Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2020 12:31

Με επιτυχία και ενθαρρυντικά μηνύματα η δράση του Συλλόγου «Άλμα Ζωής», σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Με το σύνθημα «Μην αφήνεις τη ζωή σου στην τύχη της. Ψάξου», και την κλινική εξέταση σε 30 και πλέον γυναίκες, ολοκληρώθηκε στον Πύργο η δράση για ενημέρωση και πρόληψη του καρκίνου του μαστού, που υλοποιεί ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας, με την συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας , στο πλαίσιο του «Pink the City 2020”.

Μετά την επιτυχημένη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, που προηγήθηκε σε Πάτρα και Αγρίνιο, το πρωί της Παρασκευής 9 Οκτωβρίου 2020, η πρόεδρος του Δ.Σ του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» Λιολιώ Κολυπέρα, η γραμματέας Αγγελική Στεφανάκη και η εθελόντρια (και αναπλ. μέλος ΔΣ) Ρένα Χυτοπούλου, βρέθηκαν στον Πύργο για την υλοποίηση της δράσης - για την οργάνωση της οποίας είχαν συναντηθεί και συνομιλήσει προ ημερών με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο, στην Πάτρα. Η δράση, με την αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπομένων μέτρων για τον Covid -19, ολοκληρώθηκε με την ενημέρωση 30 και πλέον γυναικών, και την δωρεάν κλινική εξέταση τους (σ.σ ψηλάφηση μαστού) από τον Χειρουργό Μαστού Ιωάννη Χαβελέ.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Λιολιώ Κολυπέρα, ευχαρίστησε από καρδιάς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη σε θέματα υγείας Χαράλαμπο Μπονάνο για την στήριξη της διοργάνωσης, καθώς επίσης τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, για την φιλοξενία της δράσης στο κτίριο του Διοικητηρίου, στον Πύργο. «Τους ευχαριστώ από καρδιάς για τη συνεργασία και τη βοήθεια, και ελπίζω, σε κάποια άλλη δράση στο μέλλον, να είμαστε και πάλι όλοι εδώ, ώστε ο κόσμος να ενημερωθεί για την πρόληψη, την έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού», είπε.

Αναφερόμενη στην δράση του Συλλόγου και στα αποτελέσματα της συνεχούς προσπάθειας για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, συμπλήρωσε πως «….Ξεκινήσαμε ως Σύλλογος πριν από 20 χρόνια πολύ δειλά και με πολλά ταμπού. Με μεγάλο αγώνα, καταφέραμε και βγάλαμε τη γυναίκα από το σπίτι της, της μάθαμε το μαστό της και να κάνει την μαστογραφία της. Δυστυχώς τα κρούσματα έχουν αυξηθεί, και σε πολύ νεότερες ηλικίες, απ’ ότι συνέβαινε πριν 10-20 χρόνια. Ωστόσο, η επιστήμη έχει προχωρήσει, οι γυναίκες είναι πια πολύ ευαισθητοποιημένες και αν εντοπίσουμε τον καρκίνο του μαστού στην αρχή, έχουμε ίαση κατά 90% και πλέον».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, ευχαρίστησε και δημόσια την πρόεδρο του Συλλόγου κα Κολυπέρα, τα μέλη του Δ.Σ και τον γιατρό, για την πρωτοβουλία και την πραγματοποίηση της δράσης στην Π.Ε Ηλείας, με στόχο να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν το κοινό σ’ ένα τόσο σοβαρό ζήτημα υγείας, αλλά και για τη δωρεάν κλινική εξέταση σ’ ένα σημαντικό αριθμό γυναικών. «Η καλύτερη ίαση είναι η έγκαιρη διάγνωση. Για το λόγο αυτό, η συνεργασία μας με το “Άλμα Ζωής” θα συνεχιστεί, και δεσμεύομαι ότι η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και εγώ προσωπικά θα είμαστε στο πλευρό τους σε κάθε τέτοια πρωτοβουλία και κοινωνική δράση, με αποδέκτες τους πολίτες», κατέληξε ο κ. Γιαννόπουλος.

alma2

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 01:46

Σχετικά Άρθρα

  • Σεμινάριο "Meet the experts" από το «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας
    Σεμινάριο

    Συναντήστε τους ειδικούς και λύστε τους γρίφους

    Ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας συνεχίζει τον κύκλο ενημερωτικών και εκπαιδευτικών συναντήσεων για ασθενείς με καρκίνο και για τον γενικό πληθυσμό, για όλους όσους θέλουν να λύσουν τις απορίες τους για ιατρικούς χειρισμούς, που έχουν σχέση με τον καρκίνο.

    Το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024 και ώρες 10:30-13:00 θα πραγματοποιηθεί η 3η συνάντηση με θέμα: "Στοματική Υγιεινή: Οδοντιατρικοί χειρισμοί κατά τη διάρκεια των θεραπειών" με ομιλητές τον Κο Μουτούση Γεώργιο- DDS, MSC, Διευθυντή ΕΣΥ Τμήματος Στοματογναθοπροσωπικής Χειρουργικής ΠΓΝΠ &

    Την κα Αλεξοπούλου Μιράντα-MD, DMD, MSc, PhD, Διευθύντρια Τμήματος Στοματογναθοπροσωπικής Χειρουργικής ΠΓΝΠ

    Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Mosaic (Ερμού 112) με ελεύθερη συμμετοχή και ταυτόχρονη ζωντανή μετάδοση στη σελίδα του Συλλόγου στο Facebook και στο Youtube.

    Το 3ο σεμινάριο του Προγράμματος "MEET THE EXPERTS" υλοποιείται με την Υποστήριξη της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και της εταιρείας ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Επιστημονική Ημερίδα από το Άλμα Ζωής με θέμα: ΚΑΡΚΙΝΟΣ & ΛΕΜΦΟΙΔΗΜΑ το Σάββατο 24/02
    Επιστημονική Ημερίδα από το Άλμα Ζωής με θέμα: ΚΑΡΚΙΝΟΣ & ΛΕΜΦΟΙΔΗΜΑ το Σάββατο 24/02
    Το Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας σας προσκαλεί στην Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: ΚΑΡΚΙΝΟΣ & ΛΕΜΦΟΙΔΗΜΑ που διοργανώνεται από το Σύλλογο μας σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών-ΝΠΔΔ και την Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος ΑΠΛΕΣΟ (Αποκατάσταση Παθήσεων Λεμφικού Συστήματος και Οιδημάτων) καθώς και με την Υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών.

    Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 24 Φεβρουαρίου 2024 και ώρες 10:30-13:00 στον χώρο του
    Mosaic // Culture & Creativity (ΕΡΜΟΥ 112,ΠΑΤΡΑ).

    Στόχος της Ημερίδας είναι η ενημέρωση του κοινού για το Λεμφοίδημα, τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισής του καθώς και η κατανόηση της σημασίας της Έγκαιρης Διάγνωσης μέσα από κατάλληλη Αξιολόγηση.
    Μετά την ολοκλήρωση της ημερίδας θα δοθεί η δυνατότητα σε συγκεκριμένο αριθμό μελών μας, να αξιολογηθεί δωρεάν στο χώρο του Συλλόγου όπου θα βρίσκονται 4 θεραπευτές συγχρόνως από τις 14:00 έως 15:30. Για ραντεβού καλέστε στο 2610-222274 Δευτέρα- Παρασκευή 9:00-17:00.
    alma zois kark patra 2
    Πρόγραμμα Ημερίδας

    10:30 Χαιρετισμοί

    – Πρόεδρος ΣΓΚΜ Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας, Αγγελική Στεφανάκη

    – Συντονιστής ΟΕΕ ΑΠΛΕΣΟ, Ευριπίδης Τριανταφύλλου

    – Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας & Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου

    11:00- 11:15 Τι είναι Λεμφοίδημα;

    Μαρία Τσιούρη, Φυσικοθεραπεύτρια, Certified Lymphedema Therapist.

    Ακράτα – Αχαΐας

    11:15-11:30 Ολοκληρωμένη Αποσυμφορητική Θεραπεία Λεμφοιδήματος

    Πηνελόπη Φερλέ, Φυσικοθεραπεύτρια, Certified Lymphedema Therapist.

    Κρέστενα – Ηλείας

    11:30-11:45 Ο ρόλος της έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης

    Ιωάννα Μπαγιωνέτα, Φυσικοθεραπεύτρια, Certified Lymphedema Therapist,

    Μέλος ΣΕ ΟΕΕ ΑΠΛΕΣΟ. Πάτρα – Αχαΐας

    11:45-12:00 Η Αυτοδιαχείριση στο λεμφοίδημα

    Ευριπίδης Τριανταφύλλου, Φυσικοθεραπευτής MSc,

    Certified Lymphedema Therapist & MLD/CDT Cert. Instructor,

    Συντονιστής ΟΕΕ ΑΠΛΕΣΟ. Μοσχάτο – Αττικής

    12:15- 12:30 Λεμφοίδημα από την πλευρά του ασθενή

    Μαριγιάννα Καρρά, Μέλος ΣΓΚΜ Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας

    12:30- 12:45 Δωρεάν αξιολόγηση ασθενών – Παρουσίαση προγράμματος

    Κωνσταντίνος Ασματζής, Φυσικοθεραπευτής BSc, Certified Lymphedema Therapist,

    Αναπληρωτής Συντονιστής ΟΕΕ ΑΠΛΕΣΟ. Παλαιό Φάληρο – Αττικής.

    Ελένη Μητροπούλου, Κοινωνική λειτουργός ΣΓΚΜ Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας

    12:45- 13:00 Σχόλια- Ερωτήσεις


    Με την ημερίδα αυτή, ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας, ξεκινά το Πρόγραμμα Αξιολόγησης & Πρόληψης Λεμφοιδήματος σε συνεργασία με την ΟΕΕ ΑΠΛΕΣΟ του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.

    Το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε κάθε γυναίκα που έχει υποβληθεί σε επεμβάσεις για καρκίνο μαστού, ακτινοθεραπεία ή χημειοθεραπεία ή έχει ενδείξεις παρουσίας λεμφοιδήματος και περιλαμβάνει δωρεάν ατομικό ραντεβού αξιολόγησης στο γραφεία του Συλλόγου σε καθορισμένη ημέρα κάθε μήνα που θα ανακοινωθεί σύντομα.

    Η αξιολόγηση θα πραγματοποιείται εθελοντικά από εξειδικευμένους φυσικοθεραπευτές, μέλη της ΟΕΕ ΑΠΛΕΣΟ – ΠΣΦ, μαζί με παροχή συμβουλών για την μετέπειτα διαχείριση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης.

    Στόχος του προγράμματος είναι ,μέσω της αξιολόγησης, η Έγκαιρη Διάγνωση του Λεμφοιδήματος και η παροχής κατάλληλης και εξατομικευμένης συμβουλευτικής για την διαχείρισή του.
    Σας ευχαριστούμε πολύ και θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά.
    (Δελτίο Τύπου)
  • Δωρεάν Webinar Καρκίνος μαστού στην τρίτη ηλικία: Ανάγκες και προκλήσεις
    Δωρεάν Webinar Καρκίνος μαστού στην τρίτη ηλικία: Ανάγκες και προκλήσεις

    Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» διοργανώνει τη Δευτέρα, 10 Απριλίου 2023, 4μμ – 5:30μμ, το διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) με θέμα: «Καρκίνος μαστού στην τρίτη ηλικία: ανάγκες και προκλήσεις».

    Το webinar θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από τη σελίδα του Συλλόγου στο Facebook (facebook.com/almazois).

    Στόχος του webinar

    Η δεκαετία 2020-2030 έχει ανακηρυχθεί από τον ΟΗΕ ως η «Δεκαετία της Υγιούς Γήρανσης» (2020-2030: Decade of Healthy Aging), προσκαλώντας τα κράτη και την κοινωνία των πολιτών να αναλάβουν πρωτοβουλίες με στόχο την υγιή γήρανση του πληθυσμού και τη βελτίωση της ζωής όλων των ηλικιωμένων.

    Αναγνωρίζοντας τη σημασία της ανάδειξης των αναγκών των γυναικών που διαγιγνώσκονται με καρκίνο μαστού και βρίσκονται στην τρίτη ηλικία, στόχος μας είναι, μέσα από το webinar, να σκιαγραφηθούν οι ανάγκες, τα εμπόδια και οι καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν γυναίκες της τρίτης ηλικίας με καρκίνο μαστού και να παρουσιασθούν καλές πρακτικές για την υποστήριξη των ασθενών που ανήκουν σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα καθώς και οι τρόποι για τη διασφάλιση καλής ποιότητας ζωής μετά τη διάγνωσή τους και μέχρι το τέλος των θεραπειών.

    Ομιλητής

    Ιωάννης Γ. Καραϊτιανός

    Αμ. Επίκ. Καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Αθηνών

    Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν

    Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας

    Πρόεδρος Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας

    Πρόεδρος Εταιρείας Ιατρικών Σπουδών

    Συμμετοχή:

    Το διαδικτυακό σεμινάριο απευθύνεται σε κάθε γυναίκα με καρκίνο μαστού αλλά και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για ζητήματα που αφορούν στον καρκίνο του μαστού.

    Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Εκδήλωση στην ΝΜ Κρεστένων για τον καρκίνο του μαστού, σε συνεργασία με το Άλμα Ζωής - Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο του μαστού Ν. Αχαΐας
    Εκδήλωση στην ΝΜ Κρεστένων για τον καρκίνο του μαστού, σε συνεργασία με το Άλμα Ζωής - Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο του μαστού Ν. Αχαΐας

    Με εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, η εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού, που διοργανώθηκε από τη Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων σε συνεργασία με το Άλμα Ζωής - Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο μαστού Νομού Αχαΐας. Η εκδήλωση περιελάμβανε δωρεάν κλινική εξέταση από τον Μαστολόγο-Χειρουργό Μαστού κ. Ιωάννη Χαβελέ και στη συνέχεια ενημερώσεις- ομιλίες στον αίθριο χώρο της Νοσηλευτικής μας Μονάδας.

    Στην έναρξη της εκδήλωσης, η Διοικήτρια της Νοσηλευτικής Μονάδας Κρεστένων κ. Αριστέα Παπαδοπούλου, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για τον προληπτικό έλεγχο του καρκίνου του μαστού και σημείωσε ότι, εξαιτίας του συγκεκριμένου προγράμματος, 3.000 γυναίκες ανακάλυψαν ότι είχαν καρκίνο σε πρώιμο στάδιο, με πολύ καλή πρόγνωση θεραπείας. Επίσης, αναφέρθηκε και σε άλλες δράσεις πρόληψης και ενημέρωσης που υλοποιούνται στη Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων, όπως η λήψη ΠΑΠ τεστ από τις Μαίες του Δικτύου Μαιών Αμαλιάδος (δύο φορές το μήνα), η εκδήλωση για τον Μητρικό Θηλασμό από τις Μαίες του Δικτύου Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας Ν. Ηλείας – Κ.Υ. Γαστούνης, αλλά και σε μελλοντικές δράσεις που ήδη έχουν προγραμματιστεί.

    Στη πρώτη παρουσίαση από τον κύριο Ιωάννη Χαβελέ, Μαστολόγο-Χειρουργό Μαστού, έγινε μια συνολική ενημέρωση για την απαραίτητη σειρά προληπτικών εξετάσεων καθώς και των τελευταίων ιατρικών εξελίξεων στον καρκίνο του μαστού. Στη συνέχεια ο κ. Χαβελές, απάντησε σε ερωτήσεις και παρεμβάσεις των παρευρισκομένων. Ακουλούθησε η παρουσίαση της κ. Ελένης Μητροπούλου, Κοινωνικής Λειτουργού του Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο μαστού Ν. Αχαΐας «Άλμα Ζωής», η οποία αναφέρθηκε στις πολλαπλές δράσεις και στη στήριξη που παρέχει σε καρκινοπαθείς γυναίκες ο Σύλλογος. Τέλος, η κ. Ειρήνη Χυτοπούλου, μέλος του Συλλόγου, συγκίνησε τους παρευρισκομένους καταθέτοντας την προσωπική της μαρτυρία για τον καρκίνο, υπερθεματίζοντας την ανάγκη πρόληψης, ενημέρωσης αλλά και υποστήριξης των γυναικών με καρκίνο του μαστού, καθώς και η ίδια παρέχει πλέον τις υπηρεσίες της εθελοντικά, στο Σύλλογο «Άλμα Ζωής».

    Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος και ο Επικεφαλής Κοινοβουλευτικής Ομάδας και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχάλης Κατρίνης, οι οποίοι και απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό και τόνισαν την αξία των προληπτικών εξετάσεων καθώς και των δράσεων ενημέρωσης των πολιτών. Επίσης παρευρέθηκαν ο πολιτευτής της ΝΔ κ. Λευτέρης Βαρουξής, η Πρόεδρος, ο Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Κρεστένων κ. Παναγιώτης Τουρής, ΔΗΜΤΟ Ζαχάρως κ. Κωνσταντίνα Χωρέμη, ο Πρόεδρος της ΝΕ ΟΝΝΕΔ Ηλείας κ. Κώστας Στολάκης, η κ. Μαρία Αγαλιανού, Ιατρός –Ακτινοδιαγνώστρια και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κρεστένων κ. Τάσος Καρνάρος.

    Νωρίτερα, η βουλευτής της ΝΔ κ. Διονυσία Αυγερινοπούλου ανταποκρινόμενη στη πρόσκληση και το ραντεβού για την έγκαιρη πρόληψη, εξετάστηκε από τον Μαστολόγο-Χειρούργο Μαστού κ. Ιωάννη Χαβελέ.

    Ευχαριστούμε πολύ όλους τους παρευρισκομένους που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με απόλυτο επαγγελματισμό και υψηλό αίσθημα ευθύνης, προσφέροντας το πολύτιμο αγαθό της υγείας, της ενημέρωσης και της πρόληψης, στους ανθρώπους της Νότιας Ηλείας.

    alma zois ekdilosi mast 13

    alma zois ekdilosi mast 2

    alma zois ekdilosi mast 3

    alma zois ekdilosi mast 4

    alma zois ekdilosi mast 5

    alma zois ekdilosi mast 6

    alma zois ekdilosi mast 7

    alma zois ekdilosi mast 8

    alma zois ekdilosi mast 9

    alma zois ekdilosi mast 10

    alma zois ekdilosi mast 11

    alma zois ekdilosi mast 12

    Η Διοικήτρια της Νοσηλευτικής Μονάδας Κρεστένων

    Γ.Ν Ηλείας

    Αριστέα Παπαδοπούλου

    (Δελτίο Τύπου)

  • Αμαλιάδα: Ζωγράφισαν και έστειλαν μήνυμα ελπίδας για τον καρκίνο του μαστού
    Αμαλιάδα: Ζωγράφισαν και έστειλαν μήνυμα ελπίδας για τον καρκίνο του μαστού

    Μήνυμα ζωής και ελπίδας έστειλαν χθες από την Αμαλιάδα μικροί και μεγάλοι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσε την Κυριακή, ο Δήμος Ήλιδας και το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ για την πρόληψη εναντίον του καρκίνου του μαστού.

    Η εκδήλωση με τίτλο “ΖΩγραφίζουμε για τη ΖΩή”, που ξέφευγε από το στενό πλαίσιο των ομιλιών που έχουμε συνηθίσει, είχε μεγάλη συμμετοχή ενώ όλοι οι συμμετέχοντες φορώντας ροζ καπελάκια, προσφοράς του δήμου Ήλιδας, σε ρόλο ζωγράφου σχεδίασαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο το κεντρικό μήνυμα που ήταν “Να αγαπάς και να προσέχεις τον εαυτό σου” στο θεατράκι της Σκακιέρας στην Αμαλιάδα.

    Στόχος της εκδήλωσης ήταν τόσο η ενημέρωση όσο και η ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού και την μεγάλη σημασία της πρόληψης. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή αυτή, που γυναίκες θέλησαν να χαρίσουν τα μαλλιά τους στο ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ προκειμένου να δημιουργηθούν περούκες για εκείνες που η χημειοθεραπείες τους τα στέρησαν. Μάλιστα ένα κοριτσάκι για δεύτερη φορά δώρισε την κοτσίδα του για το σκοπό αυτό.

    Στην δράση αυτή, της οποία το καλλιτεχνικό σκέλος είχε αναλάβει ο Βασίλης Καψής, συμμετείχαν το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ήλιδας, τα καλλιτεχνικά εργαστήρια της Αμαλιάδας Πινελιές, το Καλλιτεχνείο και το Τμήμα Ζωγραφικής Αμαλιάδας με τον εικαστικό και δάσκαλο ζωγραφικής Χρήστο Χάσα.

    Παρευρέθηκαν επίσης μεταξύ άλλων οι βουλευτές Ηλείας, Διονυσία Αυγερινοπούλου, Διονύσης Καλαματιανός, Μιχάλης Κατρίνης κ.α.

    amaliada cancer 2

    amaliada cancer 3

    amaliada cancer 4

    amaliada cancer 5

    amaliada cancer 6

    amaliada cancer 7

  • Θερμή ανταπόκριση των δημοτών Ήλιδας στη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού από το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ
    Θερμή ανταπόκριση των δημοτών Ήλιδας στη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού από το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ

    Με ζωηρό ενδιαφέρον και καίρια ερωτήματα από τους συμμετέχοντες, ολοκληρώθηκε, την Τρίτη 3 Μαΐου, η διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού, που πραγματοποίησε το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας, ως δράση του έργου «Σύμμαχοι Φροντίδας: Υποστήριξη γυναικών πασχουσών από καρκίνο μέσα από την ολοκληρωμένη εκπαίδευση και ψυχοκοινωνική στήριξη των φροντιστών τους», που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund. Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία τον Δήμο Ήλιδας και το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ήλιδας- Παράρτημα Ρομά, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και με τη στήριξη της 6ης ΥΠΕ, προβλήθηκε σε ζωντανή μετάδοση από τη σελίδα στο facebook από τη σελίδα του Δήμου Ήλιδας . Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο κ. Δημήτρης Κούκουρας – Ομότιμος Καθηγητής Χειρουργικής Παν/μίου Πατρών, η κ. Γεωργία Πανίτσα – ψυχολόγος του ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας και η κ. Ρένα Χυτοπούλου, εκπαιδευμένη εθελόντρια και μέλος του Δ.Σ. του ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Δ. Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης και η Πρόεδρος του Συλλόγου γυναικών με καρκίνο μαστού – ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας, κ. Στεφανάκη Αγγελική, ενώ την εκδήλωση συντόνισε η κοινωνική λειτουργός και Υπεύθυνη του Έργου «ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ» , κ. Ελένη Μητροπούλου.

    Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στους λοιπούς δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

    Το έργο «Σύμμαχοι Φροντίδας» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το Σύλλογο γυναικών με καρκίνο μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως ΕΕΑ Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Περισσότερες πληροφορίες: www.activecitizensfund.gr

    Imerida mastos ilida 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δήμος Ήλιδας: Συγκινητικές στιγμές στην εκδήλωση φωταγώγησης του Πολυχώρου Πολιτισμού για τον καρκίνο μαστού
    Δήμος Ήλιδας: Συγκινητικές στιγμές στην εκδήλωση φωταγώγησης του Πολυχώρου Πολιτισμού για τον καρκίνο μαστού

    Στα ροζ ντύθηκε ο Πολυχώρος Πολιτισμού του Δήμου Ήλιδας, συμμετέχοντας αλλά και στηρίζοντας όλες τις δράσεις που αφορούν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού σε συνεργασία με το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ ΑΧΑΪΑΣ. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Γραμματέας του ΑΛΜΑΤΟΣ ΖΩΗΣ κ. Αγγελική Στεφανάκη και ο σύζυγος της Λιολιώς Κολυπέρα, κ. Γεώργιος Κολυπέρας, εμφανώς συγκινημένοι από την αγάπη και την αναγνώριση για το έργο και την προσφορά της Λιολιώς Κολυπέρα. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης εθελοντές και γυναίκες που νόσησαν ή νοσούν από τον καρκίνο του μαστού, οι οποίες μοιράστηκαν την εμπειρία τους με τις υπόλοιπες γυναίκες.

    Στους σύντομους χαιρετισμούς ο Αναπληρωτής Δημάρχου κ. Ανδρέας Παπαδάκος επισήμανε τη σπουδαιότητα αυτών των εκδηλώσεων, αφού ως σκοπό έχουν την αφύπνιση και ευαισθητοποίηση του κοινού για σημαντικά θέματα υγείας και μάλιστα ανακοίνωσε πως ο ίδιος αλλά και ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείων τίθενται στη διάθεση όλων όσων αναλάβουν την οργάνωση μιας δομής υποστήριξης και καθοδήγησης για τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού.

    alma3

    Ο κ. Γιώργος Κολυπέρας εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε το Δήμο Ήλιδας για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και κυρίως για τη σκέψη να την αφιερώσει στη μνήμη της συζύγου του. Παρότι ήταν για τον ίδιο μια δύσκολη μέρα, αφού το πρωί είχε τελεστεί 40ήμερο μνημόσυνό της στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Πατρών, με μεγάλη χαρά ήρθε να παραβρεθεί στην εκδήλωση φωταγώγησης. Εντυπωσιασμένος από το κτίριο και τις εγκαταστάσεις του Πολυχώρου, πρότεινε τη διοργάνωση μιας επιστημονικής ημερίδας ή άλλης εκδήλωσης για τα θέματα που αφορούν την ενημέρωση για το θέμα αυτό.

    Η κ. Αγγελική Στεφανάκη, η Γραμματέας του Άλματος Ζωής, ευχαρίστησε με τη σειρά της τον Δήμο Ήλιδας για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και στη συνέχεια μοιράστηκε εμπειρίες γυναικών που έχουν νοσήσει, ως ένδειξη ευαισθητοποίησης κυρίως των γυναικών να προλαμβάνουν τις άσχημες εξελίξεις όταν διαγνωσθούν με καρκίνο του μαστού. Έθεσε με τη σειρά της, τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για τη δημιουργία παραρτήματος που θα υποστηρίζει τις γυναίκες με τη νόσο αυτή.

    alma5

    Συγκλονιστική ήταν και η κατάθεση ψυχή της κ. Ρένας Πολλάτου- Παπαδοπούλου, η οποία μοιράστηκε την εμπειρία της με όλους του παρευρισκόμενους και τόνισε πως όλοι πρέπει πρώτα από όλα να αγαπούν τον εαυτό τους και να εξετάζονται συχνά, γιατί η πρόληψη σώζει ζωές.

    Το κτίριο φωταγωγήθηκε στα ροζ και με τις εικόνες της Λιολιώς Κολυπέρα και της ροζ κορδέλας, να δεσπόζουν στο κτίριο του Πολυχώρου Πολιτισμού, οι εθελοντές μοίρασαν στους διερχόμενους ενημερωτικό υλικό και ροζ κορδελάκια.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Το "αντίο" στη Λιολιώ Κολυπέρα από το Άλμα Ζωής Αχαϊας: "Το φως που μας φώτιζε"
    Το

    Η ανάρτηση

    "Έφυγε μαζί με το καλοκαίρι...
    Γιατί ήταν το κ αλοκαίρι....
    ο ήλιος που μας ζέσταινε...
    το φως που μας φώτιζε...
    Η Λιολιώ μας ταξιδεύει πια για αλλού.... σε μια άλλη διάσταση....
    και από εκεί θα μας προσέχει και θα νοιάζεται για όλους, όπως έκανε πάντα....
    Καλό σου ταξίδι, γενναία μας...."

    Με αυτά τα λόγια το "Αλμα Ζωής Αχαϊας" αποχαιρετά την "ψυχή" του, τη γυναίκα που έκανε σκοπό της ζωής της να στηρίξει άλλες γυναίκες και κοίταξε τον καρκίνο κατάματα.

    Πηγή: ΤheBest.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο