Τρίτη, 24 Μαϊος 2022 15:10

Σέλτικς - Χιτ 102-82: Κυριαρχική ισοφάριση (2-2) με τρομερό Τέιτουμ (video)

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Εύκολη υπόθεση αποδείχθηκε το Game 4 για τους Σέλτικς, οι οποίοι σκόρπισαν με 102-82 τους Χιτ στο TD Garden κι ισοφάρισαν σε 2-2 τη σειρά των τελικών της Ανατολής. Μεγάλη εμφάνιση από τον Τέιτουμ (31π., 8ριμπ., 5ασ.).

Οι «Κέλτες» ήταν ισοπεδωτικοί απέναντι στους Χιτ στη Βοστώνη, συντρίβοντας τους με 102-82 και φέρνοντας ταυτόχρονα τη σειρά των τελικών της Ανατολής στην απόλυτη ισορροπία (2-2).

Ηγέτης των νικητών ήταν ο Τζέισον Τέιτουμ. Ο 24χρονος φόργουορντ έκανε ο,τι ήθελε στο παρκέ του TD Garden, ολοκληρώνοντας το ματς με 31 πόντους (8/16 σουτ εντός πεδιάς), 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κοψίματα σε 33'50'' συμμετοχής. Από 'κει και πέρα, πολύτιμος ήταν κι ο Πέιτον Πρίτσαρντ με 14 πόντους και 3 ασίστ, ενώ all-around εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ντέρικ Ουάιτ με 13 πόντους, 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Οι Σέλτικς έπαιξαν όμορφο μπάσκετ, έφτασαν ακόμη και στο +32, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο ημίχρονο επέτρεψαν μόλις 33 πόντους στους αντιπάλους τους.

Σε ο,τι αφορά τους φιλοξενούμενους, ο Βίκτορ Ολαντίπο ήταν με 23 πόντους συν 6 ασίστ ο πρώτος σκόρερ, με τον Ντάνκαν Ρόμπινσον να ακολουθεί με 14 πόντους με 4/8 τρίποντα.

Επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων στις 26/5 (3:30), στο Μαϊάμι.

ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 29-11, 57-33, 76-52, 102-82.

3

4

Πηγή: Gazzetta.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ JUSTIN LANE

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Μαϊος 2022 11:57

Σχετικά Άρθρα

  • Σλούκας: «Αν θέλουν να λέγονται πρωταθλητές κόσμου οι Σέλτικς, να έρθουν να μας κερδίσουν» (vid)
     Σλούκας: «Αν θέλουν να λέγονται πρωταθλητές κόσμου οι Σέλτικς, να έρθουν να μας κερδίσουν» (vid)

    Ο Κώστας Σλούκας προκάλεσε… ανοιχτά τους Σέλτικς σε αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με έπαθλο την κορυφή του κόσμου

    Έχουν περάσει τρεις μήνες από τότε που η Euroleague με μία ανάρτηση της στο «Χ» είχε αναφέρει ότι οι Σέλτικς δεν είναι πρωταθλητές κόσμου μέχρι να νικήσουν τον κάτοχο της Euroleague, Παναθηναϊκό.

    Μάλιστα, οι πράσινοι είχαν απαντήσει μέσω των social media ότι αυτό το ματς θα ήταν μια πραγματική πρόκληση, ενώ τώρα ήταν η σειρά του Κώστα Σλούκα να προσκαλέσει του πρωταθλητές του ΝΒΑ σε «μονομαχία».

    Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» μίλησε στην κρατική τηλεόραση και κάποια στιγμή τέθηκε η ερώτηση για το αν ο Παναθηναϊκός AKTOR μπορεί να νικήσει τους Σέλτικς στο ΟΑΚΑ, με τον Σλούκα να απαντάει:

    «Αν έρθουν στο ΟΑΚΑ (οι Σέλτικς); Στο ΟΑΚΑ έχουμε πιθανότητες. Όπως έχει πει και ο κόουτς, αν θέλουν να λέγονται πρωταθλητές κόσμου, πρέπει να έρθουν να μας κερδίσουν».

    Δείτε το βίντεο:

    Πηγή: in.gr

  • Τίναξε την μπάνκα στον αέρα ο Εμπίντ - Υπέγραψε συμβόλαιο 301 εκατ. δολαρίων έως το 2029 με τους Σίξερς
    Τίναξε την μπάνκα στον αέρα ο Εμπίντ - Υπέγραψε συμβόλαιο 301 εκατ. δολαρίων έως το 2029 με τους Σίξερς

    Ο Εμπίντ κατέκτησε φέτος το χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων με τις ΗΠΑ

    Ο 30χρονος Τζοέλ Εμπίντ υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τους Σίξερς, το οποίο συγκαταλέγεται στα τρία ακριβότερα όλων των εποχών στο ΝΒΑ.
    Συγκεκριμένα οι Σίξερς ανακοίνωσαν ότι ο Τζοέλ Εμπίντ θα συνεχίσει στον οργανισμό της Φιλαντέλφια ως το 2029 (με δική του option τη σεζόν 2028-29) και πιθανότατα θα κλείσει την καριέρα του στην ομάδα με την οποία ξεκίνησε το επαγγελματικό μπάσκετ! Το προηγούμενο συμβόλαιο του Τζοέλ Εμπίντ είχε διάρκεια ως το 2027.
    Τώρα με τη νέα max συμφωνία, αυτό το συμβόλαιο μετατράπηκε σε πενταετές και θα εισπράξει συνολικά 301 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή κατά μέσο όρο 60εκ. ανά έτος!

    Το νέο συμβόλαιο (δηλαδή το τριετές που συμπληρώνει το υπόλοιπο) είναι αξίας 192 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Εμπίντ κατέκτησε φέτος το χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων με τις ΗΠΑ, αλλά ως μέλος των Σίξερς δεν έχει καταφέρει να τους οδηγήσει ούτε στους τελικούς της Ανατολής.
    Επιλέχθηκε στο #3 του draft το 2014 από τους Σίξερς κατά τη διάρκεια της “Trust the Process” (που ουδέποτε απέδωσε ουσιαστικούς καρπούς), αλλά έπαιξε μπάσκετ δύο χρόνια αργότερα, αφού ήταν τραυματίας.

    Δηλαδή ο μόνιμος… μπελάς του Εμπίντ, ο οποίος δεν μπόρεσε ποτέ να παίξει πάνω από 68 ματς κανονικής διάρκειας.

    Το 2023 αναδείχτηκε MVP του ΝΒΑ και ως τώρα μετράει 433 συμμετοχές με μέσο όρο 27.9 πόντους και 11.2 ριμπάουντ (σ.σ. μόνο μία χρονιά χωρίς νταμπλ-νταμπλ μέσο όρο), ενώ έχει 59 ματς με 24.9π. και 10.9ριμπ.

    Πηγή: www.eurohoops.gr - Protothema.gr
  • NBA: Χωρίς Μπακς και Αντετοκούνμπο τα ματς των Χριστουγέννων
    NBA: Χωρίς Μπακς και Αντετοκούνμπο τα ματς των Χριστουγέννων

    Το πρόγραμμα των αγώνων του ΝΒΑ, την ημέρα των Χριστουγέννων, έχει πέντε ματς... φωτιά, αλλά οι Μιλγουόκι Μπακς και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έμειναν εκτός της λίστας.

    Μετά από έξι συνεχόμενα Χριστούγεννα στο παρκέ, την 24η Δεκεμβρίου 2024, οι Μιλγουόκι Μπακς και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν θα έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις!

    Το Athletic αποκάλυψε το πρόγραμμα της ημέρας με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στο ΝΒΑ και ανάμεσα στις δέκα ομάδες υπάρχουν μπόλικοι MVP και περισσότεροι πρωταθλητές.

    Με τους Σαν Αντόνιο Σπερς θα κάνουν την πρώτη εμφάνιση μετά τη σεζόν 2016-2017 και αυτό... εξαιτίας της παρουσίας του Βίκτορ Γουεμπανιάμα στο ρόστερ τους. Με αντιπάλους τους Νιου Γιορκ Νικς, τη μεγαλύτερη σταθερά στα ματς των Χριστουγέννων.

    Το ντέρμπι Γουόριορς - Λέικερς θα φέρει αντιμέτωπους τους ΛεΜπρόν Τζέιμς και Στεφ Κάρι, ενώ υπάρχουν και οι αναμετρήσεις Μάβερικς - Τίμπεργουλβς (το ζευγάρι ματς των τελικών της Δύσης), όπως και η αναμέτρηση ανάμεσα στους Φοίνιξ Σανς και τους Ντένβερ Νάγκετς.

    Και φυσικά, υπάρχει το ντέρμπι της Ανατολής με τους πρωταθλητές Μπόστον Σέλτικς να φιλοξενούν τους Φιλαδέλφια 76ερς.

    Τα ματς του NBA τα Χριστούγεννα

    • Νικς - Σπερς
    • Μάβερικς - Τίμπεργουλβς
    • Σέλτικς - Σίξερς
    • Γουόριορς - Λέικερς
    • Σανς - Νάγκετς
    Πηγή: Gazzetta.gr
    • Κάρι: «Να είμαι για πάντα στους Γουόριορς, αλλά τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα»
      Κάρι: «Να είμαι για πάντα στους Γουόριορς, αλλά τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα»

      O Στεφ Κάρι έδειξε για άλλη μια φορά πως θέλει να κλείσει την καριέρα του στους Γουόριορς.

      Είναι ήδη θρύλος των Γουόριορς. Ο Στεφ Κάρι έχει πανηγυρίσει τέσσερα πρωταθλήματα με το Γκόλντεν Στέιτ, αποτελεί τον κορυφαία σουτέρ στην ιστορία του ΝΒΑ και έχει αλλάξει το άθλημα, καθορίζοντας μια ολόκληρη εποχή.

      Πιστός στους πολεμιστές από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο ΝΒΑ και συνεχίζει απτόητος στην ομάδα του Στιβ Κερ. Σε λίγο καιρό θα βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, εκεί που θα εκπροσωπήσει την Team USA.

      Ο Στεφ Κάρι μίλησε στο Yahoo Sports στο Las Vegas και έδειξε την επιθυμία του να παραμείνει για πάντα στους Γουόριορς, αλλά τόνισε πως τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα. «Θέλω να είμαι Warrior για πάντα. Πάντα ήταν στόχος μου. Κάθομαι σε αυτή την καρέκλα αυτή τη στιγμή, αλλά στη ζωή και ειδικότερα στη ζωή του ΝΒΑ, είναι ένα άγριο περιβάλλον και τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα», ήταν τα λόγια του.

      Πηγή: Gazzetta.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ DAVID MAXWELL
    • Σάσα Βεζένκοβ: "Κρατάω τις καλές στιγμές με τους Κινγκς και ανυπομονώ για το τι μου επιφυλάσσει το μέλλον"
      Σάσα Βεζένκοβ:

      Ο Σάσα Βεζένκοβ θα αποτελέσει νέο παίκτη των Τορόντο Ράπτορς, αποχωρώντας από το Σακραμέντο μετά από έναν χρόνο. Ο Βούλγαρος φόργουορντ αποχαιρέτησε τους Κινγκς με ανάρτησή του στο Instagram.

      Ο Σάσα Βεζένκοβ έγινε ανταλλαγή από τους Σακραμέντο Κινγκς και αναμένεται να ενταχθεί στους Τορόντο Ράπτορς ενόψει της σεζόν 2024/25.

      Μερικές ώρες από το αποχαιρετιστήριο μήνυμα της ομάδας, με τα χρώματα της οποίας αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο NBA, ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού ευχαρίστησε τον οργανισμό για την κοινή τους πορεία. Στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του μετά από το trade, ο Βεζένκοβ δήλωσε ότι ανυπομονεί για το μέλλον:

      Το ποστ του Βεζένκοβ:

      "Το ότι έπαιξα τη rookie σεζόν μου με τους Σακραμέντο Κινγκς ήταν μια απίστευτη και μοναδική εμπειρία. Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία και για όλη την υποστήριξη που έλαβα από όλους στην πορεία. Θέλω να ευχαριστήσω τον οργανισμό, τους συμπαίκτες μου και τους φιλάθλους που με καλωσόρισαν από την πρώτη μέρα. Κρατάω τις καλές στιγμές και ανυπομονώ για το τι μου επιφυλάσσει το μέλλον"

      Πηγή: Sport24.gr
    • ΝΒΑ: Πρωταθλητές μετά από 16 χρόνια οι Μπόστον Σέλτικς - Τα δάκρυα του Τέιτουμ
      ΝΒΑ: Πρωταθλητές μετά από 16 χρόνια οι Μπόστον Σέλτικς - Τα δάκρυα του Τέιτουμ

      Οι Μπόστον Σέλτικς επικράτησαν στο Game 5 των τελικών των Ντάλας Μάβερικς με 106-88 και έκαναν το 4-1 στη σειρά

      Οι Μπόστον Σέλτικς είναι και πάλι πρωταθλητές στο ΝΒΑ. Για το 18ο λάβαρο της ιστορίας τους. Με τρόπο επιβλητικό απέναντι στους Ντάλας Μάβερικς.
      Το τελικό 106-88 στο Game 5 κόντρα στον Λούκα Ντόντσιτς ολοκλήρωσε τη φετινή σειρά τελικών, με την ιστορία να αναφέρει πλέον πως οι Σέλτικς, μετά από δύο συνεχόμενους τελικούς (κόντρα σε Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και Ντενβερ Νάγκετς), κατάφεραν να πάρουν στα χέρια τους τα δακτυλίδια του πρωταθλητή.
      Η Βοστόνη φρόντισε να... καθαρίσει το ματς από το ξεκίνημα: +10 από την 1η περίοδο, +11 στη 2η και ουσιαστικά ο νικητής είχε κριθεί.
      Μέχρι το φινάλε το TD Garden σείστηκε αρκετές φορές από την αποθέωση του κόσμου προς τους παίκτες. Ο καθένας είχε τη δική του στιγμή. Και ο Τζο Ματσούλα, ο οποίος ανέλαβε ένα βαρύ έργο και κατάφερε να πάρει το πρώτο του πρωτάθλημα, μπαίνοντας στη μακριά λίστα των τελευταίων ετών με τους... rookie πρωταθλητές.
      Πλέον, οι Σέλτικς θα τοποθετήσουν το νέο λάβαρο δίπλα σε εκείνο του 2008, της ομάδας του Ντοκ Ρίβερς, του Κέβιν Γκαρνέτ, του Ρέι Άλεν, με τη Δυναστεία να συνεχίζεται, παρά το... διάλειμμα των 16 ετών.
      Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ AMANDA SABGA
    • NBA: Ο Λούκα Ντόντσιτς αναδείχθηκε MVP των τελικών της Δύσης
      NBA: Ο Λούκα Ντόντσιτς αναδείχθηκε MVP των τελικών της Δύσης

      Ο Λούκα Ντόντσιτς έλαβε τον τίτλο του MVP των τελικών της δυτικής περιφέρειας στο NBA.

      Οι Ντάλας Μάβερικς πήραν με 4-1 τη σειρά με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς και ο Λούκα Ντόντσιτς έλαβε τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη των τελικών της Δύσης.

      Ο Σλοβένος αστέρας ήταν μαγικός στα παιχνίδια με τους Τίμπεργουλβς, ενώ στο Game 5 που επισφράγισε την πρόκριση του Ντάλας, σημείωσε 36 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

      Ο Ντόντσιτς διανύει μία εκπληκτική σεζόν στο NBA, στην οποία μετρά κατά μέσο όρο 33.9 πόντους, 9.2 ριμπάουντ και 9.8 ασίστ.

      Πηγή: Sport24.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ ERIK S. LESSER
    • Αντετοκούνμπο: Στην πρώτη πεντάδα του NBA ο Giannis για 6η σερί σεζόν
      Αντετοκούνμπο: Στην πρώτη πεντάδα του NBA ο Giannis για 6η σερί σεζόν

      Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρέθηκε στην κορυφαία πεντάδα του NBA. Ποιοι είναι οι άλλοι 14 παίκτες που τα κατάφεραν.

      Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρέθηκε για 6η συνεχόμενη σεζόν στην κορυφαία πεντάδα του NBA. Μαζί του βρίσκονται ο MVP της σεζόν, Νίκολα Γιόκιτς, ο Λούκα Ντόντσιτς, ο Σέι Γκίλτζιους Αλεξάντερ και ο Τζέισον Τέιτουμ.

      Κάτι ανάλογο με τον Giannis έχει πετύχει μόνο ο θρυλικός Τζέρι Γουέστ, ο άνθρωπος που αποτελεί το logo του NBA.

      Ο Τζέιλεν Μπράνσον, ο οποίος οδήγησε τους Νιου Γιορκ Νικς μέχρι το 2ο γύρο των play off είναι μέλος της 2ης πεντάδας, μαζί με τους Άντονι Ντέιβις, Κέβιν Ντουράντ, Άντονι Έντουαρντς και Καουάι Λέοναρντ.

      Ενώ στην τρίτη πεντάδα κατέληξαν οι ΛεΜπρόν Τζέιμς, Στεφ Κάρι, Ταίρίς Χαλιμπέρτον, Ντομάντας Σαμπόνις και Ντέβιν Μπούκερ. Πλέον, ο Τζέιμς έγινε ο γηραιότερος παίκτης σε ηλικία 39 ετών που μπαίνει σε κάποια από τις κορυφαίες πεντάδες του ΝΒΑ.

      Πηγή: Gazetta.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ TANNEN MAURY

    Sites του Ομίλου

    Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

    Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

    Up & High Media & Productions

    ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

    Μέλος του 
    Μητρώο ΜΗ

    Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο