Caramel rolls

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Μην περιμένεις ευφάνταστες φωτογραφίες σε αυτό το άρθρο, ούτε επαγγελματικές λήψεις διότι πολύ απλά τα καραμελορολάκια μου εξαφανίστηκαν σε χρόνο ρεκόρ με το που βγήκαν από το φούρνο. Διότι αν δεν φας μπριοσάκι αμέσως, έτσι αφράτο και βουτυρένιο με τη γέμιση να ρέει νωχελικά πριν κρυώσει , δεν έχεις γνωρίσει τι σημαίνει συγκίνηση του ουρανίσκου. Από την άλλη, έκανα ένα γρήγορο και βιαστικό πείραμα στο εξοχικό,  όπου δεν είχα τα κατάλληλα μέσα και το σωστό μέγεθος σκεύους για το ψήσιμο κι έτσι άπλωσαν περισσότερο από το κανονικό και δεν είχαν το σωστό σχήμα…Αλλά ποιος νοιάζεται για το σχήμα όταν η γεύση σε συγκλονίζει; Ωστόσο μιας και μου αρέσει η καλαισθησία, θα προσπαθήσω σε μια επόμενη φορά που θα το φτιάξω, να εξασφαλίσω πιο σωστές φωτογραφίες…

Υλικά (για τη ζύμη):

500 γρ. Αλεύρι δυνατό

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

100 γρ. Ζάχαρη άχνη

2 βανίλιες

80 γρ. Βούτυρο λιωμένο

230 γρ. Χλιαρό γάλα

2 αυγά χτυπημένα

Και λίγο ακόμα βούτυρο για την επιφάνεια

Για τη γέμιση:

1/2 κούπα καραμέλας-βουτύρου

karamelrols2karamelrols3karamelrols4karamelrols5karamelrols6karamelrols7karamelrols8karamelrols9karamelrols10karamelrols11

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε την σάλτσα καραμέλας και την τοποθετούμε στο ψυγείο ώστε να μην είναι ρευστή αλλά να στέκεται.

Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη: Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά και τα ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη για 1-2 λεπτά στη χαμηλή σκάλα.

Προσθέτουμε στη συνέχεια το αλεύρι και τα αυγά και ζυμώνουμε με τον γάντζο του μίξερ για 4-5 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη . Συνεχίζοντας το ζύμωμα προσθέτουμε σιγά σιγά το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια. Όταν ενσωματωθεί κι αυτό στη ζύμη και σχηματιστεί μια μπάλα που κολλάει ελαφρά , τη μεταφέρουμε σε λαδωμένο μπωλ, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, την αδειάζουμε πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και κάνουμε λίγα διπλώματα μέχρι να σχηματίσουμε μια μπάλα. Με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε την μπάλα αυτή σε φύλλο 30X45 και απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά της την σάλτσα καραμέλας. Με προσοχή ρολλάρουμε ξεκινώντας από τη μεγάλη πλευρά του φύλλο και κλείνουμε σε ρολό. Τσιμπάμε τη ζύμη στην άκρη ώστε να σφραγίσει καλά και τότε με τη βοήθεια ενός μεγάλου μαχαιριού κόβουμε φέτες 3 εκ. την καθεμία.

Τις τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος και περνάμε την επιφάνεια με λίγο λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο, για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν τα ρολάκια. Περιμένουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση! Σημ. : Συνταγή για κρέμα καραμέλας θα βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ! 

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty 

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo