Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022 22:47

Μουντιάλ 2022, Αργεντινή: Πρώτη ήττα σε πρεμιέρα της μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Η Αργεντινή ηττήθηκε για πρώτη φορά σε πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο έπειτα από το 1990, όταν το Καμερούν είχε επικρατήσει 1-0 στο Σαν Σίρο. Η αλμπισελέστε είχε φτάσει τότε στον τελικό.

Η Αργεντινή ηττήθηκε 2-1 από τη Σαουδική Αραβία στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με τον τρίτο όμιλο να γίνεται... άνω κάτω. Αυτή μάλιστα είναι η πρώτη φορά μετά το 1990 που η αλμπισελέστε χάνει στο εναρκτήριό της παιχνίδι σε Μουντιάλ.

Τότε, η Αργεντινή είχε ηττηθεί 1-0 από το Καμερούν στο Σαν Σίρο, με τον Ομάμ-Μπιγίκ να σκοράρει το νικητήριο γκολ στο 67ο λεπτό. Στο Μουντιάλ της Ιταλίας η αλμπισελέστε είχε φτάσει στον τελικό, ενώ είχε προκριθεί ως τρίτη στον όμιλο της.

Στη φάση των 16 προκρίθηκε επί της Βραζιλίας με 1-0, στα προημιτελικά πέρασε την Γιουγκοσλαβία, ενώ απέκλεισε και στον ημιτελικό την οικοδέσποινα Ιταλία. Στον τελικό είχε χάσει 1-0 από τη Δυτική Γερμανία.

Το επόμενο παιχνίδι της Αργεντινής είναι απέναντι στο Μεξικό (26/11, 21:00), ενώ στόχος της αλμπισελέστε είναι το 2/2. Σε περίπτωση που συγκεντρώσει τέσσερις βαθμούς (μία νίκη, μία ισοπαλία) τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα.

Το 2018 η αλμπισελέστε είχε προκριθεί με τέσσερις πόντους ως δεύτερη. Η αργεντινική Ole θυμήθηκε ομάδες που είχαν προκριθεί στους 16 στο παρελθόν με τέσσερις βαθμούς, όπως η Ελλάδα το 2014 ή το Μεξικό, η Νότια Κορέα, η Γκάνα και η Σλοβακία το 2010.

Πηγή: Sport24.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ Noushad Thekkayil

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022 19:57

Σχετικά Άρθρα

  • Σαουδική Αραβία: Χτίζει το μεγαλύτερο κτήριο στον πλανήτη σε μία νέα πόλη 400.000 κατοίκων
    Σαουδική Αραβία: Χτίζει το μεγαλύτερο κτήριο στον πλανήτη σε μία νέα πόλη 400.000 κατοίκων

    Το κτήριο σε σχήμα κύβου θα αξιοποιεί κάθε νέα τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας για τους επισκέπτες του - Πολλές καταγγελίες από τους εργάτες για τα mega projects της χώρας

    Να αναθεωρήσει όσα γνωρίζουμε για τη σύγχρονη αρχιτεκτονική ευελπιστεί η Σαουδική Αραβία η οποία με ένα ουρανοξύστη σε σχήμα κύβου και ύψους 400 μέτρων ευελπιστεί να αποκτήσει το μεγαλύτερο κτήριο στον πλανήτη.
    Ο λόγος για το Mykaab στο Ριάντ το οποίο θα έχει τόσο μεγάλη χωρητικότητα που θα μπορεί να… χωρέσει 20 φορές το Empire State Building της Νέας Υόρκης. Η δομή του Mukaab θα είναι η μεγαλύτερη κατασκευή του είδους της στον κόσμο, και θα αποτελεί το επίκεντρο της νέας κοινότητας New Murabba, ενός σχεδίου ανάπτυξης που θα μεταμορφώσει το Ριάντ σε παγκόσμιο προορισμό.
    Όπως αναφέρει το Bloomberg, η εταιρεία New Murabba Development Co. έχει ήδη ξεκινήσει την εκσκαφή άνω των 10 εκατ. κυβικών μέτρων γης για να προετοιμάσει τον χώρο, ενώ στα επόμενα χρόνια θα ανατεθούν συμβάσεις αξίας δισεκατομμυρίων ριάλ, οι οποίες θα εξοπλίσουν τον Mukaab και την ευρύτερη περιοχή με κέντρα ψυχαγωγίας, εκπαιδευτικά ιδρύματα, εγκαταστάσεις υγείας και ένα στάδιο 45.000 θέσεων.

    Σύμφωνα με τον Michael Dyke, διευθύνοντα σύμβουλο της New Murabba Development Co. ο στόχος είναι το Mukaab να αποτελέσει το νέο κεντρικό σύμβολο του Ριάντ, όπως και άλλες μεγάλες πρωτεύουσες έχουν τα δικά τους τοπόσημα.

    Δείτε βίντεο:
    Ο Mukaab, εκτός από το μέγεθός του, θα εντυπωσιάζει και με τον μοναδικό σχεδιασμό του, εμπνευσμένο από το παραδοσιακό αρχιτεκτονικό στυλ Najdi της Σαουδικής Αραβίας, που περιλαμβάνει γεωμετρικά σχέδια και διασταυρούμενα τρίγωνα στην εξωτερική του επιφάνεια.
    Στο εσωτερικό του, ο ουρανοξύστης θα προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες, με τη δυνατότητα προβολής ολογραφικών εικόνων σε έναν ενσωματωμένο θόλο που θα μεταφέρει τους παρευρισκόμενους σε εικονικές τοποθεσίες από όλο τον κόσμο. Με άλλα λόγια, κάποιος θα μπορεί να ξυπνά με την αίσθηση ότι βρίσκεται στο Σερεγκέτι και να τελειώνει τη μέρα του με την ατμόσφαιρα της Νέας Υόρκης, χάρη στην προηγμένη τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας και αρωματισμού που θα ενσωματώνει το κτίριο.

    Ολόκληρο το έργο New Murabba, του οποίου το Mukaab αποτελεί κεντρικό στοιχείο, περιλαμβάνει συνολικά 18 κοινότητες που μπορούν να φιλοξενήσουν πάνω από 400.000 κατοίκους. Η πρώτη φάση της κατασκευής του New Murabba θα ολοκληρωθεί το 2030, με στόχο να είναι έτοιμη για την Expo 2030, όπου θα φιλοξενηθούν πάνω από 190 χώρες. Ο χρόνος είναι κρίσιμος, σύμφωνα με τον Dyke, ώστε να διασφαλιστεί ότι το νέο κέντρο της πόλης θα είναι πλήρως λειτουργικό κατά την έναρξη της Expo.

    Δείτε βίντεο, απεικόνιση της New Muraba:
    Εκτός από το Mukaab, η Σαουδική Αραβία έχει προαναγγείλει και άλλα εντυπωσιακά έργα, όπως το The Line, μια φουτουριστική πόλη που θα βρίσκεται στην Ερυθρά Θάλασσα και θα περιλαμβάνει δίδυμους ουρανοξύστες με καθρέφτες. Η χώρα προσπαθεί να απογαλακτιστεί από την εξάρτησή της από το πετρέλαιο και να επενδύσει στην ανάπτυξη υποδομών που θα την καταστήσουν κόμβο για ψυχαγωγία, τουρισμό και παραγωγή.
    Με τη Σαουδική Αραβία να προσελκύει επενδύσεις άνω των 164 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ακίνητα τα τελευταία οκτώ χρόνια, η ζήτηση για εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό έχει αυξηθεί σημαντικά, με το Ριάντ να παραμένει η καρδιά της ανάπτυξης αυτής, συγκεντρώνοντας πάνω από 35 δισεκατομμύρια σε συμβάσεις.
    Παρότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με προκλήσεις που αφορούν την αλυσίδα εφοδιασμού και το υψηλό κόστος των έργων, ο Dyke δηλώνει αισιόδοξος ότι το Mukaab θα ξεχωρίσει στον ορίζοντα της πόλης και θα παραμείνει ένα σημείο αναφοράς για τις επόμενες γενιές.

    Αντιδράσεις για τις συνθήκες εργασίας στα projects της Σαουδικής Αραβίας

    Την ίδια ώρα, πολλές καταγγελίες για τις συνθήκες εργασίας στην κατασκευή της φιλόδοξης φουτουριστικής πόλης Neom στη Σαουδική Αραβία φέρνει στο φως το νέο ντοκιμαντέρ του ITV, «Kingdom Uncovered: Inside Saudi Arabia».

    Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, που προγραμματίζεται να προβληθεί αυτή την Κυριακή στις 10:15 μ.μ., οι εργάτες που απασχολούνται στο έργο «The Line», την πόλη μήκους 170 χιλιομέτρων που κατασκευάζεται στα βορειοδυτικά της χώρας, αναγκάζονται να εργάζονται πολύωρες βάρδιες, υπερβαίνοντας τα νόμιμα όρια.
    Ένας από τους εργάτες, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, ανέφερε ότι εργάζεται τακτικά σε βάρδιες διάρκειας 16 ωρών, για 14 συνεχόμενες ημέρες, χωρίς καμία ξεκούραση. Βάσει της σαουδαραβικής νομοθεσίας, οι εργάτες δεν θα πρέπει να εργάζονται περισσότερο από 60 ώρες εβδομαδιαίως, συμπεριλαμβανομένων των υπερωριών, αλλά οι μαρτυρίες στο ντοκιμαντέρ δείχνουν πως αυτό δεν τηρείται.

    Επιπλέον, οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι χρειάζεται να ταξιδεύουν τρεις ώρες απλήρωτες με το λεωφορείο για να φτάσουν στον απομακρυσμένο χώρο εργασίας τους και να επιστρέψουν, με αποτέλεσμα να τους απομένουν μόλις τέσσερις ώρες ύπνου ημερησίως. «Μας αναγκάζουν να δουλεύουμε εξαιρετικά σκληρά, δεν υπάρχει χρόνος για ξεκούραση. Κουραζόμαστε και υποφέρουμε από άγχος μέρα και νύχτα», δηλώνει ένας εργάτης στην κάμερα.

    Η εξάρτηση της Σαουδικής Αραβίας από τους μετανάστες εργάτες είναι μεγάλη, καθώς αυτοί αποτελούν τα τρία τέταρτα του εργατικού δυναμικού της χώρας και παίζουν καθοριστικό ρόλο στα έργα του Vision 2030, του στρατηγικού σχεδίου του Σαουδάραβα πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν για την οικονομική αναμόρφωση της χώρας. Το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει επίσης ότι, σύμφωνα με στοιχεία που προέρχονται από την Ινδία, το Μπαγκλαντές και το Νεπάλ, 21.000 ξένοι εργάτες από αυτές τις χώρες έχουν πεθάνει από το 2016, όταν ξεκίνησε το Vision 2030.

    Η σαουδαραβική κυβέρνηση δεν απάντησε στα αιτήματα των δημιουργών του ντοκιμαντέρ για σχόλια.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Αργεντινή: Απίστευτος Μέσι με χατ τρικ στο 6-0 επί της Βολιβίας (video)
    Αργεντινή: Απίστευτος Μέσι με χατ τρικ στο 6-0 επί της Βολιβίας (video)

    Με μια μυθική παράσταση του Λιονέλ Μέσι που είχε χατ τρικ και δύο ασίστ, η Αργεντινή διέλυσε τη Βολιβία

    Σόου Λιονέλ Μέσι και άνετη επικράτηση για την Αργεντινή απέναντι στη Βολιβία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2026.
    Ο «pulga» ήταν σε τρομερά κέφια και οδήγησε την Αλμπισελέστε σε μια ακόμη νίκη, με την ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι να κάνει ό,τι θέλει απέναντι στη Βολιβία και να επικρατεί με 6-0, έχοντας τον αρχηγό της σε μεγάλη βραδιά.
    Ο Μέσι ήταν «on fire» και έκανε μια αδιανόητη εμφάνιση, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με χατ τρικ και δύο ασίστ. Ο αρχηγός της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας άνοιξε το σκορ στο 19ο λεπτό με ένα εύκολο πλασέ για το 1-0. Στη συνέχεια «σέρβιρε» σε κενή εστία στον Λαουτάρο Μαρτίνες ο οποίος έγραψε το 2-0 στο 43ο λεπτό, πριν διαμορφώσει το 3-0 στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Χουλιάν Άλβαρες και πάλι έπειτα από ασίστ του Μέσι.
    Η Αργεντινή δεν έριξε τον ρυθμό ούτε στο δεύτερο μέρος και στο 69ο λεπτό ο Τιάγκο Αλμάδα πέτυχε το τέταρτο γκολ της ομάδας του Σκαλόνι. Εκεί που η Αλμπισελέστε έδειχνε να βγάζει... επιτέλους το πόδι από το γκάζι, εμφανίστηκε ο Λιονέλ Μέσι και πάλι. Ο «pulga» εκτέλεσε δύο φορές μέσα σε τρία λεπτά τον τερματοφύλακα της Βολιβίας με δύο τρομερά τελειώματα (84', 86') και διαμόρφωσε το τελικό 6-0 υπέρ της Αργεντινής η οποία παρέμεινε στην πρώτη θέση στον όμιλο της Νότιας Αμερικής των προκριματικών του Μουντιάλ 2026.

    Βαθμολογία προκριματικών Νότιας Αμερικής:

    1.Αργεντινή 22 β.
    2.Κολομβία 19 β.
    3.Ουρουγουάη 16 β.
    4.Βραζιλία 16 β.
    5.Εκουαδόρ 13 β.
    6.Παραγουάη 13 β.
    7.Βολιβία 11 β.
    8.Βενεζουέλα 11 β.
    9. Περού 6 β.
    10. Χιλή 5 β.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΠΑ/ Friedemann Vogel
  • Αργεντινή: Χιλιάδες παπαγάλοι στον ουρανό της πόλης Χιλάριο Ασκασούμπι – Αναζητούν καταφύγιο
    Αργεντινή: Χιλιάδες παπαγάλοι στον ουρανό της πόλης Χιλάριο Ασκασούμπι – Αναζητούν καταφύγιο

    Σοβαρό πρόβλημα με τους παπαγάλους αντιμετωπίζει η πόλη της Αργεντινής, Χιλάριο Ασκασούμπιμ, που βρίσκεται κοντά στις ακτές του Ατλαντικού.

    «Εισβολή» από αέρος έχουν κάνει χιλιάδες παπαγαλάκια σε πράσινα, κίτρινα, κόκκινα χρώματα. Η μαζική μετακίνηση των παπαγάλων οφείλεται στην αποψίλωση των γύρω λόφων, όπως σημειώνουν οι βιολόγοι. Τα πουλιά προκαλούν διακοπές στην ηλεκτροδότηση της Χιλάριο Ασκασούμπιμ, αφού τσιμπούν τα ηλεκτρικά καλώδια της πόλης, ενώ, οι διαπεραστικές κραυγές τους αλλά και οι κουτσουλιές τους, φέρνουν τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης σε απόγνωση. Η βιολόγος Νταϊάνα Λέρα εξήγησε πως, τα τελευταία χρόνια, έχει σταδιακά χαθεί μεγάλο μέρος των δασικών εκτάσεων της Αργεντινής. «Οι πλαγιές εξαφανίζονται και αυτό τα οδηγεί να έλθουν κοντύτερα στις πόλεις για να βρουν φαγητό, καταφύγιο και νερό», τόνισε.

    Η «έφοδος» των πτηνών δεν είναι νέο φαινόμενο στη Χιλάριο Ασκασούμπιμ, καθώς, εδώ και λίγα χρόνια, οι παπαγάλοι φτάνουν στην πόλη αναζητώντας καταφύγιο για το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Σύμφωνα με ντόπιους, ενίοτε, για κάθε έναν από τους 5.000 κατοίκους της πόλης, αντιστοιχούν έως και 10 παπαγάλοι. Το καλοκαίρι, τα πουλιά μεταναστεύουν προς τον Νότο, στους λόφους της Παταγονίας, για την εποχή της αναπαραγωγής τους.

    Πάντως, εικόνες των παπαγάλων στον ουρανό της αργεντίνικης πόλης, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Εκεί, καταγράφονται εκατοντάδες πτηνά να κουρνιάζουν κατά μήκος των ηλεκτρικών καλωδίων και σε πυλώνες. Επιπλέον, διακρίνεται η σκιά άπειρων πτηνών το σούρουπο ενώ μαζεύονται σε κτίρια και σε μια εκκλησία – παραπέμποντας ευθέως στο εμβληματικό θρίλερ του 1963 με την υπογραφή του Άλφρεντ Χίτσκοκ, «Τα Πουλιά».

    «Δημιουργούν καθημερινά κόστη και προβλήματα»

    Ο Ραμόν Αλβάρεζ, ντόπιος δημοσιογράφος, σημείωσε ότι, οι παπαγάλοι, «Δαγκώνουν και καταστρέφουν τα καλώδια, το νερό τότε μπορεί να μπαίνει στο εσωτερικό όταν βρέχει και η μεταφορά διακόπτεται. Αυτοί οι παπαγάλοι δημιουργούν καθημερινά κόστη και προβλήματα σε εμάς».

    Η Λέρα υπογράμμισε πως, «πρέπει να ξεκινήσουμε την αποκατάσταση του φυσικού μας περιβάλλοντος», ωστόσο οι κάτοικοι της Χιλάριο Ασκασούμπιμ εξακολουθούν να επιχειρούν να τρομάξουν τα πουλιά για να φύγουν, με δυνατούς θορύβους ή τη χρήση λέιζερ. Τίποτα, ωστόσο, δεν έχει αποτέλεσμα. «Μέχρι να συμβεί αυτό (σ.σ. η αποκατάσταση του περιβάλλοντος), όμως, θα πρέπει να σκεφτούμε στρατηγικές που θα μας επιτρέψουν να ζούμε μαζί όσο το δυνατόν πιο αρμονικά μέσα στις πόλεις μας», καταλήγει η βιολόγος.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Αργεντινή: Κάτω από τα όρια της φτώχειας ένας στους δύο πολίτες
    Αργεντινή: Κάτω από τα όρια της φτώχειας ένας στους δύο πολίτες

    Όταν ο Μιλέι ανέλαβε την προεδρία το 2023 υποσχέθηκε θεραπεία-σοκ, υποτιμώντας το πέσο κατά 50% και μειώνοντας τον αριθμό των υπουργείων στο μισό

    Περίπου το 53% από τα 46 εκατομμύρια κατοίκους της Αργεντινής ζουν πλέον σε συνθήκες φτώχειας, σύμφωνα με νέα στοιχεία.
    Ειδικότερα, το ποσοστό των κατοίκων σε συνθήκες φτώχειας για τους πρώτους έξι μήνες του έτους ήταν 52,9%, από 41,7% το δεύτερο εξάμηνο του 2023, ανέφερε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.
    Το 2017 μόνο το ένα τέταρτο του πληθυσμού ήταν σε συνθήκες φτώχειας.
    Ο ετήσιος πληθωρισμός της Αργεντινής τον Αύγουστο παρέμεινε ένας από τους υψηλότερους στον κόσμο, με ποσοστό άνω του 230%.

    Τα δεδομένα, όπως σημειώνει το BBC, είναι πλήγμα για τις προσπάθειες του προέδρου Χαβιέρ Μιλέι να αποκαταστήσει την οικονομία της χώρας που διέρχεται πολυετή κρίση.

    Από την ανάληψη των καθηκόντων του τον Δεκέμβριο, ο Μιλέι έχει περικόψει τις επιδοτήσεις για τις μεταφορές, τα καύσιμα και την ενέργεια και έχει απολύσει χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους, καθώς προσπαθεί να μειώσει τον πληθωρισμό και να μειώσει τις κρατικές δαπάνες.

    Στο πλαίσιο του εκτεταμένου πληθωρισμού, ο Μιλέι έχει περιορίσει με επιτυχία την ανεξέλεγκτη κυβερνητική κατανάλωση, η οποία κατηγορείται ευρέως για τα οικονομικά προβλήματα της χώρας. Έπειτα από χρόνια δημιουργίας τεράστιων δημοσιονομικών ελλειμμάτων, η Αργεντινή παρουσιάζει δημοσιονομικά πλεονάσματα κάθε μήνα από τον Φεβρουάριο.

    Όταν ο Μιλέι ανέλαβε την προεδρία, υποσχέθηκε θεραπεία-σοκ, υποτιμώντας το πέσο κατά 50% και μειώνοντας τον αριθμό των υπουργείων στο μισό. Στα μέτρα αντιδρούν σφοδρά τα συνδικάτα, τα οποία επανειλημμένα έχουν βγει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν.

    Στις δυσκολίες του προστίθεται ότι ο συνασπισμός του Μιλέι, La Libertad Avanza (Η Ελευθερία Προχωρά), δεν διαθέτει πλειοψηφία στο Κογκρέσο της Αργεντινής και δυσκολεύεται να συνάψει συμφωνίες με άλλα κόμματα.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μανουέλ Αντόρνι κατηγόρησε τις αριστερές περονιστικές κυβερνήσεις του παρελθόντος για τα σημερινά προβλήματα.

    «Η κυβέρνηση κληρονόμησε μια καταστροφική κατάσταση, τη χειρότερη κληρονομιά που έχει λάβει μια κυβέρνηση σε μια δημοκρατία, ίσως μια από τις χειρότερες που έχει λάβει μια κυβέρνηση στην ιστορία», επισήμανε.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Ντι Μαρία: Συγκίνηση και αποθέωση στο "Μονουμεντάλ", στο επίσημο αντίο του στην αλμπισελέστε
    Ντι Μαρία: Συγκίνηση και αποθέωση στο

    Ο αγώνας με αντίπαλο την Χιλή είχε ιδιαίτερη σημασία για το φίλαθλο κοινό της Αργεντινής, με τον Άνχελ Ντι Μαρία να δηλώνει "παρών" στο γήπεδο μαζί με την οικογένειά του και να τιμάται από την αλμπισελέστε για την πολυετή προσφορά του στην ομάδα.

    Η εθνική Αργεντινής μετέτρεψε σε περίπατο την αναμέτρησή της με την Χιλή για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026, επικρατώντας 3-0 με τα γκολ των Μακάλιστερ, Άλβαρες και Ντιμπάλα (όλα τα γκολ σημειώθηκαν στο δεύτερο μέρος) με το αγωνιστικό κομμάτι να περνάει ωστόσο σε δεύτερη μοίρα ελέω... Άνχελ Ντι Μαρία.

    Λίγο καιρό μετά την ανακοίνωσή του πως αποχωρεί από την αλμπισελέστε, ο 36χρονος εξτρέμ της Μπενφίκα βρέθηκε στο "Μονουμεντάλ" μαζί με την οικογένειά του, με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας να τον τιμάει με ξεχωριστό τρόπο για τα όσα προσέφερε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του για 16 χρόνια (2008-2024).

    "Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που εργάζονται στην AFA. Πέρασα 16 χρόνια μαζί τους. Έζησα δύσκολα πράγματα και κατέληξα ευτυχισμένος δίπλα τους. Τώρα είμαι ακόμη ένας οπαδός.

    Τώρα θα είμαι εκεί πάνω με την οικογένειά μου. Θα συνεχίσω να είμαι στο Κόπα Αμέρικα, στα Παγκόσμια Κύπελλα και να τους υποστηρίζω", τόνισε ο Ντι Μαρία μέσα σε μία έντονη συγκινησιακά ατμόσφαιρα, με τους άλλοτε συμπαίκτες του να τον σηκώνουν ψηλά και να του χαρίζουν μοναδικές στιγμές.

    Φυσικά, στο επίσημο αντίο του Ντι Μαρία δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο καλός του φίλος, Λιονέλ Μέσι, με τον σούπερ σταρ της Ίντερ Μαϊάμι να μην είναι στο γήπεδο λόγω τραυματισμού αλλά να στέλνει το μήνυμά του στον επί σειρά ετών σύντροφό του στην Αργεντινή, μέσω video που προβλήθηκε στις γιγαντοθόνες του γηπέδου.

    "Ελπίζω να απολαύσεις αυτή τη βραδιά με την οικογένεια και τους αγαπημένους σου. Έχουμε πει όλα όσα έπρεπε να πούμε. Έχουμε μοιραστεί τόσα πολλά. Ποιος θα πίστευε ότι θα τελείωνε έτσι. Θα μας λείψεις τόσο πολύ. Τα λέμε σύντομα".

    Τα highlights από τη νίκη της Αργεντινής επί της Χιλής

    Πηγή: Sport24.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ MARK CRISTINO
  • Ο Βινίσιους για τον ρατσισμό στην Ισπανία: "Εάν δεν βελτιωθεί η κατάσταση μέχρι το 2030, το Μουντιάλ πρέπει να μεταφερθεί"
    Ο Βινίσιους για τον ρατσισμό στην Ισπανία:

    Η Ισπανία θα συνδιοργανώσει το Μουντιάλ του 2030 με την Πορτογαλία και το Μαρόκο και ο Βινίσιους αναφέρθηκε στα κρούσματα ρατσισμού που έχουν σημειωθεί στη χώρα της Ιβηρικής.

    Ο Βινίσιους Τζούνιορ μίλησε για τις ρατσιστικές επιθέσεις που έχουν σημειωθεί στο Ισπανικό ποδόσφαιρο αλλά και την κοινωνία γενικότερα και τις συνέδεσε με το Μουντιάλ του 2030 το οποίο θα συνδιοργανώσει η Ισπανία με την Πορτογαλία και το Μαρόκο.

    Ειδικότερα, ο Βραζιλιάνος αστέρας υπογράμμισε πως εάν η κατάσταση δεν βελτιωθεί, τότε το Παγκόσμιο Κύπελλο θα πρέπει αλλάξει χώρα διεξαγωγής.

    Αναλυτικά όσα είπε στο CNN:

    "Εάν η κατάσταση δεν βελτιωθεί έως το 2030, το Παγκόσμιο Κύπελλο θα πρέπει να μεταφερθεί. Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης μέχρι το 2030. Ελπίζω ότι η Ισπανία μπορεί να εξελιχθεί και να κατανοήσει τη σοβαρότητα της προσβολής κάποιου εξαιτίας του χρώματος του δέρματός του. Νομίζω ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο πρέπει να μεταφερθεί, γιατί αν ένας παίκτης δεν αισθάνεται άνετα και με ασφάλεια να παίζει σε μια χώρα όπου μπορεί να υποστεί ρατσισμό, είναι λίγο περίπλοκο.

    Θέλω να κάνω ό,τι μπορώ για να αλλάξω τα πράγματα, επειδή υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στην Ισπανία - η πλειονότητα- που δεν είναι ρατσιστές. Αυτή η μικρή ομάδα καταλήγει να βλάπτει την εικόνα μιας χώρας στην οποία είναι καλό να ζει κανείς. Μου αρέσει να παίζω για τη Ρεάλ Μαδρίτης . Αγαπώ την Ισπανία. Ας ελπίσουμε ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν".

    Πηγή: Sport24.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ Julio Munoz

  • Βινίσιους: Αυτό είναι το αστρονομικό ποσό που προσφέρουν οι Σαουδάραβες στον Βραζιλιάνο
    Βινίσιους: Αυτό είναι το αστρονομικό ποσό που προσφέρουν οι Σαουδάραβες στον Βραζιλιάνο

    Οι Σαουδάραβες προσφέρουν στον Βινίσιους 350 εκατομμύρια ετησίως για να αφήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Βραζιλιάνο να το σκέφτεται όπως αναφέρει το ESPN Brasil.

    Γη και ύδωρ προσφέρουν οι Σαουδάραβες στον Βινίσιους! Σύμφωνα με πληροφορίες του ESPN Brasil, οι οποίες αναπαράγονται ήδη από ισπανικά Μέσα, το Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας ήδη έχει προσεγγίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης για τον Βραζιλιάνο αστέρα.

    Το εν λόγω Ταμείο κατέχει το 75% του κεφαλαίου των τεσσάρων κύριων συλλόγων της χώρας: της Αλ Αχλί, της Αλ Ίτιχαντ, της Αλ Χιλάλ και της Αλ Νασρ. Οι πληροφορίες από τη Λατινική Αμερική τονίζουν πως δεν έχει γίνει ακόμη κάποια επίσημη πρόταση όμως οι Σαουδάραβες θέλουν τον Βινίσιους να γίνει ο πρεσβευτής της χώρας τους στο Μουντιάλ του 2034 που αναμένεται να διοργανώσουν.

    Οι αριθμοί... ζαλίζουν

    Για να πείσουν τον Βινίσιους να αφήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης και να μετακομίσει στη χώρα του Κόλπου, οι Σαουδάραβες παρουσιζάονται πρόθυμοι να του προσφέρουν ετήσιο συμβόλαιο που αναμένεται να φτάσει έως και τα 350 εκατομμύρια ευρώ ετησίως!

    Σύμφωνα με το ESPN Brasil, ο Βινίσιους και το επιτελείο του δεν απέρριψαν την προσέγγιση της Σαουδικής Αραβίας, διατηρώντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συμφωνίας. Δεδομένης της στάσης του Βραζιλιάνου, οι εκπρόσωποι του Επενδυτικού Ταμείου βρίσκονται σε συνομιλίες με τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία δεν θέλει να χάσει τον παίκτη και απαιτεί την καταβολή της ρήτρας που υπάρχει στο συμβόλαιό του και ανέρχεται στο 1 δισεκατομμυρίου ευρώ. Το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου με τους "μερένχες" έχει διάρκεια μέχρι τον Ιούνιο του 2027.

    Πηγή: Sport24.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ Julio Munoz
  • Κώστας Φορτούνης: «Ναυαγεί» η μεταγραφή του στη Σαουδική Αραβία
    Κώστας Φορτούνης: «Ναυαγεί» η μεταγραφή του στη Σαουδική Αραβία

    H συμφωνία δεν προχωράει καθώς ο σύλλογος δεν πήρε την απαραίτητη έγκριση για έξτρα μπάτζετ

    Η μετακίνηση του Έλληνα επιτελικού μέσου, Κώστα Φορτούνη, στην Αλ Χαλίτζ φέρεται να οδηγείται σε «ναυάγιο».
    Παρόλο που η ομάδα της Σαουδικής Αραβίας έχει συμφωνήσει εδώ και καιρό με τον πρώην αρχηγό του Ολυμπιακού, η συμφωνία δεν προχωράει καθώς ο σύλλογος δεν πήρε την έγκριση από την Αρμόδια επιτροπή την έγκριση που απαιτούνταν για έξτρα μπάτζετ.
    Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Μέσης Ανατολής, ο σύλλογος πρέπει να κινηθεί με βάση το υπάρχον μπάτζετ του κάτι που δεν του επιτρέπει να προχωρήσει στην υλοποίηση της μεταγραφής του έμπειρου μεσοεπιθετικού.

    Το «κόλλημα» με το μπάτζετ ήταν γνωστό εδώ και καιρό.
    Πηγή: Protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο