Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2024 20:27

Φιλαθλητικός -  Μπάντμιντον: Τίτος Αντύπας και Χαρά Πετροπούλου στη Βουλγαρία με την Εθνική

Γράφτηκε από την
Ad Slot
Για την Βουλγαρία ταξιδευουν σήμερα δυο αθλητές του Φιλαθλητικού στο μπαντμιντον προκειμένου να μετέχουν στο Βαλκανικό πρωτάθλημα U15 που θα διεξαχθεί στο Parvomay της γείτονος χώρας.
Πρόκειται για τους Χαρά Πετροπούλου και Τίτο Αντύπα οι οποίοι έλαβαν την κλήση για το Εθνικό μας συγκρότημα λίγες μέρες πρίν, και μπήκαν στην αποστολή. Είναι μεγάλη τιμή για τα 2 πυργιωτόπουλα να εκπροσωπήσουν την χώρα μας στο εξωτερικό και μάλιστα σε ένα Βαλκανικό πρωτάθλημα, παρότι ηλικιακά είναι αμφότερα μια κατηγορία πιο μικροί, κάτι που είναι ενδεικτικό της αξίας τους. Σε αυτό το τουρνουά που έχει αντικειμενικές δυσκολίες για τους 2 αθλητές του Φιλαθλητικού, στόχος είναι πρώτα από όλα η συγκομιδή εμπειριών πολύτιμων για το μέλλον αλλά και μια πιθανή διάκριση που σίγουρα θα αποτελέσει ενα "ντοπάρισμα" για την δύσκολη συνέχεια των παιδιών αυτών στο αθλημα.
Η αποστολή στο Parvomay αποτελέιται κατόπιν των κλήσεων του Ομοσπνδιακού Βασίλη Ξάνθου από τους:
ΑΝΤΥΠΑΣ Τίτος (Φ.Ο. Πύργου)
ΜΠΟΥΔΟΥΡΗΣ Δημήτριος (Πλάτων Σερρών)
ΓΙΑΛΑΜΑΣ Μιχαήλ (ΟΑΓΩ Θεσσαλονίκης)
ΙΩΑΝΝΙΔΗ Αθανασία (ΡΟΥΠΕΛ Σιδηροκάστρου)
ΚΑΠΟΥΚΡΑΝΙΔΗΣ Κωνσταντίνος (ΚΑΣΤΡΟ Σιδηροκάστρου)
ΚΕΛΕΚΗΣ Σταύρος (Φ.Ο. ΠΕΥΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)
ΚΟΥΤΟΓΛΙΔΟΥ Βασιλική (ΔΙΑΣ Σιδηροκάστρου)
ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΔΟΥ Χριστίνα (ΚΑΣΤΡΟ Σιδηροκάστρου)
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ Χαρά (Φ.Ο. Πύργου)
ΡΟΔΟΥΣΑΚΗ Μαρία (ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ Κομοτηνής)
ΣΑΡΟΥΓΙΑΝΝΙΔΗΣ Ιωάννης (ΔΙΑΣ Σιδηροκάστρου)
ΣΙΜΩΝΟΠΟΥΛΟΥ Γαβριέλα (ΟΑΓΩ Θεσσαλονίκης)
Την Παρασκευή 25/10/2024 θα πραγματοποιηθεί το ομαδικό αγώνισμα, ενώ το Σαββατοκύριακο 26-27/10/2024 το ατομικό τουρνουά.
(Δελτίο Τύπου)
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2024 20:51

Σχετικά Άρθρα

  • Σε 3 αγώνες ο Φιλαθλητικός την περασμένη Κυριακή
    Σε 3 αγώνες ο Φιλαθλητικός την περασμένη Κυριακή
    Φιλαθλητικός παντού και αυτό το Σαββατοκύριακο για το τμήμα ποδηλασίας του Πυργιώτικου σωματείου. Πολλές οι αθλητικές αγωνιστικές ποδηλατικές εκδηλώσεις και ο Φιλαθλητικός προσπαθεί να είναι παρών.
    Πιο αναλυτικά, την Κυριακή που μας πέρασε 2 ποδηλατες του συλλόγου μετείχαν στην 1η Ανάβαση Αιγιαλείας ένα αγώνα ποδηλασίας που ανήκει στην κατηγορία των αναβάσεων και για πρώτη χρονιά διεξήχθη. Σε αυτόν τον αγώνα ο Φιλαθλητικός δυστυχώς κατέβηκε με 2 ποδηλάτες, τους Γιώργο Βλάχο και Παναγιώτη Τσόκο με καλά αποτελέσματα σχετικά με το επίπεδο προετοιμασίας τους. Ο Παναγιώτης Τσόκος κατετάγη τελικά 9ος και ο Γιώργος Βλάχος 10ος στην κατηγορία των Μαστερς Γ σε ένα ανηφορικό και δύσκολο τερραίν.
    Σε παρόμοιο αγώνα αλλά πολύ ιστορικό, την περίφημη "61η Ανάβαση Πάρνηθας μετείχε έταιρος ποδηλάτης του Φιλαθλητικού, ο Ηλίας Τσαούσης. Σε αυτόν τον αγώνα που μετείχε και η αφρόκρεμα της ποδηλασίας, ο ποδηλάτης του Φιλαθλητικού κατάφερε στην κατηγορία των Μαστερς Α να καταλάβει την 8η θέση και να πάρει πολύτιμα αγωνιστικά χιλιόμετρα.
    Τέλος ο Κυριάκος Μικελόπουλος επίσης ποδηλάτης του συλλόγου μετείχε στον κλασσικό αγώνα τριάθλου IRONMAN που διεξήχθη στην Βουλιαγμένη και περιλαμβάνει 1900μ κολύμπι, 90χλμ ποδήλατο και 21χλμ τρέξιμο. Σε αυτόν τον αγώνα ο Πυργιώτης IRONMAN έκανε συνολικό χρόνο 5:35:03 και κατετάγη 36ος στους 71 της κατηγορίας του 25-29 ετών και έκανε εξαιρετική εμφάνιση.
    filathl agones kyr 2
    filathl agones kyr 3
    (Δελτίο Τύπου)
  • Προ των πυλών στην Ελλάδα η γρίπη των πτηνών: Συναγερμός για πάνω από 7.500 μολυσμένα πουλερικά στη Βουλγαρία
    Προ των πυλών στην Ελλάδα η γρίπη των πτηνών: Συναγερμός για πάνω από 7.500 μολυσμένα πουλερικά στη Βουλγαρία

    Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη γρίπη των πτηνών, που έφτασε στη γειτονιά μας.

    Συναγερμός έχει σημάνει στη γειτονική Βουλγαρία για το ξέσπασμα της γρίπης των πτηνών.

    Όπως ανακοινώθηκε ο ιός H5N1 εντοπίσθηκε ανάμεσα σε 7.669 πουλερικά ορνιθοτροφείου στο χωριό Μαρίτσα και προκάλεσε το θάνατο 764 πουλερικών.

    Η ανακοίνωση έγινε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Υγεία των Ζώων (WOAH), τη στιγμή που η Ευρώπη φαίνεται πως βρίσκεται αντιμέτωπη με μια εποχική έξαρση της θανατηφόρας νόσου.

    Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη γρίπη των πτηνών

    Τι είναι η γρίπη των πτηνών;

    Η γρίπη των πτηνών είναι ιογενής νόσος, η οποία εμφανίζεται κυρίως στα πτηνά. Οι ιοί της γρίπης των πτηνών είναι είτε υψηλής είτε χαμηλής παθογονικότητας ιοί [υψηλής παθογονικότητας γρίπη των πτηνών (HPAI) και γρίπη των πτηνών χαμηλής παθογονικότητας (LPAI), αντίστοιχα] ανάλογα με την ικανότητά τους να προκαλέσουν διαφορετική σοβαρότητα της νόσου και θνησιμότητα στα κοτόπουλα.

    Τα άγρια πτηνά, ιδίως τα υδρόβια πτηνά, είναι ο κύριος λόγος για την εξέλιξη και την εξάπλωση των ιών αυτών. Τα πουλερικά που έχουν μολυνθεί από ΓΠΧΠ μπορεί να παρουσιάζουν ήπια ή καθόλου συμπτώματα της νόσου. Οι λοιμώξεις που προκαλούνται από την υψηλής παθογονικότητας γρίπη των πτηνών μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή νόσο και θάνατο στα πουλερικά.

    Γιατί προκαλεί ανησυχία η γρίπη των πτηνών;

    Η γρίπη των πτηνών στα πτηνά μπορεί να έχει επιπτώσεις στην υγεία των ζώων και στην οικονομία, λόγω απωλειών παραγωγής σε μολυσμένες εκμεταλλεύσεις. Οι ιοί της γρίπης των πτηνών έχουν αυξημένη ικανότητα εξέλιξης/μετάλλαξης και ανάμειξης με άλλους ιούς της γρίπης των πτηνών. Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο νέων, πιο μολυσματικών στελεχών ή στελεχών που έχουν τη δυνατότητα να μολύνουν άλλα είδη, συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπου. Το γεγονός ότι η γρίπη των πτηνών ανιχνεύεται όλο και περισσότερο σε θηλαστικά (π.χ. αγελάδες, άλφακας, ποντικοί, γάτες) αποτελεί τάση που διατηρείται υπό στενή επιτήρηση.

    Η Επιτροπή, από κοινού με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την κατάσταση της γρίπης των πτηνών στην ΕΕ. Υπάρχουν κανόνες της ΕΕ σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται σε περίπτωση εμφάνισης εστίας σε δεσποζόμενα πτηνά, καθώς και ένα ισχυρό πλαίσιο μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας σε περίπτωση λοιμώξεων σε ζώα. Όσον αφορά την ανθρώπινη υγεία, η νομοθεσία της ΕΕ για την υγειονομική ασφάλεια διασφαλίζει την επιτήρηση, την ταχεία αντίδραση και τον συντονισμό σε επίπεδο ΕΕ, σε περίπτωση εντοπισμού κρουσμάτων.

    Μπορούν να προσβληθούν από τη γρίπη των πτηνών άλλα είδη εκτός των πτηνών;

    Η γρίπη των πτηνών πλήττει συνήθως τα πτηνά, αλλά άλλα ζώα (θηλαστικά όπως αγελάδες, αλπακίες, ποντικοί, γάτες) μπορούν να μολυνθούν από ιούς της γρίπης των πτηνών, συμπεριλαμβανομένων των χοίρων, των βιζόν, της φώκιας, των αγριόχοιρων, των αλεπούδων και των γατών. Οι ΗΠΑ ανέφεραν επίσης πρόσφατα για πρώτη φορά περιστατικά υψηλής παθογονικότητας γρίπης των πτηνών σε βοοειδή.

    Η γρίπη των πτηνών αποτελεί κίνδυνο για τον άνθρωπο;

    Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) εκτιμά επί του παρόντος ότι ο κίνδυνος για το ευρύ κοινό είναι χαμηλός και ο κίνδυνος για όσους εργάζονται ή εκτίθενται σε μολυσμένα πτηνά και θηλαστικά είναι χαμηλός έως μέτριος. Τα περισσότερα στελέχη του ιού της γρίπης των πτηνών είναι σχετικά αβλαβή και δεν μολύνουν τον άνθρωπο.

    Ωστόσο, ορισμένες παραλλαγές ενδέχεται να αναπτύξουν μεταλλάξεις που αυξάνουν τη δυνατότητά τους να μολύνουν άλλα είδη, συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπου. Τα κρούσματα στον άνθρωπο μπορεί να κυμαίνονται από ασυμπτωματικά ή πολύ ήπια συμπτώματα (επιπεφυκίτιδα, ήπια αναπνευστικά συμπτώματα) έως σοβαρά συμπτώματα (πνευμονία που απαιτεί νοσηλεία) και, σε ορισμένες περιπτώσεις, θάνατο.

    Μέχρι σήμερα, δεν έχει επιβεβαιωθεί μετάδοση του ιού H5N1 από άνθρωπο σε άνθρωπο και δεν έχουν αναφερθεί ενεργά κρούσματα γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους στην ΕΕ/στον ΕΟΧ.

    Τα άτομα που έρχονται σε στενή επαφή με μολυσμένα ζώα θα πρέπει να φορούν μέσα ατομικής προστασίας και να αποφεύγουν την απροστάτευτη άμεση επαφή με άρρωστα ή νεκρά ζώα, σφάγια, περιττώματα, καθώς και με δυνητικά μολυσμένα περιβάλλοντα. Ηκαθοδήγηση του ECDC συνιστά την ενεργό επιτήρηση των εκτιθέμενων ατόμων (όπως παρακολούθηση συμπτωμάτων ή τεστ), τη λήψη προληπτικών μέτρων και/ή τον εμβολιασμό ομάδων κινδύνου.

    Το ECDC παρακολουθεί συνεχώς την κατάσταση και επικαιροποιεί αναλόγως τις εκτιμήσεις κινδύνου που διενεργεί. Η Επιτροπή έχει επίσης θεσπίσει εύρυθμα συστήματα επιτήρησης και έγκαιρης προειδοποίησης, ώστε να είναι δυνατή η έγκαιρη προειδοποίηση για κάθε περίπτωση στον άνθρωπο ή στα ζώα. Εάν εμφανιστεί ένα στέλεχος της υψηλής παθογονικότητας γρίπης των πτηνών που είναι μολυσματικό μεταξύ των ανθρώπων, η ετοιμότητα και η ταχεία δράση θα είναι καίριας σημασίας.

    Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία από τους ιούς της γρίπης των πτηνών διατίθενται στην ιστοσελίδα του ECDC που είναι αφιερωμένη στη γρίπη των πτηνών.

    Ποια μέτρα πρέπει να λαμβάνονται όταν διαπιστώνεται γρίπη των πτηνών στα πουλερικά για την πρόληψη της εξάπλωσης της λοίμωξης;

    Σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΕΕ για την υγεία των ζώων, πρέπει να λαμβάνονται μέτρα εκρίζωσης μόλις ανιχνευθεί η υψηλής παθογονικότητας γρίπη των πτηνών.

    Οι αρχές των κρατών μελών πρέπει να εφαρμόζουν αμέσως μέτρα για την εξάλειψη της νόσου στην μολυσμένη εγκατάσταση, συμπεριλαμβανομένης της θανάτωσης όλων των πτηνών, της ασφαλούς απόρριψης των σφαγίων και των δυνητικά μολυσμένων υλικών, καθώς και του καθαρισμού και της απολύμανσης. Επιπλέον, πρέπει να οριοθετηθεί απαγορευμένη ζώνη τουλάχιστον 10 km γύρω από την πληγείσα εγκατάσταση, με την εφαρμογή πρόσθετων μέτρων ελέγχου στις εγκαταστάσεις της εν λόγω ζώνης όπου εκτρέφονται πτηνά. Οι εθνικές αρχές πρέπει να επιβάλλουν περιορισμούς μετακινήσεων όσον αφορά τη μολυσμένη εγκατάσταση και άλλες εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην απαγορευμένη ζώνη. Εάν κριθεί αναγκαίο, τα μέτρα εξολόθρευσης μπορούν επίσης να επεκταθούν σε πτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις που βρίσκονται κοντά ή σε εκμεταλλεύσεις που είχαν επαφές με μολυσμένη εκμετάλλευση.

    Εφαρμόζονται πρόσθετα μέτρα παρακολούθησης και επιτήρησης στα πτηνά για την αξιολόγηση της κατάστασης της νόσου και τον έλεγχο της εξάπλωσης. Τα μέτρα αυτά διατηρούνται για τουλάχιστον 30 ημέρες μετά την εξάλειψη του ιού από τη μολυσμένη εγκατάσταση.

    Επιπλέον, πραγματοποιείται διαίρεση σε ζώνες της ΕΕ για την πρόληψη της εξάπλωσης της νόσου και την αποφυγή περιττών διαταραχών στο εμπόριο. Η περιφερειοποίηση/διαίρεση σε ζώνες της ΕΕ (που διαχωρίζει τις απαλλαγμένες από ασθένειες ζώνες από εκείνες με λοίμωξη) δημοσιεύεται τακτικά στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ.

    Υπάρχουν κανόνες για το εμπόριο πτηνών και ζώων που έχουν μολυνθεί από τη γρίπη των πτηνών;

    Το διεθνές εμπόριο πουλερικών και προϊόντων πουλερικών πρέπει να συμμορφώνεται με τα πρότυπα του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Υγεία των Ζώων. Η παρουσία υψηλής παθογονικότητας γρίπης των πτηνών στα πουλερικά έχει ως αποτέλεσμα περιορισμούς στο διεθνές εμπόριο ζώντων πτηνών και κρέατος πουλερικών από τη μολυσμένη περιοχή/χώρα.

    Ενώ η γρίπη των πτηνών δεν είναι καταγεγραμμένη νόσος στα θηλαστικά, εξακολουθούν να ισχύουν οι γενικές απαιτήσεις υγείας των ζώων. Ειδικότερα, μπορούν να διατίθενται στο εμπόριο μόνο υγιή ζώα και απαιτείται κτηνιατρική πιστοποίηση για το εμπόριο ζώων προς άλλες χώρες.

    Είναι ασφαλής η κατανάλωση κρέατος πουλερικών και προϊόντων πουλερικών;

    Σύμφωνα με την EFSA, δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η γρίπη των πτηνών μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο μέσω της κατανάλωσης μολυσμένων προϊόντων πουλερικών. Σε κάθε περίπτωση, το κρέας και τα προϊόντα πουλερικών από μολυσμένα σμήνη καταστρέφονται και δεν εισέρχονται στην τροφική αλυσίδα. Ο ασφαλής χειρισμός του ωμού κρέατος και άλλων πρώτων υλών τροφίμων, η ενδελεχής μαγειρική και η καλή υγιεινή των μαγειρείων μπορούν να αποτρέψουν ή να μειώσουν τους κινδύνους που ενέχουν τα μολυσμένα τρόφιμα.

    Ποια μέτρα πρέπει να λαμβάνονται όταν διαπιστώνεται γρίπη των πτηνών σε άγρια πτηνά;

    Τα μέτρα βιοασφάλειας στις εκμεταλλεύσεις αποτελούν την πρώτη γραμμή προστασίας από την εισαγωγή και την εξάπλωση ιών της γρίπης των πτηνών σε πουλερικά ή πτηνά σε αιχμαλωσία, όταν υπάρχει εστία σε άγρια πτηνά. Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) έχει παράσχει λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με το είδος των μέτρων που πρέπει να ληφθούν. Σε αυτά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

    • περιορισμός της πρόσβασης των άγριων πτηνών σε πουλερικά και της επαφής με αυτά
    • αποφεύγοντας λίμνες ή άλλες υδάτινες επιφάνειες σε εγκαταστάσεις πουλερικών στις οποίες θα έχουν πρόσβαση τα άγρια πτηνά·
    • περιορισμό, όσο το δυνατόν περισσότερο, των οικόσιτων πτηνών σε περιόδους υψηλού κινδύνου·
    • χρήση υδατοφρακτών υγιεινής και περιορισμός της πρόσβασης των ανθρώπων στους ορνιθώνες.
    • Υπάρχουν εμβόλια για πτηνά κατά της γρίπης των πτηνών;

    Ο εμβολιασμός κατά της γρίπης των πτηνών μπορεί να εφαρμοστεί υπό συγκεκριμένους όρους. Επί του παρόντος, διεξάγονται εκστρατείες εμβολιασμού για πουλερικά (Γαλλία) ή ζωολογικούς κήπους (Κάτω Χώρες, Ισπανία).

    Επί του παρόντος υπάρχουν αρκετά εμβόλια κατά της γρίπης των πτηνών που έχουν εγκριθεί στην ΕΕ. Εναπόκειται στα κράτη μέλη να αποφασίσουν κατά πόσον χρησιμοποιούν τα εμβόλια αυτά στην επικράτειά τους, για την πρόληψη ή τον έλεγχο νόσων, ανάλογα με την περίπτωση και εφόσον είναι αναγκαίο.

    Το 2023, η Επιτροπή παρείχε τη νομική πράξη που επιτρέπει τον εμβολιασμό των πτηνών κατά της υψηλής παθογονικότητας γρίπης των πτηνών, με την οποία διευρύνθηκε η «εργαλειοθήκη» της ΕΕ για την πρόληψη και τον έλεγχο των νόσων. Διασφαλίζει ότι τα κράτη μέλη διαθέτουν τις βέλτιστες επιστημονικά τεκμηριωμένες επιλογές για την αντιμετώπιση της κατάστασης της νόσου και των τοπικών συνθηκών. Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) δημοσίευσε πρόσφατα νέα επιστημονική γνώμη σχετικά με τον εμβολιασμό κατά της HPAI, προκειμένου να βοηθήσει τα κράτη μέλη να καταστήσουν τις στρατηγικές εμβολιασμού τους ακόμη πιο αποδοτικές και αποτελεσματικές.

    Σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα (κώδικας χερσαίων ζώων του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Υγεία των Ζώων), ο εμβολιασμός δεν θα επηρεάσει το καθεστώς μιας χώρας ή μιας ζώνης ως απαλλαγμένης από HPAI, εάν από την κατάλληλη επιτήρηση προκύψει ότι δεν υπάρχει λοίμωξη από τον ιό.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Με επιτυχία και πλούσιο θέαμα διεξήχθη και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 13/10 το Περιφερειακό πρωτάθλημα Badminton κατηγορίας U13 U17
    Με επιτυχία και πλούσιο θέαμα διεξήχθη και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 13/10 το Περιφερειακό πρωτάθλημα Badminton κατηγορίας U13 U17
    Με ιδιαίτερη οργανωτική επιτυχία αλλά και πλούσιο θέαμα διεξήχθη και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 13 Οκτωβρίου το Περιφερειακό πρωτάθλημα Badminton κατηγορίας U13 U17 και Ανδρών-Γυναικών στο Κλειστό Γυμναστήριο "Γ. Βασιλακόπουλος".
    Η αφρόκρεμα του μπαντμιντον της Πελοποννήσου ήταν εκεί και από μόνο του αυτό προδίκαζε το θέμα που θα είχαν οι αναμετρήσεις σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Την παράσταση έκλεψαν τα μικρότερα παιδιά των U13 που κάνουν τα πρώτα βήματά τους στο όμορφο αυτό ολυμπιακό άθλημα, ενώ και στα U17 παρότι δεν υπήρχαν κορίτσια το θέαμα πήγε σε άλλο επίπεδο.
    Στους Άνδρες και Γυναίκες αγωνίστηκαν οι παλιοί και έμπειροι του αθλήματος δείχνοντας ότι οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται και το άθλημα έχει ριζώσει βαθιά μέσα τους ενώ υπήρχαν και καποιοι ρουκις που πήραν το βάπτισμα του πυρός.
    Αναλυτικά τα αποτελέσματα ανα κατηγορία είχαν ως εξής:
    U13
    ΑΠΛΟ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ
    1) ΤΙΤΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ
    2) ΣΠΥΡΟΣ ΤΥΛΙΓΑΔΑΣ
    3) ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΡΕΚΟΥΚΙΩΤΗΣ
    - ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
    ΑΠΛΟ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
    1) ΧΑΡΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
    2) ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΙΑΤΤΟΥ
    3) ΛΑΖΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ
    - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
    ΔΙΠΛΟ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ
    1) ΤΥΛΙΓΑΔΑΣ ΣΠ.- ΚΡΕΚΟΥΚΙΩΤΗΣ ΘΑΝ.
    2) ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝ. - ΚΟΥΤΣΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤ.
    3) ΤΣΙΜΑΡΑΣ ΓΙΩΡ. - ΦΛΕΣΣΑΣ ΠΑΡ.
    - ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ ΚΩΝ. - ΒΟΥΤΣΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝ.
    ΔΙΠΛΟ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
    1) ΛΑΖΑΡΟΠΟΥΛΟΥ Ζ. - ΛΙΑΤΤΟΥ ΒΑΣ.
    2) ΓΟΥΒΙΑ ΜΕΛ.- ΓΚΟΥΝΤΟΥΒΑ ΑΝ.
    3) ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΑΝ. - ΤΣΟΚΟΥ ΚΑΤ.
    ΜΕΙΚΤΟ
    1) ΑΝΤΥΠΑΣ ΤΙΤ. - ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΑΡ.
    2) ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΦΙΛ. - ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝ.
    3) ΒΟΥΤΣΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝ - ΣΚΟΥΤΑ ΜΑΡ.
    - ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΡΑΦ. - ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΠ.
    U17
    ΑΠΛΟ ΠΑΙΔΩΝ
    1) ΦΩΤΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ
    2) ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΥΛΙΓΑΔΑΣ
    3) ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
    - ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ
    ΔΙΠΛΌ ΠΑΙΔΩΝ
    1) ΛΕΒΕΝΤΗΣ Φ. - ΑΝΤΥΠΑΣ ΔΙΟΝ.
    2) ΚΟΥΡΚΟΥΤΑΣ ΧΑΡ. - ΤΥΛΙΓΑΔΑΣ ΧΡ.
    3) ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜ. - ΤΡΑΝΤΑΣ ΑΝΤ.
    ΑΠΛΟ ΑΝΔΡΕΣ
    1) ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΤΥΛΙΔΙΩΤΗΣ
    2) ΠΛΑΤΩΝ ΑΓΚΟ
    3) ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΤΤΟΣ
    - ΧΑΡΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ
    ΑΠΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
    1) ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ
    2) ΧΑΡΟΥΛΑ ΒΛΑΧΑΝΤΩΝΗ
    3) ΟΛΓΑ ΤΡΥΦΩΝΟΠΟΥΛΟΥ
    ΔΙΠΛΟ ΑΝΔΡΩΝ
    1) ΑΝΤΥΠΑΣ Χ. - ΛΙΑΤΤΟΣ ΓΙΑΝ.
    2) ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΚ. - ΑΠΕΡΓΗΣ ΠΟΛ.
    3) ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝ. - ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛ.
    ΔΙΠΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
    1) ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ Ε. - ΣΤΥΛΙΔΙΩΤΗ ΒΑΣ.
    2) ΜΑΛΕΒΙΤΗ ΜΑΡ. - ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ Λ.
    3) ΦΩΤΕΙΝΑΚΗ ΣΥΛ. - ΤΡΥΦΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛ.
    ΜΕΙΚΤΟ
    1) ΣΤΥΛΙΔΙΩΤΗΣ ΑΡ. - ΣΤΥΛΙΔΙΩΤΗ ΒΑΣ.
    2) ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡ. - ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ ΧΡ.
    3) ΑΓΚΟ ΠΛ. - ΒΛΑΧΑΝΤΩΝΗ ΧΑΡ.
    - ΑΠΕΡΓΗΣ ΠΟΛ. - ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ Ε.
    Badminton perif olokl 2
    Badminton perif olokl 3
    Badminton perif olokl 4
    Badminton perif olokl 5
    (Δελτίο Τύπου)
  • Φιλαθλητικός - Μπάντμιντον: Στην Πολωνία η Πετροπούλου για το Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα
    Φιλαθλητικός - Μπάντμιντον: Στην Πολωνία η Πετροπούλου για το Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα
    Ενω οι προπονήσεις του συλλόγου για την νέα χρονιά ξεκίνησαν με την συμμετοχή πολλών αθλητών, η Πρωταθλήτρια του συλλόγου στα U13 Χαρά Πετροπούλου βρίσκεται αγωνίζεται σήμερα στο Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα U15 στο Σουβάλκι της Πολωνίας.
    Η αθλήτρια του Φιλαθλητικού εκλήθη στην Εθνική ομάδα παρότι ηλικιακά μικρότερη, λόγω της διάκρισης που πέτυχε στο περασμένο Πανελλήνιο πρωτάθλημα μτ την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο σε αυτη την κατηγορία. Ο στόχος για την αθλήτρια του Φιλαθλητικού είναι πρωτα από όλα να συλλέξει πολύτιμες εμπειρίες από μια τέτοια μεγάλη διοργάνωση καθώς και να εκπροσωπήσει επάξια το Ηλειακό μπάντμιντον με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας της χώρας μας.
    Την αποστολή της Εθνικής μας ομάδας απαρτίζουν οι: ΓΙΑΛΑΜΑΣ ΜΙΧΑΗΛ (ΟΑΓΩ), ΔΡΑΜΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (ΡΟΥΠΕΛ) ΚΑΠΟΥΚΡΑΝΙΔΗΣ (ΚΑΣΤΡΟ), ΣΑΡΟΥΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΔΙΑΣ) ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ (ΡΟΥΠΕΛ), ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ( ΚΑΣΤΡΟ), ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΑΡΑ (ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ), ΚΑΙ ΣΙΜΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΑΒΡΙΕΛΑ (ΟΑΓΩ). Πρώτος αγώνας για την Χαρά Πετροπούλου η Simone Aoki PIHL.
    Στα διπλά με συμπαίκτρια της Σιμωνοπούλου θα αγωνιστούν εναντίον του ζευγαριού Grete Velykyte/Atile Vyblova. Καλή επιτυχία στα παιδιά της Εθνικής μας.
    (Δελτίο Τύπου)
  • Φιλαθλητικός - Ποδηλασία: Τρία χάλκινα μετάλλια στην Τρίπολη 
    Φιλαθλητικός - Ποδηλασία: Τρία χάλκινα μετάλλια στην Τρίπολη 

    Έγραψε ιστορία ο Φιλαθλητικός με το τμήμα ποδηλασίας του στο τελευταίο τοπικό πρωτάθλημα Πελοποννήσου.

    Η ομάδα της πόλης μας μετείχε στον διήμερο αγώνα που αφορούσε τον Δρόμο Αντοχής και την ατομική χρονομέτρηση με δύο αθλητές και κατάφεραν και οι δύο να ανέβουν στο βάθρο των νικητών. Πιο αναλυτικά, το Σάββατο διεξαγόταν στην Λίμνη Τάκα κοντά στην Τρίπολη, το αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης και στην κατηγορία των Μάστερς Γ ο πυργιωτης χρονομετριστας Παναγιώτης Τσοκος ξεπερνώντας τον εαυτό του σε επίδοση κατάφερε να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου και να κερδίσει επάξια το χάλκινο μετάλλιο.

    Την επόμενη μέρα το πρωί, στον δρόμο Αντοχής που διεξαγόταν με την μορφή σιρκουί και μια διαδρομή 4,2 χλμ σε 15 στροφές, κοντά στα διόδια Μάναρη, και οι δύο αθλητές του Φιλαθλητικου ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Ο Παναγιώτης Τσοκος αφού μπόρεσε και κρατήθηκε σε απόσταση από το κυρίως γκρουπ χωρίς να "φάει" γύρο και να αποβληθεί, κατετάγη τελικά τρίτος και ανέβηκε εκ νέου στο βάθρο αποκομίζοντας και δεύτερο χάλκινο μετάλλιο. Ο εταίρος ποδηλάτης του συλλόγου, Ηλίας Τσαούσης, νέος στο σωματείο, είχε δείξει απο την αρχή ότι θα βοηθήσει με την παρουσία του τον σύλλογο κάτι που κατάφερε αυτήν την φορά, παίρνοντας το πρώτο του μετάλλιο, επίσης χάλκινο, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο μια ονειρική μέρα για τον Φιλαθλητικο.

    filathiltikos pod tripoli 2

    filathiltikos pod tripoli 3

    (Δελτίο Τύπου)

  • Φιλαθλητικός - Badminton: Στην Εθνική η Χαρά Πετροπούλου
    Φιλαθλητικός - Badminton: Στην Εθνική η Χαρά Πετροπούλου
    Με ικανοποίηση υποδέχθηκε ο Φιλαθλητικός την κλήση της αθλήτριας του Χαρούλας Πετροπούλου στο εθνικό συγκρότημα των U15 .
    Η μικρή αθλήτρια του Φιλαθλητικού μετά και την διάκριση φέτος στο Πανελλήνιο της συγκεκριμένης κατηγορίας (συγκεκριμένα πήρε το χάλκινο μετάλλιο), ήταν αναμενόμενο ότι θα κληθεί να εκπροσωπήσει την χώρα μας σε διεθνείς διοργανώσεις παρότι και ηλικιακά μικρότερη.
    Πιο συγκεκριμένα η επόμενη μεγάλη διοργάνωση για την Εθνική μας είναι το Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα Badminton που φέττος θα διεξαχθεί στην Πολωνία και σίγουρα η πρόκληση είναι μεγάλη και για την μικρή αθλήτρια του Φιλαθλητικού αφού εκεί θα αγωνιστεί με την αφρόκρεμα της Ευρώπης στην συγκεκριμένη κατηγορία.
    Ο προπονητής της Παναγιώτης Τσόκος μας είπε σχετικά:" οι κόποι και οι προσπάθεια παιδιού και γονιών ευοδόθηκαν με αυτή την κλήση στην Εθνική. Η Χαρά Πετροπούλου είναι ένα παιδί που ζει και αναπνέει για το μπαντμιντον και ήρθε η ώρα να δείξει την πρόοδο που έχει κάνει και να δρέψει καρπούς για τους κόπους της όλα αυτα τα χρόνια. Εμείς, σαν σύλλογος αλλά και προπονητικό επιτελείο θα είμαστε εδώ για να την στηρίζουμε και να την βοηθάμε."
    (Δελτίο Τύπου)
  • Φιλαθλητικός - Μπάντμιντον: Σε διεθνές κάμπ στην Χαλκιδική
    Φιλαθλητικός - Μπαντμιντον: Σε διεθνές κάμπ στην Χαλκιδική

    Μπορει το τμήμα μπαντμιντον του συλλόγου να σταμάτησε επίσημα τις προπονήσεις του κάποια παιδια όμως συνεχίζουν τις δραστηριότητες με το αγαπημένο τους άθλημα και μέσα στην περίοδο των διακοπών. Ο λόγος είναι να διατηρηθουν ενεργοί και να μειώσουν το διάστημα απραξίας ως την επανέναρξη των προπονήσεων στον σύλλογο.

    Έτσι λοιπόν μία ομάδα από τα καλυτερα παιδια του συλλόγου αυτόν τον καιρό βρίσκεται σε διεθνές κάμπ που διεξάγεται στην περιοχή της Χαλκιδικής στις εγκαταστάσεις την κατασκήνωσης Yuppi, όπου με αρχιπροπονητή τον Σέρβο προπονητή Blagovest Georgiev Kisyov και την συνεργατιδά του Marija Bulatovic αλλά και άλλους προπονητές και έμπειρους αθλητές από τον ελληνικο χώρο, θα παρακολουθήσουν 7ήμερο πρόγραμμα διπλών προπονήσεων μαζί με άλλα παιδιά από την Βόρεια κυρίως Ελλάδα.
    Στο κάμπ λοιπόν που διεξάγεται απο τις 29/6 και θα τελειώσει στις 6/7 ήδη με΄τεχουν και βρίσκονται εκεί οι : ΦΩΤΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ, ΣΑΚΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ, ΤΙΤΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ, ΧΑΡΗΣ ΚΟΥΡΚΟΥΤΑΣ ΧΑΡΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ , ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΠΥΡΟΣ ΤΥΛΙΓΑΔΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΥΛΙΓΑΔΑΣ. Να σημειωθεί ότι στο καμπ μετέχουν και ξενοι αθλητές, Κροάτες και Σέρβοι.
    (Δελτίο Τύπου)
  • Είπε καλό καλοκαίρι ο Φιλαθλητικός στο Μπάντμιντον
    Είπε καλό καλοκαίρι ο Φιλαθλητικός στο Μπάντμιντον
    Σε μια όμορφη και σεμνή τελετή με την μορφή εσωτερικού τουρνουά ο Φιλαθλητικός έκλεισε την χρονιά του για φέτος στο τμημα Φιλαθλητικός. Τα μικρά και μεγαλύτερα αστέρια του συλλόγου προσήλθαν στην τελευταία ουσιαστικά προπόνηση της χρονιάς για να μετέχουν σε ένα εσωτερικό τουρνουά, να διασκεδασουν ακούγοντας ταυτόχρονα χορευτική μουσική και να ξενοιάσουν από τα αγχη και τις σκοτούρες την φετικής αγωνιστική χρονιάς πριν την καλοκαιρινή διακοπή των προπονήσεων.
    Όλοι πέρασαν όμορφα, διασκέδασαν. πρόσφεραν όμορφο θέαμα και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Σεπτέμβριο λέγοντας "ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ".
    Τα αποτελέσματα αυτού του μικρού τουρνουά που δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία έχουν ως εξής:
    αγορια Α ΟΜΙΛΟΣ:
    1) ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΦΩΤΗΣ
    2) ΤΥΛΙΓΑΔΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
    - ) ΚΟΥΡΚΟΥΤΑΣ ΧΑΡΗΣ
    - ) ΑΝΤΥΠΑΣ ΤΙΤΟΣ
    αγόρια Β ΟΜΙΛΟΣ:
    1) ΤΥΛΙΓΑΔΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
    2) ΚΡΕΚΟΥΚΙΩΤΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
    - ) ΤΡΑΝΤΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
    3) ΚΑΡΑΜΠΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
    - ) ΚΟΥΤΣΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
    κορίτσια Α ΟΜΙΛΟΣ:
    1) ΛΙΑΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
    2) ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
    3) ΓΚΟΥΝΤΟΥΒΑ ΑΝΝΑ
    4) ΒΟΥΤΣΙΩΤΗ ΑΙΜΙΛΙΑ
    5) ΓΟΥΒΙΑ ΜΕΛΙΝΑ
    6) ΓΙΑΤΡΑ ΙΩΑΝΝΑ
    αγορια Γ ΟΜΙΛΟΣ:
    1) ΤΣΙΜΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
    2) ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
    - ) ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ ΤΑΚΗΣ
    3) ΦΛΕΣΣΑΣ ΠΑΡΗΣ
    αγόρια Δ ΟΜΙΛΟΣ:
    1) ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΙΤΩΝΑΣ
    2) ΒΟΥΤΣΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
    3) ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΡΑΦΑΗΛ
    4) ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
    κορίτσια Β ΟΜΙΛΟΣ
    1) ΤΣΟΚΟΥ ΚΑΑΤΕΡΙΝΑ
    2) ΤΣΙΡΩΝΗ ΧΑΡΑ
    3) ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΠΙΔΑ
    4) ΤΣΙΡΩΝΗ ΑΝΝΥ
    (Δελτίο Τύπου)
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο