Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2023 09:25

Σύλλογος Εργαζόμενων Δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας, Ζαχάρως: Συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 14/12

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Με τη συμμετοχή του συνόλου των Αντιπροσώπων-Συνέδρων των Συλλόγων-Μελών της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 το 49ο Ενδιάμεσο Συνέδριο της Ομοσπονδίας.

Από κάθε γωνιά της χώρας, μέσω των Συλλόγων-Μελών της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., εκφράστηκε η αγανάκτηση και δυσαρέσκεια των εργαζομένων για την συνεχιζόμενη απαξίωση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και για την περιφρονητική αντιμετώπιση των εργαζομένων των Ο.Τ.Α. από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.) και μερίδας Αιρετών.

Η συνεχιζόμενη ακρίβεια που κατατρώει το ήδη πενιχρό εισόδημα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, η οριζόντια αύξηση-κοροϊδία των σαράντα (40,00) ευρώ που εξανεμίζεται εν ριπή οφθαλμού, αφού οι πολυεθνικές έχουν εκτοξεύσει τις τιμές των ειδών πρώτης ανάγκης σε δυσθεώρητα ύψη με θεατή-τροχονόμο την κυβέρνηση, η έλλειψη προσωπικού σε όλες ανεξαιρέτως τις υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που δημιουργεί πλέον ανυπέρβλητα εμπόδια στην εξυπηρέτηση των Δημοτών, είναι η μουντή και εξαιρετικά δύσκολη καθημερινότητα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Την ίδια στιγμή, χιλιάδες συμβασιούχοι-«όμηροι», προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες τους με επαναλαμβανόμενες και πολλές φορές κακοπληρωμένες συμβάσεις. Παρότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες οδηγούνται μοιραία ξανά στην ανεργία, αφού ακόμα και όταν η Δικαιοσύνη αποφασίζει πως πρέπει να παραμείνουν στην δουλειά, οι ίδιοι «καταθέτουν» τον πενιχρό μισθό τους στους μεγαλοδικηγόρους, αφού η κυβέρνηση επιλεκτικά τους υποχρεώνει σε εξάντληση κάθε ένδικου μέσου έως ότου απολυθούν!!

Η κατάσταση αυτή έχει φτάσει στο μη περαιτέρω. Γι' αυτό, με ΟΜΟΦΩΝΗ Απόφαση το 49ο Ενδιάμεσο Συνέδριο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προκήρυξε την πραγματοποίηση 24ΩΡΗΣ Πανελλαδικής Απεργίας την ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 και καλεί σε Πανελλαδική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα, στις 11.00 το πρωί στην Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα.

Ομόφωνα επίσης αποφάσισε στους επόμενους έξη (6) μήνες να πραγματοποιηθεί ΕΚΤΑΚΤΟ Καταστατικό Συνέδριο προκειμένου να συναποφασιστούν εκείνες οι Καταστατικές Αλλαγές που είναι αναγκαίες και επίκαιρες για ένα μαχητικό και διεκδικητικό συνδικαλιστικό κίνημα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η αποφασιστικότητα των εργαζομένων θα καθορίσει το μέλλον τους!!!

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου -Αρχαίας Ολυμπίας-Ζαχάρως θα συμμετάσχει στην Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας και απευθύνει κάλεσμα ενότητας και αγώνα σε όλους. Διότι είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η ταξική ενότητα, ο αγώνας και η μαζική συμμετοχή όλων των δυνάμεων της εργασίας είναι ο μοναδικός δρόμος για την άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Για :

  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
  • ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
  • ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ
  • ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ
  • ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Ο Σύλλογός μας θα μισθώσει λεωφορείο για τη δωρεάν μεταφορά των μελών του στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο Πρόεδρο και το Γραμματέα του Συλλόγου μας.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2023 16:44

Σχετικά Άρθρα

  • Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου-Αρχ. Ολυμπίας-Ζαχάρως: Κάλεσμα για συμμετοχή στις συνδικαλιστικές εκδηλώσεις και στο συλλαλητήριο ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη
    Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου-Αρχ. Ολυμπίας-Ζαχάρως: Κάλεσμα για συμμετοχή στις συνδικαλιστικές εκδηλώσεις και στο συλλαλητήριο ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη

    Η 88η ΔΕΘ συμπίπτει με μια παρατεταμένη περίοδο ακρίβειας, η οποία ως άμεσο αποτέλεσμα έχει την μείωση της πραγματικής αγοραστικής δύναμης της ελληνικής οικογένειας. Τα τελευταία 15 έτη στον Δημόσιο Τομέα, ο οποίος είχε υποστεί τραγικές μειώσεις μισθών την περίοδο 2010-2012, έχει υπάρξει μόνο μία αύξηση εισοδημάτων (1/1/2024), η οποία επί της ουσίας δεν επαρκούσε, όχι για να καλύψει τις περικοπές του 2010 2012, αλλά ούτε καν για να ισοσκελίσει τον πληθωρισμό των τελευταίων ετών.

    Ταυτόχρονα, η υποστελέχωση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα θέματα της ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων, της ποιότητας εργασίας, αλλά και της ίδιας της λειτουργίας των Δήμων, συσσωρεύουν μια σειρά προβλημάτων τα οποία ψάχνουν άμεσα εκτόνωση μέσω άμεσων και καίριων λύσεων. Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας-Ζαχάρως με αίσθημα ευθύνης θεωρεί καθήκον να τοποθετείται δημόσια, διεκδικώντας με δυναμισμό και αποφασιστικότητα την εξεύρεση των λύσεων, τολμώντας να καταθέτει τις προτάσεις και τις απόψεις του, χωρίς να μένει σε κενά συνθήματα.

    ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ & ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ - ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ.

    • Αύξηση τουλάχιστον 10% των μισθών μας.
    • Επαναφορά των κλιμακίων 2016-2017.
    • Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας.
    • Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
    • Επαναφορά δυνατότητας ρύθμισης οικονομικών όρων στις Σ.Σ.Ε.
    • Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ.
    • Επέκταση και Αύξηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας
    • Πάταξη της αισχροκέρδειας και αντιμετώπιση των συνεπειών της ακρίβειας.

    ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ - ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ.

    • Επίσπευση των διαδικασιών προσλήψεων, επαναφορά εντοπιότητας & παροχή κινήτρων για τους ακριτικούς, παραμεθόριους, ορεινούς και νησιωτικούς Δήμους κτλ.
    • Τακτοποίηση των μακροχρόνια συμβασιούχων εργαζομένων.
    • Κρίσεις: άμεση εκκίνηση της διαδικασίας για κρίσεις της ιεραρχίας στους Δήμους.
    • Διόρθωση της διάταξης για υποχρεωτικές εφέσεις μόνο στις δικαστικές αποφάσεις που αφορούν εργαζόμενους.

    ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ.

    • Έγκαιρη παροχή ΜΑΠ, με σύγχρονα και επικαιροποιημένα κριτήρια.
    • Εκσυγχρονισμός στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο για την υγιεινή και ασφάλεια.
    • Πλήρης και πραγματική εκπαίδευση των εργαζομένων.
    • Ασφαλή και σύγχρονα οχήματα και μηχανήματα.
    • Ασφαλείς και σύγχρονες κτηριακές & υλικοτεχνικές υποδομές.
    • Παροχή γάλακτος με χρηματική αποτίμηση.
    • Επίλυση των θεμάτων στέγασης των εργαζομένων σε ακριτικούς, ορεινούς &
    • νησιωτικούς Δήμους κτλ.

    Για όλους τους παραπάνω λόγους, καλούμε τις συναδέλφους και τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις συνδικαλιστικές εκδηλώσεις και στο συλλαλητήριο ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024. Συγκέντρωση στις 18:00, στη Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα Βενιζέλου.

    Ο Σύλλογος Εργαζομένων είχε και έχει ξεκάθαρες θέσεις:

    • διεκδικούσε και διεκδικεί επαρκείς και αξιοπρεπείς αμοιβές,
    • διεκδικούσε και διεκδικεί προσλήψεις μονίμου προσωπικού,
    • διεκδικούσε και διεκδικεί ασφάλεια και ποιότητα στην εργασία.

    Οι διεκδικήσεις των εργαζομένων δεν είναι παράλογες ή παρωχημένες και δεν μπορούν να εμφανίζονται ως τέτοιες ή να «καπελώνονται» συνδεόμενες με ιδιοτελείς πολιτικές ή ιδεοληπτικές επιδιώξεις τρίτων. Αποτελούν δίκαια αιτήματα και βασίζονται στην πραγματικότητα, όπως αυτή αποτυπώνεται στην καθημερινότητά μας.

    Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας-Ζαχάρως θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να διεκδικεί την υλοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου, για το σύνολο των συναδέλφων, με υπευθυνότητα, δυναμικότητα και αποφασιστικότητα.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Σύλλογος εργαζομένων OTA Πύργου - Ζαχάρως - Αρχαίας Ολυμπίας: Ημερίδα για το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό
    Σύλλογος εργαζομένων OTA Πύργου - Ζαχάρως - Αρχαίας Ολυμπίας: Ημερίδα για το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό

    Την πολύ ενδιαφέρουσα επιστημονική –ενημερωτική ημερίδα, με θέμα «Αγορά εργασίας και ασφαλιστικό-Το παρόν και το μέλλον των συντάξεων», διοργανώνει ο Σύλλογος εργαζομένων OTA Πύργου-Ζαχάρως-Αρχαίας Ολυμπίας, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 12.00 μ.μ. στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή.

    Βασικός ομιλητής της ημερίδας θα είναι ο Ηλείος Καθηγητής Εργατικού Δικαίου Αλέξης Μητρόπουλος, ενώ θα συμμετέχουν επίσης εξειδικευμένοι επιστήμονες.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ημερίδας, αρχικά χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων OTA Πύργου-Ζαχάρως-Αρχαίας Ολυμπίας Χρήστος Γαρύφαλλος για να δώσει αμέσως μετά το λόγο στον κ. Μητρόπουλο. Θα ακολουθήσει η ομιλία του προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών & της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, Δημήτρη Βερβεσού, ο οποίος θα είναι και ο προεδρεύων της ημερίδας.

    Ο Νομικός Αριστοτέλης Κολοβός, με εξειδίκευση στα ασφαλιστικά θέματα θα ενημερώσει το κοινό για το συγκεκριμένο θέμα, και η Διδάκτωρ Νομικός Αγγελική Μητροπούλου, εξειδικευμένη σε θέματα εργασίας και συντάξεων θα ολοκληρώσει τον κύκλο των ομιλιών.

    Αμέσως μετά θα ακολουθήσει συζήτηση. Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό.

  • Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας, Ζαχάρως: Καμπανάκι για τις συνθήκες εργασίας στην καθαριότητα

    Επιστολή προς το δήμαρχο Πύργου, τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, τον πρόεδρο του ΔΣ Πύργου, τους επικεφαλής των παρατάξεων και άλλους εμπλεκόμενους φορείς, απέστειλε ο Σύλλογος Εργαζομένων στους δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως για το θέμα των συνθηκών στην καθαριότητα.

    Συγκεκριμένα στην επιστολή αυτή ο πρόεδρος Χρήστος Γαρύφαλλος αναφέρει τα εξής:

    Κύριε Δήμαρχε,

    με αφορμή τα δύο τραγικά περιστατικά με τον θάνατο των δύο συνάδελφων του Δήμου Πειραιά και μετά το υπ. αρ 20955/31-7-2024 έγγραφο της Διευθυντρίας Καθαριότητας- Ανακύκλωσης αντιπροσωπεία του Συλλόγου μας επισκέφτηκε το χώρο που στεγάζεται το συνεργείο οδοκαθαρισμού, πρασίνου και οι μηχανοτεχνίτες του Δήμου.

    Εκεί διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι τις άθλιες συνθήκες εργασίας των συναδέλφων μας. Ταυτόχρονα λάβαμε ενημέρωση τόσο από τους εργαζομένους, όσο και από την Δ/ντρια της Υπηρεσίας καθαριότητας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και για τις ενέργειες που έγιναν στο παρελθόν για την εξεύρεση κατάλληλου χώρου για τη στέγαση της υπηρεσίας καθαριότητας.

    Οφείλουμε λοιπόν να σας ενημερώσουμε για τις διαπιστώσεις μας και σεις ως δημοτική αρχή να προβείτε στις δέουσες ενέργειες για την επίλυση του θέματος.

    H Υπηρεσία Καθαριότητας στεγάζεται σε τρεις διαφορετικούς χώρους, στο Πολύκεντρο , στα Λέτρινα όπου σταθμεύουν τα απορριμματοφόρα και στο Παλαιό Νοσοκομείο όπου στεγάζονται τα συνεργεία οδοκαθαρισμού, Πράσινο και οι μηχανοτεχνίτες του Δήμου.

    Στο χώρο του Παλαιού Νοσοκομείου γίνονται και οι επισκευές των οχημάτων όταν απαιτείται. Οι συνθήκες εργασίας των μηχανοτεχνιτών είναι τραγικά άθλιες, αφού αναγκάζονται πολλές φορές, κάτω από τη χρονική πίεση, να εργάζονται μέσα στον καύσωνα και τον ήλιο το καλοκαίρι, ενώ το χειμώνα κάτω από τη βροχή και το κρύο, αφού δεν υπάρχει ούτε το απαραίτητο στέγαστρο, αλλά ούτε και ράμπα εργασίας. Αποτέλεσμα αυτών είναι να δημιουργούνται συνθήκες εργασίας εξαιρετικά δυσμενείς και επικίνδυνες για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων. Ο κλειστός χώρος του συνεργείου, δεν διαθέτει τουαλέτα, αλλά ούτε και ένα στοιχειώδες γραφείο και καρέκλες έστω για ολιγόλεπτη ξεκούραση των εργαζομένων. Δεν πληρεί δε ούτε στοιχειώδης συνθήκες καθαριότητας και υγιεινής.

    Οι συνθήκες αυτές δεν διαμορφώθηκαν σήμερα, αλλά διαιωνίζονται πολλά χρόνια, από το 2019 που το συνεργείο εγκαταστάθηκε στο χώρο αυτό.
    Γενικά όλα αυτά τα χρόνια οι προηγούμενες Δημοτικές αρχές παρά τις απαράδεκτες και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, επίδειξαν προκλητική αδιαφορία.

    Τα σοβαρά προβλήματα οφείλονται στις τραγικές ελλείψεις τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή (απορριμματοφόρα, σκούπες, ΜΑΠ κάδοι κλπ.) Τα κακοσυντηρημένα και άκρως επικίνδυνα οχήματα και απορριμματοφόρα, τα απαξιωμενα δημοτικά συνέργεια συντήρησης επισκευής οχημάτων αλλά και η έλλειψη βούλησης εφαρμογής της νομοθεσίας για την προληπτική ιατρική έχουν οδηγήσει το υπάρχον προσωπικό στα όρια του.

    Καλούμε την Δημοτική αρχή να στρέψει το βλέμμα της στην τραγική κατάσταση που και οι ίδιες ευθύνονται, των υπηρεσιών καθαριότητας και να λάβουν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την βελτίωση τους, με στόχο την καλύτερη, αμεσότερη και αποδοτικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη, διατηρώντας παράλληλα τον Δημόσιο και κοινωνικό της χαρακτήρα.

    Επίσης γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στο παρελθόν έχουν βρεθεί κατάλληλοι χώροι για τη στέγαση του συνόλου της υπηρεσίας καθαριότητας και η διαδικασία είχε ωριμάσει ως το στάδιο μίσθωσης κτιρίων. Ωστόσο την τελευταία στιγμή για διάφορους ακατανόητους σε μας λόγους, οι διαδικασίες δεν τελεσφόρησαν.

    Το κτίριο πρέπει να πληρεί συγκεκριμένες προδιαγραφές, να είναι κοντά στην πόλη αλλά όχι εντός αυτής, προκειμένου να προστατεύεται η υγεία των πολιτών αλλά και για αποφυγή τυχόν οχλήσεων τις νυχτερινές ώρες. Επίσης πρέπει να διαθέτει γραφεία, στεγασμένο χώρο, περίφραξη, ράμπα επισκευής και ελεύθερο χώρο για τη στάθμευση των οχημάτων.

    Επισημαίνουμε ότι έχει μεγάλη σημασία η συγκέντρωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας σε ενιαίο χώρο, προκειμένου για την εύρυθμη λειτουργία της και έλεγχο των συνεργείων αλλά και για την προστασία των εργαζομένων από τις καιρικές συνθήκες.

    Κατ’ ελάχιστο, αν δεν μπορεί να βρεθεί ένα τέτοιο κτίριο για τη στέγαση του συνόλου της Υπηρεσίας Καθαριότητας, θα πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί κατάλληλο κτίριο για τη στέγαση του συνεργείου.

    Παρακαλούμε να επιδείξετε τη δέουσα προσοχή σε όσα σας εκθέσαμε και να ενεργήσετε όσο το δυνατόν ταχύτερα για την επίλυση ενός φλέγοντος θέματος που ταλανίζει επί μακρόν, την υπηρεσία καθαριότητας, τους εργαζόμενους συναδέλφους σ’ αυτή, αλλά και τις εκάστοτε δημοτικές αρχές, οι οποίες στο παρελθόν, κατά την άποψή μας, αν και είχαν τη δυνατότητα, εντούτοις δεν είχαν τη βούληση για να το λύσουν.

    Είναι κρίμα κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες να συμβούν ατυχήματα ή ακόμα και να θρηνήσουμε θύματα εν ώρα εργασίας, εργαζομένων, οι οποίοι εν πάση περιπτώσει, ειδικά στην καθαριότητα, έχουν επανειλημμένα μέσα στα χρόνια δώσει δείγματα γραφής με το ζήλο και την αυτοθυσία που άσκησαν τα καθήκοντα τους, σε εξαιρετικά δυσμενής συνθήκες, όταν η πόλη τους είχε ανάγκη.

    Αγαπητοί συνάδελφοι σκοπός του Συλλόγου ήταν και παραμένει, η διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας και η ασφάλεια των εργαζομένων. Βλέποντας τις επερχόμενες δυσκολίες και δυσπραγίες, έχουμε εντείνει και θα συνεχίσουμε να εντείνουμε τις παρεμβάσεις μας σε αυτή την κατεύθυνση. Συνεχίζουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να αντιμετωπίζουμε και να λύνουμε κάθε πρόβλημα που απασχολεί τους εργαζόμενους και των τριών Δήμων, όπως τούς αξίζει και τούς πρέπει. Ο κάθε συνάδελφος είναι η υπ. αριθμόν ένα προτεραιότητα μας.

    Ο Πρόεδρος Χρήστος Γαρύφαλλος

    Ο Γραμματέας Γεώργιος Αντωνόπουλος

  • Γαρύφαλλος: 8η νίκη κατά παράνομων αποφάσεων
    Γαρύφαλλος: 8η νίκη κατά παράνομων αποφάσεων

    Για τη νέα νίκη έναντι παράνομων αποφάσεων στο δήμο Πύργου, κάνει λόγο η διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως, δια στόματος του προέδρου Χρήστου Γαρύφαλλου.

    Συγκεκριμένα “… με την υπ’ αριθ. 1/8-3-24 απόφασή της (ΑΔΑ: 68ΡΣΟΡ1Φ-ΧΑΖ) η Επιτροπή του άρθρου 152 του Ν. 3463/2006, αποφάσισε ομόφωνα να γίνει δεκτή η υπ’ αριθ. πρωτ. 1/15-1-2024 προσφυγή του Συλλόγου μας κατά της υπ’ αριθ. πρωτ. 110764/18-12-2023 (ΑΔΑ:ΨΤΠΚΟΡ1Φ-4ΟΕ) απόφασης του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, με την οποία απορρίφθηκε η από 14-11-23 ειδική διοικητική προσφυγή μας κατά της υπ’ αριθ. 33119/30-10-23 απόφασης του απερχόμενου Δημάρχου Πύργου (ΑΔΑ: 6ΜΧΠΩ17-Σ7Ε).

    Συγκεκριμένα, με την προσβαλλόμενη απόφαση του απερχόμενου Δημάρχου Πύργου, είχε αποφασιστεί η απευθείας ανάθεση στην εταιρεία με την επωνυμία: «EXECUTIVE AUDIT ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε» και δ. Τ. «EXECUTIVE AUDIT ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε», παροχής Ανεξάρτητων Υπηρεσιών προσαρμογής και προετοιμασίας της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Πύργου, για τη μετάβαση στην εφαρμογή του Π.Δ. 54/2018, έναντι του συνολικού ποσού των 37.200 ευρώ.

    Η Επιτροπή έκρινε «ότι δεν τηρήθηκε επαρκώς η αρχή της διαφάνειας, όπως ρητά προβλέπεται στα άρθρα 18 και 45 παρ. 3 ν.4412/2016 που διέπει τη συγκεκριμένη απευθείας ανάθεση ……. Μετά ταύτα ...... προκρίνει ότι η υπ’ αριθ. πρωτ. 110764/18-12-2023 (ΑΔΑ:ΨΤΠΚΟΡ1Φ-4ΟΕ) απόφαση του Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, με την οποία απορρίφθηκε η από 14-11-23 και υπ’ αριθ. πρωτ. 100296/14-11-2023 ειδική διοικητική προσφυγή του ανωτέρω Συλλόγου είναι μη νόμιμη και πρέπει, κατ’ αποδοχή της κρινόμενης προσφυγής, να ακυρωθεί.».

    Ο απερχόμενος κ. Δήμαρχος έστω κι αν ήταν ήδη ηττημένος στις εκλογές, έσπευσε να θριαμβολογήσει νωρίς όταν σε 1ο βαθμό απορρίφθηκε η προσφυγή μας, αφού δεν είχε να επιδείξει καμία νίκη έναντι του Συλλόγου μας κατά τη διάρκεια της θητείας του. Είναι η 8η κατά σειρά προσφυγή που κερδίζει ο Σύλλογός μας κατά παράνομων αποφάσεων του απερχόμενου Δημάρχου, υπηρετώντας πιστά το ρόλο του στη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων, του δημόσιου χαρακτήρα των Υπηρεσιών και του δημοσίου συμφέροντος, εμποδίζοντας την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος προς όφελος των ολίγων και ημετέρων.

    Είχαμε εκφράσει και στο παρελθόν την κατηγορηματική μας αντίθεση στην ανάθεση του πρώην Δημάρχου, Εσωτερικού Ελέγχου Υπηρεσιών, σε Ιδιώτες διότι οι Ιδιώτες που θα αναλάβουν τον εσωτερικό έλεγχο θα έχουν, πλήρη και απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλα τα αρχεία, φυσικά στοιχεία, έγγραφα, χώρους και δραστηριότητες του Δήμου αλλά και στα προσωπικά δεδομένα των υπαλλήλων και των πολιτών, χωρίς να περιβάλλονται από οποιαδήποτε θεσμική εγγύηση ανεξαρτησίας και αντικειμενικότητας.

    Στο πλαίσιο του Ελέγχου των διαδικασιών και της στοχοθεσίας , οι ιδιώτες αλλά και η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου μπορούν να εισηγούνται την λήψη πειθαρχικών μέτρων κατά των υπαλλήλων και των υπηρεσιών. Είναι αδιανόητο οι ελεγκτές για τις γνωμοδοτήσεις ή τις εισηγήσεις τους να έχουν πλήρη διοικητική και νομική ασυλία, όταν κάθε Προϊστάμενος η Διευθυντής Οργανικής Μονάδας βρίσκεται καθημερινά υπό διοικητικό και νομικό διωγμό ιδιαίτερα με τα τεράστια προβλήματα, που η συνεχιζόμενη απαξίωση των υπηρεσιών δημιουργεί.

    Το ακαταδίωκτο, που θεσπίζεται επιτρέπει στους εσωτερικούς ελεγκτές, να ενεργούν ανεξέλεγκτα, χωρίς κανένα φραγμό και χωρίς να έχουν τον κίνδυνο να βρεθούν αντιμέτωποι με εσφαλμένες (ηθελημένα η αθέλητα) πράξεις τους, κατά παράβαση της αρχής της διάκρισης των λειτουργιών, αφού σε μια ευνομούμενη πολιτεία κανείς δεν μπορεί να βρίσκεται υπεράνω του Νόμου αλλά και της δικαιοσύνης. Δηλώνουμε αποφασισμένοι να προασπιστούμε τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την υπόσταση της Διοικητικής Ιεραρχίας που σήμερα με μηχανισμούς πλήρους ελεγχόμενους, κατευθυνόμενους και ρουσφετολογικούς απαξιώνεται και στοχοποιείται”.

  • Πρώτη σύσκεψη  του Δημάρχου Πύργου με τον Σύλλογο Εργαζομένων Πύργου, Ολυμπίας και Ζαχάρως
    Πρώτη σύσκεψη  του Δημάρχου Πύργου με τον Σύλλογο Εργαζομένων Πύργου, Ολυμπίας και Ζαχάρως

    Τη συμβολή των εργαζομένων στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου ζήτησε ο Δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε το πρωί της Δευτέρας 08/01/24 με το Προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων στους Δήμους Πύργου, Ολυμπίας και Ζαχάρως.

    Ο Δήμαρχος Πύργου αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο των υπαλλήλων των υπηρεσιών του Δήμου στην εξυπηρέτηση του πολίτη, οι ανάγκες του οποίου αποτελούν προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή.

    Αναγνώρισε το γεγονός πως οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες και ότι ο φόρτος εργασίας που ο κάθε εργαζόμενος απαιτείται να διεκπεραιώσει είναι ιδιαίτερα μεγάλος, αλλά ζήτησε την συνεισφορά όλων προκειμένου οι εκκρεμότητες που υπάρχουν να διευθετούνται στο συντομότερο δυνατό χρόνο.

    kannis sul ergazomen 2

    Από την πλευρά των εργαζόμενων δια του προέδρου κ Χρήστου Γαρύφαλλου υπήρξε η διαβεβαίωση πως θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να συνδράμουν το έργο της Δημοτικής Αρχής.

    Από την πλευρά του Συλλόγου στην συνάντηση παραβρέθηκαν εκτός του Προέδρου, η Αντιπρόεδρος κ Ελένη Γάζου, ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιώργος Αντωνόπουλος, η Ταμίας κ Αγγελική Διονυσοπούλου και το μέλος κ Ζωή Ασημακοπούλου.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Σύλλογων Εργαζομένων ΟΤΑ Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας, Ζαχάρως: Ευχές και δύο λόγια προς τους χαμένους και κερδισμένους των εκλογών
    Σύλλογων Εργαζομένων ΟΤΑ Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας, Ζαχάρως: Ευχές και δύο λόγια προς τους χαμένους και κερδισμένους των εκλογών

    Το 2023 μας αποχαιρετά σε λίγες μέρες με τα ωραία που μας έφερε αλλά και τα άσχημα που μας περίμεναν στο διάβα του. Όλα αυτά θα μείνουν στη μνήμη μας είτε ως ευχάριστες αναμνήσεις, είτε ως γεγονότα για προβληματισμό, κριτική και αυτοβελτίωση.

    Το 2023 είχε μια σημαντική ιδιαιτερότητα. Ήταν εκλογική χρονιά και πάντα οι εκλογές δημιουργούν προσδοκίες για όλους, οι οποίες ευχόμαστε να ευοδωθούν με τον ερχομό του νέου έτους.

    Οι νέοι δήμαρχοι έχουν ήδη ορκιστεί και αναμένουν την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων τους την 1η του έτους, ελπίζοντας όλοι σε μια νέα αρχή, με καλύτερη διοίκηση και θετικότερα αποτελέσματα.

    Εμφανώς χαρούμενοι οι νικητές των εκλογών, κατηφείς και προβληματισμένοι οι χαμένοι, όπως γίνεται πάντα στις εκλογικές διαδικασίες.

    Φυσικά καλώς κάνουν οι νικητές και είναι χαρούμενοι, μα πρέπει να είναι και προβληματισμένοι συνάμα για το πώς θα διάγουν μια επιτυχημένη θητεία για τους ίδιους και τους πολίτες. Προβληματισμένοι είναι έτσι κι αλλιώς οι χαμένοι, μα πρέπει συνάμα να έχουν και διάθεση αυτοκριτικής και αυτοβελτίωσης για το «τις πταίει».

    Έχει αποδειχθεί διαχρονικά ότι ο δήμος δεν χάνεται ή κερδίζεται από τα έργα τα οποία γίνονται ή δεν γίνονται ή μόνο από τα έργα.

    Στον δήμο πέραν των έργων, υπάρχουν τρεις παράγοντες οι οποίοι συμβάλλουν ουσιαστικά και καθοριστικά κάθε φορά στη διαμόρφωση του αποτελέσματος των εκλογών:

    α) η υποτίμηση του αντιπάλου είναι συνταγή απόλυτης αποτυχίας.
    Όσοι υποτίμησαν τον αντίπαλό τους έχασαν και μάλιστα πανηγυρικά Πάμπολλα τα παραδείγματα. Ορίστε μερικά : Λιατσής από Παρασκευόπουλο, Αντωνακόπουλος από Λιατσή, Αντωνακόπουλος από Καννή, Γεωργιόπουλος από Παναγιωτόπουλο και άλλα πολλά.

    β) τα περιβάλλοντα των δημάρχων πολλάκις έχουν υπάρξει απόλυτα καταστροφικά. Άλλα ήταν για γέλια και άλλα κυρίως για κλάματα. Ορισμένους τους κατέστρεψαν παντελώς και σε κάποιους άλλους τους στέρησαν την υστεροφημία,

    γ) η έπαρση και η αλαζονεία του Δημάρχου κυρίως όμως του περιβάλλοντός του, είναι ίσως το πλέον σταθερό και αδιαμφισβήτητο στοιχείο καταστροφής.

    Μόνο που τα περιβάλλοντα των Δημάρχων τα ορίζουν και τα καθοδηγούν οι ίδιοι οι Δήμαρχοι και όχι κάποιος άλλος. Μετά δε τις εκλογές, ούτε μετάνοια υπάρχει ούτε και συγχώρεση.

    Δεν χρειάζεται να υπάρχουν και τα τρία προαναφερόμενα στοιχεία για να οδηγήσουν μια δημαρχιακή αρχή στην καταστροφή και στην ήττα. Τα δύο εξ αυτών είναι επαρκέστατα.

    Οι νέες δημοτικές αρχές από την άλλη θα πρέπει να έχουν πάντα υπόψη ότι στους Δήμους εκλέχθηκαν για να διοικήσουν υπηρετώντας τους πολίτες, να καλυτερεύσουν την ζωή και την πόλη τους και όχι για να «βγάλουν τα απωθημένα τους».

    Θα πρέπει δε, να θυμούνται πάντα τη λαϊκή ρήση «Καλοχαιρέτα τους πεζούς ως καβαλάρης, για να σε χαιρετάνε οι πεζοί όταν ξεκαβαλικέψεις».

    Αν θέλουν λοιπόν, ας λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα λόγια μας και οι νυν και οι πρώην και οι επόμενοι, για το καλό όλων μας.

    Συγχαρητήρια στις νέες Δημοτικές Αρχές.

    Καλή και δημιουργική χρονιά προς ΟΛΟΥΣ !!!

    ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΣ

    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

  • Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας, Ζαχάρως: Άδικη επίθεση σε εργαζόμενο στο Κέντρο Κοινότητας Ζαχάρως
    Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας, Ζαχάρως: Άδικη επίθεση σε εργαζόμενο στο Κέντρο Κοινότητας Ζαχάρως

    Το Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Πύργου - Αρχαίας Ολυμπίας - Ζαχάρως, ομόφωνα καταδικάζει την απρόκλητη λεκτική και άνανδρη επίθεση που δέχτηκε συνάδελφος μας εν ώρα καθήκοντος στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ζαχάρως.

    Την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 στο Κέντρο Κοινότητας παρουσιάστηκε μια πολίτης για προγραμματισμένο ραντεβού. Κατά την διάρκεια της εξέτασης της αίτησης ζητήθηκε από την συνάδελφο μας, υπάλληλο του Κέντρου ένα δικαιολογητικό (πολύ απλό έγγραφο που μπορεί να κατατεθεί και με ένα email), ώστε να προχωρήσει η διεκπεραίωση της αίτησης.

    Αντ’ αυτού η συγκεκριμένη πολίτης και ωφελούμενη του προγράμματος, χωρίς κανένα λόγο άρχισε να βρίζει με προκλητικές εκφράσεις για την προσωπικότητα της συνάδελφου και για το επάγγελμα της και με απαράδεκτο ύφος να την χλευάζει. Και όλα αυτά γιατί τόλμησε να ζητήσει ένα απλό δικαιολογητικό. Στην προσπάθεια της η συνάδελφος να πέσουν οι τόνοι της ζήτησε να περιμένει λίγο έξω από το γραφείο γιατί υπήρχε άλλο ραντεβού με πολίτη.

    Παρόλα αυτά ακόμα και όταν πέρασε έξω από τον διάδρομο, συνέχισε να βρίζει με ακατανόμαστες εκφράσεις. Στη συνέχεια την κάλεσε η συνάδελφος να τελειώσουν την αίτηση της και προς έκπληξη της ήρθε από διπλανή είσοδο έχοντας μαζί της ένα φίλο της κρυμμένο πίσω από την πόρτα. Μπαίνοντας και οι δυο μέσα στο γραφείο ξεκίνησε δεύτερος γύρος και από τους δύο με χυδαίες ύβρεις και συμπεριφορές αλλά αυτή τη φορά και με απειλητικές διαθέσεις να χειροδικήσουν.

    ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τέτοιες συμπεριφορές και ενέργειες εκδικητικού χαρακτήρα και με αίσθημα ευθύνης έναντι των συναδέλφων μας θα πράξουμε τα δέοντα δυναμικά και όσα ο νόμος ορίζει.

    Είμαστε ταγμένοι στο καθήκον και η αντίδραση μας θα είναι δυναμική. Θέλουμε να ενημερώσουμε τους συνδημότες μας στο Δήμο ότι καταλαβαίνουμε πλήρως την κατάσταση ψυχικής φόρτισης την οποία βιώνουν όλοι με την δύσκολη καθημερινότητα, αλλά το ίδιο βιώνουμε και εμείς οι ίδιοι. Όλοι οι συνάδελφοι μας παρά τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού εργάζονται με επαγγελματική ευσυνειδησία και φιλότιμο. Σε αυτές τις απαράδεκτες καταστάσεις αισθάνονται απροστάτευτοι και εκτεθειμένοι.

    Καλούμε τον κ. Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να παρέμβουν άμεσα ώστε να σταματήσει αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο βίας και χυδαίων συμπεριφορών.

    Ο Σύλλογος εργαζομένων διαχρονικά βρίσκεται δίπλα σε κάθε συνάδελφο. Έτσι και τώρα με ομόφωνη απόφαση του στηρίζει τη συνάδελφο και με αφορμή αυτό το απαράδεκτο περιστατικό μπαίνει ασπίδα, με απώτερο σκοπό να συμβάλει καθοριστικά στην εξάλειψη τέτοιών φαινομένων.

    Οι εργαζόμενοι του Δήμου είναι και θα είναι πάντοτε στην πρώτη γραμμή εξυπηρέτησης των συμπολιτών. Πρέπει να προστατεύονται και όχι να ζουν υπό καθεστώς τρομοκρατίας, προκειμένου να μπορούν αβίαστα να πράττουν το καθήκον τους όπως αυτό ορίζεται από το

    Σύνταγμα και τους Νόμους, χωρίς να είναι έρμαιο στις διαθέσεις του καθενός που θεωρεί ότι θίγεται.

    Ζητάμε από όλους την συμπαράσταση σας, για την προστασία των συναδέλφων μας από επιθέσεις βίας που δέχονται από πολίτες καθημερινά ακόμα και με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας.

    Οι εργαζόμενοι ούτε απειλούνται ούτε εκβιάζονται, ούτε τρομοκρατούνται, ούτε φιμώνονται και το κυριότερο δεν φοβούνται!!!

    Το Δ.Σ

  • Στην πανελλαδική απεργία των εργαζομένων ΟΤΑ και ο Σύλλογος Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας, Ζαχάρως την Πέμπτη
    Στην πανελλαδική απεργία των εργαζομένων ΟΤΑ και ο Σύλλογος Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας, Ζαχάρως την Πέμπτη

    Δυναμικά συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία της ερχόμενης Πέμπτης τα μέλη ρου Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως, στην Αθήνα.

    Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου, "... οι πολιτικές που εφαρμόζουν τόσο οι Κυβερνήσεις όσο και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) των τελευταίων δεκαετιών ΠΡΕΠΕΙ να σταματήσουν.!!! 
 Στους εργαζόμενους ΔΕΝ αρκούν μόνο οι υποσχέσεις.!!!
    Μοναδικός δρόμος για την επίλυση των προβλημάτων μας είναι η ΕΝΟΤΗΤΑ και η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ.!!!

    Στο πλαίσιο αυτό Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου - Αρχαίας Ολυμπίας - Ζαχάρως καλεί τα μέλη του και όλους τους εργαζομένους στους ΟΤΑ Νομού Ηλείας να συμμετάσχουν στην 24ωρη Πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023 με βασικά αιτήματα.
    - ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ « ΟΜΗΡΙΑ» ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
    - ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
    - ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ 13ου και 14ου ΜΙΣΘΟΥ
    - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
    - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ «ΒΟΡΙΔΗ» ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ
    - ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ

    Ο Σύλλογος θα μισθώσει πούλμαν για την δωρεάν μεταφορά των μελών του και από την συμμετοχή σας θα εξαρτηθεί και η δυναμική παρουσία μας στην απεργιακή συγκέντρωση στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ. Όσοι συνάδελφοι επιθυμείτε να συμμετάσχετε να το δηλώσετε άμεσα στον Πρόεδρο (τηλ 6977770273). Εάν επιθυμούν συνάδελφοι από Δήμους εκτός του συλλόγου μας και υπάρξουν θέσεις να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο. Η αναχώρηση θα γίνει στις 06.00 πρωινή έξω από τον ΟΤΕ ΠΥΡΓΟΥ" καταλήγει η ανακοίνωση.

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο