Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για το παντεσπάνι
- 150 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 150 γρ ζάχαρη
- 2 κρόκοι από μεγάλα αυγά
- 35 γρ κακάο σκόνη
- 120 γρ γάλα
- 100 γρ ηλιέλαιο
- 4-5 σταγόνες υγρή βανίλια
- 1 κτγ μαγειρική σόδα
- 1 κτσ ξίδι
Για την μαρέγκα
- Ασπράδια από 2 μεγάλα αυγά
- Μία πρέζα αλάτι
- 30 γρ ζάχαρη
Για την ganache σοκολάτας
- 240 γρ γάλα
- 100 γρ ζάχαρη
- 35 γρ κακάο σκόνη
- 15 γρ κορν φλάουρ
- 15 γρ βούτυρο
Για το στόλισμα
- τριμμένο καρύδι
Φόρμα 20 εκ.
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους, την ζάχαρη, το γάλα, το ηλιέλαιο, το κακάο σκόνη, την υγρή βανίλια ,το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.
- Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τα ασπράδια , μια πρέζα αλάτι , την ζάχαρη (σιγά σιγά) και χτυπάμε μέχρι να γίνει μαρέγκα.
- Στο άλλο μπολ ρίχνουμε το ξίδι, την σόδα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Ενσωματώνουμε την μαρέγκα μέσα στο μείγμα με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
- Σε μια φόρμα 20 εκ. βάζουμε λαδόκολλα και στον πάτο και γύρω γύρω στο δαχτυλίδι να εφάπτεται πολύ καλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στην φορμα και χτυπάμε ελαφρώς πάνω στον πάγκο.
- Αλείφουμε με ηλιέλαιο στο κέντρο ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και καλύπτουμε την φόρμα από πάνω.
- Με μια οδοντογλυφίδα κάνουμε μικρές τρυπούλες.
- Ψήνουμε στους 160 c για 60-65 λεπτά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει το παντεσπάνι και έπειτα το κόβουμε σε στην μέση.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, την ζάχαρη , το κακάο, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
- Σε μια πιατέλα βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι και ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα από την κρέμα σοκολάτας.
- Βάζουμε ακριβώς από πάνω , το δεύτερο παντεσπάνι και ρίχνουμε όλη την κρέμα από πάνω απλώνοντας ομοιόμορφα εξωτερικά σε όλη την τούρτα.
- Στολίζουμε με τριμμένο καρύδι και η πιο εύκολη και νόστιμη σοκολατένια τούρτα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.
Ιδανική για κάθε περίσταση!!
Τα μικρά παιδιά θα την λατρέψουν!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :
Πηγή: live-kitchen.gr