Τετάρτη, 03 Μαϊος 2023 13:57

Met Gala 2023: Κατσαρίδα περπάτησε στο κόκκινο χαλί και έγινε το απόλυτο viral

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Μια κατσαρίδα περπάτησε στο κόκκινο χαλί του Met Gala και έγινε το απόλυτο viral στο διαδίκτυο.

Όλα τα φλας άστραψαν για μια ξεχωριστή και εντελώς απρόσμενη παρουσία στο κόκκινο χαλί του Met Gala 2023. Μια κατσαρίδα έκανε άκρως αισθητή την παρουσία της, με τις εικόνες να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Και μπορεί οι εντυπωσιακές εμφανίσεις στο απόλυτο event μόδας Met Gala από ανθρώπους της βιομηχανίας της μόδας και λαμπερούς αστέρες να αποτέλεσαν θέμα συζήτησης, η κατσαρίδα όμως που περπάτησε στο κόκκινο χαλί κατέκτησε χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια τα δικά της 15 λεπτά δημοσιότητας.

Φωτογράφοι και ρεπόρτερ περίμεναν την άφιξη των λαμπερών ονομάτων στο Met Gala, που συχνά αποκαλείται και «Super Bowl» της μόδας. Αποτελεί, άλλωστε, ένα από τα πιο λαμπερά κοσμικά γεγονότα.

Ούρλιαζαν για την κατσαρίδα στο Met Gala

Μέχρι που έκανε την εμφάνισή της μια «μικρή τερέζα». Όπως ήταν αναμενόμενο, η κατσαρίδα που έκανε την «πασαρέλα» της και «περπάτησε» στο κόκκινο χαλί τράβηξε πάνω της όλα τα βλέμματα. Ήταν λίγο προτού η Ριάνα κάνει την εμφάνισή της με τον A$AP Rocky στο Met Gala.

Ο βετεράνος φωτογράφος Kevin Mazur έδωσε το δικό του σόου με την κατσαρίδα, τραβώντας μια σειρά από κοντινές φωτογραφίες.

A cockroach makes its way through the #MetGala carpet.

pic.twitter.com/CHJLsYDIP8

— Pop Base (@PopBase) May 2, 2023

Ο Kevin Mazur, όπως φαίνεται στο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου από τη βραδιά του Met Gala, έκανε στα ψέματα πως πάτησε την κατσαρίδα, καθώς πλησίαζε στη σκάλα. Η «μικρή τερέζα» δεν πτοήθηκε. Το αντίθετο, σκαρφάλωσε και πάνω του, προκαλώντας τα ουρλιαχτά όσων βρίσκονταν εκεί.

Αν και το προσπάθησε, η κατσαρίδα, όπως αναφέρει το Variety, δεν κατάφερε να βρεθεί στην κεντρική αίθουσα και να παρακολουθήσει μαζί με τους A-List καλεσμένους την έκθεση αφιερωμένη στον Karl Lagerfeld. Η κατσαρίδα πάντως κέρδισε τον τίτλο της ανεπίσημης μασκότ της Νέας Υόρκης από το The Cut.

Πηγή: In.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Μαϊος 2023 12:36

Σχετικά Άρθρα

  • Εφιάλτης για 23χρονο: Είχε πόνους στο στομάχι και οι γιατροί βρήκαν μέσα ζωντανή κατσαρίδα
    Εφιάλτης για 23χρονο: Είχε πόνους στο στομάχι και οι γιατροί βρήκαν μέσα ζωντανή κατσαρίδα

    Ένας 23χρονος είχε πόνους στο στομάχι και όταν έμαθε ότι είχε μέσα ζωντανή κατσαρίδα δεν μπορούσε να το πιστέψει

    Μπροστά σε ένα απίστευτο και συνάμα αποκρουστικό θέαμα βρέθηκαν οι γιατροί ενός νοσοκομείου στο Νέο Δελχί της Ινδίας, όταν βρήκαν μια ζωντανή κατσαρίδα στο λεπτό έντερο ενός ασθενούς που είχε προσέλθει με στομαχόπονο και δυσπεψία.

    Ο 23χρονος άνδρας είχε πάει στο νοσοκομείο Fortis, Vasal Kunj, καθώς είχε έντονο στομαχόπονο τρεις μέρες.

    Όπως είπε στους γιατρούς είχε έντονο κοιλιακό πόνο και δυσπεψία.

    Τι είπαν οι γιατροί για την ζωντανή κατσαρίδα στο λεπτό έντερο του 23χρονου

    Σύμφωνα με το odditycentral, ο άνδρας είχε καταναλώσει street food λίγες ημέρες πριν και υποπτευόταν ότι αυτό ήταν η αιτία των προβλημάτων υγείας του.

    Οι γιατροί που τον εξέτασαν δεν περίμεναν να βρουν μια ζωντανή κατσαρίδα στο λεπτό έντερο του άνδρα, ο οποίος δεν μπορούσε να πιστέψει τον εφιάλτη που ζούσε.

    «Ακόμη και εμείς εκπλαγήκαμε για το πώς η κατσαρίδα κατάφερε να παραμείνει ανέπαφη» είπαν.

    Πώς την αφαίρεσαν

    Αφού ανακάλυψε το ζωντανό έντομο μέσα στο σώμα του ασθενούς, η ομάδα των γιατρών αποφάσισε να το αφαιρέσει χρησιμοποιώντας ένα ενδοσκόπιο με δύο κανάλια – ένα για την έγχυση αέρα και νερού και το άλλο για την αναρρόφηση αέρα.

    «Ενεργοποιήσαμε το κουμπί αναρρόφησης στο ενδοσκόπιο, αναρροφώντας αποτελεσματικά την κατσαρίδα στο κανάλι αναρρόφησης, οδηγώντας στην απομάκρυνσή της από το σώμα και σώζοντας τη ζωή του άνδρα», εξήγησε ο Δρ Vatsya, προσθέτοντας ότι η αποτυχία να αφαιρεθεί το έντομο το συντομότερο δυνατό θα μπορούσε να είχε προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές.

    Όσο για το πώς η κατσαρίδα των 3 εκατοστών κατέληξε στα έντερα του άνδρα, οι γιατροί υποθέτουν ότι μπορεί να σύρθηκε στο λαιμό του ενώ κοιμόταν ή ότι ο άνδρας την κατάπιε κατά λάθος μαζί με το φαΐ του.

    Πηγή: in.gr

  • Κομοτηνή: Μαθήτρια βρήκε κατσαρίδα μέσα σε σχολικό γεύμα - Δείτε εικόνες
    Κομοτηνή: Μαθήτρια βρήκε κατσαρίδα μέσα σε σχολικό γεύμα - Δείτε εικόνες

    Νεκρή κατσαρίδα εγκλωβισμένη σε συσκευασία ψωμιού στα σχολικά γεύματα, εντόπισε μαθήτρια σε σχολείο της πόλης Κομοτηνής.

    Το συμβάν κατήγγειλε η μητέρα του κοριτσιού

    Σύμφωνα με το xronos.gr ο συμβάν κατήγγειλε η μητέρα της μαθήτριας, αποστέλλοντας προς επιβεβαίωση φωτογραφία της κλειστής και της ανοικτής συσκευασίας. Ευτυχώς, η μαθήτρια εντόπισε την κατσαρίδα στη συσκευασία του ψωμιού.

    Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μία σοβαρή παραβίαση των συνθηκών υγιεινής που βαρύνει την ανάδοχο εταιρία και όχι τη σχολική μονάδα, μεταδίδει η ιστοσελίδα xronos.gr. Ο Δήμος Κομοτηνής καλείται άμεσα να ενεργήσει κατάλληλα προς την προμηθεύτρια εταιρία, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ποιότητα, η υγιεινή και η ασφάλεια των σχολικών γευμάτων που καταναλώνουν μαθητές.

    Kατσαρίδα σε σχολικό γεύμα/xronos gr
    Kατσαρίδα σε σχολικό γεύμα/xronos gr
    Kατσαρίδα σε σχολικό γεύμα/xronos gr

    Πηγή: ethnos.gr

  • Κατσαρίδες και κλιματική αλλαγή: Μια συμβιωτική σχέση
    Κατσαρίδες και κλιματική αλλαγή: Μια συμβιωτική σχέση

    Οι κατσαρίδες είναι ο πιο μισητός απρόσκλητος επισκέπτης του φετινού καλοκαιριού. Μπορεί η αύξηση του πληθυσμού τους να συνδέεται με την κλιματική αλλαγή;

    Πριν οι κάτοικοι της Λάρισας απελπιστούν στη μάχη τους με τις ιπτάμενες κατσαρίδες, μπορούν να παρηγορηθούν με την ιδέα ότι ακριβώς το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα πιο περιζήτητα θέρετρα και τουριστικοί προορισμοί της Ευρώπης: Τα Κανάρια νησιά, οι Βαλεαρίδες νήσοι, οι ακτές της Καταλονίας και της Ανδαλουσίας, τα περίχωρα της Βαρκελώνης, αναφέρουν φέτος αύξηση των κατσαρίδων από 30% ως 40%.

    Θα μπορούσε η κλιματική αλλαγή να είναι μία από τις αιτίες που οι κατσαρίδες όχι μόνο αυγατίζουν σε πληθυσμό, αλλά καρδαμώνουν σε μέγεθος και ανθεκτικότητα;

    Καθώς η Ισπανία ήρθε αντιμέτωπη με το φαινόμενο της μαζικής απόβασης κατσαρίδων από τον Απρίλιο (και ακόμα δεν έχουν φύγει), το ερώτημα έχει ήδη απασχολήσει ΜΜΕ και τοπικές αρχές.

    Οι υψηλές θερμοκρασίες ευνοούν τις κατσαρίδες

    Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Εuronews, ο βασικός υπεύθυνος για την αύξηση των κατσαρίδων στην Ισπανία, είναι η άνοδος της θερμοκρασίας. Μάλιστα πρέπει να σημειωθεί ότι οι απρόσκλητοι επισκέπτες της Ιβηρικής χερσονήσου δεν είναι ίδιοι με τους δικούς μας – αυτούς που βλέπουμε στη Λάρισα και όχι μόνο.

    Το ότι οι φετινές «έφοδοι» των καφετί εντόμων συμπίπτουν με τις υψηλές θερμοκρασίες, δεν είναι απόδειξη ότι για τον πολλαπλασιασμό τους ευθύνεται αποκλειστικά η ζέστη

    Η Ισπανοί φιλοξενούν ορδές από τις αποκαλούμενες γερμανικές κατσαρίδες, οι οποίες πλέον αποκαλούνται και μεταλλαγμένες, αφού είναι όλο και πιο ανθεκτικές στα εντομοκτόνα. Στην Ελλάδα έχουμε κυρίως την Periplaneta Americana, η οποία παρά το όνομά της έρχεται από την Αφρική. Και τα δύο είδη πάντως ευδοκιμούν στη ζέστη και την υγρασία – συνθήκες που προσφέρονται σε αφθονία στα σκοτεινά ντουλάπια στις κουζίνες των σπιτιών, αλλά δυστυχώς και σε μαζικούς χώρους εστίασης.

    «Η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να προκαλέσει μια ανησυχητική αύξηση του πληθυσμού των κατσαρίδων στην Ισπανία – καθώς και αλλαγές στη γενετική τους σύνθεση», γράφει το Εuronews.

    «Οι ειδικοί λένε ότι οι θερμοκρασίες ρεκόρ ευθύνονται για αυτές τις «μεταλλαγμένες» κατσαρίδες. Η αυξημένη θερμότητα σημαίνει ότι ο μεταβολικός κύκλος των παρασίτων επιταχύνεται – και αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές στη γερμανική κατσαρίδα. Αυτό είναι ανησυχητικό, καθώς αυτή η ποικιλία είναι διαδεδομένη σε σπίτια και επιχειρήσεις που σχετίζονται με τρόφιμα», συνεχίζει το δημοσίευμα.

    Έντομα παντός καιρού

    Σε δεκάδες άρθρα στον διεθνή Τύπο, ιδίως με αφορμή την Ισπανία, βλέπουμε να χρησιμοποιούνται παράλληλα οι λέξεις «κλιματική αλλαγή» και «κατσαρίδες», μαζί με αναφορές σε «ειδικούς επιστήμονες» που συνδέουν την πρώτη με τις δεύτερες.

    Όμως, ως γνωστόν η συσχέτιση δεν συνεπάγεται απαραίτητα και αιτιότητα. Το γεγονός ότι οι φετινές «έφοδοι» των καφετί εντόμων συμπίπτουν με τις υψηλές θερμοκρασίες, δεν είναι απόδειξη ότι για τον πολλαπλασιασμό τους ευθύνεται αποκλειστικά η ζέστη. Το σίγουρο είναι ότι ως εξαιρετικά προσαρμοστικοί οργανισμοί, μάλλον θα τα καταφέρουν σε οποιεσδήποτε κλιματικές συνθήκες.

    Μετάλλαξη λόγω υπερθέρμανσης του πλανήτη;

    Μια άλλη πιθανή ερμηνεία είναι ότι οι υψηλότερες θερμοκρασίες σημαίνουν ότι η περίοδος αναπαραγωγής των κατσαρίδων επιμηκύνεται. Αυτό θεωρείται ότι συμβάλλει και στη βελτίωση της γενετικής τους αντοχής στα συμβατικά εντομοκτόνα.

    Πώς έχει προκαλέσει η κλιματική αλλαγή αυτές τις αλλαγές στις κατσαρίδες;

    Στο ερώτημα αυτό κλήθηκε να απαντήσει, με αφορμή την απόβαση των εντόμων στην Ισπανία – ο Χόρχε Γκαλβάν, διευθυντής της Εθνικής Ένωσης Εταιρειών Περιβαλλοντικής Υγείας (ANECPLA) της χώρας. Μιλώντας, τότε, στην ισπανική εφημερίδα 20 Minutos, είπε ότι ότι οι ειδικοί ανησυχούν ότι αυτή η γενετική αλλαγή καθιστά δύσκολο τον αποτελεσματικό έλεγχο του πληθυσμού των κατσαρίδων.

    Οι υψηλότερες θερμοκρασίες σημαίνουν ότι η περίοδος αναπαραγωγής των κατσαρίδων επιμηκύνεται. Αυτό θεωρείται ότι συμβάλλει και στη βελτίωση της γενετικής τους αντοχής

    Όπως εξήγησε, καθώς οι κατσαρίδες γίνονται ανθεκτικές στα χημικά, οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες, προσπαθούν να καταπολεμήσουν το ολοένα πιο έντονο πρόβλημα, με τη χρήση λιγότερο επεμβατικών και πιο βιώσιμων μεθόδων. Το πρώτο βήμα είναι οι βελτιωμένες πρακτικές υγιεινής μέχρι μηχανικές παγίδες.

    Η ανάγκη που οδήγησε σε αυτές τις διαφορετικές μεθόδους, φαίνεται να είναι η υπερθέρμανση του πλανήτη,. Καθώς το κλίμα στην Ισπανία μετατρέπεται σταδιακά από υποτροπικό σε τροπικό, οι περίοδοι που αλωνίζουν παρασιτικά έντομα όπως οι κατσαρίδες, επιμηκύνεται.

    Το ίδιο υποστηρίζουν οι αρχές και στην Ελλάδα. Για παράδειγμα, οι αρμόδιοι της ΔΕΥΑΛ, της Δημόσιας Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λάρισας, επαναλαμβάνουν διαρκώς ότι για την πρώιμη και μαζική εμφάνιση των αποκρουστικών πλασμάτων ευθύνεται ο ήπιος χειμώνας και οι υψηλές θερμοκρασίες που ήρθαν νωρίτερα. Μόνο που οι προγενέστερες υποσχέσεις τους ότι το πρόβλημα θα υποχωρήσει σε λίγες εβδομάδες δεν φαίνεται να έχουν ευοδωθεί, αφού πλησιάζουμε στα μέσα του καλοκαιριού και οι «Νατοϊκές» κατσαρίδες, όπως τις αποκαλούν, ακόμα κάνουν πάρτι.

    Πηγή: In.gr
  • Κατσαρίδες: Πώς κατέκλυσαν τον πλανήτη - Η ιστορία του «μισητού» παράσιτου
    σε Plus +
    Κατσαρίδες: Πώς κατέκλυσαν τον πλανήτη - Η ιστορία του «μισητού» παράσιτου

    Η κατσαρίδα που βγήκε από την αποχέτευση του νεροχύτη σας και κρύφτηκε κάτω από το ψυγείο μπορεί να κατάγεται από τη Γερμανία ή οι πρόγονοί της να ενοχλούσαν τους ανθρώπους πριν από 2.000 χρόνια στη νότια Ασία.

    Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences, έδειξε ότι το ταξίδι των εντόμων από την αναζήτηση σκουπιδιών στους αρχαίους ασιατικούς πολιτισμούς μέχρι τη «φιλοξενία» κάτω από το πάτωμα της κουζίνας σας ευθυγραμμίζεται στενά με τις μεγάλες ιστορικές αλλαγές στο παγκόσμιο εμπόριο, τον αποικισμό και τον πόλεμο.

    Οι γερμανικές κατσαρίδες, επιστημονικά γνωστές ως Blattella germanica, είναι πανταχού παρούσες στις πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών και σε όλο τον κόσμο. Τα ανθεκτικά παράσιτα εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε επιστημονικά αρχεία πριν από 250 χρόνια στην Ευρώπη, εξ ου και το γερμανικό παρατσούκλι, αλλά τα στοιχεία για την προέλευσή τους είναι ακόμη λίγα.

    Για να καταλάβουν πώς οι κατσαρίδες έφτασαν εκεί και εξαπλώθηκαν σε άλλα μέρη του κόσμου, ο βασικός συγγραφέας της μελέτης Δρ. Κιάν Ταγκ και οι συνεργάτες του ζήτησαν από επιστήμονες και ειδικούς σε θέματα καταπολέμησης παρασίτων σε όλο τον κόσμο τοπικά δείγματα. Η ερευνητική ομάδα έλαβε 281 δείγματα γερμανικών κατσαρίδων από 57 τοποθεσίες σε 17 χώρες και μελέτησε το DNA τους για να ανιχνεύσει την εξέλιξή τους.

    «Ο κύριος στόχος μας ήταν να δείξουμε πώς ένα είδος μπορεί να ταξιδέψει μαζί με τους ανθρώπους και πώς η γενετική μπορεί να μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε το χαμένο κομμάτι των ιστορικών στοιχείων», λέει ο Τανγκ.

    Χρησιμοποιώντας γονιδιωματικά δεδομένα από τα δείγματα ο Τανγκ προς έκπληξή του έμαθε ότι η γενεαλογία της κατσαρίδας χρονολογείται πολύ πιο πίσω από την Ευρώπη του 18ου αιώνα. Το έντομο εξελίχθηκε από την ασιατική κατσαρίδα επιστημονικά γνωστή ως Blattella asahinai, πριν από 2.100 χρόνια σύμφωνα με την έρευνά του.

    Οι κατσαρίδες και οι εμπορικοί δρόμοι

    Περίπου εκείνη την εποχή, υποθέτουν ο Τανγκ και οι συνάδελφοί του, οι άνθρωποι στη σημερινή Ινδία ή τη Μιανμάρ άρχισαν να φυτεύουν καλλιέργειες στο φυσικό περιβάλλον της ασιατικής κατσαρίδας. Τα έντομα προσαρμόστηκαν, μετατοπίζοντας τη διατροφή τους ώστε να περιλαμβάνει την ανθρώπινη τροφή, και στη συνέχεια μετέφεραν την περιοχή τους στα ανθρώπινα νοικοκυριά.

    Μια χιλιετία αργότερα, καθώς το εμπόριο και η στρατιωτική δραστηριότητα αυξήθηκαν μεταξύ της νότιας Ασίας και της Μέσης Ανατολής και αργότερα της Ευρώπης, οι κατσαρίδες εξαπλώθηκαν προς τα δυτικά, πιθανότατα μέσα από τα καλάθια μεσημεριανού φαγητού των στρατιωτών και των ταξιδιωτών.

    Η γενετική ανάλυση της ομάδας μελέτης τοποθετεί την πρώτη είσοδο των εντόμων στην Ευρώπη περίπου 270 χρόνια πριν. Αυτή η εκτίμηση έρχεται κοντά στην εποχή που ο διάσημος Σουηδός γενετιστής Κάρολος Λινναίος τις περιέγραψε για πρώτη φορά το 1776, περίπου μια δεκαετία μετά τον επταετή πόλεμο στην Ασία, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Στη συνέχεια, οι κατσαρίδες έφτασαν από την Ευρώπη στην Αμερική πριν από περίπου 120 χρόνια, σύμφωνα με τη μελέτη.

    Οι γερμανικές κατσαρίδες επικοινωνούν μεταξύ τους σχετικά με το πού θα βρουν τροφή, μια συμπεριφορά που φαίνεται να είναι μοναδική μεταξύ των ειδών κατσαρίδων, δήλωσε ο Δρ Τανγκ, επιστημονικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

    «Τα έντομα αποτελούν μέρος του ιστού του ανθρώπινου πολιτισμού», δήλωσε η Δρ. Τζέσικα Γουέαρ, επιμελήτρια ασπόνδυλων ζωολογικών ειδών στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Νέα Υόρκη, η οποία δεν συμμετείχε στην έρευνα. «Εδώ και πολύ καιρό, γνωρίζουμε κατά κάποιον τρόπο ότι οι άνθρωποι μετακινούν πολλά είδη παρασίτων. Και γνωρίζουμε ότι οι υπερατλαντικοί εμπορικοί δρόμοι ήταν πιθανώς ο ένοχος για την εξάπλωση των γερμανικών κατσαρίδων. Αλλά το να δούμε πραγματικά αυτό να αντανακλάται στη γενετική υπογραφή αυτών των πληθυσμών, αυτό ήταν πολύ συναρπαστικό», λέει ο Δρ Τανγκ.

    «Οι συνθήκες που επέτρεψαν στους ανθρώπους να ευδοκιμήσουν - εσωτερικές υδραυλικές εγκαταστάσεις, εσωτερική θέρμανση - είναι πράγματα που επέτρεψαν επίσης στις κατσαρίδες να ευδοκιμήσουν», δήλωσε η Γουέαρ. «Με τη δημιουργία υπονόμων κάτω από τις πόλεις μας, δεν θα μπορούσαμε να προσφέρουμε καλύτερο μπουφέ».

    Ο Τανγκ επιθυμεί να μελετήσει τα πλήρη γονιδιώματα των εκατοντάδων δειγμάτων του για να μάθει πώς οι γερμανικές κατσαρίδες προσαρμόστηκαν με τόση επιτυχία στο ανθρώπινο περιβάλλον. «Για παράδειγμα, η γερμανική κατσαρίδα έχει ανθεκτικότητα στα εντομοκτόνα που δεν ανιχνεύεται σε πολλά άλλα παράσιτα», είπε. «Πώς μπορούν να εξελίσσονται τόσο γρήγορα; Είναι κάτι που υπάρχει ήδη στα γονίδιά τους, αλλά έχει αποκαλυφθεί λόγω των ανθρωπογενών πιέσεων;».
    Τα έντομα επιδεικνύουν επίσης κοινωνική συμπεριφορά, επικοινωνώντας μεταξύ τους για το πού θα βρουν τροφή. Ο Τανγκ θέλει, επίσης, να ανακαλύψει αν και αυτή η ικανότητα είναι ένα χαρακτηριστικό επιβίωσης για το οποίο οι κατσαρίδες οφείλουν να ευχαριστήσουν τους ανθρώπους.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Άγιος Βαλεντίνος: Mπορείτε να βαφτίσετε μια κατσαρίδα με το όνομα πρώην σας
    σε Viral
    Άγιος Βαλεντίνος: Mπορείτε να βαφτίσετε μια κατσαρίδα με το όνομα πρώην σας

    Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ο ζωολογικός κήπος του Σαν Αντόνιο στο Τέξας δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να δώσει το όνομα του/της πρώην σε μια κατσαρίδα!

    Πόσο κοστίζει η καμπάνια

    Κάνοντας μια δωρεά από 5 έως 25 δολάρια, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν οι ίδιοι αλλά και οι πρώην τους μια ψηφιακή κάρτα ειδικά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η οποία θα τους ενημερώνει ότι μια κατσαρίδα έχει πάρει το όνομά τους και έχει ταϊστεί σε άλλο ζώο.

    Αν δεν είστε φαν των κατσαρίδων, μπορείτε απλά να επιλέξετε ένα λαχανικό ή έναν αρουραίο.

    Αν το μένος με τον πρώην σας είναι μεγάλο, μπορείτε να πληρώσετε κάτι έξτρα και θα έχετε και βίντεο που αποθανατίζει τη στιγμή που η κατσαρίδα ή το λαχανικό ή ο αρουραίος τρώγονται από ζώα.

    Η καμπάνια έχει τιτλοφορείται «Cry me a cockroach» και διοργανώνεται κάθε χρόνο, προσελκύοντας πολύ κόσμο!

    Τα χρήματα που συγκεντρώνονται διατίθενται για την υποστήριξη του ζωολογικού κήπου και τη διασφάλιση ενός μέλλοντος για τα άγρια ζώα.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Τώρα μπορείς να βαφτίσεις μια κατσαρίδα με το όνομα του πρώην σου - Μοναδική προσφορά για του Αγίου Βαλεντίνου
    σε Viral
    Τώρα μπορείς να βαφτίσεις μια κατσαρίδα με το όνομα του πρώην σου - Μοναδική προσφορά για του Αγίου Βαλεντίνου

    Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκε ο ζωολογικός κήπος του Τέξας για συγκεντρώσει χρήματα. Εν όψει της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου δίνει τη δυνατότητα στους χωρισμένους να «βαφτίσουν» μια κατσαρίδα με το όνομα του ή της πρώην τους και να παρακολουθήσουν τη στιγμή που την καταβροχθίζει ένα άγριο ζώο.

    Κάνοντας μια δωρεά από 5 έως 25 δολάρια, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν οι ίδιοι αλλά και οι πρώην τους μια ψηφιακή κάρτα ειδκά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η οποία θα τους ενημερώνει ότι μια κατσαρίδα έχει πάρει το όνομά τους και έχει ταϊστεί σε άλλο ζώο.

    Αν δεν είστε φαν των κατσαρίδων, μπορείτε απλά να επιλέξετε ένα σάπιο μαρούλι.

    Αν οι πρώην σας είναι ιδιαίτερα ενοχλητικοί, μπορείτε να πληρώσετε κάτι έξτρα και θα τους σταλεί το βίντεο που αποθανατίζει τη στιγμή που η κατσαρίδα ή το μαρούλι γίνεται βορρά στα ζώα.

    Η καμπάνια έχει τιτλοφορείται «Cry me a cockroach» και διοργανώνεται κάθε χρόνο. Πέρυσι ο ζωολογικός κήπος έλαβε 8.000 δωρεές. Τα πιο δημοφιλή ονόματα για το 2022 ήταν Jacob και Sarah.

    Πηγή: Ethnos.gr - Φωτογραφία από Erik Karits από το Pixabay

  • Λάρισα: Κατσαρίδα εγκλωβίστηκε στο... αυτί γυναίκας - Μεταφέρθηκε με πόνους στο νοσοκομείο
    Λάρισα: Κατσαρίδα εγκλωβίστηκε στο... αυτί γυναίκας - Μεταφέρθηκε με πόνους στο νοσοκομείο

    Ένα ασυνήθιστο περιστατικό κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν, το πρωί της Τρίτης, οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας (ΠΓΝΛ).

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του larissanet.gr, στο νοσοκομείο έφτασε με ασθενοφόρο γυναίκα από τη Δομή Μεταναστών στο Κουτσόχερο, παραπονούμενη για πόνους στο αυτί. Όπως προέκυψε στη συνέχεια, μέσα στο αυτί της νεαρής βρίσκονταν μία... κατσαρίδα.

    Όπως έγινε γνωστό αργότερα, η κατσαρίδα φαίνεται να εισχώρησε και να «εγκλωβίστηκε» στη μαντήλα της γυναίκας το βράδυ που εκείνη κοιμόταν. Το πρωί αισθανόταν πόνους και ακολούθως κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στη Δομή.

    Όταν η γυναίκα μεταφέρθηκε στο ΠΓΝΛ, έγινε γνωστή και η αιτία του πόνου, με τους γιατρούς να αφαιρούν την κατσαρίδα και τη γυναίκα στη συνέχεια να επιστρέφει στη Δομή, χωρίς να χρειαστεί περαιτέρω νοσηλεία.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Συσκευή με τεχνητή νοημοσύνη πυροβολεί τις κατσαρίδες με λέιζερ
    Συσκευή με τεχνητή νοημοσύνη πυροβολεί τις κατσαρίδες με λέιζερ

    Οι εξάποδοι εισβολείς εξουδετερώνονται με ένοπλη αντίδραση.

    Η παντόφλα σπάνια πετυχαίνει τις κατσαρίδες, ενώ τα χημικά εντομοκτόνα είναι δυνητικά επικίνδυνα για τον άνθρωπο, τα ζώα ή το περιβάλλον. Γιατί λοιπόν να μην σκοτώνουμε τις κατσαρίδες με λέιζερ;

    Ερευνητές στη Βρετανία ανέπτυξαν μια συσκευή με κάμερες και αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης που αναγνωρίζει τα ανεπιθύμητα έντομα και τα εξολοθρεύει με μια ριπή λέιζερ.

    Ο αλγόριθμος εξετάζει σε πραγματικό χρόνο τις εικόνες από τις δύο κάμερες του συστήματος και, εφόσον αντιληφθεί τυχόν διερχόμενη κατσαρίδα, στέλνει σήμα σε ένα γαλβανόμετρο που στοχεύει την κάμερα στη θέση του εντόμου.

    Μια στιγμή αργότερα, ο εισβολέας είναι νεκρός, έδειξαν οι δοκιμές που παρουσιάζονται στην επιθεώρηση Oriental Insects.

    Σε περίπτωση που ο χρήστης δεν θέλει να σκοτώσει αλλά απλώς να διώξει τα έντομα, μπορεί να μειώσει την ένταση του λέιζερ ώστε να τα αναγκάζει απλώς να αλλάζουν πορεία.

    Η ερευνητική ομάδα δηλώνει πως δεν έχει σχέδια για εμπορική αξιοποίηση της τεχνολογίας, ανάρτησε όμως στο GitHub τις εικόνες που χρησμοποιήθηκαν για την εκπαίδευση της τεχνητής νοημοσύνης και καλεί οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο να χρησιμοποιήσει ελεύθερα τις τεχνικές που περιγράφονται στη μελέτη.

    Το όλο σύστημα κοστίζει γύρω στα 250 δολάρια, υπολογίζουν οι ερευνητές.

    Προειδοποιούν όμως τους υποψήφιους χρήστες ότι πρέπει να προσέχουν ώστε να μην στοχεύσουν το λέιζερ στα μάτια τους και προκαλέσουν απώλεια όρασης.

    Πηγή: In.gr - Φωτογραφία Αρχείου από 琨 肖 από το Pixabay

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο