Γεύσεις

Σπιτική Λάβα Φυστικιού ή άλειμμα με μόνο 3 υλικά

Σπιτική Λάβα Φυστικιού ή άλειμμα με μόνο 3 υλικά
Διαβάστε τη συνταγή του Πάνου Παπαδάκη

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 160 γρ Φυστίκια Αιγίνης (1 κούπα)
  • 100 γρ ηλιέλαιο (12 κτσ)
  • 70 γρ ζαχαρούχο γάλα (5 κτσ)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε πολύ καλά τα φυστίκια Αιγίνης και τα περνάμε από σίτα για να καθαρίσουν οι περιττές φλούδες τους.
  2. Τα ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ μαζί με το ηλιέλαιο και τα πολτοποιούμε πάρα πολύ καλά.
  3. Προσθέτουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ενσωματώνουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς το ζαχαρούχο γάλα.
  4. Το συντηρούμε σε αποστειρωμένο βαζάκι των 250 μλ στο ψυγείο για 8-10 μέρες.

Η πιο νόστιμη και εύκολη λάβα φυστικιου ή άλειμμα ιδανική για παγωτά, τούρτες , κέικ ή όπου αλλού σας αρέσει!!

Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο εδώ :

Πηγή: live-kitchen.gr

TAGS:

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup