Κυριακή, 04 Νοεμβρίου 2018 11:10

Καλαμάτα Dance Cup: 75 μετάλλια για τις σχολές χορού «Shall We Dance»

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Σημαντικές διακρίσεις κατέγραψε οι Σχολές Χορού «Shall We Dance» της Δήμητρας Μπέρτσου, στην Καλαμάτα στο πλαίσιο του «Καλαμάτα Dance Cup».

Στην πρώτη αυτή διοργάνωση του διαγωνισμού χορού που διεξήχθει στις 20 Οκτωβρίου και που στόχο έχει να γίνει θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής, οι Σχολές Χορού της Δήμητρας Μπέρτσου (Κρέστενα - Πύργος) κέρδισε 75 μετάλλια.

Με πολύ μεγάλο ανταγωνισμό και κριτές αναγνωρισμένους χορευτές από το εξωτερικό, τα μέλη των Σχολών Χορού «Shall We Dance», κατάφεραν να επιστρέψουν με 75 μετάλλια:

48 χρυσά, 21 ασημένια, 6 χάλκινα και 3 τέταρτες θέσεις στις κατηγορίες LATIN, HIP HOP, ΣΥΓΧΡΟΝΟ, ARGENTINE TANGO, LATIN-fit TEAM, LATIN TEAM, HIP HOP TEAM, ΧΑΣΑΠΙΚΟ, ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΟ.

«Σας ευχόμαστε πάντα επιτυχίες στη ζωή σας!! Να συνεχίσετε να μας κάνετε περήφανους!!» ήταν το σύντομο μήνυμα της Δήμητρας Μπέρτσου προς τους μαθητές και τις μαθήτριές της στις σχολές της.

mpertsou 1

mpertsou 2

mpertsou 3

mpertsou 4

mpertsou 5

mpertsou 6

mpertsou 7

mpertsou 8

mpertsou 9

mpertsou 10

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 04 Νοεμβρίου 2018 13:59

Σχετικά Άρθρα

  • Μουσικές επιλογές και χοροί από 80s και 90s έδωσαν το ρυθμό στην Αρχαία Ολυμπία!
    Μουσικές επιλογές και χοροί από 80s και 90s έδωσαν το ρυθμό στην Αρχαία Ολυμπία!

    Μας ξεσήκωσαν τα «Cult Battles» και οι «Shall We Dance» με το κέφι τους!

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η θεματική εβδομάδα 80s στην Αρχαία Ολυμπία. Το Σάββατο, η πόλη υποδέχτηκε τον dj Στέλιο Παπαδόπουλο των Cult Battles και τις σχολές χορού της Δήμητρας Μπέρτσου «Shall We Dance», για ένα δυνατό πάρτι με μουσικές επιλογές και χορούς των δεκαετιών ’80 και ’90.

    Επισκέπτες και κάτοικοι της Αρχαίας Ολυμπίας που είχαν την ευκαιρία να βρεθούν εκεί, διασκέδασαν με την ψυχή τους, μέσα από μια νοσταλγική διαδρομή στις δεκαετίες που αγαπήσαμε και απολαύσαμε, παρά το γεγονός ότι η εκδήλωση σταμάτησε απροσδόκητα.

    Παράλληλα με αυτό το μοναδικό μουσικό και χορευτικό ταξίδι στο χρόνο, ήταν ανοιχτή η Έκθεση «Η Ελλάδα του '80 μέσα από τα δικά σου μάτια», όπου οι επισκέπτες είδαν από κοντά σπάνια αντικείμενα από τα χρόνια εκείνα. Μάλιστα η Έκθεση παρέμεινε ανοιχτή και την Κυριακή από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ.

    Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη, όπως και η συμμετοχή του σε όλες τις εκδηλώσεις, οι οποίες έγιναν από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας.

    Ευχαριστούμε πολύ!

    80s olumpia xoroi 2

    80s olumpia xoroi 3

    80s olumpia xoroi 4

    80s olumpia xoroi 8

    80s olumpia xoroi 5

    80s olumpia xoroi 6

    80s olumpia xoroi 7

    80s olumpia xoroi 9

    (Δελτίο Τύπου)

  • «Shall we dance»: Μοναδική μουσικοχορευτική εμπειρία η παράσταση της σχολής χορού για 12η χρονιά
    «Shall we dance»: Μοναδική μουσικοχορευτική εμπειρία η παράσταση της σχολής χορού για 12η χρονιά

    Για 12η συνεχόμενη χρονιά οι Σχολές Χορού «Shall we dance» παρουσίασαν την μουσικοχορευτική τους παράσταση με θέμα «Chronos the art of time».

    Η παράσταση των Σχολών Χορού «Shall we dance» της Δήμητρας Μπέρτσου πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουλίου στο ανοιχτό θέατρο Κρεστένων, με το θέατρο να κατακλύζεται από θεατές.

    «Το ζεστό χειροκρότημα του κοινού ήταν αυτό που επισφράγισε την επιτυχία της φετινής μας παράστασης με θέμα το Χρόνο. Ένα καλλιτεχνικό πείραμα, που διαπραγματεύεται την εξερεύνηση του χρόνου μέσα από την κίνηση, τη μουσική και το ρυθμό.

    Η έμφαση στο μέτρημα της μουσικής μέσω μετρονόμων, τους νόμους της φυσικής σε συνάρτηση με τον χρόνο και τον χώρο, δημιούργησαν μια μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία.

    Μέσω των χορογραφιών, των συγχρονισμένων κινήσεων και της δυνατής μουσικής, οι χορευτές έδωσαν ζωή στην ομορφιά και την πολυπλοκότητα του χρόνου, δημιουργώντας ερωτήματα για το πώς τον εκμεταλλευόμαστε και τον ελέγχουμε, μέσα από την τέχνη του χορού.

    Ευχαριστούμε όλους εσάς που παρευρεθήκατε στην παράσταση μας και σας υποσχόμαστε μια νέα χρονιά γεμάτη καινούρια πράγματα, πολύ χορό και όμορφες χορευτικές εμπειρίες» δήλωσε η Δήμητρα Μπέρτσου.

    Επικοινώνησε εγκαίρως για την εγγραφή σου και γίνε κι εσύ μέρος αυτής της συναρπαστικής χορευτικής εμπειρίας!!

    Shall we dance

    ΠΥΡΓΟΣ

    Τ. Πετροπούλου 17 (1ος όροφος)

    2621032425

    ΚΡΕΣΤΕΝΑ

    Περιφ. Δρόμος Κρεστένων

    6907082597

    Δείτε φωτογραφίες από την 12η μουσικοχορευτική παράσταση στη photo gallery που ακολουθεί:

    {gallery}new_images/ilialive/2024/08_August/Bertsou{/gallery}

  • Σπύρος Κουβαράς: «Έχουμε ανάγκη από σύγχρονους Προμηθείς»
    Σπύρος Κουβαράς: «Έχουμε ανάγκη από σύγχρονους Προμηθείς»

    Ο διακεκριμένος χορογράφος μιλά στο ilialive.gr για την παράσταση « PROMETHEUS 2024 (unboundbodies)» που θα παρουσιάσει στην Αρχαία Ολυμπία - 2 & 3 Αυγούστου στο Αρχαίο Γυμνάσιο - Αρχαιολογικός χώρος

    Συνέντευξη στη Βίκυ Γκουγκουστάμου

    Τα έργα του αγκαλιάζουν την ουτοπία. Ακολουθώντας μια διαδρομή από το παρελθόν και τις μνήμες, σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να βρεθεί στο πραγματικό, ο διακεκριμένος χορογράφος Σπύρος Κουβαράς, με την ελληνογαλλική ομάδα σύγχρονου χορού «Synthesis 748 Dance Co», παρουσιάζει στην Αρχαία Ολυμπία τη νέα του παράσταση «PROMETHEUS 2024 (unboundbodies)». Η παράσταση θα δοθεί στις 2 & 3 Αυγούστου στο Αρχαίο Γυμνάσιο - Αρχαιολογικός χώρος, στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός 2024» με θεματικό άξονα την έννοια της «Σύγκρουσης».

    Χαρακτηρίζει τον πολιτισμό σύγχρονο «πεδίο μάχης» και τους χορευτές της ομάδας επαναστάτες που αγωνίζονται σε δυνάμεις εξουσίας, αφήνοντας την ερμηνεία ελεύθερη στη φαντασία του θεατή. Για τον Σπύρο Κουβαρά , είναι το τρίτο χορογραφικό έργο που κάνει για Αρχαιολογικό Χώρο και όπως και τις προηγούμενες δυο φορές, στους Δελφούς και στο Μνημείο του Λυσικράτους στην Αθήνα, διακατέχεται από μια γλυκιά προσμονή… «Στην Αρχαία Ολυμπία έχω έρθει αρκετές φορές στο παρελθόν μόνο ως επισκέπτης και είμαι τώρα πολύ χαρούμενος που μου δίνεται η δυνατότητα να παρουσιάσω την δουλειά μου σε έναν χώρο τέτοιας, βαρύνουσας, πολιτιστικής κληρονομιάς» δηλώνει ο χορογράφος στο ilialive.gr. «Μπορεί τα έργα μου συνολικά να αγκαλιάζουν την ουτοπία και το μη πραγματικό αλλά για να φτάσω εκεί περνάω μέσα από την μνήμη, την ιστορία, τις ρίζες. Αυτό που με ενδιαφέρει ως καλλιτέχνη είναι οι δονήσεις που πιθανά μπορεί να γεννηθούν μέσα από τις χωρικές, ηχητικές και κινητικές αλληλεπιδράσεις της σύγχρονης αισθητικής με την κλασσική οπτική. Και φυσικά το πώς όλο αυτό θα μπορέσει, για περίπου μια ώρα, να αποτελέσει ένα κοινό βίωμα που θα λειτουργήσει αναστοχαστικά για κοινό και ερμηνευτές»

    Να ξεκινήσουμε με τη νέο σας project PROMETHEUS 2024 (unbound bodies). Μιλήστε μας για τη σύλληψη της ιδέας και τι πραγματεύεται;

    Θα μπορούσα να πω ότι το έργο, αντλώντας υλικό από τον μνημειώδη αγώνα του μυθικού αυτού ήρωα, εστιάζει με έναν τρόπο στα επαναστατημένα, αδάμαστα, σώματα του σήμερα, που αγωνίζονται απέναντι σε δυνάμεις εξουσίας στο σύγχρονο πεδίο μάχης που είναι ο ίδιος ο πολιτισμός μας. Το “PROMETHEUS 2024 (unbound bodies)”, ωστόσο δεν ακολουθεί κάποια γραμμική αφήγηση και συνειδητά ακροβατεί μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας. Οι χορευτές, άλλοτε ως μυθικά πλάσματα και άλλοτε ως Προμηθεϊκοί απόγονοι, αφήνουν την φαντασία μας ελεύθερη και τα πεδία ερμηνείας ανοιχτά. Η χορογραφία εντός του Αρχαιολογικού Χώρου θα έλεγα πως λειτουργεί καλειδοσκοπικά και ως άλλος μετα-μύθος, τρόπον τινά, μεταφέρει ένα κρίσιμο ερώτημα για το γένος μας: Μπορεί ο άνθρωπος να σώσει τον άνθρωπο;

    PROMETHEUS 2024 unbound bodies BY YIORGOS BAKALIS 8Φωτογραφία: Γιώργος Μπακάλης

    Τι σας γοήτευσε στο μύθο του Προμηθέα ώστε να αντλήσετε στοιχεία για τη χορογραφία σας;

    Με γοητεύουν γενικά οι άνθρωποι που προτάσσουν την έννοια της συλλογικής ευθύνης έναντι του ατομικού συμφέροντος και οι άνθρωποι που είναι πρόθυμοι να θυσιαστούν για μια ανώτερη ιδέα. Ιστορικά αν το δει κανείς, όλες οι σημαντικές κοινωνικές αλλαγές έχουν ξεκινήσει από μεγάλες ιδέες, που γέννησαν μεγάλες πράξεις, σε κάποιες ομάδες ανθρώπων. Ο Προμηθέας είναι ίσως η πρώτη αντιεξουσιαστική μορφή της ιστορίας, ένα σύμβολο αντίστασης και αγωνιστικότητας. Δεν τον ενδιαφέρουν οι συνέπειες των πράξεων του και δεν στέκεται στο πρόσκαιρο μαρτύριο του, βλέπει πολύ πιο μακριά από αυτό και αυτή του την στάση, τη βρίσκω βαθιά συγκινητική. Για αυτό και στο έργο μου νομίζω πως πίσω από τον μύθο κρύβεται ένα όνειρο για το μέλλον.

    Πόσο σύγχρονος ήρωας μπορεί να είναι ο Προμηθέας, δεδομένου ότι μέσα από την παράστασή σας, μεταφέρετε το ερώτημα αν ο άνθρωπος μπορεί να σώσει τον άνθρωπο;

    Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι πως έχουμε ανάγκη από σύγχρονους Προμηθείς. Έχουμε ανάγκη από ανθρώπους και συλλογικότητες που θα πιστέψουν σε εναλλακτικές μορφές κοινωνικής διαβίωσης και που θα αγωνιστούν με οποιοδήποτε τρόπο και κόστος για αυτές. Συμβαίνουν τρομερά πράγματα στον πλανήτη, σε κοινωνικό, πολιτισμικό και περιβαλλοντικό επίπεδο και κυριαρχεί μια σιωπή. Αν νομίζουμε ως ανθρωπότητα ότι όλο αυτό είναι μια φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων και της ιστορίας τότε είμαστε πολύ γελασμένοι. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η ιστορία διαμορφώνεται από τους ανθρώπους, ευτυχώς όχι μόνο από τους “νικητές” θα πω, αλλά για να διαμορφωθεί χρειάζεται διαρκής ενεργοποίηση και γενναιότητα.

    PROMETHEUS 2024 unbound bodies BY YIORGOS BAKALIS 7Φωτογραφία: Γιώργος Μπακάλης

    Κάθε μορφή τέχνης είναι ένας δίαυλος επικοινωνίας με το κοινό. Στην Ελλάδα εκτιμάτε ότι οι θεατές είναι μυημένοι στον «διάλογο»-αν μου επιτραπεί η έκφραση- με το σύγχρονο χορό;

    Κάθε έργο τέχνης από την στιγμή που δημιουργείται και μοιράζεται με το κοινό παύει να ανήκει στον δημιουργό του. Μεταφέρεται στον κοινωνικό ιστό και αφήνεται να αλληλεπιδράσει με όσους έρθουν σε επαφή μαζί του. Πάντα πιστεύω στην “αλήθεια “των έργων και θεωρώ πως το μόνο που χρειάζεται από την μεριά του κοινού είναι απλώς ανοιχτοσύνη για αυτό που θα εισπράξουν, για αυτό που θα αισθανθούν. Ο σύγχρονος χορός όπως και οι καλές τέχνες, απευθύνονται κυρίως στις αισθήσεις και το ασυνείδητο του θεατή και λιγότερο στον νου. Αν λοιπόν είσαι ανοιχτός και απεγκλωβισμένος από την στείρα εκλογίκευση στην πρόσληψη ενός έργου, τότε αναπτύσσεται μια πολύ γόνιμη σχέση με το φαντασιακό σου, ικανή να πυροδοτήσει μια βαθιά ψυχική διέγερση. Και όχι για αυτό, δεν χρειάζεται κάποιου είδους μύηση, το μόνο που χρειάζεται κανείς, είναι απλώς να “παραμένει άνθρωπος” κάθε ημέρα της ζωής του.

    Πως κρίνετε το επίπεδο του χορού στην Ελλάδα;

    Σίγουρα πολύ πιο εξελιγμένο απ ότι πριν από είκοσι χρόνια που έφυγα στο Παρίσι για να σπουδάσω χορό και χορογραφία. Είναι πολύ πιο εξελιγμένος καταρχήν ο τρόπος σκέψης σύγχρονων χορευτών και χορογράφων, προσεγγίζοντας πλέον βαθύτερα τον χορό ως τέχνη. Οι χορογράφοι παρουσιάζουν τις δουλειές τους και εκτός Ελλάδας, οι σπουδαστές ταξιδεύουν περισσότερο, βλέπουν περισσότερες παραστάσεις, έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση σε διεθνή βιβλιογραφία. Αυτό όμως το γενικότερο κύμα μικρής άνθησης οφείλεται κυρίως στον ατελείωτο μόχθο και πόθο όλων εμάς που παλεύουμε διαρκώς για κάποια αυτονόητα σε επίπεδο κρατικής και ιδιωτικής, πολιτιστικής, υποστήριξης. Όταν σε αυτή την χώρα γεννηθεί η στιγμή που θα υπάρξει ουσιαστική πολιτιστική πολιτική, επικεντρωμένη στον σύγχρονο πολιτισμό, τότε σίγουρα θα έρθουν ακόμα καλύτερες μέρες.

    PROMETHEUS 2024 unbound bodies BY YIORGOS BAKALIS 11Φωτογραφία: Γιώργος Μπακάλης

    Τι συμβουλεύετε ένα νέο παιδί που θέλει να χορέψει; Για ποιες συνθήκες θα πρέπει να προετοιμαστεί;

    Να μπει σε επαγγελματική σχολή όσο πιο αργά γίνεται, στο μέτρο του εφικτού, και να ταξιδέψει εκτός Ελλάδας. Για το τελευταίο, το ίδιο ακριβώς θα συμβούλευα και σε κάποιον που μένει στην Γαλλία την Αυστρία ή την Ολλανδία για παράδειγμα. Εννοώ πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής του σταδιοδρομίας να μπορέσει κανείς να έχει διαφορετικές προσλαμβάνουσες. Το να αλλάξεις χώρα για κάποια χρόνια έχει πολύπλευρες καλλιτεχνικές και προσωπικές επιδράσεις και είναι ένα εφόδιο ανεκτίμητο. Παράλληλα, θεωρώ πως όσο πιο προχωρημένη είναι η ηλικία στην οποία θα ενταχθεί κάποιος σε ένα ακαδημαϊκό πλαίσιο τόσο πιο σίγουρος θα είναι για το προς τα “που θέλει να πάει” και τι θέλει να κάνει χορευτικά ή χορογραφικά. Ο ακαδημαϊσμός έχει πολλά καλά αλλά και πολλά προβληματικά στοιχεία με κυριότερο εξ αυτών, τον συχνά, κατακερματισμό της δημιουργικότητας, και της καινοτόμας σκέψης. Αλλιώς αντιλαμβάνεσαι αυτά τα πράγματα στα 18 και αλλιώς στα 23 για παράδειγμα. Από εκεί και έπειτα, δεν ξέρω για ποιές συνθήκες θα πρέπει να προετοιμαστεί κάποιος, αυτό που ξέω όμως είναι οτι όσο πιο πολύ πιστεύεις και αγαπάς αυτό που κάνεις, τόσο καλύτερα διαμορφώνεις εσύ ο ίδιος τις συνθήκες στις οποίες καλείσαι να υπάρξεις.

    PROMETHEUS 2024 unbound bodies BY YIORGOS BAKALIS 14Φωτογραφία: Γιώργος Μπακάλης

    ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

    Ιδέα, Χορογραφία, Σκηνικός Σχεδιασμός: Σπύρος Κουβαράς
    Πρωτότυπη Μουσική: Θανάσης Κουμεντέρης
    Καλλιτεχνική Συνεργάτις: Κορίνα Κοτσίρη
    Χορευτές: Χριστίνα Καραγιάννη, Λουκιανή Παπαδάκη, Elton Petri, Σπύρος
    Κουβαράς
    Δραματουργία: Στέλλα Δημητρακοπούλου
    Εικαστική Επιμέλεια: Αλεξάνδρα Νασιούλα
    Κοστούμια: Kenneth Haarstrich
    Ηχητικός Σχεδιασμός & Επεξεργασία: Studio 19st
    Σχεδιασμός Φωτισμών: Θωμάς Οικονομάκος
    Βοηθός Χορογράφου: Αλέξανδρος Ζαρμακούπης
    Οπτικό Υλικό: Γιώργος Μπακάλης
    Παραγωγή: Synthesis 748 Dance Co

    ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

    Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού.
    Καταβάλλεται μόνο το αντίτιμο εισόδου του αρχαιολογικού χώρου.
    Η προκράτηση θέσης είναι υποχρεωτική.
    Πληροφορίες & προκρατήσεις: www.allofgreeceoneculture gr

    SYNTHESIS 748 DANCE CO.

    H Synthesis 748 Dance Co. ιδρύθηκε το 2010 στο Παρίσι από τον χορογράφο, χορευτή Σπύρο Κουβαρά, έχοντας την υποστήριξη του Γαλλικού Εθνικού 
Κέντρου Χορού. Έκτοτε, έχει αναπτύξει διεθνή πορεία και έργα της και site specific projects έχουν παρουσιαστεί σε θέατρα, γκαλερί, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και φεστιβάλ σύγχρονου χορού σε ευρωπαϊκές χώρες και πρόσφατα στο CICA Museum στη Νότια Κορέα. Από το 2017, βάση και έδρα του Σπύρου Κουβαρά αποτελεί η Αθήνα και η Synthesis 748 Dance Co. επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού. Τα έργα της ομάδας αγκαλιάζουν ουτοπικούς κόσμους που ατενίζουν το μέλλον, χρησιμοποιώντας παράλληλα τον μύθο ως σύγχρονο εργαλείο δημιουργίας. Εστιάζοντας γύρω από την σχέση σώματος, ήχου και εικόνας, το κινητικό λεξιλόγιο επικεντρώνεται στην ανάπτυξη μιας χορευτικής γλώσσας η οποία αποκλίνει από τις αναγνωρίσιμες φόρμες του σύγχρονου χορού με τις σκηνικές εγκαταστάσεις των έργων, που συχνά αποτελούν και το σημείο αφετηρίας της όλης σύνθεσης, να χαρακτηρίζονται από την δημιουργία άχρονων και άτοπων χώρων.

    PROMETHEUS 2024 unbound bodies BY YIORGOS BAKALIS 16Φωτογραφία: Γιώργος Μπακάλης

  • Δήμος Αρχ. Ολυμπίας: Συγκίνησαν οι Έλληνες και οι Ιάπωνες με τους παραδοσιακούς χορούς και τις μουσικές τους!
    Δήμος Αρχ. Ολυμπίας: Συγκίνησαν οι Έλληνες και οι Ιάπωνες με τους παραδοσιακούς χορούς και τις μουσικές τους!

    Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η βραδιά παραδοσιακών χορών και μουσικών από το Γυμνάσιο Αρχαίας Ολυμπίας και την αντιπροσωπεία της Ιναζαβα (Ιαπωνία) αντίστοιχα.

    Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας ολοκλήρωσε χθες βράδυ τις επετειακές εκδηλώσεις του για τη Τελετής Αφής της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», υποδεχόμενος στον αύλειο χώρο του Παλιού Δημαρχείου παιδιά από την Ελλάδα και την Ιαπωνία, τα οποία μας μύησαν στην παράδοση των δύο χωρών.

    Το απόγευμα της Τρίτης, στις 19:00, το Γυμνάσιο Αρχαίας Ολυμπίας εκτέλεσε παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας μας, ενώ η αντιπροσωπεία της Ιναζαβα ταξίδεψαν τους θεατές σε μια μαγική διαδρομή στην ιαπωνική παραδοσιακή μουσική taiko, με τύμπανα.

    Σημειώνεται ότι η αντιπροσωπεία της Ιαπωνίας, θέλοντας να ευχαριστήσει τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, παρέθεσε δείπνο στον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους συντελεστές της διοργάνωσης και αντάλλαξαν μεταξύ τους δώρα, ευχές και μοναδικές εμπειρίες!

    dimos ol iapones 2

    dimos ol iapones 3

    dimos ol iapones 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • Τα 3′ που δυναμώνουν το μυαλό, τη μνήμη και τη συγκέντρωση
    Τα 3′ που δυναμώνουν το μυαλό, τη μνήμη και τη συγκέντρωση

    Είτε ποπ, ροκ ή μέταλ, όλοι μας απολαμβάνουμε να ακούμε τα αγαπημένα μας τραγούδια επειδή μας φτιάχνουν τη διάθεση. Αντίστοιχα, όμως, αναδεικνύονται ως μια από τις καλύτερες μεθόδους για την ενίσχυση της υγείας του εγκεφάλου, αρκεί το σώμα να ακολουθήσει το ρυθμό!

    Σας έχει συμβεί να ακούσετε ένα συγκεκριμένο τραγούδι και αμέσως να θέλετε να κουνηθείτε στον ρυθμό του; Τέτοια τραγούδια θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε σε λίστες από διαφορετικές εποχές και κατηγορίες, χωρίς όμως να έχει απαραίτητα μεγάλη σημασία, καθώς οποιοδήποτε από αυτά θα μπορούσε να ευνοήσει τη λειτουργία του εγκεφάλου, με μια προϋπόθεση: να σας συναρπάζει ο ρυθμός του.

    Νευροεπιστήμονες στην Ιαπωνία διερευνούν τον αντίκτυπο αυτής της κίνησης στο ρυθμό της μουσικής -ως αεροβική άσκηση- στη δραστηριότητα του προμετωπιαίου φλοιού και στην εκτελεστική λειτουργία. Όπως συμπέραναν στην πρώτη τους μελέτη, όσοι ακολούθησαν αυτή την άσκηση ρυθμού groove (GREX), όπως την ονόμασαν, πυροδότησαν τη δραστηριότητα του προμετωπιαίου φλοιού με τρόπο που ενισχύει τη νόηση μόνο εάν το άτομο μπαίνει στο ρυθμό, γίνεται με λίγα λόγια ένας «groove enjoyer».

    Σε μια επόμενη μελέτη τους, διαπίστωσαν ότι χορεύοντας στον έντονο ρυθμό αυτόν για τρία λεπτά, ήταν αρκετό διάστημα για να ενεργοποιηθούν τα οφέλη στον εγκέφαλο. Πιο συγκεκριμένα, σε αυτό το ερευνητικό στάδιο έλαβαν μέρος 48 υγιείς συμμετέχοντες ηλικίας 18-26 ετών. Αυτό το μικρό χρονικό διάστημα ελαφριάς σωματικής δραστηριότητας ήταν αρκετό για να τονώσει τη δραστηριότητα του ραχιαίου προμετωπιαίου φλοιού, να βελτιώσει την εκτελεστική λειτουργία, την προσοχή, τη συγκέντρωση και την κρίση, σε σύγκριση με την τυπική άσκηση πολύ ελαφριάς έντασης.

    Ωστόσο, δεν παρατηρήθηκε σε όλους τους συμμετέχοντες το ίδιο αποτέλεσμα. Όπως εξηγούν οι ερευνητές σχετικά με τα πλεονεκτήματα της μουσικής άσκησης, το αίσθημα του ενθουσιασμού σε συνδυασμό με την ακουστική αίσθηση, την κίνηση και τον ρυθμό, συνδέονται άμεσα με την πιθανή εγκεφαλική ενίσχυση. Έτσι εξηγείται το γεγονός πως όσοι συμμετέχοντες στη μελέτη δεν αισθάνονταν τον ενθουσιασμό ενώ έκαναν καρδιοαναπνευστική άσκηση με το ρυθμικό τραγούδι, δεν ήταν δηλαδή «groove enjoyers», δε σημείωσαν υψηλότερη βαθμολογία σε τεστ εκτελεστικής λειτουργίας και δεν εμφάνισαν αυξημένη εγκεφαλική δραστηριότητα στον προμετωπιαίο φλοιό.

    Μήπως είστε groove enjoyers;

    Σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς λατρεύουμε να ακούμε μουσική. Δε μοιραζόμαστε, όμως, όλοι τον ίδιο ενθουσιασμό για τη μουσική με έντονο ρυθμό. Εάν όμως ο ρυθμός της μουσικής σας ξεσηκώνει και ενστικτωδώς δεν κρατιέστε από το να κουνήσετε το σώμα ή τα χέρια σας, τότε είστε κι εσείς ένας groove enjoyer. Εκτός από τα οφέλη στην εγκεφαλική και εκτελεστική λειτουργία, αυτά τα άτομα κερδίζουν επίσης την καλλιέργεια θετικών συναισθημάτων και κινήτρων.

    Πηγή: Ygeiamou.gr - Φωτογραφία από Kampus Production: https://www.pexels.com/el-gr/photo/8957621/
  • Επιτυχίες για τις Σχολές Χορού Shall we dance στο Attica Open
    Επιτυχίες για τις Σχολές Χορού Shall we dance στο Attica Open

    Η αγωνιστική σεζόν ξεκίνησε για τις Σχολές Χορού Shall we dance της Δήμητρας Μπέρτσου με έναν όμορφο αγώνα, το Attica Open, που διεξήχθη στις 19 Νοεμβρίου στο Glamour Palace!

    Οι αθλητές της σχολής κατέκτησαν σημαντικές διακρίσεις έπειτα από σκληρή δουλειά, θέληση και πειθαρχία !

    Η προπονήτρια και υπεύθυνη της σχολής κα Δήμητρα Μπέρτσου δήλωσε:

    «Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της σχολής μας και ένα τεράστιο ευχαριστώ στους γονείς τους για την στήριξή τους, καθώς και στον προπονητή της σχολής μας Zhivo Yankov».

    1η θέση OpenadultRumba

    Διαμαντόπουλος Χάρης - Μπινιώρη Διονυσία

    1η θέση Σύγχρονο junior

    Μπεντεβή Ιωάννα

    1η θέση Duo Rumba-Cha Cha Cha juniors

    Γιαννοπούλου Βάλια Βλασσοπούλου Φιλάνθη

    2η θέση open Rumba-Cha Cha-Samba juveniles

    Τόλια Θένια

    3η θέση open Samba Youth

    Μπακατσέλου Θεοδώρα

    4η θέση open Samba Junior

    Βλασσοπούλου Φιλάνθη

    5η θέση Σύγχρονο Juvenile

    Τόλια Θένια

    Mpertsou xoroi 2
    Mpertsou xoroi 3
    Mpertsou xoroi 4
    Mpertsou xoroi 5
    Mpertsou xoroi 6
    Mpertsou xoroi 7
    Mpertsou xoroi 8
    Mpertsou xoroi 9
    Mpertsou xoroi 10
    (Δελτίο Τύπου)
  • O Διεθνής Διαγωνισμός χορού Kalamata Dance Cup σε ένα διήμερο χορευτικό υπερθέαμα στην Καλαμάτα 4-5/11
    O Διεθνής Διαγωνισμός χορού Kalamata Dance Cup σε ένα διήμερο χορευτικό υπερθέαμα στην Καλαμάτα 4-5/11

    Η πόλη του χορού η Καλαμάτα μας σας καλωσορίζει στο Διεθνή Διαγωνισμό χορού Kalamata Dance Cup σε ένα διήμερο χορευτικό υπερθέαμα από 4 έως 5 Νοεμβρίου στο δημοτικό χώρο ‘Tέντα’ που δεν πρέπει να χάσει κανείς. H διοργάνωση γιορτάζει την πενταετή λειτουργία της με ένα μοναδικό ρεκόρ 1200 αθλητών από 14 χώρες με 2000 συμμετοχές σε 200 διαφορετικές κατηγορίες.

    Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Kalamata Dance Cup χωρίζεται σε 3 μέρη, σε παραστάσεις χορού και σε διαγωνισμούς χορού. Ταυτόχρονα πλαισιώνεται από αρκετές παράλληλες πολυθεματικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους, συμμετέχοντες, συνοδούς, δημότες, θεατές και επισκέπτες (Ομαδικά σεμινάρια χορού, Παιδικό πρόγραμμα αφιερωμένο στους μικρούς χορευτές, Τραπέζια γευσιγνωσίας με χαρακτηριστικά μεσσηνιακά προϊόντα, Ξεναγήσεις – μίνι αποδράσεις στην πόλη, έκθεση φωτογραφίας, Συνεντεύξεις,κ.α)

    Η χορευτική πανδαισία θα μας ταξιδέψει από το πρωί του Σαββάτου 4/11/23, με λάτιν, ανατολίτικους και μπαλέτο, μέχρι το άνοιγμα της Τελετής Gala στις 7:30 το απόγευμα με την επίσημη έναρξη του διαγωνισμού, την παρουσίαση χοροθεαμάτων, την παρέλαση των αθλητών, διεθνών Κριτών και εμπλεκομένων παραγόντων συνοδεία της φιλαρμονικής ορχήστρας Καλαμάτας ανάμεσα σε πλήθος προσκεκλημένων και θεατών. Ιδιαίτερα συγκινησιακή ατμόσφαιρα θα δημιουργήσουν οι παρουσιάσεις των ΑμεΑ Νομού Μεσσηνίας, του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία ‘Ιππόκαμπου’ κ.α και διάφορες άλλες εκπλήξεις!

    kalamata dance 3

    Το χορευτικό ταξίδι θα συνεχιστεί την Κυριακή 5/11/23 με τις χορευτικές κατηγορίες Para Dance των ΑμεΑ στο διαγωνιστικό κομμάτι (9-11πμ) και τους κριτές μας να δίνουν ένα ξεχωριστό show στη 1:30μμ και τους αθλητές σύγχρονου χορού, folkrore και street style να γεμίζουν τον αγωνιστικό χώρο μετά τις 3:00μμ και μέχρι το ονειρεμένο κλείσιμο του διαγωνισμού με τα τραγούδια τον χορό και τις φωνές όλων.

    Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν παράλληλα και σεμινάρια για όλους στο χώρος της βιβλιοθήκης (5ος όροφος) στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας) το Σάββατο 4/11/2023 από τις 12:00 – 18:30 σε Hip Hop, Commercial Oriental Fitness και 1 δωρεάν σεμινάριο για ΑμεΑ.

    Εισιτήρια μονοήμερα / διήμερα διατίθενται στην είσοδο. Για περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα του φεστιβάλ καθώς και τα σεμινάρια χορού του Σαββάτου στην επίσημη ιστοσελίδα του φορέα: www.kalamatadancecup.com

    Το Διεθνές φεστιβάλ Kalamata Dance Cup υποστηρίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, τον Δήμο Καλαμάτας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

    kalamata dance 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Οι σχολές χορού «Shall we dance» σας προσκαλούν στην ετήσια καλοκαιρινή τους παράσταση με άρωμα Ανατολής…
    Οι σχολές χορού «Shall we dance» σας προσκαλούν στην ετήσια καλοκαιρινή τους παράσταση με άρωμα Ανατολής…

    Ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό υπερθέαμα έχουν ετοιμάσει για εσάς οι μαθητές των σχολών χορού «Shall we dance», της Δήμητρας Μπέρτσου.

    Φαντασμαγορικά σκηνικά, εκκεντρικά κοστούμια, δυναμικές χορογραφίες βασισμένα στο γνωστό αραβικό παραμύθι το «Λυχνάρι του Αλαντίν», της συλλογής «Χίλιες & μια νύχτες».

    Μαζί τους και φέτος ο κορυφαίος χορευτής Zhivo Yankov!!

    Η παρουσία σας και το ζεστό χειροκρότημα σας την Δευτέρα 3 Ιουλίου και ώρα 21:15

    στο ανοιχτό θέατρο Κρεστένων είναι απαραίτητα!!

    Είσοδος ελεύθερη

    aladdin mpertsou prosklisi

    Aladdin mpertsou afisa

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο