Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2023 07:52

Πύργος: Εγκαινιάστηκαν τα νέα σύγχρονα γραφεία της διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Παρουσία του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου, Γεώργιου Πουρναρά και άλλων ανώτερων αξιωματικών πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί τα εγκαίνια των νέων σύγχρονων γραφείων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Αθανάσιος, πλαισιωμένος από τοπικούς ιερείς τέλεσε τον αγιασμό ενώ στην συνέχεια εξέφρασε την στήριξή τους στο έργο που επιτελούν οι Πυροσβέστες του νομού και τους συνεχάρη για την αυτοθυσία και το θάρρος που επιδεικνύουν προκειμένου να προστατεύουν τόσο τις ζωές και τις περιούσιες των πολιτών όσο και το περιβάλλον.

Ακολούθως, το λόγο έλαβε ο Διοικητής της ΔΙΠΥΝ Ηλείας Αρχιπύραρχος Βασίλειος Σολδάτος, ο οποίος προέβη σε μια σύντομη αναφορά για όλη την προσπάθεια που κατεβλήθη προκειμένου να φτάσουμε στο σήμερα και στα εγκαίνια του νέου κτιρίου, σημειώνοντας ότι είχε την τύχη να το ζήσει όλο αυτό από τον σχεδιασμό μέχρι την ολοκλήρωσή του.

«Είναι η καρδιά των πυροσβεστικών υπηρεσιών του νομού Ηλείας. Από εδώ ξεκινούν και τελειώνουν όλα. Πληροί όλες τις προβλεπόμενες διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας για την εξυπηρέτηση των πολιτών διαθέτοντας πρόσβαση για άτομα με αναπηρία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σολδάτος αναλύοντας στην συνέχεια την σημαντικότητα του έργου που επιτελείται.

Από την πλευρά του ο Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρναράς, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν και συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτού του έργου επεσήμανε πως: «Αυτές οι δράσεις είναι ότι πιο πολύτιμο μπορεί ο Έλληνας πολίτης να προσφέρει στο Πυροσβεστικό προσωπικό ως ενθάρρυνση και επιβράβευση στο έργο που επιτελεί. Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η πυροσβέστριες και οι πυροσβέστες θα εξακολουθήσουν να επιτελούν το καθήκον τους τιμώντας τον όρκο που έδωσαν, συνεχίζοντας την υψηλή πυροσβεστική παράδοση της αυτοθυσίας και της γενναιότητας» τόνισε ο κ. Πουρναράς ενώ απευθυνόμενος στο προσωπικό της Π.Υ ανέφερε πως: «Σας συγχαίρω για το δύσκολο έργο σας, το οποίο αναγνωρίστηκε για μία ακόμα φορά το φετινό καλοκαίρι. Τόσο στις μεγάλες πυρκαγιές όσο και στα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν την πατρίδα μας και σας εύχομαι να έχετε υγεία και να συνεχίσετε να υπηρετείτε με αγάπη το πυροσβεστικό λειτούργημα και την προάσπιση της ζωής και της περιουσίας των πολιτών».

Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός του βουλευτή Ηλείας της Ν.Δ. Ανδρέα Νικολακόπουλου ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι: «Είναι μεγάλη χαρά να είμαστε εδώ στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νέου επιχειρησιακού κέντρου, της καρδιάς των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού Ηλείας. Μου δίνεται η ευκαιρία να συγχαρώ και να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί αυτή η αντιπυρικοί περίοδος ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη και αυτό οφείλεται στην αυταπάρνηση, την αυτοθυσία το θάρρος και τον επαγγελματισμό με τον οποίο επιτελέσατε το καθήκον σας σε δύσκολες συνθήκες. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους, από τους εθελοντές μας, όλους τους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας, όλους τους πυροσβέστες μας και τους εποχικούς που είναι κι αυτοί απαραίτητοι».

Στην συνέχεια ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός τόνισε πως: «Εδώ στην Ηλεία γνωρίζουμε πολύ καλά τις πολύτιμες, ανεκτίμητες υπηρεσίες που προσφέρουν οι γυναίκες και οι άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος. Έχουμε ζήσει από πρώτο χέρι καταστροφές και το 2007 τις φονικές τότε πυρκαγιές αλλά και πρόσφατα τις πυρκαγιές του 2021 από κατέκαψαν εκτεταμένες εκτάσεις στο νομό. Έχουμε ζήσει και πλημμύρες, συνολικά σας απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την τις υπηρεσίες σας για την προστασία της ζωής, της περιουσίας και του περιβάλλοντος στον τόπο μας. Εύχομαι να είναι καλότυχες οι εγκαταστάσεις, είναι πολύ σημαντικό ότι αναβαθμίζονται οι εγκαταστάσεις, ανανεώνεται ο εξοπλισμός και όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά. Βέβαια ευχόμαστε και ελπίζουμε να συμπληρωθούν και οι κενές οργανικές θέσεις που υπάρχουν στο Πυροσβεστικό Σώμα. Επιτέλους να μπει προτεραιότητα σε αυτό γιατί δυστυχώς και λόγω της κλιματικής κρίσης που αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα στο μέλλον θα είναι ακόμα πιο έντονα. Άρα λοιπόν προλαμβάνουμε…».

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος Γιαννόπουλος ανέφερε πως: «Είναι μεγάλη χαρά για όλους μας, να βρισκόμαστε εδώ στα εγκαίνια των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων των πυροσβεστικών υπηρεσιών νομού Ηλείας. Πρόκειται για μία ουσιαστική αναβάθμιση της υπηρεσίας της περιοχής, μία αναβάθμιση όμως η οποία δεν στερείται τίποτα άλλο πέρα από αυτό που εγκαινιάζουμε σήμερα.

Τις κτιριακές εγκαταστάσεις και τον απαιτούμενο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Και το λέω αυτό, γιατί παραδοσιακά η περιοχή μας εδώ έχει πολύ ικανά και έμπειρα στελέχη. Έχει αποδείξει την υπηρεσιακή της ετοιμότητα, αυτό το έχει αποδείξει και στο παρελθόν όλα αυτά τα χρόνια και το 2007 αλλά και στην συνέχεια. Για μένα ήταν κάτι επιβεβλημένο γιατί όταν συνδυάζουμε την εμπειρία, την γνώση και την επιχειρησιακή ετοιμότητα με το απαιτούμενο εργασιακό περιβάλλον, εγκαταστάσεις και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, τότε πραγματικά τα αποτελέσματα που μπορούν να έρθουν μπορούν να είναι ιδανικά για όλους μας. Φέτος η αντιπυρική περίοδος, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, είχαμε πραγματικά μηδαμινά συμβάντα και γι’ αυτό αξίζουν σε όλους εσάς πολλά συγχαρητήρια».

egkainia purosvestiki 2

egkainia purosvestiki 3

egkainia purosvestiki 4

egkainia purosvestiki 5

egkainia purosvestiki 6

egkainia purosvestiki 7

egkainia purosvestiki 8

egkainia purosvestiki 9

egkainia purosvestiki 10

egkainia purosvestiki 11

egkainia purosvestiki 11

egkainia purosvestiki 12

egkainia purosvestiki 13

egkainia purosvestiki 14

egkainia purosvestiki 15

egkainia purosvestiki 16

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2023 13:25

Σχετικά Άρθρα

  • Ηλεία: Παράταση στην απαγόρευση χρήσης πυρός στην ύπαιθρο λόγω καιρικών συνθηκών έως 15/11
    Ηλεία: Παράταση στην απαγόρευση χρήσης πυρός στην ύπαιθρο λόγω καιρικών συνθηκών έως 15/11

    Παρά τις προγνώσεις για ένα βροχερό φθινόπωρο αυτό δεν ήρθε ποτέ. Η ξηρασία επιμένει εδώ και πολλούς μήνες και ο κίνδυνος για πυρκαγιές παραμένει μεγάλος.

    Οι καιρικές συνθήκες οδήγησαν το Πυροσβεστικό Σώμα να παρατείνει την εφαρμογή των απαγορεύσεων για τις υπαίθριες καύσεις έως τις 15 Νοεμβρίου, με την ελπίδα... να βρέξει.

    Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων αναφέρει τα εξής:

    "Μετά από σχετικές εισηγήσεις των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομών Αχαΐας, Ηλείας, Αιτ/νίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Ζακύνθου και Κεφαλλονιάς, υπογράφηκε από τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων με έδρα τη Πάτρα, Υποστράτηγο Π.Σ. Δημήτριο Γεωργανά, Απόφαση για την επέκταση της χρονικής περιόδου απαγόρευσης χρήσης πυρός έως 15-11-2024, στις εκτάσεις που αναφέρονται στο πεδίο εφαρμογής της 9/2024 Πυροσβεστικής διάταξης, για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τις Π.Ε. Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τις Π.Ε. Κεφαλληνίας & Ιθάκης και Ζακύνθου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, τον Δήμο Τροιζηνίας - Μεθάνων και τις νήσους Κύθηρα, Σπέτσες, Πόρο, Ύδρα της Περιφέρειας Αττικής".

  • Γυμναστική Ένωση Πετοσφαίρισης Πύργου: Αγιασμός για την έναρξη της νέας Αθλητικής σεζόν και εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου
    Γυμναστική Ένωση Πετοσφαίρισης Πύργου: Αγιασμός για την έναρξη της νέας Αθλητικής σεζόν και εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου

    Με τον καθιερωμένο Αγιασμό, ξεκίνησε η αθλητική σεζόν της Γυμναστικής Ένωσης Πετοσφαίρισης Πύργου, στο στάδιο του Πύργου, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024. Παρουσία πλήθους αθλητών αλλά και φίλων της νεοσύστατης Γυμναστικής Ένωσης Πετοσφαίρισης ανταλλάξαμε ευχές για την έναρξη της νέας αθλητικής σεζόν.

    Όπως επισημάνθηκε στόχος της Ένωσης είναι τα παιδιά ηλικίας από 3 ετών και άνω να εξελιχθούν σωματικά και πνευματικά μέσα από τη γυμναστική και το παιχνίδι, γνωρίζοντας παράλληλα τον ξεχωριστό κόσμο του Volley.

    Παράλληλα τη Κυριακή 20 Οκτωβρίου2024 πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Γυμναστικής Ένωσης Πετοσφαίρισης Πύργου.

    Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε Σώμα.

    Πρόεδρος εκλέχθηκε ο Ιωάννης Πλεμμένος.

    Για το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγονται οι:

    Χρήστος Κωνσταντόπουλος –Αντιπρόεδρος

    Ειρήνη Αντωνόπουλου- Γενική Γραμματέας

    Απόστολος Στάμος Αναπληρωτής Γραμματέας

    Βιργινία Γουδουσιάση- Ταμίας

    Αβραάμ Κόκκαλης -Μέλος

    Ανδρέας Μαστορόπουλος- Μέλος

    gumast enosi pet agiasm 2

    gumast enosi pet agiasm 3

    gumast enosi pet agiasm 4

    gumast enosi pet agiasm 6

    gumast enosi pet agiasm 5

    (Δελτίο Τύπου)

  • Επανέναρξη της λειτουργίας των Λεσχών Φιλίας του Δήμου Πηνειού
    Επανέναρξη της λειτουργίας των Λεσχών Φιλίας του Δήμου Πηνειού

    «Δημιουργούμε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον»

    Αγιασμός στα ΚΑΠΗ Γαστούνης, Βαρθολομιού και Τραγανού

    Με την προσδοκία να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ενίσχυση των ανθρώπινων δεσμών καθώς και στη συμπερίληψη των ατόμων της τρίτης ηλικίας στην κοινωνία, άνοιξαν τις πύλες τους για τη νέα χρονιά τα Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Πηνειού. Οι Λέσχες Φιλίας σε Γαστούνη, Βαρθολομιό και Τραγανό λειτουργούν υπό την εποπτεία του δήμου και είναι έτοιμες να προσφέρουν θαλπωρή, ενέργεια και ψυχαγωγία στα μέλη τους.

    Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής, μέσω της λειτουργίας των ΚΑΠΗ, αποτελεί η δημιουργία ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος που θα συμβάλλει πολυδιάστατα στη βελτίωση της καθημερινότητας των ατόμων της τρίτης ηλικίας. Προς αυτή την κατεύθυνση πρόκειται να ενταχθεί στο πρόγραμμα των Λεσχών Φιλίας μία πληθώρα δραστηριοτήτων που άπτονται της βελτίωσης της σωματικής και ψυχικής υγείας των μελών τους, της ενημέρωση για σύγχρονα ζητήματα καθώς και της διευκόλυνσης της προσαρμογής των ηλικιωμένων με τα νέα δεδομένα.

    Οι εκδηλώσεις για την επανέναρξη της λειτουργίας των ΚΑΠΗ πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες παρουσία του Δημάρχου Πηνειού κ. Αλέξη Καστρινού, εκπροσώπων του κλήρου –πρωτοστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης Αθανάσιο Β’-, αντιδημάρχων, δημοτικών και τοπικών συμβούλων, εκπροσώπων φορέων και πλήθους μελών. Ο αγιασμός έλαβε χώρα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα με άπαντες τους παρευρισκόμενους να εκφράζουν την αισιοδοξία τους για το νέο ξεκίνημα.

    Ενίσχυση της συμπερίληψης

    Το καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζουν οι Λέσχες Φιλίας στην ενίσχυση της συμπερίληψης των ατόμων της τρίτης ηλικίας στην κοινωνία εξήρε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός με αφορμή την επανέναρξη της λειτουργίας τους. «Σε μια εποχή που μας που μας ταλανίζει η αποξένωση και η απομάκρυνση, η κρίση αξιών και θεσμών, σε μία περίοδο που η μοναχικότητα είναι έντονη, είναι ουσιώδες να υφίσταται ένα σημείο επαφής· ένας ιδανικός τόπος για ειλικρινή επικοινωνία που ενισχύει την κοινωνική συνοχή» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Πηνειού και συνέχισε «είναι πραγματικά σπουδαίο ώστε να μπορούμε να επικοινωνούμε για τα απλά και τα καθημερινά· να έρθουμε πιο κοντά ως άνθρωποι και να δρομολογούμε εξελίξεις για να βελτιώσουμε τον τόπο μας». Ο κ. Καστρινός έκανε ακόμη ιδιαίτερη μνεία στις επιτροπές που έχουν αναλάβει τη λειτουργία των Λεσχών Φιλίας εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθούν πλήρως στα καθήκοντά τους.

    Στο περιθώριο των εκδηλώσεων ο Δήμαρχος Πηνειού προανήγγειλε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας για την υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και εκπαίδευσης.

    lesxi filias pin 3

    Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης Αθανάσιος Β΄ πρωτοστάτησε στον αγιασμό της Λέσχης Φιλίας Γαστούνης.

    lesxi filias pin 2

    «Οι Λέσχες Φιλίας είναι ένας ιδανικός τόπος για ειλικρινή επικοινωνία που ενισχύει την κοινωνική συνοχή» επεσήμανε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός.

    lesxi filias pin 4

    Εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής παρακολούθησαν τον αγιασμό στη Λέσχη Φιλίας Γαστούνης.

    lesxi filias pin 5

    Ξεχωριστό χρώμα στην εκδήλωση του ΚΑΠΗ Τραγανού έδωσε η νεοσύστατη χορωδία.

    lesxi filias pin 1

    Ο αγιασμός στο Βαρθολομιό έλαβε χώρα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα με άπαντες τους παρευρισκόμενους να εκφράζουν την αισιοδοξία τους για το νέο ξεκίνημα.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Μαγούλα Ωλένης: Καύση καλλιεργειών προκάλεσε αναστάτωση στην Πυροσβεστική
    Μαγούλα Ωλένης: Καύση καλλιεργειών προκάλεσε αναστάτωση στην Πυροσβεστική

    Αναστάτωση στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκλήθηκε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης από πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή ανάμεσα στη Μαγούλα και στην Ώλενα.

    Η φωτιά όπως αποδείχθηκε είχε ξεκινήσει από καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών σε χωράφι και δεν χρειάστηκε τελικά μεγάλος αριθμός δυνάμεων για την κατάσβεσή της.

  • Αγιασμός στο Λιούρδειο Παιδικό Σταθμό Πύργου
    Αγιασμός στο Λιούρδειο Παιδικό Σταθμό Πύργου

    Πραγματοποιήθηκε στις 02-10-2024 ο αγιασμός στον 1ο Παιδικό Σταθμό του Δήμου Πύργου, ο οποίος και σηματοδοτεί και επίσημα την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

    Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Υγείας κατά την διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού που απηύθυνε ευχήθηκε καλή εκπαιδευτική χρονιά σε όλους , ενώ ευχαρίστησε θερμά τον πατήρ Άγγελο Zέζα, εφημέριο του Ι.Ν Αγ. Αθανασίου, για την τέλεση του αγιασμού.

    Η νέα Δημοτική Αρχή, όπως αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πρόνοιας, θα βρίσκεται πάντα δίπλα στους λιλιπούτειους δημότες της και στο προσωπικό των Σταθμών, που με τρυφερότητα και αγάπη παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στην κοινωνικοποίηση των παιδιών της προσχολικής ηλικίας.

    Από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, εκτός όλων τα άλλων, επισημάνθηκε ότι θα γίνουν προσπάθειες για την δημιουργία ενός παιδικού σταθμού στην έδρα του Δήμου, με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και υποδομές, που θα «παρέχει» όλες τις ανέσεις μάθησης και εκπαίδευσης στα παιδιά κατά τα πρώτα τους μαθησιακά βήματα.

    agriasmos lioyrdio pirgos 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Πύργος: Νέα πυρκαγιά στη Σαρακίνα - Τρεις εστίες στο Επιτάλιο
    Πύργος: Νέα πυρκαγιά στη Σαρακίνα - Τρεις εστίες στο Επιτάλιο

    Οι ισχυροί άνεμοι έχουν βάλει σε μπελάδες μέσα στη νύχτα τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Ηλεία.

    Μετά την μεγάλη φωτιά που ευτυχώς είχε θετική εξέλιξη στην αντιμετώπισή της, δύο νέες εστίες φωτιάς εντοπίστηκε από κατοίκους στην περιοχή της Σαρακίνας στην Σπιάντζα.

    Την ίδια στιγμή στο Επιτάλιο ξέσπασε πυρκαγιά σε αγροτικές εκτάσεις σε τρεις διαφορετικές εστίες.

    Και στις δύο περιοχές επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

  • Αρτέμιδα Ζαχάρως: Πρόστιμο 2500€ σε 92χρονο για καύση σε ξερόχορτα
    Αρτέμιδα Ζαχάρως: Πρόστιμο 2500€ σε 92χρονο για καύση σε ξερόχορτα

    Τι κι αν η περιοχή έχει βιώσει μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες από πυρκαγιά, κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται τους κινδύνους που υπάρχουν. Έτσι ένας 92χρονος στην Αρτέμιδα, συνελήφθη για φωτιά που έβαλε για να κάψει ξερά χόρτα και του επιβλήθηκε πρόστιμο 2.578,12€.

    Συγκεκριμένα "... συνελήφθη, στις 23 Σεπτεμβρίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους του Π.Κ. Κρεστένων, ημεδαπός, για πυρκαγιά που προκλήθηκε σε ξηρά χόρτα εντός αγροτικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Αρτέμιδας, του Δήμου Ζαχάρως, στην Ηλεία και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.578,12€".

  • Αμαλιάδα: Αγιασμός για το νέο δικαστικό έτος, με μηνύματα ενότητας και αγώνα για το Πρωτοδικείο
    Αμαλιάδα: Αγιασμός για το νέο δικαστικό έτος, με μηνύματα ενότητας και αγώνα για το Πρωτοδικείο

    Της Δήμητρας Βέλμαχου

    Με τις ευλογίες του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κκ Αθανασίου τελέστηκε την Δευτέρα ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη του νέου δικαστικού έτους στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας.

    Στην τελετή παρευρέθηκαν δικαστές, δικηγόροι, υπάλληλοι του δικαστηρίου, καθώς και ο Δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, συνοδευόμενος από μέλη της Δημοτικής Αρχής.

    Ιδιαίτερη στιγμή της τελετής ήταν η ομιλία του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, Θανάση Θεοδόση, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη Ηλείας για τη συνεχή παρουσία και υποστήριξή του, επισημαίνοντας τη δημόσια θέση που πήρε ο ιεράρχης για το ζήτημα της διατήρησης του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας.

    Ο κ. Θεοδόσης δεν δίστασε να αναφερθεί στους φορείς που, όπως είπε, «κρύφτηκαν» απέναντι στο θέμα αυτό, τονίζοντας την ανάγκη κοινής δράσης και στήριξης.

    Dikast amal 5

    Ενώ παράλληλα εξήρε το έργο της προέδρου του Πρωτοδικείου, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει λόγω της διαχείρισης πλέον δύο Πρωτοδικείων, εκφράζοντας και την ευγνωμοσύνη του προς τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, Δημήτρη Δημητρουλόπουλο, για τη στήριξη που προσέφερε σε αυτόν τον κοινό αγώνα.

    Κλείνοντας, ο κ. Θεοδόσης κάλεσε όλους τους συναδέλφους του να παραμείνουν ενωμένοι και προετοιμασμένοι για τις επερχόμενες προκλήσεις, υπογραμμίζοντας πως «τίποτα δεν έχει τελειώσει». Τόνισε την ανάγκη για ισχυρά αντανακλαστικά και κοινή προσπάθεια, καθώς η μάχη για τη διατήρηση του Πρωτοδικείου στην περιοχή συνεχίζεται.

    Ο Μητροπολίτης Ηλείας, από την πλευρά του, ευχήθηκε σε όλους υγεία και δύναμη, επισημαίνοντας τη σημασία λήψης σωστών αποφάσεων για το καλό του συνόλου.

    Dikast amal 2

    Dikast amal 3

    Dikast amal 4

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο