Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2023 21:28

Πότε είναι το Halloween 2023 - Τι γιορτάζεται

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Πότε πέφτει το Halloween 2023. Το γιορτάζουμε στην Ελλάδα;

Πλησιάζει το Halloween για το 2023, το οποίο σύντομα θα γιορτάσουν οι κάτοικοι σε ΗΠΑ, Καναδά αλλά και σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, όπως είναι το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η εν λόγω γιορτή είναι γνωστή ως «ημέρα των πνευμάτων και των νεκρών», και είναι αφιερωμένη σε αγαπημένα πρόσωπα τα οποίο πλέον δε βρίσκονται στη ζωή.

Αν και, παραδοσιακά, στην Ελλάδα δε γιορτάζουμε το Halloween, τα τελευταία χρόνια η γιορτή έχει αρχίσει να γίνεται περισσότερο δημοφιλής και πολλές επιχειρήσεις στολίζουν ανάλογα τους χώρους τους, με την εμβληματική κολοκύθα και άλλα «τρομακτικά» διακοσμητικά.

Halloween 2023: Πότε είναι, τι γιορτάζουν

Όπως συμβαίνει και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Halloween πέφτει στις 31 Οκτωβρίου 2023, ημέρα Τρίτη.

Η συγκεκριμένη γιορτή είναι σταθερή και έτσι πάντα γιορτάζεται την τελευταία μέρα του Οκτωβρίου και γι’ αυτό «πέφτει» σε διαφορετική ημέρα κάθε χρόνο (πέρυσι το Halloween ήταν την Δευτέρα).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Halloween πραγματοποιείται κατά την παραμονή της Ημέρας των Αγίων Πάντων, που είναι η 1η Νοεμβρίου και τιμά τους αγίους, καθώς και τους νεκρούς προγόνους των ανθρώπων. Αυτός είναι και ο λόγος που η ημέρα αυτή είναι γνωστή και ως «Παραμονή των Αγίων».

Όσον αφορά τις ρίζες του Halloween, αυτές εντοπίζονται στους Κέλτες, οι οποίοι φέρεται να πίστευαν πως την ημέρα εκείνοι οι ψυχές επέστρεφαν στα σπίτια τους για να δουν τους δικούς τους ανθρώπους, σύμφωνα με το «History.com».

Halloween 2023: Τα έθιμα

Το Halloween εορτάζεται εδώ και περισσότερα από 1.000 χρόνια και αρχικά είχε παγανιστικό χαρακτήρα, ωστόσο σήμερα θεωρείται ως μία «κοσμική» γιορτή, που χαρακτηρίζεται από διασκεδαστικά έθιμα και κατανάλωση πολλών γλυκών. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι οι πωλήσεις γλυκών στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Halloween ξεπερνούν τα 2,5 δισεκατ. ευρώ ετησίως, σύμφωνα με την Britannica.

Πέρα από τα ζαχαρωτά που καταναλώνονται εκείνη τη μέρα, την τιμητική της έχει και η κολοκύθα (συνήθως με τη μορφή της κολοκυθόπιτας), τα καραμελωμένα μήλα, το ζεστό κρασί, καθώς και τα φρεσκοψημένα μπισκότα, τα οποία συχνά έχουν σχήμα νυχτερίδας, φαντάσματος ή κάποιας άλλης «τρομακτικής» φιγούρας που συνδέεται με το μακάβριο και το υπερφυσικό, σύμφωνα με τον οργανισμό «Food Timeline».

Αντίστοιχη είναι και η διακόσμηση, με ένα συχνό έθιμο να είναι η αγορά και στη συνέχεια η χάραξη μίας κολοκύθας, προκειμένου να σχηματιστούν τρομακτικά πρόσωπα και φαναράκια. Μία από τις πιο χαρούμενες δραστηριότητες των παιδιών είναι το να φορούν τρομακτικές στολές και να γυρίζουν από σπίτι σε σπίτι ζητώντας γλυκίσματα από τους ενοίκους, απειλώντας τους ότι εάν δε λάβουν επαρκείς ποσότητες θα γίνουν ο στόχος φαρσών και σκανδαλιών.

Στολές φορούν πολλές φορές και οι μεγάλοι, στα διάφορα μασκέ πάρτι που διοργανώνονται εκείνη την ημέρα σε σπίτια και μπαρ, ωστόσο πλέον τα πάρτι αυτά συχνά θυμίζουν περισσότερο τις δικές μας Απόκριες, με πολλούς να ντύνονται όπως οι αγαπημένοι τους σταρ ή χαρακτήρες ταινιών.

Πηγή: iEidiseis.gr - Φωτογραφία από Bany_MM από το Pixabay
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2023 20:40

Σχετικά Άρθρα

  • Γιατί ο τρόμος είναι ελκυστικός; – Η εξήγηση πίσω από την λατρεία των θρίλερ και του Χάλογουιν
    σε Plus +
    Γιατί ο τρόμος είναι ελκυστικός; – Η εξήγηση πίσω από την λατρεία των θρίλερ και του Χάλογουιν

    Για όσους ο τρόμος αποτελεί μορφή ψυχαγωγίας το αγγλοσαξωνικό Χάλογουιν είναι η τέλεια ευκαιρία να βυθιστούν ακόμα περισσότερο στην σκοτεινή ατμόσφαιρα. Γιατί όμως αποζητάμε τον φόβο;

    Ο τρόμος σαν τρόπος αναψυχής αποτελεί ένα συχνό φαινόμενο. Το φθινόπωρο, με το κρύο και το σκοτάδι του, είναι για πολλούς συνδυασμένο με την επιθυμία να κάτσουμε στον καναπέ μας και να καταναλώσουμε ταινίες, σειρές και βιβλία τρόμου.

    Γιατί όμως μας αρέσει αυτό;

    Σε έναν κόσμο που προσφέρει πραγματικό τρόμο σε τόσο μεγάλες ποσότητες γιατί αναζητούμε τον κατασκευασμένο φόβο για ψυχαγωγία;

    Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα συναισθήματα εξελίχθηκαν ως μια καθολική εμπειρία στους ανθρώπους καθώς μας βοηθούν να επιβιώσουμε.

    Η δημιουργία φόβου σε μια κατά τα άλλα ασφαλή μπορεί να είναι μία ευχάριστη δραστηριότητα και ταυτόχρονα ένας τρόπος για τους ανθρώπους να εξασκούνται και να προετοιμάζονται για τους κινδύνους της πραγματικής ζωής.

    Η ευτυχία του φόβου

    Οι ελεγχόμενες εμπειρίες φόβου – όπου μπορείς απλά να κλείσεις την τηλεόραση- προσφέρουν τη φυσιολογική έξαρση που προκαλεί ο φόβος, χωρίς πραγματικό κίνδυνο.

    Όταν αντιλαμβάνεσαι ότι κινδυνεύεις, η αδρεναλίνη ανεβαίνει στο σώμα και ενεργοποιείται η εξελικτική αντίδραση «μάχης ή φυγής» (fight or flight). Ο καρδιακός ρυθμός αυξάνεται, αναπνέουμε βαθύτερα και γρηγορότερα και η αρτηριακή πίεση ανεβαίνει. Το σώμα προετοιμάζεται να αμυνθεί απέναντι στον κίνδυνο ή να ξεφύγει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

    Αυτή η σωματική αντίδραση είναι ζωτικής σημασίας όταν αντιμετωπίζουμε μια πραγματική απειλή.

    Όταν βιώνουμε ελεγχόμενο φόβο -όπως το jump scares σε μια τηλεοπτική σειρά με ζόμπι- μπορούμε να απολαύσουμε αυτή την ενεργοποιημένη αίσθηση χωρίς όμως να υπάρχει πραγματικός κίνδυνος.

    Σύμφωνα με την θεωρία μάλιστα, αφού αντιμετωπιστεί η απειλή, το σώμα απελευθερώνει ντοπαμίνη, ο οποίος παρέχει αισθήματα ευχαρίστησης και ανακούφισης.

    Σε μια μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που επισκέφθηκαν ένα στοιχειωμένο σπίτι υψηλής έντασης, εμφάνισαν λιγότερη εγκεφαλική δραστηριότητα ως απάντηση στα ερεθίσματα και λιγότερο άγχος αμέσως μετά την έκθεση στον τρόμο.

    Αυτό το εύρημα υποδηλώνει ότι η έκθεση σε ταινίες τρόμου, τρομακτικές ιστορίες ή βιντεοπαιχνίδια μπορεί πραγματικά να μας κάνει πιο ήρεμους μετά την εμπειρία.

    Ο τρόμος μας ενώνει

    Ένα βασικό κίνητρο για τα ανθρώπινα όντα είναι η αίσθηση ότι ανήκουν σε μια κοινωνική ομάδα.

    Τέτοια παραδείγματα αποτελούν οι βετεράνοι που υπηρέτησαν μαζί στη μάχη και οι επιζώντες φυσικών καταστροφών

    Οι ελεγχόμενες εμπειρίες φόβου δημιουργούν τεχνητά παρόμοιες ευκαιρίες για δεσμούς.

    Η έκθεση στο άγχος δεν πυροδοτεί μόνο την αντίδραση μάχης ή φυγής, αλλά σε πολλές καταστάσεις παρατηρείται η ανάπτυξη προστατευτικών και στοργικών εκδηλώσεων (tend-and-befriend response).

    Το σύστημα αυτό ρυθμίζεται σε μεγάλο βαθμό από τη λεγόμενη «ορμόνη της αγάπης», την ωκυτοκίνη.

    Έτσι, το να κάθεστε στο σκοτάδι και να παρακολουθούμε μία ταινία τρόμου με τους φίλους μας ή να περιπλανιόμαστε μαζί σε ένα στοιχειωμένο σπίτι, απ’ ότι φαίνεται κάνει καλό στην υγεία καθώς μας βοηθά να ενισχύσουμε τις κοινωνικές μας συνδέσεις.

    Μία μορφή ανοσίας

    Οι ελεγχόμενες εμπειρίες φόβου μπορεί επίσης να είναι ένας τρόπος προετοιμασίας.

    Τις πρώτες ημέρες της πανδημίας COVID-19, οι ταινίες «Contagion» και «Outbreak» , δηλαδή ταινίες που είχαν ως θέμα την διάδοση και την εξάπλωση ιών, ήταν πολύ δημοφιλείς στις πλατφόρμες.

    Αυτό παρατηρήθηκε καθότι παρακολουθώντας σενάρια απειλών να διαδραματίζονται με ελεγχόμενους τρόπους μέσω των media, μπορούμε να καταλάβουμε ποιοι είναι οι φόβοι μας και να προετοιμαστούμε για μελλοντικές απειλές.

    Οι ερευνητές του Εργαστηρίου Ψυχαγωγικού Φόβου του Πανεπιστημίου Aarhus στη Δανία απέδειξαν σε μια μελέτη ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν τακτικά μέσα τρόμου ήταν πιο ανθεκτικοί ψυχολογικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 από ό,τι οι μη λάτρεις του τρόμου.

    Οι επιστήμονες υποθέτουν ότι αυτή η ανθεκτικότητα μπορεί να είναι αποτέλεσμα ενός είδους «εκπαίδευσης» που πέρασαν αυτοί οι οπαδοί.

    Δηλαδή, εξασκήθηκαν στην αντιμετώπιση του φόβου και του άγχους που προκαλούσε η μορφή ψυχαγωγίας τους. Ως αποτέλεσμα, ήταν καλύτερα προετοιμασμένοι να διαχειριστούν τον πραγματικό φόβο που προκάλεσε η πανδημία.

    Ένα θρίλερ την ημέρα…

    Στην περίπτωση των ελεγχόμενων εμπειριών φόβου, το να τρομάζουμε τον εαυτό μας είναι μια καίρια τεχνική που μας βοηθά να επιβιώνουμε και να προσαρμοστούμε σε έναν κόσμο που είναι συχνά τρομακτικός.

    Προκαλώντας ισχυρά, θετικά συναισθήματα, ενισχύοντας τα κοινωνικά δίκτυα και προετοιμάζοντάς τους εαυτούς μας για τους χειρότερους φόβους μας, είμαστε σε θέση να αγκαλιάσουμε την κάθε μέρα στο έπακρο.

    Έτσι, την επόμενη φορά που θα επιλέξετε ανάμεσα σε μια αισιόδοξη κωμωδία και ένα ανατριχιαστικό θρίλερ για την κινηματογραφική σας βραδιά, επιλέξτε τη σκοτεινή πλευρά… κάνει καλό στην υγεία σας.

    Πηγή: In.gr
  • Γιατί σκαλίζουμε κολοκύθες την ημέρα του Halloween; - Πότε πέφτει και τι γιορτάζουμε
    σε Plus +
    Γιατί σκαλίζουμε κολοκύθες την ημέρα του Halloween; - Πότε πέφτει και τι γιορτάζουμε

    Το Halloween πέφτει τη νύχτα της 31 Οκτωβρίου και είναι μια αργία η οποία εορτάζεται κυρίως σε χώρες του αγγλοσαξωνικού κόσμου, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει όλο και περισσότερη άνθιση και στην Ελλάδα, με μικρούς και μεγάλους να ντύνονται με τρομακτικές στολές.

    Πώς ξεκίνησε ο εορτασμός του Halloween

    Μια θεωρία υποστηρίζει ότι η έμπνευση για την γιορτή προήλθε από τα γαελικά φεστιβάλ της σοδειάς, ιδίως του Σόουιν (ιρλ. Samhain).

    Πολλοί υποστηρίζουν ότι οι πρόδρομοι του Halloween είχαν παγανιστικές ρίζες. Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι το Σόουιν μετεξελίχθηκε σε Halloween από την χριστιανική εκκλησία, στους πρώτους μεταχριστιανικούς αιώνες.

    Άλλοι ακαδημαϊκοί υποστηρίζουν ότι το Halloween προήλθε από τον εορτασμό της Ημέρας των Αγίων Πάντων και δεν αποτελεί μετεξέλιξη κάποιας γαελικής εορτής.

    Αν και για αιώνες ο εορτασμός του Halloween ήταν περιορισμένος μόνο στην Ιρλανδία και τη Σκωτία, τον 19ο αιώνα Ιρλανδοί και Σκωτσέζοι μετανάστες μετέφεραν τον εορτασμό στην Βόρεια Αμερική, ενώ από τα τέλη του 20ού αιώνα και τις αρχές του 21ου αιώνα λόγω της αμερικανικής επιρροής ο εορτασμός του Halloween έχει επεκταθεί και σε χώρες που δεν έχουν καμία σχέση με τον αγγλοσαξωνικό κόσμο.

    Πώς γιορτάζεται το Halloween

    Στο Halloween , τα παιδιά ντύνονται σε κάτι «τρομακτικό» και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας γλυκά, το γνωστό ως «trick or treat» ή «φάρσα ή κέρασμα». Επίσης, η κολοκύθα αποτελεί σύμβολο της εορτής.

    Ακόμη, οι άνθρωποι κάνουν πλάκες, ανάβουν φωτιές, βλέπουν ταινίες με σχετική θεματολογία ή επισκέπτονται «στοιχειωμένα» αξιοθέατα.

    Θρησκευτική υπόσταση

    Για κάποιους ανθρώπους, το Halloween έχει και θρησκευτική σημασία. Κάποιοι συμμετέχουν σε λειτουργίες και ανάβουν κεριά στα μνήματα των συγγενών τους, αν και για άλλους, το Halloween αποτελεί μια εορτή χωρίς θρησκευτικό περιεχόμενο.

    Κάποιοι Χριστιανοί απέχουν από την κατανάλωση κρέατος εκείνη την ημέρα, καθώς αποτελεί την παραμονή της Ημέρας των Αγίων Πάντων.

    Τι συμβολίζουν οι κολοκύθες

    Η ιστορία που συνδέεται με τα κεριά και τις κολοκύθες είναι αυτή του Τζακ, ενός ανθρώπου που του αρνήθηκαν την είσοδο και στον παράδεισο και στην κόλαση. Ο Τζακ, σύμφωνα με τον μύθο, κατάφερε να αιχμαλωτίσει τον διάβολο, ο οποίος, για να απελευθερωθεί, του υποσχέθηκε ότι δεν θα τον ενοχλήσει.

    Έπειτα από μια άσωτη ζωή, ο Τζακ πέθανε και, βρίσκοντας τις πόρτες του παραδείσου κλειστές, οδηγήθηκε αναγκαστικά στην κόλαση. Ο διάβολος, όμως, πιστός στην υπόσχεσή του, δεν τον δέχθηκε και του πέταξε ένα κάρβουνο από τις φωτιές της λολάσεως, το οποίο ο Τζακ πήρε και το έβαλε μέσα σε ένα γογγύλι που είχε μαζί του για να τον βοηθά να βλέπει και από τότε τριγυρνά, ψάχνοντας να βρει ένας μέρος να ξεκουραστεί.

    Γι’ αυτό σε κάθε Halloween, οι Ιρλανδοί σκάλιζαν ραπάνια, πατάτες και κολοκύθες, έβαζαν μέσα ένα κερί και τα τοποθετούσαν κοντά σε παράθυρα, ώστε να κρατάνε μακριά τα κακά τα πνεύματα.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Πότε είναι το Χάλογουιν 2024
    σε Plus +
    Πότε είναι το Χάλογουιν 2024

    Πότε είναι το Χάλογουιν για το 2024, τι γιορτάζουν και τα έθιμα.

    Οι κολοκύθες είναι έτοιμες για σκάλισμα από τη στιγμή που πλησιάζει το Χάλογουιν , το οποίο πρόκειται να εορταστεί σε ΗΠΑ, Καναδά, καθώς και σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες όπως είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Γερμανία.

    To έθιμο που είναι γνωστό και ως «ημέρα των πνευμάτων και των νεκρών», είναι αφιερωμένο στα αγαπημένα μας πρόσωπα που δε βρίσκονται πια στη ζωή.

    Αν και, παραδοσιακά, στην Ελλάδα δε γιορτάζουμε το Halloween, τα τελευταία χρόνια η γιορτή έχει αρχίσει να γίνεται περισσότερο δημοφιλής και πολλές επιχειρήσεις στολίζουν ανάλογα τους χώρους τους, με την εμβληματική κολοκύθα και άλλα «τρομακτικά» διακοσμητικά.

    Χάλογουιν 2024: Πότε είναι, τι γιορτάζουν

    Το Χάλογουιν πέφτει στις 31 Οκτωβρίου 2024, ημέρα Πέμπτη.

    Η συγκεκριμένη γιορτή είναι σταθερή και έτσι πάντα γιορτάζεται την τελευταία μέρα του Οκτωβρίου.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το Χάλογουιν πραγματοποιείται κατά την παραμονή της Ημέρας των Αγίων Πάντων, που είναι η 1η Νοεμβρίου και τιμά τους αγίους, καθώς και τους νεκρούς προγόνους των ανθρώπων. Αυτός είναι και ο λόγος που η ημέρα αυτή είναι γνωστή και ως «Παραμονή των Αγίων».

    Όσον αφορά τις ρίζες του Χάλογουιν, αυτές εντοπίζονται στους Κέλτες, οι οποίοι φέρεται να πίστευαν πως την ημέρα εκείνοι οι ψυχές επέστρεφαν στα σπίτια τους για να δουν τους δικούς τους ανθρώπους, σύμφωνα με το «History.com».

    Τα έθιμα του Χάλογουιν

    Το Χάλογουιν εορτάζεται εδώ και περισσότερα από 1.000 χρόνια και αρχικά είχε παγανιστικό χαρακτήρα, ωστόσο σήμερα θεωρείται ως μία «κοσμική» γιορτή, που χαρακτηρίζεται από διασκεδαστικά έθιμα και κατανάλωση πολλών γλυκών. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι οι πωλήσεις γλυκών στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Χάλογουιν ξεπερνούν τα 2,5 δισεκατ. ευρώ ετησίως, σύμφωνα με την Britannica.

    Πέρα από τα ζαχαρωτά που καταναλώνονται εκείνη τη μέρα, την τιμητική της έχει και η κολοκύθα (συνήθως με τη μορφή της κολοκυθόπιτας), τα καραμελωμένα μήλα, το ζεστό κρασί, καθώς και τα φρεσκοψημένα μπισκότα, τα οποία συχνά έχουν σχήμα νυχτερίδας, φαντάσματος ή κάποιας άλλης «τρομακτικής» φιγούρας που συνδέεται με το μακάβριο και το υπερφυσικό, σύμφωνα με τον οργανισμό «Food Timeline».

    Αντίστοιχη είναι και η διακόσμηση, με ένα συχνό έθιμο να είναι η αγορά και στη συνέχεια η χάραξη μίας κολοκύθας, προκειμένου να σχηματιστούν τρομακτικά πρόσωπα και φαναράκια. Μία από τις πιο χαρούμενες δραστηριότητες των παιδιών είναι το να φορούν τρομακτικές στολές και να γυρίζουν από σπίτι σε σπίτι ζητώντας γλυκίσματα από τους ενοίκους, απειλώντας τους ότι εάν δε λάβουν επαρκείς ποσότητες θα γίνουν ο στόχος φαρσών και σκανδαλιών.

    Στολές φορούν πολλές φορές και οι μεγάλοι, στα διάφορα μασκέ πάρτι που διοργανώνονται εκείνη την ημέρα σε σπίτια και μπαρ, ωστόσο πλέον τα πάρτι αυτά συχνά θυμίζουν περισσότερο τις δικές μας Απόκριες, με πολλούς να ντύνονται όπως οι αγαπημένοι τους σταρ ή χαρακτήρες ταινιών.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Heidi Klum: Επέστρεψε η βασίλισσα του Halloween - Ντύθηκε παγώνι με μια ολόκληρη ομάδα να συμπληρώνει τη στολή της
    Heidi Klum: Επέστρεψε η βασίλισσα του Halloween - Ντύθηκε παγώνι με μια ολόκληρη ομάδα να συμπληρώνει τη στολή της

    Η Γερμανίδα σταρ, Χάιντι Κλουμ (Heidi Klum), στο φετινό πάρτι της για το Halloween στο Marquee της Νέας Υόρκης μεταμφιέστηκε σ΄ένα τεράστιο μπλε παγώνι με μια ολόκληρη ομάδα να συμπληρώνει την στολή της.

    Ποζάροντας στο κόκκινο χαλί κατά την άφιξή της το κορυφαίο μοντέλο φόρεσε μία μπλε βελούδινη φόρμα με μία περίτεχνη μάσκα με ράμφος και ήταν το πρόσωπο και ο λαιμός του παγωνιού ενώ δέκα φίλοι της που ήταν ντυμένοι στις ίδιες αποχρώσεις αποτύπωναν τα φτερά σε μπλε πράσινο και χρυσό σχηματίζοντας όλοι μαζί ένα τεράστιο πουλί.

    «Ήθελα να κάνω ένα κοστούμι μαζί με πολλούς ανθρώπους. Ήθελα να έχω πολλούς γύρω μου και να γίνουμε ένα. Και για μένα αυτό το ένα στο μυαλό μου ήταν το παγώνι», είπε η σταρ στο People υπογραμμίζοντας ότι ταξίδεψε μέχρι το Μόντρεαλ για να τελειοποιήσει την ιδέα της την οποία ετοίμαζε έναν ολόκληρο χρόνο.

    «Τα πόδια μου έχουν διαφορετικό μοτίβο, ώστε να ενώνονται και να γίνονται ένα με των άλλων», συνέχισε η Κλουμ εξηγώντας πως η τοποθέτησή τους ήταν σημαντική για τις αποχρώσεις του κοστουμιού της. Οι δέκα επαγγελματίες χορευτές που έκαναν πραγματικότητα το όνειρό της ήταν από το Cirque Du Soleil.

    Ανάμεσα στους διάσημους καλεσμένους ήταν ο σύζυγός της Τομ Κάουλιτζ (Tom Kaulitz), ο οποίος ντύθηκε ένα τεράστιο αυγό παγωνιού και οι Ρέιτσελ Ζέγκλερ (Rachel Zegler) και Τέιλορ Νταμ (Tay Dome).

    Πόζαρε γυμνή πριν γιορτάσει το Halloween

    Τρεις ημέρες πριν από το Halloween, η Χάιντι Κλουμ, η οποία πρωτοτυπεί πάντα με τα κοστούμια της και τις περισσότερες φορές, μάλιστα, σχεδιάζει μόνη της, έκανε ένα μικρό δώρο στους θαυμαστές της. Συγκεκριμένα δημοσίευσε μια φωτογραφία στα social media, στην οποία ποζάρει ξαπλωμένη σ' έναν ροζ καναπέ στο σαλόνι της και είναι εντελώς γυμνή.

    «Η ηρεμία πριν από την καταιγίδα. Τρεις ημέρες για το Halloween πάρτι της Heidi Klum. Το σύνθημά μου αυτές τις απόκριες είναι "κάνε κάτι μεγάλο ή πήγαινε σπίτι σου"» έγραψε στη λεζάντα.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ντύθηκε Χαλκ για το Halloween - Σπάιντερμαν τα παιδιά του
    Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ντύθηκε Χαλκ για το Halloween - Σπάιντερμαν τα παιδιά του

    Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γιόρτασε και φέτος το Halloween

    Την αγάπη του για το Halloween επιβεβαίωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο καθώς τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένεια του μεταμφιέστηκαν αναρτώντας τη σχετική φωτογραφία στο Instagram.

    Όλη η οικογένεια του Greek Freak επέλεξε ήρωες της Marvel με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να ντύνεται Χαλκ και τη σύντροφό του και τα παιδιά τους να επιλέγουν τον Σπάιντερμαν.

    Ο Αντετοκούνμπο είχε ντυθεί Χαλκ και πριν το νικηφόρο για τους Μπακς παιχνίδι με τους Χιτ ενώ είχε παρουσιαστεί ως «πράσινος ήρωας» και στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε.

    Πηγή: Protothema.gr

  • Google Doodle για το Halloween - Τι συμβολίζει η γιορτή
    Google Doodle για το Halloween - Τι συμβολίζει η γιορτή

    Στο Χάλογουιν, τα παιδιά ντύνονται σε κάτι «τρομακτικό» και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας πολλά γλυκά, γνωστό ως «trick or treat» ή «φάρσα ή κέρασμα»

    Με ένα doodle, η Google τιμά σήμερα το Halloween, τη γιορτή που γιορτάζεται στις 31 Οκτωβρίου.

    Η λέξη «Halloween» είναι συντομογραφία του «All Hallows Evening», δηλαδή της βραδιάς πριν από τη γιορτή των Αγίων Πάντων, που είναι 1η Νοεμβρίου.

    Δείτε το σημερινό doodle της Google

    googledoodle

    Οι Κέλτες την 31η Οκτωβρίου γιόρταζαν το τέλος της περιόδου της συγκομιδής και την αρχή του χειμώνα. Η παράδοση λέει ότι τη συγκεκριμένη μέρα ερχόμαστε πιο κοντά με τον «άλλο κόσμο», ότι μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με πνεύματα και νεκρούς.

    Τα χρώματα που συνδέονται με τη γιορτή είναι το πορτοκαλί και το μαύρο. Το πορτοκαλί συμβολίζει τη φθινοπωρινή σοδειά και το μαύρο τον θάνατο και, γενικά, τον «άλλο κόσμο».

    Το Χαλλογουίν (αγγλικά: Halloween), Χαλογουίν, Χαλοουίν ή και Χάλοουιν γιορτάζεται τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου και είναι μια αργία η οποία εορτάζεται κυρίως σε χώρες του αγγλοσαξωνικού κόσμου.

    Η γιορτή αυτή τηρείται σε πολλές χώρες την παραμονή της Ημέρας των Αγίων Πάντων, που είναι η 1η Νοεμβρίου.

    Η Ημέρα των Πάντων γενικότερα τιμά τους αγίους, αλλά και τους νεκρούς προγόνους των ανθρώπων.

    Μια θεωρία υποστηρίζει ότι η έμπνευση για την γιορτή προήλθε από τα γαελικά φεστιβάλ της σοδειάς, ιδίως του Σαμάιν. Γενικότερα, πολλοί υποστηρίζουν ότι οι πρόδρομοι του Χαλογοουίν είχαν παγανιστικές ρίζες.

    Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι το Σαμάιν μετεξελίχθηκε σε Χαλογουίν από την χριστιανική εκκλησία, στους πρώτους μεταχριστιανικούς αιώνες.

    Άλλοι ακαδημαϊκοί υποστηρίζουν ότι το Χαλογουίν προήλθε από τον εορτασμό της Ημέρας των Αγίων Πάντων και δεν αποτελεί μετεξέλιξη κάποιας γαελικής εορτής.

    Αν και για αιώνες ο εορτασμός του Χαλογουίν ήταν περιορισμένος μόνο στην Ιρλανδία και τη Σκωτία, τον 19ο αιώνα Ιρλανδοί και Σκωτσέζοι μετανάστες μετέφεραν τον εορτασμό του Χάλογοουιν στην Βόρεια Αμερική, ενώ από τα τέλη του 20ού αιώνα και τις αρχές του 21ου αιώνα λόγω της αμερικανικής επιρροής ο εορτασμός του Χάλογουιν έχει επεκταθεί και σε χώρες που δεν έχουν καμία σχέση με τον αγγλοσαξωνικό κόσμο.

    Στο Χάλογουιν, τα παιδιά ντύνονται σε κάτι «τρομακτικό» και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας πολλά γλυκά, γνωστό ως «trick or treat» ή «φάρσα ή κέρασμα»

    Με πληροφορίες από wikipedia

    Πηγή: Protothema.gr

  • Νέο μακελειό στη Φλόριντα: 22χρονος άνοιξε πυρ σε δρόμο γεμάτο κλαμπ εν μέσω Halloween – Δυο νεκροί και 16 τραυματίες
    Νέο μακελειό στη Φλόριντα: 22χρονος άνοιξε πυρ σε δρόμο γεμάτο κλαμπ εν μέσω Halloween – Δυο νεκροί και 16 τραυματίες

    Νέο αιματηρό περιστατικό πυροβολισμών στη Φλόριντα. Συνελήφθη ύποπτος

    Μόλις μερικές μέρες μετά το μακελειό στο Μέιν που ένας 40χρονος σκότωσε εν ψυχρώ 18 άτομα και μετά έβαλε τέλος στη ζωή του, σημειώθηκε νέο περιστατικό πυροβολισμών στις ΗΠΑ. Η αστυνομία στην Τάμπα, στην αμερικανική πολιτεία Φλόριντα (νοτιοανατολικά), συνέλαβε ύποπτο που κατηγορείται για δυο φόνους και αρκετούς τραυματισμούς, αφού πυρά προκάλεσαν χάος χθες Κυριακή σε συνοικία με μπαρ και νυχτερινά κλαμπ ενώ εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως νέοι, είχαν βγει για να γιορτάσουν το Halloween, ανακοίνωσαν οι αρχές.

    Από τους συνολικά δεκαέξι τραυματίες, οι δεκαπέντε χτυπήθηκαν από σφαίρες, σύμφωνα με τις αρχές.

    Σε βάρος του Ταϊρέλ Στίβεν Φίλιπς, 22 ετών, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία, καθώς φέρεται να σκότωσε 14χρονο και 20χρονο έπειτα από καυγά δυο ομάδων ανθρώπων τα ξημερώματα στην Ίμπορ Σίτι, ιστορική συνοικία στην Τάμπα, διευκρίνισε η αστυνομία.

    Βίντεο που μεταφορτώθηκαν στο X (το πρώην Twitter) δείχνουν το πανδαιμόνιο που επικράτησε καθώς εκατοντάδες άνθρωποι έτρεχαν να σωθούν μέσα στο σκοτάδι, με ηχητικό υπόβαθρο δέκα και πλέον πυροβολισμούς. Σε κάποια από τα βίντεο, εικονίζονται αστυνομικοί που προσπαθούν να βοηθήσουν αιμόφυρτους πολίτες σε πεζοδρόμια.

    Πολλοί τραυματίες, ηλικιών μεταξύ 18 και 27 ετών, έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία όπου διακομίστηκαν αφού τους προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, διευκρίνισε η αστυνομία.

    Ο αρχηγός της αστυνομίας στην Τάμπα, ο Λι Μπέρκο, δήλωσε πως πληροφορίες που έδωσαν πολίτες στις υπηρεσίες επιβολής της τάξης συνέβαλαν καθοριστικά να ταυτοποιηθεί και να συλληφθεί ο ύποπτος.

    Δεν είναι ξεκάθαρο αν οι αρχές αναζητούν άλλους υπόπτους.

    Κόσμος τρέχει τρομοκρατημένος

    Οι ΗΠΑ πληρώνουν εξαιρετικά βαρύ τίμημα για την ευρεία διάδοση των όπλων στην επικράτειά τους και την ευκολία με την οποία μπορούν να αποκτούν πρόσβαση σ’ αυτά οι Αμερικανοί. Η χώρα μετράει περισσότερα όπλα (κάπου 400 εκατ.) απ’ ό,τι κατοίκους, ένας ενήλικος στους τρεις έχει στην κατοχή του τουλάχιστον ένα όπλο και σχεδόν ένας στους δύο ζει σε νοικοκυριό με πάνω από ένα όπλο.

    Συνέπεια αυτής της διάδοσης είναι ο εξαιρετικά υψηλός δείκτης θανάτων εξαιτίας βίαιων επεισοδίων με τη χρήση όπλων στη χώρα, ο οποίος δεν χωράει καμιά σύγκριση με αυτούς σε άλλα οικονομικά ανεπτυγμένα κράτη.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Χάιντι Κλουμ: Η βασίλισσα του Χάλογουιν ξαναχτυπά - Το μοντέλο μεταμορφώθηκε σε... σκουλήκι
    Χάιντι Κλουμ: Η βασίλισσα του Χάλογουιν ξαναχτυπά - Το μοντέλο μεταμορφώθηκε σε... σκουλήκι

    Το διεθνούς φήμης μοντέλο βγήκε έξω μεταμφιεσμένο και συνοδευόμενο από τον σύντροφό της, Τομ Κάουλιτς, ο οποίος είχε ντυθεί… ψαράς

    Το «βραβείο» κατέκτησε για μία ακόμη χρονιά η Χάιντι Κλουμ, η οποία οργάνωσε το καθιερωμένο της Χάλογουιν πάρτι στη Νέα Υόρκη, επιβεβαιώνοντας ότι ο τίτλος της βασίλισσας, της ανήκει δικαίως.

    Ανήμερα του Χάλογουιν, το διεθνούς φήμης μοντέλο άρχισε να δημοσιεύει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, μία σειρά από βίντεο, στα οποία μοιράστηκε τις μακρόωρες προετοιμασίες της εμφάνισής της.

    Η Χάιντι Κλουμ βγήκε έξω ντυμένη σκουλήκι και συνοδευόμενη από τον σύντροφό της, Τομ Κάουλιτς, ο οποίος είχε ντυθεί… ψαράς. Το σκηνικό που εμπνεύστηκε το ζευγάρι, ήταν να γίνει η Κλουμ το δόλωμα στο αγκίστρι του ψαρά της.

    Στο υλικό που ανάρτησε το μοντέλο, αποκάλυψε σταδιακά τα προσθετικά και το μακιγιάζ, που τοποθετήθηκε στο σώμα και στο πρόσωπό της, για τις ανάγκες της μεταμόρφωσής της.

    «Αν δεν ήξερα ότι είναι η Χάιντι, ούτε που θα το φανταζόμουνα», έγραψε ένας χρήστης κάτω από τις αναρτήσεις του μοντέλου. «Είναι η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ του Χάλογουιν!», έγραψε ένας άλλος, «ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ», επεσήμανε ένας τρίτος.

    Με χιούμορ η Χάιντι Κλουμ, πόζαρε στους παπαράτσι ντυμένη σκουλίκι, ενώ φάνηκε να κυλιέται στο πάτωμα, με τον σύζυγό της, να τη φιλάει στο στόμα.

    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ NINA PROMMER

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο