Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2024 22:07

Ο Τσιμίκας επιστρέφει στις προπονήσεις της Λίβερπουλ στο τέλος Ιανουαρίου

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Καλά είναι τα νέα για την Εθνική Ελλάδας, εν όψει των playoffs του Nations League τον Μάρτιο. Ο Κώστας Τσιμίκας δείχνει να ξεπερνάει τον τραυματισμό του στον ώμο, καθώς στο τέλος του Ιανουαρίου αναμένεται να μπει στις προπονήσεις της Λίβερπουλ.

Αισιόδοξα είναι τα τελευταία νέα που έρχονται από την Αγγλία για την κατάσταση του τραυματισμού του Κώστα Τσιμίκα στον ώμο, αφού ο Έλληνας διεθνής αναμένεται να μπει κανονικά στις προπονήσεις της Λίβερπουλ μέχρι τέλος Ιανουαρίου.

Έτσι, φεύγει ένα μεγάλο άγχος από τον Γκουστάβο Πογέτ, καθώς ο 27χρονος αριστερός μπακ αποτελεί τη βασική επιλογή του Ουρουγουανού τεχνικού, ο οποίος θα τον ήθελε στα κρίσιμα playoffs της Εθνικής Ελλάδας για το Nations League, που θα κριθεί η παρουσία της "γαλανόλευκης" στο Euro 2024.

Πηγή: Sport24.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ TIΜ KEETON

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2024 19:53

Σχετικά Άρθρα

  • MVP o Τσιμίκας στη νίκη της Λίβερπουλ
    MVP o Τσιμίκας στη νίκη της Λίβερπουλ

    Ο Κώστας Τσιμίκας αναδείχθηκε MVP της αναμέτρησης της Λίβερπουλ με τη Λειψία για την 3η αγωνιστική της League Phase του Champions League.

    Το «τρένο» της Λίβερπουλ δεν έκανε στάση ούτε στη Λειψία. Οι «ρεντς» έφυγαν με το πολύ μεγάλο διπλό από τη Γερμανία και έκαναν το «3/3» στη διοργάνωση.

    Κορυφαίος για την ομάδα του Άρνε Σλοτ αλλά και συνολικά του αγώνα ήταν ο Κώστας Τσιμίκας.

    Ο Έλληνας Scouser πήρε την ευκαιρία από τον προπονητή του και τον δικαίωσε.

    Ο Τσιμίκας είχε 80 επαφές με την μπάλα με 95% ευστοχία στις μεταβιβάσεις του (54/57), δύο πάσες κλειδιά, 5/7 μακρινές μπαλιές και τρία κλεψίματα.

    Δείτε τη σχετική ανάρτηση:

    Ο διεθνής Έλληνας αριστερός μπακ έβγαλε τη σέντρα στη φάση που προήλθε το γκολ του Νούνιες που χώρισε τις δυο ομάδες, ενώ θα μπορούσε να είχε ασίστ στην κεφαλιά του Φαν Ντάικ που έβγαλε εντυπωσιακά ο Γκουλάτσι.

    Πηγή: In.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ TIΜ KEETON

  • Μπακασέτας για το ματς με Ιρλανδία: «Αυτό το γκολ δεν θα το ξεχάσω ποτέ στην καριέρα μου» (video)
    Μπακασέτας για το ματς με Ιρλανδία: «Αυτό το γκολ δεν θα το ξεχάσω ποτέ στην καριέρα μου» (video)

    Συγκινημένος μετά τη νίκη με 2-0 της Εθνικής επί της Ιρλανδίας ήταν ο αρχηγός Τάσος Μπακασέτας, λέγοντας πως δεν θα ξεχάσει ποτέ το γκολ που πέτυχε στον αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης».

    Η Εθνική Ελλάδος έκανε το τέσσερα στα τέσσερα στο Nations League, επικρατώντας με 2-0 της Ιρλανδίας στο γεμάτο «Καραϊσκάκης», σε ένα παιχνίδι φορτισμένο συναισθηματικά λόγω του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ.

    Ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Τάσος Μπακασέτας, μιλώντας στην κάμερα του Alpha ανέφερε τα εξής:

    Για το γκολ του: «Βάσει των συνθηκών και του παιχνιδιού, ήταν από τα πιο ωραία γκολ της καριέρας μου και δεν θα το ξεχάσω ποτέ».

    Για τα λόγια του πριν το ματς με την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ: «Τα λόγια μου στο Γουέμπλεϊ έρχονται μέσα από την καρδιά μου και ήθελα να πω στα παιδιά αυτά που νιώθω και να τους δώσω ένα έξτρα κίνητρο, αν και νομίζω δεν χρειάζονταν εμένα. Η παρουσία μας ήταν αυτό που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα το πώς διαχειριστήκαμε τη θλίψη μας σε λίγες ώρες. Θεωρώ ότι περάσαμε αρκετά μαθήματα ως ομάδα και έχουμε γνωρίσει πολλές απογοητεύσεις και τα μηνύματα που περάσαμε και ο κόσμος ταυτίστηκε με αυτά είναι η μεγαλύτερη νίκη για εμάς τα τελευταία χρόνια. Το σημερινό παιχνίδι δεν ήταν εύκολο. Είμαι χαρούμενος για την εικόνα που δείξαμε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και το πιο σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε και τώρα ακολουθεί ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι».

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Ελλάδα - Ιρλανδία 2-0: Εθνικάρα και φύγαμε για… τελικό!
    Ελλάδα - Ιρλανδία 2-0: Εθνικάρα και φύγαμε για… τελικό!

    Η Ελλάδα έκανε το 4Χ4 στον όμιλο της και τώρα περιμένει την Αγγλία για το όνειρο της ανόδου και του… Μουντιάλ

    Η Ελλάδα κέρδισε 2-0 την Ιρλανδία, έκανε το «4 στα 4» στον όμιλο του Nations League και πλέον περιμένει τους Άγγλους (14/11) με στόχο την άνοδο στην πρώτη κατηγορία της διοργάνωσης.
    Ο κόσμος γέμισε το Καραϊσκάκης και μάλιστα οι φίλαθλοι της γαλανόλευκης που βρέθηκαν στο γήπεδο δεν ξέχασαν να αποτίσουν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο Τζορτζ Μπάλντοκ, καθώς πίσω από τη μία εστία είχαν κρεμάσει δύο μεγάλα πανό.

    Έτσι παρατάχθηκαν

    Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε την αναμέτρηση με τον Βλαχοδήμο στη «γαλανόλευκη» εστία, τους Ρότα, Μαυροπάνο, Χατζηδιάκο και Γιαννούλη στην τετράδα της άμυνας, τους Κουρμπέλη και Σιώπη στον άξονα της μεσαίας γραμμής και τους Μασούρα, Μπακασέτα και Τζόλη, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Παυλίδη. Από την άλλη, ο Χέιμιρ Χάλγκριμσον ξεκίνησε με τους Κέλεχερ, Ο’ Σέι, Κόλινς, Σκέιλς, Μπράντι, Κούλεν, Σζμόντικς, Νάιτ, Ογκμπένε, Πάροτ και Φέργκιουσον.
    Επιθετικός μονόλογος από την Ελλάδα στο πρώτο μέρος

    Η πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση ήρθε στο 4ο λεπτό από το… πουθενά για την Ιρλανδία. Η πάσα του Κουρμπέλη κόντραρε στον Πάροτ, με την μπάλα να καταλήγει στον Φέργκιουσον που βρέθηκε απέναντι στον Βλαχοδήμο αλλά έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

    Από κει και πέρα η Ελλάδα ήταν καταιγιστική και στο 11ο λεπτό έχει μία πολύ καλή στιγμή με φοβερό σουτ στην κίνηση από τον Μασούρα, αλλά τον Κέλεχερ να του λέει «όχι». Ο εξτρέμ του Ολυμπιακού βρήκε τη μπάλα στρωμένη μπροστά του μετά από κόντρα στην περιοχή των Ιρλανδών, ενώ δύο λεπτά μετά, ο ίδιος με συνεχόμενα σουτ που θα κοντράρουν στους Ιρλανδούς, θα απειλήσει ξανά.

    Στο 17′ ξανά με τον Μασούρα η Εθνική θα βρεθεί στο προσκήνιο, όταν μετά από σέντρα του Τζόλη η κεφαλια του Έλληνα εξτρέμ περνά λίγο άουτ. Στα πρώτα 20 λεπτά, η ομάδα του Γιοβάνοβιτς έχει κατασκηνώσει στο μισό γήπεδο της Ιρλανδίας. Κάπως έτσι στο 21′ γίνεται ξανά επικίνδυνη όταν ο Μπακασέτας έκανε το σουτ με τον Κάλαχερ να λέει «όχι», η μπαλα κατέληξε στον Παυλίδη που δεν πλάσαρε όπως θα ήθελε και ο τερματοφύλακας της Ιρλανδίας μπλόκαρε τελειώνοντας τη φάση.

    Επιθετικός μονόλογος από την Ελλάδα και στο 29ο λεπτό οι παίκτες της Εθνικής συνδυάστηκαν υπέροχα, ο Τζόλης να άνοιξε αριστερά στον Γιαννούλη που έκανε το σουτ με τον Κέλεχερ να διώχνει με τα πόδια.

    Με κάποιες μακρινές μπαλιές προσπαθούν οι Ιρλανδοί να επιτεθούν, που κέρδισαν κόρνερ στο 39ο λεπτό, το οποίο όμως δεν αξιοποίησαν, με αυτή να είναι η μοναδική φορά που έφεραν περισσότερους από τρεις παίκτες πάνω από το κέντρο.

    Στα τελευταία 10 λεπτά του πρώτου μέρους έπεσε ο ρυθμός της Εθνικής και κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν με το 0-0 στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.
    Συνέχισε από εκεί που σταμάτησε η Ελλάδα

    Με το πόδι στο… γκάζι η Εθνική στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Μπακασέτας αφού πρώτα απείλησε στο 47΄ με σουτ, μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Τζόλη, ένα λεπτό μετά ο αρχηγός της Ελλάδας σούταρε με το δεξί από το ύψος της περιοχής χωρίς να αφήσει περιθώριο αντίδρασης στον Κέλεχερ, για το 1-0.

    Στο 67ο λεπτό ο αρχηγός απειλεί ξανά αυτή τη φορά με απευθείας εκτέλεση φάουλ που περνά λίγο αουτ και δύο λεπτά μετά, η Ιρλανδία απειλεί για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος με τη κεφαλιά του Τέιλορ, που έδιωξε εντυπωσιακά ο Βλαχοδήμος σε κόρνερ.

    Οι Ιρλανδοί προσπάθησαν να πάρουν μέτρα στο γήπεδο και να κηνυγίσουν την ισοφάριση, κέρδισαν κάποια κόρνερ, όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτα, εκτός από την φάση του 87ου λεπτού. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Τέιλορ θα κάνει το σουτ πάνω στον Μαυροπάνο και στην συνέχεια θα επιχειρήσει ξανά να σκοράρει αλλά θα μπλοκάρει ο Βλαχοδήμος.

    Ωστόσο, τον τελευταίο λόγο είχε η Εθνική μας ομάδα, όταν και ο Μάνταλος εκμεταλλεύεται το λάθος του Κέλεχερ, τον απέφυγε, μπήκε περιοχή και πλάσαρε σε κενή εστία για το τελικό 2-0.

    ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Ρότα, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Γιαννούλης, Σιώπης, Κουρμπέλης (82′ Κουρμπέλης), Μπακασέτας (72′ Ζαφείρης), Τζόλης (82′ Τσιμίκας), Μασούρας (65′ Πέλκας), Παυλίδης (72′ Δουβίκας).

    ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Κέλεχερ, Μπρέιντι, Σκέιλς, Κόλινς, Ο’Σέι, Κάλεν, Νάιτ (73′ Μολούμπι), Σμόντικς (73′ Τζόνστον), Πάροτ, Φέργκιουσον (57′ Τειλορ), Ογκμπένε (57′ Εμποσέλε).

    Πηγή: in.gr - Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

    Δείτε τα highlights του αγώνα:

  • Το συγκλονιστικό βίντεο της Εθνικής Ελλάδας για τον θρίαμβο στο Γουέμπλεϊ - «Στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ»
    Το συγκλονιστικό βίντεο της Εθνικής Ελλάδας για τον θρίαμβο στο Γουέμπλεϊ - «Στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ»

    Με ένα συγκλονιστικό βίντεο, που ανέβασε στο Instagram, η Εθνική Ελλάδας αφιέρωσε στον Τζορτζ Μπάλντοκ την ιστορική νίκη επί της Αγγλίας στο Γουέμπλεϊ.

    «Με τη δύναμη της ψυχής σου» γράφει η σχετική λεζάντα, ενώ στο βίντεο φαίνονται, μεταξύ άλλων, τα δύο γκολ του Βαγγέλη Παυλίδη, που χάρισαν το σπουδαίο «διπλό» στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αλλά και τα μηνύματα των διεθνών για τον συμπαίκτη τους που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 31 ετών.

    Ειδικότερα, τόσο ο σκόρερ της «γαλανόλευκης» όσο και άλλα παιδιά που αγωνίστηκαν έδειχναν το μαύρο περιβραχιόνιο και τον ουρανό για τον Μπάλντοκ, με τον Ρότα να ακούγεται να λέει «for you Γιώργη» (σ.σ. «για σένα Γιώργη»), ενώ στο τέλος γράφει «In Memory of George Baldock» (σ.σ. «Στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ»), με τον αρχηγό της Εθνικής, Τάσο Μπακασέτα, να κρατάει τη φανέλα του.

    Το ανατριχιαστικό βίντεο της Εθνικής Ελλάδας για τον Τζορτζ Μπάλντοκ και το ιστορικό «διπλό» στο Γουέμπλεϊ

    Συγκλόνισε ο Τάσος Μπακασέτας με την ομιλία του στα αποδυτήρια

    Από τα αποδυτήρια της εθνικής ομάδας φαινόταν ότι όλοι ήταν συνειδητοποιημένοι για τον σκοπό για τον οποίο είχαν ταξιδέψει στο Λονδίνο, αντιμετωπίζοντας μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου, την Αγγλία. Ήθελαν να κερδίσουν για τον Τζορτζ Μπάλντοκ, τον φίλο τους και συμπαίκτη τους, που τα έδινε όλα στο γήπεδο, είτε για τον σύλλογο που έπαιζε είτε για την εθνική ομάδα.

    Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος, Τάσος Μπακασέτας, πραγματοποίησε μια συγκλονιστική ομιλία στα αποδυτήρια, λίγο πριν από τη σέντρα του σπουδαίου αγώνα.

    «Ξέρουμε πολύ καλά τι ομάδα είμαστε και τι έχουμε καταφέρει για να φτάσουμε μέχρι εδώ. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν και πρέπει να το δείξουμε από το πρώτο λεπτό. Ξέρουμε την ιδιαιτερότητα του παιχνιδιού. Πολλοί από εμάς ξέρουν τι σημαίνει ο Τζορτζ και τι παιδί ήταν.

    Ο Τζορτζ πάντα ήταν το παράδειγμα για αυτή την ομάδα, γιατί πολλές φορές έδινε και την ψυχή του. Έβαζε πιο πάνω την ομάδα από όλους και θυσίαζε ακόμα και τη σωματική του ακεραιότητα. Και σήμερα μέσα στο παιχνίδι θα είναι το παράδειγμά μας. Ο καθένας από εμάς ας θυσιάσει τον εαυτό του για να τον τιμήσουμε όπως του αξίζει. Να είμαστε όλοι έτοιμοι. Πάμε», ανέφερε στην «αρχηγική» του ομιλία ο άσος του Παναθηναϊκού.

    Ενός λεπτού σιγή για τον Τζορτζ Μπάλντοκ στο Γουέμπλεϊ

    Στη συνέχεια, λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα, οι δύο εθνικές ομάδες εμφανίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια και τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του 31χρονου μπακ.

    Οι ενδεκάδες στάθηκαν η μία απέναντι στην άλλη, ενώ οι δύο πάγκοι, όρθιοι, τίμησαν τη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ με ενός λεπτού σιγή.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Μάνταλος: «Μόλις τελείωσε ο αγώνας περίμενα να δω τον Τζορτζ να πανηγυρίζει μαζί μας»
    Μάνταλος: «Μόλις τελείωσε ο αγώνας περίμενα να δω τον Τζορτζ να πανηγυρίζει μαζί μας»
    Στον χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ στάθηκε και ο Πέτρος Μάνταλος αναφέροντας μεταξύ άλλων πως όταν τελείωσε ο αγώνας στο Λονδίνο και η Εθνική επικράτησε με 2-1, περίμενε να τον δει να πανηγυρίζει μαζί με τους άλλους διεθνείς.

    Η Εθνική μας ομάδα κατάφερε να πάρει σπουδαία νίκη επικρατώντας με 2-1 της Αγγλίας στο Λονδίνο, μια νίκη που κατακτήθηκε στη μνήμη του αδικοχαμένου Τζορτζ Μπάλντοκ. Οι διεθνείς αφιέρωσαν αυτή την μεγάλη επιτυχία στον πρώην συμπαίκτη τους που έφυγε τόσο άδοξα από την ζωή, με τον Πέτρο Μάνταλο μιλώντας στην κάμερα της NOVA να συγκλονίζει αναφέροντας τα εξής: «Το αποτέλεσμα αν και μεγάλη νίκη πάει σε δεύτερη μοίρα. Όταν ακούστηκε το τελευταίο σφύριγμα πήγε στον Τζορτζ που δεν ήταν σήμερα μαζί μας. Κοιτούσα και περίμενα να τον δω να πανηγυρίζει μαζί μας, δε θα είναι τίποτα το ίδιο, το λέω με όλη μου την ψυχή για πάρα πολύ καιρό, οι σκέψη μου είναι με την οικογένειά του και ελπίζω να καταφέρουν να πάνε μπροστά μετά από αυτό το τραγικό συμβάν.

    Στην είδηση και μόνο μέχρι που φτάσαμε να παίξουμε δεν είχαμε στο μυαλό μας ότι θα βγούμε να αγωνιστούμε. Έπρεπε να παίξουμε, κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε για να τιμήσουμε αυτόν και το εθνόσημο, μας έδινε δύναμη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

    Πηγή: Gazzetta.gr

  • Έπος για τον Μπάλντοκ στο Γουέμπλεϊ - Αγγλία-Ελλάδα 1-2
    Έπος για τον Μπάλντοκ στο Γουέμπλεϊ - Αγγλία-Ελλάδα 1-2

    Η εθνική μας ομάδα έγραψε ιστορία επικρατώντας της Αγγλίας στο Γουέμπλεϊ με 2-1, χάρη σε δύο γκολάρες του Παυλίδη

    Τζορτζ μακάρι να το έβλεπες… Μακάρι να ήσουν παρέα μας και να έβλεπες τους φίλους σου στο Γουέμπλει. Εκεί στα μέρη κοντά που μεγάλωσες, στην Αγγλία την πρώτη σου πατρίδα που η Ελλάδα μας, η Ελλάδα σου την πλήγωσε με μια μεγαλειώδη εμφάνιση!

    Με μια εμφάνιση της Ελλαδάρας που αγάπησες! Της Ελλάδας που σου έμαθε η αγαπημένη σου γιαγιά που κάπου τώρα παρέα θα τα λέτε. Νίκησε η Ελλάδα μας 2-1 την Αγγλία μέσα στο Γουέμπλει! Ναι, με δύο γκολ του Παυλίδη, του φίλου σου, σε μια βραδιά που όλες οι καρδιές ήταν σφιγμένες. Αλλά όλοι έπαιξαν και για σένα! Μια Εθνική που ήταν κυρίαρχη κόντρα στην Αγγλία των αστεριών του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Αλλά η ελληνική ψυχή τους νίκησε.

    Με ένα γκολ του Παυλίδη στο 50΄ μπήκε μπροστά στο σκορ. Και πέτυχε άλλα τρία που δεν μέτρησαν! Και ισοφαρίστηκε στο 87΄τόσο άδικα. Όμως ο Θεός της μπάλας δεν θα μπορούσε να μην δώσει δικαιοσύνη σε αυτή την Εθνική μας. Στο 93΄ο Παυλίδης βρήκε τον τρόπο να σκοράρει ξανά, και αυτή την φορά να μετρήσει για το 2-1 της Ελλάδας που φεύγει θριαμβεύτρια από την Αγγλία σε μια τόσο δύσκολη βραδιά για όλους.

    Με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να στήνει μαεστρικά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Το είχε πει παραμονές του αγώνα. Για να πάμε ένα βήμα παραπάνω, χρειάζονται υπερβάσεις. Σαν αυτή που πέτυχαν οι διεθνείς μας ακολουθώντας κατά γράμμα το πλάνο του. Ο Γιοβάνοβιτς είχε διαβάσει απόλυτα το παιχνίδι των Άγγλων. Που μπήκαν με… τουπέ και είδαν από νωρίς τα ζόρια. Με την Εθνική να μπαίνει με τσαμπουκά και «καθαρό» μυαλό για να εκμεταλλευτεί απλόχερα όλους τους χώρους που βρήκε από νωρίς.

    Ο Παυλίδης απείλησε νωρίς και λίγο μετά στο 11ο λεπτό ήρθε η πρώτη μεγάλη στιγμή όταν το λάθος του Πίκφορντ έφερε τον Μπακασέτα με τα χέρια ψηλά να πανηγυρίζει στο μακρινό πλασέ που όμως ο Κόλγουιλ έδιωξε κυριολεκτικά πάνω στη γραμμή τη μπάλα σε κόρνερ. Από το κορνερ μπήκε το πρώτο γκολ που δεν μέτρησε με τον Μαυροπάνο, καθαρά σε θέση οφσάιντ.

    Η Ελλάδα μας όμως είχε στείλει το μήνυμα… Μπορεί ο Μπέλιγχαμ να απείλησε και η Αγγλία να πήρε τον έλεγχο όμως η Εθνική μας πατούσε καλά στο θρυλικό Γουέμπλει. Και με το… καλημέρα στην επανάληψη «χτύπησε» με τον Παυλίδη! Ο Ρότα σούταρε, η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς, έφτασε στον Κουλιεράκη που έκανε το πρώτο σόλο πασάροντας στον Παυλίδη που ανάμεσα σε τέσσερις παίκτες ελίχθηκε, σούταρε και έκανε το 0-1.

    Με το μαύρο περιβραχιόνιο στο χέρι ο άσος της Μπενφίκα δεν πανηγύρισε. Έδειξε τον… Τζορτζ που δεν είναι κοντά μας. Το ίδιο και οι υπόλοιποι παίκτες κρατώντας ψηλά την φανέλα του Μπάλντοκ. Οι Άγγλοι προσπάθησαν να πιέσουν με νέα πρόσωπα από τον πάγκο όμως η Εθνική έβγαζε τις φάσεις και τα γκολ!

    Στο 59΄ η νέα κόντρα της Εθνικής φέρνει τον Μασούρα να πλασάρει σωστά, να σκοράρει αλλά το γκολ να ακυρώνεται σωστά. Στο 80΄ οι Άγγλοι απείλησαν αλλά ο Κουλιεράκης αντέδρασε γρήγορα για να έρθει… ξανά το 0-2 που… ξανά δεν μέτρησε.

    Στο 84΄από λάθος πάσα με τα χέρια του Πίκφορντ, έκλεψε ο Γιαννούλης και έδωσε στον Τζόλη που από τα πλάγια έκανε την παράλλη στον Παυλίδη και με πλασέ αυτός σκόραρε. Ήταν όμως όντως οφσάιντ. Το 0-2 δεν έγινε, αλλά έγινε το 1-1 στο 87′ μετά από ωραία κάθετη του Αλεξάντερ Άρνολντ στον Γουότκινς, αυτός γύρισε την μπάλα στον Μπέλιγχαμ και ο τελευταίος με ωραίο σουτ στο αριστερό «παραθυράκι» του Βλαχοδήμου ισοφάρισε.

    Και εκεί που όλοι πίστεψαν πως χάθηκε μια τεράστια ευκαιρία για το ιστορικό διπλό, ήρθε ξανά ο Παυλίδης στο 93΄για να σκοράρει και αυτή την φορά το γκολ να μετρήσει! Ο Πέλκας κέρδισε συνεχόμενες κόντρες, μπήκε στην περιοχή, η μπάλα κατέληξε στον Παυλίδη που μετά από μία προσποίηση σούταρε και έκανε το 1-2 για την Ελλάδα, που έφυγε με το διπλό της… δεκαετίας από το Γουέμπλεϊ!

    ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Στόουνς, Κόλγουιλ, Λιούις, Ράις, Πάλμερ, Φόντεν (72′ Σολάνκε), Μπέλινγκχαμ, Σάκα (52′ Μαντουέκε), Γκόρντον (60′ Ουότκινς).

    ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Γιαννούλης, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Ρότα, Σιώπης (65′ Ζαφείρης), Κουρμπέλης (74′ Μάνταλος), Μπακασέτας (85′ Βαγιαννίδης), Τζόλης (85′ Κωνσταντέλιας), Μασούρας (66′ Πέλκας), Παυλίδης.

    Πηγή: in.gr

  • Λίβερπουλ: Ψίθυροι στην Ιταλία για Πούλισικ και Σαλάχ, οι "κόκκινοι" αναζητούν τον αντικαταστάτη του Αιγύπτιου
    Λίβερπουλ: Ψίθυροι στην Ιταλία για Πούλισικ και Σαλάχ, οι

    Η Λίβερπουλ φέρεται να έχει εστιάσει στην περίπτωση του Κρίστιαν Πούλισικ της Μίλαν, την ώρα που η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ κάνει σιωπηλά την έρευνά της για τον μελλοντικό αντικαταστάτη του 32χρονου Σαλάχ.

    Στην Λίβερπουλ είναι απόλυτα ευχαριστημένοι με την αγωνιστική εικόνα του Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος τη φετινή σεζόν μετρά 4 τέρματα και 4 ασίστ σε 7 συμμετοχές. Παρόλα αυτά, το γεγονός πως ο ίδιος τον Ιούνιο αναμένεται να σβήσει 33 κεράκια έχει ωθήσει τους "κόκκινους" να αναζητήσουν μία εναλλακτική επιλογή με προοπτική αυτή να εξελιχθεί στον συνεχιστή του Αιγύπτιου στη δεξιά πτέρυγα.

    Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, η ομάδα του Άρνε Σλοτ κάνει έρευνα "κάτω από τα ραντάρ" και μέσα από αυτή τη διαδικασία έχει ξεχωρίσει το όνομα Κρίστιαν Πούλισικ της Μίλαν.

    Ο Αμερικάνος εξτρέμ την περασμένη σεζόν παραβίασε τις αντίπαλες εστίες 12 φορές και μοίρασε συνολικά 8 ασίστ στο πρωτάθλημα της Serie A και αυτά τα δείγματα γραφής φαίνεται πως κέντρισαν την προσοχή των "κόκκινων".

    Ακόμη είναι πολύ νωρίς για να παρθούν αποφάσεις, ωστόσο αναμφίβολα γίνεται ξεκάθαρο πως η Λίβερπουλ επιθυμεί να είναι έτοιμη για όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου να παραδώσει τη σκυτάλη ο Σαλάχ στον διάδοχό του.

    Πηγή: Sport24.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ ADAM VAUGHAN

  • Κώστας Τσιμίκας: «Βούτηξε» με αυτοθυσία αλά... Φιλ Τζόουνς καλύπτοντας την εστία της Λίβερπουλ (video)
    Κώστας Τσιμίκας: «Βούτηξε» με αυτοθυσία αλά... Φιλ Τζόουνς καλύπτοντας την εστία της Λίβερπουλ (video)

    Ο Κώστας Τσιμίκας, με μία κίνηση που θύμισε Φιλ Τζόουνς, έκανε... βουτία παράλληλα με τη γραμμή του τέρματος προκειμένου να καλύψει την εστία της Λίβερπουλ, πριν ο Κίλμαν πάρει το σουτ και σκοράρει για τη Γουέστ Χαμ.

    Η Λίβερπουλ πήρε μία εύκολη πρόκριση στον 4ο γύρο του League Cup Αγγλίας, καθώς επικράτησε 5-1 της Γουέστ Χαμ, στο «Άνφιλντ». Ο Κώστας Τσιμίκας πήρε φανέλα βασικού από τον Άρνε Σλοτ και αγωνίστηκε για 82 λεπτά στο ματς.

    Κατά τη διάρκεια της εξέλιξης μίας φάσης, μπροστά από τα καρέ του Κέλεχερ, ο 28χρονος μετατράπηκε σε... Φιλ Τζόουνς βάζοντας μπροστά όλο του το σώμα προκειμένου να καλύψει τον γκολκίπερ των γηπεδούχων. Βούτηξε με... αυτοθυσία προσπαθώντας να πάρει την κεφαλιά και να διώξει, για να εμποδίσει τον Κίλμαν να σουτάρει και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

    Μάλιστα, ο γκολκίπερ των Reds, ευχαρίστησε τον Έλληνα διεθνή για την κάλυψη μέσω ενός story στο Instagram.

    3

    Πηγή: Gazzetta.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ TIΜ KEETON

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο