Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για το παντεσπάνι
- 300 γρ αλεύρι Γ.ο.χ
- 80 γρ κακάο σκόνη
- 70 γρ ηλιέλαιο
- 2 βανιλίνες
- 250 γρ Stevia 1:1
- 400 γρ Ρόφημα Καρπός Βρώμη Χωρίς Ζάχαρη ΟΛΥΜΠΟΣ
- 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
- 1 κτγ μαγειρική σόδα
- 1 κτσ ξύδι
Για την κρέμα
- 1300 γρ Ρόφημα Καρπός Βρώμη Χωρίς Ζάχαρη ΟΛΥΜΠΟΣ
- 300 γρ κουβερτούρα υγείας με Στέβια
- 200 γρ Stevia 1:1
- 120 γρ κορν φλάουρ
- 30 γρ κακάο σκόνη
- 2 βανιλίνες
Για το στόλισμα
- Νιφάδες κουβερτούρας με stevia
Ταψί 25χ30
Εκτέλεση
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το Ρόφημα Καρπός Βρώμη Χωρίς Ζάχαρη ΟΛΥΜΠΟΣ , το ηλιέλαιο ,το κακάο σκόνη, το μπέικεν , την μαγειρική σόδα , τις βανιλίνες , την stevia και τα ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι γ.ο.χ, το ξύδι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
- Σε ένα ταψάκι 25χ30 εκ αλείφουμε ηλιέλαιο και προσθέτουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20 λεπτά στους 200 c.
- Με ένα πινέλο αλείφουμε όλο το παντεσπάνι με Ρόφημα Καρπός Βρώμη Χωρίς Ζάχαρη ΟΛΥΜΠΟΣ.
- Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα υγείας με stevia και την αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το Ρόφημα Καρπός Βρώμη Χωρίς Ζάχαρη ΟΛΥΜΠΟΣ , το κακάο σκόνη , το κορν φλάουρ , την stevia και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
- Αποσύρουμε από την φωτιά ρίχνουμε τις 2 βανιλίνες και την κουβερτούρα
- Ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει η κουβερτούρα και ρίχνουμε την κρέμα πάνω από το παντεσπάνι.
- Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη να εφάπτεται πολύ καλά πάνω από την κρέμα.
- Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Θρυμματίζουμε με ένα πίλνερ νιφάδες κουβερτούρας με stevia σε όλη την επιφάνεια και κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια.
Πεντανόστιμη Σοκολατένια Πάστα Χωρίς Ζάχαρη!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :
Πηγή: live-kitchen.gr