Γεύσεις

Σπανακοτυροπιτάκια σε 5' Χωρίς Φύλλο

Σπανακοτυροπιτάκια σε 5' Χωρίς Φύλλο
Διαβάστε τη συνταγή του Πάνου Παπαδάκη

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 500 γρ  αλεύρι που φουσκώνει (3 κούπες και 1/4)
  • 200 γρ  στραγγιστό γιαούρτι (1 κεσεδάκι)
  • 2 μέτρια αυγά
  • 1,5 κτγ αλάτι
  • 200 γρ ελαιόλαδο (1 κούπα)
  • 200 γρ φύλλα σπανάκι
  • 200 γρ τυρι φέτα

ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΜΑ

  • 1 κρόκο+1 κτσ γάλα
  • Σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά.
  2. Προσθέτουμε το αλάτι, τοα αλεύρι που φουσκώνει και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
  3. Ρίχνουμε τα φύλλα από το σπανάκι και ανακατεύουμε μέσα στην ζύμη μέχρι να ενσωματωθεί .
  4. Σπάμε με τα χέρια μας το τυρί φέτα και ανακατεύουμε ζυμώνοντας ελαφρώς να μπει μέσα στην ζύμη.
  5. Λαδώνυμε τα χέρια μας και μετράμε 50 γρ το κάθε κομμάτι και αφού δώσουμε σχήμα τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  6. Αλείφουμε με κρόκο αυγού μαζί με 1 κτσ γάλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά στους 180 c.
  7. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο και τα πιο νόστιμα σπανακοτυροπιτάκια είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο εδώ :

Πηγή: live-kitchen.gr

TAGS:

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

tsoukalas popup