Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2024 13:17

Σεμινάριο "Meet the experts" από το «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Συναντήστε τους ειδικούς και λύστε τους γρίφους

Ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας συνεχίζει τον κύκλο ενημερωτικών και εκπαιδευτικών συναντήσεων για ασθενείς με καρκίνο και για τον γενικό πληθυσμό, για όλους όσους θέλουν να λύσουν τις απορίες τους για ιατρικούς χειρισμούς, που έχουν σχέση με τον καρκίνο.

Το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024 και ώρες 10:30-13:00 θα πραγματοποιηθεί η 3η συνάντηση με θέμα: "Στοματική Υγιεινή: Οδοντιατρικοί χειρισμοί κατά τη διάρκεια των θεραπειών" με ομιλητές τον Κο Μουτούση Γεώργιο- DDS, MSC, Διευθυντή ΕΣΥ Τμήματος Στοματογναθοπροσωπικής Χειρουργικής ΠΓΝΠ &

Την κα Αλεξοπούλου Μιράντα-MD, DMD, MSc, PhD, Διευθύντρια Τμήματος Στοματογναθοπροσωπικής Χειρουργικής ΠΓΝΠ

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Mosaic (Ερμού 112) με ελεύθερη συμμετοχή και ταυτόχρονη ζωντανή μετάδοση στη σελίδα του Συλλόγου στο Facebook και στο Youtube.

Το 3ο σεμινάριο του Προγράμματος "MEET THE EXPERTS" υλοποιείται με την Υποστήριξη της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και της εταιρείας ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε.

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2024 10:59

Σχετικά Άρθρα

  • Πραγματοποιήθηκε το 1ο επιμορφωτικό σεμινάριο στελεχών του ΟΦΥΠΕΚΑ στην περιβαλλοντική εκπαίδευση
    Πραγματοποιήθηκε το 1ο επιμορφωτικό σεμινάριο στελεχών του ΟΦΥΠΕΚΑ στην περιβαλλοντική εκπαίδευση

    Ολοκληρώθηκε με επιτυχία από τον ΟΦΥΠΕΚΑ η 1η επιμορφωτική εκπαίδευση μη τυπικής μάθησης στην περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση με τη συμμετοχή 130 στελεχών από όλη την Ελλάδα, που υλοποιούν προγράμματα στις 24 Μονάδες Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.

    Το σεμινάριο, με θέμα «Εκπαίδευση σε τεχνικές προσέγγισης ομάδων στόχων, νέα εκπαιδευτικά εργαλεία και δημιουργία προγραμμάτων ΠΕ», πραγματοποιήθηκε από τις 23 ως τις 26 Σεπτεμβρίου στα Καλάβρυτα, ενώ είχε προηγηθεί διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) με θέμα «Νέες Τεχνολογίες και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση».

    Η εκπαίδευση περιλάμβανε βιωματικά εργαστήρια, εξοικείωση με νέα εργαλεία και σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους προσέγγισης ομάδων στόχων, ερμηνεία περιβάλλοντος, τρόπους προσέγγισης/διαχείρισης ομάδων, εισαγωγή στις νέες τεχνολογίες, καθώς και δημιουργία εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στο πεδίο με τα είδη και τα οικοσυστήματα των Προστατευόμενων Περιοχών.

    Στόχος του προγράμματος ήταν η βελτίωση και η ενίσχυση των δεξιοτήτων των στελεχών, η ανταλλαγή εμπειρίας, η επίτευξη κοινής προσέγγισης των Μονάδων Διαχείρισης του ΟΦΥΠΕΚΑ, αλλά και η προσωπική ανάπτυξη. Ουσιαστικά, απώτερος σκοπός είναι να μπορέσουν να διαχειριστούν με βέλτιστο τρόπο την ενίσχυση της επισκεψιμότητας, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού και των παραγωγικών φορέων, και, φυσικά, τη διαμόρφωση φιλοπεριβαλλοντικών απόψεων και στάσεων της νέας γενιάς στο πλαίσιο των σκοπών του Οργανισμού, για την αρτιότερη ανάδειξη των στόχων διαχείρισης των Προστατευόμενων Περιοχών.

    ofypeka semin per 2

    Το πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας επικεντρώθηκε στον σχεδιασμό και την υλοποίηση προσαρμοσμένων προγραμμάτων στις εξατομικευμένες ανάγκες μαθητών, αλλά και ενηλίκων, με αναπηρίες. Τις εργασίες της τελευταίας ημέρας παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί από το ΚΕΠΕΑ Κλειτορίας που συνεργάζονται με την ΜΔ Χελμού Βουραϊκού, καθώς και εκπαιδευτικοί του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Πεντέλης, οι οποίοι παρουσίασαν με τα στελέχη του ΟΦΥΠΕΚΑ το καινοτόμο πρόγραμμα με τίτλο «Ανακαλύπτω το δάσος της Πάρνηθας», που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από κοινού για μαθητές με αναπηρία.

    ΟΦΥΠΕΚΑ

    Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου εποπτευόμενο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αποστολή τη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών στην Ελλάδα, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, την προώθηση και υλοποίηση δράσεων βιώσιμης ανάπτυξης και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Περισσότερες πληροφορίες: www.necca.gr

    (Δελτίο Τύπου)

  • Αρχ. Ολυμπία: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το θερινό σεμινάριο φλογέρας της Ελληνικής Συντεχνίας Φλογέρας από Καλάμι
    Αρχ. Ολυμπία: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το θερινό σεμινάριο φλογέρας της Ελληνικής Συντεχνίας Φλογέρας από Καλάμι

    Η Αρχαία Ολυμπία ήταν για φέτος ο τόπος που φιλοξένησε το θερινό σεμινάριο φλογέρας της Ελληνικής Συντεχνίας Φλογέρας από Καλάμι.

    Πάνω από 30 επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικοί (οι οποίοι κατασκευάζουν μόνοι τους τις φλογέρες τους) από την Ελλάδα, Δανία, Ολλανδία, Αγγλία, Ιταλία, Ελβετία και Αμερική φιλοξενήθηκαν για 5 ημέρες στο Hotel Antonios στην Αρχαία Ολυμπία.

    Με την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, της Διευθύντριας του Γυμνασίου κ. Αλεξίας Λιάγκουρα και του συλλόγου διδασκόντων, όπως και του ιδιοκτήτη του Hotel Antonios κ. Αντώνη Κριτσέλη, η διοργάνωση στέφθηκε με επιτυχία.

    Οι συμμετέχοντες, ανάμεσα από μαθήματα, πρόβες και εργαστήρια, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον Αρχαιολογικό χώρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, να επισκεφθούν τα ιαματικά λουτρά και την παραλία της λίμνης Καϊάφα, το εργαστήριο «smili art workshop», το οινοποιείο και το κτήμα Μερκούρη και την σιδηροδρομική γέφυρα του οικισμού Αλφειούσα.

    Την Τρίτη 2 Ιουλίου στις 21.45, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου της Αρχαίας Ολυμπίας πραγματοποιήθηκε συναυλία με ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο όπου παρακολούθησαν δημότες αλλά και επισκέπτες της Αρχαίας Ολυμπίας. Μεταξύ άλλων, στη συναυλία ακούστηκαν ο Ολυμπιακός ύμνος και ο Ζορμπάς. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος σε ορχήστρα, χορωδία, σε μαθήματα θεωρίας και σύνολα φλογέρας, καθώς και σε εργαστήρια φωνής και κατασκευής μπεντίρ.

    Σημειώνεται ότι οι φλογέρες από καλάμι είναι κουρδισμένες στις κλίμακες της δυτικής μουσικής. Το ρεπερτόριο τους περιλαμβάνει μουσική από την διεθνή παράδοση, την αναγέννηση, το μπαρόκ αλλά και την κλασσική και σύγχρονη μουσική. Η κατασκευή τους ολοκληρώνεται σχετικά γρήγορα με την καθοδήγηση και επίβλεψη των ειδικευμένων δασκάλων της συντεχνίας και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται είναι τρυπανάκια, λίμες και άλλα εργαλεία χειρός. Το ηχόχρωμά της καλαμένιας φλογέρας είναι ιδιαιτέρως γλυκό και φυσικό, κάτι που τις κάνει πολύ αγαπητές σε ενήλικες και παιδιά, ενώ διευκολύνει την δημιουργία μουσικών συνόλων.

    (Πληροφορίες: https://www.facebook.com/groups/kalamenia.flogera/)

    Το επόμενο ραντεβού μας ορίζεται για το καλοκαίρι του 2026 που θα πραγματοποιηθεί το διεθνές σεμινάριο στην Viviers της Γαλλίας, όπου αναμένεται να συναντηθούν πάνω από 150 φλογεροπαίκτες.

    flogera sem olumpia 2

    flogera sem olumpia 3

    flogera sem olumpia 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • Σεμινάριο στον Πύργο για  τον προσεισμικό έλεγχο στα Δημόσια κτίρια, από το ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας
    Σεμινάριο στον Πύργο για  τον προσεισμικό έλεγχο στα Δημόσια κτίρια, από το ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας

    «Προσεισμικός έλεγχος και Επεμβάσεις σε Υφιστάμενες Κατασκευές» είναι το θέμα του ενημερωτικού σεμιναρίου που θα διοργανώνει στον Πύργο το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του προγράμματος προσεισμικού ελέγχου των δημοσίων κτιρίων.

    Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 στο Συνεδριακό Κέντρο Π.Ε. Ηλείας- κτίριο Διοικητηρίου (Μανωλοπούλου 31).

    Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα γίνει ενημέρωση των Μηχανικών για τα δεδομένα και τη μεθοδολογία των προσεισμικών ελέγχων, καθώς και για τα σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία, με ομιλητές διακεκριμένους πανεπιστημιακούς και ανώτερα στελέχη του ΟΑΣΠ.

    Ο πρωτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος, ο οποίος υλοποιείται απ’ τον ΟΑΣΠ και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, θα δώσει μια πλήρη εικόνα για το πρώτο επίπεδο ασφάλειας των δημοσίων κτιρίων, αλλά και μια πλήρη εικόνα για τις ανάγκες παρεμβάσεων που πρέπει να δρομολογηθούν όπου χρειάζεται ή απαιτείται.

    «Οι μηχανικοί έχουμε την εμπειρία να συνδράμουμε αποτελεσματικά και καίρια σε αυτό το τόσο σημαντικό εγχείρημα για την ασφάλεια των πολιτών», αναφέρει ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Βαγγέλης Καραχάλιος. «Με αίσθημα ευθύνης θα φέρουμε εις πέρας και αυτό το έργο, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα ώστε η καταγραφή των δημοσίων κτιρίων να είναι πλήρης και απολύτως εμπεριστατωμένη».

    Πρόγραμμα Σεμιναρίου

    Προσεισμικός έλεγχος και Επεμβάσεις σε Υφιστάμενες Κατασκευές

    Πύργος 13/04/2024

    proseism tee progr

    (Δελτίο Τύπου)

  • ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας: Σεμινάριο στον Πύργο - Προσεισμικός έλεγχος & επεμβάσεις σε υφιστάμενες κατασκευές
    ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας: Σεμινάριο στον Πύργο - Προσεισμικός έλεγχος & επεμβάσεις σε υφιστάμενες κατασκευές

    Το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει στο χώρο του Μικρού Συνεδριακού της Π.Ε. Ηλείας το ερχόμενο Σάββατο 13 Απριλίου από τις 9.00π.μ. έως τις 14.00μ.μ. σεμινάριο με θέμα: "Προσεισμικός έλεγχος & επεμβάσεις σε υφιστάμενες κατασκευές".

    Έχουμε την τύχη αλλά και την ιδιαίτερη τιμή , οι εισηγητές του σεμιναρίου να είναι διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί καθηγητές καθώς και ο Γενικός Διευθυντής του ΟΑΣΠ. Το σεμινάριο γίνεται επ' αφορμή της επικείμενης έναρξης του προγράμματος Προσεισμικών Ελέγχων δημοσίων κτιρίων αλλά δεν απαιτείται οποιουδήποτε είδους δήλωση παρουσίας ή εγγραφή στο μητρώο μη.
    Το πρόγραμμα αναφέρεται αναλυτικά στην παρακάτω αφίσα του σεμιναρίου.
    tee proseism sem 2
    (Δελτίο Τύπου)
  • Σεμινάρια Προσεισμικού Ελέγχου από το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας - Η πρόληψη κυρίαρχο μέλημα μας
    Σεμινάρια Προσεισμικού Ελέγχου από το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας - Η πρόληψη κυρίαρχο μέλημα μας

    Η κουλτούρα της πρόληψης κυρίαρχο μέλημα του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Σεμινάρια σε Πάτρα, Πύργο και Ζάκυνθο για Προσεισμικό Έλεγχο & επεμβάσεις σε υφιστάμενες κατασκευές

    Τρεις ενημερωτικές ημερίδες/σεμινάρια σε Πάτρα, Πύργο και Ζάκυνθο, με θέμα τον προσεισμικό έλεγχο κτιρίων, οργανώνει το προσεχές διάστημα το Τμήμα Δυτικής Ελλάδας του Τεχνικού Επιμελητήριου, με τη συμμετοχή διακεκριμένων πανεπιστημιακών και ανωτέρων στελεχών του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ).

    Οι ημερίδες, το αναλυτικό πρόγραμμα των οποίων θ’ ανακοινωθεί απ’ το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας τις επόμενες μέρες, θα γίνουν την Τετάρτη και Πέμπτη 10-11 Απριλίου στην Πάτρα (διημερίδα), στον Πύργο το Σάββατο 13 Απριλίου και στη Ζάκυνθο την Τετάρτη 17 Απριλίου.

    Μεταξύ των ομιλητών θα είναι Καθηγητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Γενικός Διευθυντής του ΟΑΣΠ Βασίλης Μώκος και ο Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Αντισεισμικών Κατασκευών και Τεχνικής Σεισμολογίας του ΟΑΣΠ Στέφανος Δρίτσος.

    «Στόχος των ενημερωτικών ημερίδων που οργανώνει το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας είναι η διεξοδική ενημέρωση και επιμόρφωση των συναδέλφων σχετικά με τον προσεισμικό έλεγχο στα δημόσια κτίρια» αναφέρει σε δήλωση του ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Βαγγέλης Καραχάλιος, ενώ τονίζει ότι «η σημασία της ανθεκτικότητας στις κατασκευές και στο σχεδιασμό είναι κυρίαρχο μέλημα του ΤΕΕ Δυτικης Ελλάδας. Μόνο με την πρόληψη σώζουμε ζωές και περιουσίες σε βάθος χρόνου»

    Ο κ. Καραχάλιος σημειώνει, επίσης, ότι απ’ τις αυτοψίες των μηχανικών στα δημόσια κτίρια, μέσω του Προγράμματος που υλοποιείται απ’ τον ΟΑΣΠ και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, θα γίνει μια καταγραφή των υφιστάμενων κτιρίων Δημόσιας και Κοινωφελούς χρήσης όπου συναθροίζεται το κοινό, όπως για παράδειγμα τα Νοσοκομεία της χώρας, τα Σχολεία, οι Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Αστυνομικά Τμήματα κ.ο.κ. και ακολούθως θα διακριβωθεί μία πρώτη εκτίμηση της σεισμικής διακινδύνευσής τους προκειμένου να καθοριστούν οι προτεραιότητες σε εθνικό επίπεδο για τον περαιτέρω έλεγχο και αποκατάσταση μέσω κινήτρων και συγκεκριμένων πόρων.

    Επισημαίνεται ότι ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας κ. Καραχάλιος, πέραν του απολύτως αναγκαίου προσεισμικού ελέγχου των δημοσίων κτιρίων έχει προτείνει την δυνατότητα διερεύνησης ενός αντίστοιχου προγράμματος ελέγχου και παρεμβάσεων και στις ιδιωτικές κατασκευές.

    Πρόκειται για την πρόταση του που έχει τίτλο «Θωρακίζω κατ’ οίκον». Δηλαδή την πρόταση κατάρτισης ενός χρηματοδοτικού προγράμματος το οποίο θα επιδοτεί τον προσεισμικό έλεγχο κάθε οικοδομής (με προτεραιότητα τα παλιά κτίρια) και στις περιπτώσεις που υπάρχει διαπίστωση δομικών προβλημάτων όπως ρηγματώσεις σε φέροντα και μη φέροντα στοιχεία, εκτεθειμένος ή διαβρωμένος οπλισμός λόγω ελλιπούς συντήρησης, κακοτεχνίες, καθιζήσεις κτλ. θα επιδοτεί και ένα σημαντικό μέρος των δαπανών επέμβασης και θωράκισης των κτιρίων αυτών.

    (Δελτίο Τύπου)

  • ΠΔΕ: Διαδικτυακό σεμινάριο για την απόκτηση επαγγελματικής ικανότητας μεταφορέα ζώντων ζώων στις  27-28-29 Μαρτίου
    ΠΔΕ: Διαδικτυακό σεμινάριο για την απόκτηση επαγγελματικής ικανότητας μεταφορέα ζώντων ζώων στις  27-28-29 Μαρτίου

    Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ανακοινώνει ότι από τις 27 έως και τις 29 Μαρτίου 2024 θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο για την απόκτηση επαγγελματικής ικανότητας μεταφορέα ζώντων (βοοειδή, αιγοπρόβατα, χοίροι, ιπποειδή, κόνικλοι και πουλερικά) από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Δυνατότητα συμμετοχής έχουν οι κάτοχοι διπλώματος οδήγησης κατηγορίας Γ και άνω σε ισχύ.

    Η παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι υποχρεωτικήγια τις τρεις μέρες καθ’ όλη τη διάρκεια του και τα μαθήματα θα διεξαχθούν διαδικτυακά (εξ αποστάσεως) με τη χρήση συνδέσμου που θα παράσχει η Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΥΠΑΑΤ. Με αυτό τον τρόπο είναι δυνατό να εξυπηρετηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι που θα καταθέσουν αιτήσεις σε όλες τις κτηνιατρικές υπηρεσίας της Χώρας.

    Στο τέλος της εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις δια ζώσης σε χώρους των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 και την Τρίτη 2 Απριλίου 2024 κατόπιν συνεννόησης των εξεταζόμενων με τις εν λόγω υπηρεσίες και υπό την επιτήρηση υπαλλήλων των ανωτέρω υπηρεσιών.

    Οι συμμετέχοντες που δεν θα παρακολουθήσουν από την αρχή ως το τέλος του σεμιναρίου και τις τρεις ημέρες δεν θα έχουν δικαιώματα να συμμετέχουν στις εξετάσεις.

    Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με τις κατά τόπους κτηνιατρικές υπηρεσίες, προκειμένου να καταθέσουν τις αιτήσεις τους και να λάβουν του συνδέσμους για την παρακολούθηση του εκπαιδευτικού σεμιναρίου. Ειδικότερα τα τηλέφωνα επικοινωνίας και δηλώσεων συμμετοχής είναι:

    • Για την ΠΕ Ηλείας στο τηλέφωνο 2621360157
    • Για την ΠΕ Αχαΐας στο τηλέφωνο 2691360573
    • Για την ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας στο τηλέφωνο 2631055182

    (Δελτίο Τύπου)

  • Διασυλλογικοί αγώνες και σεμινάριο πρώτων βοηθειών στην μεγαλύτερη μαχητική οικογένεια της Ηλείας
    Διασυλλογικοί αγώνες και σεμινάριο πρώτων βοηθειών στην μεγαλύτερη μαχητική οικογένεια της Ηλείας

    Διασυλλογικό παιδικό sparring (φιλικοί αγώνες) έλαβε χώρα το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 στο προπονητήριο του Α.Σ Αμαλιάδας «ΑΡΡΑΧΙΩΝ» ΜΜΑ Ilida Fighting Academy όπου συμμετείχαν μικροί αθλητές και από τους συλλόγους Ανδραβίδας «ΚΑΛΛΙΣΘΕΝΗΣ» και Πύργου «ΘΑΛΛΙΑΡΧΟΣ Ο ΗΛΕΙΟΣ».

    Οι μικροί μαχητές αγωνίστηκαν στο κάτω παγκράτιο (grappling, πάλη υποταγής) αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν στην πορεία τους στο άθλημα, αλλά και στις επίσημες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Η συμμετοχή τους δε, δημιουργεί ψυχική αντοχή στους αθλητές καθώς και κίνητρο. Αμέσως μετά τους αγώνες ακολούθησε ένα πολύ σημαντικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών που καλό είναι όλοι να γνωρίζουν.

    Απλά πράγματα που μπορούν να σώσουν ζωές αλλά και να μας κάνουν ενεργούς πολίτες της κοινωνίας.

    seminario protes max 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Επιστημονική Ημερίδα από το Άλμα Ζωής με θέμα: ΚΑΡΚΙΝΟΣ & ΛΕΜΦΟΙΔΗΜΑ το Σάββατο 24/02
    Επιστημονική Ημερίδα από το Άλμα Ζωής με θέμα: ΚΑΡΚΙΝΟΣ & ΛΕΜΦΟΙΔΗΜΑ το Σάββατο 24/02
    Το Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας σας προσκαλεί στην Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: ΚΑΡΚΙΝΟΣ & ΛΕΜΦΟΙΔΗΜΑ που διοργανώνεται από το Σύλλογο μας σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών-ΝΠΔΔ και την Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος ΑΠΛΕΣΟ (Αποκατάσταση Παθήσεων Λεμφικού Συστήματος και Οιδημάτων) καθώς και με την Υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών.

    Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 24 Φεβρουαρίου 2024 και ώρες 10:30-13:00 στον χώρο του
    Mosaic // Culture & Creativity (ΕΡΜΟΥ 112,ΠΑΤΡΑ).

    Στόχος της Ημερίδας είναι η ενημέρωση του κοινού για το Λεμφοίδημα, τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισής του καθώς και η κατανόηση της σημασίας της Έγκαιρης Διάγνωσης μέσα από κατάλληλη Αξιολόγηση.
    Μετά την ολοκλήρωση της ημερίδας θα δοθεί η δυνατότητα σε συγκεκριμένο αριθμό μελών μας, να αξιολογηθεί δωρεάν στο χώρο του Συλλόγου όπου θα βρίσκονται 4 θεραπευτές συγχρόνως από τις 14:00 έως 15:30. Για ραντεβού καλέστε στο 2610-222274 Δευτέρα- Παρασκευή 9:00-17:00.
    alma zois kark patra 2
    Πρόγραμμα Ημερίδας

    10:30 Χαιρετισμοί

    – Πρόεδρος ΣΓΚΜ Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας, Αγγελική Στεφανάκη

    – Συντονιστής ΟΕΕ ΑΠΛΕΣΟ, Ευριπίδης Τριανταφύλλου

    – Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας & Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου

    11:00- 11:15 Τι είναι Λεμφοίδημα;

    Μαρία Τσιούρη, Φυσικοθεραπεύτρια, Certified Lymphedema Therapist.

    Ακράτα – Αχαΐας

    11:15-11:30 Ολοκληρωμένη Αποσυμφορητική Θεραπεία Λεμφοιδήματος

    Πηνελόπη Φερλέ, Φυσικοθεραπεύτρια, Certified Lymphedema Therapist.

    Κρέστενα – Ηλείας

    11:30-11:45 Ο ρόλος της έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης

    Ιωάννα Μπαγιωνέτα, Φυσικοθεραπεύτρια, Certified Lymphedema Therapist,

    Μέλος ΣΕ ΟΕΕ ΑΠΛΕΣΟ. Πάτρα – Αχαΐας

    11:45-12:00 Η Αυτοδιαχείριση στο λεμφοίδημα

    Ευριπίδης Τριανταφύλλου, Φυσικοθεραπευτής MSc,

    Certified Lymphedema Therapist & MLD/CDT Cert. Instructor,

    Συντονιστής ΟΕΕ ΑΠΛΕΣΟ. Μοσχάτο – Αττικής

    12:15- 12:30 Λεμφοίδημα από την πλευρά του ασθενή

    Μαριγιάννα Καρρά, Μέλος ΣΓΚΜ Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας

    12:30- 12:45 Δωρεάν αξιολόγηση ασθενών – Παρουσίαση προγράμματος

    Κωνσταντίνος Ασματζής, Φυσικοθεραπευτής BSc, Certified Lymphedema Therapist,

    Αναπληρωτής Συντονιστής ΟΕΕ ΑΠΛΕΣΟ. Παλαιό Φάληρο – Αττικής.

    Ελένη Μητροπούλου, Κοινωνική λειτουργός ΣΓΚΜ Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας

    12:45- 13:00 Σχόλια- Ερωτήσεις


    Με την ημερίδα αυτή, ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας, ξεκινά το Πρόγραμμα Αξιολόγησης & Πρόληψης Λεμφοιδήματος σε συνεργασία με την ΟΕΕ ΑΠΛΕΣΟ του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.

    Το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε κάθε γυναίκα που έχει υποβληθεί σε επεμβάσεις για καρκίνο μαστού, ακτινοθεραπεία ή χημειοθεραπεία ή έχει ενδείξεις παρουσίας λεμφοιδήματος και περιλαμβάνει δωρεάν ατομικό ραντεβού αξιολόγησης στο γραφεία του Συλλόγου σε καθορισμένη ημέρα κάθε μήνα που θα ανακοινωθεί σύντομα.

    Η αξιολόγηση θα πραγματοποιείται εθελοντικά από εξειδικευμένους φυσικοθεραπευτές, μέλη της ΟΕΕ ΑΠΛΕΣΟ – ΠΣΦ, μαζί με παροχή συμβουλών για την μετέπειτα διαχείριση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης.

    Στόχος του προγράμματος είναι ,μέσω της αξιολόγησης, η Έγκαιρη Διάγνωση του Λεμφοιδήματος και η παροχής κατάλληλης και εξατομικευμένης συμβουλευτικής για την διαχείρισή του.
    Σας ευχαριστούμε πολύ και θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά.
    (Δελτίο Τύπου)
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο