Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 20:08

Στο Βουκουρέστι για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης U17 ο Δημήτρης Νικολακόπουλος

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Στο Βουκουρέστι βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού, Δημήτρης Νικολακόπουλος, δίνοντας το παρόν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ελληνορωμαϊκής Πάλης U17.

Ο Αντιπεριφερειάρχης συνόδευσε την Ελληνική αποστολή, η οποία κατέλαβε την κορυφή της Ευρώπης, με τον Αρίωνα Κολιτσόπουλο, τον 16χρονο πρωταθλητή από τον Πύργο να κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στα 65 κιλά της ελληνορωμαϊκής πάλης.

Ο κ. Νικολακόπουλος εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για την επιτυχία του 16χρονου αθλητή και συνεχάρη τον ίδιο και τον προπονητή του, δηλώνοντας περήφανος για την επάξια εκπροσώπηση της Ελλάδας από έναν αθλητή που προέρχεται από τη Δυτική Ελλάδα, ενώ υπογράμμισε τη σημασία που έχει, ιδιαίτερα για τους νέους, να έχουν στόχους και οράματα. «Όλοι εμείς που αγαπάμε και στηρίζουμε τον αθλητισμό, οφείλουμε να στεκόμαστε στο πλευρό των νέων παιδιών και να τα βοηθάμε να κατακτούν τους στόχους τους, αλλά και να αναδεικνύουν το ταλέντο τους. Μόνο έτσι θα διατηρήσουμε και θα διευρύνουμε την αξία του αθλητισμού και θα συνεχίσουμε να μεταλαμπαδεύουμε τις αθλητικές αξίες στις επόμενες γενιές» τόνισε ο κ. Νικολακόπουλος.

Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη και τον 3ο νικητή, Δημήτρη Θάνο, καθώς επίσης και όλη την Ελληνική αποστολή, η οποία είχε μια εξαιρετική παρουσία, και ευχήθηκε σε όλους ένα λαμπρό μέλλον.

Σημειώνεται ότι στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ο Αντιπεριφερειάρχης είχε συναντήσεις με τα μέλη της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας πάλης όπου συζητήθηκε ενδεχόμενη συνεργασία καθώς και φιλοξενία αντίστοιχων διοργανώσεων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

nikolakopoulos voukouresti 2

nikolakopoulos voukouresti 3

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 19:13

Σχετικά Άρθρα

  • Δεκτή έγινε από τον Ν. Φαρμάκη η παραίτηση του Δ. Νικολακόπουλου από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης
    Δεκτή έγινε από τον Ν. Φαρμάκη η παραίτηση του Δ. Νικολακόπουλου από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης

    Την παραίτησή του από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης υπέβαλλε σήμερα στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ηλείας, Δημήτρης Νικολακόπουλος.

    Ο Περιφερειάρχης έκανε αποδεκτή την παραίτηση, που υποβλήθηκε για προσωπικούς λόγους και δήλωσε τα εξής: «Ο Δημήτρης Νικολακόπουλος, το τελευταίο διάστημα βρίσκεται αντιμέτωπος με ζητήματα που αφορούν το προσωπικό και οικογενειακό του περιβάλλον. Όλοι καταλαβαίνουμε πως όταν ένα πρόσωπο αντιμετωπίζει τέτοιου είδους προβλήματα ενώ κατέχει κάποια δημόσια θέση ευθύνης, τότε συγχέεται η προσωπική του ζωή με τον δημόσιο ρόλο του. Γι’ αυτό και ο Δημήτρης Νικολακόπουλος έλαβε την απόφαση να παρατηθεί από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης.

    Εννοείται πως δεν είμαι και δεν μπορώ να γίνω κριτής ή δικαστής οποιουδήποτε. Ωστόσο, ουδέποτε μπορώ να παραβλέψω ζητήματα ηθικής φύσεως με νομικές προεκτάσεις και βέβαια, κανείς μας δεν θα ήθελε να τραυματιστεί το έργο και η προσφορά της Περιφερειακής Αρχής από σκιές που αφορούν την προσωπική ζωή οποιουδήποτε προσώπου.

    Ευχαριστώ τον Δημήτρη Νικολακόπουλο για την μέχρι σήμερα προσφορά του».

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δημήτρης Νικολακόπουλος: Δήλωση παραίτησης από τη θέση Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης
    Δημήτρης Νικολακόπουλος: Δήλωση παραίτησης από τη θέση Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης
    Για λόγους ευθιξίας, και μέχρι αποκατάστασης του ονόματός του από κακόβουλες φήμες, όπως ο ίδιος τονίζει, ο Δημήτρης Νικολακόπουλος υπέβαλλε την παραίτησή του από το αξίωμα του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης ΠΔΕ.
    Όπως αναφέρει σε επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη ΠΔΕ Νεκτάριο Φαρμάκη:

    Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη,

    Τις τελευταίες μέρες διαδίδονται ανυπόστατες φήμες που αναφέρονται στο πρόσωπο μου και προσβάλουν ιδιαίτερα την ηθική μου υπόσταση. Είναι προφανές ότι η διαδρομή, το ήθος και οι αρχές μου, δεν μου επιτρέπουν να αιωρούνται αυτές οι φήμες μέχρι να ΛΑΜΨΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

    Ωστόσο, καθώς δεν θα ήθελα, επουδενί, όσα αφορούν στο πρόσωπό μου να τραυματίσουν την Περιφερειακή Αρχή και το έργο της, όπως και την εμπιστοσύνη που έχετε δείξει στο πρόσωπό μου, παρακαλώ δεχτείτε την παραίτησή μου από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας, παραμένοντας Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ηλείας όπως με εξέλεξαν οι πολίτες της Ηλείας.

    Υ.Γ.: Επειδή από κάποιους κακόβουλους, η παραίτησή μου από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη μπορεί να εκληφθεί ως παραδοχή ή ενοχή, δηλώνω κατηγορηματικά και απερίφραστα ότι ο ΜΟΝΟΣ λόγος είναι η διαφύλαξη της παράταξής μας και των αξιών που αυτή πρεσβεύει καθώς και η ηθική μου αποκατάσταση.

    Με εκτίμηση,

    Δημήτρης Γεωργίου Νικολακόπουλος

    Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης

    Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ηλείας

    (Δελτίο Τύπου)

  • Νικολακόπουλος: Η ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας αναβαθμίζει την ταξιδιωτική εμπειρία
    Νικολακόπουλος: Η ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας αναβαθμίζει την ταξιδιωτική εμπειρία

    ΔΣτην Ιταλία για το «Sympossio Greek Gourmet Touring 2024» ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης

    Στην Ιταλία βρίσκεται αυτή την εβδομάδα ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Νικολακόπουλος, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Π.Δ.Ε.) στις πολύ επιτυχημένες δράσεις του «Sympossio Greek Gourmet Touring 2024» που προωθούν ειδικές μορφές τουρισμού.

    Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στο Τορίνο (9 Απριλίου) και στην Πάντοβα (11 Απριλίου).

    Το «Sympossio Greek Gourmet Touring 2024» περιλαμβάνει διαδραστικά cooking events, τα οποία πραγματοποιούνται σε όλη σχεδόν την Ευρώπη με στόχο την προώθηση και την ανάδειξη των ελληνικών προϊόντων και της ελληνικής γαστρονομίας ως βασικό συστατικό του ελληνικού τουρισμού. Εξειδικευμένοι Chef συστήνουν και μαγειρεύουν μαζί με επαγγελματίες του χώρου ελληνικές-μεσογειακές συνταγές βασισμένες σε ντόπια προϊόντα από Έλληνες προμηθευτές.

    Μιλώντας για την συμμετοχή της Π.Δ.Ε. στην συγκεκριμένη δράση ο κ. Νικολακόπουλος τόνισε πως: «Με μεγάλη διάθεση εξωστρέφειας συμμετέχουμε σε μια ακόμα δράση που συνδέει τον Τουρισμό με την γαστρονομία. Άλλωστε ο τόπος μας εκτός από αμέτρητες ευκαιρίες για εξερεύνηση και αναψυχή διαθέτει και μοναδικά τοπικά προϊόντα ΠΟΠ όπως και συνταγές που αντικατοπτρίζουν την μακραίωνη και πλούσια γαστρονομική του παράδοση. Είναι αυτά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που πρέπει να αναδείξουμε περαιτέρω συνδέοντας τον αγροδιατροφικό τομέα με το τουριστικό προϊόν.

    Με αυτό το τρόπο αναβαθμίζουμε την ταξιδιωτική εμπειρία και δημιουργούμε νέες προτάσεις για μια μορφή τουρισμού που αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας μας στην Ιταλία επιβεβαιώθηκε το έντονο ενδιαφέρον των επαγγελματιών της εστίασης και του τουρισμού τόσο για τα αγροδιατροφικά προϊόντα της Δυτικής Ελλάδας όσο και για την γαστρονομική μας παράδοση, ανοίγοντας ένα νέο παράθυρο για μελλοντικές συνεργασίες. Όλα τα παραπάνω μπορούν να αποφέρουν πολλαπλά και αμοιβαία οικονομικά οφέλη στον τόπο μας».

    nikolako symposio gr 2

    nikolako symposio gr 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • Νικολακόπουλος: Συνάντηση με τους Ξενοδόχους του Πύργου
    Νικολακόπουλος: Συνάντηση με τους Ξενοδόχους του Πύργου

    Καλύτερη συνεργασία, καλύτερα αποτελέσματα για το Τουριστικό προϊόν της περιοχής

    Με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ξενοδόχων Πύργου συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας Δημήτρης Νικολακόπουλος.

    Μια συνάντηση που εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας και επαφών για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής. Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι δυνατότητες για την καλύτερη συνεργασία του Συλλόγου με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Μια συνεργασία που μπορεί να επεκταθεί και με την κοινή συμμετοχή σε δράσεις εξωστρέφειας (εκθέσεις Τουριστικού ενδιαφέροντος κ.α.), όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

    Ένα ακόμα θέμα συζήτησης ήταν και η «υιοθέτηση» από πλευράς Συλλόγου του brand “OLYMPIAN LAND”, είτε με τοποθέτηση μπάνερ σε εμφανή σημεία για τους πελάτες των ξενοδοχείων του Πύργου είτε και με τη χρήση του σε έντυπο υλικό καθώς και η ενιαία προβολή του σε διαφημιστικές ενέργειες. Τονίστηκε επίσης ότι άμεση επιδίωξη είναι η διοργάνωση Σεμιναρίων και Ημερίδων σχετικά με την επιμόρφωση και εξοικείωση του προσωπικού των ξενοδοχειακών μονάδων του Πύργου με τις νέες τεχνολογίες.

    Ο κ. Νικολακόπουλος πρόσθεσε επίσης ότι: «Στην ιδιαίτερα ωφέλιμη συνάντηση με τους ξενοδόχους του Πύργου συζητήσαμε παρεμβάσεις και δράσεις που μπορούν να δώσουν ώθηση στον Τουρισμό της περιοχής μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ενδυνάμωση των δυνατοτήτων λειτουργίας του αεροδρομίου Αράξου αλλά και η περαιτέρω αξιοποίηση του αεροδρομίου Επιταλίου. Κάναμε λόγο και για την διαμόρφωση των υποδομών, Δημοσίων και ιδιωτικών, που θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε η περιοχή να γίνει πιο φιλική για τους επισκέπτες -είτε από την Κρουαζιέρα είτε από εσωτερικό Τουρισμό- στο “άνοιγμα” της νέας τουριστικής σεζόν. Η αναβάθμιση της γενικότερης εικόνα της πόλης και της περιοχής που έχει να κάνει με τους Δημόσιους Χώρους (καθαριότητα, προσβασιμότητα, πληροφόρηση για τα σημεία ενδιαφέροντος), είναι αναγκαία και με την συνδρομή όλων των εμπλεκόμενων μπορεί να επιτευχθεί. Παράλληλα συζητήσαμε και την προοπτική, μελλοντικά, το λιμάνι του Κατακόλου να αποτελέσει λιμάνι αφετηρίας (homeporting) για την κρουαζιέρα κάτι που σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση του νέου αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος είναι ικανά να δημιουργήσουν νέες συνθήκες Τουριστικής ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή».

    Σημειώνεται ότι στην συνάντηση με τον κ. Νικολακόπουλο συμμετείχαν o πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Πύργου, κ. Γιώργος Αδαμόπουλος, ο αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Τσιώρης και η γραμματέας, κα. Κωνσταντίνα Βυθούλκα.

    (Δελτίο Τύπου)

  • ΠΔΕ: Εναρκτήρια συνάντηση και Συνεδρία της Διοικούσας Επιτροπής του έργου HERITADAPT του Προγράμματος Interreg Euro-Med
    ΠΔΕ: Εναρκτήρια συνάντηση και Συνεδρία της Διοικούσας Επιτροπής του έργου HERITADAPT του Προγράμματος Interreg Euro-Med

    Το νέο έργο HERIT ADAPT, του Προγράμματος Interreg Euro–MED, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής αποστολής που αφορά τον Αειφόρο Τουρισμό, πραγματοοίησε εναρκτήρια συνάντηση και την πρώτη συνεδρία της Διοικούσας Επιτροπής, στις 26 Μαρτίου 2024 διαδικτυακά, με συντονιστή τον Επικεφαλής Εταίρο, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

    Το HERIT ADAPT είναι ένα έργο τουΠρογράμματος Interreg Euro-Med,που στοχεύει στην συνεργασία των εταίρων του σχήματος με συγκεκριμένους συνδεδεμένους φορείς για την δημιουργία Εδαφικών Ομάδων Εργασίας με στόχο τον κοινό σχεδιασμό μοντέλων Αειφόρου Τουρισμού, που θα εφαρμοστούν σε πιλοτικές περιοχές. Τα δεδομένα των συγκεκριμένων μοντέλων καθώς και τα εργαλεία που θα δημιουργηθούν, θα δοκιμαστούν σε περιοχές, μνημεία και σημεία ενδιαφέροντος που συμπεριλαμβάνονται στην UNESCO αλλά και λιγότερο γνωστά, σε παράκτιες και ορεινές περιοχές. Τα μοντέλα θα περιλαμβάνουν δεδομένα ανάλογα με τις εδαφικές ανάγκες και προοπτικές, τις κρατικές νομοθεσίες και την τεχνολογία καθώς και την γνώση που αποκτήθηκε από άλλα προγράμματα.

    Η εναρκτήρια συνάντηση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης Δημήτρη Νικολακόπουλο και από την Project Officer FauveauPascale, του Προγράμματος Interreg Euro-Med.

    Κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Νικολακόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε, «Ο τουρισμός αποτελεί μια σημαντική οικονομική δραστηριότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και, ειδικότερα, ο πολιτιστικός τουρισμός αποτελεί σημαντικό στοιχείο του συνολικού τουριστικού μας προϊόντος. Προκειμένου να ενισχυθεί η βιωσιμότητα και η ανθεκτικότητα του τουρισμού, απαιτείται αυξημένος βαθμός καινοτομίας και προσαρμογή στις σύγχρονες απαιτήσεις. Πρέπει να αναπτυχθούν ή να βελτιωθούν κατάλληλα σχέδια δράσης και στρατηγικές για την αντιμετώπιση αφενός των σημερινών προκλήσεων και αφετέρου, για την απελευθέρωση του αναξιοποίητου δυναμικού του πολιτιστικού και φυσικού κεφαλαίου με απώτερο στόχο την κλιματική ουδετερότητα. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τόσο μέσω του έργου HERITADAPT όσο και μέσα από μια σειρά άλλων πρωτοβουλιών και δράσεων, κινείται συντονισμένα προς αυτή την κατεύθυνση.»

    nikolako HERITADAPT 2

    Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του έργου από τον Δρ. Λαυρέντιο Βασιλειάδη, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού &Απασχόλησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, και τον Tommaso Comazzi, εκπρόσωπο της Επιχειρησιακής Αποστολής που αφορά τον Αειφόρο Τουρισμό. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από όλο το εταιρικό σχήμα του έργου.

    Κατά την διάρκεια της συνάντησης έγινε παρουσίαση των κανονισμών και των διαδικασιών που πρέπει να ακολουθηθούν, καθώς και των δράσεων που πρέπει να υλοποιηθούν κατά την διάρκεια του έργου, ενώ συστάθηκε η Διοικούσα Επιτροπή του Έργου που θα διαρκέσει 33 μήνες.

    Το Εταιρικό Σχήμα αποτελείται από 11 εταίρους από 8 ευρωπαϊκές χώρες:

    • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας(Ελλάδα),
    • ATHENA, Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας στις Τεχνολογίες Πληροφορίας, Επικοινωνίας και Γνώσης(Ελλάδα),
    • Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου(Ελλάδα),
    • Πανεπιστήμιο Sapienza Ρώμης (Ιταλία),
    • Δήμος Γένοβας(Ιταλία),
    • Αρχή Ανάπτυξης Ντουμπρόβνικ DURA (Κροατία),
    • Εταιρεία Ανάπτυξης και Προώθησης Τουρισμού Λεμεσού Λτδ(Κύπρος),
    • Παλιά Βασιλική Πρωτεύουσα Κετίντζε(Μαυροβούνιο),
    • Πανεπιστήμιο της Γρανάδας(Ισπανία),
    • Περιφερειακός Οργανισμός Τουρισμού Οξιτανία(Γαλλία),
    • ΥπουργείοΤουρισμούτηςΔημοκρατίαςτηςΒουλγαρίας.

    Οι συνδεδεμένοι εταίροι του έργου είναι, το Πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας της Ιορδανία, η Πόλη του Ντουμπρόβνικ, το Ινστιτούτο Αποκατάστασης του Ντουμπρόβνικ, The Alhabra and Generalife Trust (Ισπανία), η Διεύθυνση Προστασίας Πολιτιστικών Μνημείων στο Μαυροβούνιο, η Περιφέρεια της Οξιτανίας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Εφορία Αρχαιοτήτων Ηλείας, Sindicat Mixte Canigou Grand Site (Γαλλία), το Υφυπουργείο Τουρισμού Κύπρος, Società Cooperativa Culture – CoopCulture (Ιταλία), Η Διάσκεψη των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (Γαλλία), το Δημόσιο Ίδρυμα Ανδαλουσιανής Κληρονομιάς (Ισπανίας), ο Δήμος του Καστροσιέλο (Ιταλία), η Περιφέρεια της Λιγυρίας (Ιταλία), ο Οργανισμός Οικονομικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας της Οξιτανίας (Γαλλία), ο Δήμος Ιρμπίντ (Ιορδανία), το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού, η Ένωση Ξεναγών και Διερμηνέων, Πολιτιστική Κληρονομιά, Ιστορική, Καλλιτεχνική, Φυσική Γεωγραφική Επαρχία της Γρανάδας (Ισπανία), ο Τοπικός Οργανισμός Τουρισμού της Παλιάς Βασιλικής Πρωτεύουσας Κετίντζε (Μαυροβούνιο), ο Δήμος Μουχτάρα (Λίβανο), η Αναπτυξιακή Κοινοπραξία της Βέγκα-Σιέρα Ελβίρα (Ισπανία), ο Δήμος Σόφιας (Βουλγαρία), Συμβούλιο Ευρωπαίων Φοιτητών Τεχνολογίας (Βρυξέλλες).

    Τοέργο HERITADAPT συγχρηματοδοτείταικατά 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός αυτού ανέρχεται σε €2.998.740,00.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Στο ΚΤΕΛ Ηλείας ο Δημήτρης Νικολακόπουλος
    Στο ΚΤΕΛ Ηλείας ο Δημήτρης Νικολακόπουλος

    Επίσκεψη στο ΚΤΕΛ Ηλείας πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας Δημήτρης Νικολακόπουλος. Εκεί συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ κ. Αριστοτέλη Οικονομόπουλο και τον εκπρόσωπο της θυγατρικής-ταξιδιωτικής του εταιρείας «Pyrgos Travel» κ. Δημήτρη Κολόκα.

    Κατά την διάρκεια της συνάντησης έγινε μια πρώτη συζήτηση με κύρια θέματα αναφοράς την έναρξη της φετινής τουριστικής σεζόν καθώς και την εύρυθμη λειτουργία των μεταφορικών μέσων στο λιμάνι του Κατακόλου (Κρουαζιέρα).

    Ο κ. Νικολακόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα βρίσκεται σε διαρκή επαφή και επικοινωνία με το διοικητικό συμβούλιο του ΚΤΕΛ ενώ οι δύο πλευρές συμφώνησαν να υπάρξει νέα συνάντηση στο αμέσως επόμενο διάστημα.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Με δυναμική παρουσία στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Salon Mondial du Tourisme 2024 η ΠΔΕ
    Με δυναμική παρουσία στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Salon Mondial du Tourisme 2024 η ΠΔΕ

    Με ιδιαίτερη επιτυχία η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε, με δικό της περίπτερο, στην κορυφαία διεθνή Έκθεση Τουρισμού Salon Mondial du Tourisme, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, το χρονικό διάστημα 14-17 Μαρτίου 2024.

    Η Salon Mondial du Tourisme, αποτελεί σημαντικό βαρόμετρο των τάσεων της γαλλικής τουριστικής αγοράς και πηγή έμπνευσης για το γαλλικό κοινό καθώς οι επαγγελματίες και φορείς που συμμετέχουν σε αυτή υποστηρίζουν και συμβουλεύουν για τους μελλοντικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς.

    Στο παραπάνω πλαίσιο, το καλαίσθητο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αποτέλεσε πόλο έλξης και φιλοξένησε πολλούς επισκέπτες και τις τέσσερις ημέρες της έκθεσης, οι οποίοι εκδήλωσαν τον θαυμασμό τους για τον τόπο μας και ενημερώθηκαν για το ποικιλόμορφο τουριστικό της προϊόν.

    Από Ελληνικής πλευράς, επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης, Χαράλαμπος Μπονάνος και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης, Δημήτριος Νικολακόπουλος.

    Όπως τόνισε ο κ. Μπονάνος: «η παρουσία μας στην Salon Mondial du Tourisme 2024, στέφθηκε πραγματικά με μεγάλη επιτυχία αφού το ενδιαφέρον και η συμμετοχή του κοινού δεν μειώθηκαν στο ελάχιστο καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Η συμμετοχή μας αποτέλεσε μία μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν τον υπέροχο τόπο μας οι φιλέλληνες Γάλλοι έτσι ώστε να τον επισκεφτούν και να απολαύσουν από κοντά την ατόφια φύση και την πολιτιστική κληρονομιά που εκπέμπει η Ολυμπιακή Γη».

    Αντίστοιχα ο κ. Νικολακόπουλος ανέφερε ότι «μέσα από τη συμμετοχή της ΠΔΕ στην Salon Mondial du Tourisme 2024, επιτεύχθηκε η επέκταση των συνεργασιών στο εξωτερικό και διαμορφώθηκαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να ενισχυθεί η προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών μας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, στο πλαίσιο της υλοποίησης του ετήσιου σχεδιασμού τουριστικής προβολής της ΠΔΕ και της ανάδειξης της πολιτιστικής και κοινωνικής αυθεντικότητας της περιοχή μας. Η παρουσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο Παρίσι συνέπεσε με τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων και ως εκ τούτου, το ενδιαφέρον για την Αρχαία Ολυμπία και την επερχόμενη τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας ήταν ιδιαίτερα αυξημένο».

    Στην αποστολή συμμετείχαν επίσης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού και Απασχόλησης ΠΔΕ, Δρ. Λαυρέντιος Βασιλειάδης η Προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής ΠΔΕ, Γεωργία Παπασπύρου και το στέλεχος του Τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιολάντα Δελή.

    Pde Salon Mondial 2

    Pde Salon Mondial 3

    (Δελτίο Τύπου)

  • Νικολακόπουλος: Ολυμπιακοί Αγώνες και τελετή Αφής συγκινούν τους Γάλλους
    Νικολακόπουλος: Ολυμπιακοί Αγώνες και τελετή Αφής συγκινούν τους Γάλλους

    Στο Παρίσι για την Έκθεση γενικού τουρισμού «Salon Mondial du Tourisme Paris 2024» στην οποία συμμετέχει (με δικό της περίπτερο) η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο Ηλείος Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης Δημήτρης Νικολακόπουλος.

    Ο κ. Νικολακόπουλος (που διακρίνεται στη φωτογραφία μαζί με τον Αναπλ. Περιφερειάρχη κ. Χ. Μπονάνο), με ανάρτηση του σχολίασε σχετικά πως «Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη διοργάνωση με μεγάλη επισκεψιμότητα που συνάδει με την εξωστρέφεια που δείχνει η Περιφέρεια μας και το Olympian Land. Από πλευράς Γάλλων υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την περιοχή μας και ειδικότερα για την Ηλεία λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διοργανωθούν το καλοκαίρι στο Παρίσι αλλά και της τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στις 16 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία. Η συμμετοχή μας σε τέτοια γεγονότα μόνο οφέλη μπορεί να επιφέρει».

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο