Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα καπάκια από τις μελιτζάνες για να δημιουργήσουμε μια θήκη.
- Χαράζουμε εσωτερικά την σάρκα πρώτα κάθετα και έπειτα διαγώνια και τις βάζουμε σε ένα πυρέξ 25χ30 εκ.
- Τις αλάτίζουμε ,τις λαδώνουμε και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 30-40 λεπτα μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά (πιπεριά, κρεμμύδι, μελιτζάνα) και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
- Ρίχνουμε τον πελτέ και τον σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύουμε για 1 λεπτό προσθέτουμε το βραστό νερό, πιπέρι, κανέλα και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμεγια 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε το αλάτι ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά.
- Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαιντανό, τον δυόσμο και ανακατεύουμε.
- Βγάζουμε τις μελιτζάνες από τον φούρνο και πατάμε στην μέση με ένα πηρούνι για να δημιουργηθεί μια θήκη.
- Γεμίζουμε όλες τις μελιτζάνες και την γέμιση που περίσσεψε την βάζουμε γύρω από τις μελιτζάνες .
- Προσθέτουμε το νερό πρώτα μέσα στο τηγάνι για να πάρει όλα τα υπολείματα και έπειτα το ρίχνουμε προσεκτικά γύρω από τις μελιτζάνες.
- Κόβουμε και βάζουμε φέτες ντομάτας πάνω από τις μελιτζάνες και ψήνουμε για ακόμη 35-40 λεπτά στους 180 c.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαιντανό και οι πιο νόστιμες γεμιστές μελιτζάνες είναι έτοιμες να τις απολαύσετε!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :
Πηγή: live-kitchen.gr