Σάββατο, 27 Μαϊος 2023 10:35

1ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας: Εγκαινιάστηκε η νέα βιβλιοθήκη του σχολείου

Γράφτηκε από τον
Ad Slot
Παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κκ Αθανασίου πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια της νέας βιβλιοθήκης του 1ου Γυμνασίου Αμαλιάδας στον πρώτο όροφο της σχολικής μονάδας.

Πρόκειται για έναν όμορφο χώρο με μεγάλη ποικιλία βιβλίων που στόχο έχει να προσεγγίσει τους μαθητές και στο μέτρο του δυνατού, το βιβλίο να ξαναβρεί στην καθημερινότητά του, την θέση που του αξίζει καθώς πλέον το διαδίκτυο αποτελεί την εύκολη λύση ακόμα και σε ό,τι αφορά την γνώση.
Αρχικά ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την πρόσκληση, εξήρε την προσπάθεια όλων όσοι συνετέλεσαν προκειμένου να δημιουργηθεί η βιβλιοθήκη ενώ πρόσθεσε πως πρόκειται για μία ενέργεια η οποία έχει βαθύ συμβολισμό.

Από την πλευρά της η διευθύντρια του σχολείου Κατερίνα Κλάδη αφού ευχαρίστησε όλους όσοι έδωσαν το παρών στα εγκαίνια της βιβλιοθήκης, στάθηκε στην μεγάλη αξία που θα έχει πλέον αυτός ο χώρος για το σχολείο ενώ λαμβάνοντας το λόγο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, ευχήθηκε αρχικά στους μαθητές καλή επιτυχία στις επικείμενες εξετάσεις τους και συνεχάρη τόσο την διευθύντρια όσο και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για αυτή την πρωτοβουλία.
Δεν παρέλειψε επίσης να αναφέρει ότι ο Δήμος θα βρίσκεται δίπλα στα σχολεία κάθε στιγμή.
Παρών στην εκδήλωση των εγκαινίων ήταν και ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Ανδρέα Ζέρβας, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία που έχει μια βιβλιοθήκη στον χώρο του σχολείου καθώς πλέον το διαδίκτυο έχει κατακλύσει μεγάλο μέρος της γνώσης. Σημειώνοντας επίσης, ότι πολλές φορές η διαδικασία ενημέρωσης μέσω του διαδικτύου κρύβει κινδύνους ενώ η γνώση μέσω των βιβλίων είναι πάντα ασφαλής.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο όποιος στον σύντομο χαιρετισμό του, συνεχάρη όσους βοήθησαν στην ολοκλήρωση αυτού του εγχειρήματος, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στο ταξίδι της γνώσης που προσφέρει το σχολείο και πλέον έχει έναν ακόμα σταθμό αυτόν της βιβλιοθήκης.
Είδος πολυτελείας την εποχή στην οποία ήταν ο ίδιος παιδί, ανέφερε πως ήταν οι βιβλιοθήκες ακολούθως ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Θανάσης Θεοδόσης, ο οποίος αναφέρθηκε στην τύχη των σημερινών παιδιών αλλά και την ανάγκη να αξιοποιήσουν τη βιβλιοθήκη όσο το δυνατόν περισσότερο.
Τέλος, ο διευθυντής του εσπερινού Γυμνασίου Αμαλιάδας Ιωάννης Χριστόπουλος αφού ευχαρίστησε την διευθύντρια του σχολείου για την αγαστή συνεργασία τους, αναφέρθηκε και σε μια σειρά ακόμα θεμάτων που χρήζουν επίλυσης.
vivliothiki amal 2
vivliothiki amal 3
vivliothiki amal 4
vivliothiki amal 5
vivliothiki amal 6
vivliothiki amal 7
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 27 Μαϊος 2023 23:13

Σχετικά Άρθρα

  • 1ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας: Εορταστική εκδήλωση για το τέλος της σχολικής χρονιάς
    1ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας: Εορταστική εκδήλωση για το τέλος της σχολικής χρονιάς

    Μια πολύ ωραία εορταστική εκδήλωση εκτυλίχθηκε χθες το βράδυ στις 26-06-2024 στο προαύλιο χώρο του 1ου Γυμνάσιου Αμαλιάδας ενόψει του τέλους της σχολικής χρονιάς.

    Μαθητές και μαθήτριες ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους και παρουσίασαν το γνωστό θεατρικό έργο (διασκευή) του Αλέκου Σακελλάριου «Το ξύλο βγήκε από το Παράδεισο».

    1o gymnasio amal tel 3

    1o gymnasio amal tel 4

    Οι γονείς και μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την παράσταση και να καταχειροκροτήσουν την προσπάθεια τους.

    Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί και στο τέλος απονεμήθηκαν αναμνηστικά στους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου για την αποφοίτησή τους.

    1o gymnasio amal tel 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ο Δήμαρχος Πύργου Π. Αντωνακόπουλος εγκαινίασε την βιβλιοθήκη “Στάθης Σταυρόπουλος” στη Δ.Κ. Αγίου Γεωργίου
    Ο Δήμαρχος Πύργου Π. Αντωνακόπουλος εγκαινίασε την βιβλιοθήκη “Στάθης Σταυρόπουλος” στη Δ.Κ. Αγίου Γεωργίου

    Ένα πνευματικό “διαμάντι” για όλους - Με δωρεά του σκιτσογράφου-συγγραφέα 1500 βιβλίων

    Με 1500 τίτλους βιβλίων και μια επιγραφή που φέρει το όνομά του και την χαρακτηριστική του υπογραφή, εγκαινιάστηκε η βιβλιοθήκη “Στάθης Σταυρόπουλος” στο κοινοτικό κατάστημα της Δ.Κ. Αγίου Γεωργίου το βράδυ της Παρασκευής.

    Η γενέτειρα του διακεκριμένου σκιτσογράφου-συγγραφέα απέκτησε ένα πνευματικό “διαμάντι” για τις νυν και τις επόμενες γενιές μετά τη γενναιόδωρη χειρονομία του Στάθη να δωρίσει ένα μεγάλο μέρος βιβλίων από την προσωπική του συλλογή στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Γεωργίου, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα βιβλία.

    Την εκδήλωση των εγκαινίων, όπου η συγκίνηση και η χαρά όλων περίσσευε, διοργάνωσε ο Δήμος Πύργου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου και η δημοτική κοινότητα Αγίου Γεωργίου. Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής έκανε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος με τον πρόεδρο της κοινότητας Κωνσταντίνο Ηλιόπουλο.

    Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Αντωνακόπουλος ευχαρίστησε θερμά τον καλό του φίλο και συντοπίτη του Στάθη. “Είσαι γέννημα θρέμμα και τιμάς τον τόπο σου με μια πράξη υψηλού συμβολισμού. Βλέπω στις επόμενες γενιές, εδώ στην βιβλιοθήκη που φέρει το όνομά σου, πολλά παιδιά να βελτιώνουν το χαρακτήρα τους. Είναι τιμή και ευκαιρία για μας να σε έχουμε πιο συχνά στην περιοχή” τόνισε απευθυνόμενος στον Στάθη και συνέχισε “ Στο χώρο της τέχνης προσπαθούμε να δημιουργούμε παραδείγματα και να κάνουμε πράξη την ανάγκη τροφοδοσίας του μυαλού και της ψυχής. Έχουμε ανάγκη απο τα επιτεύγματα της τέχνης, και τις άϋλες αξίες που δεν χάνονται”.

    Φανερά συγκινημένος ο Στάθης, αναφέρθηκε στη δημιουργία της βιβλιοθήκης και την αξία του βιβλίου, τονίζοντας “ Η εποχή του βιβλίου δεν θα τελειώσει ποτέ, παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς πολλών. Σε όλη την Ευρώπη, σε μικρές κοινότητες σχηματίζονται βιβλιοθήκες που “επικοινωνούν” μεταξύ τους. Διότι οι άνθρωποι αισθάνονται την ανάγκη της ανάγνωσης επειδή είναι μια μοναδική διαδικασία και εμπειρία.

    Θεωρώ αυτή τη μικρή βιβλιοθήκη μια “μαγιά” για να κάνουμε περισσότερες δράσεις. Πραγματικά, η αποψινή, είναι μια απο τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μου!”

    Για το έργο και την προσωπικότητα του Στάθη Σταυρόπουλου μίλησαν ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου για παιδιά και νέους Χρήστος Κωνσταντόπουλος και ο κριτικός κινηματογράφου/κινηματογραφιστής Γεράσιμος Βάκρος.

    Τέλος, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Παναγιώτης Ηλιόπουλος παρέδωσε μια τιμητική πλακέτα στον Στάθη με πολλές ευχαριστίες για το νέο απόκτημα του συλλόγου που στεγάζεται σε ένα κτίριο “κόσμημα” για την περιοχή.

    Vivliothiki Stavropoulos 2

    Vivliothiki Stavropoulos 8

    Vivliothiki Stavropoulos 3

    Vivliothiki Stavropoulos 5

    Vivliothiki Stavropoulos 4

    Vivliothiki Stavropoulos 6

    Vivliothiki Stavropoulos 7

  • Εγκαινιάζεται η βιβλιοθήκη «Στάθης Σταυρόπουλος» στην δ.κ. Αγίου Γεωργίου την Παρασκευή 29/09
    Εγκαινιάζεται η βιβλιοθήκη «Στάθης Σταυρόπουλος» στην δ.κ. Αγίου Γεωργίου την Παρασκευή 29/09

    Με δωρεά 1500 βιβλίων του διακεκριμένου σκιτσογράφου

    Ο Δήμος Πύργου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου και η δημοτική κοινότητα Αγίου Γεωργίου, διοργανώνουν τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης «Στάθης Σταυρόπουλος», την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 19.00 στο κοινοτικό κατάστημα.

    Μια ιδέα που «γεννήθηκε» πριν μερικά χρόνια, παίρνει σάρκα και οστά με πρωταγωνιστή τον διακεκριμένο σκιτσογράφο, γέννημα-θρέμμα του Αγίου Γεωργίου. Ο Στάθης Σταυρόπουλος, για την δημιουργία και λειτουργία της βιβλιοθήκης δώρισε, αρχικά 1.500 βιβλία μιας μεγάλης γκάμας (λογοτεχνικά, επιστημονικά, ποίηση, εικαστικά κ.α.) που προέρχονται από το προσωπικό του αρχείο, καθώς και σκίτσα του που θα «ντύσουν» το χώρο της βιβλιοθήκης, ενώ θα ακολουθήσει δωρεά και άλλων βιβλίων.

    Για το έργο και την προσωπικότητα του Στάθη Σταυρόπουλου θα μιλήσουν ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου για παιδιά και νέους Χρήστος Κωνσταντόπουλος και ο κριτικός κινηματογράφου/κινηματογραφιστής Γεράσιμος Βάκρος.

    dimos egkainia vivl ag geo 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Εγκαινιάζεται η βιβλιοθήκη «Στάθης Σταυρόπουλος» στην κοινότητα Αγίου Γεωργίου
    Εγκαινιάζεται η βιβλιοθήκη «Στάθης Σταυρόπουλος» στην κοινότητα Αγίου Γεωργίου

    Με δωρεά 1500 βιβλίων του διακεκριμένου σκιτσογράφου

    Ο Δήμος Πύργου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου και η δημοτική κοινότητα Αγίου Γεωργίου, διοργανώνουν τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης «Στάθης Σταυρόπουλος», την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 19.00 στο κοινοτικό κατάστημα.

    Μια ιδέα που «γεννήθηκε» πριν μερικά χρόνια, παίρνει σάρκα και οστά με πρωταγωνιστή τον διακεκριμένο σκιτσογράφο, “γέννημα-θρέμμα” του Αγίου Γεωργίου. Ο Στάθης Σταυρόπουλος, για την δημιουργία και λειτουργία της βιβλιοθήκης δώρισε, αρχικά 1.500 βιβλία μιας μεγάλης γκάμας (λογοτεχνικά, επιστημονικά, ποίηση, εικαστικά κ.α.) που προέρχονται από το προσωπικό του αρχείο, καθώς και σκίτσα του που θα «ντύσουν» το χώρο της βιβλιοθήκης, ενώ θα ακολουθήσει δωρεά και άλλων βιβλίων.

    Για το έργο και την προσωπικότητα του Στάθη Σταυρόπουλου θα μιλήσουν ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου για παιδιά και νέους Χρήστος Κωνσταντόπουλος και ο κριτικός κινηματογράφου/κινηματογραφιστής Γεράσιμος Βάκρος.

    dimos egkainia vivl ag geo 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Συγχαρητήρια από τον Δήμαρχο Ήλιδας στο 1ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας για την οργάνωσης της βιβλιοθήκης 
    Συγχαρητήρια από τον Δήμαρχο Ήλιδας στο 1ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας για την οργάνωσης της βιβλιοθήκης 

    Στην τελετή εγκαινίων της βιβλιοθήκης του 1ου Γυμνασίου Αμαλιάδας παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Νίκη Κοκκαλιάρη. Στην τελετή του Αγιασμού χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Αθανάσιος Β’, ενώ από την πλευρά του ο κ. Λυμπέρης ευχήθηκε στους μαθητές εν όψει της εξεταστικής περιόδου και τους παρότρυνε να απολαύσουν στην συνέχεια το καλοκαίρι. Επίσης, συνεχάρη την διευθύντρια του σχολείου Κατερίνα Κλάδη και τους εκπαιδευτικούς για την πρωτοβουλία οργάνωσης της βιβλιοθήκης, επισημαίνοντας ότι ο δήμος θα βρίσκεται πάντοτε δίπλα στα σχολεία.

    limperis sugx vivlioth amal 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δήμος Ήλιδας: Η Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας ανακαινίζεται ριζικά!
    Δήμος Ήλιδας: Η Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας ανακαινίζεται ριζικά!

    Η υπογραφή με τον ανάδοχο σηματοδότησε την έναρξη των εργασιών. Το έργο προϋπολογισμού περ. 2 εκ. ευρώ παραδίδεται στο τέλος του 2023

    - «Μέσα σε περιόδους κρίσης εμείς σχεδιάζουμε και υλοποιούμε…» δήλωσε ο Γιάννης Λυμπέρης

    - «Προσερχόμαστε με δέος για την εκτέλεση του έργου…» ανέφερε ο Ευγένιος Παπαδόπουλος

    Το κτίριο της Παπαχριστοπούλειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας, που μετρά περισσότερα από πενήντα χρόνια ιστορίας, ανακαινίζεται ριζικά με το έργο της «Επισκευής- Ενεργειακής Αναβάθμισης», προϋπολογισμού περί τα 2 εκ. ευρώ!

    Με το έργο, του οποίου η σύμβαση υπεγράφη από τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας GEOGENESIS ΑΕ κ. Ευγένιο Παπαδόπουλο, στο κτίριο θα γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις, ώστε να πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, ενώ θα συμβάλλει σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας.

    «Πρόκειται για ένα κτίριο εμβληματικό, τόσο αρχιτεκτονικά, όσο και λόγω της ιστορίας του ως κυψέλης των γραμμάτων, της γνώσης και της πνευματικής ζωής της Αμαλιάδας και της ευρύτερης περιοχής. Το κτίριο, που κατασκευάστηκε το 1967, παρά τις παρεμβάσεις που είχαν γίνει κατά καιρούς τα τελευταία χρόνια, παρουσίαζε μεγάλα προβλήματα, που δυσκόλευαν τη χρήση του. Με το έργο αυτό, που ξεκινά άμεσα, θα γίνει σύγχρονο και λειτουργικό, ενώ παράλληλα θα καλύπτει τα νέα πρότυπα και τις απαιτήσεις για σημαντική μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης» δήλωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης.

    ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ -ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ

    Η σημασία του έργου που πρόκειται να εκτελεστεί αποτυπώθηκε στα όσα ανέφερε άλλωστε ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Προσερχόμαστε με δέος, καθώς πρόκειται για ένα εμβληματικό κτίριο, για ένα σπουδαίο έργο, το οποίο και θα εκτελέσουμε με ότι πιο σύγχρονο από πλευράς υλικών και προδιαγραφών. Έτσι θα μπορέσουμε να παραδώσουμε στους πολίτες ένα κτίριο σύγχρονο, όπου λόγω της τεχνολογίας που ενσωματώνεται σε αυτό, θα αποτελεί αντικειμενικά μια πρωτοποριακή δομή για όλη τη χώρα».

    Το έργο θα προχωρά παράλληλα με το έργο επισκευής του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου, ενώ η παράδοση και των δύο έχει στενό χρονοδιάγραμμα με χρόνο παράδοσης το τέλος του 2023. Έτσι, η Αμαλιάδα θα έχει να παρουσιάσει δύο ξεχωριστά κτίρια- στολίδια τόσο από αισθητικής και λειτουργικής άποψης, όσο και από πλευράς εξοικονόμησης ενέργειας.

    Η θέση του κτιρίου της Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Μπελογιάννη, εντάσσεται στο γραμμικό πάρκο της Σοχιάς, από την περιοχή του Αθλητικού κέντρου μέχρι το Δεύτερο Λύκειο. Στην περιοχή έχουν σχεδιαστεί ή και υλοποιούνται παρεμβάσεις που βελτιώνουν την αισθητική, ώστε και ο περιβάλλων χώρος να γίνει ελκυστικότερος και αντάξιος του νέου κτιρίου.

    dimos ilidas vivliothiki anav 2

    Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ για ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

    «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος που οι προσπάθειές μας ευοδώθηκαν και ξεκινά το έργο. Είμαι βέβαιος ότι και το κτίριο της Βιβλιοθήκης όπως και το Λαζαράκειο θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί εντός χρονοδιαγράμματος, εντός του 2023. Φιλοδοξούμε να παραδώσουμε ένα κτίριο αντάξιο της ιστορίας του και των ανθρώπων που εργάστηκαν και εργάζονται δημιουργικά για να κρατήσουν την υπόθεση της Βιβλιοθήκης ζωντανή. Να γίνει ο πραγματικός πνευματικός πυρήνας που τόσο έχουμε ανάγκη, που θα συγκεντρώνει φίλους του βιβλίου και των Γραμμάτων, θα μπορέσει να προσελκύσει τη νέα γενιά και να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο. Ένα αληθινό σημείο αναφοράς όχι μόνο για τον δήμο Ήλιδας αλλά για ολόκληρη την Ηλεία» ανέφερε ο κ. Λυμπέρης

    Ο Δήμαρχος επανέλαβε τα όσα δήλωσε και κατά την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή της Περιφερειακής Οδού Αμαλιάδας: «Θέλω να τονίσω ότι είμαι ικανοποιημένος, γιατί μέσα σε αυτές τις περιόδους κρίσης, εμείς σχεδιάζουμε και υλοποιούμε. Γιατί οι κρίσεις έρχονται και παρέρχονται αλλά οι υποδομές μένουν και είναι το εφαλτήριο για δημιουργία».

    ΠΛΗΡΗΣ ‘ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ’

    Οι εργασίες περιλαμβάνουν πλήρη αναγέννηση του κτιρίου της Βιβλιοθήκης, καθώς θα ‘απογυμνωθεί’, θα ενισχυθεί ο σκελετός του και οι τεχνολογικές υποδομές θα γίνουν από μηδενική βάση.

    «Φτιάχνουμε έναν πνεύμονα γνώσης για την ευρύτερη περιοχή και οι πολίτες της Αμαλιάδας θα δουν την επισκεψιμότητα στον δήμο να αυξάνεται, καθώς η Βιβλιοθήκη θα είναι ένα πολυδύναμο και άκρως λειτουργικό κτίριο» τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος με τον κ. Λυμπέρη να συμπληρώνει: «Τα δικά μας έργα, όπως είναι το αθλητικό κέντρο, το Δημοτικό θέατρο κλπ., έχουν προβολή στην ευρύτερη περιοχή. Και μπορεί η Αμαλιάδα να είναι μία νέα πόλη, είμαστε όμως ο τόπος της Αρχαίας Ήλιδας και της Αρχαίας Ολυμπίας και το ιστορικό φορτίο είναι βαρύ».

    Να σημειωθεί ότι έχουν γίνει συνεννοήσεις με τα Σωματεία της Βιβλιοθήκης για την εξεύρεση χώρου, που θα εξυπηρετήσει προσωρινά τις ανάγκες της λειτουργίας της, μέχρι την περαίωση των εργασιών.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Εγκαίνια στη νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη Ανδραβίδας με λογοτεχνική βραδιά 
    Εγκαίνια στη νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη Ανδραβίδας με λογοτεχνική βραδιά 

    Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Κυριακής τα εγκαίνια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ανδραβίδας με την διοργάνωση λογοτεχνικής βραδιάς για την παρουσίαση του μυθιστορήματος της κ. Άννας Κοκκίνου «Μέσα σε μια καρδιά».

    Την βραδιά διοργάνωσαν η Επιτροπή Φίλων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ανδραβίδας και ο Όμιλος Φίλων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λεχαινών, υπό την αιγίδα του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης στον αύλειο χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Ανδραβίδας, όπου πλέον στεγάζεται η νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη.

    vivlioth andr egainia 5

    vivlioth andr egainia 2

    vivlioth andr egainia 3

    vivlioth andr egainia 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ζωντανό σημείο πολιτισμού η Βιβλιοθήκη στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας
    Ζωντανό σημείο πολιτισμού η Βιβλιοθήκη στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας

    Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας το χαρακτηρίζει η πολυπολιτισμικότητα και η επικέντρωση στην προοπτική του αειφόρου και ανοιχτού σχολείου. Ωστόσο, παρατηρείται σημαντική έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού για την υποστήριξη του πολυσήμαντου εκπαιδευτικού έργου. Με την αναζήτηση χορηγιών (από τράπεζες, ιδιώτες, τον δήμο), έγινε προσπάθεια αναβάθμισης των υποδομών και συγκεκριμένα την αναμόρφωση της Σχολικής Βιβλιοθήκης του σχολείου, τον εμπλουτισμό της αλλά και την εξέλιξή της με τη χρήση τεχνολογικών μέσων και τη χρήση διαδικτύου επιδιώχθηκε η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και παράλληλα η υιοθέτηση των στάσεων και των αξιών της κατανόησης, της συνεργασίας, της ενσυναίσθησης και της αλληλεγγύης.

    vivliothiki amaliada dim 2

    Με την πραγματοποίηση δύο παζαριών από τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου συγκεντρώθηκαν χρήματα για την ανακαίνιση της βιβλιοθήκης και τη μετατροπή της σε ένα μέρος ελκυστικό για τους μαθητές. Επιπλέον δημιουργήθηκε ηλεκτρονικός χώρος για να φιλοξενηθούν βιβλία για μικρούς και μεγάλους, ο οποίος συνεχώς εμπλουτίζεται.

    vivliothiki amaliada dim 3

    Καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς στη βιβλιοθήκη πραγματοποιήθηκαν προγράμματα για την προώθηση της συμπερίληψης. Δημιουργήθηκε ένα «διαπολιτισμικό» ηλεκτρονικό ημερολόγιο, εκδόθηκε εφημερίδα για θέματα που απασχολούσαν τους μικρούς μας φίλους, προβλήθηκαν ταινίες, φιλοξενήθηκαν συγγραφείς και καλλιεργήθηκαν αισθήματα φροντίδας απέναντι στα ζώα.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch