Γαλατόπιτα με σιμιγδάλι

Η γαλατόπιτα αποτελεί ένα από τα παραδοσιακά ελληνικά γλυκά - πρωινά.

Θυμάμαι τη γιαγιά μου που έφτιαχνε τη γρήγορη γαλατόπιτα χωρίς φύλλο, που μοσχοβολούσε τα Κυριακάτικα πρωινά και μας τη σέρβιρε χλιαρή πασπαλισμένη με λίγη ζάχαρη κρυσταλλική και κανέλα ή με λίγο μέλι.

Απερίγραπτη νοστιμιά.

Μια μπουγάτσα χωρίς φύλλο, ελαφριά, ιδανική για πρωινό ή και απογευματινό μαζί με έναν καφέ.

Η γαλατόπιτα ακόμα και σήμερα είναι ένα από τα πολύ αγαπημένα γλυκά-πρωινά στη χώρα μας για μικρούς και μεγάλους και ιδιαίτερα την εβδομάδα της Τυρινής.

Τότε, η γιαγιά την έκανε πάντα με σιμιγδάλι ωστόσο τώρα πια μπορούμε να βρούμε πολλές διαφορετικές εκδοχές με το ίδιο νόστιμο αποτέλεσμα.

Διαβάστε περισσότερα στο Tantekiki.blogspot.com

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο

Βιβλιοχαρτοπωλείο Κορκολής