Οικονομία

Ηλεία: Η ακρίβεια απογειώνει το σουβλάκι - Φλερτάρει με τα 3-3,5 ευρώ το πιτόγυρο

Ηλεία: Η ακρίβεια απογειώνει το σουβλάκι - Φλερτάρει με τα 3-3,5 ευρώ το πιτόγυρο

Το πιο δημοφιλές γρήγορο φαγητό των Ελλήνων και των Ηλείων, το σουβλάκι ετοιμάζεται να “απογειωθεί” ως προς την τιμή. Το σύνολο των υλικών που απαιτούνται για την παρασκευή του, έχουν ακριβύνει και η άνοδος των τιμών που παρουσιάστηκε τις προηγούμενες ημέρες για Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα βρει πεδίο και στην Ηλεία. Το ilialive.gr μίλησε με ιδιοκτήτες ψητοπωλείων, οι οποίοι ανέφεραν πως όσο κι αν προσπάθησαν να κρατήσουν τις τιμές και να απορροφήσουν τις αυξήσεις, δεν γίνεται πλέον να το κάνουν.

Πέρα από το ηλεκτρικό ρεύμα, ακρίβυνε το προπάνιο για το ψήσιμο, οι πρώτες ύλες (κρέατα, πατάτες κλπ), τα έλαια, οι μπύρες και τα αναψυκτικά…

Zafeiropoulos

Ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος ιδιοκτήτης του “ΣουβλακοTherapy” ανέφερε πως “… τα πράγματα δεν πάνε καλά, έχουν ακριβύνει τα πάντα, από τις πρώτες ύλες μέχρι την τελευταία, το ρεύμα, το προπάνιο, τα λάδια, τα κρέατα, οι πατάτες ακόμα και τα αναψυκτικά και η μπύρα. Ο Θεός βοηθός… Η λογική λέει ότι αν δεν αυξήσουμε κι εμείς θα πρέπει να κλείσουμε…Οι αυξήσεις δεν έχουν σταματημό. Κάθε μέρα αυξάνονται όλα. Εμείς προσπαθούμε όσο μπορούμε να απορροφήσουμε αλλά είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Κάποια στιγμή ή θα κλείσουμε ή θα πάμε την πίτα στα 3,50 € που ο καταναλωτής δεν θα μπορεί να την πάρει και πάλι θα αναγκαστούμε να κλείσουμε…”.

Strekas

Ο ψήστης Ανέστης Στρέκας από τη “Θράκα” δήλωσε από την πλευρά του ότι “… λόγω της αύξησης των προϊόντων, των μεταφορικών και της πρώτης ύλης, στο μαγαζί μας έχουν αυξηθεί λίγο οι τιμές, σε φυσιολογικά πλαίσια βέβαια και όχι σε βάρος του καταναλωτή αλλά περισσότερο εις βάρος του μαγαζιού. Προσπαθούμε να απορροφήσουμε τη μεγαλύτερη αύξηση έτσι ώστε να είναι οι πελάτες μας ευχαριστημένοι και να τους παρέχουμε την καλύτερη ποιότητα. Από κει και ύστερα όμως δεν μπορούμε να υποσχεθούμε ότι δεν θα ανέβουν κι άλλο οι τιμές, αλλά το σίγουρο είναι ότι την μεγαλύτερη αύξηση την απορροφά το μαγαζί. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα παραμείνουν όπως είναι οι τιμές”…

Papagiannis

Ο Γιώργος Παπαγιάννης ιδιοκτήτης της “Ψησταριάς του Γιώργη” δήλωσε πως “… οι αυξήσεις των πρώτων υλών, μας έχουν φέρει σε δύσκολη θέση και αναγκαστικά έχουμε αυξήσει κι εμείς τις τιμές. Ήδη έχουμε πάει την πίτα 2,50 ευρώ αλλά όπως καταλαβαίνουμε και 3 να πάει δεν θα βγαίνουν τα έξοδα. Το υγραέριο έχει πάει 15 € η μπουκάλα πάνω, το ηλιέλαιο έχει φτάσει 10 € επάνω, τα κρέατα ανέβηκαν, το κοτόπουλο, τα κοτοσουβλάκια, τα χοιρινά δεν έχουν ανέβει, κοντεύουν κι αυτά και το ρεύμα έχει διπλασιαστεί. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα και θα δούμε πως θα το παλέψουμε. Ο κόσμος δεν έχει χρήματα να ψωνίσει και η δουλειά έχει κάτσει πάρα πολύ. Ανάλογα με τις τιμές, όσο θα ανεβαίνουν οι πρώτες ύλες αναγκαστικά θα πρέπει να ανεβαίνουμε κι εμείς”.

Vrettou

Ο Ιωάννα Βρεττού από την ψησταριά “Ποιοτικό” σημείωσε ότι “… όλα έχουν πάει επάνω, τα κάρβουνα, το προπάνιο, το κρέας θα πάρει αύξηση, το κοτόπουλο έχει αυξηθεί. Η τιμή βέβαια που λένε τα 4 € ότι θα πάει, θεωρώ ότι είναι υπερβολικά υψηλή. Αν όμως φτάσουν το κρέας σε τιμές που δεν πρέπει, αναγκαστικά θα μπει αυτό το πλαφόν. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα…”.

souvlakia 2

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα