Βραστό κέικ σοκολάτας

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα πασίγνωστο, υπέροχο σοκολατένιο κέικ που κρύβει ένα μικρό μυστικό, ένα κόλπο που το διαφοροποιεί από τα κλασικά και το κάνει να φαίνεται σαν σιροπιαστή σοκολατόπιτα. Ετοιμάζουμε ένα υγρό σοκολατένιο μίγμα, από το οποίο κλέβουμε μια ποσότητα , τη φυλάμε στην άκρη, με το υπόλοιπο υγρό αυτό μίγμα συνεχίζουμε την παρασκευή του κέικ  και όταν ψηθεί, το σιροπιάζουμε με το υγρό που φυλάξομε. Τώρα θα μου πεις, που οφείλεται η ονομασία “βραστό” αφού το ψήνουμε κανονικά στο φούρνο; Αυτή την απορία , ειλικρινά την έχω κι εγώ…Αν κάποιος γνωρίζει πως προέκυψε η ονομασία “βραστό” θα ήθελα πραγμτικά να με ενημερώσει…Κατά τα άλλα, το κέικ αυτό είναι υπέροχο, όπως κι αν το λένε!

Yλικά:

200 γρ. Βούτυρο

300 γρ. Ζάχαρη

200 γρ. Νερό

40 γρ. Κονιάκ

60 γρ. Κακάο

5 αυγά

240 γρ. Αλεύρι

2 κ.σ. μπέικιν

keik vrasto3keik vrasto4keik vrasto5keik vrasto6keik vrasto7keik vrasto8keik vrasto9keik vrasto10keik vrasto11keik vrasto12keik vrasto13keik vrasto14keik vrasto15keik vrasto16keik vrasto17

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε στον κάδο τη ζάχαρη και ρυθμίζουμε για 15 δευτερόλεπτα / ταχ. 10 ώστε να γίνει σκόνη

Προσθέτουμε στον κάδο το βούτυρο, το νερό, το κονιάκ, το κακάο και ρυθμίζουμε για 5 λεπτά/ θερμοκρασία 90ο/ ταχ. 3

Από αυτό το σοκολατένιο υγρό αφαιρούμε μια κούπα και τη φυλάμε στην κατάψυξη. Προσθέτουμε τότε στον κάδο (όπου παραμένει το υπόλοιπο σοκολατένιο υγρό) τα αυγά, το αλεύρι και το μπέικιν και ρυθμίζουμε για 15 δευτερόλεπτα/ ταχ. 5 ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.

Αδειάζουμε τότε το μίγμα σε ταψί καλά βουτυρωμένο , με διάμετρο 28 εκ. Και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο για 35 λεπτά περίπου, μέχρι να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού από το κέντρο του κέικ. Βγάζουμε τότε το κέικ από το φούρνο και το τρυπάμε σε αρκετά σημεία με ένα ξυλάκι. Βγάζουμε το υγρό που έχουμε φυλάξει στην κατάψυξη, το ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ώστε να ομογενοποιηθεί κι περιλούζουμε με αυτό το κέικ. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία.

Σημ. : Αν θέλουμε φτιάχνουμε μια δόση σοκολατένιας γκαράζ και καλύπτουμε την επιφάνεια του κέικ. Συνταγή θα βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty 

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo