Κεράσι γλυκό του κουταλιού.

Μια συνταγή από το Taste of Life by Bett

Αν δεν έχει γλυκό κεράσι το ντουλάπι μου το θεωρώ κενό και φτωχό . Κατά τη γνώμη μου είναι το απόλυτο , παραδοσιακό , αρχοντικό γλυκό του κουταλιού . Αν κλείσω τα μάτια φέρνω τόσες πολλές εικόνες στο μυαλό μου και μια νοσταλγία με κυριεύει...το καφενείο του χωριού μας , το σπίτι της γιαγιάς μου με τα παραδοσιακά , μικρά πιατελάκια καλοσερβιρισμένα στο δίσκο με το κεντητό κοφτό δισκόπανο , τα τεράστια βάζα στο ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς και ένα σωρό άλλες… είναι τόσο νόστιμο , τόσο αρωματικό , τόσο απολαυστικό! Συνοδεύει άριστα τον ελληνικό , απογευματινό καφέ αλλά είναι κι ένα υπέροχο γαρνίρισμα στο παγωτό βανίλια . Είναι ταυτόσημο με τις πρώτες καλοκαιρινές στιγμές και το σχήμα του σε συνδυασμό με το υπέροχο χρώμα του αναντίλεκτα φτιάχνουν τη διάθεση...

Δείτε το:

Υλικά:

1 κιλό κεράσια (μεγάλα , ώριμα και τραγανά)
800 γρ. ζάχαρη
1 κρασοπότηρο νερό
1 βανίλια
Χυμό από μισό λεμόνι

kerasopita2kerasi1kerasopita3kerasi2kerasi3kerasi4

 

 

 

 

 

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα κεράσια , τα στραγγίζουμε και αφαιρούμε τα κοτσάνια και το κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο ή το τσιμπιδάκι . Τοποθετούμε τα κεράσια σε μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη . Τα αφήνουμε σκεπασμένα με μια πετσέτα για μια-δυο ώρες για να “βγουν" τα υγρά και στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό και ανάβουμε το μάτι στο δυνατό μέχρι να έρθουν σε βρασμό . Τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και ξαφρίζουμε ανακατεύοντας ανά διαστήματα . Τα αφήνουμε να βράσουν για 20-25 λεπτά και  αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά . Σκεπάζουμε με την πετσέτα και την αφήνουμε για μια νύχτα ή για 10-12 ώρες . Τότε την τοποθετούμε πάλι στη φωτιά , προσθέτουμε τη βανίλια και το χυμό και αφήνουμε το γλυκό να πάρει μία ή λίγο περισσότερες βράσεις , ανάλογα με το πόσο "δέσιμο" χρειάζεται . Συνήθως θέλει πολύ λίγο… Δεν πρέπει να ξεγελαστούμε γιατί όσο είναι καυτό το σιρόπι είναι πολύ υγρό , όσο όμως περνάει η ώρα και παγώνει , σφίγγει και έρχεται στο επιθυμητό σημείο . Αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει. Το μεταφέρουμε σε βάζα και το διατηρούμε σε δροσερό μέρος.

Καλή επιτυχία!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty 

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo