Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023 14:59

Τσικνοπέμπτη: Δέκα tips για να αποφύγετε θερμίδες και δυσπεψία

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ο κλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος Στέφανος Περτσεμλίδης μας δίνει συμβουλές για την Τσικνοπέμπτη, προκειμένου να αποφύγουμε τις πολλές θερμίδες αλλά και το ενδεχόμενο βαρυστομαχιάς

Η απόλυτη ημέρα κρεατοφαγίας του χρόνου έχει φτάσει και πάλι και η ερώτηση που ακούγεται παντού είναι αν θα το τσικνίσετε!

Και εφόσον η απάντηση είναι θετική, καλό θα είναι να τηρηθούν κάποιοι κανόνες προκειμένου να γλιτώσετε και τις πολλές θερμίδες αλλά και το ενδεχόμενο βαρυστομαχιάς/δυσπεψίας.

Βασική και απαράβατη αρχή είναι να μην τσικνίσετε μεσημέρι και βράδυ

Επειδή το τσίκνισμα-delivery- στον εργασιακό χώρο έχει γίνει άγραφος νόμος, όσοι δεν τηλεεργάζεστε αλλά βρίσκεστε ακόμη στο γραφείο, πρέπει να δείξετε εγκράτεια στο πόσο θα φάτε, κάνοντας ένα “mini” τσίκνισμα το μεσημέρι για να μπορείτε να φάτε το βράδυ εφόσον υπάρχει τέτοιος προγραμματισμός.

Το μεσημέρι λοιπόν στη δουλειά, αφήστε τα παϊδάκια, τα λουκάνικα και τα κεμπάπ και αρκεστείτε σε καλαμάκια, κατά προτίμηση κοτόπουλο ή mix π.χ. 1 χοιρινό και 1 καλαμάκι κοτόπουλο, με σαλάτα απλή και λίγη πίτα αλάδωτη ή 1 φέτα ψωμί ψημένο χωρίς λάδια.

Ένα τέτοιο μικρό τσίκνισμα δε θα σας βαρύνει και δε θα σας κλέψει ενέργεια για να συνεχίσετε και τη δουλειά σας μετά.

Βέβαια για όσους δεν εργάζονται ή τηλεεργάζονται και θέλουν να τσικνίσουν το μεσημέρι σπίτι τους, αυτό αποτελεί την ιδανική επιλογή και μετά το βράδυ να γίνει ένα ελαφρύ γεύμα.

Επειδή όμως οι περισσότεροι τσικνίζουν το βράδυ, καλό θα είναι να προσέξετε τα παρακάτω.

Όχι μόνο λιπαρά κρέατα και λουκάνικα

Μην ψήσετε μόνο παϊδάκια, λουκάνικα και πανσέτες ή άλλα λιπαρά κομμάτια κρέατος. Κάντε και μπιφτέκια ή κεμπάπ από άπαχο μοσχαρίσιο κιμά (όχι αρνίσιο ή χοιρινό), μπιφτέκια κοτόπουλο αλλά και σουβλάκια κοτόπουλο. Λιγότερο κορεσμένο λίπος και λιγότερες θερμίδες, χωρίς έκπτωση στη γεύση. Εάν ψήσετε και λουκάνικα, επιλέγετε λουκάνικα με λιγότερο λίπος.

Για πιο υγιεινό ψήσιμο

Κατά το ψήσιμο του κρέατος στα κάρβουνα παράγονται και ουσίες δυνητικά καρκινογόνες, όπως οι ετεροκυκλικές αμίνες και πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες. Προκειμένου να μειωθούν σημαντικά αυτές οι ουσίες, ψήστε τα κρέατα σε πιο χαμηλή φωτιά για περισσότερο χρόνο και τοποθετήστε τις σχάρες όσο πιο ψηλά γίνεται, μακριά από τη φωτιά. Να γυρίζετε συνεχώς το κρέας, κατά τη διάρκεια του ψησίματος και να μην το αφήσετε να καρβουνιάσει.

Μαρινάρετε τα κρέατά σας

Η χρήση μαρινάδας περιορίζει σημαντικά την παραγωγή αυτών των βλαβερών ουσιών, κατά το ψήσιμο. Φτιάξτε τις δικές σας μαρινάδες, χρησιμοποιώντας πολλά μυρωδικά και μπαχαρικά αποφεύγοντας τις έτοιμες που έχουν πολύ αλάτι αλλά και ζάχαρη. Η χρήση μυρωδικών όπως ρίγανη, θυμάρι, δενδρολίβανο, κατά το ψήσιμο επίσης μειώνει σημαντικά την παραγωγή αυτών των ουσιών στα κρέατα, κάνοντας τα ψητά σας πολύ πιο υγιεινά.

Προσέξετε με τα… περιφερειακά

Επειδή πάντα υπάρχουν και πολλά συνοδευτικά του κρέατος, θα πρέπει να δείξετε εγκράτεια. ΟΚ και λίγο τζατζίκι και λίγο ψωμί και σαλάτα, αλλά όχι και ένα βουνό πατάτες τηγανητές ή άλλους τηγανητούς μεζέδες.

Ακόμα και το δροσερό τζατζίκι, αν έχει παρασκευαστεί από γιαούρτι σακούλας (περιέχει περίπου 10% λιπαρά) και έχει και αρκετό λαδάκι, θα επιβαρύνει με επιπλέον λιπαρά αλλά και πρωτεΐνη. Φτιάξτε το με γιαούρτι στραγγιστό 2% και πολύ λίγο λάδι και μη τσιγκουνευτείτε το αγγούρι. Εναλλακτικά μία σος από γιαούρτι 2% με διάφορα μυρωδικά αποτελεί ακόμα μια πιο ελαφριά επιλογή και γλιτώνετε και το σκόρδο.

Αν έχετε και πίτες ή ψωμί, ψήστε τα λίγο με λίγο ή και καθόλου πρόσθετο λάδι. Δώστε γεύση με λίγο ρίγανη και λεμόνι.

Μην επιλέγετε έτοιμες σος όπως BBQ sauce. OK λίγη μουστάρδα με απαλή γεύση.

Απαραίτητα σαλάτα απλή

Να έχετε απαραιτήτως σαλάτες στο τραπέζι και μάλιστα τις πιο απλές όπως λάχανο-καρότο, μαρούλι αλλά και βραστά λαχανικά όπως χόρτα. Μην κάνετε κατάχρηση στο λάδι και προσθέσετε λεμόνι ή ξύδι και όχι έτοιμες σος.

Αποφύγετε τις πολυσύνθετες σαλάτες π.χ. με τυριά, ξηρούς καρπούς, κρουτόν κλπ.

ΟΚ και ψητά λαχανικά όπως κολοκυθάκια, πιπεριές διαφόρων χρωμάτων και σχημάτων, μελιτζάνες, μανιτάρια αλλά και κρεμμύδια και τομάτες.

Η σαλάτα βοηθάει στον κορεσμό και μάλιστα με λιγότερες θερμίδες. Σερβίρετε άφθονη σαλάτα στο πιάτο σας. Μην ξεκινήσετε να τρώτε χωρίς τη σαλάτα.

Αλκοόλ

Το αλκοόλ έχει πολλές θερμίδες τις οποίες δεν υπολογίζουμε. Μην ξεπεράσετε τα 2 ποτήρια αλκοόλ, ό,τι κι αν επιλέξετε. ΟΚ δύο ποτήρια κρασί ή δύο ποτήρια (όχι δύο μπουκάλια) μπύρα ή δύο τσίπουρα. Δε θέλετε και βαρυστομαχιά και hangover Παρασκευή πρωί.

Γλυκό

Καλό θα είναι να αποφύγετε τελείως το γλυκό. Η Τσικνοπέμπτη έχει αρκετά λιπαρά και δε χρειάζεται και επιπλέον επιβάρυνση από τη ζάχαρη και τα λιπαρά του γλυκού. Επιλέξετε λίγο φρούτο εποχής για να τελειώσετε το γεύμα π.χ. μήλο με κανέλα (που έχει και χωνευτικές ιδιότητες)

Να φάτε νωρίς

Το ότι η επόμενη της Τσικνοπέμπτης είναι πάντα εργάσιμη ημέρα, δεν επιτρέπει πολύ ξενύχτι. Αυτό σημαίνει ότι επειδή οι περισσότεροι πηγαίνουν μία εύλογη ώρα για ύπνο, δεν υπάρχει ο αρκετός χρόνος (2 ώρες) που χρειάζεται να μεσολαβεί ανάμεσα στο τελευταίο γεύμα της ημέρας και την ώρα της κατάκλισης. Προσπαθήστε να φάτε όσο νωρίτερα γίνεται. Μη βάλετε φωτιά στις 21:00 γιατί θα φάτε μετά τις 22:00 και αν κοιμηθείτε και νωρίς είστε οι πιο δυνατοί υποψήφιοι για δυσπεψία.

Πιείτε νερό και όχι αναψυκτικά

Το γνωστό αναψυκτικό τύπου cola όχι μόνο δε βοηθάει στην πέψη αλλά κάνει χειρότερα τα πράγματα εφόσον σας επιβαρύνει και με αρκετές κουταλιές ζάχαρη (7 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη σε ένα κουτάκι 330ml).

Ξεδιψάστε με νερό ή και ανθρακούχο νερό σκέτο ή με γεύσεις. Αποφύγετε τη σόδα καθώς περιέχει και νάτριο.

Καλό Τσίκνισμα με μέτρο!

Πηγή: Ygeiamou.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023 12:23

Σχετικά Άρθρα

  • Ανατρεπτική μελέτη: Το βάδισμα με στάσεις «καίει» περισσότερες θερμίδες από το συνεχόμενο περπάτημα
    Ανατρεπτική μελέτη: Το βάδισμα με στάσεις «καίει» περισσότερες θερμίδες από το συνεχόμενο περπάτημα

    Αντίθετα με ό,τι πιστεύαμε μέχρι τώρα, για να «κάψει» κάποιος περισσότερες θερμίδες περπατώντας, θα πρέπει να κάνει σύντομες στάσεις αντί να βαδίζει σταθερά από την αρχή μέχρι το τέλος της άσκησής του.

    Η συμβουλή αυτή προέκυψε από μια μελέτη με εθελοντές οι οποίοι υποβλήθηκαν σε εργαστηριακές εξετάσεις για να μετρήσουν τις απαιτήσεις σε οξυγόνο και ενέργεια που έχουν οι σύντομοι περίπατοι, σε σχέση με τους μεγαλύτερους.

    Όπως αναφέρει ο Guardian, διαπιστώθηκε ότι το περπάτημα ή το ανέβασμα σκαλοπατιών σε περιόδους των 10 έως 30 δευτερολέπτων απαιτούσε 20 έως 60% περισσότερο οξυγόνο – άρα ισοδυναμούσε με μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας – από την κάλυψη της ίδιας απόστασης σε μία συνεχή συνεδρία.

    «Όταν περπατάμε για μικρότερα διαστήματα, χρησιμοποιούμε περισσότερη ενέργεια και καταναλώνουμε περισσότερο οξυγόνο για να καλύψουμε την ίδια απόσταση», δήλωσε ο Φραντσέσκο Λουτσιάνο, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης. «Είναι σαν να έχουμε ένα αυτοκίνητο που καταναλώνει περισσότερα καύσιμα κατά τα πρώτα χιλιόμετρα απ' ό,τι στη συνέχεια».

    Η ομάδα ξεκίνησε τη μελέτη αφού παρατήρησε ότι πολλές εκτιμήσεις για την ενέργεια που καταναλώνεται στο περπάτημα βασίζονταν σε δεδομένα από άτομα που ασκούνταν σε μεταβολικά σταθερή κατάσταση, δηλαδή με σταθερό καρδιακό ρυθμό και ισορροπημένη παραγωγή και κατανάλωση ενέργειας από το σώμα.

    Το ξεκίνημα απαιτεί περισσότερη ενέργεια

    Για να μάθουν περισσότερα σχετικά με τις ενεργειακές ανάγκες για διαφορετικούς περιπάτους, οι επιστήμονες επιστράτευσαν 10 υγιείς εθελοντές, οι οποίοι παρακολουθούνταν καθώς ασκούνταν σε ένα μηχάνημα stepper και σε έναν διάδρομο γυμναστικής. Οι ασκήσεις κάλυπταν τρεις διαφορετικές ταχύτητες με περιόδους διάρκειας από 10 δευτερόλεπτα έως τέσσερα λεπτά.

    Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, οι ερευνητές κατέγραφαν πόσο οξυγόνο κατανάλωνε το κάθε άτομο και επεξεργάζονταν τις μεταβολικές απαιτήσεις για τους διάφορους περιπάτους. Διαπίστωσαν ότι περισσότερη ενέργεια χρειαζόταν στην αρχή κάθε περιπάτου, για να ξεκινήσει και να ζεσταθεί το σώμα, παρά αργότερα στην άσκηση, όταν το σώμα ήδη κινείται και λειτουργεί πιο αποτελεσματικά.

    «Όταν ξεκινάμε να περπατάμε, μπορεί να επιβαρυνθούμε με κάποιο σταθερό κόστος στην αρχή της διαδρομής», δήλωσε ο Λουτσιάνο. «Κατ' αναλογία, η οδήγηση ενός αυτοκινήτου χρειάζεται κάποια καύσιμα για να ξεκινήσει η μηχανή ή για να βγει το αυτοκίνητο από το γκαράζ».

    «Διαπιστώσαμε ότι όταν ξεκινάμε από ακινησία, καταναλώνεται σημαντική ποσότητα οξυγόνου μόνο και μόνο για να ξεκινήσουμε να περπατάμε. Αυτό το κόστος το επωμιζόμαστε ανεξάρτητα από το αν στη συνέχεια περπατάμε για 10 ή 30 δευτερόλεπτα, οπότε αναλογικά βαραίνει περισσότερο για μικρότερες παρά για μεγαλύτερες περιόδους».

    Η μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Proceedings of the Royal Society B, πέρα από τις επιπτώσεις που θα έχει στους υγιείς ανθρώπους, θα βοηθήσει στην ενημέρωση για το σχεδιασμό προγραμμάτων αποκατάστασης και συμβουλών άσκησης για άτομα με περιορισμένη κινητικότητα, όπως άτομα με παχυσαρκία και άτομα που έχουν υποστεί εγκεφαλικά επεισόδια.

    «Οι ερευνητές έχουν συνήθως μετρήσει τις ενεργειακές απαιτήσεις σε περιόδους περπατήματος που διαρκούν πολλά λεπτά. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν είναι καν σε θέση να περπατήσουν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Σκεφτείτε τα ηλικιωμένα άτομα ή τα άτομα με διαταραχές βάδισης», δήλωσε ο Λουτσιάνο. «Αν θέλουμε να σχεδιάσουμε προγράμματα για την προώθηση της άσκησης για αυτά τα άτομα, πρέπει να επανεξετάσουμε τον τρόπο εκτίμησης των ενεργειακών τους απαιτήσεων και να προσαρμοστούμε».

    Πηγή: Cnn.gr
  • Ο Δήμος Ζαχάρως γιόρτασε την Τσικνοπέμπτη
    Ο Δήμος Ζαχάρως γιόρτασε την Τσικνοπέμπτη
    Δήμαρχος Ζαχάρως, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος: «Η Τσικνοπέμπτη, ημέρα παραδοσιακού αποκριάτικου γλεντιού, μας προσκαλεί να τιμήσουμε τα έθιμά μας και να γίνουμε μια μεγάλη παρέα. Σήμερα γίνεται η εκκίνηση των εορτασμών της Αποκριάς στο Δήμος μας. Χρόνια Πολλά σε όλους!»
    Παραδοσιακά εορτάστηκε η Τσικνοπέμπτη στη Ζαχάρω και τη Φιγαλεία, καθώς και σε όλα τα Σχολεία, με τη συνδρομή του Δήμου Ζαχάρως. Στην πλατεία Δημαρχείου, ο Δήμαρχος Ζαχάρως, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, προσκάλεσε όλους τους εργαζομένους του Δήμου και της ΔΕΥΑΖ, ώστε να τηρήσουν το έθιμο. Ο χώρος πλημμύρισε από κόσμο, μυρωδιές ψητών και παραδοσιακά τραγούδια.
    Ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, παρευρέθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης, σε σχολεία, υπηρεσίες, καταστήματα και στις γειτονιές των τοπικών κοινοτήτων, για να τσικνίσουν μαζί με τους δημότες σε φιλική διάθεση, συνοδεία εδεσμάτων και κρασιού.
    dimos zaxar tsiknop 2
    dimos zaxar tsiknop 3
    dimos zaxar tsiknop 4
    dimos zaxar tsiknop 5
    dimos zaxar tsiknop 6
    dimos zaxar tsiknop 7
    dimos zaxar tsiknop 8
    dimos zaxar tsiknop 9
    dimos zaxar tsiknop 10
    dimos zaxar tsiknop 11
    dimos zaxar tsiknop 13
    dimos zaxar tsiknop 12
    (Δελτίο Τύπου)
  • Πώς θα αντιμετωπίσετε τις καούρες της Τσικνοπέμπτης
    Πώς θα αντιμετωπίσετε τις καούρες της Τσικνοπέμπτης

    Οι 3 φυσικές μέθοδοι για να καταπολεμήσετε τις καούρες μετά την… κρεατοφαγία της Τσικνοπέμπτης.

    Παϊδάκια, λουκάνικα, μπιφτέκια, μπριζόλες και κρέας σε κάθε μορφή έχουν την τιμητική τους κατά την διάρκεια της Τσικνοπέμπτης και όσο γευστικό και να είναι το λουκούλειο γεύμα της ημέρας αυτής, οι παρενέργειες δεν αργούν να κάνουν την εμφάνισή τους.

    Για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, ή και για όσους έχουν ευαίσθητο στομάχι, το κόκκινο κρέας δεν είναι εύκολα ανεκτό σε τόσο μεγάλες ποσότητες. Σύντομα, λοιπόν, η απόλαυση δίνει την θέση της στην… καούρα και τον στομαχόπονο.

    Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν ορισμένα φυσικά και αποτελεσματικά γιατροσόφια που μπορούμε να δοκιμάσουμε προτού καταφύγουμε στα αντιόξινα φάρμακα για να καταπολεμήσουμε την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (κύριο σύμπτωμα της οποίας είναι η καούρα).

    Καούρα στο στομάχι – Αντιμετώπιση με φυσικό τρόπο

    Υπάρχουν ορισμένα κοινά υλικά, τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε προκειμένου να ανακουφίσουμε τα συμπτώματα της καούρας.

    Σε περίπτωση που αυτά δεν λειτουργήσουν, μπορείτε να λάβετε αντιόξινα φάρμακα, αλλά αποφύγετε να τα χρησιμοποιήσετε για πάνω από έναν μήνα, καθώς μπορούν να προκαλέσουν εξάρτηση.

    Μαγειρική σόδα

    Σύμφωνα με το Healthline, η μαγειρική σόδα μπορεί να βελτιώσει τα συμπτώματα της καούρας, καθώς ουδετεροποιεί το οξύ του στομάχου.

    Διαλύστε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρικής σόδας σε ένα ποτήρι νερό και πιείτε το μείγμα αργά. Το συγκεκριμένο κόλπο είναι αρκετά αποτελεσματικό, αλλά καλό είναι να το επιστρατεύετε μόνο περιστασιακά.

    Τσίχλα

    Το μάσημα της τσίχλας ενεργοποιεί την παραγωγή σάλιου, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει ώστε να «διαλυθεί» το στομαχικό οξύ από τον οισοφάγο.

    Όπως διαπίστωσε μικρή έρευνα του 2005, η μάσηση τσίχλας χωρίς ζάχαρη για μισή ώρα μετά το γεύμα, μπορεί να μειώσει την αίσθηση της καούρας. Η συγκεκριμένη μέθοδος είναι, ωστόσο, αμφιλεγόμενη, καθώς υπάρχουν αναφορές ότι τα συμπτώματα επιδεινώνονται σε ορισμένους ανθρώπους.

    Τζίντζερ

    Το τζίντζερ αποδεδειγμένα ανακουφίζει από την ναυτία και χρησιμοποιείται πολύ από την κινέζικη ιατρικοί. Μικρές ποσότητες τζίντζερ, σε μορφή τσαγιού κυρίως, θεωρείται ότι μπορούν να βοηθήσουν όσους υποφέρουν από καούρα. Προσοχή όμως! Εάν το παρακάνετε, τότε τα συμπτώματά σας μπορεί να γίνουν χειρότερα.

    Πηγή: iEidiseis.gr - Φωτογραφία από Republica από το Pixabay
  • Το τσίκνισαν οι εργαζόμενοι του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων
    Το τσίκνισαν οι εργαζόμενοι του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

    Πιστοί στο έθιμο της Τσικνοπέμπτης!

    Το πατροπαράδοτο έθιμο της Τσικνοπέμπτης τήρησαν και φέτος οι εργαζόμενοι στο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, στη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε στο χώρο της πρ. Μαθητικής Εστίας Κρεστένων.

    Οι εργαζόμενοι του δήμου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν πλούσια εδέσματα και άφθονο κρασί, προσφορά του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και του συλλόγου εργαζομένων, με επικεφαλής τον πρόεδρό του κ. Διον. Βασιλακόπουλο.

    Το παρών στη γιορτή της Τσικνοπέμπτης έδωσε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Σάκης Μπαλιούκος ο οποίος ευχήθηκε χρόνια πολλά στους εργαζόμενους, ενώ επίσης παραβρέθηκαν αιρετοί και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου.

    dimos andr tsikno 24 2

    dimos andr tsikno 24 3

    dimos andr tsikno 24 4

    dimos andr tsikno 24 5

    dimos andr tsikno 24 6

    (Δελτίο Τύπου)

  • Στην Αρκαδία για Τσικνοπέμπτη ο Στέφανος Κασσελάκης
    Στην Αρκαδία για Τσικνοπέμπτη ο Στέφανος Κασσελάκης

    Στην Αρκαδίαβρέθηκε για Τσικνοπέμπτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, μαζί με τον σύζυγό του Τάιλερ ΜακΜπέθ.

    Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε από το πρωί της Πέμπτης στα Μαγούλιανα, όπου και διαμένει με τον σύζυγό του, ενώ επισκέφθηκαν και τη Στεμνίτσα, ξεκινώντας το γλέντι από την πλατεία του χωριού, μεταδίδει το arcadiaportal.gr.

    Συναντήθηκε με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας

    Νωρίτερα το μεσημέρι μετέβη στην Τρίπολη και αφού περπάτησε στο κέντρο, πήγε στα Κλωνατζίδικα όπου και συνάντησε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας και γιόρτασαν την ημέρα.

    Ο κ. Κασσελάκης, ευδιάθετος, συνομίλησε με τον κόσμο και δοκίμασε διάφορα φαγητά που του πρόσφεραν.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ARCADIAPORTAL.GR/ EUROKINISSI
  • Πύργος: Γίνεται... "Τσικνοπόλεμος"...
    Πύργος: Γίνεται...

    Στον Πύργο γίνεται "Τσικνοπόλεμος"... Ο καλός καιρός και η ακόμα καλύτερη διάθεση, αλλά και η μεγάλη όρεξη των πολιτών, συνθέτουν το "σκηνικό" της Τσίκνας" στην ηλειακή πρωτεύουσα που δίνει ρεσιτάλ για την Τσικνοπέμπτη.

    Οι ψησταριές έχουν στηθεί και σουβλάκια, μπριζόλες, λουκάνικα έχουν την τιμητική τους, χωρίς να απουσιάζουν τα γουρουνόπουλα, και φυσικά η απαραίτητη συνοδεία, από κρασιά, μπύρες, τσίπουρα, αναψυκτικά και ότι άλλο τραβάει η ψυχή του κόσμου.

    Tsikno Pirgos 2

    Tsikno Pirgos 3

    Tsikno Pirgos 4

    Tsikno Pirgos 5

    Tsikno Pirgos 6

    Tsikno Pirgos 7

    Tsikno Pirgos 8

    Tsikno Pirgos 9

    Tsikno Pirgos 10

    Tsikno Pirgos 11

    Tsikno Pirgos 12

    Tsikno Pirgos 13

    Tsikno Pirgos 14

    Tsikno Pirgos 15

    Tsikno Pirgos 16

    Tsikno Pirgos 17

    Tsikno Pirgos 18

    Tsikno Pirgos 19

    Tsikno Pirgos 20

    Tsikno Pirgos 21

    tsikno dionusopoulos1Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κομμωτών Ηλείας Γιάννης Διονυσόπουλος με φίλους και συνεργάτες τσικνίζει με στιλ έξω από το κομμωτήριό του (πηγή Facebook)

  • Ξεκίνησε το "Τσικνογλέντι" στην Αμαλιάδα
    Ξεκίνησε το

    Γειτονιά - γειτονιά και παρέες - παρέες οι κάτοικοι στην Αμαλιάδα έστησαν τις ψησταριές και τιμούν δεόντως το έθιμο της Τσικνοπέμπτης.

    Τα κρεατικά έπεσαν νωρίς στην σχάρα και ήδη καταναλώνονται μετά άφθονου κρασιού, μπύρας και λοιπόν "πνευμάτων" και αναψυκτικών...

    Καλό γλέντι λοιπόν, καλή Τσικνοπέμπτη...

    Tsikno amaliada 3

    Tsikno amaliada 2

    Tsikno amaliada 4

  • Το σκίτσο του Αρκά με την προβατίνα για την Τσικνοπέμπτη - «Η εκδίκηση τρώγεται κρύα»
    Το σκίτσο του Αρκά με την προβατίνα για την Τσικνοπέμπτη - «Η εκδίκηση τρώγεται κρύα»

    Τι λέει η... προβατίνα στον άνδρα που απολαμβάνει τα παϊδάκια του

    Ένα ξεχωριστό σκίτσο για την Τσικνοπέμπτη δημιούργησε ο Αρκάς.
    Ο γνωστός σκιτσογράφος αποτύπωσε την σημερινή ημέρα στο σκίτσο του αναφερόμενος στις διατροφικές μας ενοχές.
    Η παράδοση επιτάσσει να τσικνίζουμε, ψήνοντας κρέας στα κάρβουνα. Ωστόσο, ο Αρκάς επέλεξε να «παίξει» με τις τιμές της χοληστερίνης που ανεβαίνουν λόγω των εθίμων σήμερα.
    «Μπορεί τα παϊδάκια να τρώγονται ζεστά, αλλά η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο», σύμφωνα με το πρόβατο-πρωταγωνιστή του σκίτσου.

    Δείτε την ανάρτηση του Αρκά:
    Πηγή: Protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch