Οι εφαρμογές αποκτούν πλέον φιλικό χαρακτήρα για τις νεώτερες γενιές – Πώς η πανδημία άλλαξε τον τρόπο που χρησιμοποιούμε το Tinder
Αυτή είναι η νέα τάση όπως διαμορφώνεται εν μέσω οικονομικής κρίσης και πανδημίας της νόσου Covid με τους πολίτες που ανήκουν στις δύο αυτές γενιές να αναζητούν σε διάφορες εφαρμογές όπως Tinder, Bumble και Hinge φίλους και όχι συντρόφους, όπως επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal».
Οι εφαρμογές κοινωνικών γνωριμιών λαμβάνουν πιο φιλικό χαρακτήρα.. Για τη «Generation Z» και τους μιλένιαλ, εν μέσω πανδημίας ο όρος «φίλοι με πλεονεκτήματα» αντικαθίσταται από τον όρο «φίλοι χωρίς πλεονεκτήματα» για τους ακόλουθους λόγους:
1. Η νόσος Covid μας απομάκρυνε καθιστώντας την φιλία ως κάτι πολύ ιερό. Οι κοινωνικές αποστάσεις και ο εγκλεισμός μας έχουν στέρησαν τους φίλους .
3.Το κενό της παρέας καλύπτουν οι φίλοι και όχι αυτοί με τους οποίους μπορούμε ευκαιριακά να κάνουμε σεξ .
4. Η γενιά Ζ μεγάλωσε με τα social media και είναι συνεχώς μ΄ ένα smartphone.
Μεγάλωσε όμως και σε μία κοινωνία κρίσης. Οι εφαρμογές κοινωνικών γνωριμιών γίνονται πλέον ανάρμοστες για την εύρεση φίλων γιατί αυτό είναι το ζητούμενο. Ακόμη και ψηφιακούς φίλους, χωρίς να χρειάζεται η διαπροσωπική επικοινωνία.