- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, το ηλιέλαιο, το κακάο , την ζάχαρη, τις βανιλίνες και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
- Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια από 2 μέτρια αυγά και ρίχνουμε τους κρόκους μέσα στο μείγμα ανακατεύοντας.
- Μέσα στο ασπράδι ρίχνουμε μια πρέζα αλάτι και χτυπάμε με το μιξερ μέχρι να γίνει μαρέγκα.
- Ενσωματώνουμε την μαρέγκα μέσα στο μείγμα και το ρίχνουμε μέσα σε ένα ταψί 25χ30 εκ αφού πρώτα το έχουμε αλευροβουτυρώσει.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 c για 20-25 λεπτά .
- Σε ένα κατσαρολάκι κάνουμε το γλάσο ρίχνοντας το ζαχαρούχο γάλα .
- Το ζεσταίνουμε και έπειτα το αποσύρουμε από την φωτιά.
- Προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά.
- Κάνουμε μεγάλες τρύπες το παντεσπάνι και ρίχνουμε το γλάσο.
- Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Για την σαντιγί χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη μέχρι να σχηματιστούν κορυφές.
- Στρώνουμε την σαντιγί και ρίχνουμε από πάνω νιφάδες κουβερτούρας.
Το πιο νόστιμο και εύκολο γλυκό poke cake είναι έτοιμο να το απολαύσετε!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :
Πηγή: live-kitchen.gr