Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2024 15:14

Ιππική Βραδιά 2024 στο Κτήμα & Zoo Park Πολυζωγόπουλου, την Τρίτη 13/08

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Για άλλη μια χρονιά το «Κτήμα Πολυζωγόπουλου» διοργανώνει Ιππική Βραδιά, μια εκδήλωση αφιερωμένη στους ιππείς και τους φίλους του αλόγου.

Παρουσίαση: ΤΡΙΤΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 ΩΡΑ 22:00
Τοποθεσία: Σιμόπουλο Πηνείας, Νομός Ηλείας
Κρατήσεις : 693 659 1452

Να είστε όλοι εκεί για μια αξέχαστη βραδιά. Θα ακολουθήσει γλέντι με πολύ κέφι, ντόπια γουρουνοπούλα, ψητά της ώρας και άφθονο κρασί!

Για τα παιδιά η επαφή με τα άλογα θα τα γεμίσει συναισθήματα χαράς καθώς θα έχουν την δυνατότητα να πάρουν τα πρώτα μαθήματα ιππασίας και να φωτογραφηθούν με τα άλογα.

Με σεβασμό και αγάπη για τα ζώα και το περιβάλλον.

Το «Κτήμα Πολυζωγόπουλου» στο Σιμόπουλο Ηλείας είναι ένας πολυχώρος αναψυχής για μικρούς & μεγάλους.

Στον Πολυχώρο μας λειτουργεί :

Φάρμα Ζώων με Δωρεάν είσοδο,

Εστιατόριο,

Καφετέρια,

Πισίνα,

Παιδική Χαρά &

Γήπεδο 5x5 για τους μικρούς μας φίλους.

*Η επιχείρησή μας λειτουργεί καθημερινά 10:00 πρωί μέχρι αργά το βράδυ και μπορεί να φιλοξενεί πελάτες και σε εξωτερικούς χώρους καφέ και εστιατορίου. Η είσοδος στο Κτήμα και στην Φάρμα Ζώων είναι Δωρεάν.

Διοργάνωση
«Κτήμα Πολυζωγόπουλου»
Πολυχώρος Αναψυχής
Σιμόπουλο Ηλείας
☎ Κρατήσεων : 693 659 1452
[email protected]
https://kthmapolyzogopoulou.com/horses/ippiki-vradia-2024

ktima poluzogo ippiki 2

Σχετικά με το Κτήμα & Zoo Park Πολυζωγόπουλου

Το κτήμα Πολυζωγόπουλου βρίσκεται στο Σιμόπουλο Ηλείας και σας προσφέρει στιγμές διασκέδασης και χαλάρωσης σε ένα πολυχώρο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς όπου λειτουργεί :

  • Εστιατόριο όπου μπορείτε να γευτείτε παραδοσιακή Ελληνική κουζίνα από ντόπια προϊόντα της περιοχής μας και από το μποστάνι μας, συνοδευόμενα πάντα με ντόπιο καλό κρασί. Το εστιατόριο-καφέ μας, διαθέτει και πισίνα ελεύθερη για το κοινό.
  • Αίθουσα και εξωτερικός χώρος που διατίθενται για διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως γάμους, βαπτίσεις, γενέθλια, ομιλίες, κτλ.
  • Φάρμα που φιλοξενούνται ζώα της Ελληνικής πανίδας, αλλά και εξωτικά ζώα, σε ειδικά διαμορφωμένους επισκέψιμους χώρους.
  • Πάρκο ένας επισκέψιμος χώρος για συλλόγους, ΚΑΠΗ, σχολικές εκδρομές με δωρεάν ελεύθερη είσοδο.
  • Παιδική χαρά και χώρος για ατελείωτα παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους.

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2024 13:04

Σχετικά Άρθρα

  • Τρόμος για οδηγό στην Αμφιλοχία: «Βούτηξε» σε γκρεμό προσπαθώντας να αποφύγει άγρια άλογα
    Τρόμος για οδηγό στην Αμφιλοχία: «Βούτηξε» σε γκρεμό προσπαθώντας να αποφύγει άγρια άλογα

    Ένα απρόοπτο περιστατικό σημειώθηκε στον δρόμο Αμφιλοχία – Κομποθέκλα όπου ένας οδηγός ήρθε αντιμέτωπος με αγέλη αγρίων αλόγων.

    Καθώς οδηγούσε, βραδινές ώρες και λίγο πριν φτάσει στη γέφυρα στον μύλο, μια ξαφνική εμφάνιση κοπαδιού άγριων αλόγων έβαλε τη ζωή του σε κίνδυνο.

    Τα άγρια άλογα, που κυνηγούσαν σκυλιά, καλπάζοντας με ορμή προς το μέρος του, τον ανάγκασαν να κάνει έναν απότομο ελιγμό για να αποφύγει την αναπόφευκτη σύγκρουση.

    Το αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του και βρέθηκε να κατρακυλά σε έναν γκρεμό. Ο οδηγός, αν και τραυματίστηκε, στάθηκε τυχερός που γλίτωσε τη ζωή του. Το όχημά του, ωστόσο, υπέστη σοβαρές ζημιές.

    Ένα διαρκές πρόβλημα

    Δυστυχώς, αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό που προκαλείται από την παρουσία άγριων αλόγων στα πεδινά της περιοχής. Την τελευταία δεκαετία, τα άγρια άλογα έχουν αυξήσει την παρουσία τους τόσο στα πεδινά όσο και μέσα στα χωριά όπως η Βαρετάδα, η Κεχρινιά και τα Σαρδίνια.

    Τα ζώα αυτά περιπλανιούνται μέρα και νύχτα, δημιουργώντας προβλήματα στις καλλιέργειες των ντόπιων, αλλά και απειλώντας την ασφάλεια των κατοίκων και των οδηγών.

    Η έντονη ανθρώπινη παρέμβαση στις κορυφές του Πεταλά και η αυξανόμενη παρουσία λύκων φαίνεται να είναι οι κύριοι λόγοι που τα άγρια άλογα αναζητούν καταφύγιο και τροφή στα χαμηλότερα υψόμετρα, πιο κοντά στους ανθρώπινους οικισμούς.

    Αυτή η κατάσταση έχει γίνει μόνιμη αιτία ανησυχίας για τους κατοίκους, που βλέπουν τη γη τους και τις περιουσίες τους να κινδυνεύουν από αυτά τα όμορφα, αλλά ανεξέλεγκτα ζώα.

    Παρά τις συνεχείς φωνές των κατοίκων για λήψη μέτρων και αντιμετώπιση του προβλήματος, οι τοπικές και κρατικές αρχές φαίνεται να αδιαφορούν. Η παρουσία των άγριων αλόγων συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα, χωρίς καμία ουσιαστική κίνηση για την αντιμετώπισή τους.

    Αυτό το περιστατικό στην Αμφιλοχία είναι μόνο ένα από τα πολλά που μαρτυρούν την ανάγκη για άμεση δράση. Τα άγρια άλογα είναι μέρος της φυσικής κληρονομιάς, αλλά η άναρχη παρουσία τους σε κατοικημένες περιοχές αποτελεί κίνδυνο.

    Οι κάτοικοι αναρωτιούνται πόσο ακόμα θα πρέπει να περιμένουν, προτού συμβεί κάτι χειρότερο. Θα παραμείνει το πρόβλημα ανεπίλυτο ή θα υπάρξει επιτέλους παρέμβαση για την προστασία τόσο των ανθρώπων όσο και των ζώων;

    Η αγωνία συνεχίζεται, και το κάλεσμα για άμεση δράση γίνεται πλέον επιτακτικό.

    Πηγή: e-maistros.gr - Αgrinionews.grΑgrinionews.gr

  • Μεσολόγγι: Μυστήριο η εξαφάνιση δεκάδων αδέσποτων αλόγων - Οι καταγγελίες και ο καβγάς δύο χωριών
    Μεσολόγγι: Μυστήριο η εξαφάνιση δεκάδων αδέσποτων αλόγων - Οι καταγγελίες και ο καβγάς δύο χωριών

    Μυστήριο με τις διαδοχικές εξαφανίσεις κοπαδιών αδέσποτων αλόγων, από διάφορες περιοχές της Ελλάδος, με τα σενάρια για την τύχη των ιπποειδών να δίνουν και να παίρνουν, καθώς αυτή τη στιγμή κανείς δεν γνωρίζει τι έχει συμβεί και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

    Μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση 60 και πλέον αδέσποτων αλόγων από την περιοχή της Καρδίτσας, στην Θεσσαλία, μια νέα καταγγελία που έρχεται στο φως έχει σημάνει ξανά συναγερμό στις φιλοζωικές οργανώσεις, αλλά και τους αρμόδιους φορείς.

    Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιπποειδών, Θανάσης Χελιώτης, το τελευταίο διάστημα έχουν χαθεί τα ίχνη σχεδόν 150 αλόγων από το Μεσολόγγι «Είχαμε μια εικόνα για περίπου 150 ζώα σε ορεινή περιοχή του Μεσολογγίου, τα οποία σταδιακά εκδιώχτηκαν από κάποιους και μετακινήθηκαν σε άλλη περιοχή. Σήμερα, όμως, έχουν χαθεί τα ίχνη των αλόγων και δεν ξέρουμε τι μπορεί να έχει συμβεί», εξήγησε ο κ. Χελιώτης.

    Το μήλον της Έριδος

    Υπενθυμίζεται ότι, λίγους μήνες πριν, η ύπαρξη του κοπαδιού φέρεται να είχε αποτελέσει το «μήλον της Έριδος» για κατοίκους δύο χωριών στην περιοχή του Μεσολογγίου. Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι του χωριού Αγίου Γεωργίου κατηγορούν αυτούς του Γαλατά, για προώθηση των αλόγων στην περιοχή τους με αποτέλεσμα να καταστραφούν οι καλλιέργειες τους.

    «Περάσαν τα άλογα σε άλλον δήμο. Εμείς δεν είχαμε άγρια άλογα και εμφανίστηκαν ξαφνικά. Άτομα από τον Γαλατά πήραν τον νόμο στα χέρια τους. Έχουμε πληροφορίες ότι τα έφεραν από εκεί. Πρέπει να φύγουν τα άλογα, γιατί κάνουν ζημιές», έλεγε στο Ionian TV κάτοικος που ασχολείται με την καλλιέργεια γης στον Άγιο Γεώργιο.

    «Βλέπουμε μόνο τρία άλογα – Δεν ξέρουμε τι απέγιναν»

    Ο πρόεδρος της κοινότητας του Γαλατά, Ελευθέριος Μπαλωμένος μιλώντας στο enikos.gr, ανέφερε ότι πράγματι έχει μειωθεί αισθητά ο αριθμός των αλόγων στην περιοχή, αλλά και ότι ποτέ δεν ήταν 150. «Είναι υπερβολή να λέμε ότι ήταν περίπου 150. Εμείς υπολογίζουμε 60-70. Πράγματι, όμως, τώρα βλέπουμε μόνο 3 να κυκλοφορούν. Έχει μειωθεί αισθητά ο αριθμός τους. Όταν ήταν όλα είχαμε θέματα με τις καλλιέργειες, όπου και προξενούσαν καταστροφές, αλλά τώρα δεν υπάρχει κανένα θέμα», σημείωσε ο ίδιος.

    Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του Αγίου Γεωργίου, Δημήτρης Παλασκώνης, σε δηλώσεις του στο enikos.gr, σημείωσε ότι τα ζώα αφού έφτασαν στην κοινότητα, την επόμενη μέρα επέστρεψαν πίσω. «Όντως, είχαμε ένα θέμα πριν από λίγους μήνες με τα ζώα από τον Γαλατά, τα οποία ήρθαν στο χωριό μας και κατέστρεψαν μελίσσια, καλλιέργειες κλπ. Την επόμενη μέρα, όμως, τα ζώα πήραν τον δρόμο της επιστροφής και γύρισαν πίσω στον Γαλατά. Έκτοτε, δεν ξέρουμε τι απέγιναν», πρόσθεσε ο κ. Παλασκώνης.

    Η περίπτωση της Καρδίτσας

    Επιπλέον, περίπου στις αρχές Μαΐου, μια ανάρτηση του «Συλλόγου Προστασίας Κακοποιημένων Ζώων Λάρισας “Ελεύθερος”», για την εξαφάνιση 60 και πλέον αδέσποτων αλόγων, είχε κινητοποιήσει τις Αρχές, χωρίς όμως ακόμα να έχουν εντοπιστεί τα ίχνη τους.

    Μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή τους, έκαναν λόγο για αρπαγή των ζώων από «επαγγελματίες κλέφτες», αφού τα ίδια είναι άγρια και δύσκολα θα μπορούσαν να τιθασευτούν από κάποιον χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις.

    Αναλυτικά η ανάρτηση:

    «Μυστήριο περιστατικό συνέβη στη Θεσσαλία. Με άγνωστο τρόπο εξαφανίστηκε ολόκληρη μονάδα 60 περίπου ελεύθερων αλόγων. Το μυστήριο είναι ότι τα άλογα δεν ήταν τόσο ήρεμα, και ένας τέτοιος αριθμός μας οδηγεί σε επαγγελματίες κλέφτες. Τα ζώα ζούσαν στο Πετρίλο Καρδίτσας στο Δήμο Ανατολικής Αργιθέας. Αν ξέρετε κάτι αν είδατε η αν ακούσατε επικοινωνήστε με την σελίδα μας η στα τηλέφωνα του σωματείου. Βοηθήστε σώστε τις ψυχούλες. Μεγάλη βοήθεια θα είναι για εμάς να επικοινωνήσουν μαζί μας άτομα που έχουν την κατάλληλη εμπειρία και ασχολούνται με άλογα».

    Πηγή: Cnn.gr
  • Τα τελευταία άγρια άλογα στον κόσμο επέστρεψαν στο Καζακστάν μετά δύο αιώνες
    Τα τελευταία άγρια άλογα στον κόσμο επέστρεψαν στο Καζακστάν μετά δύο αιώνες

    Μια ομάδα από τα τελευταία άγρια άλογα στον κόσμο επέστρεψαν στην πατρίδα τους, το Καζακστάν, ύστερα από απουσία περίπου 200 ετών.

    Τα επτά άλογα, τέσσερις φοράδες από το Βερολίνο, ένας επιβήτορας και δύο ακόμα φοράδες από την Πράγα, μεταφέρθηκαν στη χώρα της κεντρικής Ασίας με μεταγωγικό αεροπλάνο της τσεχικής πολεμικής αεροπορίας.

    Τα άγρια άλογα, γνωστά ως άλογα Przewalski, κάποτε περιπλανιόντουσαν στα απέραντα λιβάδια της στέπας της κεντρικής Ασίας, όπου πιστεύεται ότι τα άλογα εξημερώθηκαν για πρώτη φορά πριν από περίπου 5.500 χρόνια.

    Είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι ίππευαν και άρμεγαν άλογα στο βόρειο Καζακστάν σχεδόν 2.000 χρόνια πριν από τις πρώτες καταγραφές εξημέρωσης στην Ευρώπη. Η ανθρώπινη δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένου του κυνηγιού των ζώων για το κρέας τους, καθώς και η κατασκευή δρόμων, η οποία κατακερμάτισε τον πληθυσμό τους, οδήγησε τα άλογα κοντά στην εξαφάνιση τη δεκαετία του 1960, όπως αναφέρει ο Guardian.

    Ο Filip Mašek, εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου της Πράγας, δήλωσε: «Πρόκειται για τα μόνα εναπομείναντα άγρια άλογα στον κόσμο. Τα Μάστανγκ της Αμερικής είναι εξημερωμένα άλογα που έγιναν άγρια».

    Τα άλογα που επανεισάγονται στο Καζακστάν προέρχονται από δύο ομάδες που επέζησαν στους ζωολογικούς κήπους του Μονάχου και της Πράγας.

    Τι σημαίνει η επιστροφή τους

    Η επιστροφή των αλόγων από τον ζωολογικό κήπο της Πράγας θα συμβάλει στην αύξηση της βιοποικιλότητας στην περιοχή, δήλωσε ο Mašek.

    «Τα άλογα διασπείρουν σπόρους με την κοπριά τους και όταν σκάβουν τα φυτά, βοηθούν το νερό να φτάσει στο έδαφος. Λιπαίνουν επίσης τη στέπα με την κοπριά τους».

    «Για μένα», είπε, «ο στόχος ενός σύγχρονου ζωολογικού κήπου δεν είναι μόνο η προστασία και η αναπαραγωγή ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση, αλλά και η επιστροφή τους στην άγρια φύση, όπου ανήκουν».

    Ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου της Πράγας, Miroslav Bobek, δήλωσε ότι η άφιξη των αλόγων ήταν «σχεδόν ένα θαύμα», δεδομένης της σχετικά σύντομης προετοιμασίας για τη μετεγκατάσταση και των απροσδόκητων πλημμυρών στο κεντρικό Καζακστάν τον περασμένο μήνα.

    «Αυτή είναι η αρχή ενός εντελώς νέου κεφαλαίου στην ιστορία του τελευταίου άγριου αλόγου στον πλανήτη», ανέφερε.

    Το 2011, ο ζωολογικός κήπος της Πράγας συμμετείχε σε μια επανεισαγωγή αλόγων Przewalski στη Μογγολία. Το έργο, για το οποίο πραγματοποιήθηκαν εννέα πτήσεις αλόγων, συνεχίστηκε μέχρι το 2019, όταν ο πληθυσμός σταθεροποιήθηκε. Τώρα υπάρχουν περίπου 1.500 από τα άγρια άλογα στη Μογγολία.

    Ο Mašek δήλωσε ότι το σχέδιο είναι να μεταφερθούν συνολικά 40 άλογα στο κεντρικό Καζακστάν τα επόμενα πέντε χρόνια.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Κτηνωδία στα Γρεβενά: Αφαίρεσαν 700 κιλά κρέατος από τα άλογα που σκότωσαν και τεμάχισαν - «Τα πήραν για φαγητό»
    Κτηνωδία στα Γρεβενά: Αφαίρεσαν 700 κιλά κρέατος από τα άλογα που σκότωσαν και τεμάχισαν - «Τα πήραν για φαγητό»

    Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι νέες πληροφορίες για τον μαρτυρικό θάνατο που έιχαν 4 άλογα στην περιοχή Σαμαρίνα στα Γρεβενά.

    Τα 4 από τα 5 άλογα που ήταν σε κτήμα στην περιοχή Χελιμόδι βρέθηκαν πυροβολημένα και τεμαχισμένα σε πολλά κομμάτια από τον ιδιοκτήτη τους ο οποίος κάλεσε και την αστυνομία.

    Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, τα 3 από τα άλογα ήταν ακρωτηριασμένα και μάλιστα με «χειρουργικό» τρόπο. Έλειπαν τα πόδια τους και κομμάτια από την ωμοπλάτη. Το ρεπορτάζ του Mega αναφέρει ότι σύμφωνα με υπολογισμούς οι δράστες αφαίρεσαν από τα άτυχα ζώα κρέας των 700 κιλών.

    Φαίνεται πως πρόκειται για γεγονός που δείχνει προς πιθανή παράνομη πώληση κρέατος, καθώς τα άλογα έχουν πολύ ακριβό κρέας. Σημειώνεται ότι στη χώρα μας απαγορεύεται η πώληση και βρώση αλογίσιου κρέατος.

    «Τέσσερα άλογα, τα πυροβόλησαν. Τα τραβήξανε με το αυτοκίνητο, τα βάλανε σε μια γωνιά εκεί και τα ξεκοκαλίσανε». Μέσα στον στάβλο υπήρχαν και άλλα άλογα, που άρχισαν να τρέχουν και χάθηκαν, όπως μας λέει ο ιδιοκτήτης, στο βουνό. Από το πρωί τα ψάχνει, χωρίς όμως να έχει καταφέρει να τα εντοπίσει.

    Τα άλογα βρέθηκαν νεκρά, κατακρεουργημένα, χθες το απόγευμα. Ο ιδιοκτήτης έκανε καταγγελία στην αστυνομία, αλλά μέχρι στιγμής οι έρευνες δεν έχουν οδηγήσει στον εντοπισμό των δραστών. «Έβγαλαν τα πόδια, έβγαλαν τα κρέατα από την σπονδυλική στήλη και τα πήρανε. Τα πήραν για φαγητό τώρα, δεν ξέρω. Πήραν τα μπούτια τα μπροστινά, τις πλάτες. Ένα σφαγείο, ένα μακελειό. Μιλάμε τέτοιο πράγμα ούτε τα αγρίμια».

    Στην περιοχή βρέθηκαν φυσίγγια και ίχνη από ρόδες αυτοκινήτου.

    Σκότωσαν και τεμάχισαν άλογα στα Γρεβενά -Τι λέει κτηνίατρος για το φρικιαστικό έγκλημα

    Ο κτηνίατρος Φώτης Αμπατζίδης μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το φρικιαστικό αυτό έγκλημα.

    «Είναι πολύ σοκαρισμένη η κοινωνία των Γρεβενών, είναι ένα πρωτόγνωρο γεγονός. 25 χρόνια κτηνίατρος έχουμε δει πράγματα αλλά τέτοιο σοκαριστικό γεγονός δεν έχω δει. Ο ιδιοκτήτης είναι σοκαρισμένος, πήγε να δει τα άλογά του και βρέθηκε μπροστά σε αυτό το θέαμα. Δεν πάει το μυαλό του κάπου. Την υπόθεση έχει αναλάβει η ασφάλεια Γρεβενών κάτι παραπάνω θα ξέρουν αυτοί, αλλά δεν πάει κάπου το μυαλό μας. Σίγουρα κάποιος έκατσε ώρα εκεί. Ο χώρος ήταν περιφραγμένος αλλά αυτά βοσκούσαν λίγο πιο έξω, στον βοσκότοπο. Άρα τα κυνήγησαν, τα τρόμαξαν, τα στρίμωξαν μέσα, τα πυροβόλησαν και τα ακρωτηρίασαν, τα τεμάχισαν κυριολεκτικά. Πήραν τα ωφέλιμα μέρη του σώματος των αλόγων», υπογράμμισε ο κτηνίατρος.

    Από την πλευρά του ο υπεύθυνος περίθαλψης άγριων ζωών στην Καστοριά, Νίκος Παναγιωτόπουλος είπε:

    «Δεν έχουμε ξανασυναντήσει τέτοια περίπτωση στα Βαλκάνια. Δεν ξέρω τι οδήγησε έναν άνθρωπο να κάνει τέτοια αποτρόπαια πράξη. Έχει τύχει στο παρελθόν να δούμε σκοτωμένη αρκούδα που να λείπουν ωφέλιμα μέρη του σώματός του ζώου», είπε αρχικά.

    «Θα πρέπει να βρεθεί άμεσα αυτός που έκανε αυτή την φρικιαστική πράξη, όπως έχει γίνει και σε άλλα ζώα που έχουμε αντιμετωπίσει πχ με τις αρκούδες πριν από έναν μήνα. Στην περιοχή υπάρχει σιωπή, δεν μιλάει ο κόσμος, πρέπει να σταματήσει αυτή η συνενοχή. Ας θυμηθεί αν έχει συγκρουστεί ο ιδιοκτήτης με κάποιον άλλον για τα ζώα τους », συμπλήρωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Κτηνωδία στα Γρεβενά: «Τα πήραν για κρέας» - Τι λέει ο ιδιοκτήτης των αλόγων που δολοφονήθηκαν
    Κτηνωδία στα Γρεβενά: «Τα πήραν για κρέας» - Τι λέει ο ιδιοκτήτης των αλόγων που δολοφονήθηκαν

    Φρίκη προκάλεσε η πρωτοφανής είδηση για τον θάνατο πέντε αλόγων στην περιοχή της Σαμαρίνας Γρεβενών. Άγνωστοι πυροβόλησαν με όπλο και σκότωσαν πέντε άλογα στην περιοχή Χελιμόδι της Σαμαρίνας Γρεβενών. Ύστερα τα τεμάχισαν...

    Τα πήραν...για κρέας

    Σύμφωνα με το OPEN, τέσσερα άλογα βρέθηκαν τεμαχισμένα ενώ ένα αγνοείται. Τα άλογα άνηκαν σε εκτροφείς και ο ιδιοκτήτης κατήγγειλε ότι τα σκότωσαν και τα τεμάχισαν «για να πάρουν το κρέας».

    Τα άλογα βρέθηκαν νεκρά το απόγευμα από τον ιδιοκτήτη τους, που είχε πάει να τα ταΐσει, ο οποίος και ειδοποίησε την αστυνομία.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • 89η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας: Χιλιάδες θεατές σε ένα πραγματικά εντυπωσιακό θέαμα! (photos)
    89η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας: Χιλιάδες θεατές σε ένα πραγματικά εντυπωσιακό θέαμα!
    Η Ανδραβίδα γιόρτασε την εντυπωσιακή 89η Ιππική Έκθεση που διοργανώθηκε το τριήμερο 15 έως 17 Σεπτεμβρίου. Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου δεκάδες αναβάτες με άλογα διαφόρων φυλών προσέφεραν ένα μοναδικό θέαμα στους χιλιάδες θεατές που κατέκλυσαν το Ιππικό Κέντρο Ανδραβίδας.
    Ασκήσεις δεξιοτεχνίας και μοναδικής αρμονίας καθήλωσαν το κοινό, ενώ τα μέτρα ασφαλείας για τους αναβάτες ήταν αυστηρά.
    Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας κήρυξε την έναρξη των αγώνων αναφερόμενος στο «ιστορικό βάρος» που κουβαλά η Ιππική Έκθεση της Ανδραβίδας, ενώ τόνισε πως ο Δημοτική Αρχή έχει δεσμευτεί για την αναβάθμιση της Ιππικής Έκθεσης σε Διεθνή.
    Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε η μεγάλη γιορτή με την βράβευση αλόγων και ιππέων.
    [widgetkit id="6" name="######### Gallery για Άρθρα #########"]
  • Αιτωλοακαρνανία: Κι άλλο νεκρό άλογο από πυροβολισμούς στον Πεταλά
    Αιτωλοακαρνανία: Κι άλλο νεκρό άλογο από πυροβολισμούς στον Πεταλά

    Ο αποδεκατισμός των άγριων αλόγων του Πεταλά δυστυχώς συνεχίζεται…

    Ακόμη ένα νεκρό άγριο άλογο εντοπίστηκε στην περιοχή Γράνα Λεπενούς και οι φόβοι ότι κάποιος ή κάποιοι έχουν βάλει «στο μάτι» τα άλογα μεγαλώνουν- κι όχι άδικα.

    Οι αρχές απαιτείται να κινητοποιηθούν άμεσα ώστε να εντοπίσουν ποιος ή ποιοι κρύβονται πίσω από τα φρικιαστικά περιστατικά.

    Νεκρό άλογο, σημειωτέον, εντοπίστηκε στις αρχές του Νοέμβρη στην Ασπροκκλησιά, ανεβάζοντας τότε τον αριθμό των νεκρών αλόγων που εντοπίστηκαν στα τέσσερα.

    Υπενθυμίζεται ότι στο βουνό του Πεταλά, υπάρχει ένας από τους μεγαλύτερους πληθυσμούς αγρίων αλόγων στην Ευρώπη, όμως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμιά δράση ή ενέργεια για την προστασία τους ώστε να γίνει καταγραφή τους, να μελετηθούν οι συμπεριφορές τους, οι ανάγκες τους σε τροφή και νερό, η αναπαραγωγή τους κλπ μέσω της δημιουργίας πάρκου άγριας ζωής.

    Πηγή: Αgriniopress.gr

  • Απίστευτη κτηνωδία στην Αιτωλοακαρνανία: Βρέθηκε και τέταρτο νεκρό άγριο άλογο
    Απίστευτη κτηνωδία στην Αιτωλοακαρνανία: Βρέθηκε και τέταρτο νεκρό άγριο άλογο

    Ακόμη ένα νεκρό άγριο άλογο εντοπίστηκε σήμερα στην περιοχή Ασπροκκλησιά στον κάμπο της Λεπενούς, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών αλόγων που εντοπίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στα τέσσερα.

    Στην περιοχή, μετά την γνωστοποίηση της μαζικής δολοφονίας των αλόγων έσπευσαν και αστυνομικές δυνάμεις για την ανεύρεση των δραστών. Την σχετική έρευνα έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου. Κτηνίατρος που εξέτασε τα νεκρά ζώα διαπίστωσε πως τα άλογα είναι νεκρά σχεδόν είκοσι ημέρες και πως είναι δύσκολο να καθοριστεί η αιτία θανάτου.

    Απαιτείται πάντως «σάρωμα» της ευρύτερης περιοχής, ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και άλλα νεκρά ζώα, ή να συλλεγούν περισσότερα στοιχεία όπως κάλυκες κλπ.

    Αγρότες της περιοχής κάνουν λόγο για μια μεγάλη αγέλη αγρίων αλόγων που μπήκε στο στόχαστρο αγνώστων που όπως φαίνεται άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως προς αυτά. Θεωρούν μάλιστα πως ο αριθμός των νεκρών ή τραυματισμένων ζώων είναι ενδεχομένως πολύ μεγαλύτερος.

    Στο βουνό του Πεταλά, απ’όπου προέρχονται τα άλογα, υπάρχει ένας απο τους μεγαλύτερους πληθυσμούς αγρίων αλόγων στην Ευρώπη, όμως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμιά δράση ή ενέργεια για την προστασία τους, μέσω κάποιου ευρωπαϊκού προγράμματος για παράδειγμα, ώστε να γίνει καταγραφή τους, να μελετηθούν οι συμπεριφορές τους, οι ανάγκες τους σε τροφή και νερό, η αναπαραγωγή τους κλπ μέσω της δημιουργίας πάρκου άγριας ζωής για παράδειγμα.
    Στην ίδια περιοχή όμως, υπάρχει ο ΧΥΤΑ του δήμου Αγρινίου, καθώς και τεράστιες ανεμογεννήτριες που έχουν εγκταστασθεί στην κορυφογραμμή του βουνού…

    Μια προσπάθεια διάσωσης-ανάδειξης των αγρίων αλόγων, έχει ξεκινήσει απο το 2021 στην Ξάνθη, που λαμβάνει υπόψιν και τον ανθρώπινο παράγοντα: τις επιπτώσεις δηλαδή της παρουσίας των αγρίων αλόγων στην καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής, στις καλλιέργειες , ακόμη και στην οδική ασφάλεια.

    Πηγή: Αgriniopress.gr - Tempo24.news

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο