Γεύσεις

Κουραμπιέδες που λιώνουν στο στόμα

Κουραμπιέδες που λιώνουν στο στόμα
Διαβάστε τη συνταγή του Πάνου Παπαδάκη

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για την ζύμη

  • 750-800 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 500 γρ Βούτυρο Αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ(σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 200 γρ ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ καβουρδισμένα αμύγδαλα
  • 4-5 σταγόνες υγρή βανίλια

Για το πασπάλισμα

  • Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το Βούτυρο Αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ (σε θερμοκρασία δωματίου),την ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα σαν σαντιγί.
  2. Με μια μαρίζ μαζεύουμε το μείγμα στο κέντρο του κάδου και κουμπώνουμε το φτερό.
  3. Σε έναν πολυκόφτη χοντροσπάμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
  4. Προσθέτουμε την υγρή βανίλια όσο το μίξερ είναι εκτός λειτουργίας.
  5. Ανοίγουμε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και ρίχνουμε σε δόσεις το αλεύρι γ.ο.χ και το σπασμένο αμύγδαλο.
  6. Μετράμε 25 γρ το κάθε κομμάτι.
  7. Πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα και με το δάχτυλό πατάμε ελαφρώς στο κέντρο του κάθε κουραμπιέ.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 12-15 λεπτά στους 190 c.
  9. Τους αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα τους πασπαλίζουμε σε ζάχαρη άχνη.

Υπέροχοι κουραμπιέδες που λιώνουν στο στόμα!!!

Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο εδώ :

Πηγή: live-kitchen.gr

TAGS:

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup

tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup