Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 500 γρ ζυμαρικά ριγκατόνι
- 2 κτγ αλάτι
- 2 κτσ ελαιόλαδο
- 100 γρ ζαμπόν
- 3 φέτες μπέικον(60 γρ)
- 100 γρ τυρί μοτσαρέλα
- 100 γρ τυρί ρεγκάτο
- 500 γρ γάλα
- 2 μέτρια αυγά
- 200 γρ γιαούρτι
- 1 κτγ αλάτι
Για το πασπάλισμα του πυρέξ
- ελαιόλαδο
- φρυγανιά
Πυρέξ 25χ30 εκ.
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε το αλάτι στο νερό που βράζει.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύουμε να ναι al dente.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ .
- Προσθέτουμε ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια το ζαμπόν και το μπέικον.
- Τα ρίχνουμε σε ένα τηγάνι και τα μαγειρεύουμε 2-3 λεπτά.
- Σε ένα πυρέξ 25χ30 αλείφουμε ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε φρυγανιά.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά , το γάλα , το γιαούρτι , το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε στο πυρέξ την μισή ποσότητα ζυμαρικών , την μισή ποσότητα από το ζαμπόν και το μπέικον και προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά.
- Τα Πατάμε ελαφρώς με τα χέρια μας.
- Συνεχίζουμε με την ίδια διαδικασία προσθέτοντας τα υπόλοιπα ζυμαρικά , το ζαμπόν μαζί με το μπέικον και τα υπόλοιπα τυριά.
- Αφού τα πατήσουμε τα περιλούζουμε με το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 180 c.
- Το πιο νόστιμο σουφλέ που έχετε δοκιμάσει.
Φτιάξτε το και τα παιδιά σας θα σας το ζητάνε ξανά και ξανά!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :
Πηγή: live-kitchen.gr