Γεύσεις

Γρήγορο και εύκολο Σπετσοφάι

Γρήγορο και εύκολο Σπετσοφάι
Διαβάστε τη συνταγή του Πάνου Παπαδάκη

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 500 γρ μοσχαρίσια καπνιστά λουκάνικα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • 100 γρ ντοματίνια
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 40 γρ ελαιόλαδο
  • 70 γρ λευκό κρασί
  • 1 κτγ πελτέ ντομάτας
  • 400 γρ ντομάτα κονκασέ
  • 150 γρ νερό
  • Ανθός αλατιού
  • Ρίγανη

Για το σερβίρισμα

  • 4-5 φέτες ψωμί
  • Ελαιόλαδο
  • Ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια.
  2. Κόβουμε σε φέτες όλες τις πιπεριές και τις αφήνουμε στην άκρη.
  3. Κόβουμε σε ροδέλες τα μοσχαρίσια λουκάνικα και τα σωτάρουμε σε ένα τηγάνι για 5 λεπτά.
  4. Τα αποσύρουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  5. Ρίχνουμε στο τηγάνι ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο αφού το έχουμε ψιλοκόψει.
  6. Τα μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
  7. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3λεπτά.
  8. Κόβουμε στην μέση τα ντοματίνια και τα προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι.
  9. Τα μαγειρεύουμε όλα μαζί για 5 λεπτά.
  10. Ρίχνουμε τα λουκάνικα και προσθέτουμε το λευκό κρασί.
  11. Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  12. Προσθέτουμε στο μείγμα τον πελτέ ντομάτας , την ντομάτα κονκασέ , το νερό και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10-12 λεπτά.
  13. Προσθέτουμε ανθό αλατιού ή απλό αλάτι και ρίγανη.
  14. Σε ένα ταψάκι λαδώνουμε 4-5 φέτες ψωμί , ρίχνουμε ρίγανη και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά στους 180 c.
  15. Σερβίρουμε τυρί φέτα μαζί με το φρυγανισμένο ψωμί ή οτι άλλο μας αρέσει.

Ένας εύκολος γρήγορος αλλά προπαντώς πεντανόστιμος μεζές (σπετσοφάι)για την οικογένεια ή την παρέα!!!

Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο εδώ 

Πηγή: live-kitchen.gr

TAGS:

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup