Τετάρτη, 12 Μαϊος 2021 10:35

Σύλλογος Εργαζομένων ΓΝ Αμαλιάδας: Παγκόσμια Μέρα Νοσηλευτικού Προσωπικού

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ο εφετινός εορτασμός της παγκόσμιας μέρας νοσηλευτικού προσωπικού αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την σημαντική προσφορά των νοσηλευτών-τριών στην πρώτη γραμμή , στην διαχείριση της πανδημίας covid-19.

Μια πανδημία που ανάδειξε τις παθογένειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την αδυναμία των Νοσηλευτικών Μονάδων του νομού μας ,να ανταπεξέλθουν του ρόλου τους.

Το νοσοκομείο της Αμαλιάδας από την αρχή της πανδημίας χτυπήθηκε όσο κανένα στη Ελλάδα. Με μαζικές μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού, χωρίς βασικές ιατρικές ειδικότητες με αναστολή λειτουργίας της παθολογικής κλινικής και ένα πλάνο εφημέρευσης χωρίς ασφάλεια.

Μέσα σε μια νύχτα έφυγαν για το Νοσοκομείο του Πύργου 24 νοσηλεύτριες και νοσηλευτές για να στελεχώσουν τα πιο νευραλγικά πόστα στην διαχείριση της πανδημίας, σε αχαρτογράφητα νερά. Έστησαν την πρώτη κλινική covid, βοήθησαν στα ΤΕΠ, στις μονάδες , πάλεψαν, αγωνίστηκαν με όλες τους τις δυνάμεις σε ένα εξουθενωτικό περιβάλλον με υπομονή, συνέπεια και προσφορά.

Διακρίθηκαν για τις υπηρεσίες τους ,μοιράστηκαν χαρές με ασθενείς που νίκησαν και λύπες για συνανθρωπούς μας, που χάθηκαν. Ένας διαρκής πόλεμος ,μια μάχη δίχως τέλος. Δεν δείλιασαν ,δεν έκαναν πίσω, δεν λιγοψύχησαν. Αγωνίστριες και αγωνιστές της ζωής . Αυτούς τους ανθρώπους τιμούμε σήμερα και ελπίζουμε τώρα που κατάσταση βελτιώνεται να γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις της διοίκησης του Γ.Ν. Ηλείας για επιστροφή πίσω. Μια επιστροφή ως ηθική ανταμοιβή όλης της προσφοράς και βοήθειας στους συνανθρώπους μας. Μάλιστα αρκετοί από τους μετακινημένους συναδέλφους μας ,με πολλά χρονια προϋπηρεσίας και σωρευμένα προβλήματα υγείας που δουλέψαν αγόγγυστα και εξαντλητικά , με κόπο και κόστος τόσο στις ίδιες, όσο και στις οικογένειές τους, δικαιούνται και με το παραπάνω μια αναγνώριση των υπηρεσιών τους.

Άλλωστε με τους εμβολιαστικούς ρυθμούς στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας , να έχουν ανέβει και την έλλειψή νοσηλευτικού προσωπικού, να αδυνατεί να καλύψει την αυξημένη ζήτηση στα εμβολιαστικές γραμμές, η επιστροφή τώρα των μετακινημένων νοσηλευτριών είναι μονόδρομος . Όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, άρθρο 40 νόμου 4790 31/3/21, εξειδικεύεται η στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων και πραγματοποιείται από ιατρούς, νοσηλευτές, επισκέπτριες υγείας, μαίες και βοηθητικό προσωπικό. Ο σύλλογος εργαζομένων απαιτεί την στελέχωση των νέων τμημάτων με την επιστροφή των μετακινημένων νοσηλευτριών -ων ,πίσω στις οργανικές τους θέσεις. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να ζητήσουμε για να τιμήσουμε τους ήρωες του νοσοκομείου μας

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Σωκράτης Σωτηρόπουλος

Η γραμματέας

Χαρά Θεοδωρακοπούλου

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Μαϊος 2021 11:32

Σχετικά Άρθρα

  • Ν.Μ. Κρεστένων: Τιμήθηκε η «Παγκόσμια ημέρα νοσηλευτών» - Στέκονται ακούραστα και με κατανόηση στον άνθρωπο
    Ν.Μ. Κρεστένων: Τιμήθηκε η «Παγκόσμια ημέρα νοσηλευτών» - Στέκονται ακούραστα και με κατανόηση στον άνθρωπο

    Με μια λιτή και συμβολική εκδήλωση η Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων τίμησε την "Παγκόσμια Ημέρα των Νοσηλευτών", που γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1965 στις 12 Μαΐου με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτικής. Η εκδήλωση έγινε στο Αίθριο χώρο της Μονάδας.

    Η Διοικήτρια Ν.Μ Κρεστένων Αριστέα Παπαδόπουλου στην ομιλία της ανέφερε το σημαντικό έργο των Νοσηλευτών-Νοσηλευτριών, εξήρε το ήθος, την ανιδιοτέλεια ,τις αξίες που πρεσβεύουν καθώς και την προσφορά του Νοσηλευτικού, Ιατρικού, Διοικητικού και λοιπού Προσωπικού της Νοσηλευτικής Μονάδας Κρεστένων, προς τους πολίτες της Νότιας Ηλείας και όχι μόνο.

    Επίσης τόνισε ότι, παρόλη την οικονομική αδυναμία πολλών κρατών να ενισχύσουν την παροχή Υγείας, οι Νοσηλευτές-Νοσηλεύτριες, στέκονται ακούραστα με αγάπη και κατανόηση απέναντι στον άνθρωπο. «Τα δικαιώματα των ασθενών όπως πολύ σωστά αναδεικνύονται από την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας "My health my rights" αποτελούν την βασική προτεραιότητα των Νοσηλευτών και Νοσηλευτριών στην επιστημονική αλληλεπίδραση της γνώσης των διαδικασιών, της εξέλιξης, της τεχνολογίας καθώς επίσης και της τεχνικής νοημοσύνης» και ευχαρίστησε όλους τους νοσηλευτές για όλα όσα έχουν προσφέρει μέχρι σήμερα.

    Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε στην Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Ιωάννα Δούκα για την εξαιρετική ομιλία της, στον Διοικητή του Γ.Ν.Ηλείας κ.Σπύρο Πολίτη και τον Προϊστάμενο της Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν Ηλείας Παναγιώτη Γκίωνη που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, καθώς και όλους τους εργαζόμενους της Νοσηλευτικής Μονάδας που συμμετείχαν σ’ αυτή.

    «Εμείς θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε το αγαθό της υγείας, της ενημέρωσης και πρόληψης με συνέπεια και επαγγελματισμό και υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ανθρώπους της Νότιας Ηλείας και όχι μόνο» σημείωσε η κ. Παπαδοπούλου.

    nosileut krest 2

    nosileut krest 3

    nosileut krest 4

    nosileut krest 5

    nosileut krest 6

  • Ο Σωκ. Σωτηρόπουλος για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή
    Ο Σωκ. Σωτηρόπουλος για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή

    Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα νοσηλευτή,

    τιμούμε τις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές που παρά τις δύσκολες εργασιακές συνθήκες αγωνίζονται καθημερινά, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες και στην κοινωνία. Με ανιδιοτέλεια, αυταπάρνηση ,αλτρουισμό και αλληλεγγύη είναι στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος κάθε ώρα, κάθε στιγμή.

    Έχοντας πάντα πολυδιάστατο ρόλο, οι νοσηλευτές έχουν την δύναμη και το σθένος να αγωνίζονται τόσο για την κατάκτηση των δικαιωμάτων τους όσο και για την επίτευξη καλύτερης υγείας για όλους.

    Η νοσηλευτική ως επιστήμη και πράξη θέτει πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις αξίες του ,απαλύνοντας το πόνο, παρέχοντας φροντίδα και δίνοντας ελπίδα σε κάθε συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. Αναγνωρίζοντας την πολύτιμη προσφορά τους, απαιτούμε σεβασμό και ιδαίτερη μέριμνα στους νοσηλευτές. Περισσότερο σήμερα από ποτέ η πολιτεία οφείλει να αλλάξει στάση στους ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες. Όχι άλλες «υποσχέσεις» και «ύμνους» από τη Κυβέρνηση σε εκδηλώσεις, σε Αμφιθέατρα με τις Διοικήσεις και τους ημέτερους να δίνουν λουλούδια και να χειροκροτούν. Και όταν τελειώσει η γιορτή και τα χειροκροτήματα, οι Νοσηλευτές θα ακολουθήσουν το καθημερινό «Γολγοθά του μαρτυρίου» κουβαλώντας το «σταυρό του καθήκοντος». Ήρθε η ώρα για γενεές αποφάσεις με πράξεις και όχι λόγια.

    Μόνιμες προσλήψεις στις δομές Δημόσιας Υγείας, με διαδικασίες που θα ολοκληρώνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα .Να σταματήσει η ομηρία των συμβασιούχων. Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Αυξήσεις στους μισθούς, Διπλασιασμός ανθυγιεινού επιδόματος. Ένταξη στα ΒΑΕ, Ενιαία Νοσηλευτική με διακριτούς ρόλους. Και φυσικά με έναν Ενιαίο κώδικα δεοντολογίας της Νοσηλευτικής και όχι της δήθεν «Αριστείας» .

    Ο αγώνας για ένα καλύτερο αύριο είναι καθημερινός, επίμονος και δύσκολος. Και οι Νοσηλευτές μαζί με τους υπόλοιπους υγειονομικούς στα Νοσοκομεία, στα Κ.Υ στη Αθμια στις ΤΟΜΥ στο ΕΚΑΒ και στη Πρόνοια, σε όλη τη χώρα ,στη πρώτη γραμμή συνεχίζουμε, για να μπορούμε να κοιτάμε τους ασθενείς και κάθε άνθρωπο στα μάτια, διεκδικώντας, όσο παράξενο και να φαίνεται, το πιο ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. Το δικαίωμα να εργαζόμαστε με αξιοπρέπεια και ασφάλεια.
    «Αν σώσεις μια ζωή τότε είσαι ήρωας. Αν σώσεις εκατοντάδες, τότε είσαι νοσηλευτής» .

    Σωκράτης Σωτηρόπουλος
    Γενικός Σύμβουλος ΠΟΕΔΗΝ
    Γραμματέας εκτελεστικής επιτροπής Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ ΗΛΕΙΑΣ

  • Σύλλογος Εργαζόμενων Ν.Μ. Αμαλιάδας: Δεν μετακινούνται οι συνάδελφοι, απλά επιστρέφουν
    Σύλλογος Εργαζόμενων Ν.Μ. Αμαλιάδας: Δεν μετακινούνται οι συνάδελφοι, απλά επιστρέφουν

    Τη δική τους απάντηση δίνουν οι εργαζόμενοι της Ν.Μ. Αμαλιάδας στους συναδέλφους της Ν.Μ. Πύργου σχετικά με την μετακίνηση των νοσηλευτών από τη δεύτερη στην πρώτη νοσηλευτική μονάδα. “Δεν μετακινούνται απλά επιστρέφουν” αναφέρουν ξεκαθαρίζοντας το τοπίο…

    Διαβάστε την ανακοίνωση του σωματείο εργαζόμενων της Ν.Μ. Αμαλιάδας

    "Μόνο θλίψη προκαλούν οι πρόσφατες δηλώσεις και τοποθετήσεις των συναδέλφων της Ν.Μ. Πύργου σχετικά με τις μετακινήσεις προσωπικού!!!! Πρέπει να γίνει κατανοητό απ’ όλους πως πρόκειται για εργαζόμενους που ανήκουν στη Ν.Μ Αμαλιάδας και δεν ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ.

    Απλά ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ !!!! Και πρόκειται μάλιστα για μερική επιστροφή αφού παραμένουν μετακινημένοι στη Ν.Μ. Πύργου 50 σχεδόν συνάδελφοι (από τους οποίους 20 είναι νοσηλευτές !)

    Είναι τουλάχιστον γραφικοί οι ισχυρισμοί περί αναστολής λειτουργίας κλινικής COVID-19 με πρόφαση την επιστροφή των συναδέλφων. Άλλωστε πέραν των οργανικών θέσεων έχουν προσληφθεί εκατοντάδες για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

    Φαίνεται πως ενοχλεί πολλούς η προσπάθεια για επιστροφή στην κανονικότητα, (όσο δύσκολη κι αν είναι)!!!! Φαίνεται πως η πολιτική υφαρπαγής προσωπικού έχει γίνει βίωμα στη συνείδηση κάποιων (απαράδεκτη και πρωτοφανής συνδικαλιστική και κοινωνική πρακτική).

    Χαιρετίζουμε την απόφαση του Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ. που τουλάχιστον κατανοεί την αναγκαιότητα λειτουργίας της Ν.Μ. Αμαλιάδας. Είναι ΠΡΩΤΗ φορά που επιστρέφουν εργαζόμενοι !!!! Μετά από πολλά χρόνια αυθαίρετου πλιάτσικου, υποβάθμισης και κλείσιμο ολόκληρων κλινικών.

    Ο νομός μας (όχι η πόλη μας), η κοινωνία έχει ανάγκη σωστών και ολοκληρωμένων παροχών υγείας. Και αυτό δεν θα επιτευχθεί ποτέ με πολιτικές κλεφτοπόλεμου. Άλλωστε κάποια στιγμή η δεξαμενή αυτή θα αδειάσει… Και τότε τί θα ζητάμε? Να κλείσει το Ρίο για να μπορέσει να λειτουργήσει η Ν.Μ. Πύργου!!!! Οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, αλλά επιβάλλεται μέσα από την αλληλεγγύη και τη συνεργασία να αποτρέψουμε τις πολιτικές υποβάθμισης, εξαθλίωσης και ιδιωτικοποίησης της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ. Έχουμε πολλές φορές προτείνει τη δημιουργία κοινού μετώπου από τους εργαζόμενους όλων των Νοσοκομείων του νομού μας. Με κοινές μάλιστα συνεδριάσεις και δράσεις των Σωματείων. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να επιτύχουμε πράγματα, να έχει η κοινωνία μας την περίθαλψη που δικαιούται και της ανήκει. ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ !!!!

    Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε διεκδικώντας από την πολιτεία μόνιμες προσλήψεις και αύξηση των δαπανών για τη Δημόσια Υγεία. Ποτέ δεν θα μπούμε στη λογική «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα» αγνοώντας πως έτσι γρήγορα έρχεται η δικιά μας σειρά !!!! Άλλωστε πού οδήγησε η μέχρι σήμερα τέτοιου είδους πολιτική;" καταλήγει η ανακοίνωση.

  • Εργαζόμενοι Γ.Ν. Αμαλιάδας: Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε - Είμαστε αλληλέγγυοι με τους συναδέλφους στον Πύργο
    Εργαζόμενοι Γ.Ν. Αμαλιάδας: Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε - Είμαστε αλληλέγγυοι με τους συναδέλφους στον Πύργο

    "Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους συναδέλφους του νοσοκομείου Πύργου, αντιθέτως είμαστε αλληλέγγυοι", τόνισαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου τα μέλη του Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, σχολιάζοντας όμως τα όσα ακούστηκαν για την δυσμενή θέση, στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο του Πύργου εξαιτίας της μετακίνησης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ως αστείο.

    Αρχικά η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Αλεξία Κουτσαύτη, εξέφρασε την ικανοποίησή τους της, για το γεγονός ότι ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ έκανε πράξη τις δεσμεύσεις του, δηλαδή την επιστροφή των εργαζομένων του νοσοκομείου Αμαλιάδας στις οργανικές τους θέσεις προκειμένου να συνδράμουν και αυτοί στην
    επαναλειτουργία και στην επανεκκίνηση του νοσοκομείου. Όπως τόνισε επίσης:

    «Σημαντικό είναι ότι ειπώθηκε ότι δεν είναι αρκετά αυτά που έγιναν μέσα στην εβδομάδα και θα πρέπει να γίνουν κι άλλες παρεμβάσεις. Έχει συζητήσει με το υπουργείο Υγείας, θα πρέπει να γίνουν αρκετά πράγματα, ώστε να προχωρήσουμε σε μία επαναλειτουργία και σε πλήρη λειτουργία του νοσοκομείου μας. Υπάρχει πλάνο, υπάρχει διάθεση από το υπουργείο, ώστε να μην κλείσει καμιά δομή, να είναι όλες οι δομές δημόσιας υγείας ανοιχτές προκειμένου να προσφέρουν υπηρεσίες στους πολίτες της Ηλείας» τόνισε η κα Κουτσαύτη, ενώ αναφερόμενη στα δημοσιεύματα σχετικά με την μετακίνηση του προσωπικού από το νοσοκομείο του Πύργου επεσήμανε πως «…εμείς έχουμε να δηλώσουμε ότι απλώς ζητήσαμεμε το προσωπικό μας. Δε ζητήσαμε κανέναν άλλο υπάλληλο. Θέλουμε να λειτουργήσουμε έστω με αυτό το λίγο το προσωπικό που επέστρεψε και να δούμε τις ανάγκες μας στην πορεία. Η επιθυμία μας είναι να ξαναδούμε το νοσοκομείο να λειτουργεί όπως λειτουργούσε τόσα χρόνια και πρόσφερε στον πληθυσμό αυτό που προβλέπεται σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας». Αναφερόμενη στη συνέχεια στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Πύργου, φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι: «…δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μεταξύ των εργαζομένων του νοσοκομείου του Πύργου και της Αμαλιάδας.

    Θέλουμε να είμαστε αλληλέγγυοι, βρισκόμαστε σε μία κοινή συμπόρευση, τα προβλήματα είναι κοινά, και θα πρέπει από κοινού να πάρουμε αποφάσεις για το πως θα λειτουργήσει και ο πύργος και η Αμαλιάδα. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα βρεθούμε σε μία συνάντηση, θα καθίσουμε σε ένα τραπέζι να συζητήσουμε και να βρούμε λύσεις έτσι ώστε να δούμε τι μπορεί να γίνει για την λειτουργία του νοσοκομείου μας αλλά και την λειτουργία του νοσοκομείου Πύργου. Σε ό,τι αφορά το κομμάτι το δικό μας και όχι των διοικήσεων» ανέφερε η κα Κοτσαύτη συμπληρώνοντας παράλληλα πως «Για τους γιατρούς έχω να πω ότι οι τρεις γιατροί που επέστρεψαν στις θέσεις τους θα καλύψουν πολύ μεγάλες ανάγκες για την να σκεφτείτε ότι εμείς εδώ και δύο χρόνια έχουμε τον αξονικό τομογράφο ο οποίος δεν έχει λειτουργήσει όπως Όπως θα έπρεπε για να εξυπηρετήσει τον κόσμο. Έγινε μία δωρεά η οποία δεν έχει αξιοποιηθεί. Δεν είναι δυνατόν η Αμαλιάδα με ένα μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας να μην μπορεί να προχωρήσει σε αξονικές και να εξυπηρετήσει αρκετό αριθμό αξονικών. Δεν μπορεί να είμαστε σε 4-5 αξονικές το μήνα. Και γι’ αυτό ζητήσαμε τον ακτινολόγο μας να επιστρέψει. Και επέστρεψε πίσω. Μέσα στο επόμενο διάστημα ευελπιστώ οι δεσμεύσεις που έχουμε πάρει θα γίνουν πράξη».

    Από την πλευρά του ο ταμίας του σωματείου Βασίλης Μιχαλόπουλος, αφού εξέφρασε την χαρά του, σχετικά με την επαναλειτουργία του χειρουργικού τομέα στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, σημείωσε ότι δεν πρέπει ακόμα να πανηγυρίζουμε, καθώς χρειάζεται πολλή δουλειά και πολλούς αγώνες, προκειμένου το νοσοκομείο να ξεκινήσει να δουλεύει κανονικά. «Είναι αλήθεια ότι τουλάχιστον τα τελευταία πέντε χρόνια είναι η πρώτη φορά που έρχεται εντολή μετακίνησης προσωπικού από αλλού, προς το νοσοκομείο μας. Τα τελευταία 5 – 6 χρόνια είχαμε συνηθίσει εκατοντάδες μετακινήσεις και αφαιμάξεις, σε προσωπικό από το νοσοκομείο μας προς άλλα νοσοκομεία και κυρίως προς το νοσοκομείο του Πύργου. Δηλώνουμε από την αρχή ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε με κανέναν κάτι και ειδικά με τους συναδέλφους που εργάζονται στο νοσοκομείο του Πύργου. Σαφώς και το νοσοκομείο του Πύργου χρειάζεται ενίσχυση και χρειάζεται να λειτουργήσει σαν πυλώνας των δημοσίων δομών υγείας στο νομό μας» επεσήμανε ο κ. Μιχαλόπουλος

    Φροντίζοντας να ξεκαθαρίσει ότι από την πλευρά τους δεν παίζονται πολιτικά και πολιτικάντικά παιχνίδια όπως ακριβώς τα χαρακτήρισε. «Δεν θα παίξουμε τέτοια παιχνιδάκια στις πλάτες των εργαζομένων αλλά κυρίως στις πλάτες της κοινωνίας. Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι έτσι όπως είναι τα νοσοκομεία στο νομό μας είναι υποχρεωμένο το κράτος να λειτουργήσει και τον Πύργο και την Αμαλιάδα. Οι διάφορες μορφές βεβαίως και μπορούν να συζητηθούν αλλά οι κλίνες πρέπει να είναι ανοιχτές στον κόσμο. Δεν μπορεί ένας νόμος οποίος έχει 200.000 κατοίκους να εξυπηρετείται από 175 κρεβάτια που βρίσκονται στο νοσοκομείο του Πύργου. Και αυτοί που ισχυρίζονται ότι πρέπει να έχουμε ένα νοσοκομείο στο νόμο και να κλείσουν τα υπόλοιπα είναι τουλάχιστον αστείοι. Οι έχουν κάτι άλλο στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους».

    Ακολούθως ο κ. Μιχαλόπουλος μιλώντας για το νοσοκομείο της Αμαλιάδας σημείωσε πως είναι το μοναδικό νοσοκομείο μάλλον που δεν είχε νοσηλευόμενους. Ένα νοσοκομείο το οποίο πριν από 12 χρόνια σύμφωνα με τους δείκτες, ήταν το πρώτο στην Ελλάδα σε ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας.

    Για το λόγο αυτό συμπλήρωσε ότι ως εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για το καλό του νοσοκομείου. Απαντώντας στην συνέχεια σε όσους σχολίασαν αρνητικά την μετακίνηση του προσωπικού από τον Πύργο στην Αμαλιάδα τόνισε ότι: «Θα πρέπει να σκεφτόμαστε πριν μιλάμε. Είναι τουλάχιστον αστείο όλο αυτό. Διότι έχουν μετακινηθεί 70 άτομα από το νοσοκομείο μας, προς το νοσοκομείο του Πύργου και αυτοί που ήρθαν νοσηλευτικό προσωπικό είναι 10 – 12 άτομα. Είναι τουλάχιστον αστείο να λέμε ότι αυτά τα 10 άτομα είναι η αιτία που δεν μπορεί να λειτουργήσει σήμερα το νοσοκομείο του Πύργου. Και σε ό,τι αφορά το ιατρικό προσωπικό είναι οι δύο γιατροί που ήταν μετακινημένοι στον Πύργο, οι οποίοι όμως θα συνεχίσουν να κάνουν εφημερίες στον Πύργο, επειδή έχει κενά. Δηλαδή θα είναι εδώ για να παρέχουν υπηρεσίες σε πρωινό ωράριο και εξωτερικά ιατρεία. Ας μας πουν λοιπόν αυτοί που σήμερα φωνάζουν πως θέλουν να λειτουργήσει το νοσοκομείο της Αμαλιάδας».

    Στη συνέχεια βέβαια ο κ. Μιχαλόπουλος σχολιάζοντας την τάση των μετακινήσεων στα νοσοκομεία έκανε λόγο για κλεφτοπόλεμο, κλοπή και μεταφορά προσωπικού, η οποία δεν οδηγεί πουθενά, υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα μπορεί να λυθεί μόνο εάν απαιτηθεί η πρόσληψη νέου προσωπικού και αν υπάρξει πολιτική βούληση.

    «Έχουμε μία δεξαμενή που πετάμε άνθρωπος που παίρνουμε είναι από την Κρέστενα είτε από την Αμαλιάδα η οποία μαθηματικά κάποια στιγμή θα στερέψει. Είτε επειδή ο κόσμος συνταξιοδοτείται, μετατίθεται, αποχωρεί η και για όποιον άλλο λόγο. Τι θα κάνουμε τότε σα νοσοκομείο; Θα απαιτήσουμε από το Ρίο να κλείσει για να πάρουμε προσωπικό; Αυτή είναι μία αδιέξοδη και ανεπίτρεπτη πολιτική. Θα έπρεπε όλοι μαζί εδώ να απαιτήσουμε προσωπικό. Δεν μπορούμε να σταθούμε με αυτή την λογική και επιβεβαιώνομαι από αυτές τις διαμαρτυρίες. Τώρα σε ότι αφορά αυτές τις διαμαρτυρίες δεν μπορεί ένα νοσοκομείο να στηρίζεται σε 10 άτομα που έφυγαν. Δεν σου παίρνουν δικά σου άτομα. Για να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Δε σου μετακινούν 15 άτομα από το δικό σου δυναμικό και το πάνε κάπου αλλού. Είναι ένα προσωπικό που στο έχουνε δώσει. Το έχεις πάρει από αλλού…

    Ήθελαν να είναι δανεικό και αγύριστο… Άρα λοιπόν πρέπει να απαιτήσουμε όλοι μαζί από την πολιτεία και με την ευκαιρία θέλω να σας πω ότι την επόμενη εβδομάδα, ήδη έχω μιλήσει με τον πρόεδρο εργαζομένων του νοσοκομείου του Πύργου, θα έχουμε μία κοινή σύσκεψη, έτσι ώστε να ξεκαθαριστούν αυτά τα πράγματα. Οι εργαζόμενοι μεταξύ τους δεν έχουν τίποτα…. Γιατί να μην ξεχνάμε ότι εκτός από εργαζόμενοι είμαστε και χρήστες των υπηρεσιών υγείας. Όλοι μας… Άρα θέλουμε να έχουμε σωστή παροχή υγείας στο νομό μας».

    Ακολούθως ο κ. Μιχαλόπουλος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο έγινε το πρώτο χειρουργείο και αν υπήρχε εκτίμηση νωρίτερα από γιατρούς συγκεκριμένων ειδικοτήτων όπως ορίζει το πρωτόκολλο σημείωσε ότι: «Υπήρχε και καρδιολογική εκτίμηση για το χειρουργείο και γι’ αυτό μετακινήθηκε και η πνευμονολόγος έτσι ώστε να υπάρχει και η εκτίμησή της.

    Αν αναφερθούμε όμως την ασφάλεια δεν υπάρχει νοσοκομείο στην Ελλάδα που να πούμε βάσει των κανονικών κριτηρίων υπάρχει ασφάλεια. Κανένα! Διαβάστε δημοσιεύματα τι γίνεται στο Αγρίνιο. Στο Αγρίνιο έκλεισε η καρδιολογική κλινική. Διαβάστε τι έγινε χθες στον Ευαγγελισμό που είναι η κορωνίδα του εθνικού συστήματος υγείας. Σε όλα τα νοσοκομεία και σε όλες τις δομές στην Ελλάδα, υπάρχει αυτό το θέμα, έλλειψη κυρίως σε ιατρικό προσωπικό. Είναι τυχαίο ότι η δική μας η αναισθησιολόγος κάνει εφημερίες στο Αργοστόλι; Διότι δεν έχουν αναισθησιολόγο; Και αυτό το αλισβερίσι θα το δείτε παντού.

    Δηλαδή οι διοικητές των υγιειονομικών περιφερειών απασχολούνται και ασχολούνται κατά κύριο λόγο, με το να βρίσκουν λύσεις για να μετακινούν γιατρούς από το ένα νοσοκομείο στο άλλο. Αυτή τη στιγμή πως δουλεύει ο παθολογικός τομέας και η παθολογική κλινική στο νοσοκομείο του Πύργου; Ξέρετε; Με έναν γιατρό διευθυντή, ο οποίος είναι κι αυτός δικός μας. Με τον κ. Αλεξόπουλο δουλεύει. Και ο άνθρωπος έχει καταρρεύσει…» επισήμανε ο κ. Μιχαλόπουλος εξαπολύοντας σιχμές για τον πρώην διοικητή του νοσοκομείου Πύργου χαρακτηρίζοντας αστείες τις αναφορές του περί δυσλειτουργίας του νοσοκομείου Πύργου επειδή έφυγαν 10 νοσηλεύτριες χρεώνοντας του παράλληλα την κατάσταση που έχει περιέλθει το σύστημα Υγείας στο νομό αλλά και το κλείσιμο του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

    Τέλος, αναφερόμενος στη λειτουργία της νέας πτέρυγας τόνισε ότι όντως θα αναβαθμίσει την κτιριακή υποδομή στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Σε αυτή τη φάση όμως, όπως εξήγησε, αυτό που είναι σημαντικό δεν είναι να λειτουργήσει η νέα πτέρυγα χωρίς γιατρούς και χωρίς εργαζόμενους. «Είναι δώρο άδωρο. Ούτε είναι η λύση να μεταφέρουμε δύο γιατρός από δω και να πάνε από κει. Για μας θετικό αυτή τη στιγμή είναι να ξεκινήσει να δουλεύει το νοσοκομείο. Η νέα πτέρυγα θα τελειώσει κάποια στιγμή αλλά να τελειώσει και να βρει τέτοια υποδομή σε προσωπικό που να μπορέσει να παρέχει στον κόσμο αυτό που πρέπει να του παρέχει».

    Παρών στην συνέντευξη ήταν και το μέλος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Αμαλιάδας Παναγιώτης Γκιώνης, ο οποίος αφού χαιρέτισε την απόφαση για την επαναλειτουργία του νοσοκομείο της Αμαλιάδας, τόνισε ότι: «…είμαστε υπέρ της λειτουργίας και των δύο νοσοκομείων, έτσι ώστε να εξυπηρετηθεί ο Ηλείος πολίτης και μάλιστα σε περιόδους θέρους όπως είναι τώρα που ο πληθυσμός αυξάνεται, οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες και καλό θα είναι να στοχεύσουμε στην επάνδρωση και των δύο νοσοκομείων έτσι ώστε και τα δύο νοσοκομεία να προσφέρουν υπηρεσίες» επεσήμανε ο κ. Γκιώνης συμπληρώνοντας ότι η Ηλεία είναι ένας νομός που πάσχει εδώ και χρόνια και καλό είναι με επιμονή και με πολιτική βούληση να ξανά δει το πρόσωπο της Υγείας που απαιτείται.

  • Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αχαΐας Χαρ. Μπονάνου για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών
    Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αχαΐας Χαρ. Μπονάνου για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών

    Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Μαΐου. Η μέρα αυτή έχει σκοπό να θυμίσει σε όλους μας την ανεκτίμητη συνεισφορά των νοσηλευτών που με υψηλό αίσθημα ευθύνης είναι καθημερινά κοντά στον κάθε ασθενή παρέχοντας φροντίδα, στήριξη και υψηλή υγειονομική περίθαλψη.

    Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος δηλώνει για τη μέρα αυτή τα εξής: «Σήμερα τιμούμε τους Νοσηλευτές που συμβάλλουν με κάθε τρόπο τόσο στην πρόληψη και προαγωγή υγείας όσο και στην περίθαλψη και αποκατάσταση του ασθενή. Είναι αυτοί που έρχονται συνεχώς σε επαφή με τον ασθενή, φροντίζοντας, αξιολογώντας, ενημερώνοντας και στηρίζοντας τον άνθρωπο στις πιο δύσκολες στιγμές του. Και φέτος αισθάνομαι ότι έχω χρέος να εκφράσω τις ευχαριστίες μας και την ευγνωμοσύνη μας για την στήριξη που παρέχουν στο δημόσιο σύστημα υγείας που συνεχίζει να δέχεται μεγάλη πίεση, διατηρώντας το σε υψηλό επίπεδο και για τη δύναμη ψυχής και αγάπης προς το συνάνθρωπο που επιδεικνύουν καθημερινά. Τους οφείλουμε πολλά.»

    (Δελτίο Τύπου)

  • Το μήνυμα του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, για τη Διεθνή Ημέρα των Νοσηλευτριών
    Το μήνυμα του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, για τη Διεθνή Ημέρα των Νοσηλευτριών
    Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας των Νοσηλευτριών που τιμάται στις 12 Μαΐου από αναγνωρισμένους φορείς Υγείας σε παγκόσμια επίπεδο δηλώνω, εγκάρδια, εκτίμηση και αναγνώριση στην ανιδιοτελή προσφορά της «ραχοκοκαλιάς» του Εθνικού μας Συστήματος Υγείας στους δύσκολους υγειονομικούς καιρούς που βιώνουμε στα χρόνια της πανδημίας.
    Είτε με πανδημία, είτε χωρίς πανδημία, οι νοσηλεύτριες και οι νοσηλευτές αποτελούν τον βασικό κορμό για την παροχή αξιοπρεπούς περίθαλψης μέσα σε κάθε νοσοκομειακή δομή. Η επαγγελματική τους κατάρτιση, η συνεχής ανανέωση γνώσεων περί της εφαρμογής νέων κλινικών μεθόδων, η διεύρυνση των επιστημονικών οριζόντων τους μέσω της τεχνολογίας αποτελούν μερικά από τα εχέγγυα για τη συνεχή και σταθερή αναβάθμιση και ανανέωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Παράλληλα, διαμορφώνουν επαγγελματικά πλαίσια και καθορίζουν νέους στόχους με τελικό αποδέκτη τον πολίτη-ασθενή σε ένα σύστημα υγειονομικής επάρκειας και αποτελεσματικότητας.
    Είναι αλήθεια ότι οι νοσηλεύτριες και οι νοσηλευτές που εργάζονται σε κάθε υγειονομική μας δομή ανήκουν στην πρώτη γραμμή του υγειονομικού μετώπου, στις κατηγορίες των πιο σκληρά δοκιμασμένων στελεχών υγείας τα δύο τελευταία χρόνια, μαζί με το ιατρικό προσωπικό. Με σκληρή δουλειά, απόλυτη αφοσίωση στα επαγγελματικά τους καθήκοντα, παρά τις αυξημένες υποχρεώσεις τους, με γνώμονα τη φροντίδα του άνθρωπου που υποφέρει στη νοσηλευτική κλίνη και πίστη στην αξία της ανθρώπινης ζωής ξεπέρασαν τους εαυτούς τους, για να ξεπεράσουν και οι ασθενείς τον κίνδυνο.
    Ας είμαστε δίπλα τους να τους στηρίζουμε με ποικίλες διαρθρωτικές και γραφειοκρατικές ανακατατάξεις, ώστε να εξασφαλίζεται για αυτούς ένα ποιοτικό εργασιακό περιβάλλον σε θεσμικό επίπεδο. Έτσι μπορούμε να πορευτούμε από εδώ και πέρα, με σταθερά υγειονομικά βήματα. Χάρη σε αυτούς κερδίσαμε ζωές μέσα στα νοσοκομεία μας και όλοι μαζί ας κερδίσουμε τις ζωές μας πίσω και έξω από τις υγειονομικές μας δομές…
    (Δελτίο Τύπου)
  • Γ.Ν. Αμαλιάδας: Ψηφίσματα από τους Συλλόγους εργαζομένων και ιατρών για τον θάνατο του Νίκου Λιούρη
    Γ.Ν. Αμαλιάδας: Ψηφίσματα από τους Συλλόγους εργαζομένων και ιατρών για τον θάνατο του Νίκου Λιούρη

    Ψηφίσματα για το θάνατό του Νίκου Λιούρη εξέδωσαν ο Σύλλογος Εργαζομένων και η Ένωση Ιατρών του Γ.Ν. Πύργου, εκφράζοντας τη θλίψη τους για την απώλεια του συναδέλφου τους.

    Ο σύλλογος εργαζομένων αναφέρει:

    Στο άκουσμα του τραγικού θανάτου του αγαπητού συνάδελφου και μέλους του συλλόγου μας ,Νικολάου Λιούρη ,συνεδρίασε εκτάκτως το Δ.Σ του συλλόγου μας και αποφάσισέ:

    • Να εκφραστούν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος
    • Να παραστεί το Δ.Σ στη νεκρώσιμη ακολουθία.
    • Να διατεθεί αντί στεφάνου χρηματικό ποσό στην μνήμη του.
    • Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στα τοπικά ΜΜΕ.

    Η Ένωση Ιατρών αναφέρει:

    Η Ένωση των Ιατρών του Νοσοκομείου Αμαλιάδας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια για τον ξαφνικό θάνατο του Νικόλαου Λιούρη, ο οποίος αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην υπηρεσία και τις καρδιές μας. Κρατάμε τις πολλές και ευχάριστες αναμνήσεις από την καθημερινή μας συνύπαρξη στο νοσοκομείο… και ευχόμαστε στην αγαπημένη μας Φρόσω, σύζυγο του εκλιπόντα, και στα παιδιά τους Αλέξη και Ιωάννα, κουράγιο και δύναμη! Αιωνία του η μνήμη…

  • Σύλλογος Εργαζομένων Ν.Μ. Αμαλιάδας: Το υπόμνημα που παρέδωσαν στην αναπλ. υπουργό Υγείας
    Σύλλογος Εργαζομένων Ν.Μ. Αμαλιάδας: Το υπόμνημα που παρέδωσαν στην αναπλ. υπουργό Υγείας

    Υπόμνημα παρέδωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας, Σωκράτης Σωτηρόπουλος, στην αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα κατά την επίσκεψή της στο νοσοκομείο το μεσημέρι της Τετάρτης.

    Στο υπόμνημα αναφέρουν τα εξής:

    "Αξιότιμη κυρία υπουργέ,

    Σας υποδεχόμαστε στο φιλόξενο αλλά «κλειστό» νοσοκομείο της Αμαλιάδας . Ευχαριστούμε για την τιμή να μας δεχτείτε και ευελπιστούμε μέσα από το σύντομο χρονικά όριο της τοποθέτησης μας, να σας εκφράσουμε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς μας για το μέλλον του νοσοκομείου. Η επίσκεψη σας σήμερα εδώ, ίσως αναδείξει με το καλύτερο τρόπο την ανάγκη επανεκκίνησης και επαναλειτουργίας μιας σοβαρής νοσηλευτικής μονάδας που τέθηκε στο περιθώριο.

    Οι λόγοι που μας οδήγησαν σήμερα σε αυτή την δεινή θέση δεν είναι αποκλειστικά μόνο της πανδημίας. Είναι και η εμμονική θέση ορισμένων κύκλων για συρρίκνωση και αποδόμηση του ιστορικού νοσοκομείου της πόλεως μας. Είναι οι ίδιοι κύκλοι που πρόταξαν τοπικιστικές, ανταγωνιστικές και άνευ περιεχομένου τόσα χρονια κόντρες, χωρίς να λογαριάζουν τον Ηλείο ασθενή. Σήμερα , το μοναδικό που εχει παραμείνει ,για νοσηλεία ,νοσοκομείο του Πύργου με μόλις 216 αναπτυγμένες κλίνες υποδέχεται 193 000 κάτοικους. Και τους θερινούς μήνες λόγω του τουρισμού διπλασιάζονται.

    Και όπως είναι επακόλουθο αδυνατεί να ανταπεξέλθει των αυξημένων αναγκών και έπονται όλα τα δεινά. Αντίστοιχα στο γειτονικό νομό της Μεσσηνίας με 176.000 κατοίκους , το νοσοκομείο της Καλαμάτας διαθέτει 321κλινες και της Κυπαρισσίας 70 σύνολο 390 κλίνες. Σχεδόν διπλάσιες…Αντιλαμβάνεστε τα μεγέθη. Όπως θα σας ενημέρωσαν άλλωστε η δύσκολη κατάσταση έχει υπερβεί τα όρια και τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη.

    Οι πολίτες αγανακτούν, δεν βρίσκουν την φροντίδα και περίθαλψη που τους αρμόζει και προστρέχουν στα νοσοκομεία της Πάτρας, όπου και εκεί μετακυλούν το πρόβλημα. Η Αμαλιάδα διαθέτει υπερσύγχρονο εξοπλισμό ,αξονικό τομογράφο, ψηφιακά απεικονιστικά εργαστήριά. Διαθέτει επίσης χώρους που μπορούν να αναπτυχθούν νέα τμήματα . Είναι κρίμα να λειτουργεί μόνο η εμβολιαστική κάλυψη, μαζί με το διαγνωστικό έλεγχο covid και το τμήμα επειγόντων και να διακομίζει όλα τα περιστατικά σε άλλες δομές. Όλα τα υπόλοιπα τμήματα παραμένουν ανενεργά.

    Η πανδημία επιμένει και το σύστημα δημόσιας υγείας στο νομό μας κλονίζεται. Απαιτούνται άμεσα νέες κατευθύνσεις και αλλαγή του σχεδιασμού .. Οι εργαζόμενοι παρότι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, αλλά και πάλι ο σχεδιασμός το συστήματος δεν ανταποκρίνεται. Η κατάσταση πλέον τείνει να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και το τελευταίο που θα θέλαμε να ακούσουμε αυτή την χρονική στιγμή από τα κυβερνητικά χείλη ,αντί για μάχιμες νοσηλευτικές μονάδες, εξαγγελίες για γηριατρική περίθαλψη, ιατρεία διαχείρισής πόνου και μονάδες αποκατάστασης και αποθεραπείας.

    Ζητάμε και διεκδικούμε ουσιαστική επαναλειτουργία των τμημάτων που έκλεισαν , άνοιγμα της νέας πτέρυγας και αξιοποίηση των ιατρικών συσκευών που αραχνιάζουν υπερσύγχρονης τεχνολογίας. Κίνητρα για προσλήψεις μονίμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Επιστροφή των μετακινημένων και όσων είναι σε αναστολή εργασίας, μονιμοποίηση συμβασιούχων , ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά και βελτίωση των μισθολογικών απολαβών μας.

    Σίγουρα μας απασχολεί η έλλειψή ενδιαφέροντος από νέους ιατρούς αλλά μας απασχολούν επίσης και οι συνθήκες αποχώρησης υπηρετούντων ιατρών τα τελευταία δυο χρονια .Ίσως η πολιτεία όταν έχει τέτοια τεράστια κενά να καλύψει όπως στην περιοχή μας πρέπει να ενεργοποιήσει πιο δραστικά μέτρα. Τα αδιέξοδα εμφανίζονται όταν οι λύσεις περιορίζονται. Κάνεις δεν μπορεί να περισσεύει από αυτές τις κρίσιμες στιγμές".

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο