Επιδόρπιο γιαουρτιού με άρωμα λεμόνι

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Έχω τη χαρά να έχω μια φίλη τη Χρυσούλα, η οποία κατάγεται από την Σαμοθράκη κι εκτός από χρυσή καρδιά έχει και χρυσά χέρια. Χρυσοχέρα που ακούραστα μαγειρεύει, πλάθει, ζυμώνει, δοκιμάζει νέες συνταγές και κάνει θαύματα στην κουζίνα της. Δεν υπάρχει περίπτωση να την επισκεφτείς και να μη σε εκπλήξει με τα κεράσματά της. Την τελευταία  φορά που την επισκέφτηκα έβγαλε από το ψυγείο ένα πανέμορφο ποτήρι σαμπάνιας που περιείχε μέσα ένα δροσερό και εντυπωσιακό κέρασμα. Εννοείται πως την ρώτησα για τη συνταγή, εννοείται ότι μου την υπαγόρευσε κι εννοείται πω με εντυπωσίασε όχι μόνο η νοστιμιά του γλυκού αυτού αλλά κι η απόλυτη απλότητα κι ευκολία του στην παρσκευή. Με τέτοια ζέστη, λοιπόν δεν έχω κάτι καλύτερο να προτείνω…

Υλικά:

450 γιαούρτι

245 γρ. Ζαχαρούχο γάλα

Ξύσμα από ένα λεμόνι

Χυμό από μισό λεμόνι

18-20 μπισκότα τύπου πτι-μπερ

Lemon curd ή γλυκό του κουταλιού λεμόνι ή μαρμελάδα εσπεριδοειδών

epidorpio giaoyrtioy lemoni2epidorpio giaoyrtioy lemon3epidorpio giaoyrtioy lemon4epidorpio giaoyrtioy lemon5epidorpio giaoyrtioy lemon6epidorpio giaoyrtioy lemon7epidorpio giaoyrtioy lemon8epidorpio giaoyrtioy lemon9epidorpio giaoyrtioy lemon10epidorpio giaoyrtioy lemon11epidorpio giaoyrtioy lemon12epidorpio giaoyrtioy lemon13

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ μπωλ ρίχνουμε το γιαούρτι και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το γάλα και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε λίγο ακόμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά κι η κρέμα είναι έτοιμη.

Παίρνουμε 6 ποτηράκια ή ατομικά μπωλ και ρίχνουμε στο καθένα 2-3 σπασμένα μπισκότα κι αυτό θα είναι η βάση του γλυκίσματος. Ισομοιράζουμε την κρέμα στα ποτήρια έτσι ώστε να σκεπαστούν τα μπισκότα. Όσα μπισκότα έμειναν , τα τρίβουμε στο μπλέντερ και σκορπίζουμε τα τρίμματα στην επιφάνεια του κάθε γλυκού. Γαρνίρουμε το καθένα με μια κουταλιά lemon curd ή ψιλοκομμένο γλυκό του κουταλιού και τοποθετούμε για λίγες ώρες στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά η κρέμα. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

Καλή επιτυχία.

Σημ. : Αντί για γεύση λεμονιού μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιου είδους μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού  θέλουμε και να δώσουμε στο γλυκό μας τη γεύση που μας αρέσει. Μια αγαπημένη παραλλαγή είναι με μαρμελάδα φράουλα που θυμίζει cheese cake ή με βύσσινο γλυκό του κουταλιού.

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty 

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo