Γεύσεις

Χοιρινό Μπούτι Στη Γάστρα με πατάτες και καρότα

Χοιρινό Μπούτι Στη Γάστρα με πατάτες και καρότα
Διαβάστε τη συνταγή του Πάνου Παπαδάκη

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για το κρέας

  • 2,5 κιλά χοιρινό μπούτι χωρίς κόκκαλο
  • 2 κ.γ. αλάτι

Για τη μαρινάδα

  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κούπα ελαιόλαδο (50 γρ.)

Για τη γάστρα

  • 150 γρ. μπύρα (1/2 κούπα)
  • 3 καρότα

Για τις πατάτες

  • 4 πατάτες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μουστάρδα, το μέλι, το σκόρδο, το χυμό λεμόνι, το αλάτι, το θυμάρι, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.
  2. Σκουπιζουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας το χοιρινό το μπούτι και κάνουμε τρύπες με ένα μαχαίρι.
  3. Το βάζουμε σε ένα μπολ και το αλατίζουμε πολύ καλά.
  4. Ρίχνουμε από πάνω τη μαρινάδα, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή όλο το βράδυ.
  5. Σε μια γάστρα στρώνουμε λαδοκολλες και βάζουμε μέσα το κρέας.
  6. Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες.
  7. Ρίχνουμε μπύρα γύρω από το κρέας βάζουμε τα καρότα και σκεπάζουμε με ακόμα μια λαδόκολλα και καπάκι.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 c για 2,5 ώρες (στο ενδιάμεσο θα βγάλουμε τη γάστρα για να βάλουμε τις πατάτες τις οποίες  έχουμε λαδώσει και αλατοπιπερώσει συνεχίζοντας το ψήσιμο για ακόμη 1 ώρα και 15 λεπτά).
  9. Αφαιρούμε τις λαδοκολλες και το καπάκι και ψήνουμε για ακόμη 30 λεπτά στους 200 c.
  10. Το σερβίρουμε ζεστό και το πιο νόστιμο χοιρινό με πατάτες και καρότα είναι έτοιμο να το απολαύσετε εσείς και οι αγαπημένοι σας!!

Καλή σας επιτυχία

Δείτε το βίντεο εδώ

Πηγή: live-kitchen.gr

TAGS:

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup

tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup