LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

06|11
2018
18:41

Αντίστροφη μέτρηση για την κατάργηση του νόμου Κατσέλη

Στην ίδια σελίδα βρίσκονται κυβέρνηση και θεσμοί σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με το νόμο Κατσέλη. Αυτό φάνηκε από τις δηλώσεις που έκανε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης και οι οποίες ήταν εν πολλοίς ταυτόσημες με εκείνες που έκανε χθες ο επικεφαλής του κλιμακίου της ΕΚΤ για την Ελλάδα Φραντσέσκο Ντρούντι, μιλώντας στο συνέδριο της Capital+Vision στην Αθήνα.

Ο Φραντσέσκο Ντρούντι είχε χθες εκφράσει την απροθυμία των θεσμών στο ενδεχόμενοι παράτασης του νόμου Κατσέλη και έδειξε πως οι θεσμοί θεωρούν κρίσιμη την οριστική διευθέτηση των 135.000 υποθέσεων που εμπίπτουν στο νόμο Κατσέλη και εκκρεμούν.

Όπως είπε, η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύτηκε στο Eurogroup του Ιουνίου σε ένα σχέδιο δράσης για να διευθετηθούν όλες οι περιπτώσεις του νόμου Κατσέλη έως το 2021.

Σήμερα ο Γιάννης Δραγασάκης άφησε να εννοηθεί πως έρχεται το τέλος του νόμου Κατσέλη, ο οποίος θα αντικατασταθεί με ένα ποιο γενικό πλαίσιο προστασίας που θα λαμβάνει πρόνοια για την πρώτη κατοικία.

«Θα υπάρχει πάντα ένα πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Με ποιο τρόπο θα γίνει αυτό, θα το δούμε. Ο νόμος Κατσέλη δημιουργήθηκε προκειμένου να αντιμετωπίσει προβλήματα κατά τη διάρκεια της κρίσης», είπε και προσέθεσε πως το Δεκέμβριο θα εξετασθεί η πορεία του νόμου με βάση τα νέα δεδομένα και θα υπάρξουν οι ανάλογες αποφάσεις.

Και ο κ. Δραγασάκη, όπως και ο Φραντσέσκο Ντρούντι ανέφερε πως υπάρχει ένα μεγάλο απόθεμα υποθέσεων που έχουν υπαχθεί στο νόμο, οι οποίες δεν έχουν εκδικαστεί. Ενθάρρυνε δε τις τράπεζες να αναλάβουν πρωτοβουλίες λέγοντας ότι στις περιπτώσεις που εκτιμούν για μια υπόθεση ότι θα υπάρξει γενναία ρύθμιση του δανείου με τη δικαστική απόφαση, είναι προτιμότερο να το κάνουν οι ίδιες και να τελειώνουν με τις εκκρεμότητες.

Βέβαια αυτή η παρότρυνση δεν είναι πάντα συμβατή με το εταιρικό δίκαιο, και μπορεί να οδηγήσει σε περιπέτειες τα τραπεζικά στελέχη που προτιμούν να επικαλούνται τις δικαστικές αποφάσεις για να μην κατηγορηθούν για απιστία.

Πηγή: cnn.gr - Φωτογραφιά:EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Κτήμα Καντρή

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο