Ξυπόλυτη ζαμπονοτυρόπιτα (με αλεύρι ολικής άλεσης)

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Εύκολη και αφράτη, νόστιμη και χορταστική! Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που θα μπορούσα να αποδώσω σε αυτή την πιτούλα. Είναι ξυπόλυτη, που σημαίνει γρήγορη παρασκευή , χωρίς φύλλο, οπότε κατά συνέπεια είναι απαλλαγμένη κι από πολλά λίπη και έλαια, είναι ζυμωμένη με αλεύρι ολικής άλεσης οπότε περιέχει φυτικές ίνες και όλα τα πολύτιμα στοιχεία που διαθέτει ο φλοιός του σιταριού, περιέχει γάλα, γιαούρτι και τυρί οπότε είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και ετοιμάζεται σε ένα μπωλ με μια κουτάλα…Θέλεις κάτι άλλο;

Υλικά:

2 αυγά

100 γρ. Γάλα φρέσκο

100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

150 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

1 κ.σ. μπέικιν

160 γρ. τυρί φέτα

70 γρ. κίτρινα τυριά (κεφαλοτύρι+κασέρι)

6 φέτες ζαμπόν (ή άλλο αλλαντικό)

Πιπέρι και θυμάρι

2 κ.σ. λάδι

Για την επιφάνεια:

2 κ.σ. λάδι

Σουσάμι

ksypolyth zamponotyropita2ksypolyth zamponotyropita3ksypolyth zamponotyropita13ksypolyth zamponotyropita4ksypolyth zamponotyropita5ksypolyth zamponotyropita6ksypolyth zamponotyropita7ksypolyth zamponotyropita8ksypolyth zamponotyropita9ksypolyth zamponotyropita10ksypolyth zamponotyropita11ksypolyth zamponotyropita12

Εκτέλεση:

Τρίβουμε τα τυριά και κόβουμε σε τετράγωνα κομματάκια το ζαμπόν. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα, το γιαούρτι, το λάδι, το θυμάρι και το πιπέρι και τα χτυπάμε με το σύρμα. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι με το μπέικιν και τα ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ μέχρι να πετύχουμε μια κολλώδη αλλά ομοιογενή ζύμη. Προσθέτουμε στη συνέχεια τα τυριά και το ζαμπόν και τα ενσωματρώνουμε κι αυτά. Αδειάζουμε τη ζύμη σε ένα τετράγωνο σκεύος 20x20 εκ. , ραντίζουμε με το λάδι και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο, για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να βεβαιωθούμε ότι η πίτα έχει καλοψηθεί.

Μόλις κρυώσει ελαφρά, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty 

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Βιβλιοχαρτοπωλείο Κορκολής