Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2024 17:53

Το μήνυμα του Γιάννη Καρβέλη για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Εν έτει 2024 και τιμάμε με ιδιαίτερο σεβασμό και αναγνώριση την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας. Μία ημέρα που θεσπίστηκε από τον ΟΗΕ στα τέλη της δεκαετίας του ’70 για να προασπίσει τα δικαιώματα των γυναικών για ισότητα, ίσες ευκαιρίες σε κάθε τομέα και ανάδειξη του ρόλου και της θέσης τους στη σύγχρονη κοινωνία. Και ενώ έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε, εν τούτοις φτάνουμε στις μέρες μας να μιλάμε για το σοβαρότατο ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας, με θύματα τις γυναίκες.

Δεκάδες περιστατικά φτάνουν στα Τμήματα Επειγόντων των νοσοκομείων μας και καταγράφονται θύματα ξυλοδαρμών και κακοποίησης. Δεκάδες γυναίκες έχουν βιώσει τον σωματικό και ψυχικό πόνο, που προκαλούνται από τα χέρια των συζύγων και συντρόφων τους. Και πάντα εκεί, δίπλα τους στέκει το υγειονομικό προσωπικό, με τους επαγγελματίες υγείας να αναγνωρίζουν τα σημάδια στο κορμί και στην ψυχή και να παρέχουν όχι μόνο τις πρώτες βοήθειες, αλλά και την κατάλληλη ψυχολογική και κοινωνική στήριξη προς τη γυναίκα-θύμα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το περιστατικό που σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στο Γ.Ν. Τρίπολης, όπου μια νεαρή γυναίκα οδηγήθηκε από τον σύζυγο-θύτη στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και οι γιατροί που την παρέλαβαν, σε συνεργασία με την ψυχολόγο κατάλαβαν, από την πρώτη ματιά, την αιτία του κακού.

Είναι γεγονός ότι η στελέχωση των υγειονομικών δομών μας αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από γυναίκες, που δίνουν μάχη, όλο και πιο συχνά, για να διατηρήσουν εν ζωή άλλες γυναίκες, που βιώνουν συμπεριφορές στο φάσμα της παραμέλησης και κακοποίησης.

ΤΟ Ε.Σ.Υ. στοχεύει στην άμεση προσβασιμότητα των υγειονομικών παροχών, στην βέλτιστη υγειονομική περίθαλψη και την άμεση αποκατάσταση των θυμάτων, ενώ οι δομές ψυχικής υγείας εργάζονται και για την πρόληψη και την ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού κατά της ενδοοικογενειακής βίας.

Σκοπός μας είναι η συστράτευση των υγειονομικών αρχών και δομών προς την αποφυγή της υποτίμησης και απαξίωσης της γυναικείας θέσης και φύσης.

Σημασία έχει να μη χαθεί καμία γυναίκα άδικα!

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2024 18:29

Σχετικά Άρθρα

  • Καρβέλης: Η Πάτρα είναι από υγειονομικής πλευράς ένας ασφαλής προορισμός
    Καρβέλης: Η Πάτρα είναι από υγειονομικής πλευράς ένας ασφαλής προορισμός

    Ενημέρωση για τα μέτρα που θα ληφθούν το τριήμερο του Καρναβαλιού

    Κανένας φόβος και καμία ανησυχία δεν υπάρχει για το θέμα της μηνιγγίτιδας στην Πάτρα εν όψει του Πατρινού Καρναβαλιού.
    Απάντησε ξεκάθαρα σε σχετικό ερώτημα ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων το πρωί της Πέμπτης.
    Η ΠΑΤΡΑ ΕΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    «Δεν υπάρχει κανένας φόβος με το θέμα της μηνιγγίτιδας και η Πάτρα είναι από υγειονομικής πλευράς ένας ασφαλής προορισμός», ανέφερε ο Διοικητής, με αφορμή τα τρία κρούσματα φοιτητών από μηνιγγίτιδα τους τελευταίους δύο μήνες. “Από ότι φαίνεται και από τα μηνύματα που δεχόμαστε, φέτος αναμένεται να έχουμε τους περισσότερους επισκέπτες από ποτέ. Τους έχει ανάγκη η πόλη και η αγορά της” συμπλήρωσε.
    Σύμφωνα με τον κ. Καρβέλη, για το ζήτημα της μηνιγγίτιδας θα χορηγηθεί προληπτικά χημειοπροφύλαξη σε περίπου 600 φοιτητές και προληπτική χορήγηση φαρμάκων σε συνεννόηση με τις Πρυτανικές αρχές, ενώ συνεχίζεται η ενημέρωση των φοιτητών από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Παράλληλα ο κ. Καρβέλης ενημέρωσε ότι έχουν ήδη γίνει τρία εμβόλια κατά της μηνιγγίτιδας σε επαφές με τα τρία κρούσματα.
    Σε ότι αφορά τον 20χρονο φοιτητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ ανέφερε ότι είναι καλύτερα στην υγεία του και ήδη βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας του, απολαμβάνοντας την φροντίδα των γιατρών και των νοσηλευτών.
    ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
    Ο κ. Καρβέλης αναφέρθηκε αναλυτικά στο σχέδιο που θα εφαρμόσει και φέτος η 6η ΥΠΕ το τριήμερο του Καρναβαλιού, στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας με τον ΕΕΣ και περιλαμβάνει τα εξής:
    – Ανάπτυξη ιατρείων επειγόντων περιστατικών στην «καρδιά» της πόλης και συγκεκριμένα στην πλατεία Γεωργίου (Έσπερος)
    – Συνδρομή του ΕΕΣ με εθελοντές διασώστες και ιατρούς
    – Η 6η ΥΠΕ θα συνδράμει με ιατρικό προσωπικό, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό.
    – Συνεργασία με το ΕΚΑΒ για την ανάπτυξη του επιχειρησιακού σχεδίου
    – Το Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα (πρώην ΙΚΑ Αγίου Αλεξίου), θα τεθεί σε επιχειρησιακή ετοιμότητα το Σαββατοκύριακο από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, με όλες τις αναγκαίες ιατρικές ειδικότητες.
    – Τα ΤΕΠ (τμήματα επειγόντων περιστατικών) των δύο μεγάλων νοσοκομείων της πόλης (Γ.Ν. “Άγιος Ανδρέας” και ΠΓΝΠ), θα τεθούν σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, όπως επίσης και το Παιδιατρικό Νοσοκομείο «Καραμανδάνειο».
    - Παράλληλα φέτος, στο υπαίθριο ιατρείο θα βρίσκονται ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός για τα περιστατικά της κρίσης πανικού λόγω του μεγάλου συνωστισμού.
    Ο κ. Καρβέλης τέλος, επισήμανε ότι θα υπάρχει άμεση επαφή και σύνδεσμος επικοινωνίας μεταξύ 6ης ΥΠΕ, Νοσοκομείων, ΕΚΑΒ, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του ΚΥ Βορείου Τομέα Πατρών, για την εύρυθμη λειτουργία του σχεδίου.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο των εθελοντών που θα εργαστούν τις μέρες του Καρναβαλιού θα είναι 200 άτομα.
    Στη σημερινή ενημέρωση που έγινε στο γραφείο του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, συμμετείχαν τα μέλη της δράσης, η Γιατρός Βιβή Λουκοπούλου, ο Χειρουργός Οδοντίατρος, υποδιευθυντής του ΚΥ Βορείου Τομέα Πατρών και μέλος του ΕΕΣ Νίκος Κοσκινάς και οι εθελοντές του ΕΕΣ Ελένη Χαλιώτη, Τάνια Τσαμόλια και Ιάσωνας Μαραζιώτης.
    (Δελτίο Τύπου)
  • 6η ΥΠΕ-Σχέδιο ασφάλειας στο Πατρινό Καρναβάλι: Για πρώτη φορά στο υπαίθριο ιατρείο και ψυχολόγος για τις κρίσεις πανικού
    ό Καρναβάλι: Για πρώτη φορά στο υπαίθριο ιατρείο και ψυχολόγος για τις κρίσεις πανικού
    Στην ημερίδα με θέμα "Δίχτυ Ασφαλείας στο Καρναβάλι" παραβρέθηκε, καλεσμένος ως ομιλητής ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.
    Η ημερίδα διοργανώθηκε από την εφημερίδα "Γνώμη" το απόγευμα της Δευτέρας στην Πάτρα.
    "Η 6η ΥΠΕ, συνεχίζει αυτό που ξεκίνησε πέρσι", τόνισε αρχικά στην ομιλία του ο κ. Καρβέλης, αναφερόμενος στο μνημόνιο συνεργασίας με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό - παράρτημα Πάτρας και το πλαίσιο υγειονομικής κάλυψης που αναπτύχθηκε για πρώτη φορά πέρσι το τριήμερο του Καρναβαλιού, με εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα.
    Πιο συγκεκριμένα, επανέλαβε το σχέδιο της 6ης ΥΠΕ, το οποίο θα περιλαμβάνει τη συγκρότηση ενός υπαίθριου τμήματος επειγόντων περιστατικών στην καρδιά της πόλης, στον Έσπερο της πλατείας Γεωργίου Α’. Εκεί, θα βρίσκονται εθελοντές του Ε.Ε.Σ. Πάτρας και επαγγελματίες υγείας, ειδικευόμενοι και ειδικευμένοι γιατροί και νοσηλευτές.
    Για πρώτη φορά μάλιστα, με πρωτοβουλία του κ. Καρβέλη στο υπαίθριο ιατρείο θα βρίσκεται ψυχολόγος και κοινωνική λειτουργός. "Έχουν παρατηρηθεί αρκετά περιστατικά κρίσης πανικού, όχι μόνο από τους συμμετέχοντας στις καρναβαλικές παρελάσεις αλλά και σε όσους παρακολουθούν, ενδεχομένως από τον μεγάλο συνωστισμό. Εμείς θα είμαστε έτοιμοι φέτος, να αντιμετωπίσουμε και αυτά τα έκτακτα περιστατικά, επί τόπου με τους εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας", εξήγησε ο κ. Καρβέλης.
    "Φέτος φημολογείται ότι η συμμετοχή στα γκρουπ και η επισκεψιμότητα θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Επομένως, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε έκτακτο περιστατικό. Για την καλύτερη οργάνωση του υπαίθριου υγειονομικού σταθμού θα παραχωρηθεί από την 6 η ΥΠΕ κατάλληλο υγειονομικό υλικό και εξοπλισμός π.χ. απινιδωτές, για την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, που θα απευθυνθούν στους υγειονομικούς μας για βοήθεια", συμπλήρωσε ο κ. Καρβέλης.
    Τέλος, το σχέδιο της 6ης ΥΠΕ, όπως ανέφερε ο Διοικητής στην ημερίδα, περιλαμβάνει και φέτος ταυτόχρονη εφημέρευση και ετοιμότητα, στα ΤΕΠ και των δύο νοσοκομειακών μονάδων, «Άγιος Ανδρέας» και Πανεπιστημιακό Πάτρας, ενώ σε δωδεκάωρη λειτουργία θα τεθεί και τις δύο ημέρες το Κέντρο Υγείας βορείου Τομέα Πατρών (πρώην ΙΚΑ Αγ. Αλεξίου) από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 24:00. Στη διάθεσή του θα βρίσκεται και το νέο ασθενοφόρο που παραχωρήθηκε πρόσφατα στην 6η ΥΠΕ.
    (Δελτίο Τύπου)
  • Καλαματιανός για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: «Ίσες ευκαιρίες, δικαιοσύνη και δικαιώματα»
    Καλαματιανός για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: «Ίσες ευκαιρίες, δικαιοσύνη και δικαιώματα»

    Η 8η Μαρτίου είναι αφιερωμένη στους αγώνες των γυναικών ανά τον κόσμο για ίσες ευκαιρίες, δικαιοσύνη και δικαιώματα. Αποτελεί όμως και μια αφορμή για να αξιολογήσουμε με ειλικρίνεια αν πραγματικά έχει επιτευχθεί στον καθημερινό βίο η ισότητα των φύλων.

    Δυστυχώς, η έμφυλη βία, η βία κατά των γυναικών είναι ένα φαινόμενο που έχει σημειώσει ραγδαία αύξηση, όπως προκύπτει και από τα στατιστικά στοιχεία. Δίχως αμφιβολία, η αντιμετώπισή του, εκτός από τα μέτρα καταστολής, βασίζεται κυρίως στην πρόληψη και στη διαμόρφωση συνείδησης. Υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν ώστε το φαινόμενο αυτό να καταπολεμηθεί στη ρίζα του και να εξαλειφθεί.

    Το βέβαιο είναι πως ο αγώνας για την ισότιμη θέση της γυναίκας είναι μια διαρκής προσπάθεια προκειμένου να εκλείψουν πλήρως οι ανισότητες και οι κοινωνικές αδικίες. Για να το πετύχουμε αυτό, χρειάζεται ένα ισχυρό κράτος πρόνοιας και κατάλληλες πολιτικές, που θα εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ισότητα στην καθημερινότητα της γυναίκας. Μια Πολιτεία που θα διασφαλίζει την ισότιμη συμμετοχή γυναικών και ανδρών στα κέντρα λήψης αποφάσεων και στον εργασιακό βίο.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ο Δήμος Ζαχάρως, τίμησε την «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας»
    Ο Δήμος Ζαχάρως, τίμησε την «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας»

    Την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024, στο γεμάτο από κόσμο Αμφιθέατρο, του Δημοτικού Σχολείου Ζαχάρως, ο Δήμος Ζαχάρως, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, πραγματοποίησε εκδήλωση, για να τιμήσει τους αγώνες των γυναικών για την ισότητα, τα δικαιώματα τους και τις απαιτήσεις που αξιώνονται οι γυναίκες και τα κορίτσια ανά τον κόσμο αλλά και όπως αποτελέσουν ορόσημα νέων αγώνων και διεκδικήσεων.

    Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Δημάρχου Ζαχάρως Κωνσταντίνου Μητρόπουλου, ο ποίος ανέφερε:

    «Σήμερα γιορτάζουμε τη γυναίκα. Εκείνη που, στον καιρό που ζούμε, υποφέρει και βάλλεται από παντού περισσότερο από ποτέ. Εκείνη που παλεύει να είναι σωστή κόρη, σύζυγος, μητέρα. Που μάχεται να ανταπεξέλθει στην εργασία της και να προσφέρει στο σπίτι της όσα περισσότερα μπορεί. Που πασχίζει να αφήσει το δικό της λιθαράκι στην επιστήμη που υπηρετεί. Σήμερα, γιορτάζει η γυναίκα που πολλές φορές καταπατά τη μητρική, γλυκιά και στοργική της φύση για να ικανοποιήσει τα στερεότυπα που της επιβάλλει η πληγωμένη κοινωνία. Είναι εκείνη που αναλαμβάνει διαχρονικά το κοινωνικό έργο της ανατροφής των παιδιών και της περίθαλψης. Είναι εκείνη που, λόγω της μητρότητας, μας μαθαίνει να ζούμε ως πρόσωπα και όχι ως άτομα. Πάντα στοργική και φιλεύσπλαχνη. Εκείνη, που σέβεται και στέκεται βράχος στον σύζυγο, που είναι η γλυκιά κόρη, η αγαπημένη αδελφή, η υποστηρικτική και ευρηματική συνάδελφος. Σήμερα, η γιορτή της γυναίκας είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Η γυναίκα αξίζει κάθε μέρα κάθε τιμή, σεβασμό, εκτίμηση και πάνω απ’ όλα αγάπη. Διότι η γυναίκα είναι εκείνη που διαμορφώνει τον κόσμο μας στο παρόν και το μέλλον. Και ο κόσμος αυτός αξίζει να είναι όμορφος.

    Χρόνια πολλά και όμορφα σε όλες!

    Ως Δήμος, δίνουμε την υπόσχεση να σας προσέχουμε και να σας φροντίζουμε για να μπορείτε να δημιουργείτε και να κάνετε πιο όμορφη την κοινωνία μας».

    Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Αθλητισμού, Ιωάννης Τερζής,

    «Η γυναίκα είναι η μεγάλη αγωνίστρια της ζωής. Η μητέρα, η αδερφή, η σύζυγος, η κόρη. Ένας άνθρωπος με πολύπλευρο και πολυσήμαντο ρόλο, που συμβάλει τα μέγιστα στη διαμόρφωση της κοινωνίας. Είναι βέβαιο πως στις ημέρες μας, η πρόοδος των γυναικών είναι πρόοδος για όλους και ότι δικαιούται να έχει την ανάλογη θέση στα κέντρα λήψης αποφάσεων, προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας».

    Η εκδήλωση συνεχίστηκε με το κυρίως πρόγραμμα, το οποίο είχε τρείς κεντρικές ομιλήτριες, δρώμενο από την θεατρική ομάδα της Νέας Φιγαλείας και έκλεισε με τραγούδια, ενώ ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι προσέφεραν συμβολικά λουλούδια στις παραβρισκόμενες Κυρίες.

    Αναλυτικά στην εκδήλωση πήραν μέρος οι ομιλήτριες:

    • Ντόρα Παναγοπούλου, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ταξιαρχών «Η ΜΟΦΚΙΤΣΑ» με θέμα, «Η γυναίκα του σήμερα και του τώρα»
    • Τριανταφυλλιά Νιάρχου, Επίτιμη Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Καλίδονας «ΣΑΡΕΝΑ», με θέμα «Η αξία και η συμβολή της Γυναίκας διαχρονικά»
    • Ρέα Μακρή, Φιλόλογος & Πρόεδρος Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Γυναικών Σχίνων, με θέμα «Το διαβολοθήλυκο» Από τον γλωσσικό σεξισμό στον συμπεριληπτικό λόγο.

    Εν συνεχεία, παρουσιάστηκε Θεατρική απόδοση του ποιήματος της Κικής Δημουλά «Σημείο αναγνωρίσεως» από την Θεατρική Ομάδα Νέας Φιγαλείας. «Η διαχρονική κοινωνική « αιχμαλωσία» της γυναίκας και η κατώτερη θέση που αυτή κατέχει, παρά τον σημαίνοντα ρόλο της στην κοινωνία. Το άγαλμα της Βορείου Ηπείρου μετασχηματίζεται σε κραυγή αγωνίας για τη χειραφέτησης της γυναίκας».

    Η εκδήλωση έκλεισε με την μουσική και τη φωνή ενός καταπληκτικού αγοριού, του Βαλάντη Σταμούλη που η εκ γενετής πάθηση του, δεν τον εμπόδισε να ακολουθήσει τα όνειρα του, όπως να παίζει μουσική και να τραγουδά.

    Επίσης παραβρέθηκαν Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων, Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, Εκπαιδευτικών, και πλήθος κόσμου.

    Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Ζαχάρως, με την υποστήριξη των στελεχών του: Κέντρου Κοινότητας Ζαχάρως, Βοήθειας στο Σπίτι, της Διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου Ζαχάρως και του Συλλόγου Γυναικών Νέας Φιγαλείας.

    Μετά το πέρας της εκδήλωσης, προσφέρθηκαν χειροποίητα παραδοσιακά γλυκίσματα, προσφορά των Κυριών που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση, ενώ το διαφημιστικό υλικό ήταν μια προσφορά της Τριανταφυλλιάς Νιάρχου.

    Την εκδήλωση παρουσίασε η Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας Ζαχάρως, Μαρία Καστρινού.

    dimos zax giorti gunaikas 2

    dimos zax giorti gunaikas 3

    dimos zax giorti gunaikas 4

    dimos zax giorti gunaikas 5

    dimos zax giorti gunaikas 6

    dimos zax giorti gunaikas 7

    dimos zax giorti gunaikas 10

    dimos zax giorti gunaikas 8

    dimos zax giorti gunaikas 9

    dimos zax giorti gunaikas 11

    dimos zax giorti gunaikas 12

    dimos zax giorti gunaikas 13

    dimos zax giorti gunaikas 14

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ο Δήμος Ήλιδας συμμετείχε στη γιορτή της Γυναίκας με δράση ευαισθητοποίησης ευάλωτων γυναικών, σε συνεργασία με το Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας
    Ο Δήμος Ήλιδας συμμετείχε στη γιορτή της Γυναίκας με δράση ευαισθητοποίησης ευάλωτων γυναικών, σε συνεργασία με το Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας

    Ο Δήμος Ήλιδας, μέσω των κοινωνικών Δομών και του ΚΕΠ Υγείας που διαθέτει, συμμετείχε ενεργά στους εορτασμούς για τη Γιορτή της Γυναίκας, σε συνεργασία με το Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας, διοργανώνοντας στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας εργαστηριακές εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου (τεστ Παπ), για γυναίκες προερχόμενες από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

    Συμβολικά στη δράση της 8ης Μαρτίου παραβρέθηκαν στη νοσηλευτική μονάδα, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κα Θεώνη Γεωργοπούλου και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ηλίας Ευσταθόπουλους, όπου είχαν συνάντηση και με τη διοικήτρια του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κα Μαρία Μπαχού.

    Η δράση ήταν η πρώτη για το 2024, ωστόσο, δεν θα είναι η μοναδική, αφού αντίστοιχες θα πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και θα αφορούν τόσο στο γενικό πληθυσμό, όσο και σε ειδικές ομάδες, όπως ρομά, ανασφάλιστους και άλλους ευάλωτους.

    Στόχος των δράσεων αποτελεί η αφύπνιση και η ορθή ενημέρωση πάνω σε θέματα πρόληψης και αγωγής υγείας, μέσω του προγραμματισμού των απαραίτητων εξετάσεων, αλλά και ομιλιών για την αξία του προληπτικού γυναικολογικού ελέγχου.

    dimos Ilidas drasi gunaikes 2

    dimos Ilidas drasi gunaikes 3

    (Δελτίο Τύπου)

  • Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: Η Φίνος Φιλμ τιμάει τις γυναίκες με Καρέζη, Βουγιουκλάκη και Λάσκαρη
    Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: Η Φίνος Φιλμ τιμάει τις γυναίκες με Καρέζη, Βουγιουκλάκη και Λάσκαρη

    Το αφιερωματικό βίντεο με τις πρωταγωνίστριες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου - Μεταξύ αυτών, η Μαίρη Χρονοπούλου και η Μάρθα Καραγιάννη

    Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Φίνος Φιλμ εκμεταλλεύτηκε το πλούσιο αρχείο της, με μερικές από τις πιο αξιομνημόνευτες γυναικείες παρουσίες που πέρασαν από το ελληνικό σινεμά.
    Το πρωί της 8ης Μαρτίου, η εταιρεία παραγωγής ανάρτησε στο Instagram το αφιερωματικό της βίντεο με σκηνές που πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, η Μάρθα Καραγιάννη, η Τζένη Καρέζη, η Αλίκη Βουγιουκάκη και η Ζωή Λάσκαρη.
    Δείτε το κλιπ
    «Κάθε γυναίκα και μια ιστορία. Κάθε ρόλος, κάθε σκέψη και μια πινελιά στον καμβά της ζωής τους. Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες!» γράφει η λεζάντα.

    Το βίντεο περιλαμβάνει σκηνές από τις ταινίες: «Η Γυναίκα μου Τρελλάθηκε», «Ένα Κορίτσι για Δύο», «Δάκρυα για την Ηλέκτρα», «Εγωισμός», «Παράνομοι Πόθοι», «Το Κλωτσοσκούφι», «Μανταλένα», «Λόλα», «Λατέρνα, Φτώχεια και Γαρύφαλλο», «Εκείνες που δεν Πρέπει να Αγαπούν», «Ο Θάνατος θα Ξανάρθει», «Η Κυρά μας η Μαμμή», «Μια Ζωή την Έχουμε», «Στεφανία», «Η Ωραία των Αθηνών», «Η Χαρτοπαίχτρα» και «Ο Ψεύτης».
    Πηγή: Protothema.gr
  • Μηνύματα αιρετών και πολιτικών για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
    Μηνύματα αιρετών και πολιτικών για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

    Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής: «Ασπίδα κοινωνικής προστασίας για όλες τις γυναίκες»

    Η 8η Μαρτίου, ημέρα αφιερωμένη στη γυναίκα, έρχεται να αναδείξει τον πολύπλευρο και ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο που έχει στη σημερινή κοινωνία.

    Η Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας υπενθυμίζει σε όλους μας τους αγώνες που απαιτήθηκαν και υπογραμμίζει τις κοινωνικές αλλαγές που είναι αναγκαίο να γίνουν ακόμη για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας.

    Είναι ημέρα αναγνώρισης της πολύτιμης προσφοράς της στην εξέλιξη του πολιτισμού και των ανθρώπινων κοινωνιών.

    Η γυναίκα είναι πηγή ζωής, κορμός της οικογένειας, εκφραστής της ύπαρξης. Συμβολίζει την ελπίδα, την αγάπη και την καλοσύνη.

    Σε πολλές περιπτώσεις όμως βλέπουμε στις μέρες μας τη γυναίκα να βάλλεται, να υποβαθμίζεται, να χάνει την αξιοπρέπειά της. Η γυναίκα από πολλούς θεωρείται και αντιμετωπίζεταιως εύκολος στόχος.

    Για να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο αυτό, χρειάζεται να προτάξουμε ασπίδα κοινωνικής προστασίας, που θα εξασφαλίζει συνθήκες ελευθερίας, ισότητας και αξιοπρέπειας για όλες τις γυναίκες, χωρίς εξαιρέσεις και στερεότυπα.

    Μήνυμα Αντιδημάρχου Δημήτρη Τζουανόπουλου για την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

    Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Μια τέτοια ημέρα λοιπόν δεν πρέπει μόνο να εορτάζουμε τα κοινωνικά, οικονομικά , πολιτιστικά και πολιτικά επιτεύγματα των γυναικών παγκοσμίως, αλλά και να τονίζουμε την ανάγκη δράσης και πρωτοβουλιών για την εδραίωση της ισότητας των φύλων.

    Ο Δήμος Πύργου, μέσω των Κοινωνικών Υπηρεσιών, με το σύνθημα «ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ! ΜΙΛΗΣΕ ΜΑΣ!» αποδεικνύει έμπρακτα την στήριξη και την αρωγή του στις γυναίκες που διαβιούν κάτω από συνθήκες ακραίας φτώχειας, στις γυναίκες που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, τις γυναίκες μετανάστριες, τις γυναίκες Ρομά, τις γυναίκες ΑμεΑ, τις γυναίκες που έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης.

    Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας Δήμου Πύργου Δημήτρης Τζουανόπουλος

    Δήλωση Δημάρχου Αρχ. Ολυμπίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου

    Σήμερα, η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, είναι αφιερωμένη σε όλες αυτές τις ηρωίδες που αγωνίζονται καθημερινά για ίσα δικαιώματα σε τομείς όπως η υγεία, η παιδεία, η εργασία, η κοινωνική και πολιτική ζωή.

    Η μέρα αυτή είναι επέτειος – σύμβολο των αγώνων, των θυσιών, αλλά και των κατακτήσεων όλων των γυναικών του κόσμου.

    Έχουμε υποχρέωση να αναγνωρίσουμε τον ρόλο και την αξία της Γυναίκας, να

    σεβόμαστε τον καθημερινό αγώνα της στον επαγγελματικό και κοινωνικό χώρο, επιφορτισμένης ταυτόχρονα με τον ρόλο της μητέρας και της συζύγου.

    Παρά τα όσα έχουν κατακτηθεί, στερεότυπα και διακρίσεις παραμένουν. Είναι πολλά ακόμα αυτά που πρέπει να γίνουν και χρέος της Πολιτείας είναι να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατεύθυνση της ηθικής στήριξης των γυναικών, στην εξάλειψη της βίας, των στερεοτύπων και των διακρίσεων.

    Όλοι μας, με την παράλληλη και συντονισμένη παρέμβαση των κοινωνικών φορέων, της πολιτείας και της Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να δομήσουμε μια κοινωνία πλήρους και ουσιαστικής ισότητας, ισονομίας και καθολικού δικαιώματος στην ποιότητα της ζωής.

    Η ημέρα της γυναίκας είναι μια υπενθύμιση για όσα της αναλογούν, για όλα όσα διεκδικεί ακόμη, για όσα συνεχίζει να κατακτά καθημερινά.

    Τις τιμούμε και τις ευχαριστούμε για όλα. Τις κρατάμε σφιχτά από το χέρι και πορευόμαστε μαζί, με ίσα δικαιώματα, σεβασμό και αληθινή αγάπη.

    Χρόνια πολλά σε όλες τις Γυναίκες!

    Αριστείδης Παναγιωτόπουλος

    Θεώνη Γεωργοπούλου: Κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου τιμούμε τους αγώνες για τα δικαιώματα της γυναίκας

    Η «Ημέρα της Γυναίκας» τιμάται κάθε χρόνο παγκοσμίως στις 8 Μαρτίου και στο πλαίσιο των φετινών εορτασμών, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κα Θεώνη Γεωργοπούλου προέβη στην εξής δήλωση:

    «Από το 1910, που τηρήθηκε για πρώτη φορά η συγκεκριμένη ημέρα, έως σήμερα, έχουν γίνει πολλά βήματα που εξασφαλίζουν την ισότιμη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία.

    Η ισότητα των δύο φύλων θεωρείται αυτονόητη θεσμικά, όμως, -δυστυχώς- η καθημερινότητα πολλές φορές αποδεικνύει ότι οφείλουν να γίνουν πολλά ακόμη για την εμπέδωσή της.

    Τα καθημερινά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας κατά των γυναικών, οι γυναικοκτονίες, οι διακρίσεις στο εργασιακό περιβάλλον, η περιορισμένη συμμετοχή, άρα και εκπροσώπηση των γυναικών, στα κοινά θα πρέπει να μας προβληματίζουν και να μας κινητοποιούν.

    Κάθε ημέρα θα έπρεπε να είναι η ημέρα της γυναίκας. Γιατί κάθε ημέρα κάθε γυναίκα αγωνίζεται σε μια κοινωνία ανταγωνισμού και υψηλών απαιτήσεων, για να καταφέρνει να ανταποκρίνεται στους πολλαπλούς της ρόλους, της εργαζόμενης, της μητέρας, της συζύγου και σε ό,τι άλλο η ίδια επιλέγει να είναι.

    Στη σύγχρονη εποχή της ενσυναίσθησης, της συναντίληψης και της αποδοχής, ας είμαστε όλοι άνθρωποι με ίσα δικαιώματα, κοινά οράματα και ισότιμες ευκαιρίες».

    Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου - Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2024: «Επενδύστε στις γυναίκες: Επιταχύνετε την πρόοδο»

    «Η Ημέρα της Γυναίκας είναι μια μέρα τιμής για τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο και αναγνώρισης της καθημερινής τους προσπάθειας για ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο αύριο και σηματοδοτεί ένα κάλεσμα σε έναν κόσμο ισότητας των φύλων, χωρίς προκαταλήψεις, στερεότυπα και διακρίσεις, σε έναν κόσμο διαφορετικό, δίκαιο και χωρίς αποκλεισμούς.

    Η Ημέρα της Γυναίκας για το 2024 είναι αφιερωμένη στο κάλεσμα «Επενδύστε στις γυναίκες: Επιταχύνετε την πρόοδο». Η κοινή μας προσπάθεια είναι να διασφαλίσουμε ότι οι γυναίκες δεν θα μείνουν πίσω. Η επένδυση στις γυναίκες μέσα από την εκπαίδευση, τις επαγγελματικές ευκαιρίες καριέρας, η αρχή της ίσης μεταχείρισης και ευκαιριών ανδρών και γυναικών στην εργασία, το δικαίωμα στην ίση αμοιβή γυναικών και ανδρών για ίση εργασία ή εργασία ίσης αξίας, που αποτελεί θεμελιώδη αρχή της ΕΕ, η στήριξη στην οικογένεια, για να έχουν διαθέσιμο χρόνο ώστε να επενδύσουν στον εαυτό τους, είναι οι άξονες της πολιτικής της Κυβέρνησης της Ν.Δ, καθώς αποτελούν ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ακρογωνιαίο λίθο για την οικοδόμηση κοινωνιών χωρίς αποκλεισμούς.

    Το εθνικό νομοθετικό μας πλαίσιο, θέτοντας έτσι τις βάσεις για ένα ισότιμο και συμπεριληπτικό εργασιακό περιβάλλον, είναι πλήρως εναρμονισμένο με το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο, που αφορά στην αρχή της ισότητας ευκαιριών και μεταχείρισης ανδρών και γυναικών στην εργασία και απασχόληση, αλλά και την προστασία της μητρότητας και των διακρίσεων λόγω οικογενειακής κατάστασης.

    Η Κυβέρνηση, με σειρά μέτρων, όπως το επίδομα γέννας και την επέκταση των γονικών αδειών, στηρίζει εμπράκτως τις γυναίκες και διευκολύνει την εξισορρόπηση της καριέρας και της οικογένειας. Αυτός ο άξονας αφορά την οικονομική χειραφέτηση των γυναικών και συμφιλίωση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής , με κορωνίδα το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025, καθώς και δράσεις που προγραμματίζονται για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, για τη στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας, τη γυναικεία συμμετοχή στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης, μέτρα που θα εξασφαλίζουν στους γονείς και ιδίως στις γυναίκες, την παραμονή και ανέλιξή τους στην αγορά εργασίας και μετά την απόκτηση των παιδιών τους. Στόχος μας είναι οι γυναίκες να μην μπαίνουν στο δίλημμα «εργασία ή οικογενειακή ζωή», αλλά να μπορούν να τα συνδυάσουν, εφόσον έτσι θέλουν!

    Παράλληλα, η Κυβέρνηση έχει υιοθετήσει σειρά δράσεων και μέτρων για την προώθηση της Ισότητας των Φύλων ώστε κάθε γυναίκα θα απολαμβάνει το πλήρες φάσμα των δικαιωμάτων και των ελευθεριών της ενώ ξεχωριστές είναι οι πολιτικές για την ένταξη της διάστασης του φύλου σε όλες τις δημόσιες πολιτικές μέσα από συνεχή διάλογο με τα συναρμόδια Υπουργεία και Φορείς για την προώθηση της συμμετοχής των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

    Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψουμε τη δύναμη της επένδυσης στις γυναίκες και να προωθήσουμε θετικές αλλαγές. Επενδύοντας στις γυναίκες, μπορούμε να πυροδοτήσουμε αλλαγές και να επιταχύνουμε τη μετάβαση προς έναν πιο υγιή, ασφαλέστερο και πιο ίσο κόσμο.

    Ας ενωθούμε για να μετατρέψουμε τις προκλήσεις σε ευκαιρίες και να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους!»

    Νέα Αριστερά Ηλείας: 8 Μάρτη - Ισότιμη συμμετοχή παντού!

    Στις 8 του Μάρτη τιμούμε τους αγώνες των γυναικών για ίσα δικαιώματα και ισότιμη συμμετοχή σε όλους τους τομείς της κοινωνικής, οικονομικής, πολιτικής και πολιτιστικής ζωής.

    Σήμερα οι αγώνες των γυναικών εξακολουθούν να είναι επίκαιροι:

    • Για το δικαίωμα στην εργασία, για «ίση αμοιβή για ίση εργασία», για εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, για «σπάσιμο της γυάλινης οροφής».
    • Για ορατότητα και ίση εκπροσώπηση στην πολιτική, στο συνδικαλισμό, για ισότιμη συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων.
    • Για το δικαίωμα αυτοδιάθεσης, αυτοπροσδιορισμού και αντιπροσώπευσης όλων των γυναικών ανεξαρτήτως τάξης, χρώματος, φυλής, ηλικίας, σεξουαλικής ταυτότητας, τυχόν αναπηρίας, γλώσσας, εργασίας και εκπαίδευσης, ενάντια σε κάθε μορφή καταναγκασμού και ιδιαίτερα της εμπορίας ανθρώπων για σεξουαλική και εργασιακή εκμετάλλευση (human trafficking).
    • Για την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση των γυναικών, ενάντια σε νεοσυντηρητικές και ακροδεξιές δυνάμεις που τη στοχοποιούν.
    • Για την πλήρη εφαρμογή στη χώρα μας της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, για την ενίσχυση των δομών πρόληψης, στήριξης των επιζωσών έμφυλης βίας, για την εισαγωγή στα σχολεία του μαθήματος της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, για ένα νέο και προοδευτικό οικογενειακό δίκαιο που θα αγκαλιάζει όλες τις μορφές οικογένειας, που θα αναγνωρίζει ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις και για τους δύο γονείς και θα προστατεύει από την ενδοοικογενειακή βία.
    • Ενάντια στη διαρκώς αυξανόμενη έμφυλη βία και κακοποίηση, για να συμπεριληφθεί στο ποινικό μας δίκαιο η πλέον ακραία έκφρασή της, η γυναικοκτονία.
    • Ενάντια στον καθημερινό σεξισμό, τη σεξουαλική παρενόχληση και τις διακρίσεις στο χώρο εργασίας και στην καθημερινή ζωή.
    • Ενάντια στα έμφυλα στερεότυπα, στους καθιερωμένους ρόλους και απεικονίσεις των φύλων στη δημόσια ζωή, αλλά και στην αποτύπωσή τους στην επίσημη ή την καθημερινή γλώσσα.

    Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη! Παρακολουθούμε με αποτροπιασμό το έγκλημα που συντελείται από το Ισραήλ στη Γάζα! Ανησυχούμε για την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση και τον πόλεμο στην Ουκρανία! Είμαστε δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων του μαζικού εγκλήματος των Τεμπών και ζητούμε απόδοση δικαιοσύνης! Αντιστεκόμαστε στις επιδιώξεις υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησης του Ε.Σ.Υ.! Διεκδικούμε υψηλού επιπέδου δημόσια και δωρεάν Παιδεία, εναντιωνόμαστε στην ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων!

    Συνεχίζουμε! Οι γυναίκες αλλά και όλα τα μέλη της Νέας Αριστεράς είμαστε παρούσες και παρόντες στις μικρές και μεγάλες μάχες της εποχής μας!

    ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΗΛΕΙΑΣ

    Φωτογραφία από Markéta Klimešová από το Pixabay

  • Γκουτέρες για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: Με τους σημερινούς ρυθμούς, η νομική ισότητα απέχει 300 χρόνια
    Γκουτέρες για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: Με τους σημερινούς ρυθμούς, η νομική ισότητα απέχει 300 χρόνια

    «Ο κόσμος μας εξακολουθεί να αντανακλά χιλιετίες ανδροκρατούμενων σχέσεων εξουσίας» λέει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ

    «Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στεκόμαστε στο πλευρό των γυναικών και των κοριτσιών που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους και δεσμευόμαστε να επιταχύνουμε την πρόοδο» τονίζει σε μήνυμά του ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. «Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, τιμούμε τις γυναίκες και τα κορίτσια σε όλο τον κόσμο και χαιρετίζουμε όλα όσα έχουν επιτύχει στον αγώνα για ισότητα. Οι γυναίκες και τα κορίτσια έχουν προχωρήσει μπροστά γκρεμίζοντας εμπόδια, διαλύοντας στερεότυπα και οδηγώντας την πρόοδο προς έναν πιο δίκαιο και ισότιμο κόσμο» επισημαίνει στο μήνυμά του.
    Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ αναγνωρίζει πως οι γυναίκες αντιμετωπίζουν τεράστια εμπόδια. «Δισεκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια αντιμετωπίζουν την περιθωριοποίηση, την αδικία και τις διακρίσεις, ενώ η συνεχιζόμενη επιδημία της βίας κατά των γυναικών ντροπιάζει την ανθρωπότητα. Ο κόσμος μας εξακολουθεί να αντανακλά χιλιετίες ανδροκρατούμενων σχέσεων εξουσίας. Και η πρόοδος δέχεται επίθεση, με μια έντονη οπισθοχώρηση κατά των δικαιωμάτων των γυναικών».
    Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αντόνιο Γκουτέρες εκτιμά πως με τους σημερινούς ρυθμούς, η νομική ισότητα απέχει περίπου τριακόσια χρόνια και υπογραμμίζει την ανάγκη «να κινηθούμε πολύ πιο γρήγορα».
    Αναφερθείς στο φετινό θέμα «επενδύστε στις γυναίκες», ο Αντόνιο Γκουτέρες σημειώνει πως υπενθυμίζει ότι ο τερματισμός της πατριαρχίας απαιτεί να μπουν χρήματα στο τραπέζι. «Πρέπει να υποστηρίξουμε τις γυναικείες οργανώσεις που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Πρέπει να επενδύσουμε σε προγράμματα για τον τερματισμό της βίας κατά των γυναικών και για την προώθηση της ένταξης και της ηγεσίας των γυναικών στις οικονομίες, τις ψηφιακές τεχνολογίες, την οικοδόμηση της ειρήνης και τη δράση για το κλίμα. Όλα αυτά εξαρτώνται από την απελευθέρωση της χρηματοδότησης για τη βιώσιμη ανάπτυξη, έτσι ώστε οι χώρες να έχουν διαθέσιμα κεφάλαια για να επενδύσουν στις γυναίκες και στα κορίτσια. Πρέπει επίσης να αυξήσουμε τον αριθμό των γυναικών ηγετών στις επιχειρήσεις, στον χρηματοοικονομικό τομέα, στις κεντρικές τράπεζες και στα υπουργεία οικονομικών. Αυτό μπορεί να συμβάλει στην προώθηση των επενδύσεων σε πολιτικές και προγράμματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των γυναικών και των κοριτσιών» εξήγησε.
    Καταληκτικά, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ τονίζει πως τα δικαιώματα των γυναικών είναι ένας αποδεδειγμένος δρόμος προς δίκαιες, ειρηνικές και ευημερούσες κοινωνίες και προτρέπει: «Μαζί, ας αναλάβουμε επείγουσα δράση για να τα κάνουμε πραγματικότητα».
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ SALVATORE DINOLFI
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο