Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2024 09:06

Ν.Μ. Κρεστένων: Με ροζ χρώμα για την ευαισθητοποίηση του καρκίνου του μαστού

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Ειδική εκδήλωση την Πέμπτη στην πλ. Κρεστένων

Με ροζ χρώμα φωτίστηκε η Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού.
Η συμβολική φωταγώγηση έχει ως στόχο να μας υπενθυμίσει για ακόμη μια χρονιά τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.
Το πρόγραμμα φωταγώγησης σημαντικών κτηρίων σε ροζ χρώμα πραγματοποιείται παγκοσμίως κατά τον μήνα Οκτώβριο ως ένδειξη αλληλεγγύης στην Παγκόσμια Εκστρατεία "Pink October" κατά του καρκίνου του μαστού!!

Παράλληλα, η Αν.Διοικήτρια του Γ.Ν Ηλείας Ν.Μ.Κρεστένων
Αριστέα Παπαδοπούλου απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους, για μια ξεχωριστή ενημερωτική δράση για τον καρκίνο του μαστού που διοργανώνει η Νοσηλευτική Μονάδα την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου στην κεντρική πλατεία Κρεστένων και ώρες 10:00 -12:00. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας και τον Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.krest mastos 2

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2024 12:35

Σχετικά Άρθρα

  • Μ.Ν. Κρεστένων: Δράση με μηνύματα ζωής και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού
    Μ.Ν. Κρεστένων: Δράση με μηνύματα ζωής και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού

    Πήγανε όλοι πλατεία για καλό σκοπό!

    Μηνύματα ζωής και ευαισθητοποίησης έστειλαν δεκάδες γυναίκες στην ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η Ν.Μ. Κρεστένων σε συνεργασία με το Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας και τον Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

    Το πρώτο ραντεβού δόθηκε νωρίς το πρωί στην είσοδο της Νοσηλευτικής Μονάδας όπου δεκάδες γυναίκες έκαναν τον «ροζ περίπατο», ως ένδειξη αλληλεγγύης στην Παγκόσμια Εκστρατεία κατά του καρκίνου του μαστού, μοιράζοντας ενημερωτικό έντυπο στους πολίτες, μέχρι την πλατεία. Με βασικό σύνθημα «Η έγκαιρη πρόληψη σώζει ζωές» ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των ομιλητών, με την Αν. Διοικήτρια ΓΝ Ηλείας-ΝΜ Κρεστένων Αριστέα Παπαδοπούλου να αναφέρεται στη σημασία του προληπτικού ελέγχου που συνδέεται άμεσα με την αντιμετώπιση της ασθένειας και τον αριθμό των εξετάσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στη Μονάδα.

    «Στη Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων μέσω του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά» και σε συνεργασία με το «Άλμα Ζωής Πάτρας» έχουν εξεταστεί δωρεάν, με κλινική εξέταση πάνω από 150 γυναίκες από τον Ομότιμο Καθηγητή Χειρουργικής Ογκολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Δημήτρη Κούκουρα και τον Μαστολόγο-Χειρουργό Μαστού κ. Ιωάννη Χαβελέ, ενώ σε συνεργασία με το Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας έχουν συμμετάσχει στην λήψη ΠΑΠ τέστ πάνω από 500 γυναίκες. Η πρόληψη, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού στην Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων είναι μέσα στις άμεσες προτεραιότητες που έχουμε θέσει ως Διοίκηση από την έναρξη της θητείας μου μέχρι σήμερα, έχοντας διοργανώσει ανάλογες δράσεις με δωρεάν κλινικές εξετάσεις , ενημερώσεις και ομιλίες με εξαιρετικούς ιατρούς και επιστήμονες καθώς και Κοινωνικούς Λειτουργούς που προσφέρουν τις ιατρικές τους οδηγίες και συμβουλές εντελώς δωρεάν» τόνισε η κ. Παπαδοπούλου απευθύνοντας θερμές ευχαριστίες σε όλους τους φορείς για την άψογη συνεργασία με κοινό γνώμονα την καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.

    Η σημασία της πρόληψης

    Λαμβάνοντας το λόγο η Αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Αθανασία Κουσκουρή, μετέφερε το θερμό χαιρετισμό του Δημάρχου Σάκη Μπαλιούκου, λέγοντας πως στηρίζει ενεργά κάθε δράση πρόληψης της δημόσιας υγείας. Αναφερόμενη στον καρκίνο του μαστού η κ. Κουσκουρή υπογράμμισε πως «είναι ένα φαινόμενο που δυστυχώς αυξάνεται και στη χώρα μας έχουμε περίπου 7.000 νέα περιστατικά το χρόνο. Αυτό καταδεικνύει την τεράστια σημασία της πρόληψης, γιατί η έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη πραγματικά και ουσιαστικά σώζουν ζωές. Ο Δήμαρχος, η Δημοτική Αρχή και οι κοινωνικές δομές του Δήμου μας είναι πάντα δίπλα με προσήλωση στις γυναίκες, ώστε να προσέρχονται και να απευθύνονται στους ειδικούς γιατί πάντοτε υπάρχει λύση. Το μήνυμα είναι ότι η πρόληψη σώζει ζωές».

    Τέλος η κ. Ελένη Φωτεινόπουλου από το Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας δήλωσε ότι «υπάρχει σταθερή παρουσία στη Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων σε εβδομαδιαία βάση, όπου η άριστη συνεργασία μας με τη διοίκηση του Νοσοκομείου και το προσωπικό, κάνουν το έργο μας πολύ πιο εύκολο. Επίσης όποτε απαιτηθεί πάντα ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων είναι στο πλάι μας».

    Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Σπύρος Πολίτης, νοσηλευτικό προσωπικό της ΝΜ Πύργου, η αντιδήμαρχος Κωνσταντίνα Φωτεινοπούλου, ο γνωστός επιχειρηματίας Κώστας Παναγιωτόπουλος, η σύζυγος του Δημάρχου Σοφία Πανταζοπούλου-Μπαλιούκου, δημοτικοί σύμβουλοι, και πλήθος γυναικών.

    Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Γιάννα Καλογεροπούλου.

    Krestena Cancer 2

    Krestena Cancer 3

    Krestena Cancer 4

    Krestena Cancer 5.

    Krestena Cancer 6

    Krestena Cancer 7

  • Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων : Μήνυμα του 2024 για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής-Επισιτισμού
    Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων : Μήνυμα του 2024 για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής-Επισιτισμού

    Δικαίωμα στην τροφή για μία καλύτερη ζωή και ένα καλύτερο μέλλον

    Το μήνυμα της φετινής χροιάς για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής-Επισιτισμού διαδίδει η Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής καθώς και την πρόσβαση όλων των ανθρώπων στην τροφή.

    «Δικαίωμα στην τροφή για μία καλύτερη ζωή και ένα καλύτερο μέλλον

    Να μην μένει ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΙΣΩ» είναι το μήνυμα του 2024, και όπως ενημερώνει η Αν. Διοικήτρια του ΓΝ Ηλείας-ΝΜ Κρεστένων Αριστέα Παπαδοπούλου,

    pap

    Tο Υπουργείο Υγείας έχει ως αρμοδιότητα τον σχεδιασμό της Εθνικής Διατροφικής Πολιτικής μέσω της διαμόρφωσης αρχών, κανόνων και προτύπων υγιεινής διατροφής του πληθυσμού, με σκοπό την προστασία και προαγωγή της υγείας σε εθνικό επίπεδο, καθώς και την πρόληψη της παχυσαρκίας, της δυσθρεψίας και των μη μεταδοτικών νοσημάτων. Έτσι λοιπόν αναφορικά με την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής- Επισιτισμού που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου το μήνυμα για το έτος 2024 του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας είναι:

    "Δικαίωμα στην τροφή για μία καλύτερη ζωή και ένα καλύτερο μέλλον

    Να μην μένει ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΙΣΩ"

    Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας μία υγιεινή διατροφή περιλαμβάνει:

    -Όσπρια, ξηρούς καρπούς και δημητριακά ολικής αλέσεως.

    -Πέντε μερίδες φρούτα και λαχανικά σε καθημερινή βάση.

    -Λιγότερο από 50g πρόσληψη ελεύθερων σακχάρων.

    -Μειωμένη πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών.

    -Μειωμένη κατανάλωση αλατιού.

    Η πρόσβαση στην τροφή αποτελεί βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, που είναι κατοχυρωμένο στο διεθνές δίκαιο. Όμως ακόμη και σήμερα υπάρχει μεγάλος βαθμός ανισότητας, καθώς πολλοί άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα που είναι απαραίτητα για μία υγιεινή ζωή. Αυτή την στιγμή περίπου 733 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από πείνα λόγω πολέμων, της Κλιματικής Αλλαγής και οικονομικών ανισοτήτων.

    Περισσότεροι από 2,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι αδυνατούν να εξασφαλίσουν μία υγιεινή διατροφή, αυτό λοιπόν σημαίνει ότι και εάν καταναλώσουν επαρκή ποσότητα θερμίδων δεν προλαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που απαιτείται για τη διατήρηση της υγείας τους.

    Επομένως, περίπου το μισό της ανθρωπότητας είναι ευάλωτο σε ασθένειες, χρόνιες παθήσεις ακόμη και η ελλιπή ικανότητα για μια δραστήρια ζωή έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία κάλυψης μιας τόσο θεμελιώδους ανάγκης, όπως η πρόσβαση σε επαρκή και κατάλληλη τροφή!!

    «Ας μην αφήσουμε λοιπόν κανένα πίσω, όλοι έχουμε δικαίωμα στην τροφή, ας προσπαθήσουμε για μία καλύτερη ζωή και ένα καλύτερο μέλλον»

  • Ν.Μ. Κρεστένων: Με «ροζ περίπατο» και ηχηρά μηνύματα
    Ν.Μ. Κρεστένων: Με «ροζ περίπατο» και ηχηρά μηνύματα

    Περπατάμε για την ζωή μας!

    Με έναν «Ροζ Περίπατο» θα ξεκινήσει η Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων την ενημερωτική της δράση για τον καρκίνο του μαστού. Την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου και ώρα 9.30, η διοίκηση της Μονάδας απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα προς όλες τις γυναίκες να περπατήσουν ως την κεντρική πλατεία ων Κρεστένων. Εκεί, από τις 10..00 έως τις 12.00 θα ακολουθήσει ειδική ενημερωτική δράση για τον καρκίνο του μαστού.

    Η δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού που διοργανώνεται από τη Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων και το Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας, σε συνεργασία με τον Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

    …Γιατί η πρόληψη και η γνώση είναι δύναμη, σώζουν ζωές!

  • Ν. Μ. Κρεστένων: Δράση ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού την Πέμπτη 24/10
    Ν. Μ. Κρεστένων: Δράση ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού την Πέμπτη 24/10

    Ο μήνας Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί διεθνώς ως μήνας πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού. Η 6η ΥΠΕ υπό το συντονισμό του Υπουργείου Υγείας, συμμετέχει στη διεθνή εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού έναντι της πρώτης αιτίας θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες, που είναι ο καρκίνος του μαστού.

    Η Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων και το Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας σε συνεργασία με τον Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, διοργανώνουν δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, την ερχόμενη Πέμπτη 24 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 -12:00 στην κεντρική πλατεία Κρεστένων.

    Η πρόληψη του καρκίνου του μαστού έχει διαπιστωθεί ότι έχει υψηλό ποσοστό ίασης . Οι προληπτικές εξετάσεις έχουν οδηγήσει πολλές φορές στην έγκαιρη διάγνωση και στην άμεση αντιμετώπιση. Η πρόληψη είναι ζήτημα ΖΩΗΣ!!

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ν.Μ. Κρεστένων: Εκεί όπου ο εθελοντισμός γίνεται στάση ζωής
    Ν.Μ. Κρεστένων: Εκεί όπου ο εθελοντισμός γίνεται στάση ζωής

    Δεκάδες δράσεις για τη μονάδα και το κοινωνικό σύνολο

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Η κουλτούρα του εθελοντισμού που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια στη Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων από το νοσηλευτικό, ιατρικό και διοικητικό προσωπικό έχει γίνει πλέον τρόπος ζωής. Δεκάδες δράσεις και εργασίες φέρουν την υπογραφή των ανθρώπων που φροντίζουν με ανιδιοτέλεια για τον καλλωπισμό του χώρου-εσωτερικά και εξωτερικά- και το κοινωνικό σύνολο. Και το πιο σημαντικό; Όσο περισσότερο προσφέρουν, τόσο συνεχίζουν…

    Ο εθελοντισμός έχει γίνει πλέον στάση ζωής και πράξη στη Ν.Μ. Κρεστένων. Όλες οι εργασίες για την μετεγκατάσταση, τις μεταφορές γραφείων και φυσικά η καθαριότητα των χώρων, εσωτερικών και του αύλειου χώρου, διενεργούνται από τους ίδιους τους υπαλλήλους (Νοσηλευτικό, Διοικητικό και λοιπό προσωπικό),εθελοντικά και χωρίς να δαπανηθούν καθόλου χρήματα.

    Οι χώροι του Νοσοκομείου Κρεστένων καθώς και ο αύλειος χώρος συντηρούνται από το ίδιο το προσωπικό αλλά και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί, το προσωπικό της Μονάδας σπεύδει με προθυμία να το πράξει.

    Μόλις πρόσφατα, το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, ομάδα του Νοσοκομείου, αποτελούμενη από τους: Παναγιώτη Ζωγόγιαννη, Τάσο Τσουραμάνη, Ιωάννα Κωστοπούλου, Ελένη Πλευριά, Μαρία Κωνσταντοπούλου και Χριστίνα Κυριακούλια, αφιέρωσαν τον πολύτιμο χρόνο τους προκειμένου να ομορφύνουν και να περιποιηθούν τον περιβάλλοντα χώρο της Μονάδας

    Πρωταρχικός στόχος όλων μας

    «Ο Εθελοντισμός, το αίσθημα ευθύνης και της παροχής των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών προς τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Νότιας Ηλείας είναι ο πρωταρχικός στόχος όλων μας στην Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων» δηλώνει στο ilialive.gr η Αν.Διοικήτρια του Γ.Ν Ηλείας-Ν.Μ.Κρεστένων Αριστέα Παπαδοπούλου, η οποία ευχαριστεί θερμά το προσωπικό της Μονάδας για όλες τις δράσεις που έχουν προηγηθεί αλλά και όσες θα ακολουθήσουν, που πάντα ανταποκρίνονται με τον ίδιο ενθουσιασμό και διάθεση προσφοράς. «Ο εθελοντισμός είναι μια στάση ζωής που εξυψώνει αξίες και ιδανικά όπως τον αλτρουισμό , την κοινωνική αλληλεγγύη, την κοινωνική συνοχή, την προσφορά για έναν κοινωφελή σκοπό, την αμοιβαιότητα, τον σεβασμό στον άνθρωπο και τη φύση. Ο εθελοντισμός αποκτά μια ιδιαίτερη αξία όταν προσφέρεται από εργαζόμενους της Μονάδας μας, εκτός ωραρίου και αφορά τον καλλωπισμό, την ευταξία και την περιποίηση στο χώρο εργασίας τους» συμπληρώνει η κ. Παπαδοπούλου, και δεν παραλείπει να σημειώσει την αμέριστη βοήθεια που έχει παράσχει και ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων σε διάφορες εργασίες.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εθελοντικές δράσεις δεν περιορίζονται μόνο στον χώρο της Μονάδας αλλά επεκτείνονται και σε άλλες δομές. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε τακτά χρονικά διαστήματα ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό επισκέπτονται το ΚΑΠΗ του Δήμου και προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες και συμβουλές σε άτομα τρίτης ηλικίας. Επιπλέον όταν πραγματοποιούνται ιατρικές δράσεις, με πιο πρόσφατη την «Υγεία για όλους», το προσωπικό σύσσωμο-ακόμη και όσοι δεν εργάζονται εκείνες τις ημέρες-δίνει το παρόν για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.

    Krestena 2

    Krestena 3

    Krestena 4

    Krestena 5

    Krestena 6

  • Ν.Μ. Κρεστένων : Δέχτηκε τα εύσημα για την υλοποίηση του προγράμματος «Υγεία για όλους»
    Ν.Μ. Κρεστένων : Δέχτηκε τα εύσημα για την υλοποίηση του προγράμματος «Υγεία για όλους»

    Η δημιουργική συνεργασία θα έχει και συνέχεια

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Τις καλύτερες εντυπώσεις για την οργάνωση και την εθελοντική συμμετοχή στην ιατρική παρέμβαση δωρεών προληπτικών εξετάσεων στους κατοίκους του Δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων, όπως και την βεβαίωση για τη δημιουργική συνέχιση της συνεργασίας, αποτύπωσαν σε ευχαριστήρια επιστολή ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής και η πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας πρόληψης και προαγωγής υγείας «Υγεία για Όλους», προς την Αν.Διοικήτρια του Γ.Ν Ηλείας -Ν.Μ.Κρεστένων Αριστέα Παπαδοπούλου, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εθελοντές και σε όλους όσοι συνέβαλαν τα μέγιστα για να υλοποιηθεί αυτή η τόσο σημαντική δράση.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εν λόγω δράση εξετάστηκαν συνολικά 188 ενήλικες, έφηβοι και παιδιά και συγκεκριμένα: 20 ενήλικες με τη χρήση φορητού υπερηχογράφου υποβλήθηκαν σε ουρολογικό έλεγχο, έγινε πλήρης οφθαλμολογικός έλεγχος σε 51 ενήλικες, εφήβους και παιδιά, με τη χρήση φορητού ηλεκτροκαρδιογράφου και υπερηχογράφου έγινε καρδιολογικός έλεγχος σε 46 ενήλικες, εφήβους και παιδιά, 24 ενήλικες υποβλήθηκαν σε νευρολογική – νευροψυχολογική εκτίμηση, πραγματοποιήθηκαν Pap test σε 20 γυναίκες, σε 21 ενήλικες πραγματοποιήθηκε παθολογικός/διαβητολογικός/ενδοκρινολογικός έλεγχος και σε 6 παιδιά κλινικές εξετάσεις.

    Aristea 2

    Στην ευχαριστήρια επιστολή, η πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας «Υγεία για όλους» Ελένη Σωτηροπούλου, ευχαριστεί θερμά την Διοικήτρια Αριστέα Παπαδοπούλου για την άριστη οργάνωση και την εθελοντική συμμετοχή στην Ιατρική παρέμβαση προληπτικών εξετάσεων, που πραγματοποιήθηκε από το πρόγραμμα «Υγεία για Όλους», σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «είμαστε βέβαιοι, ότι θα συνεχίσουμε την δημιουργική μας συνεργασία, για προσφορά και αλληλεγγύη, σε ευάλωτες ομάδες συνανθρώπων μας».

    Η δράση, που πραγματοποιήθηκε πριν έναν μήνα σχεδόν, «αγκαλιάστηκε» από μια μεγάλη μερίδα του ιατρικού κόσμου, σύσσωμου του προσωπικού της ΝΜ Κρεστένων, θεσμικών παραγόντων του Δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καθώς και πολιτών που πρόσφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, αποδεικνύοντας εμπράκτως το ουσιώδες έργο που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια στη Μονάδα, στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.

    Η δράση «Υγεία για όλους» πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ΠΔΕ, την 6η Υ.ΠΕ., το Δήμο Ανδρίτσαινας Κρεστένων, την Νευρολογική κλινική του Νοσοκομείου «Αιγινήτειο», την Ουρολογική κλινική του Π.Π.Ν. «Αττικόν», την Παθολογική – Προπαιδευτική κλινική του Π.Π.Ν. «Αττικόν», την Οφθαλμολογική κλινική του Γ.Ν. «Ο Άγιος Ανδρέας», τη Ν.Μ. και τον Ι.Σ. Ηλείας. Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO Chair on Adolescent Health Care, του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

  • Ιατρική Παρέμβαση προληπτικών εξετάσεων (Υγεία για όλους) στη Ν.Μ. Κρεστένων
    Ιατρική Παρέμβαση προληπτικών εξετάσεων (Υγεία για όλους) στη Ν.Μ. Κρεστένων

    Το Σάββατο 27 Ιουλίου 2024 στην Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων πραγματοποιήθηκε Ιατρική Παρέμβαση προληπτικών εξετάσεων από την Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας " Υγεία για όλους", στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής των Κρεστένων. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της 6ης Υ.Π. Ε, της Νευρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου "Αιγινήτειο", της Ουρολογικής Κλινικής του Π.Π.Ν "Αττικόν", της Παθολογικής - Προπαιδευτικής Κλινικής του Π.Π.Ν "Αττικόν", της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Γ.Ν. "Ο Άγιος Ανδρέας", της Νοσηλευτικής Μονάδας Κρεστένων, και του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας.

    Οι Ιατρικές εξετάσεις έγιναν δωρεάν και εξετάστηκαν 200 άτομα, (ενήλικες, έφηβοι και παιδιά).

    Έγιναν οι παρακάτω Ιατρικές εξετάσεις και οι Ιατροί που συμμετείχαν ήταν:

    ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ με χρήση φορητού ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΟΥ:

    -Τάκης Αντωνακόπουλος: Καρδιολόγος / Κ.Υ. Πύργου

    -Γεώργιος Παναγούλιας: Καρδιολόγος / Ιδιώτης

    ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ – ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ:

    -Σωκράτης Παπαγεωργίου: Καθηγητής ΕΚΠΑ / Νευρολόγος – Ψυχοθεραπευτής Νοσοκομείου «Αιγινήτειο»

    ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ:

    -Παναγιώτης Χαλβατσιώτης: Αν. Καθηγητής ΕΚΠΑ / Παθολόγος – Διαβητολόγος Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ»

    ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ με χρήση φορητού ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΟΥ:

    -Αργύρης Σιατέλης: Ουρολόγος / Διευθυντής Ουρολογικής Κλινικής Π.Γ.Ν. «Αττικόν»

    ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ με χρήση φορητού ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΟΥ:

    -Ιωάννης Κομιώτης : Γυναικολόγος / Ιδιώτης

    -Ευθυμία Καραχάλιου: Γυναικολόγος / Ιδιώτης

    ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ:

    -Ιωάννης Κατσιμπρής: Διευθυντής της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Πατρών «Άγιος Ανδρέας»:

    -Ελεούσα Οικονόμου / Οφθαλμίατρος

    -Αλέξανδρος Συνοδινός / Οφθαλμίατρος

    ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ:

    -Σταυρούλα Κωσταρίδου: Παιδίατρος / Αιματολόγος / Συντονίστρια Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής Γ.Ν. «Παίδων Πεντέλης».

    Το προσωπικό της Νοσηλευτικής Μονάδας Κρεστένων που υποστήριξε τη εν λόγω δράση ήταν:

    • Συνδρομή στους Καρδιολόγους:

    Ιατρικό Προσωπικό: Μιχαήλ Κωσταντίνα Ιωάννα – Ιατρός Υπηρεσίας Υπαίθρου

    Νοσηλευτικό Προσωπικό: Δούκα Ιωάννα – Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Ν.Μ. Κρεστένων

    Διενέργεια καρδιογραφημάτων: Κρέζου Ιωάννα – Νοσηλεύτρια

    Γραμματειακή Υποστήριξη: Μπαρλαμπά Παναγιώτα – Προϊσταμένη Διοικητικού Οικονομικού τμήματος Ν.Μ. Κρεστένων και Κολέττα Γεωργία – Υπάλληλος

    • Συνδρομή στο Νευρολόγο:

    Νοσηλευτικό Προσωπικό: Παναγιωτοπούλου Μαρία – Προϊσταμένη Ιατρείων Κ.Υ.

    Γραμματειακή Υποστήριξη: Γκότση Ιωάννα – Υπάλληλος

    • Συνδρομή στον Παθολόγο – Διαβητολόγο:

    Νοσηλευτικό Προσωπικό: Μπουλούμπαση Τασία – Νοσηλεύτρια

    Γραμματειακή Υποστήριξη: Σεφερλή Παναγιώτα – Διοικητικός Υπάλληλος

    • Συνδρομή στον Ουρολόγο:

    Νοσηλευτικό Προσωπικό: Τσουραμάνης Αναστάσιος – Νοσηλευτής

    Γραμματειακή Υποστήριξη: Καλογεροπούλου Αμαλία – Υπάλληλος

    • Συνδρομή στους Γυναικολόγους:

    Μαία: Στρουμπάκου Μαρία

    Γραμματειακή Υποστήριξη: Γιαννιχρόνη Ευγενία – Διοικητικός Υπάλληλος

    • Συνδρομή στους Οφθαλμιάτρους:

    Νοσηλευτικό Προσωπικό: Θεοδωροπούλου Ελένη

    Γραμματειακή Υποστήριξη: Καμπράνη Ιωάννα – Διοικητικός Υπάλληλος

    • Συνδρομή στην Παιδίατρο:

    Νοσηλευτικό Προσωπικό: Κωνσταντοπούλου Μαρία – Νοσηλεύτρια

    Γραμματειακή Υποστήριξη: Τζίβα Κωνσταντίνα – Υπάλληλος

    • Συμπλήρωση Εντύπων Ιστορικών:

    -Γκαβού Παναγιώτα – Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων: Ιστορικά Καρδιολογικού

    -Κοτσοπόδη Ερμιόνη – Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων: Ιστορικά Παθολογικού – Διαβητολογικού και Νευρολογικού

    -Δέλγα Αγγελική – Παρασκευάστρια: Ιστορικά Ουρολογικού και Οφθαλμολογικού

    • Καθοδήγηση Πολιτών/Τακτοποίηση Χώρων:

    -Ζωγόγιαννης Παναγιώτης – Προσωπικό Ασφαλείας

    -Καστής Διονύσιος - Τραυματιοφορέας

    -Κορδωνούρης Κωνσταντίνος – Τραυματιοφορέας

    • Συνεργασία με Γραμματείς Ιατρών (για τα ιστορικά, για την τήρηση σειράς προτεραιότητας):

    -Κοκκίνη Αικατερίνη – Εμφανίστρια – Χειρίστρια

    -Κυριακούλια Χριστίνα - Παρασκευάστρια

    -Αλεξοπούλου Μαρία – Νοσηλεύτρια

    -Θεοδωρόπουλος Σωτήρης – ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

    -Θεοδωροπούλου Χριστίνα – ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ

    • Καθαριότητα Χώρων – Ιατρείων / Τακτοποίηση Χώρων:

    -Χριστοπούλου Παναγιώτα: Προσωπικό καθαριότητας

    -Γκότσης Δημήτριος: Προσωπικό καθαριότητας

    -Κωστοπούλου Ιωάννα: Βοηθός Θαλάμου

    Όλοι οι παραπάνω υπάλληλοι συμμετείχαν εθελοντικά και εκτός ωραρίου εργασίας τους και τους ευχαριστώ πολύ, διότι πάντοτε ανταποκρίνονται και στηρίζουν όλες τις δράσεις της Νοσηλευτικής μας Μονάδας με μεγάλη προθυμία, καθώς επίσης και τους Ιατρούς Κανέλλο Μεντέ, Χρήστο Αμπατζή ,την Νοσηλεύτρια Κατερίνα Βλάμη και τη Βοηθό Θαλάμου Ιωάννα Κωστοπούλου, που ήταν βάρδια εκείνη την ημέρα και βοήθησαν και αυτοί.

    Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλες και όλους τους Ιατρούς, τους εργαζόμενους αλλά και τους απλούς πολίτες που συμμετείχαν εθελοντικά στην μεγάλη επιτυχία που είχαμε στο Πρόγραμμα "Υγεία για όλους" και ιδιαίτερα την επικεφαλής του Προγράμματος κ. Ελένη Σωτηροπούλου.

    Ευχαριστούμε πολύ την Αντιπερειφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Δυτικής Ελλάδας και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας κ.Άννα Μαστοράκου, για την παρουσία της στην Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων.

    Ευχαριστούμε πολύ τον Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κρεστένων και κ.Τάσο Καρνάρο για την ευγενική προσφορά του με καφέδες και γλυκίσματα προς τους συμμετέχοντες της δράσης "Υγεία για όλους".

    Επίσης εκ μέρους όλων μας, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους πολίτες που πάντοτε στηρίζουν με την αθρόα συμμετοχή τους και έχουν αγκαλιάσει όλες τις δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης καθώς και των Ιατρικών εξετάσεων που γίνονται στην Μονάδα μας.

    Έτσι λοιπόν η Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων απέκτησε την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία της χάριν σε όλους τους πολίτες που την στηρίζουν και την εμπιστεύονται.

    Είμαστε δυνατή ομάδα και θα συνεχίζουμε να προσφέρουμε το πολύτιμο αγαθό της υγείας με απόλυτο επαγγελματισμό και υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ανθρώπους της Νότιας Ηλείας!!

    Σας ευχαριστούμε !!!

    krest nm ugeia ol 2

    krest nm ugeia ol 3

    krest nm ugeia ol 4

    krest nm ugeia ol 5

    krest nm ugeia ol 6

    krest nm ugeia ol 7

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ν.Μ. Κρεστένων: Ευχαριστήριο μήνυμα για δωρεά
    Ν.Μ. Κρεστένων: Ευχαριστήριο μήνυμα για δωρεά

    Τις θερμές της ευχαριστίες εκφράζει η Αν .Διοικήτρια του Γ.Ν Ηλείας Ν.Μ Κρεστένων Αριστέα Παπαδοπούλου προς τον Οικονομολόγο- Γραμματέα Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της Ν.Δ Χρήστο Σούλη για τη δωρεά που πραγματοποίησε προς τη Μονάδα.

    Ο κ. Σούλης δώρισε δύο καναπέδες (έναν τριθέσιο και έναν διθέσιο) για τις ανάγκες της Μονάδας και την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο