Γαρίδες και λαχανικά σωτέ

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Το συνέλαβα στο μυαλό μου, το έκανα πράξη, βγήκε καλύτερο από ό,τι περίμενα, το αγάπησα, το καθιέρωσα, το μοιράζομαι μαζί σου. Αυτή είναι η σειρά των πραγμάτων χρόνια τώρα και μ’ αυτή τη συνταγή νιώθω πραγματικά ικανοποιημένη γιατί πρόκειται για ένα πιάτο με που θα σταθεί σαν μεζεδάκι με ούζο, σαν συμπληρωματικό σε τραπέζι με θαλασσινά αλλά και σαν κυρίως πιάτο με ρύζι μπασμάτι.

Το θερμομίξ θα σου κάνει τη ζωή πιο εύκολη και θα σου σοτάρει τα λαχανικά και τις γαρίδες με το σωστό τρόπο, στη θερμοκρασία που πρέπει με απόλυτη ακρίβεια…

Υλικά:

300 γρ. Γαρίδες καθαρισμένες

1 μεγάλο κρεμμύδι

1-2 σκελίδες σκόρδο

2 μέτριες πιπεριές φλωρίνης

2 καρότα

2 κολοκυθάκια

30+30 γρ. Λάδι

Αλάτι και πιπέρι

Για το σερβίρισμα

Σουσάμι

Κρέμα βαλσαμικού ξυδιού

garides zoylien2garides zoylien3garides zoylien4garides zoylien5garides zoylien6garides zoylien7garides zoylien8garides zoylien9garides zoylien10garides zoylien11garides zoylien12garides zoylien13

Εκτέλεση:

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά. Αν έχουμε τον πολυκόφτη του θερμομιξ, κόβουμε με αυτόν τα λαχανικά σε σχήμα Ζουλιέν. Εναλλακτικά τα κόβουμε πάνω σε βάση κοπής.

Πλένουμε και τις γαρίδες και φροντίζουμε να είναι όλα τα υλικά στεγνά.

Ρίχνουμε τότε στον κάδο τα 30 γρ. λάδι με το κρεμμύδι και το σκόρδο και ρυθμίζουμε για  2 λεπτά/ 120ο θερμοκρασία/ αντίστροφη κίνηση/ ταχ. 1 ώστε να σωταριστούν.

Προσθέτουμε τότε τα λαχανικά Ζουλιέν, αλατίζουμε  και ρυθμίζουμε για 3 λεπτά/ 120ο θερμοκρασία/ αντίστροφη κίνηση/ ταχ. 1 ώστε να σωταριστούν κι αυτά. Τα αδειάζουμε σε ένα βαθύ μπωλκαι τα αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε τότε στον κάδο τα 30 γρ. λάδι, τις γαρίδες και αλατοπίπερο. Ρυθμίζουμε για 10-12 λεπτά/ θερμοκρασία 120ο/ αντίστροφη κίνηση/ ταχ. κουτάλι  ώστε να σωταριστούν κι αυτές.

Αδειάζουμε και τις γαρίδες στο μπωλ μαζί με όλα τα υγρά του κάδου, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με κρέμα βαλσαμικού και σουσάμι.

Σερβίρουμε αμέσως!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty 

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Βιβλιοχαρτοπωλείο Κορκολής