Ψωμάκια με λιαστή ντομάτα

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Αυτά τα αφράτα, στρουμπουλά, πεντανόστιμα ψωμάκια με λιαστές ντομάτες μου έχουν πάρει τα μυαλά. Εκτός του ότι τα χρησιμοποιούμε στη θέση του ψωμιού όταν θέλουμε να συνοδέψουμε λαδερό φαγητό, τα χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε πεντανόστιμα σάντουιτς  με μεσογειακή γέμιση . Συχνά τα γεμίζουμε με κρέμα τυρί αναμεμειγμένο με λίγο σχοινόπρασο ή φρέσκο κρεμμυδάκι κι έχουμε ένα υπέροχο σνακ ή συνοδευτικό για τη μπύρα μας.

Υλικά:

265 γρ. Νερό

50 γρ. Λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

30 γρ. Ελαιόλαδο

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κ.σ. αποξηραμένο κρεμμύδι

1 κ.γλ. αλάτι

480 γρ. Αλεύρι σκληρό

psomakia liastes ntomates2psomakia liastes ntomates3psomakia liastes ntomates4psomakia liastes ntomates5psomakia liastes ntomates6psomakia liastes ntomates7psomakia liastes ntomates8psomakia liastes ntomates10psomakia liastes ntomates11psomakia liastes ntomates12psomakia liastes ntomates13psomakia liastes ntomates14psomakia liastes ntomates16psomakia liastes ntomates17

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε στον κάδο το νερό, το λάδι, τη μαγιά και τον πελτέ και ρυθμίζουμε για 2 λεπτά/ 37ο θερμοκρασία/ ταχ. 2

Προσθέτουμε τότε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ρυθμίζουμε για 2 λεπτά/ στη λειτουργία “στάχυ” ώστε να ζυμωθούν τα υλικά.

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπωλ, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 1-2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο το ζυμάρι.

Πλάθουμε τότε το ζυμάρι μας, κάνοντας λίγα διπλώματα και μετά το χωρίζουμε σε δέκα ίσα μέρη. Πλάθουμε το καθένα σε μπαλάκι, το πιέζουμε ωστε να πλατύνει  και τα αραδιάζουμε όλα σε ταψί με λαδόκολλα.

Τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο. Ψήνουμε τα ψωμάκια για 20-25 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Περιμένουμε να κρυώσουν ελαφρά και τα τσακίζουμε.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty 

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Βιβλιοχαρτοπωλείο Κορκολής