των συνθηκών κάτω από τις οποίες πραγματοποιείται η εκπαιδευτική διαδικασία.

    Στο πλαίσιο αυτό και μετά από αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο που στεγάζεται το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Γουμέρου, εκπονήθηκε μελέτη και υπεγράφη σύμβαση για την υλοποίηση εργασιών βελτιστοποίησης των υποδομών που έχουν να κάνουν με το αποχετευτικό δίκτυο των τουαλετών του σχολείου, ώστε να γίνεται με ασφαλή τρόπο η απορροή των ακαθάρτων και της διοχέτευσης των λυμάτων.

    Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν διαπιστωθεί προβλέπονται καθαιρέσεις δαπέδων και αντικατάσταση των παλαιών σωλήνων αποχέτευσης, τα οποία έχουν αστοχία κατασκευής και παρουσιάζουν διαρροές λυμάτων.

    Επίσης, πρόκειται να γίνει επισκευή των χαλασμένων τουαλετών με την αντικατάσταση των φθαρμένων ειδών υγιεινής και πλακιδίων δαπέδου.

    Κύριος στόχος των παρεμβάσεων που γίνονται είναι να αποκατασταθεί η λειτουργικότητα του αποχετευτικού δικτύου του κτηρίου που στεγάζει τα δύο σχολεία, καθόσον η τελευταία συντήρηση είχε γίνει εδώ και αρκετά χρόνια, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των μαθητών.

    dimos goumero apox 2

    dimos goumero apox 3

    (Δελτίο Τύπου)

  • Αχαΐα: Ο γυμνασιάρχης έκανε χειρονομίες σε μαθήτρια
    Αχαΐα: Ο γυμνασιάρχης έκανε χειρονομίες σε μαθήτρια

    Για χειρονομίες και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας 14χρονης μαθήτριας κατηγορείται ο γυμνασιάρχης του Γυμνασίου της Αχαΐας.

    Σύμφωνα με την καταγγελία του πατέρα της κοπέλας ο γυμνασιάρχης κατά τη διάρκεια του μαθήματος φυσικής, στις 13 και στις 16 Σεπτεμβρίου προέβη σε χειρονομίες και εκφράσεις σε βάρος της κόρης του.

    Μετά τη μήνυση του πατέρα, χθες, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε σχηματισμό δικογραφίας εις βάρους του καθηγητή , τον οποίο και αναζητούν, χωρίς ακόμη να έχουν εντοπίσει.

    Πηγή: Tempo24.news

  • Παραλία Σαβαλίων: Ένας 69χρονος νεκρός μετά από εκτροπή δικύκλου
    Παραλία Σαβαλίων: Ένας 69χρονος νεκρός μετά από εκτροπή δικύκλου

    Ένας 69χρονος άντρας έχασε τη ζωή του το μεσημέρι της Κυριακής σε τροχαίο δυστύχημα κοντά στην παραλία Σαβαλίων.

    Συγκεκριμένα ο Α.Κ.οδηγούσε το μηχανάκι του στο 2ο χλμ της οδού που οδηγεί από τα Σαβάλια στην παραλία.

    Ήταν 1.15 το μεσημέρι, όταν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε πάνω σε κολώνα του ΟΤΕ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

    Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίστηκε στη νοσηλευτική μονάδα Αμαλιάδας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

  • Τελευταία ημέρα μαθημάτων για τα γυμνάσια - Πότε ξεκινούν οι προαγωγικές εξετάσεις
    Τελευταία ημέρα μαθημάτων για τα γυμνάσια - Πότε ξεκινούν οι προαγωγικές εξετάσεις

    Το τελευταίο κουδούνι για την τρέχουσα σχολική χρονιά, 2023-24, θα ακουστεί σήμερα, Τρίτη 28/05, στα γυμνάσια της επικράτειας, καθώς είναι η τελευταία ημέρα μαθημάτων.

    Αύριο, 29 Μαΐου, οι Σύλλογοι Διδασκόντων θα συγκληθούν για να αποφασίσουν για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης των μαθητών και των μαθητριών, χωρίς ωστόσο να διεξαχθούν μαθήματα.

    Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας, οι προαγωγικές και οι απολυτήριες εξετάσεις στα γυμνάσια θα διεξαχθούν στο διάστημα μεταξύ 3 και 17 Ιουνίου 2024.

    Τα αποτελέσματα των εξετάσεων, θα πρέπει να έχουν εκδοθεί το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 19 Ιουνίου.

    Υπενθυμίζεται, για τα λύκεια, ότι οι ενδοσχολικές εξετάσεις για την Γ' λυκείου ολοκληρώθηκαν χθες και πλέον τη σκυτάλη θα πάρουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις την Πέμπτη για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ και την Παρασκευή για τους υποψηφίους των ΓΕΛ.

    Οι προαγωγικές εξετάσεις για την Α' και Β' λυκείου θα ολοκληρωθούν στις 14 Ιουνίου 2024.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Γυμνάσιο: Τι ισχύει για την προαγωγή και απόλυση των μαθητών και το πρόγραμμα των εξετάσεων
    Γυμνάσιο: Τι ισχύει για την προαγωγή και απόλυση των μαθητών και το πρόγραμμα των εξετάσεων
    Γυμνάσια: Λήγουν τα μαθήματα την Τρίτη- Μέχρι αύριο Δευτέρα το πρόγραμμα των εξετάσεων

    Μεθαύριο Τρίτη 28 Μαϊου είναι η τελευταία ημέρα μαθημάτων για τους μαθητές/τριες των Γυμνασίων, ενώ την Τετάρτη, 29 Μαΐου ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών θα αποφασίσει για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης.

    Αύριο Δευτέρα θα ανακοινωθεί (όπου δεν έχει ανακοινωθεί) το πρόγραμμα των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων των μαθημάτων.

    Οι έλεγχοι προόδου του δευτέρου τετραμήνου παραδίδονται στους κηδεμόνες των μαθητών/τριών έως την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024.

    Οι προαγωγικές εξετάσεις και απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών/τριών της Α ́, Β ́και Γ ́ τάξης των Ημερησίων και Εσπερινών Γυμνασίων, Γυμνασίων Ε.Α.Ε. και Γυμνασίων ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ στα μαθήματα της Ομάδας Α ́ διεξάγονται από τη Δευτέρα 03 Ιουνίου 2024 έως την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024.

    Τα αποτελέσματα των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων πρέπει να έχουν εκδοθεί το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 με εξαίρεση τα αποτελέσματα των κατ’ ιδίαν διδαχθέντων, στρατευσίμων ή μαθητών/τριών που απουσίαζαν δικαιολογήμενα, τα αποτελέσματα των οποίων εκδίδονται με το πέρας των εξετάσεών τους.

    Η αξιολόγηση των μαθητών

    H αξιολόγηση των μαθητών του Γυμνασίου προκύπτει από τον συνδυασμό του Π.Δ. 126/2016 και τον Νόμο 4692/2020 που τροποποίησε κάποιες διατάξεις του.

    Τα μαθήματα που διδάσκονται στο Γυμνάσιο κατατάσσονται σε τρεις ομάδες.

    Η πρώτη ομάδα (Ομάδα Α') περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα:

    1) Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία (Γλωσσική Διδασκαλία και Νεοελληνική Λογοτεχνία), 2) Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία (Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, Αρχαία Ελληνικά Κείμενα από Μετάφραση) , 3) Μαθηματικά, 4) Φυσική, 5) Ιστορία 6) Αγγλικά και 7) Βιολογία.

    Η δεύτερη ομάδα (Ομάδα Β') περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα:

    1) Χημεία, 2) Γεωλογία-Γεωγραφία, 3) Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή, 4) Θρησκευτικά, 5) Δεύτερη ξένη γλώσσα, 6) Οικιακή Οικονομία και 7)Τεχνολογία-Πληροφορική

    Η τρίτη ομάδα (Ομάδα Γ') περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα: 1) Μουσική - Καλλιτεχνικά 2) Φυσική Αγωγή.

    Γραπτές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις

    1. Οι γραπτές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα μαθήματα της Ομάδας Α ́ διεξάγονται σε εξεταστική περίοδο που διαρκεί από την 1η έως την 15η Ιουνίου.

    2. Η διάρκεια των γραπτών προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων είναι δίωρη για όλα τα εξεταζόμενα μαθήματα, εκτός από τα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας και της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας, των οποίων οι δύο αντίστοιχοι κλάδοι, Γλωσσική Διδασκαλία-Νεοελληνική Λογοτεχνία και Αρχαία Ελληνική Γλώσσα-Αρχαία Ελληνικά Κείμενα από Μετάφραση, συνεξετάζονται σε τρίωρη εξέταση.

    3. Μαθητής που απουσιάζει δικαιολογημένα από γραπτή ανακεφαλαιωτική εξέταση λόγω ασθενείας που βεβαιώνεται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις ή λόγω άλλου σοβαρού κωλύματος που κρίνεται από τον Σύλλογο των Διδασκόντων ότι συνιστά ανωτέρα βία, έπειτα από αίτηση του κηδεμόνα ή του ιδίου, εφόσον είναι ενήλικος, που υποβάλλεται στον Διευθυντή του Γυμνασίου, εξετάζεται άλλη ημέρα μέχρι την 30η Ιουνίου, την οποία ορίζει με απόφασή του ο Σύλλογος Διδασκόντων. Οι διατάξεις του προηγούμενου εδαφίου εφαρμόζονται και για τους μαθητές που αποχωρούν μετά την ανακοίνωση των θεμάτων των εξετάσεων λόγω αιφνίδιας και εμφανούς ασθένειας, η οποία βεβαιώνεται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις.

    4. Μαθητές που δεν προσέρχονται σε εξέταση την ημέρα που ορίζεται με απόφαση του Συλλόγου των Διδασκόντων, εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων υγείας που βεβαιώνονται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις ή σοβαρού κωλύματος που κρίνεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων ότι συνιστά ανωτέρα βία, έχουν τη δυνατότητα να προσέλθουν σε επαναληπτικές εξετάσεις πριν από την έναρξη των μαθημάτων τον Σεπτέμβριο, στη δεύτερη εξεταστική περίοδο, και να εξετασθούν γραπτά σε όσα μαθήματα της Ομάδας Α ́ δεν εξετάσθηκαν. Για τους μαθητές αυτούς ο Σύλλογος Διδασκόντων δεν προβαίνει σε έκδοση αποτελέσματος στο τέλος Ιουνίου.

    Στην περίπτωση αυτή, οι κηδεμόνες των μαθητών ή οι ίδιοι οι μαθητές, αν είναι ενήλικοι, καταθέτουν υπεύθυνη δήλωση, στον Διευθυντή του οικείου Γυμνασίου εντός δύο (2) ημερών από την έκδοση των αποτελεσμάτων.

    Στην υπεύθυνη δήλωση αναγράφεται ότι οι μαθητές αυτοί θα εξετασθούν στην εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου.

    ΒΑΘΜΟΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ

    1. Στα μαθήματα της Ομάδα Α βαθμός ετήσιας επίδοσης των μαθητών είναι το ένα τρίτο του αθροίσματος των βαθμών του πρώτου τετραμήνου, του δεύτερου τετραμήνου και της γραπτής ανακεφαλαιωτικής εξέτασης.

    2. Στα μαθήματα της Ομάδα Β και ομάδας Γ βαθμός ετήσιας επίδοσης των μαθητών είναι ο μέσος όρος των βαθμών του πρώτου τετραμήνου και του δεύτερου τετραμήνου.

    3. Αν σε ένα μάθημα για κάποιο λόγο λείπει ο βαθμός του ενός από τα δύο τετράμηνα, ως βαθμός επίδοσης για αυτό το τετράμηνο θεωρείται ο βαθμός του άλλου τετραμήνου. Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο δεν κατατεθεί βαθμολογία ενός μαθήματος σε κανένα τετράμηνο και εφόσον η φοίτηση του μαθητή κριθεί επαρκής, ο Διευθυντής του σχολείου συγκροτεί διμελή επιτροπή εκπαιδευτικών του σχολείου που έχουν σε πρώτη ή σε δεύτερη ανάθεση το εξεταζόμενο μάθημα, η οποία διενεργεί ειδική προφορική εξέταση στην ύλη του Β τετραμήνου το αργότερο την επομένη ημέρα από τη λήξη των μαθημάτων του Β τετραμήνου. Η βαθμολογία αυτής της εξέτασης αποτελεί τον βαθμό επίδοσης για κάθε τετράμηνο.

    ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

    1. Ο μαθητής κρίνεται άξιος προαγωγής ή απόλυσης όταν:

    α) όταν έχει σε κάθε μάθημα βαθμό ετήσιας επίδοσης τουλάχιστον δέκα (10) ή

    β) όταν έχει γενικό μέσο όρο βαθμών ετήσιας επίδοσης τουλάχιστον δεκατρία (13).

    2. Αν δεν πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις προαγωγής ή απόλυσης, ο μαθητής παραπέμπεται το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, πριν την έναρξη των μαθημάτων του επόμενου σχολικού έτους, δηλαδή στη δεύτερη εξεταστική περίοδο, σε επαναληπτική εξέταση στα μαθήματα στα οποία ο βαθμός ετήσιας επίδοσής του είναι μικρότερος από δέκα (10), εφόσον ο αριθμός των μαθημάτων αυτών δεν υπερβαίνει τα τέσσερα (4). Αν δεν πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις προαγωγής ή απόλυσης και ο μαθητής έχει βαθμό ετήσιας επίδοσης μικρότερο από δέκα (10) σε περισσότερα από τέσσερα (4) μαθήματα, τότε δεν κρίνεται άξιος προαγωγής ή απόλυσης, δεν παραπέμπεται σε επαναληπτική εξέταση και επαναλαμβάνει την τάξη.

    3. Για τα μαθήματα της Ομάδας Α ́ οι επαναληπτικές εξετάσεις είναι προφορικές και γραπτές. Ο Διευθυντής του σχολείου συγκροτεί διμελή επιτροπή εκπαιδευτικών του σχολείου που έχουν σε πρώτη ή σε δεύτερη ανάθεση το εξεταζόμενο μάθημα, η οποία διενεργεί τις προφορικές και γραπτές εξετάσεις. Η προφορική εξέταση προηγείται της γραπτής.

    Για τα μαθήματα της Ομάδας Β ́ και της Ομάδας Γ ́ οι επαναληπτικές εξετάσεις είναι προφορικές. Ο Διευθυντής του σχολείου συγκροτεί διμελή επιτροπή εκπαιδευτικών του σχολείου που έχουν σε πρώτη ή σε δεύτερη ανάθεση το εξεταζόμενο μάθημα, η οποία διενεργεί τις εξετάσεις.

    4. Αν και μετά τις επαναληπτικές εξετάσεις μαθητής της Α ́ και Β ́ τάξης δεν κριθεί άξιος προαγωγής ή μαθητής της Γ ́ τάξης δεν κριθεί άξιος απόλυσης επαναλαμβάνει την τάξη.

    Πηγή: alfavita.gr

  • Αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη του σχολικού έτους και την έναρξη των Πανελλαδικών
    Αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη του σχολικού έτους και την έναρξη των Πανελλαδικών

    Λιγότερο από ένας μήνας έχει μείνει για την ημέρα λήξης των μαθημάτων για τα γυμνάσια και τα λύκεια, καθώς επίσης και για την ημέρα έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024, με τους υποψηφίους να έχουν μπει ήδη στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους.

    Πιο συγκεκριμένα, το τελευταίο κουδούνι μαθημάτων θα ακουστεί στις 17 Μαΐου στα λύκεια και στις 29 Μαΐου στα γυμνάσια της επικράτειας. Επιπλέον, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν στο πρώτο μάθημα Πανελλαδικών Εξετάσεων στις 31 και 30 Μαΐου, αντίστοιχα.

    Ενδοσχολικές εξετάσεις και εξετάσεις γυμνασίων

    Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας, ημερομηνία λήξης μαθημάτων των λυκείων έχει οριστεί η 17η Μαΐου. Έτσι, οι ενδοσχολικές εξετάσεις για την Α' και Β' λυκείου θα διεξαχθούν από τις 20 Μαΐου έως τις 14 Ιουνίου 2024. Η 21η Ιουνίου έχει οριστεί ως η καταληκτική ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων.

    Για τους μαθητές της Γ' λυκείου, οι απολυτήριες εξετάσεις θα διεξαχθούν κατά το διάστημα 20-27 Μαΐου, με καταληκτική ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024.

    Όσον αφορά στα γυμνάσια, η ημερομηνία λήξης μαθημάτων έχει οριστεί η 29η Μαΐου και έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων στο διάστημα 3-17 Ιουνίου 2024.

    Πότε κλείνουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία

    Τα μαθήματα για τους πιο μικρούς μαθητές και μαθήτριες θα συνεχιστούν για περίπου ακόμη ένα μήνα, καθώς το διδακτικό έτος στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της επικράτειας θα λήξει στις 14 Ιουνίου 2024.

    Έναρξη των Πανελλαδικών στα τέλη Μαΐου

    Όσον αφορά στο πρόγραμμα των εξετάσεων των ΓΕΛ, όπως αναφέρθηκε, θα αρχίσουν στις 31 Μαΐου 2024 με το μάθημα Γενικής Παιδείας, Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία. Στη συνέχεια, την Τρίτη 4 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για τα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τα Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και τη Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας).

    Την Πέμπτη 6 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

    Θα μεσολαβήσει ένα κενό εξετάσεων, λόγω της διεξαγωγής των Ευρωπαϊκών Εκλογών στις 9 Ιουνίου και έτσι, οι εξετάσεις των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 12 Ιουνίου, με τα μαθήματα: Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

    Αντίστοιχα, το πρόγραμμα των Πανελλαδικών για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, έχει ως εξής: Έναρξη την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 με το μάθημα των Νέων Ελληνικών. Στη συνέχεια, την 1η Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Μαθηματικά ('Αλγεβρα). Θα ακολουθήσουν, από τις 3 έως και τις 17 Ιουνίου οι εξετάσεις σε μαθήματα ειδικότητας, με ενδιάμεσο κενό, λόγω των Ευρωεκλογών, μεταξύ 5 και 11 Ιουνίου.

    Σημειωτέον, οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν από τις 18 έως και τις 28 Ιουνίου 2024.

    Παρομοίως, η διεξαγωγή των Υγειονομικών Εξετάσεων και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) από τις 17 έως και τις 28 Ιουνίου.

    Πηγή: cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch