Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 17:05

ΠΟΜΑμεΑ Δυτ. Ελλάδας: 13 χρόνια για απόδοση δικαιοσύνςη σε υπόθεση βασανισμού-άγριας κακοποίησης Ατόμου με Αναπηρία

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ,κο Τσιάρα Κώστα, όπως επίσης και στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία ( Ε.Σ.Αμε.Α ), προκειμένου να αναδείξει το θέμα της δικαστικής υπόθεσης Ατόμου με ψυχική αναπηρία, που βασανίστηκε και κακοποιήθηκε άγρια, το 2007.

Έχουν περάσει 13 ολόκληρα χρόνια από τότε που συνέβη η εν λόγω υπόθεση κακοποίησης και δυστυχώς δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη, εξαιτίας διάφορων κωλυμάτων, που οδήγησαν σε πολυάριθμες αναβολές.

Πρωτόδικα, το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Αθηνών, το 2015 είχε καταδικάσει σε 8 χρόνια κάθειρξη με αναστολή, για «βαριά σωματική βλάβη» και βασανισμό, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών, τους φερόμενους ως δράστες, που κατηγορήθηκαν για την κακοποίηση.

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων δηλώνει τη συμπαράστασή της στον συνάδελφο Άτομο με Αναπηρία και την οικογένειά του και διεκδικεί τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, καταγγέλλοντας τα παραδείγματα καθημερινής κακοποίησης, που δυστυχώς έχουν κατακλύσει την ελληνική πραγματικότητα.

Η Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν. ζητάει, χωρίς να θέλει να παρέμβει στο έργο της δικαιοσύνης, να προχωρήσουν οι νόμιμες διαδικασίες εκδίκασης της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις και αναβολές, για την απονομή της δικαιοσύνης στην ανωτέρω υπόθεση, αποβλέποντας στην ηθική δικαίωση του Ατόμου με Αναπηρία και της οικογένειάς του.

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021 12:25

Σχετικά Άρθρα

  • Πόλεμος στην Ουκρανία: Την απομάκρυνση 6.000 Ουκρανών από παραμεθόριες περιοχές κοντά στο Κουρσκ, ζήτησε το Κίεβο
    Πόλεμος στην Ουκρανία: Την απομάκρυνση 6.000 Ουκρανών από παραμεθόριες περιοχές κοντά στο Κουρσκ, ζήτησε το Κίεβο

    Η Μόσχα ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα πως έχει εμπλακεί σε σφοδρές μάχες εναντίον ουκρανικών δυνάμεων που εισέδυσαν στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ

    Η Ουκρανία διέταξε σήμερα την απομάκρυνση περίπου 6.000 ανθρώπων από ουκρανικές παραμεθόριες περιοχές που βρίσκονται κοντά στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, μετά την επίθεση των ουκρανικών δυνάμεων εκεί, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Σούμι.

    «Η εντολή που μόλις υπέγραψα προβλέπει την υποχρεωτική απομάκρυνση ανθρώπων από 23 τοποθεσίες» στην επαρχία Σούμι, δήλωσε ο κυβερνήτης Βολοντίμιρ Αρτιούχ.
    «Υπάρχουν περίπου 6.000 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 425 παιδιών», στις τοποθεσίες αυτές είπε.

    Η Μόσχα ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα πως έχει εμπλακεί σε σφοδρές μάχες εναντίον ουκρανικών δυνάμεων που εισέδυσαν στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ σε μία από τις μεγαλύτερες εφόδους στο έδαφος της Ρωσίας αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.
    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως η ουκρανική επιδρομή στο Κουρσκ είναι μεγάλη πρόκληση και το ρωσικό ΥΠΕ χαρακτήρισε την επίθεση της Ουκρανίας στο Κουρσκ άλλη μια «τρομοκρατική» επίθεση εναντίον αμάχων.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ BARTLOMIEJ WOJTOWICZ
  • Χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους λόγω μεγάλης πυρκαγιάς στην Καλιφόρνια (video)
    Χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους λόγω μεγάλης πυρκαγιάς στην Καλιφόρνια (video)

    Η φωτιά ανάγκασε περίπου 4.000 ανθρώπους να απομακρυνθούν από τις εστίες τους στα χωριά Κοχάσετ και Φόρεστ Ραντς, μετά το ξέσπασμά της στην μικρή πόλη Τσίκο

    Περίπου 4.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους στην Καλιφόρνια λόγω μεγάλης πυρκαγιάς που συνέχιζε χθες, Παρασκευή, να ενισχύεται επικίνδυνα παρά την επέμβαση 1.700 πυροσβεστών, προκαλώντας ανησυχίες στις αρχές.
    Από την Τετάρτη το απόγευμα που ξέσπασε στο βόρειο τμήμα της Καλιφόρνιας, η πυρκαγιά που ονομάστηκε “Park Fire” είχε κάψει ως χθες πάνω από 720 τετραγωνικά χιλιόμετρα δασικής έκτασης και 134 κτίρια και παρέμενε ανεξέλεγκτη, σύμφωνα με την υπηρεσία δασών και πυροπροστασίας της Καλιφόρνιας CalFire.
    Η πυρκαγιά εξαπλωνόταν με την ταχύτητα πεζού σε αγροτική περιοχή που βρίσκεται τρεις ώρες δρόμο με το αυτοκίνητο βορειοανατολικά του Σαν Φρανσίσκο.

    Χθες το βράδυ ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δύο κομητείες που απειλούνται από τις φλόγες, για να επιταχυνθεί η δράση των αρχών.
    Η φωτιά ανάγκασε περίπου 4.000 ανθρώπους να απομακρυνθούν από τις εστίες τους στα χωριά Κοχάσετ και Φόρεστ Ραντς, μετά το ξέσπασμά της στην μικρή πόλη Τσίκο.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Δήμος Πηνειού: Εκστρατεία απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων ΙΧ - Πρωτοβουλία του δημάρχου Πηνειού Α. Μαρίνου
    Δήμος Πηνειού: Εκστρατεία απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων ΙΧ - Πρωτοβουλία του δημάρχου Πηνειού Α. Μαρίνου

    Πρωτοβουλία για την απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων από περιοχές του Δήμου Πηνειού αναλαμβάνει ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος. Στη Γαστούνη , το Βαρθολομιό και το Τραγανό έχουν εντοπιστεί παρατημένα αυτοκίνητα που είναι ακινητοποιημένα επί σειρά ετών σε διάφορα σημεία.

    Ο Διευθυντής του Γραφείου του Δημάρχου Πηνειού κ. Γιώργος Καραστέργιος εισηγήθηκε στον κ. Ανδρέα Μαρίνο να αναληφθεί σχετική πρωτοβουλία για την απομάκρυνσή τους, εισήγηση που έγινε δεκτή από τον Δήμαρχο.

    Ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε για το θέμα: «Τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές του Δήμου μας, εκτός του ότι δυσκολεύουν τους κατοίκους στην καθημερινότητά τους, αποτελούν υγειονομική βόμβα αφού ένα όχημα που μένει για καιρό ακινητοποιημένο, μπορεί να ελευθερώσει στο περιβάλλον σκουριά και υγρά (λιπαντικά, υγρά φρένων, κλπ.), με σημαντικές επιπτώσεις στον υδροφόρο ορίζοντα. Αυτός είναι ο λόγος που αναλαμβάνουμε δράση ώστε να απομακρύνουμε αυτά τα οχήματα. Θα γίνεται αυτοψία από αρμοδίους υπαλλήλους και αν διαπιστωθεί ότι το όχημα είναι εγκαταλελειμμένο θα τοποθετείται σε εμφανές σημείο του ειδικό αυτοκόλλητο με λογότυπο του Δήμου μας, που χαρακτηρίζει αυτό ως εγκαταλελειμμένο. Μετά την παρέλευση 40 ημερών από την επικόλληση του ειδικού αυτοκόλλητου, εάν το όχημα δεν μεταφερθεί από τον ιδιοκτήτη χαρακτηρίζεται ως όχημα στο τέλος κύκλου ζωής και θα μεταφέρεται σε εταιρεία ανακύκλωσης με την οποία θα έχει σύμβαση ο Δήμος μας».

    (Δελτίο Τύπου)

  • Φιλιππίνες: «Ξύπνησε» το ηφαίστειο Μαγιόν - 14.000 άτομα έφυγαν από τα σπίτια τους
    Φιλιππίνες: «Ξύπνησε» το ηφαίστειο Μαγιόν - 14.000 άτομα έφυγαν από τα σπίτια τους

    Λάβα ξεπηδά από τον κρατήρα του ηφαιστείου Μαγιόν στις Φιλιππίνες, ύψους 2.462 μέτρων, στην περιοχή του οποίου κηρύχθηκε συναγερμός

    Τουλάχιστον 14.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την περιοχή γύρω από το ηφαίστειο Μαγιόν στις κεντρικές Φιλιππίνες, από το οποίο εκτοξεύεται λάβα και εκλύονται επιβλαβή αέρια, και μπορεί να χρειαστεί να παραμείνουν μακριά από τα σπίτια τους για μήνες, σύμφωνα με τις αρχές.

    Λάβα ξεπηδά από τον κρατήρα του ηφαιστείου Μαγιόν, ύψους 2.462 μέτρων, στην περιοχή του οποίου κηρύχθηκε συναγερμός την περασμένη εβδομάδα έπειτα από σεισμικές δονήσεις και εκατοντάδες περιστατικά κατολισθήσεων που παρατηρήθηκαν.

    «Βάσει των προηγούμενων εμπειριών μας, η ηφαιστειακή αυτή δραστηριότητα μπορεί να επιμείνει για λίγους μήνες», δήλωσε ο Τερέσιτο Μπακολκόλ, ο οποίος είναι επικεφαλής της κρατικής υπηρεσίας ηφαιστειολογίας και σεισμολογίας, στον ραδιοσταθμό DZMM, προσθέτοντας ότι οι κάτοικοι που ζουν σε ακτίνα 6 χιλιομέτρων από το ηφαίστειο θα χρειαστεί να παραμείνουν σε κέντρα απομάκρυνσης.

    Τα στοιχεία της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών δείχνουν ότι περίπου 14.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί και έχουν καταφύγει σε σχολεία και κοινοτικά κέντρα.

    Ο Λάρι Γεναρέσας, επικεφαλής κοινότητας στην επαρχία Άλμπεϊ, δήλωσε στον ραδιοσταθμό DZMM ότι υπάρχει ανάγκη για περισσότερα τρόφιμα και πόσιμο νερό για τους απομακρυσθέντες.

    Οι αρχές σημείωσαν ότι ο κόσμος που κατοικεί σε μεγαλύτερη απόσταση από το ηφαίστειο θα πρέπει επίσης να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο να χρειαστεί να απομακρυνθεί από τα σπίτια του, ενώ η αστυνομία έχει εγκαταστήσει σημεία ελέγχου για να αποτραπεί τυχόν επιστροφή αυτών που έχουν ήδη απομακρυνθεί.

    «Θα εξασφαλίσουμε ότι αυτοί που απομακρύνθηκαν δεν θα μπορούν να επιστρέψουν έως ότου εκδοθεί οδηγία να το κάνουν», δήλωσε ο διευθυντής της περιφερειακής αστυνομίας Βεστριμούντο Ομπίνκε.

    Το Μαγιόν, πόλος έλξης τουριστών λόγω του σχεδόν τέλειου κωνικού του σχήματος, βρίσκεται μεταξύ των πιο ενεργών από τα 24 ηφαίστεια των Φιλιππίνων και έχει εκραγεί πάνω από 50 φορές τους τελευταίους τέσσερις αιώνες. Η πιο καταστροφική του έκρηξη σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 1841 όταν μια πόλη θάφτηκε κάτω από τη λάβα και 1.200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

    Πηγή: iEidiseis.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ FRANCIS R. MALASIG

  • Προληπτική απομάκρυνση ευάλωτων ομάδων σε περίπτωση πυρκαγιάς - Συγκέντρωση στοιχείων και κατάρτιση μητρώου από τον Δήμο Ήλιδας
    Προληπτική απομάκρυνση ευάλωτων ομάδων σε περίπτωση πυρκαγιάς - Συγκέντρωση στοιχείων και κατάρτιση μητρώου από τον Δήμο Ήλιδας

    Στην συγκρότηση μητρώου για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς, προχωρά το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ήλιδας στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης που ισχύουν για την φετινή αντιπυρική περίοδο.

    Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το υπ’ αρ. πρωτ. Α1161/18-04-2023 έγγραφο της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας (ΑΔΑ: 6ΡΜΙ46ΝΠΙΘ-738), στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών, ο Δήμος Ήλιδας μεριμνά για την έγκαιρη ενημέρωση και απομάκρυνση των ευάλωτων ομάδων πολιτών σε περίπτωση εφαρμογής του μέτρου.

    Τα ίδια τα άτομα που ανήκουν σε Ευάλωτες Ομάδες (ΑμεΑ, κλπ) ή οι βοηθοί τους, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Δήμο και να παρέχουν στοιχεία, εφόσον το επιθυμούν, τα οποία θα καταγραφούν σε ένα μητρώο για την έγκαιρη ειδοποίηση τους από τις δημοτικές αρχές σε περίπτωση εφαρμογής του μέτρου προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών.

    Στο μητρώο αυτό, θα πρέπει να περιλαμβάνονται κατ’ ελάχιστο τα στοιχεία επικοινωνίας, η δ/νση κατοικίας και η κατηγορία αναπηρίας (κώφωση, τύφλωση, κλπ), τα στοιχεία επικοινωνίας των προσωπικών βοηθών ή των άμεσα συγγενικών τους προσώπων καθώς και το μεταφορικό μέσο που θα απαιτηθεί σε περίπτωση μετακίνησής τους (π.χ. μετακίνηση με επιβατικό αυτοκίνητο, ασθενοφόρο κλπ).

    Για την τήρηση του ανωτέρω μητρώου τα ενδιαφερόμενα άτομα θα πρέπει να παρέχουν την συγκατάθεσή τους εγγράφως ως προς τα παρεχόμενα στοιχεία τα οποία για λόγους προστασίας των προσωπικών τους δεδομένων σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δημοσιεύονται.

    Για την εγγραφή στο σχετικό Μητρώο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το: Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης , Δήμου Ήλιδας, τηλ. επικ. 2622022534, e-mail: [email protected], [email protected]

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ιμαλάια: Σχεδόν 200 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους λόγω καθίζησης του εδάφους
    Ιμαλάια: Σχεδόν 200 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους λόγω καθίζησης του εδάφους

    Τις τελευταίες εβδομάδες, ρωγμές έχουν αναφερθεί σε περισσότερα από 600 σπίτια στην Τζοσιμάτ

    Οι ινδικές αρχές απομάκρυναν σχεδόν 200 ανθρώπους από τα σπίτια τους στην πόλη Τζοσιμάτ των Ιμαλαΐων, αφού εκατοντάδες κτήρια στην περιοχή εμφάνισαν ρωγμές λόγω καθίζησης του εδάφους.

    Ειδικοί προειδοποιούν επί χρόνια πως μεγάλης κλίμακας κατασκευαστικές εργασίες, περιλαμβανομένων αυτών για την παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας, στην Τζοσιμάτ και γύρω από αυτήν θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε καθίζηση του εδάφους.

    Τις τελευταίες εβδομάδες, ρωγμές έχουν αναφερθεί σε περισσότερα από 600 σπίτια στην Τζοσιμάτ, με αποτέλεσμα οι τοπικές αρχές να μετακινήσουν περίπου 193 κατοίκους σε ασφαλέστερες τοποθεσίες, μεταξύ άλλων σε ξενοδοχεία και ξενώνες, δήλωσε ο κυβερνητικός αξιωματούχος Χιμάνσου Χουράνα.

    «Η διαδικασία απομάκρυνσης είναι σε εξέλιξη και μία ομάδα επιστημόνων από διάφορα ινστιτούτα προσπαθούν να μάθουν την αιτία και πώς μπορούν να περιορίσουν την κατάσταση», δήλωσε ο Χουράνα, δικαστικός του τομέα Τσαμόλι, όπου βρίσκεται η Τζοσιμάτ.

    «Η διοίκηση παρέχει στους πληγέντες ό,τι χρειάζονται».

    Ξαφνικές πλημμύρες τον Φεβρουάριο του 2021 στον τομέα Τσαμόλι είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 200 άνθρωποι, ενώ προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε δύο υδροηλεκτρικά εργοτάξια, προκαλώντας ανησυχίες σε επιστήμονες που μελετούν την κλιματική αλλαγή και πώς αυτή επηρεάζει τα πιο ψηλά βουνά στον κόσμο.

    Μια πόλη περίπου 17.000 κατοίκων στο νότιο κρατίδιο Ουταραχάντ, η Τζοσιμάτ είναι μια πύλη για τα προσκυνήματα σε ιερά των ινδουιστών και των σιχ και δημοφιλής για τουρίστες που φιλοδοξούν να ακολουθήσουν πεζοπορικές διαδρομές στα Ιμαλάια.

    Ο Ατούλ Σάτι, πρόεδρος της Τζοσιμάτι Μπατσάο Σανγκάρς Σαμίτι που διαμαρτύρεται για την απραξία της κυβέρνησης, δήλωσε πως οι κάτοικοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και μήνες.

    «Η διοίκηση ξύπνησε από τον μακάριο ύπνο της όταν η κατάσταση άρχισε να γίνεται σοβαρή και τώρα άρχισαν τις προσπάθειες αρωγής. Η πόλη μας βυθίζεται και πρέπει να τη σώσουμε», είπε ο Σάτι.

    Ο Πιγούς Ραουτέλα, εκτελεστικός διευθυντής της κυβερνητικής υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών της Ουταραχάντ, δήλωσε πως η υποχώρηση του εδάφους είναι πιθανόν το κατάλοιπο ενός κατεστραμμένου υδροφορέα, ενός υπόγειου πετρώδους στρώματος που συγκρατεί το νερό.

    «Οι αρμόδιες αρχές εργάζονται σε αυτό και ο μοναδικός τρόπος να περιοριστεί το πρόβλημα είναι να διευθετηθεί η ροή του νερού», είπε.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Ζητούνται Άμεσες παρεμβάσεις για την ασφάλεια των μαθητών με αναπηρία στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πύργου
    Ζητούνται Άμεσες παρεμβάσεις για την ασφάλεια των μαθητών με αναπηρία στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πύργου

    Με επιστολή της προς τον Δήμαρχο Πύργου, Π. Αντωνακόπουλο και τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, Α. Καρατζά η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων, λαμβάνοντας υπόψη το πρόσφατο τραγικό περιστατικό στις Σέρρες, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 11χρονου μαθητή μετά από έκρηξη στο λεβητοστάσιο του δημοτικού σχολείου, αναδεικνύει ένα χρόνιο πρόβλημα, όπως υπήρξε ενημέρωση από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας και Πρόεδρο του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία, Γονέων & Κηδεμόνων Π.Ε. Ηλείας «ΗΛΙΣ», που αφορά την ύπαρξη, στον ίδιο χώρο, του καυστήρα πετρελαίου και των τουαλετών που χρησιμοποιούν οι μαθητές με αναπηρία στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείου Πύργου.

    Πρόκειται για μία κατάσταση που εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων της σχολικής μονάδας.

    pomamea paremv 2

    Επιπλέον σημαντικές ανεπάρκειες εντοπίζονται στις υδραυλικές εγκαταστάσεις και την αποχέτευση του κτιρίου καθιστώντας τις συνθήκες διδασκαλίας ανυπόφορες.

    Επειδή πρόκειται για προβλήματα που θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των μαθητών με αναπηρία ζητούνται άμεσες ενέργειες.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ιταλία - Πλημμύρες στην Ίσκια: Απομακρύνονται πάνω από 1.000 κάτοικοι από τα σπίτια τους
    Ιταλία - Πλημμύρες στην Ίσκια: Απομακρύνονται πάνω από 1.000 κάτοικοι από τα σπίτια τους

    Οι κάτοικοι που θα απομακρυνθούν από τις εστίες τους θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία σε άλλες περιοχές του νησιού

    Περισσότεροι από 1.000 κάτοικοι θα πρέπει να μεταφερθούν σήμερα Παρασκευή (2/12) σε ασφαλέστερα σημεία ύστερα από προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές βροχοπτώσεις στο νησί Ίσκια της Ιταλίας, όπου εξαιτίας κατολίσθησης το Σάββατο 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ένας αγνοείται.

    «Πάνω από 1.000 άνθρωποι θα απομακρυνθούν από τις επικίνδυνες ζώνες από το απόγευμα της παρασκευής (2/12) στις 16:00» (17:00 ώρα Ελλάδας), δήλωσε ο Τζοβάνι Λενίνι, ειδικός επίτροπος πολιτικής προστασίας στο νησί, που διορίστηκε από την κυβέρνηση ύστερα από την κατολίσθηση που προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις στη μικρή πόλη Καζαμίτσολα Τέρμε.

    Η επίτροπος αρμόδια για τη διοίκηση της κοινότητας αυτής των 8.000 κατοίκων, η Σιμονέτα Καλκατέρα, διευκρίνισε ότι όλοι οι κάτοικοι που θα απομακρυνθούν από τις εστίες τους θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία σε άλλες περιοχές του νησιού, που βρίσκεται κοντά στο Κάπρι, στον κόλπο της Νάπολης.

    Κάλεσε επίσης τους κατοίκους να μην χρησιμοποιήσουν τα δικά τους οχήματα αλλά τα λεωφορεία που θα βρίσκονται στη διάθεσή τους.

    Σύμφωνα με αξιωματούχο της τοπικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, για σήμερα αναμένονται 40 με 50 χιλιοστά βροχής, ενώ περίπου 100 χιλιοστά είχαν πέσει στην περιοχή αυτή στις 26 Νοεμβρίου, την ημέρα της καταστροφής.

    Να σημειωθεί ότι οι πλημμύρες και κατολισθήσεις προκάλεσαν το θάνατο 12 ανθρώπων, ενώ περισσότεροι από 240 άνθρωποι έχουν ήδη εγκαταλείψει τις οικίες τους.

    Η κυβέρνηση Μελόνι έχει κηρύξει την Ίσκια σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, διαθέτοντας συνολικά έξι εκατομμύρια ευρώ για την αρωγή των αστέγων, την ανοικοδόμηση, αλλά και έργα προς αποφυγή νέων κατολισθήσεων.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ CIRO FUSCO

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο