Γεύσεις

Λάχανο με Κρέας στην Κατσαρόλα

Λάχανο με Κρέας στην Κατσαρόλα
Διαβάστε τη συνταγή του Πάνου Παπαδάκη

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για το ζεμάτισμα

  • 1 μέτριο λάχανο (1 κιλό)
  • 2 λίτρα νερό

Για το  κρέας και τη σάλτσα

  • 1 κιλό  χοιρινό (σπάλα χωρίς κόκαλο)
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • 1 στικ κανέλας
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

    1. Κόβουμε σε κομμάτια ένα λάχανο ,το ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και το ζεματίζουμε μέχρι να μαλακώσει.
    2. Το αφαιρούμε με ένα σουρωτήρι και το αφήνουμε στην άκρη.
    3. Κόβουμε σε κομμάτια το χοιρινό και το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.
    4. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα περίπου 20 γρ (συνολικά 100 γρ) ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια από όλες τις πλαυρές να πάρουν χρώμα.
    5. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι.
    6. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και το μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
    7. Ρίχνουμε την ντομάτα κονκασέ , το μπαχάρι, το στικ κανέλας κια μαγειρεύουμε να δέσει η λίγο η σάλτσα για 2 μ3 λεπτά.
    8. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει τ κρέας.
    9. Ρίχνουμε αλάτι , πιπέρι ,το υπόλοιπο ελαιόλαδο ,το λάχανο που έχουμε ζεματίσει και ανακατεύουμε πολύ καλά.
    10. Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για ακόμη 15 με 20 λεπτά.
    11. Το φαγητό είναι έτοιμο να το απολαύσετε εσείς και οι αγαπημένοι σας!

Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο εδώ: 

Πηγή: live-kitchen.gr

TAGS:

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

tsoukalas popup