Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 500 γρ μοσχαρίσια καπνιστά λουκάνικα
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 καυτερή πιπεριά
- 100 γρ ντοματίνια
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 40 γρ ελαιόλαδο
- 70 γρ λευκό κρασί
- 1 κτγ πελτέ ντομάτας
- 400 γρ ντομάτα κονκασέ
- 150 γρ νερό
- Ανθός αλατιού
- Ρίγανη
Για το σερβίρισμα
- 4-5 φέτες ψωμί
- Ελαιόλαδο
- Ρίγανη
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια.
- Κόβουμε σε φέτες όλες τις πιπεριές και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Κόβουμε σε ροδέλες τα μοσχαρίσια λουκάνικα και τα σωτάρουμε σε ένα τηγάνι για 5 λεπτά.
- Τα αποσύρουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο αφού το έχουμε ψιλοκόψει.
- Τα μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3λεπτά.
- Κόβουμε στην μέση τα ντοματίνια και τα προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι.
- Τα μαγειρεύουμε όλα μαζί για 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα λουκάνικα και προσθέτουμε το λευκό κρασί.
- Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε στο μείγμα τον πελτέ ντομάτας , την ντομάτα κονκασέ , το νερό και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10-12 λεπτά.
- Προσθέτουμε ανθό αλατιού ή απλό αλάτι και ρίγανη.
- Σε ένα ταψάκι λαδώνουμε 4-5 φέτες ψωμί , ρίχνουμε ρίγανη και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά στους 180 c.
- Σερβίρουμε τυρί φέτα μαζί με το φρυγανισμένο ψωμί ή οτι άλλο μας αρέσει.
Ένας εύκολος γρήγορος αλλά προπαντώς πεντανόστιμος μεζές (σπετσοφάι)για την οικογένεια ή την παρέα!!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ
Πηγή: live-kitchen.gr