Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2024 19:56

Ομαδικά εργαστήρια πληροφόρησης και συμβουλευτικής στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος Μαθητείας ΕΠΑΛ 2023-24

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος Μαθητείας ΕΠΑΛ σχολικού έτους 2023-24 προσφέρονται ομαδικά εργαστήρια πληροφόρησης και συμβουλευτικής στους Μαθητευόμενους της Η’ Φάσης του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας από το Ινστιτούτο Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος με τη συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας καθώς και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας.

Το 1ο εργαστήριο με θέμα ¨Ανάπτυξη Δεξιοτήτων Συναισθηματικής Νοημοσύνης¨ θα πραγματοποιηθεί ως ακολούθως:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΩΡΑ

ΧΩΡΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

20-02-2024

14:30-17:00

Συνεδριακό Κέντρο Π.Ε. Ηλείας (Μανωλοπούλου 31, Πύργος)

20-02-2024

17:30-20:00

Συνεδριακό Κέντρο Π.Ε. Ηλείας (Μανωλοπούλου 31, Πύργος)

28-02-2024

14:30-17:00

Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Ηλιδας (Οδός Πλαστήρα, Αμαλιάδα)

28-02-2024

17:30-20:00

Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Ηλιδας (Οδός Πλαστήρα, Αμαλιάδα)

06-03-2024

14:30-17:00

Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Ηλιδας (Οδός Πλαστήρα, Αμαλιάδα)

06-03-2024

17:30-20:00

Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Ηλιδας (Οδός Πλαστήρα, Αμαλιάδα)

Οι ημερομηνίες των δύο επόμενων εργαστηρίων θα ανακοινωθούν προσεχώς. Τα θέματα των εργαστηρίων αυτών θα είναι

  1. Διαχείριση Συγκρούσεων στο Χώρο Εργασίας

και

  1. Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας, Βιογραφικό, Συνέντευξη

Στα εργαστήρια μπορούν επίσης να συμμετέχουν όσοι Διευθυντές και εκπαιδευτικοί των σχολείων που εμπλέκονται, το επιθυμούν.

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2024 19:43

Σχετικά Άρθρα

  • ΔΥΠΑ: Τα 89 εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής για τον Ιούλιο - Νέες θεματικές ενότητες
    ΔΥΠΑ: Τα 89 εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής για τον Ιούλιο - Νέες θεματικές ενότητες

    Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στα εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής και προετοιμασίας για ένταξη στην αγορά εργασίας, η ΔΥΠΑ συνεχίζει τη δράση τον Ιούλιο με 89 εργαστήρια και την προσθήκη νέων θεματικών ενοτήτων.

    Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν 69 δια ζώσης εργαστήρια σε 58 Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) και 20 διαδικτυακά εργαστήρια.

    Τα εργαστήρια αποτελούν μία από τις βασικές προτεραιότητες της ΔΥΠΑ για τη συστηματική παροχή ποιοτικών υπηρεσιών συμβουλευτικής προετοιμασίας στους πολίτες που αναζητούν εργασία, με στόχο την προετοιμασία τους για την ταχύτερη και πιο αποτελεσματική ένταξη στην αγορά εργασίας.

    Όσοι αναζητούν ή θέλουν να αλλάξουν εργασία, μπορούν να παρακολουθήσουν εργαστήρια από εξειδικευμένα στελέχη, στις εξής θεματικές ενότητες:

    • Πώς να δημιουργήσω ένα αποτελεσματικό βιογραφικό
    • Πώς να προετοιμαστώ σωστά για μια συνέντευξη
    • Ποια είναι τα βήματα για μια επιτυχημένη επιχειρηματική ιδέα
    • Πώς να δημιουργήσω ένα επιχειρηματικό σχέδιο
    • Τα κοινωνικά δίκτυα στην αναζήτηση εργασίας
    • Η επιτυχία μιας επιχείρησης μέσα από το εργαλείο CANVAS
    • Εμπλουτίζω το βιογραφικό μου με δεξιότητες - μαθαίνω για το ESCO
    • Η επαγγελματική επιλογή της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας – Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία (νέα θεματική)

    Δια ζώσης εργαστήρια

    Τα 69 δια ζώσης εργαστήρια, διάρκειας 3 ωρών, θα πραγματοποιηθούν από εργασιακούς συμβούλους από τις 9:00 έως τις 11:00 (ώρα έναρξης) στις ημερομηνίες του παρακάτω πίνακα.

    Οι ενδιαφερόμενοι εγγεγραμμένοι στο ψηφιακό μητρώο της ΔΥΠΑ μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά, στέλνοντας μήνυμα (email) με τα στοιχεία επικοινωνίας τους στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του ΚΠΑ2 (δείτε πίνακα), το οποίο υλοποιεί το εργαστήριο που τους ενδιαφέρει.

    Στο κάθε εργαστήριο υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων συμμετοχής και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την ημερομηνία υποβολής της ηλεκτρονικής δήλωσης συμμετοχής. Η συμμετοχή θα επιβεβαιώνεται με ηλεκτρονικό μήνυμα που θα λαμβάνουν από το ΚΠΑ2 με σχετικές πληροφορίες.

    • Πρόγραμμα Δια Ζώσης Εργαστηρίων
    2.jpg
    4.jpg

    Διαδικτυακά e-Εργαστήρια

    Τα 20 διαδικτυακά e-Εργαστήρια διάρκειας 2 ωρών θα πραγματοποιηθούν από εργασιακούς συμβούλους στις ημερομηνίες του παρακάτω πίνακα.

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή από αύριο 28.06.2024 στη διεύθυνση https://www.dypa.gov.gr/workshops

    Υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων συμμετοχής (έως 50 άτομα) και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τη συμπλήρωση των θέσεων ανά εργαστήριο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε παραπάνω από ένα εργαστήρια, εφόσον το επιθυμούν.

    • Πρόγραμμα Διαδικτυακών Εργαστηρίων
    1.jpg
    Πηγή: cnn.gr
  • Ανδραβίδα: Οι αντιδράσεις φορέων και πολιτών οδήγησαν στην ανάκληση της απόφασης για το ΓΕΛ της πόλης
    Ανδραβίδα: Οι αντιδράσεις φορέων και πολιτών οδήγησαν στην ανάκληση της απόφασης για το ΓΕΛ της πόλης

    Της Δήμητρας Βέλμαχου

    Η άμεση κινητοποίηση και η έντονη αντίδραση των πολιτών και των φορέων της πόλης της Ανδραβίδας, στο άκουσμα της είδησης ότι από την πλευρά της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας υπάρχει ειλημμένη απόφαση οι μαθητές από το Γυμνάσιο Νεοχωρίου, να μην συνεχίζουν στο ΓΕΛ Ανδραβίδας, αλλά να πηγαίνουν στο ΓΕΛ Λεχαινών, οδήγησε τελικά στην ανάκλησή της.

    Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ανδραβίδας Παναγιώτης Δρακόπουλος σε δηλώσεις του στο ilialive.gr με έντονο ύφος έκανε λόγο για μεθοδευμένη προσπάθεια υποβάθμισης της πόλης, αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η απόφαση που είχε ληφθεί αναφορικά με το ΓΕΛ Ανδραβίδας ήταν άδικη καθώς πρόκειται για ένα σχολείο που λειτουργεί άψογα, το οποίο σε επιτυχίες βρίσκεται μέσα στα 5 πρώτα του νομού και ενώ όλοι περίμεναν την ενίσχυσή του, παρά λίγο να συμβεί το αντίθετο.

    Ο κ. Δρακόπουλος μάλιστα για να ενισχύσει τον ισχυρισμό του περί προσπάθειας υποβάθμισης της Ανδραβίδας, χρησιμοποίησε και το παράδειγμα της Δομής της Μυρσίνης όπου τα παιδιά από εκεί πηγαίνουν στο λύκειο των Λεχαινών και όχι της Ανδραβίδας που είναι πιο κοντά, όπως επίσης και το γεγονός ότι τόσα χρόνια ύστερα από τον σεισμό, η Ανδραβίδα δεν έχει δημοτικό σχολείο και τα παιδιά εξακολουθούν να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ.

    «Χορτάσαμε από λόγια, πράξεις και μόνο πράξεις» τόνισε ακολούθως ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας, καθώς όπως σημείωσε τα προβλήματα στην περιοχή είναι τόσα πολλά και η προσπάθεια υποβάθμισης είναι, «ξεκάθαρη και με αποδείξεις».

    «Θα μας βρουν μπροστά τους, όπως και σε αυτή την αδικία» συνέχισε ο κ. Δρακόπουλος προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις από σύσσωμη της κοινωνία της Ανδραβίδας, προκειμένου να διεκδικήσουν και να απαιτήσουν όλα αυτά που δικαιούνται και να αντιδράσουν στην κατάφορη αδικία που εξακολουθούν να γίνονται δέκτες.

  • Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε εργαστήριο καινοτομίας του Υπουργείου Εσωτερικών
    Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε εργαστήριο καινοτομίας του Υπουργείου Εσωτερικών

    Οι Μαραθώνιοι Καινοτομίας (Hackathons) ως εργαλείο του οικοσυστήματος καινοτομίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και η βελτίωση της ικανότητας των δημόσιων φορέων στον σχεδιασμό προτάσεων καινοτομίας για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Καινοτομία στον Δημόσιο Τομέα αποτέλεσαν το αντικείμενο του εργαστηρίου που διοργανώθηκε στις 18 & 19 Απριλίου 2024, στοΗράκλειο της Κρήτης, υπό την συνδιοργάνωση του Τμήματος Καινοτομίας και Βέλτιστων Πρακτικών του Υπουργείου Εσωτερικών, του Ινστιτούτου Τεκμηρίωσης Έρευνας και Καινοτομιών (ΙΤΕΚ) του ΕΚΔΔΑ και τηςΠεριφέρειας Κρήτης.

    Πέραν από την ανάδειξη της συμβολής των Hackathon στην ανάπτυξη κουλτούρας καινοτομίας στην τοπική αυτοδιοίκηση, παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές στην τοπική αυτοδιοίκηση (HackathonΠεριφέρειας Κρήτης) και έγινε εκπαίδευση σε καινοτόμες προσεγγίσεις και εργαλεία για την ανάδειξη έργων καινοτομίας.

    Αναλύθηκαν επίσης θέματα όπως:

    • Ο θεσμός των Hackathons στην ανίχνευση προκλήσεων και αναζήτηση καινοτόμων ιδεών
    • Η διαδικασία του Μαραθωνίου Καινοτομίας.Τα εμπόδια και οι προκλήσεις
    • Αναγκαίοι πόροι για την επιτυχία ενός Μαραθωνίου Καινοτομίας.
    • Προστιθέμενη Αξία Μαραθωνίων Καινοτομίας
    • Δεξιότητες Ανθρώπινου Δυναμικού για την Καινοτομία και απαιτήσεις ενός Μαραθωνίου Καινοτομίας
    • Στρατηγική και επιχειρησιακή υιοθέτηση των Μαραθωνίων Καινοτομίας

    Ακολούθησε ανοιχτή διαβούλευση των συμμετεχόντων με χρήση της μεθοδολογίας SWOTAnalysisγια τα δυνατά, αδύναμα σημεία, τις απειλές και τις ευκαιρίες κατά την εφαρμογή Μαραθωνίων καινοτομίας στον Δημόσιο τομέα.

    Από αυτήν την συνεργασία των εμπειρογνωμόνων της δημόσιας διοίκησης, της πανεπιστημιακής κοινότητας και της εγχώριας κοινότητας καινοτομίας που έλαβαν μέρος στόχο είχε την τη συμβολή στην ανάπτυξη “Οδηγού Διοργάνωσης και Υιοθέτησης Μαραθωνίων Καινοτομίας” που θα συμβάλλει στην καθιέρωση του εργαλείου των Hackathon στον Δημόσιο τομέα, καθώς και στην τροφοδότηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης Καινοτμίας (ΕΣΔΚ) σύμφωνα με τον ν. 5027/2023 (48 Α΄ /2023).

    Στο Εργαστήριο, εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Σοφία Καρβέλη (Συντονίστρια Τομέα «Τουρισμός – Πολιτισμός- Δημιουργική Βιομηχανία» & μέλος του Αρμόδιου περιφερικού Οργάνου της RIS3 Δυτικής Ελλάδας) και Ιωάννα Χαμακιώτη (Συντονίστρια του Τομέα «Περιβάλλον- Κυκλική Οικονομία»).

    Στις εργασίες του Εργαστηρίου συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης ΥΠΕΣ, Δημήτρης Κιρμικίρογλου σημειώνοντας πως το Εργαστήριο Καινοτομίας που διοργάνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών στην Κρήτη σηματοδοτεί την υλοποίηση του σχεδιασμού του Υπουργείου για την ενσωμάτωση καινοτόμων προσεγγίσεων στη δημόσια διοίκηση, την ανάδειξη του δημόσιου υπαλλήλου ως του πλέον πολύτιμου πόρου για την παραγωγή καινοτομίας, αλλά και την ανάγκη η καινοτομία να ενσωματωθεί στην καθημερινή εργασία των υπαλλήλων ως αναγκαίος μηχανισμός για τη διαρκή βελτίωση του δημόσιου τομέα και την παροχή καλύτερων και σύγχρονων υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών.

    Το παρόν έδωσαν επίσης με χαιρετισμό τους ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και η Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Μαρία Κοζυράκη.

    pde erg kainotomias 2

    pde erg kainotomias 3

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ομαδικά εργαστήρια πληροφόρησης και συμβουλευτικής στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος Μαθητείας ΕΠΑΛ 2023-24
    Ομαδικά εργαστήρια πληροφόρησης και συμβουλευτικής στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος Μαθητείας ΕΠΑΛ 2023-24

    Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος Μαθητείας ΕΠΑΛ σχολικού έτους 2023-24 προσφέρονται ομαδικά εργαστήρια πληροφόρησης και συμβουλευτικής στους Μαθητευόμενους της Η’ Φάσης του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας από το Ινστιτούτο Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος με τη συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας καθώς και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας.

    Το 1ο εργαστήριο με θέμα ¨Ανάπτυξη Δεξιοτήτων Συναισθηματικής Νοημοσύνης¨ θα πραγματοποιηθεί ως ακολούθως:

    ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

    ΩΡΑ

    ΧΩΡΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

    28-02-2024

    14:30-17:00

    Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Ηλιδας (Οδός Πλαστήρα, Αμαλιάδα)

    28-02-2024

    17:30-20:00

    Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Ηλιδας (Οδός Πλαστήρα, Αμαλιάδα)

    06-03-2024

    14:30-17:00

    Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Ηλιδας (Οδός Πλαστήρα, Αμαλιάδα)

    06-03-2024

    17:30-20:00

    Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Ηλιδας (Οδός Πλαστήρα, Αμαλιάδα)

    Οι ημερομηνίες των δύο επόμενων εργαστηρίων θα ανακοινωθούν προσεχώς. Τα θέματα των εργαστηρίων αυτών θα είναι

    1. Διαχείριση Συγκρούσεων στο Χώρο Εργασίας

    και

    1. Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας, Βιογραφικό, Συνέντευξη

    Στα εργαστήρια μπορούν επίσης να συμμετέχουν όσοι Διευθυντές και εκπαιδευτικοί των σχολείων που εμπλέκονται, το επιθυμούν.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Εργαστήρια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο Δήμο Ήλιδας: Οι δραστήριες γυναίκες αναλαμβάνουν ρόλο!
    Εργαστήρια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο Δήμο Ήλιδας: Οι δραστήριες γυναίκες αναλαμβάνουν ρόλο!

    Στόχος η προώθηση θεμάτων ισότητας εντός των κοινοτήτων Ρομά

    Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση δραστήριων γυναικών ήταν το αντικείμενο των εκπαιδευτικών εργαστηρίων που πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 18 και 19 Δεκεμβρίου στο Δήμο Ήλιδας.

    Τα εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν από το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου και την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ Α.Ε.), σε συνεργασία με τον Δήμο Ήλιδας ( Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας) και φιλοξενήθηκαν στο Συνεδριακό Κέντρο στην Σοχιά στην Αμαλιάδα.

    Σκοπός τους ήταν η διερεύνηση στάσεων και αντιλήψεων αναφορικά με τον ρόλο της γυναίκας, καθώς και η προώθηση των θεμάτων ισότητας, εντός των κοινοτήτων Ρομά.

    dimos ilidas erg gunaikes 2

    «Σπάμε τα στερεότυπα»

    Διενεργήθηκαν δε στο πλαίσιο του Έργου με τίτλο «Συμμαχία για την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση γυναικών Ρομά», το οποίο στοχεύει στην πρόληψη και καταπολέμηση των στερεοτύπων εις βάρος των γυναικών Ρομά, τόσο εντός των κοινοτήτων Ρομά, όσο και στο πλαίσιο της ευρύτερης κοινωνίας. Μέσα από πρακτικά και βιωματικά εργαστήρια, εργαστήρια ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης των γυναικών Ρομά και μη Ρομά, εργαστήρια δημοσίου λόγου με τη συμμετοχή επαγγελματιών των ΜΜΕ, καθώς και μια στοχευμένη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, το Έργο φιλοδοξεί να συμβάλλει στην ενδυνάμωση των γυναικών Ρομά για την ενεργό και ισότιμη συμμετοχή τους σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής.

    Το συντονισμό είχαν ειδικοί επαγγελματίες της ΕΕΤΤΑ, με την συμμετοχή όλων των στελεχών του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ήλιδας (διαμεσολαβήτριας ρομά, κοινωνικούς λειτουργούς) αλλά και ενεργών δραστήριων γυναικών από διάφορες ομάδες, όπως είναι η εκπαίδευση, η υγεία και η κοινωνική προστασία, ώστε να αποτελέσουν τον πυρήνα συνέχισης του απώτερου σκοπού της ενδυνάμωσης και ενσωμάτωσης στην τοπική κοινωνία των νέων Γυναικών Ρομά.

    Παράλληλα, τις ίδιες ημέρες έλαβαν χώρα αντίστοιχα εργαστήρια και για γυναίκες Ρομά.

    Αντίστοιχες δράσεις θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Πρεμιέρα για τα εργαστήρια του Φεστιβάλ Ολυμπίας: Σε εξέλιξη οι “Λυρικοί Μικρομηκάδες” και η Ομάδα Τέχνης ΠΑΡΟΔΟΣ
    Πρεμιέρα για τα εργαστήρια του Φεστιβάλ Ολυμπίας: Σε εξέλιξη οι “Λυρικοί Μικρομηκάδες” και η Ομάδα Τέχνης ΠΑΡΟΔΟΣ

    Σε εξέλιξη βρίσκονται ήδη, τα πρώτα εργαστήρια για παιδιά και νέους, από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, που λειτουργούν ως προπομπός της 26ης διοργάνωσης. Για μια ακόμα χρονιά, εκατοντάδες παιδιά από όλη την Ηλεία, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και φέτος σε μια πληθώρα δραστηριοτήτων, εκδηλώνοντας το ταλέντο, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, σε μια μεγάλη γκάμα εργαστηρίων που θα πραγματοποιηθούν είτε σε χώρους του Φεστιβάλ είτε εντός των σχολείων.

    festival olimpia parodos 2

    Λυρικοί Μικρομηκάδες Νο3»

    Ήδη την Παρασκευή αναχώρησε για το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα η 15μελής αποστολή των παιδιών που παίρνουν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Λυρικοί Μικρομηκάδες”, το οποίο διοργανώνουν από κοινού το Φεστιβάλ και η Εθνική Λυρική Σκηνή. Αυτή είναι η δεύτερη φάση του προγράμματος –η πρώτη πραγματοποιήθηκε στον Πύργο, στο θέατρο Απόλλων, στις 3,4 και 5 Νοεμβρίου– το οποίο πρόγραμμα έναν εντατικό κύκλο διαθεματικών εργαστηρίων μουσικής, λόγου και κινούμενης εικόνας, κατά τη διάρκεια του οποίου τα παιδιά εισάγονται δημιουργικά στον χώρο της όπερας και του κινηματογράφου. Με τη βοήθεια των υπεύθυνων των εργαστηρίων, θα φτιάξουν τη δική τους μίνι όπερα και θα την μετασχηματίσουν σε ταινία μικρού μήκους, στηριγμένη τόσο στις θεματικές, μουσικές και κειμενικές συμβάσεις του οπερατικού είδους, όσο και στα σύγχρονα ακούσματα και τις επιρροές των παιδιών που συμμετέχουν.

    festival olimpia parodos 3

    Θεατρικό παιχνίδι από την Ομάδα Τέχνης ΠΑΡΟΔΟΣ

    Εν τω μεταξύ έφτασε στον Πύργο η πολυμελής αποστολή της Ομάδας Τέχνης ΠΑΡΟΔΟΣ και το πρωί της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου επισκέφθηκε το Ειδικό Γυμνάσιο - Λύκειο και το ΕΕΕΕΚ ενώ το απόγευμα επισκέφθηκε το Νηπιαγωγείο Αρχαίας Ολυμπίας.

    Φέτος η Ομάδα Τέχνης ΠΑΡΟΔΟΣ γίνεται προάγγελος του 26ου Φεστιβάλ, παρουσιάζοντας μέσα από το παιχνίδι, την κίνηση, τη μουσική και χάρτινους ανακυκλώσιμους κύβους το σήμα της 26ης διοργάνωσης. Θα παραμείνει στην Ηλείας έως και την 1η Δεκεμβρίου για να επισκεφθεί 18 δημοτικά και νημιαγωγεία σε διάφορες πόλεις και χωριά: Πύργος, Ολυμπία, Πελόπιο, Επιτάλιο, Λάλα, Κακόβατος, Ώλενα, Ζαχάρω, Ν. Φιγαλεία, Γαστούνη.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Erasmus Days στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας
    Erasmus Days στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας

    Στο πλαίσιο εορτασμού των Erasmus Days 2023 η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας πραγματοποίησε εκδήλωση διάχυσης αποτελεσμάτων του προγράμματος κινητικότητας “Erasmus+” με τίτλο “Καινοτο(λ)μώ στη Δ.Δ.Ε. Ηλείας” την Τρίτη 10-10-2023, στις 11:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου Πύργου.

    Την εκδήλωση προλόγισε ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Ανδρέας Ζέρβας, ο οποίος, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε εκτενώς στα οφέλη που αποκομίζουν οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι σχολικές μονάδες από τη συμμετοχή τους σε “Ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+”.

    Κατόπιν, χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας Πανοσιολογιώτατος Αρχ. Φιλάρετος Σπανόπουλος, εκφράζοντας το γνήσιο ενδιαφέρον του για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιούνται από την εκπαιδευτική μας κοινότητα.

    erasmus day deuter 2

    Ακολούθησε μία σύντομη ανασκόπηση των κινητικοτήτων που πραγματοποιήθηκαν κατά τα σχολικά έτη 2020-2021 και 2021-2022 από τη Συντονίστρια του προγράμματος κα Αγγελική Πολυχρονοπούλου. Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν σε κινητικότητες το σχολικό έτος 2022 - 2023. Συγκεκριμένα, η Διευθύντρια του ΓΕ.Λ. Ζαχάρως κα Αθηνά Αβραμίδη μοιράστηκε τις εντυπώσεις από την επίσκεψη επτά εκπαιδευτικών, μελών του προγράμματος, στο σχολείο IES Serra d'Espadà στην Όντα της Ισπανίας. Επίσης, η εκπαιδευτικός κα Παρασκευή Λαμπροπούλου από το ΓΕ.Λ. Ζαχάρως μίλησε για τις εμπειρίες που αποκόμισαν τρεις εκπαιδευτικοί στο σχολείο Marie Curie Realschule Plus Bad Marienberg στη Γερμανία. Για τη δεύτερη κινητικότητα στη Γερμανία στο σχολείο Erzbischofliche St Anna Schule Gymnasium στο Βούπερταλ, το οποίο επισκέφθηκαν τέσσερις εκπαιδευτικοί, μίλησαν η Διευθύντρια του Γυμνασίου Λαμπείας-Λ.Τ. κα Αναστασία Κατσουλιέρη και η εκπαιδευτικός κα Αγγελική Πολυχρονοπούλου από το Γυμνάσιο Ζαχάρως. Τέλος, οι εκπαιδευτικοί κα Αικατερίνη Τζούδα, που τώρα υπηρετεί στο ΓΕ.Λ. Κάτω Αχαΐας, και η κα Μάγδα Αργυροπούλου από το 1o Γυμνάσιο Πύργου μοιράστηκαν τις γνώσεις που αποκόμισαν από τη συμμετοχή τους στα επιμορφωτικά προγράμματα “Innovative Approaches to teaching” και “Game based Learning and Gamification” αντίστοιχα, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στην Πράγα.

    Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέδραμαν ενεργά στην υλοποίηση του προγράμματος “Καινοτο(λ)μώ στη Δ.Δ.Ε. Ηλείας”.

    Τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Ανδρέας Ζέρβας, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας Πανοσιολογιώτατος Αρχ. Φιλάρετος Σπανόπουλος, η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κα Πολυξένη Κοτρέτσου, η Συντονίστρια Ευρωπαϊκών προγραμμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κα Βασιλική Κάρμη, Διευθυντές σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικοί.

    erasmus day deuter 3

    (Δελτίο Τύπου)

  • Πύργος: Συνδετικός κρίκος μεταξύ σχολείου και επαγγέλματος η Μαθητεία – Πλήρης ανάλυση στην χθεσινή εκδήλωση στο Πάρκο Ξυστρή
    Πύργος: Συνδετικός κρίκος μεταξύ σχολείου και επαγγέλματος η Μαθητεία – Πλήρης ανάλυση στην χθεσινή εκδήλωση στο Πάρκο Ξυστρή

    Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Θεματικού Πάρκου Ξυστρή, η οποία ως κύριο στόχο είχε την προβολή του θεσμού της Μαθητείας.

    Πρόκειται για ένα νέο εκπαιδευτικό σύστημα στο οποίο ο μαθησιακός χρόνος εναλλάσσεται μεταξύ χώρου εργασίας και εκπαιδευτικής δομής. Ο μαθητευόμενος δηλαδή συνδέεται με συμφωνητικό Μαθητείας με τον εργοδότη, λαμβάνει αμοιβή ή επίδομα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, και έχει ασφαλιστική κάλυψη.

    Η Μαθητεία υλοποιείται με βάση το πρόγραμμα μάθησης το οποίο επιμερίζεται στον χώρο εργασίας και στην εκπαιδευτική δομή ενώ ο εργοδότης αναλαμβάνει να παράσχει στον μαθητευόμενο εκπαίδευση, σύμφωνα με καθορισμένο πρόγραμμα, το οποίο, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα μάθησης στην εκπαιδευτική δομή, οδηγεί σε πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που απέκτησε ο μαθητευόμενος και σε συγκεκριμένο επάγγελμα.

    Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανδρέας Ζέρβας αναφερόμενος στην εκδήλωση αυτή και τους σκοπούς της επεσήμανε πως «... η εκδήλωση έχει σαν σκοπό την προβολή του θεσμού της μαθητείας με διάφορους τρόπους διότι είναι ένας θεσμός ο οποίος έχει υπεισέλθει στην εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας και αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ της εκπαίδευσης και της αγοράς εργασίας.

    Κάτι που όλοι λένε ότι είναι το ζητούμενο για μετά την εκπαίδευση αλλά τώρα πλέον είμαστε σε έναν τέτοιο δρόμο που διευκολύνονται για επαγγελματική αποκατάσταση οι ίδιοι οι εκπαιδευόμενοι αλλά και οι υπηρεσίες και οι επιχειρήσεις που τους χρησιμοποιούν για την καλή στελέχωσή τους.

    Ο θεσμός της μαθητείας είναι στην ουσία μεταλυκειακή εκπαίδευση αλλά με ένα έτος έχεις περισσότερες γνώσεις και ταυτόχρονα ανεβαίνεις και επίπεδο στο διεθνές προσοντολόγιο, επομένως έχεις και ουσιαστικά αλλά και τυπικά προσόντα για να μπορέσεις να αποκατασταθείς ευκολότερα.

    Δηλαδή βοηθιέται η εκπαίδευση αλλά ταυτόχρονα και η οικονομία. Διότι η οικονομία των ατόμων φέρνει σε καλή θέση την οικονομία της αγοράς.

    Οι εκπαιδευόμενοι της μαθητείας πηγαίνοντας σε θέσεις υπηρεσιών και επιχειρήσεων δημιουργείται με αυτόν τον τρόπο μία ώσμωση μεταξύ των εκπαιδευομένων της κοινωνίας και των επιχειρήσεων με τελικό αποτέλεσμα κάποιες επιχειρήσεις να κρατούν αυτούς που γνώρισαν, τους αν καλούς εκπαιδευόμενους στη δουλειά. Άρα έχουμε και την στελέχωση ταυτόχρονα των επιχειρήσεων και επαγγελματική αποκατάσταση των εκπαιδευομένων. Οπότε είναι το πλήρες ζητούμενο από τον θεσμό» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας.

    Η εκδήλωση εκτός από την ανάλυση του τρόπου λειτουργίας του θεσμού της Μαθητείας και των πλεονεκτημάτων του, περιελάμβανε επίσης και την βράβευση για την πιστοποίηση των εκπαιδευομένων των τελευταίων χρόνων. Χαιρετισμούς απηύθυναν μεταξύ άλλων ο πρώην υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, η αντιδήμαρχος Παιδείας δήμου Ζαχάρως Δήμητρα Σκαλτσά, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κώστας Νικολούτσος...

    mathiteia 2

    mathiteia 3

    mathiteia 4

    mathiteia 5

    mathiteia 6

    mathiteia 7

    mathiteia 8

    mathiteia 9

    mathiteia 10

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch