Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018 12:09

"Πολεμος" ΤΟΕΒ Γαστούνης και ΓΟΕΒ

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Για κηρυγμένο πόλεμο ανάμεσα στον ΓΟΕΒ και στους ΤΟΕΒ, έκανε λόγο εμφανώς αγανακτισμένος ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Γαστούνης Δημήτρης Κουλούρης, καταγγέλλοντας ότι ΓΟΕΒ βεβαίωσε «ανύπαρκτες οφειλές των ΤΟΕΒ στη ΔΟΥ», γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα οι ΤΟΕΒ να κινδυνεύουν με δέσμευση των λογαριασμών τους.

«Ο ΓΟΕΒ βεβαίωσε οφειλές και των 8 ΤΟΕΒ στη ΔΟΥ , σύμφωνα με τα δικά του χαρτιά, χωρίς να μας προσκομίσει κανένα παραστατικό. Εμάς που είμαστε ο πιο συνεπής ΤΟΕΒ μας λέει κακοπληρωτές, ντροπή και αίσχος! Μας κήρυξε τον πόλεμο ο ΓΟΕΒ και σίγουρα θα βγει χαμένος!

Ο κ. Φάμελος μάλλον θα θέλει να κάνει ηρωική έξοδο και να αφήσει πίσω του αποκαΐδια! Με την ενέργεια που έκανε ουσιαστικά κλείνει τους ΤΟΕΒ, γιατί χωρίς κίνηση λογαριασμών δε θα μπορούμε να βάλουμε ούτε καύσιμα στην τσάπα μας. Ο ΓΟΕΒ ισχυρίζεται ότι του χρωστάμε 65.000 ευρώ, σύμφωνα μα τα τεφτέρια τα δικά του.

Με τα τεφτέρια τα δικά μας δε χρωστάμε ούτε ένα ευρώ, μάλλον αυτοί μας χρωστάνε. Έχω στείλει επανειλημμένως επίσημα και πρωτοκολλημένα έγγραφα με τα οποία ζητάω να μας στείλουν τους λογαριασμούς σύμφωνα με τους οποίους τους χρωστάμε. Ουδέποτε μας απάντησαν.

Το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να ζητάνε λεφτά. Από τη στιγμή που αυτοί θέλουν να έχουμε μπακαλίστκα τεφτέρια, σύμφωνα με το δικό μου τεφτέρι, αντί να τους δίνω 500 ευρώ το μήνα για ένα υπάλληλο που ουσιαστικά μας ανοίγει τα θυροφράγματα, του στέλνω 1.500 ευρώ το μήνα.

Οπότε μου χρωστάνε, δεν τους χρωστάω! Αυτά όμως θα τα βρει η δικαιοσύνη. Αυτές τις ανύπαρκτες οφειλές που ισχυρίζονται ο κ. Φάμελος και η κα Μουσταφέρη, τις στείλαμε στο Δημόσιο Ταμείο. Θα βάλω δικηγόρο και θα κάνω ανάκληση, γιατί ουσιαστικά κλείνουν τον ΤΟΕΒ Γαστούνης με αυτή την κίνηση και απ’ ότι πληροφορούμαι έχουν κάνει το ίδιο και στους άλλους ΤΟΕΒ.

Αυτοί μάλλον θεωρούν πως οι ΤΟΕΒ είναι εχθροί τους! Οι ΓΟΕΒ είναι οι «νταβατζήδες» των ΤΟΕΒ! Το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να εισπράττουν λεφτά από τους ΤΟΕΒ, απολύτως τίποτα άλλο. Και σα να μην έφτανε αυτό, ενώ υπάρχει κρίση προχώρησαν και σε κομματικές προσλήψεις!

Πήραν και υπαλλήλους για να γίνουν ακόμα περισσότεροι, ενώ από τους 40 που έχουν χρειάζονται μόνο οι 15!», δήλωσε ο κ. Κουλούρης.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018 18:52

Σχετικά Άρθρα

  • Σύσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Αν. Φίλια με προέδρους των ΤΟΕΒ Ηλείας
    Σύσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Αν. Φίλια με προέδρους των ΤΟΕΒ Ηλείας

    Την πρώτη του σύσκεψη με τους προέδρους των ΤΟΕΒ της Ηλείας πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Ανδρέας Φίλιας, το Διοικητήριο της ΠΕ Ηλείας. Παρόντες τη σύσκεψη ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Νίκος Κοροβέσης, και ο προκάτοχος του κ. Φίλια, Αντιπεριφερειάρχης Εξυπηρέτησης του πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θεόδωρος Βασιλόπουλος.

    Στη συνάντηση, που αν και είχε αναγνωριστικό χαρακτήρα, συζητήθηκαν μια σειρά σοβαρών ζητημάτων που απασχολούν τους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων του νομού, προκειμένου να μην κινδυνέψει η φετινή αρδευτική περίοδος την ερχόμενη άνοιξη.

    Οι πρόεδροι των ΤΟΕΒ ενημέρωσαν τον κ. Φίλια για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την είσπραξη των εισφορών από τους αγρότες εξαιτίας της μείωσης των καλλιεργούμενων εκτάσεων, με συνέπεια να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

    Επιπλέον, τόνισαν ότι το αρδευτικό δίκτυο είναι απαρχαιωμένο, με αποτέλεσμα να προκύπτουν συχνά βλάβες που δεν είναι πάντα επισκευάσιμες γρήγορα και εύκολα, ζητώντας τη συνδρομή του Αντιπεριφερειάρχη για τη χρηματοδότηση του εκσυγχρονισμού του δικτύου.

    Ο κ. Φίλιας άκουσε προσεκτικά όλους τους προέδρους των ΤΟΕΒ, κατέγραψε τα προβλήματα και δεσμεύτηκε σε μια πιο στενή συνεργασία προκειμένου να δρομολογηθεί η λύση των σοβαρών ζητημάτων. Επιπλέον ζητήθηκε και η συνδρομή της Π.Δ.Ε. για την διευκόλυνση των οργανισμών από τις συσσωρευμένες οφειλές προς τη ΔΕΗ.

    Μεταξύ άλλων ο κ. Φίλιας τόνισε πως, αναλαμβάνοντας τον νευραλγικό τομέα της Αγροτικής Ανάπτυξης, επιθυμεί στενή επαφή με όλους τους φορείς και οργανισμούς, προκειμένου να ενημερωθεί, να συζητήσει και να επιλύσει τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο.

    goev 2

    goev 3

  • Καλαματιανός για την υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου του ΤΟΕΒ Γαστούνης: «Κάλλιο αργά παρά ποτέ»
    Καλαματιανός για την υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου του ΤΟΕΒ Γαστούνης: «Κάλλιο αργά παρά ποτέ»

    Με ικανοποίηση ενημερωθήκαμε πως επίκειται η δημοπράτηση της υπογειοποίησης του αρδευτικού δικτύου του ΤΟΕΒ Γαστούνης. Ένα έργο μεγάλης σημασίας, το οποίο αφενός θα συμβάλει στην ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων και αφετέρου στη μείωση του κόστους άρδευσης.

    Βέβαια, δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις στην πορεία υλοποίησης του έργου, διακινδυνεύοντας την απένταξή του.

    Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ενέταξε την υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου του ΤΟΕΒ Γαστούνης στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 17,42 εκατ. ευρώ. Έπρεπε, λοιπόν, να περάσουν σχεδόν 4 χρόνια από τότε και να καταθέσουμε 3 ερωτήσεις στη Βουλή προς τον αρμόδιο Υπουργό, για να λυθεί το ζήτημα της απαλλοτρίωσης λίγων στρεμμάτων.

    Ελπίζουμε, τουλάχιστον, από εδώ και στο εξής οι διαδικασίες να τρέξουν και επιτέλους να υλοποιηθεί γρήγορα αυτό το κρίσιμο έργο υποδομής για πολλούς παραγωγούς του κάμπου της Ηλείας.

    Την ίδια στιγμή, υπάρχει αδράνεια και στασιμότητα σχετικά με την απαραίτητη υπογειοποίηση των αρδευτικών δικτύων των ΤΟΕΒ Αμαλιάδας, Α΄ Πύργου, Πελοπίου και Επιταλίου, καθώς, δεν υφίσταται ουσιαστικό πλάνο για να προχωρήσει και αυτό το σπουδαίο έργο.

    Δίχως αμφιβολία, το πεπαλαιωμένο αρδευτικό δίκτυο της Ηλείας δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν. Θα έπρεπε, ήδη, η κυβέρνηση να έχει ασχοληθεί ενεργά με το μείζον αυτό ζήτημα και να έχει προβεί στις απαραίτητες κινήσεις και ενέργειες. Δυστυχώς και σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει ενεργό ενδιαφέρον για ένα έργο που θα αποτελούσε σημείο αναφοράς για τον πρωτογενή τομέα της Ηλείας. Ένα έργο που θα συνέβαλλε αποφασιστικά στον περιορισμό της σπατάλης των πολυτίμων υδάτινων πόρων και στη μείωση του κόστους άρδευσης.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Συνεργασία Δήμου Πηνειού - ΤΟΕΒ Γαστούνης και Μυρτουντίων: Καθαρισμοί τάφρων στον οδικό άξονα Γαστούνης-Βαρθολομιού
    Συνεργασία Δήμου Πηνειού - ΤΟΕΒ Γαστούνης και Μυρτουντίων: Καθαρισμοί τάφρων στον οδικό άξονα Γαστούνης-Βαρθολομιού

    Διαρκής αγώνας για αντιπλημμυρική προστασία

    Με εντολή του Δημάρχου Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνου οι αντιδήμαρχοι Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ.κ. Νίκος Μαφρέδας και Γιάννης Καραμπίνης, συνεχίζουν τις εργασίες καθαρισμού χωμάτινων αποστραγγιστικών τάφρων με την συνδρομή των ΤΟΕΒ Γαστούνης και Μυρτουντίων.

    Συγκεκριμένα έχουν ξεκινήσει και βρίσκονται σε εξέλιξη, οι καθαρισμοί των τάφρων στον οδικό άξονα Γαστούνης Βαρθολομιού με την συνδρομή του ΤΟΕΒ Γαστούνης και τάφρων στο Βαρθολομιό με την συνδρομή του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων.

    «Από την Τρίτη 31 Ιανουαρίου ξεκινήσαμε εργασίες καθαρισμού τάφρων κατά μήκος του δρόμου Γαστούνης -Βαρθολομιού καθώς και στο Βαρθολομιό. Μηχανήματα του Δήμου και των ΤΟΕΒ Γαστούνης και Μυρτουνίων εργάζονται σε μια προσπάθεια θωράκισής της περιοχής από πλημμυρικά φαινόμενα», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Νίκος Μαφρέδας και συνέχισε: «Στόχος του Δημάρχου είναι να μειωθεί στο ελάχιστο ο κίνδυνος πρόκλησης ζημιών στις καλλιέργειες, στα ζώα, στις υποδομές και πάνω απ' όλα να προστατευθεί η ανθρώπινη ζωή. Ευχαριστούμε τους προέδρους των ΤΟΕΒ, τον Δημήτρη Κουλούρη και τον Χρήστο Παλαιολόγο για την άψογη συνεργασία και φυσικά τους εργαζόμενους».

    Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Γ. Καραμπίνης δήλωσε: "Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου με εντολή του Δημάρχου εργάζονται ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή ροή των υδάτων και να αποφευχθούν πλημμύρες που θα μπορούσαν προκαλέσουν σημαντικές ζημιές στις περιουσίες των αγροτών μας. Ο αγώνας για την προστασία από τις πλημμύρες δεν σταματά ποτέ».

    dimos piniou toev antipl 2

    dimos piniou toev antipl 3

    dimos piniou toev antipl 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • "Πράσινο φως" για την υπογειοποίηση δικτύου του ΤΟΕΒ Γαστούνης από το ΥΠΑΑΤ - Έργο 18,6 εκατ. ευρώ

    Το "πράσινο" φως άναψε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την υλοποίηση ενός μεγάλου έργου για τον αγροτικό κόσμο που αποτελούσε πάγιο αίτημα του. Μετά από συνεργασία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γεώργιου Γεωργαντά, του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Γεώργιου ΣτύλιουΓενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, προχώρησε στην 4320/02-11-2022 (ΑΔΑ: 6ΙΦΡ4653ΠΓ-ΓΧΩ) Απόφαση προέγκρισης της διακήρυξης με την οποία ξεκινά η διαδικασία υλοποίησης του 1ου υποέργου: «ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΡΟΗΣ (ΚΑΝΑΛΕΤΩΝ) ΤΟΕΒ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ», της Πράξης με τίτλο «ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΡΟΗΣ (ΚΑΝΑΛΕΤΩΝ) ΤΟΕΒ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ», που είναι ενταγμένo στο Μέτρο 4, Υπομέτρο 4.3, Δράση 4.3.1 με κωδικό ΟΠΣΑΑ: 0011335047 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α) 2014-2020 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

    Ο συνολικός προϋπολογισμός του Έργου ανέρχεται σε 18.600.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

    Με την υλοποίηση του έργου: «ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΡΟΗΣ (ΚΑΝΑΛΕΤΩΝ) ΤΟΕΒ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ», προβλέπεται το υφιστάμενο επιφανειακό αρδευτικό δίκτυο της περιοχής να υπογειοποιηθεί και το νέο δίκτυο θα τροφοδοτείται με νερό μέσω δύο (2) νέων αντλιοστασίων άρδευσης (ΑΓ1 και ΑΓ2).

    Με το έργο προτείνεται η κατασκευή δύο (2) ανεξάρτητων δικτύων, του Δυτικού και του Ανατολικού Δικτύου. Το Δυτικό Δίκτυο (Αντλιοστάσιο ΑΓ1) θα καλύπτει την περιοχή δυτικά της πόλης της Γαστούνης έως τον ποταμό Πηνειό και το Ανατολικό Δίκτυο (Αντλιοστάσιο ΑΓ2) θα καλύπτει την περιοχή ανατολικά της πόλης της Γαστούνης με βόρειο όριο τον ποταμό Πηνειό και ανατολικό όριο τον οικισμό Κόροιβος.

    Οι εξυπηρετούμενες εκτάσεις από τα νέα αρδευτικά δίκτυα υπολογίζονται σε συνολική μικτή έκταση 20.160 στρ. ή σε καθαρή αρδευόμενη έκταση 18.040 στρ.

    Τα μήκη των αγωγών που θα κατασκευαστούν είναι τα ακόλουθα:

    Δυτικό αρδευτικό δίκτυο (ΑΓ1) : 64.815,5μ

    Ανατολικό αρδευτικό δίκτυο (ΑΓ2) : 46.437,9μ.

    Διώρυγα

    Η προσαγωγή του νερού προς τα δύο υπό κατασκευή δίκτυα του ΤΟΕΒ Γαστούνης θα γίνεται μέσω της υφιστάμενης διώρυγας Δ1.

    Αντλιοστάσια

    Το κτίριο του αντλιοστασίου ΑΓ1 θα είναι ορθογωνικό κάτοψης ανοδομής εμβαδού 185,0m2 ενώ το κτίριοτου αντλιοστασίου ΑΓ2 θα είναι ορθογωνικό κάτοψης ανοδομής 160,0m2.

    Στο προτεινόμενο έργο περιλαμβάνεται ηλεκτρονική υδροληψία με επαναφορτιζόμενες κάρτες.

    Η ανακοίνωση για την ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ δημοπράτησης του έργου θα γίνει εντός του Νοεμβρίου 2022.

    Το έργο Χρηματοδοτείται από το μέτρο 4.3.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), που υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών.

    Η υλοποίηση του ΠΑΑ από τη Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομώνμε τις οδηγίες που δόθηκαν από τον Υπουργό, Γεώργιο Γεωργαντά και τον αρμόδιο Υφυπουργό, Γεώργιο Στύλιο επιταχύνεται.

    Πρόκειται για ένα έργο που υλοποιείται προς όφελος των Ελλήνων παραγωγών, καταναλωτών και πολιτών προς όφελος της Ελληνικής περιφέρειας και των αγροτικών περιοχών.

    Στόχος η ολοκλήρωση ενός αναπτυξιακού, βιώσιμου, ευφυούς, ασφαλούς, πλήρους και λειτουργικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και των Ελλήνων αγροτών.

  • Νικολακόπουλος: Προς υλοποίηση το έργο υπογειοποίησης του αρδευτικού δικτύου ΤΟΕΒ Γαστούνης!
    Νικολακόπουλος: Προς υλοποίηση το έργο υπογειοποίησης του αρδευτικού δικτύου ΤΟΕΒ Γαστούνης!

    Ικανοποίηση Ανδρέα Νικολακόπουλου για την απόφαση προέγκρισης της διακήρυξης από τους αρμοδίους υπουργό και υφυπουργό - Ουσιαστικές παρεμβάσεις του Ηλείου βουλευτή από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του, ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να εκτελεστεί το έργο

    Οι θετικές εξελίξεις, αναφορικά με την υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου του ΤΟΕΒ Γαστούνης, δικαιώνουν απολύτως τον βουλευτή του νομού μας Ανδρέα Νικολακόπουλο, ο οποίος τον περασμένο Ιούνιο είχε ξεκαθαρίσει ότι το έργο προχωρά κανονικά και θα δημοπρατηθεί μέχρι το τέλος του έτους, διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες περί του αντιθέτου.

    Συγκεκριμένα ο κ. Νικολακόπουλος τότε, αμέσως μετά την συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δημήτρη Παπαγιαννίδη, είχε δηλώσει: “Το έργο όχι μόνο δεν κινδυνεύει αλλά συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, οι διαδικασίες προχωρούν κανονικά και μέχρι το τέλος του έτους θα γίνει και η δημοπράτησή του”.

    ΕΛΗΦΘΗ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

    Τα καλά νέα ήρθαν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς μετά από συνεργασία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γεώργιου Γεωργαντά, του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Γεώργιου Στύλιου, η Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών,προχώρησε στην 4320/02-11-2022 (ΑΔΑ: 6ΙΦΡ4653ΠΓ-ΓΧΩ) Απόφαση προέγκρισης της διακήρυξης με την οποία ξεκινά η διαδικασία υλοποίησης του 1ου υποέργου: «ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΡΟΗΣ (ΚΑΝΑΛΕΤΩΝ) ΤΟΕΒ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ», της Πράξης με τίτλο «ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΡΟΗΣ (ΚΑΝΑΛΕΤΩΝ) ΤΟΕΒ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ», που είναι ενταγμένo στο Μέτρο 4, Υπομέτρο 4.3, Δράση 4.3.1 με κωδικό ΟΠΣΑΑ: 0011335047 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α) 2014-2020 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

    Ο συνολικός προϋπολογισμός τουΈργου ανέρχεται σε 18.600.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

    ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ

    Με την υλοποίηση του έργου: «ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΡΟΗΣ (ΚΑΝΑΛΕΤΩΝ) ΤΟΕΒ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ», προβλέπεται το υφιστάμενο επιφανειακό αρδευτικό δίκτυο της περιοχής να υπογειοποιηθεί και το νέο δίκτυο θα τροφοδοτείται με νερό μέσω δύο (2) νέων αντλιοστασίων άρδευσης (ΑΓ1 και ΑΓ2).

    Με το έργο προτείνεται η κατασκευή δύο (2) ανεξάρτητων δικτύων, του Δυτικού και του Ανατολικού Δικτύου. Το Δυτικό Δίκτυο (Αντλιοστάσιο ΑΓ1) θα καλύπτει την περιοχή δυτικά της πόλης της Γαστούνης έως τον ποταμό Πηνειό και το Ανατολικό Δίκτυο (Αντλιοστάσιο ΑΓ2) θα καλύπτει την περιοχή ανατολικά της πόλης της Γαστούνης με βόρειο όριο τον ποταμό Πηνειό και ανατολικό όριο τον οικισμό Κόροιβος.

    Οι εξυπηρετούμενες εκτάσεις από τα νέα αρδευτικά δίκτυα υπολογίζονται σε συνολική μικτή έκταση 20.160 στρ. ή σε καθαρή αρδευόμενη έκταση 18.040 στρ.

    «Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη, οι προσπάθειες των τελευταίων ετών απέδωσαν καρπούς, καταφέραμε και ξεπεράσαμε πολλά και δύσκολα εμπόδια, τελικά όμως καταφέραμε, με την αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων και κυρίως με την ανταπόκριση που βρήκαμε από τις ηγεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να μπούμε στην τελική ευθεία και ένα αίτημα ετών να γίνει πράξη. Πρόκειται για ένα έργο που γίνεται προς όφελος των αγροτών μας, το οποίο θα συμβάλλει στην βιώσιμη ανάπτυξη του αγροτικού τομέα» ανέφερε, χωρίς να κρύψει την ικανοποίησή του, ο κ. Νικολακόπουλος.

    ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΙΕΤΙΑ

    Ο Ηλείος Κοινοβουλευτικός από την ανάληψη των καθηκόντων του είχε ασχοληθεί επισταμένα με το θέμα της υπογειοποίησης του αρδευτικού δικτύου στο νομό και είχε καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για να ξεπεραστούν τα εμπόδια που αφορούσαν το δίκτυο του ΤΟΕΒ Γαστούνης.

    Τον Ιούνιο του 2020, μαζί με το προεδρείο του ΤΟΕΒ Γαστούνης, είχε συναντηθεί με τον τότε Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, όπου και είχε τεθεί το θέμα και είχαν μπει οι βάσεις για να προχωρήσει το έργο. Ακολούθησε νέα συνάντηση τον Μάρτιο του 2021 με τον μετέπειτα Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Οικονόμου, ενώ τον Ιούλιο του 2021 απέδωσαν καρπούς οι επαφές με τους αρμόδιους υφυπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και δόθηκε το ‘πράσινο φως’ για ένταξη της υπογειοποίησης του αρδευτικού δικτύου στο Ταμείο Ανάκαμψης. Δύο μήνες αργότερα το θέμα τέθηκε στο νέο Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Στύλιο, ενώ ακολούθησαν συναντήσεις με το προεδρείο του ΤΟΕΒ Γαστούνης, τον Μάιο του 2022 με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά, τον Ιούνιο με τον Γ.Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Δημήτρη Παπαγιαννίδη και τον Ιούλιο νέα συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Στύλιο.

    nikolak toev gast 1

    nikolak toev gast 2

    nikolak toev gast 3

    (Δελτίο Τύπου)

  • ΥΠΑΑΤ: Προέγκριση διακήρυξης του 1ου υποέργου: «Υπογειοποίηση δικτύων φυσικής ροής (Καναλέτων) ΤΟΕΒ Γαστούνης»
    ΥΠΑΑΤ: Προέγκριση διακήρυξης του 1ου υποέργου: «Υπογειοποίηση δικτύων φυσικής ροής (Καναλέτων) ΤΟΕΒ Γαστούνης»

    Μετά από συνεργασία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γεώργιου Γεωργαντά, του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Γεώργιου ΣτύλιουΓενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, προχώρησε στην 4320/02-11-2022 (ΑΔΑ: 6ΙΦΡ4653ΠΓ-ΓΧΩ) Απόφαση προέγκρισης της διακήρυξης με την οποία ξεκινά η διαδικασία υλοποίησης του 1ου υποέργου: «ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΡΟΗΣ (ΚΑΝΑΛΕΤΩΝ) ΤΟΕΒ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ», της Πράξης με τίτλο «ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΡΟΗΣ (ΚΑΝΑΛΕΤΩΝ) ΤΟΕΒ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ», που είναι ενταγμένo στο Μέτρο 4, Υπομέτρο 4.3, Δράση 4.3.1 με κωδικό ΟΠΣΑΑ: 0011335047 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α) 2014-2020 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

    Ο συνολικός προϋπολογισμός του Έργου ανέρχεται σε 18.600.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

    Με την υλοποίηση του έργου: «ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΡΟΗΣ (ΚΑΝΑΛΕΤΩΝ) ΤΟΕΒ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ», προβλέπεται το υφιστάμενο επιφανειακό αρδευτικό δίκτυο της περιοχής να υπογειοποιηθεί και το νέο δίκτυο θα τροφοδοτείται με νερό μέσω δύο (2) νέων αντλιοστασίων άρδευσης (ΑΓ1 και ΑΓ2).

    Με το έργο προτείνεται η κατασκευή δύο (2) ανεξάρτητων δικτύων, του Δυτικού και του Ανατολικού Δικτύου. Το Δυτικό Δίκτυο (Αντλιοστάσιο ΑΓ1) θα καλύπτει την περιοχή δυτικά της πόλης της Γαστούνης έως τον ποταμό Πηνειό και το Ανατολικό Δίκτυο (Αντλιοστάσιο ΑΓ2) θα καλύπτει την περιοχή ανατολικά της πόλης της Γαστούνης με βόρειο όριο τον ποταμό Πηνειό και ανατολικό όριο τον οικισμό Κόροιβος.

    Οι εξυπηρετούμενες εκτάσεις από τα νέα αρδευτικά δίκτυα υπολογίζονται σε συνολική μικτή έκταση 20.160 στρ. ή σε καθαρή αρδευόμενη έκταση 18.040 στρ.

    Τα μήκη των αγωγών που θα κατασκευαστούν είναι τα ακόλουθα:

    Δυτικό αρδευτικό δίκτυο (ΑΓ1) : 64.815,5μ

    Ανατολικό αρδευτικό δίκτυο (ΑΓ2) : 46.437,9μ.

    Διώρυγα

    Η προσαγωγή του νερού προς τα δύο υπό κατασκευή δίκτυα του ΤΟΕΒ Γαστούνης θα γίνεται μέσω της υφιστάμενης διώρυγας Δ1.

    Αντλιοστάσια

    Το κτίριο του αντλιοστασίου ΑΓ1 θα είναι ορθογωνικό κάτοψης ανοδομής εμβαδού 185,0m2 ενώ το κτίριοτου αντλιοστασίου ΑΓ2 θα είναι ορθογωνικό κάτοψης ανοδομής 160,0m2.

    Στο προτεινόμενο έργο περιλαμβάνεται ηλεκτρονική υδροληψία με επαναφορτιζόμενες κάρτες.

    Η ανακοίνωση για την ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ δημοπράτησης του έργου θα γίνει εντός του Νοεμβρίου 2022.

    Το έργο Χρηματοδοτείται από το μέτρο 4.3.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), που υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών.

    Η υλοποίηση του ΠΑΑ από τη Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομώνμε τις οδηγίες που δόθηκαν από τον Υπουργό, Γεώργιο Γεωργαντά και τον αρμόδιο Υφυπουργό, Γεώργιο Στύλιο επιταχύνεται.

    Πρόκειται για ένα έργο που υλοποιείται προς όφελος των Ελλήνων παραγωγών, καταναλωτών και πολιτών προς όφελος της Ελληνικής περιφέρειας και των αγροτικών περιοχών.

    Στόχος η ολοκλήρωση ενός αναπτυξιακού, βιώσιμου, ευφυούς, ασφαλούς, πλήρους και λειτουργικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και των Ελλήνων αγροτών και αλιέων.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Συνάντηση Ανδρέα Νικολακόπουλου και Δ.Σ. ΤΟΕΒ Γαστούνης με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
    Συνάντηση Ανδρέα Νικολακόπουλου και Δ.Σ. ΤΟΕΒ Γαστούνης με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

    Δημοπρατείται μέχρι τέλος του έτους η υπογειοποίηση του δικτύου - Ο κ. Παπαγιαννίδης διαβεβαίωσε ότι οι διαδικασίες προχωρούν ομαλά και δεν απεντάσσεται το έργο

    “Το έργο όχι μόνο δεν κινδυνεύει αλλά συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, οι διαδικασίες προχωρούν κανονικά και μέχρι το τέλος του έτους θα γίνει και η δημοπράτησή του”.

    Αυτό το σχόλιο έκανε ο βουλευτής του νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος για το έργο της υπογειοποίησης του ΤΟΕΒ Γαστούνης, αμέσως μετά την συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

    Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την συμμετοχή και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΟΕΒ Γαστούνης με επικεφαλής τον πρόεδρο Δημήτρη Κουλούρη, τον αντιπρόεδρο Νίκο Κοντούλη και τον Γραμματέα Χρήστο Βαρδουνιώτη, προκειμένου να γίνει ενημέρωση για το έργο «Υπογειοποίηση Δικτύων φυσικής ροής (καναλέτων) ΤΟΕΒ Γαστούνης», το οποίο έχει καθυστερήσει εξαιτίας της διαδικασίας των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων.

    Με κατ’ εξαίρεση διαδικασία

    Όπως είχε γίνει γνωστό από τον περασμένο Φεβρουάριο, σε συνάντηση που είχε κάνει ο κ. Νικολακόπουλος με το προεδρείο του ΤΟΕΒ και μετά από σχετική επικοινωνία με τον κ. Παπαγιαννίδη, το Υπουργείο με παρέμβασή του προχώρησε σε κατ’ εξαίρεση διαδικασίες για αντίστοιχα έργα, παρακάμπτοντας τις κατά τόπους επιτροπές των περιφερειακών ενοτήτων, που είχαν την αρμοδιότητα για την εκτίμηση της αξίας των ακινήτων τα οποία απαλλοτριώνονται αναγκαστικά για την κατασκευή του έργου υπογειοποίησης του αρδευτικού δικτύου. Η προβλεπόμενη διαδικασία ανατέθηκε σε ιδιώτη εκτιμητή σύμβουλο, με το Υπουργείο να θέτει σε προτεραιότητα το έργο που αφορά τον ΤΟΕΒ Γαστούνης.

    Πλέον, η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο του καθορισμού προσωρινών τιμών από το αρμόδιο δικαστήριο για τις απαλλοτριωθείσες εκτάσεις και έως το τέλος του έτους θα προχωρήσει κανονικά η δημοπράτηση του έργου, δίνοντας λύση σε ένα μακροχρόνιο πρόβλημα.

    “Διαβεβαιώνουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι το έργο δεν απεντάσσεται και δεν κινδυνεύει. Προχωρούν κανονικά όλες οι διαδικασίες για την υλοποίησή του” υπογράμμισε ο κ. Νικολακόπουλος, βάζοντας τέλος στις φήμες περί του αντιθέτου.

    Ο ίδιος άλλωστε παρακολουθεί στενά όλες τις διαδικασίες και βρίσκεται σε διαρκή επαφή με το Υπουργείο αλλά και με τον ΤΟΕΒ Γαστούνης και μετά και τη νέα συνάντηση με τον κ. Παπαγιαννίδη ξεκαθαρίστηκε ότι το έργο βαίνει καλώς.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Νικολακόπουλος: Ανοίγει ο δρόμος για την υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου του ΤΟΕΒ Γαστούνης 
    Νικολακόπουλος: Ανοίγει ο δρόμος για την υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου του ΤΟΕΒ Γαστούνης 

    Ξεπεράστηκε το ‘εμπόδιο’ των απαλλοτριώσεων

    Ο βουλευτής Ανδρέας Νικολακόπουλος ενημέρωσε το προεδρείο για την κατ’ εξαίρεση διαδικασία που ακολούθησε το Υπουργείο

    Με παρέμβαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δίνεται λύση στο θέμα των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων για την εκτέλεση του έργου «Υπογειοποίηση Δικτύων φυσικής ροής (καναλέτων) ΤΟΕΒ Γαστούνης» και πλέον ανοίγει ο δρόμος για να προχωρήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα οι διαδικασίες δημοπράτησής του.

    Στην διάρκεια της συνάντησης που είχε για το συγκεκριμένο θέμα ο βουλευτής του νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος με τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Γαστούνης Δημήτρη Κουλούρη και τον αντιπρόεδρο Νίκο Κοντούλη, επικοινώνησε εκ νέου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δημήτρη Παπαγιαννίδη και έλαβε την διαβεβαίωση ότι έχουν προταχθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την εκπόνηση του ανωτέρω έργου.

    ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΕΒ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ

    Ειδικότερα, το Υπουργείο προχώρησε σε κατ’ εξαίρεση διαδικασίες για αντίστοιχα έργα, παρακάμπτοντας τις κατά τόπους επιτροπές των περιφερειακών ενοτήτων. Υπενθυμίζεται ότι δεν είχε καταστεί εφικτό να συνεδριάσει η αρμόδια από το νόμο επιτροπή ‘περί αναγκαστικών απαλλοτριώσεων’ για την εκτίμηση της αξίας των ακινήτων τα οποία απαλλοτριώνονται αναγκαστικά για την κατασκευή του έργου υπογειοποίησης του αρδευτικού δικτύου, εξαιτίας της άρνησης συμμετοχής τους σε αυτή τόσο του οριζόμενου τακτικού μέλους- υπαλλήλου της Περιφερειακής ενότητας Ηλείας όσο και του αναπληρωματικού του, υπαλλήλου του δήμου Πύργου. Οι όποιες καθυστερήσεις λοιπόν σημειώθηκαν οφείλονται στο γεγονός ότι δεν συνεδρίασε ποτέ η αρμόδια επιτροπή.

    Ως εκ τούτου, το Υπουργείο προχώρησε σε κατ’ εξαίρεση διαδικασία, αναθέτοντας την προβλεπόμενη διαδικασία σε ιδιώτη εκτιμητή σύμβουλο για τον προσδιορισμό της αξίας των ακινήτων. Να σημειωθεί, ότι στην εν λόγω διαδικασία τέθηκε σε προτεραιότητα το έργο που αφορά τον ΤΟΕΒ Γαστούνης και όπως ενημέρωσε ο κ. Νικολακόπουλος το προεδρείο του ΤΟΕΒ, η εκτίμηση έχει ήδη ολοκληρωθεί και αναμένεται να οριστεί η δικάσιμος στο αρμόδιο Δικαστήριο για τον ορισμό των προσωρινών τιμών για τις απαλλοτριωθέντες εκτάσεις και αμέσως μετά να ακολουθήσει η δημοπράτηση του έργου.

    Πρόκειται για μία ιδιαιτέρως σημαντική εξέλιξη και επί της ουσίας με τον ΤΟΕΒ Γαστούνης θα ανοίξει το έργο υπογειοποίησης του αρδευτικού δικτύου στην Ηλεία, δίνοντας λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει τους αγρότες.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Γαστούνης ευχαρίστησε θερμά τον κ. Νικολακόπουλο για τις συνολικές ενέργειές του προκειμένου να προχωρήσει το ανωτέρω έργο, λαμβάνοντας την διαβεβαίωση του βουλευτή ότι το έργο όχι μόνο δεν κινδυνεύει αλλά σύντομα θα πάρει σάρκα και οστά.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο