Σε είδος πολυτελείας για τα νοικοκυριά εξελίσσονται τα εποχικά φρούτα και λαχανικά, με τις τιμές να έχουν πάρει την ανιούσα.
Η ακρίβεια κυριαρχεί στο ράφι, ωστόσο στο χωράφι οι παραγωγοί παραμένουν πιεσμένοι, δίνοντας σε χαμηλές τιμές τα προϊόντα, που τελικά φτάνουν στη λιανική με μεγάλα καπέλα. Οι ίδιοι εξηγούν στην τηλεόραση του OPEN τους λόγους.
Οι παραγωγοί υποστηρίζουν πως οι καιρικές συνθήκες, οι μεσάζοντες και η ακρίβεια στις πρώτες ύλες είναι οι παράγοντες που επηρέασαν τις τιμές, ωστόσο υποστηρίζουν πως προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλά το κόστος των αγαθών που φεύγουν από το χωράφι.
Ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις όμως έρχονται στο ελαιόλαδο, καθώς η μείωση της παραγωγής -έως και 80% στην Ελλάδα- θα φέρει ελλείψεις στην αγορά.
Πηγή: ethnos.gr