Τρίτη, 02 Απριλίου 2024 12:57

Την 1η θέση κατέκτησε η ομάδα ρομποτικής του Γυμνασίου Λεχαινών στον 10o Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Με πολύ μεγάλη επιτυχία και κατακτώντας την πρώτη θέση συμμετείχε η ομάδα Ρομποτικής του Γυμνασίου Λεχαινών Ν. Ηλείας στον 10o Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που διεξήχθη το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποτελεί έναν μοναδικό τρόπο για να κατανοήσουν οι μαθητές τις φυσικές επιστήμες, τον προγραμματισμό και τους αυτοματισμούς, να μάθουν να σκέφτονται ως μηχανικοί, να αναπτύξουν την ικανότητά τους στην επίλυση προβλημάτων και να διευρύνουν τη δημιουργικότητά τους.

Οι μαθητές που αποτελούν την ομάδα Ρομποτικής RoboQueens του Γυμνασίου Λεχαινών: Κουρνέτα Διονυσία του Νικολάου, Παναγιώταρου Αγγελική του Νικολάου, Παπατάτση Διονυσία – Ραφαηλία του Δημητρίου, Τριτάρη Βασιλική του Βασιλείου, Φίλια Χρυσούλα του Δημητρίου και Χαραλαμποπούλου Κωνσταντίνα του Γεωργίου καθώς και οι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας: Γεωργάκης Αριστείδης, ΠΕ86 και Σχοινάς Δημήτριος, ΠΕ82 έλαβαν το πρώτο βραβείο μεταξύ 36 συμμετοχών από Σχολεία Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης. Το θέμα του διαγωνισμού ήταν «Μεσόγειος, Πηγή Ζωής και Πολιτισμού» και η ομάδα μας διαγωνίστηκε στην Open κατηγορία «Μεσόγειος: το hotspot της κλιματικής αλλαγής». Το έργο της ομάδας αποτελούνταν από τέσσερα (4) διαφορετικά συστήματα που αναδείκνυαν τις απειλές της κλιματικής αλλαγής για την περιοχή της Μεσογείου.

Η συμμετοχή της ομάδας μας στον συγκεκριμένο διαγωνισμό υποστηρίχτηκε από τους χορηγούς: Greek Fruits Κουτσογιαννόπουλος & Υιοί Ο.Ε. , Geofruit Hellas S.A. , Πετρόπουλος Παντελής Α.Ε. , Ρουμελιώτης Super Market , Φάρμα Ηλείας και Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, οι οποίοι συνέβαλαν στην κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και διαμονής των μαθητριών της ομάδας μας στον τόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού.

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Απριλίου 2024 11:48

Σχετικά Άρθρα

  • Ο Θ. Βασιλόπουλος βράβευσε τις μαθήτριες της ρομποτικής ομάδας του 7ου Γυμνασίου Πατρών
    Ο Θ. Βασιλόπουλος βράβευσε τις μαθήτριες της ρομποτικής ομάδας του 7ου Γυμνασίου Πατρών

    Τις μαθήτριες που συγκροτούσαν την ρομποτική ομάδα του 7ου Γυμνασίου Πατρών βράβευσε την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Αντιπεριφερειάρχης Εξυπηρέτησης του Πολίτη & Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος.

    Σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η Διεύθυνση του σχολείου με τον Διευθυντή, Κωνσταντίνο Σπηλιωτόπουλο, ο Αντιπεριφερειάρχης απένειμε τιμητικές πλακέτες στις μαθήτριες για την διάκρισή τους να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους με βιωματικό τρόπο και να αξιοποιήσουν τις νέες επιστήμες και τεχνολογίες στα πλαίσια της ρομποτικής δράσης «Πρόγραμμα 1821: Μικρή Επανάσταση στην Εκπαίδευση».

    Η ρομποτική ομάδα δημιουργήθηκε και εργάστηκε υπό τις οδηγίες της καθηγήτριας Πληροφορικής Χρυσούλας Γιαννικοπούλου.

    Ο Αντιπεριφερειάρχης μιλώντας στην εκδήλωση τόνισε ότι η Περιφέρεια θα συνεχίσει να στηρίζει και να επιβραβεύει κάθε καινοτόμα δράση της μαθητιώσας νεολαίας μας και πρόσθεσε: «Αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριές μας για τις διακρίσεις τους, είναι το μέλλον του τόπου μας». Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Ευγενία Πιερρή.

    vasilop rompotiki vrav 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Στο Γυμνάσιο Λεχαινών ο Θ. Βασιλόπουλος για την διάκριση  της ομάδας Ρομποτικής στον 10o Πανελλήνιο Διαγωνισμό
    Στο Γυμνάσιο Λεχαινών ο Θ.Βασιλόπουλος για την διάκριση  της ομάδας Ρομποτικής στον 10o Πανελλήνιο Διαγωνισμό

    «H σπουδαία διάκριση της ομάδας Ρομποτικής του Γυμνασίου Λεχαινών σκιαγραφεί μία νότα ελπίδας και αισιοδοξίας από την μαθητιώσα νεολαία για το μέλλον του τόπου μας» επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Εξυπηρέτησης του πολίτη & Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θεόδωρος Βασιλόπουλος κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτης 5 Απριλίου στο σχολικό συγκρότημα των Λεχαινών στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.

    Ο κ Βασιλόπουλος αφού συνεχάρη τις μαθήτριες οι οποίες με την ομάδα Ρομποτικής Robo Queens κατέκτησαν την πρώτη θέση στον 10o Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, αλλά και όσους απαρτίζουν την ομάδα, τόνισε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας «επιμένει δημιουργικά και καινοτόμα, καθώς κυρίαρχο ζητούμενο είναι η πρόοδος στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας, βασικές προϋποθέσεις για νέους αναπτυξιακούς δρόμους». Σε αυτήν την κατεύθυνση η ΠΔΕ-όπως είπε- θα στηρίξει κάθε δράση που θα συνδυάζει την τεχνολογία με την εκπαίδευση.

    Την ομάδα Ρομποτικής Robo Queens του Γυμνασίου Λεχαινών συγκροτούν οι Κουρνέτα Διονυσία του Νικολάου, Παναγιώταρου Αγγελική του Νικολάου, Παπατάτση Διονυσία – Ραφαηλία του Δημητρίου, Τριτάρη Βασιλική του Βασιλείου, Φίλια Χρυσούλα του Δημητρίου και Χαραλαμποπούλου Κωνσταντίνα του Γεωργίου καθώς και οι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας Γεωργάκης Αριστείδης και Σχοινάς Δημήτριος.

    Το θέμα του διαγωνισμού ήταν «Μεσόγειος, Πηγή Ζωής και Πολιτισμού» και η ομάδα διαγωνίστηκε στην Open κατηγορία «Μεσόγειος: το hotspot της κλιματικής αλλαγής».

    vasilop gumn lexenon 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Βράβευση του Γυμνασίου Λεχαινών με Πράσινη Σημαία, στο πλαίσιο του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Π.Ε «Οικολογικά Σχολεία»
    Βράβευση του Γυμνασίου Λεχαινών με Πράσινη Σημαία, στο πλαίσιο του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Π.Ε «Οικολογικά Σχολεία»

    Οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Λεχαινών κ. Αναγνωστοπούλου Αναστασία ΠΕ07 και κ. Μήλεση Πηνελόπη ΠΕ03 παρευρέθηκαν το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 στην εκδήλωση βράβευσης που διοργανώθηκε στο Μουσείο Μπενάκη από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), ως εθνικό χειριστή του διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία», και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας και παρέλαβαν την Πράσινη Σημαία του σχολείου τους για τα περιβαλλοντικά προγράμματα που υλοποιούν τα τελευταία χρόνια.

    Το Γυμνάσιο παρουσίασε σε πόστερ τις δράσεις αλλά και τη συνεργασία του με το ΕΠΑΛ Λεχαινών, με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών-τριών σε θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και οικολογικής συνείδησης.

    Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν 114 σχολικές μονάδες από όλη την Ελλάδα για την επιτυχημένη δράση τους στο δίκτυο, από το Νομό Ηλείας το Γυμνάσιο Λεχαινών, το 1ο ΕΠΑΛ Λεχαινών «Ηρακλής Μοσχονάς» και το 5ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου.

    gumn lexenon prasini sim 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • 2ο Δημοτικό Αμαλιάδας: Συμμετοχή στον 10ο Περιφερειακό διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
    2ο Δημοτικό Αμαλιάδας: Συμμετοχή στον 10ο Περιφερειακό διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

    Ανοικτή κατηγορία Δημοτικού «Μεσόγειος, πηγή ζωής και πολιτισμού» | Γ’-ΣΤ’ Δημοτικού

    Όνομα ομάδας: « Κόροιβος»

    Το σχολείο μας έλαβε κι εφέτος μέρος στον 10ο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής που συνδιοργάνωσε η Περιφερειακή Δ/νση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας με τον οργανισμό WRO HELLAS στην κατηγορία open με θέμα «Μεσόγειος, πηγή ζωής και πολιτισμού» παίρνοντας τιμητική διάκριση. Ο Περιφερειακός διαγωνισμός διεξήχθη την Κυριακή στις 3-3-2024 στην πόλη της Πάτρα, στο Πειραματικό Γυμνάσιο -Λύκειο Πατρών.

    Το project που υλοποίησε η ομάδα μας αναφέρεται σε μια πόλη της αρχαίας Ελλάδας, όπως ήταν η αρχαία Κόρινθος, όπου σύμφωνα με την ιστορία που έχουμε διδαχθεί στο σχολείο ήθελε να εκμεταλλευτεί τη θάλασσα που την περιβάλλει, να αναπτύξει τους θαλάσσιες συγκοινωνίες και εμπορικές σχέσεις με άλλες πόλεις ιδιαίτερα με πόλεις της Μεγάλης Ελλάδας, όπως ήταν οι Συρακούσες και να γίνει εμπορικό, οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.

    Το θέμα που προσεγγίζει το project: Η πόλη έπρεπε, για να αναπτύξει τη ναυσιπλοΐα της να γίνει μεγάλο διαμετακομιστικό κέντρο. Δηλαδή να φορτώνονται και να μεταφέρονται άμεσα, γρήγορα αποτελεσματικά και με ασφάλεια στα καράβια τα προϊόντα, όπως σιτάρι και λάδι σε αμφορείς.

    Αυτή η εργασία την περίοδο εκείνη απαιτούσε αρκετό χρόνο , γιατί έπρεπε να δουλεύουν αρκετοί εργάτες και δούλοι για να μεταφέρουν τα εμπορεύματα στα καράβια και έτσι χανόταν πολύτιμος χρόνος

    Το πρόβλημα που επιλύει: Με το συγκεκριμένο project επιδιώκουμε να βρούμε λύση στο πρόβλημα αυτό μέσα από μια έξυπνη ανυψωτική μηχανή , η οποία έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει μεγάλη ποσότητα εμπορευμάτων στα καράβια, έτσι ώστε να διεξάγονται γρήγορα τα δρομολόγια και η πόλη να γίνει ναυτικό και εμπορικό κέντρο και παράλληλα να φτιάξουμε ένα έξυπνο εμπορικό καράβι.

    Με τη χρήση του εκπαιδευτικού πακέτου LEGO Education WeDo 2.0, του microbit, τριών αυτοματισμών και δυο έξυπνων τροχαλιών, που παρέχουν μηχανικό πλεονέκτημα, δημιουργήσαμε ένα εμπορικό καράβι και μια έξυπνη ανυψωτική μηχανή που με τον προγραμματισμό τους μέσω του κώδικα scratch, όταν αντιλαμβάνεται η ανυψωτική μηχανή ότι στο λιμάνι έχει καταφτάσει το καράβι, το εμπόρευμα αυτόματα ανυψώνεται, η ανυψωτική μηχανή παίρνει την κατάλληλη γωνία κλίσης και εναποθέτει το εμπόρευμα στο καράβι και αυτό με τη σειρά του, όταν αντιλαμβάνεται ότι είναι φορτωμένο αποχωρεί για τον προορισμό του.

    Εκπαιδευτικά οφέλη για τους μαθητές/τριες:

    • Διερεύνηση, σχεδιασμός και κατασκευή λύσεων
    • Εμπλοκή των μαθητών στις φυσικές επιστήμες μέσω της συσχέτισης και της πρακτικής εφαρμογής τους
    • Συνεργατική μάθηση
    • Βασικές δεξιότητες προγραμματισμού και καινοτομίας
    • Δεξιότητες συνεργασίας και παρουσίασης
    • Κριτική σκέψη και επίλυση προβλημάτων
    • Ανάπτυξη λεπτής κινητικότητας
    • Εξοικείωση στον αλγοριθμικό τρόπο σκέψης
    • Ανάπτυξη δεξιοτήτων Project
    • Δεξιότητες επαγγελματικού προσανατολισμού

    2ο dim robotiki 2

    2ο dim robotiki 3

    2ο dim robotiki 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • Η επιτυχία συνεχίζεται για το Γυμνάσιο Σαβαλίων! - Νέα διάκριση και 2η θέση στον προκριματικό της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας γέννησε ελπίδες για το ταξίδι στον Παναμά
    Η επιτυχία συνεχίζεται για το Γυμνάσιο Σαβαλίων! - Νέα διάκριση και 2η θέση στον προκριματικό της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας γέννησε ελπίδες για το ταξίδι στον Παναμά

    Συγχαρητήρια από τον Δήμαρχο Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη που στηρίζει την προσπάθεια

    Σερί επιτυχιών σημειώνει το Γυμνάσιο Σαβαλίων σκορπίζοντας υπερηφάνεια στον Δήμο Ήλιδας και την Δημοτική Αρχή, που στηρίζει μαθητές και εκπαιδευτικούς στην προσπάθειά τους να διακριθούν στους διαγωνισμούς ρομποτικής.

    Η επιτυχημένη πορεία του Γυμνασίου στους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής συνεχίζεται και αυτή τη φορά σειρά είχε ο προκριματικός διαγωνισμός της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας (WRO) στην κατηγορία RoboMission Γυμνασίου, όπου η ομάδα του Γυμνασίου Σαβαλίων κατέκτησε την 2η θέση!

    rompotiki gimnasio savalia 2

    Δεύτερη θέση!

    Η ομάδα Savalia Next Gen”, που απαρτίζεται από τους μαθητές της Γ’ τάξης Αλεξοπούλου Αγγελική , Γαλιατσάτο Ιωάννη και Καρύδη Τρισεύγενη και προπονητή τον εκπαιδευτικό Αδαμόπουλο Παύλο, κατέκτησε την 2η θέση ανάμεσα σε 25 ομάδες και πρέπει να σημειωθεί ότι ήταν το μοναδικό δημόσιο σχολείο που συμμετείχε στην ανωτέρω κατηγορία.

    Οι πρώτες ομάδες που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον παγκόσμιο τελικό της World Robot Olympiad 2023 που θα διεξαχθεί στον Παναμά το χρονικό διάστημα 07-09/11/2023. Η ομάδα του Γυμνασίου Σαβαλίων βρίσκεται σε αναμονή για το εάν θα είναι αυτή που τελικά θα συμπληρώσει την αποστολή της εθνικής ομάδας στον Παναμά.

    rompotiki gimnasio savalia 3

    “Μας κάνουν περήφανους”

    Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, ο οποίος πριν λίγο καιρό είχε βραβεύσει το σχολείο και την Ομάδα ρομποτικής, είχε δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι θα στηρίξει την προσπάθεια της ομάδας και ηθικά και οικονομικά, κάτι που έγινε μέσω της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου που κάλυψε τα έξοδα για την συμμετοχή της ομάδας στον προκριματικό διαγωνισμό και θα στηρίξει κάθε νέα συμμετοχή.

    «Είμαστε περήφανοι για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, που με την συμμετοχή τους σε αυτούς τους διαγωνισμούς τιμούν το σχολείο τους και τιμούν και ολόκληρο τον δήμο. Θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου γι’ αυτή την νέα διάκριση και να γνωρίζουν ότι ως δήμος θα είμαστε στο πλευρό τους» σημείωσε ο κ. Λυμπέρης.

    Τα συγχαρητήριά τους εξέφρασαν επίσης ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Ήλιδας κ. Παναγιώτης Παναγιωτάρας καθώς και ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής κ. Κώστας Κωνσταντούλας.

    Από την πλευρά του ο εκπαιδευτικός- προπονητής της ομάδας κος Αδαμόπουλος Παύλος ανέφερε: « Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους μαθητές μου Αγγελική, Γιάννη και Τζένη για αυτό το όμορφο ταξίδι. Θα έχω να θυμάμαι το χιούμορ, το πείσμα, την υπευθυνότητά τους, αλλά πάνω από όλα την άψογη συνεργασία που είχαμε σαν ομάδα. Επίσης να ευχαριστήσω τους γονείς για την βοήθεια και την στήριξή τους σε οποιαδήποτε δυσκολία προέκυπτε. Τέλος τον Δήμο Ήλιδας και την Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την ηθική και οικονομική στήριξή τους».

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ο Δήμαρχος Ήλιδας τίμησε μαθητές και εκπαιδευτικούς για τις διακρίσεις τους στους διαγωνισμούς ρομποτικής
    Ο Δήμαρχος Ήλιδας τίμησε μαθητές και εκπαιδευτικούς για τις διακρίσεις τους στους διαγωνισμούς ρομποτικής

    Γιάννης Λυμπέρης: «Αυτές είναι οι ξεχωριστές στιγμές στην θητεία ενός Δημάρχου»

    Μαθητές και εκπαιδευτικούς του 2ου δημοτικού σχολείου Αμαλιάδας και του Γυμνασίου Σαβαλίων βράβευσε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης για τις διακρίσεις που πέτυχαν στους διαγωνισμούς Ρομποτικής, σε μία σεμνή εκδήλωση παρουσία του διευθυντή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Ανδρέα Καρατζά και του διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Ανδρέα Ζέρβα.

    Οι επιτυχίες των μαθητών αποτελούν τιμή για τον δήμο και ο Δήμαρχος δεν θα μπορούσε να μην επιβραβεύσει την προσπάθεια και τις διακρίσεις τους, τονίζοντας ότι θα τους στηρίξει σε κάθε ανάλογη συμμετοχή.

    1η θέση για το 2ο δημοτικό!

    Το 2ο δημοτικό σχολείο Αμαλιάδας κατέκτησε την 1η θέση σε περιφερειακό επίπεδο. Ειδικότερα, το σχολείο συμμετείχε στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Ρομποτικής που διοργάνωσε η WRO HELLAS, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας με την ομάδα «Κόροιβος» στην κατηγορία open “Ανοικτή κατηγορία Δημοτικού Έξυπνες πόλεις- Smart Cities” και κατέκτησε την 1η θέση, ενώ συμμετείχε και στον τελικό που διεξήχθη στην Αθήνα και ανάμεσα στις 65 ομάδες που συμμετείχαν προκρίθηκε στην ημιτελική φάση μέσα στις 20 καλύτερες.

    Οι μαθητές που συμμετείχαν στην ομάδα και βραβεύτηκαν με αναμνηστικά είναι οι: Δημήτρης Βάνης, Γεωργία Τζαβάρα, Νεφέλη Καμαρινού, Γιώργος Κίτσος, Τσεχάν Γουέι και Ιωάννης Χαρίτος, με προπονητές τον δάσκαλό τους κ. Χρήστο Νικολούτσο και τον γονέα κ. Πάρη Κίτσο. Επίσης βραβεύτηκε και ο διευθυντής του σχολείου κ. Παναγιώτης Κλειδέρης.

    2η θέση για το Γυμνάσιο Σαβαλίων

    Το Γυμνάσιο Σαβαλίων συμμετείχε επίσης στον Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της WRO στην Αθήνα και κατέκτησε την 2η θέση ανάμεσα σε 58 σχολεία, εκ των οποίων οι 55 ομάδες αφορούσαν ιδιωτικά και πρότυπα σχολεία.

    Οι μαθητές που συμμετέχουν στην ομάδα και βραβεύτηκαν είναι οι: Σωτήρης Γαλιατσάτος, Βασίλης Καρύδης, Γεωργία Νικολοπούλου και Ευαγγελία- Ευανθία Αρφάνη, με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Παύλο Αδαμόπουλο, ενώ βραβεύθηκε και η διευθύντρια του σχολείου κ. Φωτεινή Μανουρά.

    Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο κ. Αδαμόπουλος, η ομάδα προετοιμάζεται για τον παγκόσμιο διαγωνισμό, με πρώτο σταθμό την Αθήνα και πολλές ελπίδες να λάβει το εισιτήριο του τελικού!

    Γιάννης Λυμπέρης: “Σημαντικό και ελπιδοφόρο”

    «Αυτές είναι οι ξεχωριστές, ευχάριστες στιγμές στην θητεία ενός Δημάρχου, γιατί από τη μία έχεις να κάνεις με παιδιά, που είναι πολύ σημαντικό και ελπιδοφόρο, και από την άλλη έχεις να κάνεις με παιδιά που διαγωνίζονται στην μάθηση, την ευγενή άμιλλα, με συνομηλίκους τους πάνω στην ρομποτική, την σύγχρονη εκπαίδευση που ξεκινά από το δημοτικό και συνεχίζει στις υπόλοιπες βαθμίδες εκπαίδευσης» ανέφερε ο κ. Λυμπέρης και συμπλήρωσε: «Εγώ δεν μπορεί παρά να είμαι χαρούμενος με τις διακρίσεις των παιδιών των σχολείων μας και προφανώς οι δάσκαλοί τους είναι ευτυχισμένοι για τις διακρίσεις των μαθητών και στο πλευρό τους είναι και οι γονείς , γιατί η οικογένεια είναι αυτή που πρώτα διαπλάθει το παιδί της για να το παραλάβουν μετά οι δάσκαλοι και να το διαμορφώσουν σε μία προσωπικότητα χρήσιμη στην κοινωνία μας. Συγχαρητήρια στα παιδιά, τους καθηγητές, τους δασκάλους και τους γονείς, που πρέπει να είναι περήφανοι γι’ αυτά».

    Ανδρέας Ζέρβας: “Συγχαρητήρια για την ευγενή άμιλλα”

    Από την πλευρά του ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Ανδρέας Ζέρβας, έδωσε συγχαρητήρια σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς και δήλωσε: «Αποτελεί χαρά και τιμή για εμένα που παρευρίσκομαι σε αυτή την βράβευση, που γίνεται με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Λυμπέρη, και θέλω να συγχαρώ τα ίδια τα παιδιά που πετυχαίνουν τέτοιες διακρίσεις. Ταυτόχρονα να τα συγχαρούμε, διότι μαθαίνουν με υγιείς τρόπους την ευγενή άμιλλα, την ομαδικότητα και την συνεργατικότητα, που είναι ζητούμενο στην σύγχρονη μάθηση».

    Ανδρέας Καρατζάς: “Τα παιδιά μπαίνουν στη νέα εποχή”

    Συγχαρητήρια έδωσε και ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Ανδρέας Καρατζάς, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι μικρά παιδιά μπαίνουν στη νέα εποχή μέσα από τον σχολικό χώρο, όπου το Υπουργείο Παιδείας έχει προάγει τις δραστηριότητες της ρομποτικής και μαθαίνουν τον προγραμματισμό και τη νέα τεχνολογία μέσα σε υγιή εκπαιδευτικά πλαίσια. Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι ο δήμος αγκαλιάζει αυτές τις πρωτοβουλίες και χαίρομαι που ο κ. Λυμπέρης κάλεσε τους μαθητές να τους βραβεύσει και που δεσμεύτηκε να τους υποστηρίξει και την επόμενη χρονιά. Μέσα από όλη αυτή την διαδικασία είναι ελπιδοφόρο ότι τα παιδιά μπαίνουν σε μία νέα κοινωνία, όπου η συνεργασία είναι βασικό πράγμα».

    dimos ilidas vrav robotiki 2

    dimos ilidas vrav robotiki 3

    dimos ilidas vrav robotiki 4

    dimos ilidas vrav robotiki 5

    dimos ilidas vrav robotiki 6

    dimos ilidas vrav robotiki 7

    (Δελτίο Τύπου)

  • Εγκαινιάστηκε η βιβλιοθήκη - αναγνωστήριο στο Γυμνάσιο Λεχαινών
    Εγκαινιάστηκε η βιβλιοθήκη-αναγνωστήριο στο Γυμνάσιο Λεχαινών

    Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα για το Γυμνάσιο Λεχαινών αφού την περασμένη Παρασκευή μαθητές και καθηγητές, παρουσία αρχών του τόπου εγκαινίασαν τη νέα τους βιβλιοθήκη – αναγνωστήριο.

    Τα εγκαίνια και τον καθιερωμένο αγιασμό τέλεσε ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, π. Φιλάρετος Σπανόπουλος ολοκληρώνοντας έτσι μια προσπάθεια στην οποία καθοριστικό ρόλο έχει παίξει η στήριξη του μακαριστού Μητροπολίτη πρώην Ηλείας Γερμανού, ο οποίος πίστεψε σε αυτό το εγχείρημα και βοήθησε έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί. Για τον λόγο αυτό μάλιστα η βιβλιοθήκη φέρει και το όνομά του.

    Έτσι λοιπόν η κενή αίθουσα του Γυμνασίου μετατράπηκε σε ένα χώρο στον οποίο τα παιδιά θα μπορούν να διαβάζουν, να ανταλλάσουν ιδέες και να απασχολούνται δημιουργικά όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και η διευθύντρια του Γυμνασίου Λεχαινών Άννα Κοκκίνου. «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη, γιατί ένας στόχος, ένα όνειρο, έγινε πραγματικότητα με την βοήθεια του μακαριστού μητροπολίτη Γερμανού καταφέραμε και φτιάξαμε μία σχολική βιβλιοθήκη, δανειστική και αναγνωστήριο, εξοπλίσαμε τον χώρο και θα μπορούν οι μαθητές μας να έχουν αυτόν τον χώρο, να διαβάζουν ή να απασχολούνται δημιουργικά».

    Αρωγός σε κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση της γνώσης και της μάθησης ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας από την πλευρά του σημείωσε πως «Θα ήθελα να συγχαρώ το Γυμνάσιο Λεχαινών γι αυτή την αξιέπαινη πράξη, περισσότερο τα παιδιά αλλά και τους καθηγητές γιατί σε μία δύσκολη εποχή κατευθύνουν τα παιδιά σε έναν σωστό δρόμο.

    Και ο δρόμος του βιβλίου είναι ένας δρόμος οποίος ανοίγει ορίζοντες, δημιουργεί συνείδηση, δημιουργεί παιδεία που τόσο την έχουμε ανάγκη αυτή την εποχή. Από την άλλη, θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης θερμά τον μακαριστό πλέον Μητροπολίτη πρώην Ηλείας Γερμανό αλλά και την Μητρόπολη Ηλείας και τον Μητροπολίτη κ.κ. Αθανάσιο για την αξιέπαινη πράξη, να χρηματοδοτήσουν το έργο της βιβλιοθήκης, έτσι ώστε να δώσουν μία καλύτερη προοπτική και ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά μας.

    Ο Δήμος είναι πάντα κοντά σε αυτές τις δράσεις, θέλει να δώσει όλα τα εφόδια όχι μόνο στα παιδιά των Λεχαινών αλλά και σε όλα τα παιδιά στα σχολεία όλου του Δήμου μας έτσι ώστε να έχουμε καλύτερους ανθρώπους, καλύτερο αύριο, γιατί η νεότητα είναι και το μέλλον της ζωής».

    Παρόν στα εγκαίνια και τον Αγιασμό της Βιβλιοθήκης του Γυμνασίου Λεχαινών ήταν και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος τόνισε πως «Μία εκδήλωση γεμάτη αγάπη, αγάπη των καθηγητών του σχολείου για τα παιδιά για την φιλαναγνωσία, αγάπη της εκκλησίας για τα παιδιά με την παροχή βιβλίων και την στήριξη αυτού του εγχειρήματος, αγάπη του μαθητή Γιάννη Καραβίδα που δίνει τις ζωγραφιές του για να μπορέσει να κοσμήσει αυτό το νέο χώρο της βιβλιοθήκης για να είναι όμορφος και φιλόξενος για τα παιδιά. Πολλά συγχαρητήρια σε όσους είχαν την έμπνευση και την πρωτοβουλία να γίνει ένας καινούριος χώρος ανάγνωσης, μάθησης, καλλιέργειας, που τον χρειαζόμαστε πάρα πολύ».

    Τέλος, ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός επεσήμανε ότι: «Μία ξεχωριστή εκδήλωση εδώ στο Γυμνάσιο Λεχαινών, εντυπωσιαστήκαμε από την διάθεση των μαθητών, των καθηγητών αλλά περισσότερο απ’ όλα εντυπωσιαστήκαμε από την ευαισθησία του Σεβασμιοτάτου πρώην Ηλείας κυρού Γερμανού του εκλιπόντος ποιμενάρχη, ο όποιος άμεσα ανταποκρίθηκε όσο ήταν εν ζωή στο αίτημα της διευθύντριας του γυμνασίου αλλά και της μαθητικής κοινότητας για να ιδρυθεί βιβλιοθήκη εδώ σε αυτό τον χώρο του γυμνασίου. Η λειτουργία της βιβλιοθήκης είναι γεγονός και όλοι τιμήσαμε όλους αυτούς οι οποίοι είχαν άμεση συμβολή στο να γίνει πραγματικότητα. Το βιβλίο είναι θησαυρός, έχει τεράστια αξία, μία μόνο φράση από ένα βιβλίο, ένα μυθιστόρημα, πεζογράφημα ή ποίημα μπορεί να αλλάξει τη ζωή των ανθρώπων. Δεν χάνει ποτέ την αξία του, παραμένει ένας φάρος που μπορεί να φωτίσει τις ζωές όλων μας. Συγχαρητήρια σε όλους….».

    egkainia vivliothiki 2

    egkainia vivliothiki 3

    egkainia vivliothiki 4

    egkainia vivliothiki 5

    egkainia vivliothiki 6

    egkainia vivliothiki 7

    egkainia vivliothiki 8

  • Το Γυμνάσιο Σαβαλίων στην δεύτερη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής
    Το Γυμνάσιο Σαβαλίων στην δεύτερη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής

    Για μια ακόμη χρονιά το Γυμνάσιο Σαβαλίων μας έκανε υπερήφανους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της WRO που διεξήχθη την Κυριακή 26/3 στην Αθήνα στο Κολλέγιο Αθηνών και κατέκτησε την δεύτερη θέση ανάμεσα σε 58 σχολεία εκ των οποίων οι 55 ομάδες αφορούσαν ιδιωτικά και πρότυπα σχολεία.

    Πολλά Συγχαρητήρια στα παιδιά και στον προπονητή τους καθηγητή του Γυμνασίου Σαβαλίων κ. Παύλο Αδαμόπουλο!

    gimnasio saval robot 2

    gimnasio saval robot 3

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο